Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ d'11 de febrer de 2024, de la Direcció General d'Indústria, per la qual s'aproven les bases de les convocatòries ordinàries dels exàmens teoricopràctics per a l'obtenció dels carnets professionals en matèria de seguretat industrial, a realitzar durant l'any 2024. [2024/1297]

(DOGV núm. 9791 de 19.02.2024) Ref. Base de dades 001475/2024

RESOLUCIÓ d'11 de febrer de 2024, de la Direcció General d'Indústria, per la qual s'aproven les bases de les convocatòries ordinàries dels exàmens teoricopràctics per a l'obtenció dels carnets professionals en matèria de seguretat industrial, a realitzar durant l'any 2024. [2024/1297]
L’article 13 de l’Ordre de 23 d’abril de 1997, de la Conselleria d’Ocupació, Indústria i Comerç, per la qual s’actualitza el procediment per a l’obtenció del carnet professional que autoritza la instal·lació, manteniment i altres activitats en matèria de seguretat industrial en l’àmbit de la Comunitat Valenciana (DOGV 2985, 06.05.1997), establix que, anualment, es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el calendari d’exàmens a realitzar pels corresponents òrgans provincials, que permeten l’accés a les diferents habilitacions personals previstes per la normativa sobre seguretat industrial.
D’altra banda, la disposició final primera de l’esmentada Ordre de 23 d’abril de 1997 faculta la Direcció General d’Indústria per a adoptar les disposicions necessàries per al desenvolupament i execució de la dita orde.
Referent a això, és necessari tindre en compte que, a causa del desenvolupament de les tecnologies de la informació i comunicació produït en els últims temps, la tramitació electrònica no pot ser encara una forma especial de gestió dels procediments, sinó que ha de constituir l’actuació habitual de les administracions. Este objectiu s’ha aconseguit amb la promulgació de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, que no sols consagra com una de les seues normes generals d’actuació el dret dels ciutadans a relacionar-se electrònicament amb les administracions, sinó que va un pas més enllà, en establir en el seu article 14, apartat 3, que reglamentàriament, les administracions podran establir l’obligació de relacionar-se amb elles a través de mitjans electrònics per a determinats procediments i per a uns certs col·lectius de persones físiques que per raó de la seua capacitat econòmica, tècnica, dedicació professional o altres motius quede acreditat que tenen accés i disponibilitat dels mitjans electrònics necessaris.
En l’àmbit autonòmic, tal desenvolupament reglamentari del qual parla l’article 14, apartat 3, de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, el trobem en l’Ordre 14/2022, de 5 de desembre, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’establix l’obligatorietat de comunicacions i notificacions per mitjans electrònics en determinats tràmits i procediments en les matèries d’indústria, energia i mineria (DOGV 9492, 19.12.2022), que establix l’obligació de comunicar-se per mitjans electrònics per a qualsevol interessat, incloses les persones físiques, en les actuacions en determinats procediments en les matèries d’indústria, energia i mineria, i també en els tràmits administratius que estos procediments preveuen.

Establida d’esta manera la pertinent habilitació reglamentària i tenint en compte el perfil dels ciutadans als quals es dirigix la present convocatòria, este és un dels procediments administratius que, dins de les competències de la Generalitat, és susceptible de ser gestionat a través de tècniques telemàtiques, és per això que el mode de presentació de sol·licituds es realitzarà exclusivament de manera telemàtica.

A fi de donar compliment a este mandat, d’acord amb la facultat conferida per l’article 13 i la disposició final primera de l’Ordre de 23 d’abril de 1997, de la Conselleria d’Ocupació, Indústria i Comerç, tenint en compte el que s’establix en l’article 14.3 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, i en l’article 12 del Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, i també el que es disposa en el Decret 226/2023, de 19 de desembre (DOGV 9754, 28.12.2023), del Consell, pel qual s’aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, esta Direcció General d’Indústria, resol:



Primer
Aprovar les bases de les convocatòries ordinàries dels exàmens teoricopràctics als quals es referix el capítol V de l’Ordre de 23 d’abril de 1997, de la Conselleria d’Ocupació, Indústria i Comerç, i també regular el procediment d’expedició dels carnets professionals i de les certificacions acreditatives de la superació d’estes proves, les quals figuren en l’annex I de la present resolució, que regiran durant l’any 2024.


