Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 38/2021, de 30 de desembre, del president de la Generalitat, pel qual es determina el nivell administratiu de l'estructura de la Direcció General de l'Advocacia General, de la Direcció General de Promoció Institucional i de la Direcció General de Relacions Informatives. [2021/13208]

(DOGV núm. 9249 de 04.01.2022) Ref. Base de dades 000009/2022

DECRET 38/2021, de 30 de desembre, del president de la Generalitat, pel qual es determina el nivell administratiu de l'estructura de la Direcció General de l'Advocacia General, de la Direcció General de Promoció Institucional i de la Direcció General de Relacions Informatives. [2021/13208]
Preàmbul

El Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual s’estableix l’estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, va establir, en el seu títol I, l’estructura bàsica i les competències dels òrgans superiors i directius de la Presidència de la Generalitat. Aquesta regulació ha sigut completada, pel que fa a la Presidència, pel Decret 169/2020, de 30 d’octubre, del Consell, d’aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Presidència de la Generalitat.

De conformitat amb les previsions contingudes en l’article 2 del Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, mitjançant el Decret 9/2021, de 16 de març, del president de la Generalitat, es va determinar el nivell administratiu de l’estructura de la Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern, de la Direcció General de Coordinació del Diàleg Social, de la Direcció General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament i de la Direcció General de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional.
L’adaptació de l’estructura administrativa de la Direcció General de Promoció Institucional i de la Direcció General de Relacions Informatives, de conformitat amb la distribució de funcions establida en el Reglament orgànic i funcional de la Presidència, així com la necessitat de reforçar l’estructura administrativa de la Direcció General de l’Advocacia General justifiquen aquest nou desenvolupament del Reglament orgànic i funcional de la Presidència de la Generalitat. En concret, els serveis de suport tècnic i especial responsabilitat que s’integren en la Direcció General de l’Advocacia General facilitaran l’exercici de les funcions pròpies dels advocats i de les advocades de la Generalitat, les quals van suposar, en 2020, més de 4000 actuacions d’assessorament en dret i més de 9000 procediments de defensa i representació en juí. Entre aquests serveis, i depenent directament de la Direcció General de l’Advocacia General, atés el seu caràcter transversal, es creen el Servei d’Assumptes Constitucionals i Estatutaris i el Servei de Normativa de la Unió Europea i Dret Internacional Públic, per a donar suport a les direccions dels Serveis Contenciosos, dels Serveis Consultius i del Gabinet d’Estudis.
En virtut d’això, de conformitat amb el que preveu l’article 2 del Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual estableix l’estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, i l’article 33.1 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell,



DECRETE

CAPÍTOL I
Objecte

Article 1. Objecte
L’objecte d’aquest decret és la determinació de les unitats amb rang administratiu de subdirecció general i de servei en la Direcció General de l’Advocacia General, en la Direcció General de Promoció Institucional i en la Direcció General de Relacions Informatives, de conformitat amb allò que disposa l’article 2 del Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual s’estableix l’estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat.






CAPÍTOL II
Estructura administrativa
de la Direcció General de l’Advocacia General

Article 2. Unitats administratives amb rang de subdirecció general dependents de la Direcció General de l’Advocacia General
1. L’Advocacia General de la Generalitat s’estructura en les següents unitats administratives amb rang de subdirecció general:
a) La Direcció dels Serveis Contenciosos.
b) La Direcció dels Serveis Consultius.
c) La Direcció del Gabinet d’Estudis.
d) Les advocades i els advocats coordinadors.
2. El nombre d’advocades i advocats coordinadors vindrà determinat per la relació de llocs de treball de l’Advocacia General de la Generalitat.
3. Depenent de la Direcció General de l’Advocacia General de la Generalitat, existirà a les capitals de les províncies d’Alacant i Castelló una àrea territorial, al capdavant de la qual estarà una advocada o advocat coordinador. Tots els llocs de treball al servei de l’Advocacia General de la Generalitat estaran adscrits directament a la Direcció General de l’Advocacia General, amb independència de la ubicació del centre de treball.

