Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 29 de desembre de 2023, de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, per la qual s'efectua la convocatòria anticipada per a l'any 2024, subvencions a organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD), per al finançament de projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament a executar en països i poblacions empobrits estructuralment. [2024/516]

(DOGV núm. 9773 de 24.01.2024) Ref. Base de dades 000730/2024

RESOLUCIÓ de 29 de desembre de 2023, de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, per la qual s'efectua la convocatòria anticipada per a l'any 2024, subvencions a organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD), per al finançament de projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament a executar en països i poblacions empobrits estructuralment. [2024/516]
En l’Ordre 2/2021, de 26 de maig, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, s’establixen les bases reguladores i el procediment de concessió de subvencions de concurrència competitiva en matèria de cooperació internacional al desenvolupament.
Els articles 40 i 41 de la Llei 1/2015, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions (d’ara en avant, LHPG), establixen que podran tramitar-se anticipadament els expedients de despesa per subvencions a càrrec dels capítols IV i VII, sempre que es complisca la circumstància que hi haja previsió reiterada en exercicis anteriors, associada al programa pressupostari, de crèdit adequat i suficient per a la cobertura pressupostària de la despesa de què es tracte en els pressupostos de la Generalitat. En la tramitació anticipada de concessió de subvencions podrà arribar-se, d’acord amb la normativa legal aplicable, en el moment del procediment anterior a l’adquisició del compromís de despesa, i haurà de constar en tots els tràmits del procediment que esta concessió estarà condicionada a l’existència, en els pressupostos de l’exercici econòmic següent, de crèdit adequat i suficient per a això, reflectit així expressament en l’article 167 de l’LHPG.

De conformitat amb el que disposa el Decret 132/2023, de 10 d’agost, del Consell, d’aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, resolc:

Primer. Objectiu
Convocar les subvencions anticipadament, en règim de concurrència competitiva i amb càrrec al pressupost de la Generalitat de l’exercici 2024 per al finançament de despeses corrents i d’inversió, de projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament a executar en països i poblacions empobrits estructuralment, destinades a organitzacions no governamentals per al desenvolupament (d’ara en avant, ONGD).

Segon. Bases reguladores de la convocatòria
1. Les bases per les quals es regix esta convocatòria són les que conté l’Ordre 2/2021, de 26 de maig, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s’establixen les bases reguladores i el procediment de concessió de subvencions en matèria de cooperació internacional al desenvolupament (DOGV 9095, 28.05.2021), d’ara en avant, Ordre de bases.
2. En el que no preveja esta norma, les subvencions se sotmetran a la normativa bàsica de la Llei 38/2003, general de subvencions (d’ara en avant, LGS) i la seua normativa de desplegament, i al que establix la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions. Així mateix, caldrà ajustar-se al que disposa la legislació autonòmica en matèria de cooperació al desenvolupament.

Tercer. Finançament
1. Esta convocatòria de subvencions es finançarà amb càrrec a les següents línies de subvenció, en el pressupost de la Generalitat per a l’any 2024:
a) Línia S0378: subvencions a ONGD per a accions de cooperació al desenvolupament, dotada amb un import màxim de 40.750.000 euros, en el capítol IV, per al finançament de despeses corrents, en l’aplicació pressupostària G0116.0302.134A00.
b) Línia S0272: subvencions d’inversió a ONGD per a realitzar actuacions de cooperació internacional al desenvolupament, dotada amb un import màxim de 8.600.000 euros, en el capítol VII, per al finançament de despeses de capital, en l’aplicació pressupostària G0116.0302.134A00.
2. Atés el caràcter anticipat de la tramitació, la concessió en tot cas quedarà condicionada a l’existència de crèdit adequat i suficient per a atendre les subvencions en la llei de pressupostos de la Generalitat que resulte aprovada per a l’exercici 2024, d’acord amb el que preveu l’article 56.2 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (d’ara en avant, RLGS); els articles 41 i 167 de l’LHPG i l’article 18 del Decret 77/2019, de 7 de juny, del Consell, i l’Ordre de 26 de setembre de 1994, de la Conselleria d’Economia i Hisenda, sobre tramitació anticipada d’expedients de despesa.

3. Així mateix, en esta convocatòria es fixa una quantia addicional màxima de 2.000.000 d’euros, i la seua aplicació a la concessió de les subvencions regulades en esta no requerirà una nova convocatòria. L’efectivitat de la quantia addicional màxima queda condicionada a la declaració de disponibilitat de crèdit i, si és el cas, amb l’aprovació prèvia de la modificació pressupostària procedent en un moment anterior a la resolució de la concessió de la subvenció. Tot això, de conformitat amb el que preveu l’article 11 del Decret 77/2019, de 7 de juny, del Consell, de regulació del procediment de gestió del pressupost de la Generalitat, i els articles 56 i 58, apartat 2, lletra a, punt quart, de l’RLGS.
4. De conformitat amb l’article 11.6 del Decret 77/2019 esmentat, esta convocatòria preveu que davant d’eventuals augments sobrevinguts en el crèdit disponible possibiliten una resolució complementària de la concessió de la subvenció que incloga sol·licituds que, fins i tot complint tots els requisits, no hagen sigut beneficiàries per esgotament d’este.
5. Estes subvencions en règim de concurrència competitiva, instrumentades a través de la present convocatòria, segons el que preveu l’article 164.a de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i l’article 8.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, estan incloses en el Pla estratègic de subvencions per al període 2023-2025. https://gvaoberta.gva.es/documents/7843050/163928463/Resoluci%C3 %B3n+PES+2023-2025+cas_firmado_anonimizado.pdf/3eb97e5e-9069-4e35-af80-2299661c40fc
6. El Pla director de cooperació vigent es pot consultar en: V PLA DIRECTOR

Quart. Actuacions subvencionables
1. Les actuacions a subvencionar en esta convocatòria consistiran en projectes i programes en matèria de cooperació internacional al desenvolupament, en alguna de les modalitats següents:
a) Modalitat A: programes integrals de caràcter pluriennal en matèria de cooperació internacional al desenvolupament a executar en països i poblacions empobrits estructuralment.
b) Modalitat B: projectes en matèria de cooperació internacional al desenvolupament a executar en països i poblacions empobrits estructuralment.
c) Modalitat C: projectes de cooperació tècnica.
d) Modalitat D: actuacions específiques.
2. Les actuacions a subvencionar en esta convocatòria hauran de complir els requisits següents:
a) Hauran d’alinear-se clarament amb un o diversos objectius estratègics del pla director de cooperació valenciana vigent aprovat pel ple del Consell, en el moment de la publicació d’esta convocatòria, amb les polítiques nacionals o regionals del país de destinació en l’àmbit sectorial propi en què es desenvolupe la intervenció i amb els objectius de desenvolupament sostenible (d’ara en avant, ODS) atenent, si és procedent, les prioritats en les polítiques nacionals d’implementació de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible del país de destinació.

b) Pel que fa a les prioritats geogràfiques, els programes o els projectes presentats s’hauran d’executar en un o més dels països o els territoris previstos com a prioritaris en el pla director vigent, sempre que pertanguen a la mateixa àrea geogràfica, excepte en el cas de les intervencions específiques de la modalitat D, que podran desplegar-se en contextos d’alta vulnerabilitat no restringits exclusivament als països establits com a prioritaris en el pla esmentat. En el cas d’actuacions dirigides a la població refugiada palestina, els programes o els projectes podran dur-se a terme en els territoris palestins i també als països fronterers i d’acolliment.
c) Els programes o els projectes hauran d’obtindre la puntuació mínima de 65 punts sobre 100, dels criteris objectius de valoració recollits en l’Ordre de bases.
d) Han de ser viables tècnicament i pressupostàriament. A l’efecte d’esta convocatòria, no es considerarà que un programa és viable tècnicament i pressupostàriament si l’entitat avaluadora dels projectes o els programes, en l’informe de valoració tècnica i pressupostària, fa constar que en el seu pressupost validat hi ha una minoració de la quantia a subvencionar, sol·licitada inicialment, en més d’un 20 % i que esta minoració de despeses pot afectar de manera determinant els objectius i els resultats del projecte o el programa.
3. Modalitat A: programes integrals de caràcter pluriennal en matèria de cooperació internacional al desenvolupament a executar en països i poblacions empobrits estructuralment, que es definixen com un sistema de planificació orientat a articular un conjunt organitzat i coherent de serveis i processos de desenvolupament, expressats a través de diversos projectes vinculats entre si i de naturalesa similar, que poden executar-se de manera seqüencial o paral·lela. El programa articularà els recursos necessaris per a obtindre un impacte significatiu en les persones i en el seu context, i haurà d’establir les garanties de continuïtat d’estos canvis més enllà del període d’execució. Així mateix, podrà aconseguir més d’un àmbit sectorial per a assolir l’objectiu general, si bé hi haurà d’haver unitat quant a la població destinatària.