Segon
Establir el calendari per a l’any 2024, que figura en l’annex II, per a la presentació de sol·licituds a l’efecte de ser admés a les proves assenyalades en el punt primer d’esta resolució.
La present resolució no és definitiva en via administrativa, i contra aquesta podrà interposar-se recurs d’alçada davant la Secretaria Autonòmica d’Indústria, Comerç i Consum en el termini d’un mes comptat des de l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d’acord amb el que s’establix en l’article 122 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

València, 11 de febrer de 2024.– El director general d’Indústria: Manuel Rosalen Caparros.


ANNEX I

BASES DE LES CONVOCATÒRIES I PROCEDIMENT D’EXPEDICIÓ DE CARNETS PROFESSIONALS I CERTIFICACIONS ACREDITATIVES DE LA SUPERACIÓ DELS EXÀMENS TEORICOPRÀCTICS


Estes bases regiran en les convocatòries de les proves assenyalades en l’article 12 de l’Orde de 23 d’abril de 1997, de la Conselleria d’Ocupació, Indústria i Comerç, per a l’obtenció dels carnets o certificacions acreditatives de la superació dels exàmens teoricopràctics indicats en la base 1.

Base 1. Àmbit d’aplicació
Els carnets professionals i certificacions acreditatives de la superació dels exàmens teoricopràctics, segons corresponga, són els següents:

TE: carnet professional d’instal·lacions tèrmiques en edificis.
IPPL-I: instal·lació de productes petrolífers líquids de categoria I.

IPPL-II: instal·lació de productes petrolífers líquids de categoria II.
RPPL-III: reparació de productes petrolífers líquids de categoria III.
GA, GB, GC: instal·lació de gas categoria A, B i C (s’emetrà només el certificat de la categoria superior).
OC: personal operador industrial de calderes.
GT: carnet de personal operador de grua torre (gruista).
GMA: carnet de personal operador de grua mòbil autopropulsada. Categoria A.
GMB: carnet de personal operador de grua mòbil autopropulsada. Categoria B.
GMPA: carnet de personal operador de grua mòbil autopropulsada. Categoria a, subcategoria de ports de la Comunitat Valenciana on desenvolupen la seua activitat les societats estatals d’estiba i desestiba. (Subcategoria denominada amb la codificació abreujada de ports.).

GMPB: carnet de personal operador de grua mòbil autopropulsada. Categoria B, subcategoria de ports de la comunitat valenciana on desenvolupen la seua activitat les societats estatals d’estiba i desestiba. (Subcategoria denominada amb la codificació abreujada de ports.).


Base 2. Requisits de les persones candidates
2.1. Per a ser admeses a la realització de les proves, les persones aspirants hauran de reunir els requisits següents:

2.1.1. Per a l’especialitat de personal operador de grua torre (gruista)

a) Ser major d’edat.
b) Estar en possessió del títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria o d’un títol equivalent a efectes laborals.
c) La superació d’un curs teoricopràctic impartit per una entitat habilitada, segons el que es disposa en el punt 4 de l’annex VI del Reial decret 836/2003, de 27 de juny (BOE 170, 17.07.2003), pel qual s’aprova una nova instrucció tècnica complementària MIE-AEM-2 del reglament d’aparells d’elevació i manutenció, referent a grues torre per a obres o altres aplicacions, i les seues modificacions.
d) La superació d’un examen mèdic segons el que es disposa en el Reial decret 836/2003, de 27 de juny, i les seues modificacions.
2.1.2. Per a l’especialitat de personal operador de grua mòbil autopropulsada.
a) Estar en possessió del títol de graduat en educació secundària obligatòria o d’un títol equivalent a efectes laborals.
b) Ser major d’edat.
c) La superació d’un curs teoricopràctic impartit per una entitat habilitada.
– Per a personal operador de grua mòbil autopropulsada segons el que es disposa en el punt 4 de l’annex VII del Reial decret 837/2003, de 27 de juny (BOE 170, 17.07.2003), pel qual s’aprova una nova instrucció tècnica complementària MIE-AEM-4 del Reglament d’aparells d’elevació i manutenció, referent a grues mòbils autopropulsades, i les seues modificacions.
– Per a personal operador de grua mòbil autopropulsada en l’especialitat de Ports segons el que es disposa en annex de la Resolució de 15 de juny de 2005 (DOGV 24934, 17.07.2005), de la Direcció General de Seguretat Industrial i Consum de la Conselleria d’Empresa, Universitat i Ciència, per la qual s’adapta la Resolució de 7 d’octubre de 2003, de la Direcció General d’Indústria i Investigació Aplicada de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Turisme, per la qual s’incorpora l’especialitat de professional autoritzat denominada Operador de grua mòbil autopropulsada a les característiques pròpies dels ports de la Comunitat Valenciana on desenvolupen la seua activitat les societats estatals d’estiba i desestiba.
d) La superació d’un examen mèdic segons el que es disposa en el Reial decret 837/2003, de 27 de juny, pel qual s’aprova una nova Instrucció tècnica complementària MIE-AEM-4 del Reglament d’aparells d’elevació i manutenció, referent a grues mòbils autopropulsades i les seues modificacions.
2.1.3. Per a l’especialitat d’instal·lacions tèrmiques en edificis
a) Ser major d’edat.
b) Tindre els coneixements teòrics i pràctics sobre instal·lacions tèrmiques en edificis justificats mitjançant:
b.1. Acreditació de formació mínima segons el que es disposa en la Resolució de 4 de desembre de 2012 (DOGV 6930, 26.12.2012), de la Direcció General d’Indústria, de posseir alguna de les titulacions següents:
– Tècnic superior en Desenvolupament de Projectes d’Instal·lacions de Fluids, Tèrmiques i de Manutenció (família professional de Manteniment i Servicis a la Producció).
– Tècnic superior en Desenvolupament de Projectes d’Instal·lacions Tèrmiques i de Fluids (família professional Instal·lació i Manteniment).
– Tècnic auxiliar de Lampisteria (branca Construcció i Obres).
– Tècnic auxiliar en Instal·lacions d’Aigua, Gas i Calefacció (branca Construcció i Obres).
– Tècnic auxiliar en Instal·lació i Manteniment d’Equips de Fred i Calor (branca d’Electricitat i Electrònica).
Tot això sense perjuí de normativa posterior que indique l’acceptació d’altres acreditacions de formació mínima.
Les titulacions han d’haver sigut obtingudes en un centre oficial de formació professional. Quan les titulacions s’hagen obtingut a l’estranger, s’haurà d’estar en possessió de la credencial que acredite l’homologació de títols estrangers de nivells no universitaris atorgada pel Ministeri d’Educació, tot això sense perjuí del procediment establit en el Reial decret 581/2017, de 9 de juny, pel qual s’incorpora a l’ordenament jurídic espanyol la Directiva 2013/55/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de novembre de 2013, per la qual es modifica la Directiva 2005/36/CE relativa al reconeixement de qualificacions professionals i el Reglament (UE) núm. 1024/2012 relatiu a la cooperació administrativa a través del Sistema d’Informació del Mercat Interior (Reglament IMI).
b.2. O bé:
Justificar haver rebut i superat un curs teòric i pràctic de coneixements bàsics i un altre sobre coneixements específics en instal·lacions tèrmiques d’edificis, impartit per una entitat reconeguda per l’òrgan competent de la Comunitat Autònoma, amb la duració i el contingut indicats en els apartats 3.1 i 3.2 de l’apèndix 3 del Reial decret 1027/2007, de 20 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en els Edificis, les seues modificacions.
Acreditar una experiència laboral, almenys, de tres anys en una empresa instal·ladora o mantenidora com a personal tècnic.
S’acreditarà l’experiència mitjançant la certificació referida al període de treball, de la cotització del personal en l’empresa, expedida per l’òrgan corresponent de la Seguretat Social (vida laboral) i una de les opcions següents:
a) Certificats subscrits per la persona o les persones representants de l’empresa o empreses instal·ladores o mantenidores en els quals s’acredite que la persona interessada ha fet treballs d’instal·lació o de manteniment, especificant-hi quins. Estos certificats, almenys, abastaran entre tots ells un període de tres anys d’experiència. En els esmentats certificats es farà menció expressa al certificat de registre d’empresa instal·ladora o mantenidora de calefacció i ACS i climatització (o bé en instal·lacions tèrmiques en edificis) atorgats per la Comunitat Valenciana o per una altra comunitat autònoma. Quan estes empreses no hagen sigut autoritzades o habilitades en esta comunitat autònoma, la persona interessada haurà d’aportar còpia del certificat de registre d’empresa en el qual conste la validesa i vigència d’este document durant el període al·legat.
b) Fotocòpia del contracte laboral i les seues modificacions, diligenciats per l’oficina d’ocupació, en el qual ha de figurar contractada la persona interessada com a oficial o com a tècnic en les professions pròpies d’este reglament. No s’admetrà la figura de peó, sent indiferent per a la d’oficial qualsevol de les categories primera, segona o tercera.
2.1.4. Per a la resta de les especialitats:
a) Tindre complits els setze anys i plena capacitat d’obrar.
2.2. Els requisits enumerats en la base 2.1 hauran de posseir-se en el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantindre’ls en el moment d’expedició del corresponent carnet o certificació acreditativa de la superació de l’examen teoricopràctic.