Article 3. Unitats administratives amb rang de servei dependents directament de la Direcció General de l’Advocacia General
1. De la Direcció General de l’Advocacia General depenen directament les següents unitats administratives, amb rang administratiu de servei:
a) El Servei d’Assumptes Constitucionals i Estatutaris.
b) El Servei de Normativa de la Unió Europea i Dret Internacional Públic.
2. Al Servei d’Assumptes Constitucionals i Estatutaris li corresponen les funcions següents:
a) Recopilar, estudiar i analitzar la doctrina del Tribunal Constitucional en assumptes d’interés per a la Comunitat Valenciana.
b) Donar suport a la Direcció General de l’Advocacia General per a l’elaboració de criteris comuns en assumptes constitucionals i estatutaris.
c) Col·laborar amb les advocades i els advocats coordinadors, tant en assumptes consultius com contenciosos, per a l’establiment de criteris comuns en matèria constitucional o estatutària.
d) Realitzar funcions de coordinació amb les institucions de la Generalitat quan s’haja encomanat la seua representació i defensa en juí a l’Advocacia General de la Generalitat.
e) Col·laborar en l’estudi de les matèries a tractar en el si de la Comissió Bilateral de Cooperació, a la qual es refereix l’article 33.2 de la Llei orgànica 2/1979, de 3 d’octubre, del Tribunal Constitucional, així com participar en les Cartes de Cooperació, promogudes per l’Administració General de l’Estat.
f) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li puguen ser encomanades.
3. Al Servei de Normativa de la Unió Europea i Dret Internacional Públic li corresponen les funcions següents:
a) Recopilar, estudiar i analitzar la normativa de la Unió Europea en assumptes d’interés per a la Comunitat Valenciana.
b) Recopilar, estudiar i analitzar la doctrina jurisprudencial del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i d’altres tribunals internacionals, d’interés per a la Comunitat Valenciana.
c) Donar suport a la Direcció General de l’Advocacia i col·laborar amb les advocades i advocats coordinadors, tant en assumptes consultius com contenciosos, per a l’establiment de criteris comuns en matèria de normativa de la Unió Europea i Dret Internacional Públic.
d) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li puguen ser encomanades.

Article 4. Unitats administratives amb rang de servei dependents de la Direcció dels Serveis Contenciosos
1. La Direcció dels Serveis Contenciosos exerceix les funcions establides en l’article 4 del Decret 84/2006, de 16 de juny, del Consell, pel qual aprova el Reglament de l’Advocacia General de la Generalitat.
Per al compliment, desplegament i execució de les seues funcions, de la Direcció dels Serveis Contenciosos depenen les unitats administratives següents, amb rang administratiu de servei:
a) El Servei de Gestió i Coordinació dels Serveis Contenciosos en Alacant.
b) El Servei de Gestió i Coordinació dels Serveis Contenciosos en Castelló.
c) El Servei de Gestió i Coordinació dels Serveis Contenciosos en València.
d) El Servei d’Assistència Jurídica Gratuïta.
e) El Servei d’Exacció de Costes.
2. Als Serveis de Gestió i Coordinació dels Serveis Contenciosos en Alacant, en Castelló i en València els corresponen les funcions següents:

a) Donar suport tècnic i col·laborar en l’atorgament de les autoritzacions dirigides a la iniciació d’accions judicials en nom de la Generalitat, el desistiment dels procediments iniciats o l’assentiment davant de les demandes formulades de contrari.
b) Proveir l’assistència lletrada d’autoritats i personal al servei de la Generalitat, així com, si és el cas, de particulars per raons d’interés general.
c) Efectuar el seguiment de l’execució de les sentències recaigudes en procediments judicials en què haja intervingut la Generalitat.
d) Coordinar el sistema de recepció de notificacions entre l’Advocacia i els altres òrgans de l’Administració del Consell.
e) Col·laborar en l’organització de les vistes per a atendre correctament la defensa davant els tribunals.
f) Col·laborar en el repartiment dels assumptes entre els diferents advocats i advocades i en les diferents instàncies judicials.
g) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li siguen encomanades.
3. Al Servei d’Assistència Jurídica Gratuïta li corresponen les funcions següents:
a) Coordinar les actuacions dels advocats i advocades de la Generalitat en les comissions d’assistència jurídica gratuïta de València, de Castelló i d’Alacant.
b) Prestar suport tècnic per a la defensa en judici de les resolucions adoptades per les comissions d’assistència jurídica gratuïta de València, de Castelló i d’Alacant.
c) Col·laborar en la recuperació i execució d’honoraris per assistències indegudament gaudides.
d) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li siguen encomanades.
4. Al Servei d’Exacció de Costes Judicials li corresponen les funcions següents:
a) Col·laborar en l’elaboració de propostes de taxació de costes
b) Realitzar tasques d’esbrinament patrimonial per a l’exacció de costes
c) Elaborar protocols unificats per a l’execució de les costes
d) Fer la recopilació i la coordinació de criteris en matèria de costes.

e) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li siguen encomanades.

Article 5. Unitats administratives amb rang de servei dependents de la Direcció dels Serveis Consultius
1. La Direcció dels Serveis Consultius exerceix les funcions establides en l’article 5 del Decret 84/2006, de 16 de juny, del Consell, pel qual aprova el Reglament de l’Advocacia General de la Generalitat.