Els programes presentats per esta modalitat a la present convocatòria hauran de complir els requisits següents:
a) Les sol·licituds de subvenció per a un programa, obligatòriament, hauran de ser per un import mínim de 600.000 euros. L’import màxim de la subvenció que es percebrà per programa serà de 900.000 euros.

b) Les sol·licituds de subvenció per a un programa, obligatòriament, hauran de ser per un termini mínim d’execució de 25 mesos. El termini màxim d’execució dels programes serà de 36 mesos.
c) Les sol·licituds de subvenció per a un programa hauran d’incloure obligatòriament en la formulació del programa activitats de sensibilització vinculades a la intervenció de cooperació internacional per al desenvolupament a la Comunitat Valenciana, dins del termini d’execució, establit en l’apartat anterior, per un import màxim de 40.000 euros.

4. Modalitat B: projectes en matèria de cooperació internacional al desenvolupament a executar en països i poblacions empobrits estructuralment, que es definisquen com a actuacions que articulen un conjunt d’activitats relacionades i coordinades entre si que, a través d’una planificació adequada de recursos humans, materials, financers i tècnics, generen les capacitats necessàries per a aconseguir uns resultats objectivament verificables, d’acord amb l’objectiu de desenvolupament específic expressat en la seua conceptualització, i establixen les garanties de sostenibilitat dels beneficis una vegada finalitzada la intervenció. La població destinatària del programa estarà formada per col·lectius amb característiques comunes quant a necessitats, capacitats i oportunitats. Els projectes hauran d’abastar un únic àmbit sectorial.

Els projectes presentats per esta modalitat a la present convocatòria hauran de complir els requisits següents:
a) L’import màxim de la subvenció a percebre per projecte serà de 450.000 euros si es presenta de manera individual, o de 650.000 si es presenta en agrupació amb una altra o altres entitats.
b) Les sol·licituds de subvenció per a un projecte, obligatòriament, han de ser per un termini mínim d’execució de dotze mesos. El termini màxim d’execució dels projectes és de 24 mesos.
c) Les sol·licituds de subvenció podran incloure en la formulació del projecte i en el pressupost presentat activitats de sensibilització vinculades a la intervenció de cooperació internacional per al desenvolupament a la Comunitat Valenciana, dins del termini d’execució, establit en l’apartat anterior, per un import màxim de 20.000 euros.
5. Modalitat C: projectes de cooperació tècnica, que es definixen com a actuacions dirigides principalment a la capacitació de la població destinatària, a través de l’articulació d’un conjunt d’activitats de formació, acompanyament tècnic, intercanvi d’experiència i transferència de coneixement, aplicat al desenvolupament d’aprenentatges en un àmbit concret de la gestió de serveis o processos. Les actuacions de cooperació tècnica preveuran l’establiment d’aliances o partenariats, de caràcter tècnic, professional o institucional i d’interés públic o social.

Els projectes presentats per esta modalitat a la present convocatòria hauran de complir els requisits següents:
a) L’actuació la liderarà l’ONGD promotora del projecte, i haurà de comptar amb una o més entitats beneficiàries de la capacitació al país d’intervenció. Igualment, es podran establir associacions amb altres entitats de caràcter tècnic, institucional o d’investigació i formació, bé de la Comunitat Valenciana o bé del país de destinació, que aporten recursos especialitzats en l’àmbit d’actuació sectorial del projecte.

b) Els projectes hauran de limitar-se a un únic sector d’intervenció i identificar concretament l’àmbit de capacitació tècnica en el qual s’emmarquen els resultats i les activitats.
c) Les activitats podran realitzar-se al país d’intervenció i a la Comunitat Valenciana, i es procurarà fomentar l’intercanvi bilateral d’experiències i la transferència de coneixement.
d) L’import màxim de la subvenció a percebre per projecte serà de 250.000 euros.
e) Les sol·licituds de subvenció per a un projecte obligatòriament hauran de ser per un termini mínim d’execució de sis mesos. El termini màxim d’execució dels projectes és de 24 mesos.
f) Les sol·licituds de subvenció podran incloure en la formulació del projecte i en el pressupost presentat activitats de sensibilització vinculades a la intervenció de cooperació internacional per al desenvolupament a la Comunitat Valenciana, dins del termini d’execució, establit en l’apartat anterior, per un import màxim de 6.000 euros.

6. Modalitat D: intervencions específiques dirigides al desenvolupament d’actuacions orientades a abordar problemes conjunturals o generalistes. Les intervencions específiques que es duguen a terme en tercers països hauran de desenvolupar-se en contextos d’alta vulnerabilitat i podran no estar restringides, exclusivament, a les àrees geogràfiques establides com a prioritàries en el Pla director de la cooperació valenciana.
Els projectes presentats per esta modalitat a la present convocatòria hauran de complir els requisits següents:
a) L’import màxim de la subvenció a percebre per projecte serà de 70.000 euros si es presenta de manera individual, o de 80.000 euros si es presenta en agrupació amb una altra o altres entitats.
b) Les sol·licituds de subvenció per a un projecte, obligatòriament, han de ser per un termini màxim d’execució de dotze mesos.
c) Les sol·licituds de subvenció podran incloure en la formulació del projecte i en el pressupost presentat activitats de sensibilització vinculades a la intervenció de cooperació internacional per al desenvolupament a la Comunitat Valenciana, dins del termini d’execució, establit en l’apartat anterior, per un import màxim de 6.000 euros.

7. Una entitat no podrà ser beneficiària de subvencions en el total de la convocatòria per un import superior a 2.450.000 euros. Si una mateixa entitat presenta més d’un projecte, el seu contingut o la zona d’execució ha de ser substancialment diferent. En cada sol·licitud presentada, només hi podrà haver un projecte.
8. La quantia total de fons de la convocatòria es distribuirà en un percentatge del 93 % per a les modalitats A i B; per a la modalitat C, un percentatge del 3 %, i per a la modalitat D, un percentatge del 4 % dels fons.
9. En el cas que, una vegada valorades i adjudicades les subvencions per als projectes i els programes objecte d’esta convocatòria, no s’esgote la quantia disponible en qualsevol de les modalitats, es podrà incrementar el romanent entre la resta de les modalitats de manera que els romanents s’aplicaran: els romanents de la modalitat D passaran, en primer lloc, a la modalitat C, i els romanents de la modalitat C passaran a la modalitat A i B.
10. Per a fer la distribució de fons es distribuiran els imports per modalitat d’acord amb els apartats 8 i 9, si és procedent, i es minoraran imports tenint en compte el que disposa l’apartat 2.d d’este resolc, tot això aplicant les regles de desempat previstes en el resolc catorzé, en el cas d’igualtat de punts entre sol·licituds, i s’establiran els projectes i els programes que es financen pel total del pressupost validat.

11. Si hi ha romanents de fons per a finançar parcialment els projectes o els programes següents, la comissió de valoració els distribuirà tenint en compte els criteris següents:
– Puntuació dels projectes o els programes.
– Viabilitat pressupostària de projecte o el programa.

