Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDE 1/2012, de 4 de gener, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, per la qual es regula la prova per a persones majors de vint anys per a l'obtenció directa del títol de Batxiller a la Comunitat Valenciana. [2012/328]

(DOGV núm. 6692 de 16.01.2012) Ref. Base de dades 000425/2012

ORDE 1/2012, de 4 de gener, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, per la qual es regula la prova per a persones majors de vint anys per a l'obtenció directa del títol de Batxiller a la Comunitat Valenciana. [2012/328]
La Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, establix com a principi del sistema educatiu, en l'article 1.d), la concepció de l'educació com un aprenentatge permanent, que es realitza al llarg de tota la vida. En el títol I, capítol IX, relatiu a l'educació de persones adultes, l'article 69.4 disposa que les administracions educatives, en l'àmbit de les seues competències, organitzaran periòdicament proves per a obtindre directament el títol de Batxiller, sempre que demostren haver aconseguit els objectius establits en l'article 33, així com els fixats en els aspectes bàsics del currículum respectiu. Per a presentar-se a les proves per a l'obtenció del títol de Batxiller es requerix tindre vint anys. Al seu torn, en el títol I, capítol IV, sobre l'ordenació de les ensenyances de Batxillerat, l'article 34.1 indica que les modalitats del Batxillerat seran les següents: Arts, Ciències i Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials.
El Reial Decret 1467/2007, de 2 de novembre, pel qual s'establix l'estructura del Batxillerat i se'n fixen les ensenyances mínimes, determina els aspectes bàsics del currículum, que constituïxen les ensenyances mínimes del Batxillerat. En la seua disposició addicional segona s'indica que correspon a les administracions educatives organitzar periòdicament proves perquè les persones majors de vint anys puguen obtindre directament el títol de Batxiller, sempre que demostren haver aconseguit els objectius del Batxillerat, establits en l'article 33 de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, així com els fixats en els aspectes bàsics del currículum regulats en el mencionat Reial Decret 1467/2007, de 2 de novembre. Les dites proves s'organitzaran de manera diferenciada segons les modalitats del Batxillerat.

El Decret 102/2008, d'11 de juliol, del Consell, pel qual s'establix el currículum del Batxillerat a la Comunitat Valenciana, en la disposició addicional quarta, apartat 2, establix que els alumnes que no obtinguen el títol després de cursar les ensenyances del Batxillerat en règim ordinari, en règim nocturn o a distància, podran optar a les proves per a majors de vint anys que periòdicament organitzarà la conselleria competent en matèria d'educació.
La normativa vigent a la Comunitat Valenciana quant a les ensenyances de Batxillerat menciona una futura regulació de les proves lliures per a persones majors de vint anys per a l'obtenció del títol de Batxiller. Eixe és el cas de l'article 2.3 de l'Orde de 19 de juny de 2009, de la Conselleria d'Educació, per la qual es regula l'organització i el funcionament del Batxillerat diürn, nocturn i a distància a la Comunitat Valenciana.
En conseqüència, és procedent que l'Administració educativa de la Comunitat Valenciana regule les característiques i l'estructura de la mencionada prova, els requisits d'accés, la convocatòria, els òrgans encarregats de la seua elaboració i correcció, així com la resta d'aspectes organitzatius i de gestió. En virtut del Decret 5/2011, de 21 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, correspon a la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, com a conselleria amb competències en matèria educativa, la regulació de la prova per a persones majors de vint anys per a l'obtenció directa del títol de Batxiller.

Per tot això, vista la proposta del director general d'Ordenació i Centres Docents de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació de data 2 de gener de 2012, de conformitat amb esta, d'acord amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, i en virtut de les competències que m'atribuïxen l'article 28.e de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i l'article 6 del Decret 5/2011, de 21 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat,



ORDENE

Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació
La present orde té com a objecte regular la prova per a persones majors de vint anys per a l'obtenció directa del títol de Batxiller en l'àmbit de gestió de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb l'article 69.4 de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació.