2. Per al compliment, desplegament i execució de les seues funcions, de la Direcció dels Serveis Consultius depenen les unitats administratives següents, amb rang administratiu de servei:
a) El Servei de Gestió i Coordinació dels Serveis Consultius.

b) El Servei de Legislació i Règim Jurídic.
c) El Servei de Coordinació de Convenis d’Assistència Jurídica.
d) El Servei de Suport Jurídic en matèria de Sector Públic Instrumental.
e) El Servei de Coordinació en matèria de Contractació, Subvencions i Convenis de col·laboració.
f) El Servei de Coordinació en matèria de Procediments Administratius Especials.
3. Al Servei de Gestió i Coordinació dels Serveis Consultius li corresponen les funcions següents:
a) Controlar i supervisar el compliment dels requeriments i la documentació exigits reglamentàriament per a la correcta emissió dels informes que siguen encomanats a la Direcció dels Serveis Consultius.

b) Gestionar i coordinar la tramitació dels informes i dictàmens que siguen elevats a la Direcció dels Serveis Consultius, així com la coordinació amb els òrgans i unitats administratives sol·licitants d’informe.

c) Fer el seguiment d’aquells informes que siguen sol·licitats directament als advocats i advocades de la Generalitat que assistisquen el departament corresponent.
d) Gestionar i portar la tramitació d’informes discrepants i consultes internes que siguen elevats a l’advocat o a l’advocada general de la Generalitat.
e) Gestionar i coordinar la tramitació de les validacions que siguen encomanades directament a la Direcció dels Serveis Consultius i fer el seguiment d’aquelles altres realitzades per les advocades i els advocats de la Generalitat.
f) Gestionar i coordinar la tramitació de l’informe previ i preceptiu que ha d’emetre l’advocat o l’advocada general de la Generalitat per a tots aquells contractes o convenis de l’administració de la Generalitat i de les entitats integrants del seu sector públic instrumental que tinguen com a objecte la prestació d’assistència jurídica tant pròpia com externa.

g) Gestionar les habilitacions a les quals es refereix l’article 3 bis de la Llei 10/2005, de 9 de desembre, d’Assistència Jurídica a la Generalitat.
h) Coordinar el control de la capacitat jurídica, expressada en les escriptures públiques d’empreses que concorren en els procediments de contractació.
i) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li puguen ser encomanades.
4. Al Servei de Legislació i Règim Jurídic li corresponen les funcions següents:
a) Donar suport a la Direcció dels Serveis Consultius en l’elaboració de criteris comuns en qüestions de qualitat i de tècnica normativa.

b) Col·laborar amb les advocades i advocats coordinadors de la Presidència i de les conselleries, per a l’establiment de criteris comuns en relació amb qüestions de qualitat i de tècnica normativa.
c) Recopilar, estudiar i analitzar la normativa bàsica estatal i autonòmica, en matèries no atribuïdes a altres serveis, i proposar la unificació de criteris per a l’aplicació d’aquesta.
d) Recopilar, estudiar i analitzar la jurisprudència dels tribunals ordinaris en assumptes d’interés per a la Comunitat Valenciana i proposar la unificació de criteris per a l’aplicació d’aquesta.
e) Col·laborar en l’estudi de les matèries a tractar en el si de la Junta Qualificadora de Documents Administratius.
f) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li puguen ser encomanades.
5. Al Servei de Coordinació de Convenis d’Assistència Jurídica li corresponen les funcions següents:
a) Preparar els nous convenis d’assistència jurídica que se subscriguen entre l’Administració de la Generalitat, a través de l’Advocacia General de la Generalitat, i les societats mercantils i fundacions que formen part del sector públic instrumental de la Generalitat, així com les entitats locals de la Comunitat Valenciana.
b) Fer el seguiment, la coordinació i la supervisió dels convenis d’assistència jurídica subscrits.
c) Exercir la coordinació amb els òrgans superiors de govern i administració de les societats mercantils i les fundacions del sector públic instrumental de la Generalitat, així com amb els òrgans de govern de les entitats locals, en relació amb els convenis d’assistència jurídica subscrits.
d) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li puguen ser encomanades.
6. Al Servei de Suport Jurídic en matèria de Sector Públic Instrumental li corresponen les funcions següents:
a) Recopilar, estudiar i analitzar la normativa bàsica estatal i la normativa autonòmica en matèria del règim jurídic del sector públic instrumental.
b) Donar suport a la Direcció dels Serveis Consultius en l’elaboració de criteris comuns en matèria de règim jurídic del sector públic instrumental.
c) Coordinar les relacions entre els òrgans superiors col·legiats de govern i administració de les entitats de dret públic i l’Advocacia General de la Generalitat.
d) Donar suport a les advocades i advocats coordinadors de la Presidència i de les conselleries en l’estudi de les matèries a tractar en el si de les reunions dels òrgans superiors col·legiats de govern i administració en les quals és preceptiva la presència d’un advocat o una advocada, amb funcions en matèria d’assessorament en dret.
e) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li puguen ser encomanades.
7. Al Servei de Coordinació en matèria de Contractació, Subvencions i Convenis de Col·laboració li corresponen les funcions següents:

a) Estudiar la normativa i jurisprudència en matèria de contractació, subvencions i convenis de col·laboració, especialment la doctrina emanada dels tribunals administratius de recursos contractuals i de les juntes consultives de contractació.
b) Donar suport a la Direcció dels Serveis Consultius en l’elaboració de criteris comuns en matèria de contractació, subvencions i convenis de col·laboració.
c) Col·laborar amb les advocades i advocats coordinadors de la Presidència i de les conselleries, en matèria de contractació, subvencions i convenis de col·laboració.
d) Donar suport tècnic i col·laborar amb l’advocat o advocada de la Generalitat que participe, com a vocal nat, en les reunions de la Junta Superior de Contractació Administrativa.
e) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li puguen ser encomanades.
8. Al Servei de Coordinació en matèria de Procediments Administratius Especials li corresponen les funcions següents:
a) Estudiar la normativa i jurisprudència en matèria de procediments sancionadors, inclosos els procediments disciplinaris, i de responsabilitat patrimonial de les administracions públiques, especialment en l’àmbit sanitari.
b) Donar suport a la Direcció dels Serveis Consultius en l’elaboració de criteris comuns en aquesta matèria.
c) Col·laborar amb les advocades i advocats coordinadors de la Presidència i de les conselleries, per a l’establiment de criteris comuns en matèria de procediments administratius especials.
d) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li puguen ser encomanades.

Article 6. Unitats administratives amb rang de servei dependents de la Direcció del Gabinet d’Estudis
1. La Direcció del Gabinet d’Estudis exerceix les funcions establides en l’article 6 del Decret 84/2006, de 16 de juny, del Consell, pel qual aprova el Reglament de l’Advocacia General de la Generalitat.

2. Per al compliment, desplegament i execució de les seues funcions, de la Direcció del Gabinet d’Estudis depenen les unitats administratives següents, amb nivell orgànic de servei:
a) El Servei de Gestió i Coordinació del Gabinet d’Estudis.
b) El Servei de Dinamització del Coneixement Jurídic de l’Advocacia de la Generalitat.
3. Al Servei de Gestió i Coordinació del Gabinet d’Estudis li corresponen les funcions següents:
a) Proporcionar suport administratiu i tramitar els informes, dictàmens o estudis que siguen encomanats al Gabinet d’Estudis.
b) Gestionar el registre, l’arxiu, l’estadística, la biblioteca, les publicacions i els sistemes informàtics de l’Advocacia General de la Generalitat.
c) Recopilar dades a l’efecte de la confecció de la Memòria Anual de l’Advocacia General de la Generalitat.
d) Impulsar la utilització de solucions informàtiques per a optimitzar la gestió de la informació en l’Advocacia General de la Generalitat.
e) Elaborar les propostes de contractació que siguen necessàries per a atendre les necessitats materials de l’Advocacia.
f) Efectuar el seguiment dels contractes subscrits, així com la proposta d’extinció, modificació i pròrroga d’aquests.
g) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li siguen encomanades.
4. Al Servei de Dinamització del Coneixement Jurídic de l’Advocacia de la Generalitat li corresponen les funcions següents:
a) Organitzar i supervisar les activitats que tinguen per finalitat el coneixement i la difusió de matèries d’índole jurídica, així com aquelles activitats dirigides a la formació i el perfeccionament dels advocats i les advocades de la Generalitat, en coordinació, en el seu cas, amb l’Escola Valenciana d’Administració Pública i altres centres de formació de personal funcionari, universitats i col·legis professionals.

b) Donar suport a la Direcció del Gabinet d’Estudis per a la realització de pràctiques formatives curriculars i extracurriculars en l’Advocacia General de la Generalitat, dirigides a persones que estudien en les universitats situades en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

c) Donar suport a la Direcció del Gabinet d’Estudis en la realització de jornades i ponències en universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana.
d) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li siguen encomanades.