Cinqué. Entitats beneficiàries
1. Les entitats beneficiàries d’estes subvencions són les ONGD, individualment o en agrupació amb una altra o altres ONGD, que complisquen els requisits següents:
a) Els exigits en l’article 11 de l’LGS.
b) Acreditar que disposen de capacitat financera i de gestió per a realitzar el projecte subvencionable.
c) Estar inscrites en el Registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana, mitjançant una resolució de l’òrgan competent, abans de l’1 de gener de 2023
d) Tindre seu, domicili social o delegació permanent a la Comunitat Valenciana, inscrita en el Registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana.
e) Comptar amb base social (persones associades, afiliades i, en cas de fundacions, persones col·laboradores) de l’ONGD a la Comunitat Valenciana: s’ha de poder acreditar un nombre mínim de quinze persones entre totes estes categories, que tinguen residència a la Comunitat Valenciana.
f) L’entitat ha d’haver desenvolupat deu activitats en l’àmbit de la difusió, dels ODS, sensibilització o educació per a la ciutadania global a la Comunitat Valenciana durant els cinc anys anteriors a la present convocatòria. S’entén per activitat: una formació, un taller, una exposició, una xarrada. Es consideren activitats diferenciades la mateixa actuació desenvolupada en diferents zones. No es tindran en compte les activitats en línia quan la majoria dels participants no siguen de la Comunitat Valenciana. No es consideraran les activitats de difusió en xarxes socials del treball de l’entitat.
g) Acreditar experiència en la realització, individualment o en agrupació amb altres ONGD, d’almenys quatre projectes o programes executats, de cooperació internacional al desenvolupament en tercers països, o de cooperació tècnica, finançats per administracions públiques o per entitats privades, excepte per al cas de les sol·licituds relatives a la modalitat D, en què no caldrà acreditar experiència anterior. En el cas que s’aporten com a experiència projectes o programes finançats únicament per entitats privades, el finançament de cada projecte o programa per part d’esta mena d’entitats ha de ser d’almenys 10.000,00 euros. S’exclouen els projectes o els programes finançats únicament amb els fons propis de l’entitat sol·licitant.
h) Les entitats que presenten sol·licitud de subvenció a programes de la modalitat A han d’acreditar, siga individualment o en agrupació, una experiència en execució de projectes o programes, la quantia de finançament dels quals, pública o privada, siga per un import total mínim d’un milió d’euros. Estos projectes o programes han d’haver finalitzat l’execució després del 31 de desembre de 2010. En cas que no es complisca este requisit, el programa quedarà exclòs de la convocatòria.
2. Quan una sol·licitud la presente una agrupació d’ONGD, totes les ONGD que la integren tindran la consideració d’entitats beneficiàries, i hauran de complir els requisits exigits per esta convocatòria. En el cas dels requisits de les lletres g i h de l’apartat anterior, es prendrà com a referència la suma de projectes o programes d’experiència i la suma dels imports subvencionats de totes les entitats que participen en l’agrupació.

3. No podran ser beneficiàries de subvencions les entitats en les quals concórrega alguna de les circumstàncies que preveu l’article 13.2 de l’LGS.
4. Així mateix, una entitat no podrà ser beneficiària, individualment o en agrupació amb una altra o altres ONGD, de subvencions que superen un import de 2.450.000 euros. A les entitats beneficiàries en agrupació, a l’efecte d’este apartat, se’ls computarà l’import que s’hagen compromés a executar del projecte o programa. En el cas que a una entitat, una vegada realitzada la valoració dels projectes o els programes, li corresponga percebre imports superiors als que s’establixen en este apartat, se li minoraran o, si és el cas, s’exclouran totalment les subvencions a percebre per esta entitat pels imports que siguen superiors, en l’ordre següent:
a) En primer lloc, per a no perjudicar drets de tercers, es reduiran imports del projecte o el programa, presentat de manera individual per esta entitat, que haja obtingut menys puntuació, i en cas que siga necessari realitzar més minoracions del següent o següents, individuals, per ordre de puntuació. Quan s’haja de decidir entre projectes i programes de la mateixa puntuació, es reduirà l’import del programa.

b) En cas que, una vegada aplicada la regla anterior, una entitat encara perceba imports superiors als que s’establixen en este apartat, es reduiran les subvencions del projecte o el programa, presentat en agrupació en el qual participa esta entitat, que haja obtingut menys puntuació, i en cas que siga necessari realitzar més minoracions del següent o següents, en agrupació, per ordre de puntuació. Quan s’haja de decidir entre projectes o programes de la mateixa puntuació, es reduirà l’import del programa.
c) En el cas que la minoració a efectuar, en un projecte o programa, siga per un import superior al 20 % del pressupost presentat en la sol·licitud, no s’aplicarà la minoració descrita en els apartats a i b anteriors, i s’exclourà el projecte o el programa per superar el límit màxim de subvenció previst en este apartat.

Sisé. Despeses subvencionables
1. Seran subvencionables les despeses recollides en l’article 24 de l’Ordre de bases, en les condicions i amb els percentatges recollits en esta resolució, excepte els establits en els apartats a.1 I, L i M, de l’esmentat article 24, amb les especialitats següents:
a) En els projectes presentats a la modalitat C, en la partida de «Viatges, allotjaments i dietes», recollida en l’article 23.1.a.1.I de l’Ordre de bases, les despeses finançables en esta partida no podran superar la quantia del 25 % de la subvenció concedida. En la resta de les modalitats el percentatge màxim de finançament és del 15 % de la subvenció concedida.
b) En la partida d’«Activitats de sensibilització vinculades a la intervenció de cooperació internacional per al desenvolupament», recollida en l’article 23.1.a.1. O de l’Ordre de bases, en cada projecte o programa es podran finançar despeses amb un límit màxim de 40.000 euros en la modalitat A, de 20.000 euros en la modalitat B i de 6.000 euros en les modalitats C i D. Estes activitats quedaran desglossades en un pressupost detallat per partides pressupostàries de les activitats a desenvolupar, que s’adjuntarà en un model annex al pressupost general. L’import total d’este pressupost quedarà integrat en el pressupost del programa/projecte.
c) La suma dels costos indirectes imputats a la subvenció no podran superar els límits establits en l’article 24.b de l’Ordre de bases, amb un import màxim a subvencionar en esta partida de 80.000 euros. La partida de costos indirectes inclourà els costos d’esta naturalesa que requerisca el projecte o programa, incloent-hi les despeses indirectes de l’entitat beneficiària a la Comunitat Valenciana i els de l’entitat sòcia local. No seran subvencionables les despeses de lloguer de les seus administratives o dels habitatges del personal de l’entitat beneficiària o de l’entitat sòcia local. No podran imputar-se costos indirectes als fons de cofinançament quan estos s’aporten en concepte de percentatge obligatori de finançament alié a la subvenció.
2. Per a determinar el pressupost validat en la proposta de resolució de la convocatòria, s’establixen els supòsits següents en què s’exclouran o es minoraran les despeses pressupostades en la valoració de les sol·licituds:
a) Els que no estiguen recollits com a subvencionables en l’article 24 de l’Ordre de bases o en esta convocatòria.
b) Els exclosos expressament en l’article 23.2 de l’Ordre de bases.

c) Els que resulten innecessaris o superflus per a l’execució de les activitats proposades en el projecte o programa.
d) Les despeses que es consideren sobredimensionades o excessives es minoraran parcialment per la quantitat que es considere excessiva.
e) Les despeses de personal que excedisquen el 60 %.
f) Les despeses que estiguen situades erròniament en una partida o en un capítol pressupostari no es minoraran, llevat que una vegada situades correctament s’incórrega en el supòsit de l’apartat següent.
g) Les despeses que excedisquen els límits establits en una partida determinada, una vegada minorats els imports pels supòsits anteriors, es minoraran en la quantia que excedisca estos límits.
h) Les aportacions en espècie o les aportacions financeres públiques o privades, no admeses. En este cas es minorarà la subvenció proporcionalment en la part en la qual s’incomplisca el que establix el número 3 d’este resolc, llevat que l’entitat haja presentat una declaració responsable en la qual assumisca el cofinançament no admés.
3. Per a determinar el percentatge de finançament vàlid del programa o projecte, es tindran en compte els criteris següents:
a) Pel que fa a les aportacions en espècie, d’acord amb el que establix l’apartat 7 de l’article 4 de l’Ordre de bases, s’admetran com a aportacions en espècie les valoracions dels béns i els serveis següents:

– Materials, terrenys, locals i equips que hagen de transferir-se definitivament al final de l’execució a la població beneficiària de la subvenció. Els terrenys i els immobles que siguen objecte de millora amb càrrec total o parcial al projecte o al programa no podran ser valorats.

