Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 27 de febrer de 2020, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual es convoquen set beques per a la realització de pràctiques professionals en matèria de treball i relacions laborals, en les dependències de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral i els Serveis Territorials de Treball. [2020/2062]

(DOGV núm. 8755 de 05.03.2020) Ref. Base de dades 002159/2020

RESOLUCIÓ de 27 de febrer de 2020, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual es convoquen set beques per a la realització de pràctiques professionals en matèria de treball i relacions laborals, en les dependències de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral i els Serveis Territorials de Treball. [2020/2062]

Mitjançant Ordre 22/2017, de 13 de desembre, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, s’aproven les bases reguladores que regeixen la convocatòria, concessió i acompliment de les beques de pràctiques professionals en els centres directius de la citada conselleria (DOGV 8191, 15.12.2017).
L’article 7.3 de l’esmentada Ordre estableix que la competència per a convocar i resoldre la concessió d’aquestes beques de pràctiques professionals correspon a la persona titular de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.
En la present resolució es convoquen ajudes, en la modalitat de beques, destinades a les persones joves titulades universitàries, perquè puguen complementar els coneixements adquirits en la formació acadèmica, a través del coneixement pràctic de l’Administració en execució de les competències en matèria de treball, mediació i conciliació laboral, procediment sancionador de les infraccions comeses en matèria laboral i de prevenció de riscos laborals, reclamacions i recursos previs a la via jurisdiccional social i relacions laborals.

En virtut del que s’ha exposat i, de conformitat amb el que estableixen els articles 160.4.b) i 166 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, resolc:

Primer. Objecte
1. Convocar la concessió de set beques per a la realització de pràctiques professionals en matèria de treball i relacions laborals, dirigides a persones que es troben en possessió de la titulació de Diplomat en Relacions Laborals, Llicenciat en Ciències del Treball o Graduat en Relacions Laborals i Recursos Humans. Quatre beques aniran destinades a la realització de pràctiques professionals en les dependències de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral i del Servei Territorial de Treball de València; mentre que les tres beques restants seran per a les dependències dels Serveis Territorials de Treball d’Alacant, dues beques, i de Castelló de la Plana, una beca.
2. Aquestes beques tenen per objecte donar suport a la formació complementària, millora i especialització professional, i en particular, formar en els aspectes essencials de l’acció administrativa en matèria de treball, en l’àmbit de les competències i funcions de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Entre aquestes competències s’inclouen l’execució de les polítiques en matèria de treball, conciliació laboral, inspecció de treball i relacions laborals, destacant la gestió d’expedients sancionadors de l’ordre social i de prevenció de riscos laborals; l’exercici de les funcions de mediació, arbitratge i conciliació laboral, i d’oficina pública de registre d’actes electorals sindicals; la gestió dels registres administratius d’associacions empresarials, sindicals, de treballadores i treballadors autònoms, d’empreses acreditades del sector de la construcció, d’empreses de treball temporal; el registre dels convenis col·lectius de treball; el suport tècnic i administratiu al Consell Tripartit per al Desenvolupament de les Relacions Laborals i la Negociació Col·lectiva de la Comunitat Valenciana; o l’exercici de les facultats en matèria de vagues, tancaments patronals i conflictes col·lectius en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

3. La direcció tècnica, supervisió i tutoria de les beques s’exercirà per la persona titular de la Subdirecció General amb competències en matèria de treball, o persona que la substituïsca, per a les beques que es desenvolupen en les dependències de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral; i per les persones titulars dels Serveis Territorials de Treball de València, Alacant i Castelló de la Plana, per a les beques que es desenvolupen en les seues respectives dependències.
Segon. Bases reguladores de la convocatòria
Aquesta convocatòria es regirà per les bases reguladores aprovades per l’Ordre 22/2017, de 13 de desembre, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de beques per a la realització de pràctiques professionals en els centres directius de la citada Conselleria (d’ara endavant Ordre 22/2017), publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 8191, de 15 de desembre de 2017.