Article 2. Finalitat i referent curricular de la prova
1. La prova per a persones majors de vint anys per a l'obtenció directa del títol de Batxiller tindrà com a finalitat possibilitar l'obtenció del títol de Batxiller a aquelles persones majors de vint anys o que els complisquen l'any natural de realització de la prova, sempre que demostren haver aconseguit els objectius del Batxillerat establits en l'article 33 de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, així com els fixats en els aspectes bàsics del currículum regulats en el Reial Decret 1467/2007, de 2 de novembre, pel qual s'establix l'estructura del Batxillerat i se'n fixen les ensenyances mínimes.

2. La prova tindrà com a referent curricular els objectius, continguts i criteris d'avaluació fixats per a les matèries comunes i de modalitat del Batxillerat, indicats en l'annex I del Reial Decret 1467/2007, de 2 de novembre, i en l'annex únic del Decret 102/2008, d'11 de juliol, del Consell, pel qual s'establix el currículum del Batxillerat a la Comunitat Valenciana.

Article 3. Requisits per a la inscripció
Podran inscriure's per a participar en la prova aquelles persones que complisquen els requisits següents:
1. Tindre vint anys complits, o complir esta edat l'any natural de realització de la prova.
2. No estar matriculat o matriculada en ensenyances de Batxillerat en cap dels règims ordinari diürn, nocturn o a distància en el moment de realitzar la inscripció, i no haver anul·lat la matrícula després del 15 de gener del curs acadèmic en què es faça la prova.

3. No estar en possessió del títol de Batxiller en cap de les seues modalitats o vies, ni estar en possessió de cap titulació declarada equivalent a efectes acadèmics.
4. Ser resident a la Comunitat Valenciana.

Article 4. Estructura de la prova
1. La prova per a persones majors de vint anys per a l'obtenció directa del títol de Batxiller s'organitzarà de manera diferenciada segons les modalitats del Batxillerat.
2. La prova constarà de tres exercicis, cada un dels quals estarà relacionat amb un conjunt de matèries comunes o de modalitat del Batxillerat:
a) Exercici A, que versarà sobre les matèries comunes d'àmbit lingüístic.
b) Exercici B, que agruparà les matèries comunes d'àmbit no lingüístic.
c) Exercici C, sobre les matèries de la modalitat triada pel participant.
Els exercicis A i B seran comuns per a tots els participants, mentres que l'exercici C serà diferenciat segons les diferents modalitats del Batxillerat. Al seu torn, l'exercici C oferirà diferents vies o opcions.

3. L'exercici A constarà de tres parts:
a) Llengua i literatura castellana (A.1).
b) Llengua i literatura valenciana (A.2).
c) Llengua estrangera (A.3).
Este exercici tindrà una duració màxima de tres hores.
4. L'exercici B versarà sobre les matèries següents: Filosofia i Ciutadania, Ciències per al Món Contemporani, Educació Física, Història d'Espanya i Història de la Filosofia. Este exercici podrà estructurar-se en diverses parts i tindrà una duració màxima de dos hores.
5. L'exercici C, que serà diferenciat segons les diferents modalitats del Batxillerat, oferirà dos vies o opcions de cada modalitat per als participants en la prova. Cada via o opció podrà incloure les matèries de modalitat indicades a continuació:
a) Modalitat d'Arts, via Arts Plàstiques, Imatge i Disseny. Matèries: Dibuix Artístic, Dibuix Tècnic, Volum, Cultura Audiovisual, Història de l'Art, Disseny, Tècniques d'Expressió Graficoplàstica i Literatura Universal.
b) Modalitat d'Arts, via Arts Escèniques, Música i Dansa. Matèries: Cultura Audiovisual, Anatomia Aplicada, Arts Escèniques, Anàlisi Musical, Història de la Música i de la Dansa, Literatura Universal, Llenguatge i Pràctica Musical, Història de l'Art.
c) Modalitat de Ciències i Tecnologia, opció Científica. Matèries: Matemàtiques, Física i Química, Biologia i Geologia, Química, Biologia, Ciències de la Terra i Mediambientals.
d) Modalitat de Ciències i Tecnologia, opció Tecnològica. Matèries: Matemàtiques, Dibuix Tècnic, Tecnologia Industrial, Física, Electrotècnia.
e) Modalitat d'Humanitats i Ciències Socials, opció Humanitats. Matèries: Llatí, Història del Món Contemporani, Grec, Història de l'Art, Literatura Universal.
f) Modalitat d'Humanitats i Ciències Socials, opció Ciències Socials. Matèries: Història del Món Contemporani, Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials, Economia, Geografia, Economia de l'Empresa.