– Mà d’obra i serveis directament vinculats a l’execució de les activitats presentades en tercers països. No es valorarà l’activitat del voluntariat.
– L’ús de locals i terrenys convenientment acreditat i valorat que no es transferisquen a la població beneficiària de la subvenció.
– No s’admetrà la valoració de l’ús d’equips i materials de l’entitat sol·licitant o de l’entitat sòcia local que no es transferisquen a la població beneficiària de la subvenció.
b) Pel que fa a les aportacions financeres públiques o privades procedents de subvencions o d’un altre tipus, hauran de complir-se els requisits que assenyalen els articles 4.1 i 5 de l’Ordre de bases, i caldrà acreditar que té per objecte el mateix projecte per al qual se sol·licita subvenció, sense perjudici que ja s’haja iniciat l’execució de la part cofinançada del projecte, i sempre que no haja finalitzat en el moment de presentar la sol·licitud d’esta convocatòria.
c) En compliment de l’article 5 de l’Ordre de bases, «l’entitat sol·licitant que obtinga una subvenció de les previstes en esta ordre està obligada a comunicar a l’òrgan gestor, en el termini d’un mes des del moment en què s’haja obtingut i, en tot cas, amb anterioritat a la presentació de la justificació, tot finançament de l’actuació subvencionada procedent de qualsevol ens públic o privat, local, nacional, internacional o supranacional, i especificar la quantia exacta de l’aportació, la procedència i la destinació donada a estos fons, amb la finalitat que conste explícitament quina part del projecte o el programa se subvencionarà amb l’aportació de la Generalitat i quina part amb cadascuna de les altres aportacions».
Estes aportacions s’admetran si es complixen els requisits següents:

– Que hi ha identitat d’objectius, població beneficiària i zona d’actuació.
– Que no es produïx doble imputació de la despesa subvencionable en el projecte o programa.
– Que estes aportacions no s’hagen utilitzat per a cofinançar totalment altres actuacions subvencionades per este òrgan concedent en matèria de cooperació internacional al desenvolupament en convocatòries anteriors.
– Que no ha finalitzat el termini d’execució de la part cofinançada en el moment de presentar la sol·licitud d’esta convocatòria.
– Que s’acredite la comunicació a l’entitat cofinançadora de la seua aportació com a cofinançament al projecte o programa cofinançat en esta convocatòria.
4. La quantia màxima subvencionable de les despeses derivades de la contractació del personal al servei, totalment o parcialment, de la intervenció, no podrà excedir 3.400 euros bruts al mes, sempre que hi haja una relació laboral, fixa o temporal, entre l’entitat beneficiària i la persona treballadora, ajustada a la categoria professional i la responsabilitat en el projecte subvencionable. Els costos salarials del personal local adscrit al projecte inclouran salaris, assegurances socials a càrrec de l’entitat i altres provisions de fons de depòsit obligat d’acord amb la legislació local i hauran d’estar d’acord amb els salaris mitjans del país on es realitze la intervenció. En este apartat s’haurà de seguir el que es disposa en l’article 23.1.a1.K de l’Ordre de bases.

5. El 100 % de les despeses relatives a personal amb seu a la Comunitat Valenciana imputat a la subvenció sol·licitada i, si és el cas, concedida hauran de correspondre a persones que tinguen el centre de treball a la Comunitat Valenciana.
6. En l’annex de personal es detallaran els perfils professionals del personal imputat a la subvenció.
7. Per a la compra de béns i contractació de serveis, s’ha d’acudir amb preferència a professionals, empreses i particulars locals del país d’execució. Si no és possible la contractació en el mercat local o en este mercat és impossible obtindre una qualitat mínima, s’ha de recaptar el vistiplau de l’OTC / Antena / CC / Ambaixada.

Seté. Presentació de les sol·licituds i termini
1. Les sol·licituds es presentaran en el termini de vint dies hàbils a comptar des de l’endemà de la publicació de l’extracte de la present convocatòria en el DOGV. L’incompliment del termini esmentat donarà lloc a l’exclusió de la convocatòria.
De conformitat amb l’article 31.1 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament prestarà assistència per a la presentació electrònica de les sol·licituds fins a les 15.00 hores de l’últim dia hàbil.
2. Les entitats que presenten sol·licitud a la modalitat A o B no podran presentar sol·licitud a la modalitat D, i en cas que això ocórrega, serà inadmesa a tràmit la sol·licitud presentada a la modalitat D.
Nombre màxim de sol·licituds:
En les modalitats A i B: les entitats podran presentar un màxim de dues sol·licituds, individualment o en agrupació. Este nombre podrà ampliar-se a tres sol·licituds, sempre que una s’execute en un país amb índex de desenvolupament humà inferior a 0,600 punts.
En la modalitat C: 1 sol·licitud, individualment o en agrupació.
En la modalitat D: 1 sol·licitud, individualment o en agrupació
3. La presentació de la sol·licitud significa la plena acceptació del que disposa l’Ordre de bases i esta resolució de convocatòria.
4. Les entitats sol·licitants, atés que són persones jurídiques i, per tant, estan obligades a relacionar-se amb la Generalitat a través de mitjans electrònics, en els termes de l’article 14 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (d’ara en avant, LPAC), presentaran les sol·licituds exclusivament de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat, accedint al cercador de tràmits i serveis en l’URL: https://www.tramita.gva.es. També es podrà accedir mitjançant la pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, en l’URL https://inclusio.gva.es/va/web/cooperacion/convocatorias La presentació de la sol·licitud de manera diferent de la telemàtica prevista en este apartat determinarà l’exclusió de la convocatòria.

5. Per a poder realitzar la presentació telemàtica, l’entitat sol·licitant haurà de disposar d’un sistema de signatura electrònica, dels admesos en la seu electrònica de la Generalitat:
a) Certificat digital de persona jurídica o similar, que identifique convenientment l’entitat sol·licitant.
b) Certificat digital de la persona física, que conste inscrita com a representant de l’entitat sol·licitant en el Registre de representants de la Generalitat, per a tramitar este procediment.
c) Excepcionalment, i per al supòsit que no es puga presentar la sol·licitud de la manera prevista en algun dels dos supòsits anteriors, s’admetrà la presentació de la sol·licitud amb un certificat digital de la persona física que exercix la representació de l’entitat sol·licitant per a realitzar la tramitació d’este procediment, si s’acredita documentalment esta representació davant del Registre d’agents de la cooperació internacional de la Comunitat Valenciana.
6. En el cas de sol·licituds presentades per una agrupació d’ONGD, la sol·licitud serà presentada per l’entitat sol·licitant designada líder, en representació de les entitats que componen l’agrupació.

7. La presentació de la sol·licitud telemàtica inclourà les declaracions responsables que establixen les lletres b, c, d, e, f i g, de l’apartat 1, de l’article 36 de l’Ordre de bases i la prevista en l’apartat 2.a del resolc nové d’esta convocatòria.
8. D’acord amb el que disposa l’article 28 de l’LPAC, la presentació de la sol·licitud de subvenció comportarà l’autorització de l’entitat sol·licitant o, si és procedent, les entitats en agrupació, perquè la Direcció General d’Inclusió i Cooperació al desenvolupament (d’ara en avant, òrgan gestor) obtinga directament dels òrgans administratius corresponents l’acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, previstes en els articles 18 i 19 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el reglament de l’LGS, així com l’acreditació del compliment de la resta d’obligacions derivades de l’obtenció de subvencions, i en este cas les entitats no hauran d’aportar els certificats corresponent. En cas que l’entitat sol·licitant s’opose al fet que l’òrgan gestor obtinga directament esta informació, haurà d’indicar-ho expressament en el formulari telemàtic de sol·licitud, i quedarà obligada a aportar els documents acreditatius corresponents.