Tercer. Condicions de la concessió de la subvenció
El procediment de concessió d’aquestes beques es tramitarà en règim de concurrència competitiva i regiran els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació. Per a obtindre la condició de persona beneficiària de la beca haurà de reunir-se, al final de la presentació de les sol·licituds de la present convocatòria, la titulació de diplomatura en Relacions Laborals, llicenciatura en Ciències del treball o grau en Relacions Laborals i Recursos Humans, així com els altres requisits esmentats en l’Ordre 22/2017.

Quart. Finançament
1. Les beques previstes en la present convocatòria es finançaran amb càrrec a la línia de subvenció S0530000, aplicació pressupostària 11.03.02.315.10 del capítol IV del pressupost de la Generalitat per a l’exercici 2020, i el seu equivalent per a l’exercici 2021, condicionada a l’existència de crèdit adequat i suficient en els pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2021, segons el desglossament per anualitats següent:
– Anualitat 2020: 54.659,50 euros (des de juny a desembre de 2020)

– Anualitat 2021: 39.042,50 euros (des de gener a maig de 2021)
Import total màxim: 93.702,00 euros
2. Es procedirà al finançament de la quota d’empresa de la Seguretat Social de les persones adjudicatàries de la present convocatòria, a càrrec de l’aplicació i codi de línia anteriors, pels imports que s’establisquen en la normativa vigent en la matèria, de conformitat amb el Reial decret 1.493/2011, de 24 d’octubre, pel qual es regulen els termes i les condicions d’inclusió en el règim general de la Seguretat Social de les persones que participen en programes de formació, en desenvolupament del que preveu la disposició addicional tercera de la Llei 27/2011, d’1 d’agost, sobre l’actualització, l’adequació i la modernització del sistema de Seguretat Social.
3. Les beques en matèria de treball que es convoquen, no estan subjectes a la política de la competència de la Unió Europea en matèria d’ajudes públiques i, per tant, no necessiten notificar-se prèviament a la Comissió Europea per a la seua autorització, atés que no reuneixen els requisits previstos en l’article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, ja que per raó de la qualitat de les persones beneficiàries (graduades, diplomades o llicenciades universitàries), i de l’objecte de les beques (pràctiques professionals), aquestes accions subvencionables no afecten la competència ni els intercanvis comercials entre els Estats membres, i tampoc falsegen o amenacen de falsejar la competència, afavorint determinades empreses o produccions.

Cinqué. Quantia de les beques, pagament i justificació
Cadascuna de les beques estarà dotada amb 1.067,09 euros bruts mensuals, que es revisaran d’acord amb el que es disposa en la resolució a la qual fa referència l’article 17.1 del Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques. Sobre l’import esmentat, haurà de practicar-se la retenció corresponent a compte de l’impost sobre la renda de les persones físiques i les altres que, en el seu cas, pogueren correspondre, així com la corresponent cotització a la Seguretat Social, en els termes establits en el Reial decret 1.493/2011, de 24 d’octubre. A l’efecte del pagament i justificació de les beques, caldrà ajustar-se al que estableix l’article 15 de l’Ordre 22/2017.


Sisé. Durada de les beques
El període de durada de les beques serà de 12 mesos comptats des de la data que s’indique en la resolució de concessió. Aquesta resolució haurà de ser objecte de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. El període de durada podrà prorrogar-se, sense necessitat de nova convocatòria, per un període màxim de 12 mesos addicionals, sempre que existisca disponibilitat pressupostària adequada i suficient, i l’exercici de l’activitat que s’estiga efectuant així ho requerisca o aconselle. En tot el concernent a aquest punt, caldrà ajustar-se al que es disposa en l’article 6 de l’Ordre 22/2017.