Este exercici, que podrà estructurar-se en diverses parts, tindrà una duració màxima de dos hores i mitja. En el moment d'inscriure's, cada persona seleccionarà la modalitat i la via o opció per a la realització de l'exercici C.
6. El contingut de la prova i els criteris d'avaluació de cada exercici seran elaborats i redactats per la direcció general competent en matèria d'ordenació acadèmica, la qual, a més, establirà les directrius generals de la prova, els materials necessaris i qualsevol altra informació que siga d'interés per als tribunals encarregats de realitzar-la i corregir-la. El contingut dels exercicis de la prova garantirà el caràcter objectiu d'esta tant com siga possible.


Article 5. Convocatòria de la prova
1. La prova regulada per mitjà de la present orde disposarà d'una convocatòria per curs acadèmic. El termini d'inscripció en la prova i de la realització serà determinat mitjançant una resolució de la direcció general competent en matèria d'ordenació acadèmica, que publicarà la convocatòria corresponent en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. Així mateix, esta direcció general publicarà la convocatòria en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'educació i en aquells altres mitjans que permeten la difusió de la convocatòria.

2. La realització dels tres exercicis de la prova, amb les seues corresponents parts, s'efectuarà en un únic dia i de forma simultània en diferents localitats de la Comunitat Valenciana.

Article 6. Sol·licituds i llistes d'admesos en la prova
1. Després de la publicació de la convocatòria, les persones interessades presentaran la sol·licitud d'inscripció en la prova, preferentment en la direcció territorial competent en matèria d'educació en l'àmbit de gestió de la qual volen realitzar la prova, o a través de qualsevol mitjà dels previstos en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú. En la sol·licitud, les persones interessades indicaran la modalitat, i la via o opció, sobre les quals realitzaran l'exercici C de la prova, així com la província i localitat preferent on volen realitzar la prova i les altres informacions que es requerisquen en l'imprés de sol·licitud.
2. Una vegada conclòs el termini de presentació de sol·licituds, les direccions territorials competents en matèria d'educació determinaran les localitats en què es constituiran els tribunals per a la realització de la prova, i assignaran cada persona inscrita a un tribunal de la província seleccionada. L'assignació intentarà respectar, per a cada participant, i segons les possibilitats organitzatives, la proximitat a la localitat indicada com a preferent en el moment de realitzar la sol·licitud d'inscripció.

3. Després d'assignar les persones inscrites a les diferents localitats, les direccions territorials competents en matèria d'educació publicaran en els seus taulers d'anuncis les llistes provisionals de participants que s'hi han inscrit, i hi faran constar la localitat en què realitzaran la prova. Contra estes llistes provisionals, les persones interessades podran interposar al·legacions o reclamacions en el termini de deu dies hàbils. Les direccions territorials competents, una vegada estudiades les diferents al·legacions i reclamacions, publicaran les llistes definitives de persones admeses en la prova amb la indicació del número de tribunal i la localitat assignats a cada persona. Amb este tràmit, es consideraran resoltes les al·legacions i les reclamacions per part de la direcció territorial competent. Esta resolució posarà fi a la via administrativa.