Base 3. Presentació de sol·licituds i documentació acreditativa dels requisits
3.1. Els qui desitgen prendre part en estes proves hauran de presentar la seua sol·licitud exclusivament de manera telemàtica, d’acord amb el que s’establix en l’article 14.3 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en l’Orde 14/2022, de 5 de desembre.
S’emplenarà a través del formulari habilitat a este efecte en el portal de l’Administració de la Generalitat a través del tràmit corresponent de la Guia Prop Presentació als exàmens teoricopràctics per a l’obtenció dels carnets professionals en matèria de seguretat industrial. Indústria, i l’enllaç directe de la qual és:
https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=22124&version=amp.
A este efecte, serà necessari estar registrat per a l’ús del sistema d’identificació i firma electrònica Cl@ve o, posseir un certificat digital de firma electrònica, o DNI electrònic.
La relació de documents exigits i de titulacions arreplegades en el model de la sol·licitud que estarà disponible en el catàleg de servicis públics interactius de la Generalitat a través de l’adreça electrònica: https://sede.gva.es, té caràcter informatiu, i, en tot cas, caldrà estar al que es disposa en la regulació explicitada en la base 2.
Solament es podrà sol·licitar realitzar les proves selectives per a l’obtenció d’un mateix carnet o certificació acreditativa de la superació dels exàmens teoricopràctics, en una única província dins de la mateixa convocatòria.
En l’annex III s’indiquen les adreces d’emplaçament i números de telèfon dels servicis territorials d’Indústria, Energia i Mines i de la Direcció General d’Indústria, als quals podran dirigir-se les persones interessades per a obtindre informació relacionada amb la present resolució.
3.2. El termini de presentació de sol·licituds per a les convocatòries ordinàries durant 2024 seran els assenyalats en l’annex II de la present resolució.
3.3. Les persones aspirants amb discapacitat o diversitat funcional hauran d’indicar mitjançant escrit annex a la sol·licitud, quan siga procedent, les possibles adaptacions de temps i mitjans que estimen necessàries per a la realització de les proves.
3.4. Qui tinga interés a obtindre més d’un carnet o certificació acreditativa de superació dels exàmens teoricopràctics dins de la mateixa convocatòria, presentarà una sol·licitud normalitzada independent per cadascun d’ells juntament amb l’oportuna documentació.
3.5. L’import corresponent als drets d’examen per a cada activitat a la qual desitge presentar-se dins d’esta convocatòria està determinat d’acord amb la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes per a l’exercici 2024, i estarà publicat en l’apartat corresponent del tràmit abans referenciat.
El pagament de la taxa es realitzarà dins del mateix tràmit de sol·licitud de l’examen.
3.6. No seran admeses i, conseqüentment, quedaran excloses del procés selectiu, aquelles persones que, havent abonat la taxa no hagen registrat la sol·licitud electrònicament, sense perjuí del que s’indica en l’apartat següent. Quan, per motius tècnics no imputables a les persones interessades a participar en el present procediment selectiu i havent abonat la taxa corresponent de manera telemàtica, no fora possible completar el procés de firma i registre de la sol·licitud de manera electrònica i, conseqüentment, no figuren en la relació provisional de persones admeses i excloses a la realització de les proves, aquelles hauran d’esmenar la seua sol·licitud en la forma prevista en la base 4.2 d’esta convocatòria.