Seté. Termini i forma de presentació de la sol·licitud. Documentació que ha d’acompanyar-s’hi
1. El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de deu dies hàbils des de l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de la present resolució de convocatòria.
2. Les persones aspirants presentaran exclusivament per via electrònica la seua sol·licitud i el curriculum vitae, segons models normalitzats. La presentació de les sol·licituds, i documentació que ha d’acompanyar-se, s’ajustarà al que determinen els articles 10 i 11 de l’Ordre 22/2017.
El formulari de la sol·licitud i del currículum estaran disponibles en la seu electrònica de la Generalitat, https://sede.gva.es, apartat serveis online, i, dins d’aquest, al tràmit de sol·licitud de beca dissenyat a l’efecte.
En la sol·licitud de la beca s’especificarà la ciutat, seu de les dependències dels òrgans administratius (València, Alacant o Castelló de la Plana) a les quals es concorre, havent de presentar una sol·licitud per cada ciutat, en cas d’optar-ne a més d’una.
Amb la finalitat de reduir càrregues administratives a les persones interessades, al costat de la sol·licitud i el currículum no s’acompanyarà cap documentació. Únicament, aquelles persones sol·licitants que siguen seleccionades per a la fase d’entrevista hauran d’aportar la documentació acreditativa dels mèrits detallats en el currículum.

Huité. Criteris de valoració de les sol·licituds
1. Per a la valoració dels mèrits al·legats per les persones candidates s’estarà al que es disposa en l’Annex I de la present resolució, annex en el qual es determina el barem que serà aplicable per a la concessió d’aquestes beques.
2. Tal com disposa l’article 8.1 de l’Ordre 22/2017, el màxim de puntuació total a obtindre per les persones aspirants serà de 30 punts, dels quals 22,50 corresponen a la puntuació màxima dels apartats a) fins a e), i 7,50 punts corresponen a la segona fase del procés, apartat f – entrevista – del citat Annex I.

Nové. Òrgans competents
1. L’ordenació i instrucció del procediment correspondrà a la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

2. La comissió avaluadora a què fa referència l’article 7 de l’Ordre 22/2017 estarà integrada, en aquest cas, per les persones següents:

Presidència:
– Titular: la persona titular de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral.
– Suplent: la persona titular de la Subdirecció General de Relacions Laborals.
Vocals titulars:
– La persona titular del Servei de Relacions laborals i Gestió de Programes.
– La persona titular del Servei d’Ordenació Laboral.

Vocals suplents:
– La persona titular del cap de Secció d’Assistència Tècnica.
– La persona titular del cap de Secció de Sancions.
Secretaria:
Una persona que forme part del personal tècnic de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral.
La comissió avaluadora podrà ser assessorada pel personal tècnic o professional que es considere necessari, que podrà assistir a les sessions amb veu però sense vot.
3. Correspondrà la resolució de la concessió de les beques objecte de la convocatòria a la persona titular de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral.
La resolució de concessió de la beca que es dicte d’acord amb aquesta convocatòria, posarà fi a la via administrativa. Contra aquesta resolució podrà interposar-se recurs potestatiu de reposició davant l’òrgan que la va dictar, en el termini d’un mes comptat des de l’endemà de la publicació; o bé, directament, recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptat des de l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb el que disposa l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i això sense perjudici de poder interposar qualsevol altre que es considere oportú.

Deu. Tramitació del procediment. Mitjans de publicació dels diferents tràmits
El procediment de tramitació es durà a terme d’acord amb el que s’estableix en els articles 9, 10, 11 i 12 de l’Ordre 22/2017.
La publicació de relacions i llistats que determina el procediment de selecció s’efectuaran en la seu electrònica o portal institucional de la Generalitat en internet: https://sede.gva.es, així com en la pàgina web de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Onze. Termini de resolució i notificació
1. Vista la proposta motivada de resolució formulada per la comissió avaluadora, l’òrgan competent per a resoldre dictarà la resolució de concessió.
El termini màxim per a dictar i publicar la resolució serà de tres mesos, a comptar des de l’endemà a la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, sense perjudici que puga ampliar-se en els termes que preveu la legislació bàsica del procediment administratiu comú.
Conclòs aquest termini sense que s’haja dictat i publicat la resolució expressa, les persones interessades podran entendre desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu.
En el cas que quedara deserta alguna de les beques, l’òrgan que resol podrà assignar-la a alguna de les altres dependències.
2. La resolució de concessió es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, amb expressió de la convocatòria, del programa i crèdit pressupostari al qual s’imputen les beques atorgades, les persones beneficiàries, les quantitats concedides i la seua finalitat.