Article 7. Tribunals i seus de les proves
1. Les direccions territorials competents en matèria d'educació determinaran les localitats en què es realitzarà la prova, en funció de les preferències de les persones inscrites segons s'establix en l'article 6.2 d'esta orde, i el nombre de tribunals que es constituiran en cada una. També designaran els membres dels tribunals i indicaran la seu en què cada tribunal actuarà i realitzarà la prova, que serà un institut d'Educació Secundària autoritzat per a impartir ensenyances de Batxillerat. Juntament amb la publicació de les llistes definitives d'admesos en la prova, les direccions territorials competents publicaran la composició dels tribunals i les seus d'actuació.
2. La direcció dels centres que actuen com a seus de la prova per a l'obtenció directa del títol de Batxiller col·laborarà amb els tribunals facilitant els mitjans per a la seua correcta realització i desplegament. També correspondrà al secretari o secretària del centre que actue com a seu la custòdia de les proves realitzades i la tramitació corresponent a l'expedició dels títols de Batxiller de l'alumnat que supere la prova.

3. Els tribunals tindran com a funcions:
a) La valoració de les sol·licituds d'exempció d'un o més exercicis i la seua concessió, si és procedent.
b) L'administració, la correcció i l'avaluació dels exercicis de la prova.
c) La proposta d'expedició de títol per a les persones participants que hagen superat la prova, i l'expedició d'un certificat acreditatiu dels exercicis superats per als qui no l'hagen superada en la totalitat.

4. Cada tribunal, que funcionarà com un òrgan col·legiat en totes les seues actuacions, estarà constituït per un president i quatre vocals, tots ells funcionaris de carrera pertanyents al cos de catedràtics o de professors d'Ensenyança Secundària, i que hagen impartit docència en Batxillerat almenys durant un curs acadèmic dels dos últims en alguna de les matèries relacionades amb els exercicis dels quals consta la prova. Dels vocals, actuarà com a secretari o secretària aquell amb menys antiguitat en el cos, o en cas de la mateixa antiguitat, el de menys edat. El funcionament del tribunal es regirà pel que disposa el capítol II del títol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

5. Els tribunals podran comptar amb personal col·laborador especialista de les distintes matèries relacionades amb els exercicis de la prova.
6. Amb una antelació mínima de vint dies naturals abans de la realització de la prova, cada tribunal publicarà en la seu corresponent la llista de persones participants i els exercicis que ha de realitzar cada una, juntament amb les directrius generals de la prova, els materials necessaris i els criteris d'avaluació, segons la informació proporcionada per la direcció general competent en matèria d'ordenació acadèmica. La informació que siga facilitada als tribunals per esta direcció general es publicarà en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'educació.

Article 8. Exempcions parcials de la prova
1. Les persones participants que hagen superat certes matèries en estudis incomplets de Batxillerat, o que tinguen reconeguda l'exempció o convalidació d'estes, podran sol·licitar l'exempció d'un o més exercicis de la prova en els termes següents:
a) L'acreditació d'haver superat la totalitat de les matèries Llengua Castellana i Literatura I, Llengua Castellana i Literatura II, Llengua Valenciana i Literatura I, Llengua Valenciana i Literatura II, Llengua Estrangera I i Llengua Estrangera II donarà lloc a l'exempció de l'exercici A de la prova, que es considerarà superat. En este cas, la nota d'este exercici serà la mitjana aritmètica de les qualificacions de les matèries superades.
b) L'acreditació de la superació o l'exempció de la totalitat de les matèries Filosofia i Ciutadania, Ciències per al Món Contemporani, Educació Física, Història d'Espanya i Història de la Filosofia permetrà l'exempció de l'exercici B de la prova, que constarà com a superat. La nota de l'exercici B serà la mitjana aritmètica de les qualificacions d'aquelles matèries, integrades en este exercici, que hagen sigut superades. En el càlcul d'esta nota mitjana no serà tinguda en compte la matèria Educació Física si ha sigut objecte d'exempció.
c) L'acreditació de la superació o convalidació de sis matèries de modalitat, cinc de les quals almenys siguen d'una mateixa modalitat o via, eximirà de l'exercici C de la prova, que es considerarà superat. La nota de l'exercici C es computarà com la mitjana aritmètica de les qualificacions de les matèries de modalitat superades pel participant. No seran tingudes en compte per al càlcul de la nota mitjana aquelles matèries que hagen sigut objecte de convalidació.
d) L'acreditació d'haver finalitzat les ensenyances professionals de Música o de Dansa, o de qualsevol altra circumstància prevista en la normativa que permeta l'obtenció del títol de Batxiller mitjançant la superació de les matèries comunes del Batxillerat, implicarà l'exempció de l'exercici C de la prova. La nota d'este exercici serà la mitjana aritmètica de les qualificacions de les assignatures de quint i sext curs de les ensenyances professionals de Música o de Dansa en l'especialitat corresponent, en el cas d'haver finalitzat estes ensenyances.

