Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 27/2019, d'1 de març, del Consell, d'aprovació del Reglament d'organització i funcionament de l'Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació. [2019/2586]

(DOGV núm. 8506 de 14.03.2019) Ref. Base de dades 002414/2019

DECRET 27/2019, d'1 de març, del Consell, d'aprovació del Reglament d'organització i funcionament de l'Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació. [2019/2586]
Preàmbul

La Llei 21/2017, de 28 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat, en el seu títol III, capítol IV, secció segona, article 51, disposa la creació de l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació per escissió de CulturArts, com a entitat de dret públic adscrita a la conselleria competent en matèria de cultura, a través de l’òrgan competent en matèria de patrimoni cultural, amb personalitat jurídica pròpia, autonomia funcional i de gestió i plena capacitat d’actuar per a organitzar i exercir les funcions que se li atribueixen.
D’altra banda, la disposició addicional quarta de l’esmentada llei assenyala que l’entrada en funcionament de l’Institut es produirà quan entre en vigor el seu reglament orgànic i funcional, per la qual cosa aquest decret estableix les disposicions generals sobre el règim jurídic, funcionament, òrgans, règim econòmic, patrimonial i de personal de l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació.
Aquesta disposició està inclosa en el Pla normatiu de l’Administració de la Generalitat per a 2018.
En conseqüència, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, i fent ús de la competència atribuïda pels articles 28.f i 33 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, a proposta del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i amb la deliberació prèvia del Consell en la reunió de l’1 de març de 2019,


DECRETE

Article únic. Aprovació
S’aprova el reglament d’organització i funcionament de l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació, que s’insereix a continuació.


DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Única. Incidència pressupostària
Aquest decret no comporta dotació de nous llocs de treball, ni inversions en infraestructura o equipament, ni cap despesa en l’aplicació, raó per la qual, no té cap incidència pressupostària ni genera repercussions econòmiques a la Generalitat.


DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació normativa
Queden derogades totes les disposicions del mateix rang o d’un rang inferior que s’oposen al que disposa aquest decret i, en particular, l’article 10.5 del Decret 124/2016, de 30 de setembre, del Consell, que modifica el reglament d’organització i funcionament de CulturArts Generalitat aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener, del Consell.


DISPOSICIONS FINALS

Primera. Facultats normatives
Es faculta les persones titulars de les conselleries competents en cultura, hisenda i administració pública, per a adoptar les disposicions necessàries per a la posada en funcionament de l’Institut en l’àmbit de les seues competències.

Segona. Entrada en vigor
Aquest decret entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 1 de març de 2019

El president de la Generalitat,
XIMO PUIG I FERRER

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport,
VICENT MARZÀ IBÁÑEZ


ANNEX
Reglament d’organització i funcionament de l’Institut Valencià
de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+I)

CAPÍTOL I
Disposicions generals sobre règim jurídic i funcionament

Article 1. Naturalesa
L’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació, d’ara en avant, l’Institut, està adscrit a la conselleria competent en matèria de cultura a través de la direcció general amb competències en matèria de patrimoni cultural valencià. És una entitat de dret públic de les previstes en l’article 2.3.a.3 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, dotada de personalitat jurídica pròpia, autonomia funcional i de gestió i plena capacitat d’actuar per a organitzar i exercir les funcions que se li atribueixen.

Article 2. Règim jurídic
1. L’Institut, en l’exercici de les seues potestats administratives, es regirà per allò que s’ha preceptuat en la Llei 21/2017, de 28 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat, per la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, per aquest Reglament d’organització i funcionament i la normativa que la desplega, i la resta de normes d’aplicació. A falta d’això, i per a les disposicions de caràcter general, serà aplicable la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic.
2. L’Institut es regirà pel dret privat, excepte en la formació de la voluntat dels seus òrgans, en l’exercici de les potestats administratives que tinguen atribuïdes i en els aspectes específicament regulats per a les mateixes a la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, als seus estatuts i a la legislació pressupostària.
3. Les activitats comercials pròpies que, en compliment dels seus fins, realitze l’Institut, es regiran per les normes de l’ordenament jurídic privat.
4. La participació en consorcis i societats mercantils haurà de ser autoritzada pel Consell.