La publicació de l’esmentada resolució produirà els efectes de notificació a les persones interessades, d’acord amb el que disposa l’article 45 de la Llei 39/2015, i s’inserirà la informació corresponent en la seu electrònica o portal institucional de la Generalitat, https://sede.gva.es.

3. Així mateix, i en aplicació dels principis de publicitat, transparència, accés a la informació pública i bon govern, la resolució de concessió es publicarà en la Base de Dades Nacional de Subvencions i en la pàgina web de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Dotze. Efectes
La present resolució produirà efectes l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Tretze. Recursos
Contra aquesta resolució de convocatòria, que posa fi a la via administrativa, de conformitat amb el que estableixen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, les persones interessades podran interposar els recursos següents:
– Potestativament, recurs de Reposició davant el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, en el termini d’un mes comptat des de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
– Directament, Recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, comptats a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb el que es disposa en els articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
Tot això sense perjudici que les persones interessades puguen exercitar qualsevol altra acció que estimen oportuna.

València, 27 de febrer de 2020.– El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball: Rafael Climent González.



ANNEX I
Barem per a avaluar els mèrits al·legats per a la concessió
de beques per a la realització de pràctiques de formació complementària i especialització professional en matèria
de treball i relacions laborals

De conformitat amb el que es preveu en l’article 8 de l’Ordre 22/2017, de 13 de desembre, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de beques per a la realització de pràctiques professionals en els centres directius de la citada Conselleria, la valoració de les sol·licituds es realitzarà en atenció al barem següent:

a) Formació acadèmica: fins a un màxim de 13 punts.
1. Expedient acadèmic fins a un màxim de 10 punts:
La puntuació assignada a l’expedient acadèmic de la titulació coincidirà amb la nota mitjana ponderada de l’expedient acadèmic, segons certificat emés pel centre on s’hagen cursat els estudis, donant lloc a una valoració entre 5 i 10 punts.
Quan la ponderació s’haja realitzat amb un sistema de puntuació de 0-4, s’aplicarà el que es disposa en els articles 4 i 5 de l’article 13 del Reial decret 1.267/1994, de 10 de juny, pel qual es modifica el Reial decret 1.497/1987, de 27 de novembre, pel qual s’estableixen directrius generals comunes dels plans d’estudis dels títols universitaris de caràcter oficial, o per la normativa que els substituïsca.
2. Altres títols acadèmics oficials que no constituïsquen un requisit per a la concessió: fins a un màxim de 3 punts, conformement al detall següent:
– Doctorat: 2 punts.
– Altres llicenciatures o graus: 1 punt.
– Altres diplomatures: 0,50 punts.
b) Coneixements de valencià: fins a un màxim de 250 punts.
1. Coneixement general, fins a un màxim d’1 punt: es valoraran únicament els títols i certificats oficials de coneixement de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià o homologats o equivalents, d’acord amb els nivells establits en el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües, conformement a l’escala següent i puntuant-se exclusivament el nivell més alt acreditat:


Denominació anterior Denominació actual (Ordre 7/2017, de 2 de març, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport)
(Nivells MCER) Punts
Oral Nivell A2 0,2
Elemental Nivell B1 0,4
– Nivell B2 0,6
Mitjà Nivell C1 0,8
Superior Nivell C2 1


2. Coneixements especialitzats, fins a un màxim de 15 punts:
Es valoraran únicament els títols i certificats oficials de coneixement de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià de les especialitats següents: Correcció de Textos, Llenguatge als Mitjans de comunicació i Llenguatge Administratiu, a raó de 05 punts cadascuna.