2. En el cas que una persona supere un o més exercicis en una convocatòria, però no la totalitat de la prova, conservarà la qualificació de l'exercici o exercicis superats per a successives convocatòries. Per a acreditar esta circumstància, les persones interessades hauran d'aportar una certificació dels resultats d'aquella convocatòria en què s'haja superat l'exercici o els exercicis corresponents.
3. Les persones participants que sol·liciten l'exempció parcial d'un o més exercicis de la prova per a l'obtenció directa del títol de Batxiller, ho hauran d'indicar en la sol·licitud d'inscripció, i també hauran d'aportar la documentació acreditativa corresponent en relació amb el compliment dels requisits necessaris per a obtindre l'exempció.

Els participants que, complint els requisits per a poder obtindre l'exempció parcial d'un o més exercicis, no ho sol·liciten per a una determinada convocatòria i s'hi presenten, es considerarà a tots els efectes que renuncien a l'exempció per a la dita convocatòria, i, per tant, hauran de superar l'exercici o exercicis corresponents per a poder superar la prova.
4. Les direccions territorials competents en matèria d'educació remetran al president o presidenta de cada tribunal una còpia de les sol·licituds d'inscripció en què hi haja casos d'exempció, juntament amb una còpia de la documentació aportada per les persones en el moment de la inscripció.
5. Cada tribunal valorarà si és procedent concedir les sol·licituds d'exempció dels diferents exercicis a les persones inscrites i adjudicades al tribunal. Una vegada valorades les sol·licituds d'exempció, el tribunal publicarà la llista de participants en el tauler d'anuncis de la seu, juntament amb els exercicis que ha de realitzar cada persona inscrita en la prova i les exempcions concedides. Per a cada exempció concedida, s'indicarà la nota de l'exercici corresponent, el càlcul de la qual es realitzarà segons el que establixen els apartats 1 i 2 d'este article.
6. Contra les desestimacions de sol·licituds d'exempció i contra la nota dels exercicis per als quals s'ha concedit l'exempció, les persones interessades podran interposar una reclamació davant del tribunal en el termini de deu dies. Una vegada estimades o desestimades motivadament les reclamacions, els tribunals publicaran, en els taulers d'anuncis de la seu, i amb caràcter definitiu, les exempcions concedides i la nota dels exercicis per als quals s'ha concedit l'exempció. Amb la publicació, es considerarà efectuat el tràmit de notificació de la resolució de les reclamacions.

Article 9. Realització de la prova
1. Les persones admeses en la prova hauran de concórrer-hi proveïdes de l'original del document nacional d'identitat o número d'identificació d'estranger. El tribunal sol·licitarà a cada participant la identificació abans de l'inici de cada exercici.
2. En primer lloc, i en horari de matí, es realitzarà l'exercici A i posteriorment l'exercici B. Finalment, en horari de vesprada, es realitzarà l'exercici C. Cada exercici es realitzarà de manera ininterrompuda, encara que conste de diverses parts. Entre la realització de l'exercici A i l'exercici B hi haurà un descans d'una duració mínima d'una hora. Entre l'exercici B i l'exercici C hi haurà un descans de dos hores com a mínim.

Article 10. Avaluació i qualificació de la prova
1. Cada un dels exercicis i parts de què conste la prova es qualificarà amb una puntuació numèrica entre zero i deu punts, sense decimals, i es consideraran negatives les qualificacions inferiors a cinc.