CAPÍTOL III
Estructura administrativa
de la Direcció General de Promoció Institucional

Article 7. Estructura administrativa de la Direcció General de Promoció Institucional
1. Per al desenvolupament de les tasques de planificació, ordenació, assessorament, informe i organització de la gestió, necessàries per a l’exercici de les funcions establides en l’article 7 del Decret 169/2020, de 30 d’octubre, del Consell, d’aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Presidència de la Generalitat, de la Direcció General de Promoció Institucional depén la Subdirecció General de Promoció Institucional.
2. De la Subdirecció General de Promoció Institucional depén el Servei de Publicitat i Imatge Institucional, que té les funcions següents:

a) Assessorar en la definició de criteris i mesures de difusió de la imatge institucional de la Generalitat.
b) Proposar l’autorització de projectes de manuals d’identitat corporativa, marques, distintius, logos o símbols d’identificació per a la seua difusió, com també tutelar la seua utilització.
c) Assessorar en el disseny i el desenvolupament de projectes i accions de comunicació.
d) Coordinar el seguiment de les campanyes publicitàries de la Generalitat.
e) Contribuir a la supervisió de la creativitat i disseny referits a projectes i campanyes.
f) Analitzar i procurar l’harmonització de la informació i dels plans d’acció de comunicació que s’establisquen entre la Generalitat i la ciutadania.
g) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li siguen encomanades.


CAPÍTOL IV
Estructura administrativa
de la Direcció General de Relacions Informatives

Article 8. Estructura administrativa de la Direcció General de Relacions Informatives
1. Per al desenvolupament de les tasques de planificació, ordenació, assessorament, informe i organització de la gestió, necessàries per a l’exercici de les funcions establides en l’article 10 del Decret 169/2020, de 30 d’octubre, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament orgànic i funcional de la Presidència de la Generalitat, de la Direcció General de Relacions Informatives depén la Subdirecció General de Relacions Informatives.
2. La Subdirecció General de Relacions Informatives prestarà suport tècnic per al seguiment del contracte-programa amb la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, en el marc de la Comissió Mixta de Seguiment i Control.
3. De la Subdirecció General de Relacions Informatives depenen les unitats administratives següents, amb nivell orgànic de servei:
a) Servei de Difusió de l’Acció del Consell
b) Servei de Planificació i Anàlisi Informativa
4. Al Servei de Difusió de l’Acció del Consell li corresponen les funcions següents:
a) Gestionar la difusió de la informació institucional del Consell als mitjans de comunicació social i a les xarxes socials.
b) Coordinar l’agenda informativa de l’Administració de la Generalitat i del sector públic autonòmic.
c) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li siguen encomanades.
5. Al Servei de Planificació i Anàlisi Informativa li corresponen les funcions següents:
a) Assessorar en la planificació de l’activitat informativa de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic.
b) Avaluar, analitzar i gestionar l’arxiu de la informació institucional.
c) Qualssevol altres funcions d’anàloga finalitat que li siguen encomanades.


DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. Règim transitori de les unitats i llocs de treball de nivell administratiu
Els diferents centres gestionaran els crèdits relatius a les competències que els han sigut atribuïdes. Les unitats i llocs de treball de nivell administratiu configurats segons l’anterior estructura de la Presidència continuaran subsistents, retribuïts amb càrrec als mateixos crèdits pressupostaris amb els quals ho feien fins ara, i donant el suport administratiu en relació amb els assumptes i expedients que els corresponguen en les matèries que gestionaven amb anterioritat a l’entrada en vigor d’aquest decret, i això sense perjudici de la competència per a resoldre dels òrgans als quals els ha sigut atribuïda. Tot això es mantindrà fins que s’aproven les modificacions pressupostàries derivades d’aquest decret, així com les actuacions que procedisquen sobre els citats llocs de treball en el marc de la normativa vigent en matèria de funció pública per a l’adequació de la nova estructura orgànica, i sense perjudici que, posteriorment, siguen aprovades les relacions de llocs de treball adaptades a aquesta. Així mateix, des del moment de l’entrada en vigor del present decret, i sense perjudici de l’anterior, es podran produir els canvis d’adscripció d’unitats administratives que procedisquen, de conformitat amb la reorganització efectuada.



DISPOSICIONS FINALS

Primera. Habilitació per al desplegament
Sense perjudici d’allò que disposa l’article 38 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, es faculta a la persona titular de la sotssecretaria per a dictar les instruccions que requerisquen el desplegament i l’execució d’aquest decret.

Segona. Entrada en vigor
Aquest decret entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 30 de desembre de 2021

El president de la Generalitat,
XIMO PUIG I FERRER

linea
Mapa web