c) Coneixement d’idiomes de la Unió Europea, fins a un màxim d’1 punt, valorant-se cada nivell superat de l’A2, B1, B2, C1 i C2, d’acord amb el Marc europeu comú de referència per a les Llengües, amb 0,20 punts.
Només es valoraran els títols expedits per les escoles oficials d’idiomes, universitats, ministeris o qualsevol organisme oficial acreditat. En el cas que el coneixement d’un idioma s’acredite per títol universitari i haja sigut valorat en l’apartat a, no es podrà computar també en aquest apartat.
d) Cursos de formació relacionats amb l’objecte de la beca, fins a un màxim de 4 punts.
Es valoraren els cursos de formació i perfeccionament de durada igual o superior a 15 hores que hagen sigut cursats o impartits per la persona interessada, conformement a l’escala següent:
De 200 o més hores, 3,00 punts
De 100 o més hores, 2,00 punts
De 75 o més hores, 1,50 punts
De 50 o més hores, 1,00 punts
De 25 o més hores, 0,50 punts
De 15 o més hores, 0,20 punts
Els cursos als quals haja assistit la persona interessada o que aquesta haja impartit s’acreditaran mitjançant la documentació que certifique que eren part de l’oferta formativa d’organismes oficials o centres de formació reconeguts, i es valoraran per una sola vegada, amb independència d’haver cursat o impartit successives edicions del mateix curs. En cap cas es puntuarà en el present subapartat els cursos als quals es refereixen els anteriors apartats b i c d’aquest barem.

e) Altres mèrits: fins a un màxim de 2 punts.
Es valoraran els següents mèrits sempre que no siguen requisit ni es troben inclosos en la resta d’apartats d’aquest article, i es troben degudament acreditats.
1. Estar en possessió d’un Màster universitari en l’àmbit del Dret del Treball i de la Seguretat Social, que complisca els requisits de l’article 15 del Reial decret 1.393/2007, de 29 d’octubre, pel qual s’estableix l’ordenació d’ensenyaments universitaris oficials, amb 1,5 punts.

2. Altres mèrits relacionats amb l’objecte de la convocatòria, fins a un màxim de 0,50 punts.
Es valoraran les publicacions d’articles especialitzats relacionats amb l’objecte de la convocatòria.
f) Entrevista: fins a un màxim de 7,50 punts.
Una vegada efectuada la valoració dels mèrits dels apartats anteriors, la comissió avaluadora convocarà a les persones aspirants a una entrevista que versarà sobre els coneixements de la matèria objecte de les beques, les habilitats i aptituds de les persones candidates.
Per acord de la comissió avaluadora, podrà convocar-se a l’entrevista a un nombre màxim d’aspirants o als qui superen una nota mínima en els apartats anteriors d’aquest barem. Igualment, establirà els criteris de ponderació que s’utilitzaran per a determinar la puntuació de cada persona aspirant entrevistada. Aquests criteris es faran públics a través de l’anunci pel qual se’ls cite a l’entrevista.
Supòsits d’empat
Els supòsits d’empat es resoldran a favor de la persona que haja acreditat, mitjançant la certificació oportuna expedida per l’òrgan competent, i per aquest ordre:
1) Estar afectada per una discapacitat igual o superior al 33 %,
2) Ser víctima de violència de gènere o ser víctima d’accions terroristes, de conformitat amb la normativa vigent que siga aplicable en cadascun d’aquests supòsits.
En cas de persistir l’empat dins d’aquesta prelació, s’atorgarà prioritat a la persona candidata que tinga la puntuació més gran, obtinguda en els apartats assenyalats a continuació, i per aquest ordre:
a) Formació acadèmica
b) Cursos de formació relacionats amb l’objecte de la beca
c) Entrevista
d) Coneixements de valencià.
e) Coneixement d’idiomes de la Unió Europea.
Si encara així persistira l’empat, es dirimirà per ordre alfabètic de cognoms i nom, començant per la lletra que resulte triada, conforme el resultat del sorteig fet anyalment, en el qual es fixa l’ordre d’intervencions de les persones aspirants a les proves selectives de la Generalitat Valenciana.

linea
Mapa web