2. En els exercicis que consten de diverses parts, s'haurà d'obtindre una qualificació mínima de cinc en cada part per a la superació de l'exercici. En este últim cas, la nota de l'exercici serà la mitjana aritmètica de les qualificacions obtingudes en cada una de les parts, arredonida a nombres sense decimals.
3. La prova es considerarà superada si s'ha obtingut una avaluació positiva en tots els exercicis que la componen. La nota mitjana del Batxillerat d'aquelles persones que superen la prova serà la mitjana aritmètica de les qualificacions dels tres exercicis, expressada amb dos decimals, arredonida a la centèsima més pròxima i en cas d'equidistància a la superior.
4. Una vegada qualificats tots els exercicis pel tribunal, este estendrà acta d'avaluació, en què es farà constar la qualificació obtinguda pels aspirants en cada un dels exercicis realitzats, així com, si és el cas, la proposta per a l'obtenció del títol de Batxiller.
5. Els qui superen la prova en qualsevol de les seues modalitats obtindran el títol de Batxiller, que tindrà efectes laborals i acadèmics.

6. Les actes d'avaluació quedaran arxivades en la secretaria del centre en què haja tingut lloc la prova, i se'n remetrà una còpia a la direcció territorial d'Educació competent.
7. Els resultats dels diferents exercicis, el resultat global de la prova i el termini establit per a presentar reclamacions es publicaran en els taulers d'anuncis utilitzats pel tribunal en la seu de realització de la prova.
8. Els exercicis realitzats pels alumnes participants en la prova hauran de ser custodiats en el centre on s'haja realitzat la prova durant, almenys, un any des de la publicació dels resultats.


Article 11. Expedició de títols i certificats de superació parcial de la prova
1. Els instituts d'Educació Secundària que actuen com a seus de la prova per a l'obtenció directa del títol de Batxiller realitzaran la proposta d'expedició del títol de Batxiller per a les persones participants en el respectiu centre en què hagen superat la prova.
2. La proposta d'expedició del títol i la nota mitjana del Batxillerat es faran constar en la pàgina corresponent de l'historial acadèmic de l'alumnat. En este document oficial d'avaluació, en l'apartat d'observacions, s'indicarà la proposta del títol de Batxiller a través de la superació de la prova per a l'obtenció directa, juntament amb la nota dels exercicis A, B i C de la prova.
3. L'emplenament de la informació relativa a la prova en l'historial acadèmic correspondrà a l'institut d'Educació Secundària on s'haja superat. En el cas que l'alumne o alumna no dispose d'historial acadèmic a la Comunitat Valenciana, el centre procedirà a obrir-lo en els termes indicats en l'article 15.2 de l'Orde de 24 de novembre de 2008, de la Conselleria d'Educació, sobre avaluació en Batxillerat a la Comunitat Valenciana. Si l'alumne o alumna disposa d'historial acadèmic, el centre on es troba l'historial acadèmic de Batxillerat el remetrà al centre on l'alumne o alumna haja superat la prova, si és el cas, a petició d'este últim.

4. Si una persona supera un o més exercicis en la convocatòria, però no la totalitat de la prova, el tribunal li expedirà una certificació acreditativa de l'exercici o exercicis superats, a fi que puga acreditar esta circumstància en convocatòries successives. En cas de pèrdua o extraviament de la certificació, es podrà sol·licitar un duplicat en la secretaria del centre on s'haja realitzat la prova.

Article 12. Reclamacions de qualificacions
1. L'alumnat podrà reclamar les qualificacions atorgades pel tribunal en cada un dels exercicis realitzats durant la prova. La reclamació es podrà presentar davant del tribunal que haja qualificat els exercicis de la prova corresponent en el termini de cinc dies hàbils des de l'endemà de la publicació dels resultats.
2. Després de finalitzar el termini de presentació de reclamacions, el tribunal disposarà de deu dies hàbils per a valorar si és procedent l'estimació o la desestimació motivada de les diferents reclamacions de qualificacions, i, en conseqüència, publicarà les qualificacions definitives dels exercicis de la prova. Amb este tràmit, es considerarà notificada a les persones interessades la resolució de les reclamacions presentades.