Article 3. Finalitat i funcions
1. L’Institut tindrà com a fins la protecció, conservació, restauració, investigació, innovació i difusió dels béns integrants del patrimoni cultural valencià d’acord amb l’article 1 de la Llei 4/1998, d’11 de juny, del patrimoni cultural valencià.
2. Són funcions pròpies de l’Institut, per al compliment dels seus fins, les següents:
a) La realització de qualsevol tipus d’actuació sobre béns culturals l’objectiu de la qual siga la protecció, conservació, restauració, investigació, innovació i difusió dels béns integrants del patrimoni cultural valencià.
b) La realització de diagnosi dels estats de conservació i restauració dels béns culturals integrants del patrimoni valencià, elaboració d’informes tècnics sobre projectes de conservació i restauració de béns d’interés cultural, així com la redacció de projectes de conservació i restauració.
c) La supervisió de les intervencions de conservació i restauració en aquells béns d’interés cultural que es duguen a terme a la Comunitat Valenciana per les entitats públiques i privades, així com desenrotllar tota sort de funcions de vigilància sobre el patrimoni cultural, sense perjuí de les atribucions dels òrgans de la Generalitat.

d) En l’àmbit de la investigació, l’institut s’inclou en la Xarxa del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport d’Instituts d’I+D+i d’Espanya i en la Xarxa d’Instituts Iberoamericans, i les seues persones membres doctores podran presentar-se a projectes d’I+D, I+D+i i a projectes europeus com a centre d’investigació reconegut, així com a totes les oportunitats d’investigació que presenten els diferents organismes espanyols, europeus o internacionals, i podran subscriure tots els documents necessaris per a això prèvia delegació de l’òrgan competent en matèria de patrimoni cultural de la Generalitat.
e) La gestió dels projectes d’investigació i cooperació subvencionats per entitats nacionals o supranacionals. A aquests efectes, l’Institut podrà actuar per delegació del representant legal de l’òrgan competent en matèria de patrimoni cultural de la Generalitat en la tramitació dels projectes.
f) La custòdia i depòsit de béns mobles i del patrimoni integrants del patrimoni cultural amb fins conservatius, científics o divulgatius, d’acord amb les normes de depòsit establertes per l’òrgan competent.

g) L’estudi, la investigació i la difusió de les teories, mètodes i tècniques que s’apliquen a la conservació i restauració de béns culturals, així com la unificació de criteris tècnics aplicables als béns culturals.

h) Com a part rellevant del patrimoni cultural valencià, els béns d’interés cultural i especialment els declarats patrimoni mundial, en les diverses categories de mobles, immobles o immaterials (art rupestre, Misteri d’Elx, Tribunal de les Aigües, La Llotja, etc.) seran objecte d’especial atenció per l’Institut en matèria de conservació i investigació, d’acord amb les lleis de patrimoni cultural autonòmiques i estatals, i amb els tractats internacionals sancionats pel govern espanyol.

i) La realització de treballs in situ, a causa de la seua especificitat, tendents a la recuperació, conservació i investigació del patrimoni arqueològic i paleontològic, derivada del caràcter dispers dels jaciments, de la naturalesa de les pintures murals, dins dels límits que estableix la Llei 4/1998, d’11 de juny, de la Generalitat, de patrimoni cultural valencià, i les normes de l’òrgan competent en la matèria.

j) L’elaboració de criteris tècnics en la conservació i restauració dels béns del patrimoni cultural valencià.
k) L’arxiu i la sistematització de la documentació sobre protecció, conservació i restauració de béns culturals que genere l’Institut, sense perjuí de què li siga facilitada, per a la seua custòdia, pels òrgans competents de la Generalitat en matèria de protecció de béns culturals, i quanta altra que, sent-li remesa per qualsevol persona o entitat pública o privada, siga d’interés per a la protecció del patrimoni cultural valencià.

l) La creació, gestió i manteniment de la infraestructura necessària per al desenrotllament de les seues funcions.
m) Qualsevol activitat cultural, professional o tècnica la finalitat del qual siga la protecció, conservació, restauració, investigació, innovació i difusió de béns culturals. Tota menció de CulturArts Generalitat o Institut Valencià de Cultura que figure en l’ordenament jurídic, plans i programes haurà d’entendre’s realitzada a l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació en relació amb les funcions assumides per la nova entitat.
3. Als efectes de l’aplicació d’aquest reglament, les funcions que s’atribueixen a l’Institut es referiran als béns culturals mobles i altres parts integrants i pertinences consubstancials a immobles que, per la seua naturalesa, permeten actuacions puntuals pròpies del camp de restauració de les belles arts. La inclusió dins del seu àmbit d’aplicació de les mateixes funcions respecte dels béns culturals immobles s’acordarà amb la direcció general amb atribucions en matèria de patrimoni cultural valencià.