9. Els models de formularis i d’annexos es troben en l’URL de la sol·licitud esmentada, i en el web de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, en l’URL https://inclusio.gva.es/va/web/cooperacion/convocatorias.
10. Els models de plantilles que figuren en el web, diferents dels formularis i els annexos de formalització obligada, es posen a la disposició dels sol·licitants amb la finalitat de facilitar els continguts mínims que han de figurar en cada document, i caldrà afegir-hi, si es considera pertinent, tota la informació que ajude a explicar millor el que es pretén declarar, declaracions responsables, acords, declaracions de cofinançament, etc.

Huité. Presentació dels imports subvencionables
Tots els imports referenciats en les diferents partides del pressupost subvencionable seran sense decimals, en nombres enters.

Nové. Documentació preceptiva
La sol·licitud formalitzada en tots els apartats i signada electrònicament pel/la representant legal degudament autoritzat/ada, anirà acompanyada de la documentació preceptiva següent:
1. Annex de memòria econòmica o pressupost del projecte, que reflectisca les partides pressupostàries de despeses compreses en el projecte i que haurà de presentar-se obligatòriament en el model oficial de l’apartat 9 del resolc seté.
2. Annexos a la memòria econòmica, en què es detallaran, si és el cas, les factures proforma, els pressupostos professionals o els peritatges sobre els costos i els immobles vinculats al projecte. Així mateix, juntament amb estos annexos s’aportarà l’acreditació documental de:
a) L’acreditació del cofinançament del projecte o el programa, quan siga necessari, es realitzarà tant de les aportacions financeres com de les aportacions en espècie, mitjançant el certificat de la persona física o jurídica que exercix la representació de l’entitat, que l’aporta. En el cas de les aportacions en espècie de serveis, en el certificat o annex a este, es descriurà i es quantificarà l’aportació amb la indicació del nombre d’unitats, hores de treball, preu unitari quan corresponga, a més de la valoració total. En el cas de béns, s’adjuntarà al certificat la factura de compra del bé o, en cas de no disposar d’esta, dels documents que permeten determinar-ne el valor i la forma d’adquisició. Tot el cofinançament haurà de quedar acreditat documentalment en la sol·licitud de la subvenció.
S’adjuntarà una declaració responsable de l’entitat, acreditativa dels fons aportats com a cofinançament, que acredite que es complixen les condicions de finançament de l’apartat 3 del resolc sisé i en què es faça constar que, si en el tràmit de justificació del finançament de l’actuació subvencionada, que establix l’article 5 de l’Ordre de bases, no s’acredita cofinançament suficient o l’òrgan gestor no accepta el cofinançament proposat, serà l’entitat la que assumirà este cofinançament. En el web d’esta Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, hi ha disponible un model de declaració responsable.

b) Factures proforma, pressupostos professionals o peritatges sobre els costos per unitat dels recursos a emprar, o altres documents probatoris, quan es tracte de despeses superiors a 6.000 euros, encara que siguen diferents conceptes de despesa, d’un mateix proveïdor, però de naturalesa homogènia. Estos documents hauran de preveure detalladament els treballs a realitzar, el nombre d’hores emprades, l’import dels treballs i la data i el segell o signatura de l’empresa o professional que emet les factures.
L’òrgan gestor podrà sol·licitar, quan considere necessari, factures proforma o pressupostos addicionals, o altres documents, que avalen els imports reflectits en el pressupost, per a garantir l’adequació a la despesa.
c) Documentació acreditativa de la titularitat i el règim de propietat dels immobles vinculats al projecte, així com del seu valor.
d) En el cas que el projecte comprenga la construcció d’habitatges o infraestructures, s’hauran d’aportar els permisos d’obra o els documents que acrediten la conformitat de les autoritats locals.
e) En el cas que s’incloguen en el pressupost despeses de voluntariat, previstes en l’article 23.1.a.1.L de l’Ordre de bases 2/2021, els acords d’incorporació de voluntariat, signats i conformes amb l’article 12 de la Llei 45/2015, de 14 d’octubre, de voluntariat, hauran d’aportar-se quan es formule la línia de base. S’haurà d’aportar un acord de col·laboració equivalent quan la relació de voluntariat s’haja establit amb una entitat no espanyola.
3. Annex de personal vinculat al projecte, en el qual es detallarà el personal del qual disposarà l’entitat sol·licitant, si és el cas, les entitats en agrupació, i les entitats sòcies locals. En l’annex de personal es relacionaren els perfils professionals del personal imputat a la subvenció.

4. Annex de relació de projectes, en el qual s’han de detallar tots els projectes aportats com a experiència de l’entitat sol·licitant, si és el cas, de les entitats en agrupació, i de les entitats sòcies locals. Únicament es tindran en compte per a valorar-los els detallats en este annex, degudament acreditats.
5. Memòria de l’entitat sol·licitant i, si és el cas, també de les entitats que formen l’agrupació, en la qual conste que reunix les condicions de solvència i capacitat de gestió per a realitzar l’actuació objecte de la subvenció. En el cas que no siga exigible encara legalment la presentació de la memòria de l’últim exercici, haurà de presentar-se la de l’exercici anterior.
Esta memòria haurà d’incloure documentació acreditativa de:
a) Les actuacions realitzades durant l’últim any natural anterior a la convocatòria.
b) Estat comptable i ingressos corresponents a l’exercici anterior a la convocatòria, incloent-hi balanç de situació, compte de pèrdues i guanys i memòria econòmica de l’any anterior, o bé els últims auditats, tot això subscrit per una persona autoritzada segons els estatuts.
6. Informe en què figuren les activitats desenvolupades en els últims cinc anys a la Comunitat Valenciana, en l’àmbit de la difusió, dels ODS, i de sensibilització o educació per a la ciutadania global
7. Organigrama i delegacions a la Comunitat de l’entitat sol·licitant i, si és el cas, de les entitats que formen l’agrupació, en què constarà:

a) La composició dels òrgans de govern, administració i direcció de l’entitat, de la seu central i de la delegació o delegacions a la Comunitat Valenciana.
b) Relació d’almenys quinze persones associades, afiliades i, en cas de fundacions, persones col·laboradores de l’ONGD, amb residència a la Comunitat Valenciana. La relació ha de contindre: nom, cognoms i localitat o província de residència de cada persona o bé les inicials, el DNI anonimitzat i la localitat o la província de residència de cada persona.
8. Certificats expedits per una administració pública, un organisme oficial o una entitat privada finançadora que acredite fefaentment l’execució dels projectes aportats com a experiència per les entitats sol·licitants (i, si és el cas, les entitats en agrupació), i en què conste: la denominació del projecte o programa, el lloc d’actuació, la duració, la data d’inici i de finalització i l’import de la subvenció concedida. No serà necessari presentar estos certificats dels projectes subvencionats per la Generalitat, detallats en l’annex de projectes, gestionats per l’òrgan directiu competent en matèria de cooperació al desenvolupament.

9. Estatuts i inscripció de les entitats sòcies locals davant de l’administració competent que acredite la seua capacitat jurídica i d’obrar al país d’execució del projecte, en el cas que es tracte d’una entitat privada. En el cas que es tracte d’una entitat pública, podrà acreditar documentalment les seues competències territorials i materials mitjançant l’aportació de la seua norma constitutiva o altres documents probatoris.
10. Document en què conste la conformitat de l’entitat sòcia local en l’execució del projecte i que detalle els termes de col·laboració entre l’entitat sol·licitant i l’entitat sòcia local, signat per les persones que exercisquen la representació legal de totes dues parts. Hi hauran de constar, entre altres coses, els compromisos d’execució d’activitats assumits per cada part i el percentatge de la subvenció a executar per cadascuna.
11. Projecte detallat en el qual es concretarà l’activitat objecte de subvenció, que constarà dels documents següents:
a) En les modalitats A i B: projecte tècnic descriptiu, que haurà de contindre, almenys, un índex inicial, informació detallada sobre el context d’intervenció, el diagnòstic i la justificació de l’actuació, la descripció de la població beneficiària, els objectius i els resultats esperats, les activitats a realitzar i establir un calendari, un estudi de la viabilitat de l’actuació, i la metodologia i els instruments de seguiment i avaluació. Amb una extensió màxima de 80 pàgines, tipus de lletra Arial 11, interlineat senzill i entre 2 i 2,5 cm per a tots els marges (superior i inferior, dret i esquerre). Per cada pàgina en excés, es penalitzarà amb 0,10 punts del total de la puntuació obtinguda.

b) En les modalitats C i D: formulari per a la descripció del projecte tècnic. Els models de formularis per a cadascuna de les dues modalitats es troben en l’URL de la sol·licitud esmentada, i en el web de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, en l’URL https://inclusio.gva.es/va/web/cooperacion/convocatorias.