3.7. Les persones aspirants podran presentar les seues sol·licituds per mitjà de representant, en la forma establida en l’article 5 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre.
Per a realitzar el tràmit per via telemàtica davant l’Administració de la Generalitat actuant en representació d’una altra persona (física o jurídica), esta haurà d’inscriure, prèviament, eixa representació en el registre de representants, https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=17168&version=amp, o bé en el registre electrònic d’apoderaments de l’Administració General de l’Estat, https://sede.administracion.gob.es/pag_sede/servicioselectronicos/registroelectronicodeapoderamientos.html#2>. Sense eixa inscripció prèvia, a més de no quedar acreditada la seua representació, no es rebrà res en la carpeta ciutadana de la persona presentadora.
3.8. L’esmena de la sol·licitud, en cas de ser necessària, haurà de presentar-se exclusivament de manera telemàtica a través del tràmit corresponent de la Guia Prop Aportació de documentació a un expedient obert en la direcció general competent en matèria d’indústria o energia o mines de la Generalitat (s’exclouen ajudes i expedients arxivats), l’enllaç directe dels quals és:
https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=15449&version=amp.

Base 4. Admissió d’aspirants
4.1. En el termini màxim de deu dies hàbils des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, les persones titulars de les direccions dels servicis territorials d’Indústria, Energia i Mines aprovaran i faran públic l’acord amb les llistes provisionals de persones admeses i excloses per a cadascun dels carnets o certificacions acreditatives de la superació dels exàmens teoricopràctics citats en la base 1 per als quals s’hagueren presentat sol·licituds de realització d’examen en el seu respectiu àmbit provincial, amb indicació individualitzada de les causes d’exclusió d’aquelles que no hagueren resultat admeses. En estes llistes hauran de constar, en tot cas, els cognoms i el nom, de totes i cadascuna de les persones interessades. Els llistats esmentats estaran disponibles per a la seua consulta (segons l’annex III) en l’adreça electrònica: https://portalindustria.gva.es/va/carnets-o-habilitacions-en-materia-de-seguretat-industrial. Així mateix, es podrà consultar individualment, introduint les dades personals oportunes, l’admissió o exclusió provisional a l’examen en l’esmentada direcció electrònica i igualment podrà realitzar-se la consulta individual cridant al número de telèfon 012 de la Generalitat, aportant les dades necessàries per a identificar la sol·licitud o sol·licituds formulades.
En la llista provisional de persones admeses i excloses de cada especialitat s’indicarà, així mateix, el dia, l’hora d’inici, la duració i el lloc en el qual se celebrarà la corresponent prova, i també, si és el cas, s’especificarà el material i/o la documentació que podran utilitzar les persones interessades durant la realització de les proves, sempre que l’aporten elles. Estos llistats hauran de romandre per a la seua consulta fins a la data de finalització de les proves.
4.2. Les persones excloses provisionalment, les que no figuren expressament en la relació d’aspirants admeses i excloses, i també les que hagen presentat la sol·licitud per mitjans no telemàtics, disposaran d’un termini de deu dies hàbils, comptats a partir de l’endemà de la publicitat de les llistes provisionals en l’adreça electrònica, https://portalindustria.gva.es/va/carnets-o-habilitacions-en-materia-de-seguretat-industrial, per a poder esmenar els defectes o omissions que hagueren motivat la seua exclusió. En el termini màxim de cinc dies hàbils en relació amb la finalització del període d’esmena, les persones titulars de les direccions dels servicis territorials d’indústria, energia i mines procediran a aprovar i fer públic l’acord amb les llistes definitives de persones admeses i excloses en la convocatòria per tipus de carnet o certificacions acreditatives de la superació dels exàmens teoricopràctics emprant els mateixos mitjans de publicitat del punt anterior.


Base 5. Exàmens
5.1. Dins d’una mateixa convocatòria, tant els exàmens com els criteris de desenvolupament, correcció i avaluació relatius a la mateixa activitat, seran iguals en les tres províncies i es realitzaran el mateix dia i a la mateixa hora.
Per a confeccionar i qualificar cadascun dels exàmens relacionats en la base 5.2, i resoldre totes les incidències que se susciten en relació amb el tractament d’al·legacions i reclamacions que puguen presentar-se, esta Direcció General d’Indústria nomenarà un tribunal d’àmbit autonòmic per a cada examen. Estos tribunals estaran compostos per quatre persones que ocuparan respectivament una presidència, una secretaria i dos vocalies, i els seus corresponents suplents. En la seua composició, es garantirà la presència equilibrada dels sexes.
Cada servici territorial designarà per a cada tribunal a quatre representants, dos titulars i dos suplents. Una de les persones titulars propostes serà necessàriament la persona que ocupe la direcció de secció de suport tècnic del servici territorial corresponent, i de suplent, la persona en qui delegue qui ocupe la direcció del servici territorial d’indústria, energia i mines, les quals actuaran com a secretàries dels tribunals per als quals siguen designades, d’entre els quals, la Direcció General d’Indústria nomenarà el tribunal d’àmbit autonòmic.