Article 4. Direcció estratègica
Com a conseqüència de l’adscripció de l’Institut a la conselleria competent en matèria de cultura a través de l’òrgan competent en patrimoni cultural, correspon a aquest la direcció estratègica i l’avaluació dels resultats de la seua activitat, així com la coordinació de les actuacions que desenvolupe aquest Institut amb els plans d’actuació de la conselleria en les matèries de la seua competència i, si és el cas, amb altres institucions i entitats.

Article 5. Cooperació
L’Institut podrà formalitzar acords o convenis de cooperació i col·laboració amb qualsevol altra persona física o jurídica, pública o privada, nacional o estrangera, per a l’adequat desenvolupament de les seues funcions.


CAPÍTOL II
Òrgans de direcció

Article 6. Òrgans de l’entitat
1. Els òrgans de l’Institut són els següents:
a) La Presidència
b) La Vicepresidència
c) El Consell Rector
d) La Direcció
2. El Consell Rector podrà constituir un comité tècnic científic amb funcions d’assessorament com preveu l’article 10.3 d’aquest decret.


Article 7. La Presidència
1. La Presidència de l’Institut i del seu Consell Rector recaurà en la persona titular de la Conselleria competent en cultura.
2. Les competències de la Presidència són les següents:
a) Ostentar la màxima representació i govern de l’Institut.
b) Convocar, presidir i moderar les sessions del Consell Rector, dirimint, si és el cas, els empats de les votacions amb vot de qualitat.

c) Autoritzar amb la seua firma, junt amb la de la Secretaria, les actes aprovades de les sessions del Consell Rector i el certificat dels extrems o acords continguts en elles.
d) Demanar el parer del Consell Rector sobre qualsevol aspecte relacionat amb l’Institut i el seu funcionament.
e) Nomenar i, si és el cas, destituir a la persona que ocupe la direcció de l’Institut.
f) Nomenar i separar lliurement les persones que ostenten les volies de lliure designació del Consell Rector.
g) Complir i fer complir els acords adoptats pel Consell Rector.

h) Qualsevol altra que li siga atorgada per la normativa aplicable o que, excedint de l’àmbit de la gestió ordinària de l’Institut, no estiga expressament atribuïda a un altre òrgan.
3. La Presidència podrà, per a assumptes concrets, mitjançant un acord, motivant qualsevol de les circumstàncies concurrents en l’article 10 de la Llei 40/2015, d’1 de juliol, de règim jurídic del sector públic, avocar qualsevol de les atribucions de la Direcció de l’Institut en aquells assumptes que tinga per convenient.

Article 8. La Vicepresidència
1. La Vicepresidència de l’Institut i del seu Consell Rector l’ostentarà la persona que ocupe la direcció general competent en patrimoni cultural valencià.
2. La Vicepresidència tindrà les funcions que li delegue la Presidència de l’Institut.
3. La persona que ostente la Vicepresidència substituirà qui ostente la Presidència de l’Institut en els supòsits d’absència, vacant o malaltia o abstenció legal.

Article 9. El Consell Rector
1. El Consell Rector estarà integrat per la Presidència i la Vicepresidència de l’Institut, i pe les següents vocalies:
a) La persona que ocupe la Subdirecció General de Patrimoni Cultural, la que ocupe la Subdirecció General del Llibre. Arxius i Biblioteques, i una en representació del Consell Valencià de Cultura.
b) Dues vocalies de lliure designació i remoció per la Presidència de l’Institut, mitjançant una resolució, d’entre persones de rellevant prestigi professional en qualsevol dels camps relacionats amb la protecció, difusió, conservació i restauració dels béns patrimonials.
c) Una persona representant de la conselleria competent en matèria d’hisenda i del sector públic instrumental, amb rang mínim de director general, designada per la persona titular mitjançant una resolució.
d) A més, assistirà a les seues sessions, amb veu i sense vot, una persona representant de l’Advocacia General de la Generalitat per a l’assessorament jurídic.
2. Les vocalies de lliure designació ho seran per un període de quatre anys, i qui les ostenten seran destituïdes lliurement per la Presidència, o per raó de finalització del període de nomenament, malaltia greu, jubilació o defunció. En cas de produir-se vacants, es cobriran seguint els mecanismes establerts per a la seua designació.