Article 13. Recursos
1. Contra les resolucions definitives dels tribunals quant a les sol·licituds d'exempció, les notes d'aquells exercicis per als quals s'ha concedit l'exempció, i les qualificacions definitives dels exercicis realitzats durant la prova, les persones interessades podran interposar recurs d'alçada, en el termini d'un mes, davant de la direcció territorial que va fer la designació dels membres del tribunal.
2. En cas d'interposició d'un recurs d'alçada per part de les persones interessades, el president del tribunal remetrà, amb la sol·licitud prèvia de la direcció territorial, i en un termini no superior a deu dies, una còpia dels exercicis realitzats per l'aspirant, de l'acta d'avaluació i dels altres documents d'interés que hi haja al respecte. La resolució de la direcció territorial competent relativa al recurs d'alçada posarà fi a la via administrativa.

Article 14. Superacions parcials de la prova
1. Les persones participants en la prova que, estant en possessió del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o equivalent a efectes acadèmics, superen un o més exercicis en una o diverses convocatòries, però sense haver superat la totalitat de la prova, podran sol·licitar l'equivalència entre els exercicis de la prova prèviament realitzats amb qualificació positiva i la superació de certes matèries en el Batxillerat en règim nocturn o a distància.
2. Les equivalències entre la superació d'exercicis de la prova i les matèries de Batxillerat en règim nocturn i a distància a què es referix l'apartat anterior seran:
a) La superació de l'exercici A de la prova serà equivalent a haver superat la totalitat de les matèries de Llengua Castellana i Literatura I, Llengua Castellana i Literatura II, Llengua Valenciana i Literatura I, Llengua Valenciana i Literatura II, Llengua Estrangera I i Llengua Estrangera II.
b) La superació de l'exercici B de la prova serà equivalent a haver superat la totalitat de les matèries Filosofia i Ciutadania, Ciències per al Món Contemporani, Educació Física, Història d'Espanya i Història de la Filosofia.
c) La superació de l'exercici C de la prova serà equivalent a la superació de sis matèries de modalitat, tres en cada curs, de la modalitat per a la qual s'ha realitzat l'exercici, a més de la superació de dos matèries optatives.
3. Quan s'emplenen els documents oficials d'avaluació de l'alumnat matriculat en Batxillerat en règim nocturn o a distància que sol·licite les equivalències establides en l'apartat anterior, la qualificació obtinguda en l'exercici superat durant la realització de la prova haurà de constar com a qualificació de totes les matèries que s'han considerat equivalents a la superació del dit exercici.


DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Alumnat amb necessitats educatives especials
L'alumnat amb necessitats educatives especials derivades d'una discapacitat degudament acreditada podrà sol·licitar, en el moment de la inscripció en la prova regulada en esta orde, les adaptacions quant a la duració i les condicions de realització que s'adeqüen a les seues característiques.
Segona. Protecció de dades de caràcter personal
L'obtenció de les dades personals de l'alumnat, la cessió de les dades d'uns centres a altres i la seguretat i confidencialitat d'estes estaran subjectes al que disposa la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal i, en tot cas, al que establix la disposició addicional vint-i-tres de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació.


DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. Implantació de la prova per a l'obtenció directa del títol de Batxiller
La convocatòria anual de la prova mitjançant una resolució de la direcció general competent en matèria d'ordenació acadèmica començarà a efectuar-se a partir de l'1 de gener de 2012.


DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació normativa
Queden derogades totes les disposicions del mateix rang o d'un rang inferior que s'oposen al que establix la present orde.


DISPOSICIONS FINALS

Primera. Autorització per al desplegament de l'orde
Es faculta la direcció general competent en matèria d'ordenació acadèmica i les direccions territorials competents en matèria d'educació perquè, en l'àmbit de les seues competències respectives, dicten les instruccions i les resolucions que siguen necessàries per a la interpretació i l'aplicació del que disposa la present orde.

Segona. Entrada en vigor
La present orde entrarà en vigor l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 4 de gener de 2012

La consellera d'Educació, Formació i Ocupació,
Mª JOSÉ CATALÀ VERDET

linea
Mapa web