El dia de realització de les proves, en cadascuna de les províncies, haurà d’assistir, almenys, una persona membre del tribunal, tot això amb independència del personal col·laborador que siga així mateix necessari designar per a atendre convenientment el desenvolupament de les proves.
Els tribunals estendran acta de cada prova celebrada. Així mateix, proposaran a la persona titular de la direcció del servici territorial la relació de persones examinandes aptes i no aptes resultants de les proves realitzades que li corresponguen, tant provisionals com definitives, conforme amb el que s’establix en la present resolució.
Els tribunals podran comptar amb la col·laboració i suport tècnic per part d’entitats de dret públic vinculades a esta Conselleria.
Quant a la percepció de dietes, indemnitzacions per raó del servici i gratificacions extraordinàries, dels membres del tribunal i del personal col·laborador, serà aplicable el que es disposa en la normativa en vigor en esta matèria als tribunals encarregats de jutjar processos per a la selecció del personal al servici de la Generalitat.
5.2. Es constituiran segons la base 1, en funció de la convocatòria, els tribunals següents:
– D’instal·lacions tèrmiques d’edificis, encarregat de l’examen ET.
De productes petrolífers líquids, encarregat dels exàmens IPPL-I, IPPL-II i RPPL-III.
– De gas, encarregat dels exàmens GA, GB i GC.
– De calderes, encarregat de l’examen OC.
– De grues torre, encarregat de l’examen GT.
– De grues mòbils autopropulsades, encarregat dels exàmens GMA i GMB.
– De grues mòbils autopropulsades en ports, encarregat dels exàmens GMPA i GMPB.
5.3. Els exàmens teoricopràctics s’ajustaran al que s’establix per la legislació vigent corresponent a cadascun dels carnets o certificacions acreditatives de la superació dels exàmens teoricopràctics als quals s’aspire.
5.4. Desenvolupament de les proves.
1. Les persones aspirants hauran de ser presents en el lloc i l’hora fixats per a la realització de la prova.
2. Les persones aspirants que no compareguen el dia i hora de la prova perdran el dret a la realització de les proves.
3. Les persones aspirants hauran d’acudir a la realització de les proves amb el document nacional d’identitat o document identificatiu equivalent. Durant el desenvolupament de la prova, els responsables de l’organització podran requerir als aspirants que acrediten la seua identitat en qualsevol moment.
4. Les persones aspirants hauran de portar el material que prèviament s’haja indicat, i respectar les instruccions que s’hagen establit per al normal i adequat funcionament de les proves.
5. En finalitzar la prova, s’estendrà acta per part de les persones membres del tribunal assistents en la qual, almenys, es faran constar les persones presentades, i també de les possibles incidències que pogueren tindre lloc.

Base 6. Qualificació dels exercicis
Els exàmens es qualificaran d’apte i no apte, atesos els criteris establits pel tribunal.

Base 7. Llista de persones aprovades, expedició dels carnets professionals i de les certificacions acreditatives de la superació dels exàmens teoricopràctics
7.1. Cadascuna de les persones titulars de les direccions territorials d’indústria, energia i mines aprovaran mitjançant acord, a proposta del tribunal corresponent, la relació provisional de les persones aspirants del seu àmbit territorial que resulten aptes o no aptes en cadascun dels exàmens teoricopràctics realitzats. En cada llistat, s’indicaran els cognoms i el nom, i també la qualificació obtinguda de totes i cadascuna de les persones presentades d’acord amb l’expressat en la base anterior, amb indicació de les admeses no presentades a les proves. En esta, s’explicitarà que les persones interessades podran sol·licitar per escrit, en un termini de 10 dies hàbils des de la publicació de la llista provisional d’aptes i no aptes, dirigit al president o presidenta del tribunal qualificador corresponent, la revisió del seu examen que tindrà lloc en el servici territorial de la província on l’haja realitzat, durant els cinc dies següents al de finalització del termini per a sol·licitar la seua revisió. Estos acords estaran disponibles per a la seua consulta en l’adreça electrònica, https://portalindustria.gva.es/va/carnets-o-habilitacions-en-materia-de-seguretat-industrial.