3. La Secretaria del Consell Rector recaurà en la persona titular de la Subsecretaria de la conselleria competent en matèria de cultura. També corresponen a la Secretaria del Consell Rector, les altres funcions previstes en la legislació bàsica com assenyalen els articles 15 a 18 de la Llei 40/2015, d’1 de juliol.
4. La persona que ostente la Direcció de l’Institut assistirà a les sessions del Consell Rector amb veu i vot, excepte quan haja de tractar-se del seu nomenament o destitució, o altres assumptes que, per afectar-li de manera directa, motiven la petició de la seua absència per part de la Presidència.
5. La composició del Consell rector respondrà al principi de presència equilibrada, conforme al que s’estableix l’article 7.4 de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, i a l’article 10 de la Llei 9/2003, de 2 d’abril, de la Generalitat, per a la igualtat entre dones i homes.

Article 10. Competències del Consell rector
1. Correspon al Consell rector:
a) Aprovar el pla general d’actuació anual de l’entitat, així com les seues modificacions.
b) Elaborar la proposta d’aprovació del pressupost que haurà de ser ser elevada a la conselleria competent en matèria d’hisenda per a la seua aprovació, així com, si és procedent, el balanç i els comptes dels exercicis econòmics.
c) Aprovar i elevar a la conselleria competent en matèria d’hisenda les propostes de modificació pressupostària.
d) Establir el límit econòmic per davall del qual la Direcció podrà subscriure contractes en nom de l’Institut, sense l’autorització del Consell Rector.
e) L’acceptació, quan es tracte de béns mobles que no comporten càrrega i que no estiguen integrats en el patrimoni cultural valencià i la renúncia, per acord del Consell, de donacions, herències, llegats o patrocinis privats, d’acord amb el que preveu la llei 14/2003, de 10 d’abril, de patrimoni de la Generalitat.
f) La verificació i control que l’activitat de l’Institut s’ajusta a les directrius generals d’actuació, al pla general d’actuació anual, i al pressupost aprovats.
g) Aprovació de la memòria anual d’activitats, a proposta de la Direcció de l’Institut.
h) Aprovació dels estats d’execució del pressupost i dels comptes anuals.
i) Aprovar la plantilla del seu personal laboral, així com proposar a l’òrgan competent en matèria de funció pública la relació de llocs de treball del personal funcionari per a la seua aprovació.
j) Les retribucions vindran determinades segons el que disposen les lleis de la Generalitat.
k) La convocatòria de proves d’admissió per a la selecció del personal laboral al servei de l’Institut.
l) Proposar a la Presidència el nomenament de les persones membres del Comité tècnic-científic de l’entitat esmentat al punt 3.

m) Emetre el seu parer sobre les altres qüestions que, per afectar l’Institut, sotmeta a la seua consideració la Presidència.
2. Les vocalies del Consell Rector podran sol·licitar de la Presidència, de la Vicepresidència i de la Direcció de l’Institut, tota la informació precisa sobre l’organització, funcionament, règim econòmic i activitats de l’entitat.
3. El Consell Rector podrà acordar la constitució i la dissolució d’un Comité tècnic-científic en cas de necessitat, amb funcions d’assessorament en les matèries relacionades amb les competències i funcions de l’entitat, i proposar a la Presidència el nomenament i cessament de les seues persones membres. El nombre de persones membres d’aquest Comité no serà inferior a tres ni superior a cinc. En el si del Comité tècnic-científic podran constituir-se les comissions tècniques que, quant a les diferents especialitats, s’estimen convenients.
El Comité tècnic-científic serà convocat tantes vegades com siga requerit pel Consell Rector i donarà el seu parer o dictamen sobre les qüestions que li sotmeta a la seua consideració.
El règim d’indemnitzacions serà l’aplicable amb caràcter general per la Generalitat per al personal al seu servei.
Es procurarà la presència equilibrada de dones i homes, de conformitat amb l’article 10 de la Llei 9/2003, de 2 d’abril, de la Generalitat, per a la igualtat entre dones i homes.