Els projectes es presentaran necessàriament en els models de formularis esmentats.
c) Matriu de planificació del projecte, d’acord amb l’enfocament del marc lògic. En la tramitació telemàtica de la sol·licitud, i en la pàgina web de Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, consta un model per a elaborar esta matriu.

d) Índex amb la relació de documents presentats en la sol·licitud, amb la indicació en el títol de cada document del contingut, i, en tot cas, en este índex constaran els documents als quals es fa referència en el projecte.
e) El títol del projecte ha de ser succint, amb una extensió màxima de 100 caràcters. Tipus de lletra Arial 11, incloent-hi els espais.
12. En el cas de presentació de la sol·licitud per una agrupació d’entitats, hauran de presentar un acord subscrit entre les entitats que la componen en què conste, almenys, l’entitat responsable jurídicament davant de la Generalitat, que serà l’entitat líder i exercirà la representació de l’agrupació i la identificació de la persona representant legal, així com la voluntat de les parts de concórrer conjuntament a la convocatòria, el percentatge de participació de cada entitat en el projecte, els drets i les obligacions de cada agent participant, l’import de subvenció a aplicar per cadascun, el sistema de gestió del pressupost i de resolució de conflictes, i haurà d’esmentar-se expressament que cadascuna de les entitats assumix la responsabilitat directa i solidària per la totalitat del projecte. Igualment, constarà expressament el compromís de totes les entitats participants de mantindre la unió temporal fins al termini de prescripció previst en els articles 39 i 65 de l’LGS. Este document haurà d’estar signat digitalment per totes les entitats que formen l’agrupació. En la tramitació telemàtica de la sol·licitud, i en la pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, consta un model per a aportar este acord.

13. En el cas de nou perceptor o nou compte bancari, haurà d’acreditar la tramitació de la inscripció del nou compte, que haurà de realitzar-se mitjançant un tràmit telemàtic: manteniment de tercers, mitjançant el «Procediment per a tramitar les altes, modificacions i baixes de les domiciliacions bancàries» en l’URL: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=22648&version=amp
14. En el cas que en el formulari de sol·licitud es desautoritze la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, perquè esta obtinga de manera directa a través de certificats telemàtics l’acreditació del compliment de les obligacions davant de la Seguretat Social i tributàries davant de l’Estat i la Generalitat, s’hauran d’aportar els certificats acreditatius d’estes circumstàncies. En el cas dels certificats acreditatius de no estar al corrent d’obligacions tributàries, han d’incloure l’acreditació d’esta circumstància referida a l’efecte de l’obtenció d’ajudes i subvencions. En este supòsit, i en el cas que el projecte el presente una agrupació d’ONGD, es presentaran els certificats de totes les entitats agrupades.

15. La inscripció de les entitats sol·licitants i, si és el cas, de les entitats agrupades, així com la seu, el domicili social o la delegació permanent a la Comunitat Valenciana, i l’acreditació de la representació de l’entitat sol·licitant en cas que siga necessari, es comprovarà d’ofici amb les dades que consten en el Registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana. La modificació o l’actualització d’estes dades haurà de comunicar-se d’acord amb els articles 13 i 14 del Decret 19/2020, de 7 de febrer, del Consell, de regulació del Registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana.

16. Les entitats sol·licitants podran estar exemptes de presentar els documents referits a la seua entitat, o si és el cas, a les entitats en agrupació, requerits en els apartats 7, 8 i 9 d’este resolc, si ja s’han presentat en les subvencions de concurrència competitiva en matèria de cooperació al desenvolupament, convocades l’any anterior per la conselleria competent en esta matèria, sempre que ho facen constar en el formulari de sol·licitud, amb la indicació dels documents i el número d’expedient en què s’hagen presentat.
17. Les entitats sol·licitants podran estar exemptes de presentar els documents referits a la seua entitat o, si és el cas, a les entitats en agrupació, requerits en l’apartat 5 d’este resolc, si en el termini de presentació de sol·licituds han estat publicats en la seua pàgina web, sempre que ho facen constar en el formulari de sol·licitud, amb la indicació dels documents i l’URL de publicació.
18. Els annexos esmentats en els apartats 1 a 4 d’este resolc estan a la disposició de les entitats sol·licitants en la seu electrònica de la Generalitat, en el procediment de sol·licitud de la subvenció, i en el web de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, en l’URL https://inclusio.gva.es/va/web/cooperacion/convocatorias.
19. La no aportació o l’aportació incompleta o incorrecta de la documentació, prevista en els apartats 1 i 11 (annex de memòria econòmica o pressupost del projecte, i projecte detallat en el qual es concretarà l’activitat objecte de subvenció), en el termini de presentació de sol·licituds determinarà l’exclusió de la convocatòria, i no serà possible aportar-la en un tràmit posterior.

Desé. Documentació valorativa
1. L’entitat sol·licitant podrà adjuntar a la sol·licitud la documentació valorativa següent:
a) Resolució d’inscripció del pla d’igualtat de l’entitat sol·licitant (o d’alguna de les entitats agrupades) en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball (REGCON), o resolució de visat del pla d’igualtat emés pel centre directiu de l’Administració de la Generalitat amb competència en matèria de dona o organisme equivalent en una altra comunitat autònoma.
b) Estratègia de gènere i desenvolupament de l’entitat sol·licitant o d’alguna de les entitats agrupades.
c) Pla de voluntariat de l’entitat sol·licitant, o d’alguna de les entitats agrupades.
d) Estratègia país/regió de l’entitat sol·licitant, o d’alguna de les entitats en agrupació, en què s’emmarcarà el projecte presentat.
e) Informes d’avaluació final de projectes duts a terme per l’entitat sol·licitant o les entitats agrupades en els últims cinc anys.
f) Annexos a la matriu de planificació, que podrà incloure, entre altres, els documents següents: arbre de problemes, arbre d’objectius, matriu d’anàlisi d’alternatives i matriu d’anàlisi de riscos i propostes de mitigació.
g) Documents acreditatius de suports i avals d’altres entitats i/o institucions al projecte.
h) Acords de col·laboració o instruments de coordinació amb altres institucions, entitats o grups que treballen en l’àrea d’intervenció.

i) Acreditació documental del diagnòstic participatiu.
j) Carta de la població beneficiària i autoritats locals en què es rendisca compte de la seua acceptació i compromís de participació en les diferents etapes del projecte.
k) Mapes i informes d’ubicació del projecte, que permeten determinar amb detall la localització de la intervenció.
2. Les entitats sol·licitants podran estar exemptes de presentar els documents referits a la seua entitat o, si és procedent, a les entitats en agrupació, requerits en els apartats a, b i c d’este resolc, si ja s’han presentat en les subvencions de concurrència competitiva en matèria de cooperació al desenvolupament convocades en els dos anys anteriors, 2021 i 2022, per la conselleria competent en esta matèria, sempre que ho facen constar en el formulari de sol·licitud, amb la indicació dels documents i el número d’expedient en el qual s’han presentat.