Les persones interessades a ser avisades per missatge de text de la data de publicació de la llista provisional d’aptes i no aptes als exàmens teoricopràctics realitzats per a cadascun dels tipus de carnet, hauran de fer constar el seu número de telèfon mòbil en la sol·licitud que estarà disponible en el catàleg de servicis públics interactius de la Generalitat a través de l’adreça electrònica, https://sede.gva.es.
Així mateix, es podrà consultar individualment el resultat provisional obtingut per cadascuna de les persones participants en les proves, introduint les dades oportunes en la ja indicada adreça electrònica, https://portalindustria.gva.es/va/carnets-o-habilitacions-en-materia-de-seguretat-industrial, i igualment podrà realitzar-se esta consulta individual telefonant al 012 de la Generalitat, aportant les dades necessàries per a identificar a cada participant.
7.2. Finalitzat el procés de revisió, i en tot cas en el termini màxim de tres mesos des de la data de finalització de les corresponents proves, cadascuna de les persones titulars de les direccions dels servicis territorials d’Indústria, Energia i Mines resoldrà, a proposta del corresponent tribunal, la relació definitiva de persones aptes i no aptes, amb indicació de les admeses no presentades a les proves, i també l’expedició individualitzada del corresponent carnet o certificació acreditativa de la superació dels exàmens teoricopràctics per a aquelles que hagen resultat aptes, document que es notificarà a cadascun de les persones interessades en el termini d’un mes des de la data de l’esmentada resolució, en la qual s’indicarà el recurs que procedisca en contra. Cadascuna d’estes resolucions tindrà la mateixa publicitat que la indicada en la base 7.1 fins que s’esgote el termini de recurs.

7.3. D’acord amb l’article 4 de l’Ordre de 23 d’abril de 1997, de la Conselleria d’Ocupació, Indústria i Comerç, els carnets professionals o certificacions acreditatives de la superació dels exàmens teoricopràctics que s’expedisquen s’inscriuran d’ofici en el Registre de professionals habilitats.


ANNEX II
Calendari de presentació de sol·licituds
per a la convocatòria ordinària de 2024

El termini per a la presentació de sol·licituds per a l’admissió als exàmens teoricopràctics als quals es referix el capítol V de l’Ordre de 23 d’abril de 1997, de la Conselleria d’Ocupació, Indústria i Comerç, per a l’any 2024 serà el següent:

CARNET/CERTIFICAT DE QUALIFICACIÓ INDIVIDUAL CONVOCATÒRIA ORDINÀRIA 2024
Instal·lació de gas categoria A Del 6 al 20
de setembre de 2024
Instal·lació de gas categoria B
Instal·lació de gas categoria C
Personal operador industrial de calderes
Personal operador de grua mòbil autopropulsada. Categoria A
Personal operador de grua mòbil autopropulsada. Categoria B
Personal operador de grua torre (gruista)
Instal·lació tèrmica en edificis
Personal operador de grua mòbil autopropulsada. Categoria A, subcategoria de ports de la Comunitat Valenciana on desenvolupen la seua activitat les societats estatals d’estiba i desestiba
Personal operador de grua mòbil autopropulsada. Categoria B, subcategoria de Ports de la Comunitat Valenciana on desenvolupen la seua activitat les societats estatals d’estiba i desestiba
Instal·lació de productes petrolífers líquids de categoria I
Instal·lació de productes petrolífers líquids de categoria II
Reparació de productes petrolífers líquids de categoria III



ANNEX III

CENTRES D’INFORMACIÓ PER A L’OBTENCIÓ DEL CARNET O DE LA CERTIFICACIÓ ACREDITATIVA DE LA SUPERACIÓ DELS EXÀMENS TEORICOPRÀCTICS EN MATÈRIA DE SEGURETAT INDUSTRIAL DEPENDENTS DE LA CONSELLERIA D’INNOVACIÓ, INDÚSTRIA, COMERÇ I TURISMO

Alacant: Servei Territorial d’Indústria, Energia i Mines
C/ Churruca, 29
03003 Alacant
Tel.: 963 866 000 / 012
Castelló: Servei Territorial d’Indústria, Energia i Mines
C/ Cavallers, 8

12001 Castelló de la Plana
Tel.: 963 866 000 / 012
València: Servei Territorial d’Indústria, Energia i Mines
C/ Gregori Gea, 27
46009 València
Tel.: 963 866 000 / 012
Direcció General d’Indústria.
Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, torre 2
C/ Democràcia, 77
46018 València
Tel.: 963 866 000 / 012

linea
Mapa web