Article 11. Règim de funcionament del Consell Rector
1. El Consell Rector es reunirà, com a mínim, dues vegades a l’any. La primera reunió es convocarà durant el primer semestre i, en el seua ordre del dia s’inclourà almenys l’anàlisi i, si és el cas, aprovació de la memòria, balanç i comptes anuals de l’exercici anterior. La segona reunió tindrà lloc per a, almenys, deliberar i, si és el cas, aprovar l’avantprojecte de pressupostos i els plans d’actuació anuals.
2. Les sessions extraordinàries del Consell Rector podran ser convocades sempre que ho acorde la Presidència, així com a petició de la meitat més una de les persones membres del Consell.
3. Les sessions del Consell seran convocades i dirigides per la Presidència. En els casos de vacant, absència, malaltia o abstenció, presidirà les sessions del Consell Rector la Vicepresidència de l’Institut.

4. Per a la vàlida constitució del Consell Rector, als efectes de la celebració de sessions, deliberacions i presa d’acords, es requerirà la presència de la meitat, almenys, de les seues persones membres, havent de trobar-se necessàriament entre elles les persones titulars de la Presidència i de la Secretaria o, si és el cas, qui les substituïsquen.
5. Si no s’aconseguira en primera convocatòria el quòrum exigit, es podrà iniciar la sessió del Consell Rector en segona convocatòria, trenta minuts després de l’assenyalada per a la primera, amb les persones membres assistents, sempre que entre elles es troben almenys presents la persona titular de la Presidència i de la Secretaria o, si és el cas, qui les substituïsquen, i tres de les vocalies.
6. Els acords es prendran per majoria simple de les persones assistents. En cas d’empat decidirà el vot de qualitat de qui presidisca la sessió.
7. En la convocatòria de la reunió es fixarà l’ordre del dia. No podrà ser objecte de deliberació o acord cap assumpte que no figure inclòs en l’ordre del dia, tret que estiguen presents totes les persones membres del Consell Rector i siga declarada la urgència de l’assumpte pel vot favorable de la majoria.
8. Els acords que s’adopten constaran en la corresponent acta, que s’aprovarà pel Consell Rector en la mateixa sessió o en la següent; l’acta serà firmada per la Secretaria amb la conformitat de la Presidència. De la mateixa manera s’expediran les certificacions dels acords del Consell Rector.
9. L’Institut assumirà amb càrrec als seus pressupostos les despeses derivades de l’organització i del funcionament del Consell Rector, incloses les indemnitzacions per raó de servei meritades a les persones membres per l’assistència a les sessions, de conformitat amb el que establisca el règim d’indemnitzacions aplicable amb caràcter general per la Generalitat al personal al seu servei.
10. A les sessions del Consell podrà assistir personal de l’Institut quan siga requerit per a això, amb veu i sense vot.
11. En el no previst en aquest article caldrà ajustar-se al que disposen els articles 19 i següents de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques, que regulen específicament els òrgans col·legiats de l’Administració General de l‘Estat.


CAPÍTOL III
Estructura administrativa

Article 12. Estructura organitzativa bàsica
Per al desenvolupament de les seues funcions, l’Institut comptarà amb una Direcció nomenada per la Presidència, en condicions de solvència acadèmica i professional, atenent als principis del codi de bones pràctiques. Els serveis dependents de Direcció són:
1. Servei d’Administració.
2. Servei de Conservació, Restauració i Investigació.
3. Servei de Comunicació, Difusió i Relacions Institucionals.

Article 13. Funcions de la Direcció
A la Direcció de l’Institut li correspon dirigir el seu funcionament ordinari, per mitjà de l’organització, impuls i coordinació dels seus serveis i dependències.
A més seran funcions de la Direcció les següents:
a) Elaborar el pla general d’actuació anual de l’entitat, elevar-ho al Consell Rector per a la seua aprovació i dirigir la seua correcta execució, donant compte almenys anualment de la seua gestió i resultats davant del Consell Rector.
b) Elaborar i elevar al Consell Rector, per a la seua aprovació, la proposta del pressupost de l’Institut per a cada exercici, així com les seues modificacions.
c) Elaborar i elevar al Consell Rector la memòria anual d’actuacions de l’Institut.
d) Remetre a l’òrgan competent en matèria de patrimoni cultural la memòria anual d’actuacions.
e) La gestió econòmica i pressupostària, l’autorització i disposició de despeses i la liquidació i ordenació de pagaments de l’entitat, amb l’excepció dels casos reservats per la llei a la competència del Consell o de la persona titular de la conselleria competent en matèria d’Hisenda.