3. Les entitats sol·licitants podran estar exemptes de presentar els documents referits a la seua entitat, o si és el cas, a les entitats en agrupació, requerits en els apartats b, c i d d’este resolc, si en el termini de presentació de sol·licituds van estar publicats en la seua pàgina web, sempre que ho facen constar en el formulari de sol·licitud, amb la indicació dels documents i l’URL de publicació.
4. La documentació valorativa s’haurà d’aportar dins del termini de presentació de sol·licituds i no serà corregible, ni podrà admetre’s en cap tràmit posterior a la finalització del termini de sol·licitud.

Onzé. Aportació de documentació en els tràmits posteriors de la convocatòria
Presentada la sol·licitud i finalitzat el termini de presentació d’esta, l’aportació posterior de documentació en el tràmit d’esmena, de les al·legacions o els recursos contra la resolució, així com la presentació de documentació derivada de l’execució o la justificació de la subvenció, es realitzarà de manera telemàtica, en el tràmit específic d’aportació de documentació, en la seu electrònica de la Generalitat, accedint al cercador de tràmits i serveis en l’URL següent: https://www.tramita.gva.es.

També es podrà accedir al tràmit des de la pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, en l’URL https://inclusio.gva.es/va/web/cooperacion/convocatorias


Dotzé. Mitjà de notificació o publicació dels diferents tràmits a formalitzar en la convocatòria
1. La llista de les entitats sol·licitants que hagen d’esmenar la seua sol·licitud o adjuntar els documents preceptius que no s’hagen presentat amb la sol·licitud, del resolc nové d’esta convocatòria, es publicarà en la pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge en l’URL https://inclusio.gva.es/va/web/cooperacion/convocatorias, amb la indicació que, si en el termini de deu dies no s’aporten correctament, es considerarà que desistixen de la sol·licitud, amb una resolució prèvia en la qual es declararà el motiu d’exclusió.
2. La proposta de resolució es publicarà en el tauler d’anuncis de la Vicepresidència segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, en l’URL https://inclusio.gva.es/va/web/cooperacion/convocatorias entitats interessades puguen presentar al·legacions en el termini de deu dies hàbils des de la publicació.
3. La resolució de la convocatòria es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat, d’acord amb el que establix el resolc quinzé d’esta convocatòria.

Tretzé. Comissió de valoració
La comissió de valoració, d’acord amb el que es disposa en l’apartat 3 de l’article 39 de l’Ordre de bases, estarà composta per:
a) La persona titular de la direcció general competent en matèria de cooperació internacional per al desenvolupament, que la presidirà.
b) La persona titular de la subdirecció general competent en matèria de cooperació internacional per al desenvolupament.
c) La persona titular/ocupant de la Direcció del Servei de Gestió de Programes i Cooperació.
d) La persona titular de la Direcció del Servei d’Anàlisi, Estudis, Promoció i Seguiment.
e) Un funcionari o funcionària de la direcció general competent en matèria de cooperació internacional per al desenvolupament, amb nivell de cap o cap d’unitat o de secció.
f) Un funcionari o funcionària de la direcció general competent en matèria de cooperació internacional per al desenvolupament, que ocuparà la secretaria amb veu, però sense vot.

Catorzé. Criteris objectius de valoració
1. Els criteris objectius de valoració de les sol·licituds presentades a esta convocatòria seran els següents:
a) Per a les modalitats A i B, els recollits en l’article 15 de l’Ordre de bases, amb la ponderació establida en l’annex I d’esta resolució de convocatòria.
b) Per a la modalitat C, els recollits en l’article 18 de l’Ordre de bases, amb la ponderació establida en l’annex II d’esta resolució de convocatòria.
c) Per a la modalitat D, els recollits en l’article 15 de l’Ordre de bases, amb la ponderació establida en l’annex III d’esta resolució de convocatòria.
En cas d’agrupació, s’aplicaran les normes de valoració previstes en els annexos esmentats d’esta convocatòria.
2. Totes les sol·licituds de subvencions s’ordenaran per la puntuació total obtinguda, independentment de la modalitat per la qual s’hagen presentat, a l’efecte de determinar l’ordre en què s’hagen de finançar.

3. En el supòsit previst en l’apartat 6 de l’article 39 de l’Ordre de bases, per al cas que diverses sol·licituds tinguen la mateixa puntuació total i, a causa de la falta de disponibilitat pressupostària, calga desempatar per a poder distribuir els fons, si l’empat és entre sol·licituds de la mateixa modalitat, s’establixen com a criteris de desempat els següents:

a) En primer lloc: puntuació més alta en el bloc III, «Criteris relacionats amb la valoració de la qualitat del projecte».
b) En segon lloc: puntuació més alta en el bloc I, «Criteris relacionats amb la capacitat de gestió i experiència de l’entitat sol·licitant».

c) En tercer lloc: puntuació més alta en el bloc II, «Aspectes relacionats amb l’entitat sòcia local» o «Criteris relacionats amb la valoració de la qualitat de les aliances de cooperació establides».
d) En quart lloc: ordre temporal en la presentació de sol·licituds, tenint en compte el dia i l’hora d’entrada en el registre telemàtic.
4. De conformitat amb el resolc tercer de la Resolució de 27 de setembre de 2023, de la vicepresidenta segona del Consell i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, sobre delegació de l’exercici de competències en determinats òrgans de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, correspon a la persona titular de la Secretaria Autonòmica de Família i Serveis Socials la competència per a la concessió de les subvencions en matèria de cooperació al desenvolupament, en l’àmbit de la seua competència, i en matèria d’implementació i promoció de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible.

Quinzé. Resolució
1. La resolució per la qual es concedixen o es deneguen les subvencions es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat i en la pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials Igualtat i Habitatge, en l’URL https://inclusio.gva.es/va/web/cooperacion/convocatorias. En la publicació es farà constar, almenys, la relació de sol·licitants segons la baremació, la quantitat subvencionada, sempre en nombres enters, desglossada, si és el cas, per capítol pressupostari, i el títol del projecte juntament amb la puntuació obtinguda.
2. El termini màxim per a dictar i publicar la resolució serà de sis mesos des de l’endemà de la data de publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat. Transcorregut el termini esmentat sense que s’haja dictat i publicat la resolució, les peticions es consideraran desestimades per silenci administratiu, tot això sense perjudici que subsistisca l’obligació legal de l’Administració de resoldre expressament sobre la petició formulada.
3. En la resolució es fixaran el termini i els requisits d’acceptació de la subvenció i, si és el cas, de la reformulació dels projectes o els programes. En defecte d’això, s’establix un termini de set dies hàbils des de la publicació de la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat. En cas que l’acceptació o la reformulació no es produïsca en el termini previst, o no es tinguen en compte els requisits dels articles 42 i 43 de l’Ordre de bases, així com si es produïx la renúncia a la subvenció per part de l’entitat beneficiària, la sol·licitud s’exclourà de la convocatòria, i es reunirà de nou la Comissió de Valoració d’acord amb el que establix l’article 39 de l’Ordre de Bases.

Setzé. Règim de lliurament de pagament
Una vegada rebut el document d’acceptació de la subvenció concedida, es podrà tramitar el lliurament del 100 % de l’import de la subvenció concedida, mitjançant transferència bancària en el compte designat per l’entitat beneficiària en la seua sol·licitud.
De conformitat amb l’article 10.1.j de l’Ordre de Bases, l’entitat haurà de comunicar a l’òrgan gestor, en el termini d’un mes des de la percepció de l’import de la subvenció, el compte bancari obert exclusivament per al projecte objecte de la subvenció i ingressar l’import en este compte.

Desseté. Justificació de les subvencions
1. La modalitat de justificació de les subvencions d’esta convocatòria serà, exclusivament, la de presentació de compte justificatiu amb aportació d’informe d’auditoria, prevista en el títol V de l’Ordre de bases, excepte el que s’establix en l’apartat 3.
2. Les entitats beneficiàries hauran de presentar l’informe final segons el model normalitzat disponible en la pàgina web d’esta Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials Igualtat i Habitatge.