f) Executar els acords del Consell Rector.
g) La gestió ordinària del personal laboral de l’entitat.
h) La realització de propostes en matèria de personal funcionari.
i) Ostentar la representació legal de l’entitat en els projectes d’investigació.
j) Elaborar una proposta de relació de llocs de treball i, a través del Consell Rector, elevar-ho a l’òrgan competent en matèria de funció pública per a la seua aprovació.
k) La gestió administrativa i de règim interior.
l) La determinació dels mètodes i tècniques per a la consecució d’una gestió més racional, eficaç i eficient.
m) Exercir les competències administratives que en matèria de patrimoni cultural que puguen ser encomanades o delegades a l’Institut, resolent en aquests supòsits d’acord amb el Dret Administratiu i a la normativa sectorial d’aplicació.
n) Concórrer a convocatòries públiques d’ajudes i subvencions, podent subscriure tots els documents que es precisen per a això.
o) L’administració dels ingressos i drets de l’ens.
p) Aquelles que deriven de disposicions legals o reglamentàries i altres pròpies de la gestió ordinària, que no estiguen expressament atribuïdes a cap altre òrgan de l’entitat.
q) La representació ordinària de l’Institut en qualsevol classe d’actes i negocis jurídics.
r) La facultat per a subscriure contractes en nom de l’Institut, amb els límits que, si és el cas, establisca el Consell Rector, així com la resolució dels recursos que deriven del seu exercici.
s) La compravenda, donació, permuta, arrendament i la resta de negocis jurídics sobre béns mobles i immobles amb l’autorització prèvia pel Consell Rector.
t) La subscripció de convenis i acords de col·laboració i cooperació, a excepció d’aquells casos en què, d’acord amb el que preveu l’article 7.3 d’aquest reglament, la Presidència de l’Institut n’assumisca la subscripció.

Article 14. Funcions dels serveis
1. Servei d’Administració
Realitzarà la gestió econòmica-administrativa de l’Institut, coordinant i dirigint els aspectes jurídics, econòmics, pressupostaris, financers, així com la gestió del personal de la seua competència i les relacions laborals i la negociació col·lectiva d’acord amb la legislació vigent.

Aquest servei tindrà, en concret, les funcions següents:
a) La gestió economicoadministrativa de l’Institut, coordinant i controlant els aspectes econòmics, pressupostaris i financers, així com realitzar les funcions de tresoreria, gestió i control de caixes fixes i d’ordenació de pagaments.
b) La gestió del personal de la seua competència i les relacions laborals i la negociació col·lectiva d’acord amb la legislació vigent.
c) Elaborar la proposta de programa d’actuació anual i la proposta de pressupostos corresponent.
d) Coordinar i supervisar les auditories i controls a l’Institut.
e) Gestionar la fiscalitat, els tributs i la facturació.
f) El control i execució dels expedients de contractació i dels convenis relatius a les matèries pròpies del servei.
g) Custodiar avals i fiances i controlar l’inventari i immobilitzat.

h) Coordinar amb l’Advocacia de la Generalitat els assumptes jurídics.
i) A més qualsevol altra que li siga encomanada per la Direcció.
2. Servei de Conservació, Restauració i Investigació
Té com a funció dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, exercir aquelles funcions administratives relatives a l’activitat de conservació, restauració i investigació de l’Institut. Aquest Servei desenvoluparà les seues funcions en els àmbits de la pintura, escultura, obra gràfica i material d’arxiu, tèxtil, paleontologia, pintura mural, art modern i contemporani, expertització, arqueologia, estudis científics, etc.
Seran funcions específiques:
a) Coordinar les actuacions de conservació, restauració i estudis científics.
b) La gestió del personal de la seua competència
c) Supervisar i autoritzar les visites tècniques així com els informes d’intervenció que realitzen els tècnics en conservació, restauració i investigació
d) Impulsar la investigació en matèria de conservació i restauració de béns patrimonials.
e) Coordinar junt amb els tècnics de gestió i documentació de belles arts els expedients de cada obra així com el registre de la documentació

f) Coordinar junt amb els tècnics de gestió i documentació de belles arts la realització de cursos, congressos i jornades d’innovació en conservació i restauració de béns culturals.
g) Coordinar junt amb el Servei de Comunicació, Difusió i Relacions Institucionals la informació relativa als treballs i estudis científics que s’han de difondre
h) A més qualsevol altra que li siga encomanada per la Direcció.
3. Servei de Comunicació, Difusió i Relacions Institucionals
Té com a funció dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, exercir aquelles funcions de comunicació, difusió i relacions institucionals de l’Institut.