3. Quan les activitats hagen sigut finançades, no només amb la subvenció concedida amb càrrec a esta convocatòria, sinó amb aportacions d’altres entitats públiques o privades, estes hauran de ser acreditades en la justificació de la manera següent:
a) Fons propis de l’entitat adjudicatària o d’altres finançadors privats: s’acreditarà la seua aplicació a les activitats previstes mitjançant factura, rebut o un altre document de tràfic legal. Esta direcció general podrà sol·licitar una mostra de justificants originals o còpies autèntiques per a comprovar la realització d’estes despeses.
b) Subvencions concedides per altres administracions: només serà necessari acreditar que s’ha realitzat la despesa. Per a això servirà un certificat emés per l’administració concedent, amb la seua conformitat a l’execució de les despeses que s’hagen finançat amb els seus fons. O bé, si no es disposa d’este certificat, s’acreditarà la seua aplicació a les activitats previstes mitjançant una factura, un rebut o un altre document de tràfic legal. Esta direcció general podrà sol·licitar una mostra de justificants originals o còpies autèntiques per a comprovar la realització d’estes despeses.
c) Les aportacions en espècie o les valoracions de l’entitat beneficiària o sòcia local s’acreditaran de conformitat amb el que establix l’article 27 de l’Ordre de Bases.
3. La justificació de les subvencions que s’executen en tercers països les entitats beneficiàries de les quals siguen les agències que pertanguen al sistema de Nacions Unides i les entitats que tinguen un acord subscrit amb estes que els reconega com el seu comité a Espanya, podrà realitzar-se a través del sistema d’auditoria interna, o altres procediments previstos en els reglaments financers de les Nacions Unides, d’acord amb el Conveni sobre privilegis i immunitats de les Nacions Unides.
4. El termini de presentació de l’informe final serà de tres mesos, a comptar de la data de finalització de l’execució del projecte, sense possibilitat d’ampliació.

Dihuité. Obligacions de transparència i protecció de dades, i ús de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana en l’edició dels materials

1. En compliment de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern; la Llei 1/2022, de 13 d’abril, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana, i de l’article 18 de la Llei general de subvencions, les entitats beneficiàries estaran subjectes a les següents obligacions de transparència:

a) Hauran de complir les obligacions de publicitat activa recollides en el capítol II del títol I de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, quan es troben en alguna de les situacions següents:
1r) Que perceben durant el període d’un any ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 100.000 euros.
2n) Que perceben durant el període d’un any natural ajudes o subvencions de les entitats públiques de la Comunitat Valenciana recollides en l’article 3 de la Llei 1/2022 en una quantia superior a 50.000 euros.

3r) Que les ajudes o les subvencions percebudes representen almenys el 40 % del total dels seus ingressos anuals, sempre que arriben com a mínim a la quantitat de 5.000 euros.
En particular s’han de publicar, en els termes que preveuen els principis generals de l’article 5 de la Llei 19/2013, la informació institucional i organitzativa de l’article 6 i l’econòmica i pressupostària de l’article 8 d’esta. La publicació es farà per mitjà de la pàgina web de l’entitat o bé mitjançant la plataforma TEP – Transparència Entitats Privades, de GVA Oberta, a la qual es pot accedir en l’URL https://gvaoberta.gva.es/va/tep Esta informació s’ha de publicar a partir de l’any següent a aquell en què s’hagen superat els llindars establits, i haurà de mantindre’s publicada durant almenys quatre anys naturals.

b) Sense perjudici de les obligacions previstes en l’apartat anterior, les entitats beneficiàries hauran de donar la publicitat adequada del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol tipus que siguen objecte de subvenció, incloent-hi el logotip de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials Igualtat i Habitatge en mitjans de difusió com ara cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals i en qualsevol altre mitjà de publicitat que es realitze de l’activitat subvencionada.
c) Les entitats beneficiàries d’estes subvencions estan obligades a subministrar a l’entitat concedent, amb un requeriment previ, tota la informació que siga necessària per al compliment de les obligacions previstes en la llei de transparència que esta requerisca, en el termini de quinze dies hàbils des del requeriment. Una vegada transcorregut el termini conferit en el requeriment sense que este s’haja atés, l’òrgan que ha realitzat el requeriment podrà acordar, amb advertiment i audiència previs a la persona interessada, la imposició de multes coercitives en els termes que preveu l’article 5 de la Llei 1/2022.
d) Els nous conjunts de dades que es generen per la formalització i el desenvolupament de les subvencions atorgades per l’Administració de la Generalitat s’han de disposar, sempre que siga possible, com a conjunt de dades obertes.
2. De conformitat amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades, les dades de caràcter personal proporcionades per les entitats interessades seran tractades per la Generalitat per a tramitar la sol·licitud a l’empara de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i de la Llei 1/2015, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

Les entitats podran exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, portabilitat i limitació del tractament davant de la Conselleria que gestiona esta ajuda, així com reclamar, si és el cas, davant de l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, especialment quan no haja obtingut satisfacció en l’exercici dels seus drets.

3. Els documents publicats com a acció o resultat d’alguna actuació finançada, a més de contindre el logotip o el nom de la Generalitat com a finançador, hauran d’incloure el paràgraf següent, traduït a les llengües en què es publique el document: «Esta publicació s’ha realitzat amb el suport financer de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials Igualtat i Habitatge. El contingut d’esta publicació és responsabilitat exclusiva de ‘NOM ENTITAT’i no reflectix necessàriament l’opinió de la Generalitat».
4. Prèviament a l’edició o la publicació dels materials impresos o dels instruments de comunicació i difusió vinculats a les activitats del projecte, qualsevol que siga el tipus de suport emprat, estos hauran de remetre’s prèviament, amb antelació suficient, a l’òrgan gestor, perquè autoritze l’ús de la imatge corporativa de la Generalitat. En la pàgina web de l’òrgan gestor estan disponibles les instruccions per a realitzar publicacions i actes de difusió i divulgació. Igualment, els manuals corporatius d’estil per a l’ús de logotips de la Generalitat estan disponibles en l’URL https://presidencia.gva.es/va/web/promocion-institucional/manual/manual-corporatiu.
5. Tots els documents impresos i els suports comunicatius de qualsevol mena elaborats per a la difusió del projecte, la socialització i la comunicació de resultats hauran d’editar-se en les dues llengües oficials de la Comunitat.
6. Juntament amb l’informe final, s’haurà de remetre a l’òrgan gestor una relació de tots els materials de difusió editables i els materials didàctics produïts durant l’execució. L’òrgan gestor podrà disposar d’estos materials per a difondre’ls de manera gratuïta i amb la menció expressa de l’entitat que els haja produït.

Denové. Pla de control
El pla de control d’esta convocatòria l’haurà d’aprovar la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge amb caràcter previ a la seua execució i es realitzarà, de conformitat amb el que s’establix en l’article 169 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i en l’article 67 de l’Ordre de bases.

Vinté. Clàusula de protecció de dades
De conformitat amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades, la informació de caràcter personal proporcionada per les entitats interessades serà utilitzada per la Generalitat per a tramitar la sol·licitud a l’empara de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i de la Llei 1/2015, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.
La persona interessada té dret a sol·licitar l’accés, la rectificació i la supressió de les seues dades de caràcter personal, així com a sol·licitar la limitació o l’oposició al seu tractament i a no ser objecte de decisions individuals automatitzades, de manera presencial o telemàtica, de conformitat amb el que es preveu en l’enllaç següent: https://sede.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=19970.
Sense perjudici de qualsevol altre recurs administratiu o acció judicial, si la persona interessada considera vulnerat el seu dret a la protecció de dades, pot reclamar davant de la Delegació de Protecció de Dades de manera presencial o telemàtica, de conformitat amb el que es preveu en l’enllaç https://sede.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=22094, això sense perjudici de la possibilitat de reclamar davant de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Contra el que disposa esta resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar potestativament un recurs de reposició davant del mateix òrgan que haja dictat l’acte en el termini d’un mes, comptat des de l’endemà de la publicació, de conformitat amb el que preveuen els articles 112, 123 i 124 de l’LPAC, o bé un recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos, comptats des de l’endemà de la publicació, de conformitat amb el que s’establix en els articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici que s’utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna».

València, 29 de desembre de 2023.– La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge: Susana Camarero Benítez.

linea
Mapa web