En concret tindrà les funcions següents:
a) Impulsar i coordinar la imatge corporativa de l’Institut i coordinar a les diferents àrees en tot el relacionat amb aquesta.
b) Gestionar la informació i documentació de la web institucional de l’Institut i les seues xarxes socials
c) Dirigir l’acció de comunicació en general, i de manera especial la relativa als mitjans de comunicació i suports audiovisuals per a la difusió.
d) Coordinar i executar la comunicació institucional de l’Institut i els suports oficials de comunicació institucional on i off line oficials de l’entitat.
e) Gestionar, programar, proposar i realitzar les relacions externes i institucionals de l’Institut.
f) Gestionar, proposar i realitzar les activitats didàctiques i de difusió que realitze l’Institut relatives a les matèries de la seua competència.
g) A més qualsevol altra que li siga encomanada per la Direcció.
Tots els elements i suports de comunicació institucional se sotmetran a les directrius de l’òrgan de la Generalitat competent en relacions informatives i promoció institucional.

Article 15. Delegació de competències en la Direcció de l’Institut

1. El Consell Rector podrà delegar temporalment o permanentment en la Direcció les atribucions previstes en els apartats e, k i l de l’article 10.1 d’aquest reglament.
L’acord de delegació precisarà l’abast, límits i duració de les facultats delegades.
2. El director o directora donarà compte en cada sessió dels actes i documents aprovats o subscrits com a conseqüència de la delegació de competències que es puga realitzar.
3. Les resolucions i acords que s’adopten per delegació s’entendran realitzats per l’òrgan delegatori i se subjectaran al que preveu la legislació sobre règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú.


CAPÍTOL IV
Règim econòmic, patrimonial i de personal

Article 16. Recursos econòmics
1. Per al compliment dels seus fins, l’Institut disposarà dels següents recursos econòmics:
a) Les consignacions previstes en els pressupostos de la Generalitat.

b) Els béns mobles i immobles que li siguen adscrits o cedits per la Generalitat o qualsevol altra administració pública, així com els que, per qualsevol títol, formen part del seu patrimoni.
c) Els productes i rendes del seu patrimoni.
d) Les subvencions, herències, llegats, donacions, patrocinis, i qualsevol altra aportació voluntària de les entitats o organismes públics o privats, i dels particulars.
e) Els ingressos que obtinga com contraprestació o preu dels seus serveis, activitats o productes.
f) Els crèdits, préstecs, emprèstits i altres operacions que puga concertar.
g) Qualssevol altres recursos que li puguen ser atribuïts.
2. El Consell Rector de l’Institut i la Direcció realitzaran una labor activa de captació de recursos propis, especialment els derivats de l’exercici de l’activitat de l’Institut, les aportacions a títol gratuït d’entitats privades i de particulars i dels ingressos rebuts com a conseqüència del patrocini i mecenatge.
3. Tots els ingressos addicionals hauran d’incorporar-se al seu pressupost i destinar-se necessàriament a les seues despeses de funcionament o d’inversions reals.

Article 17. Règim de les subvencions
La concessió de subvencions, tant corrents com de capital, amb càrrec als pressupostos de l’Institut es regirà per les normes que s’apliquen a les entitats de dret públic regulades en l’article 155 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

Article 18. Patrimoni
El patrimoni de l’Institut es regirà pel que disposa la Llei 14/2003, de 10 d’abril, de Patrimoni de la Generalitat, per la Llei 33/2003, de 3 de novembre, del Patrimoni de les Administracions Públiques i, supletòriament, per la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic.
De conformitat amb l’article 51.5 de la Llei 21/2017, de 28 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat, els béns i drets integrants del patrimoni de CulturArts, així com els de la Generalitat que tinguera adscrits i vinculats a l’exercici de les funcions de la nova entitat s’incorporaran, en les mateixes condicions que tenien prèviament, a l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació, mitjançant acord entre ambdues parts o per mitjà de resolucions respectives que disposes l’alta i la baixa a la secció o a l’inventari de béns corresponent.


Article 19. Règim pressupostari
1. El règim pressupostari i de control financer de l’Institut serà l’establert per la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, i per la normativa pressupostària d’aplicació.
2. L’avantprojecte del pressupost, una vegada aprovat pel Consell rector, es remetrà a la conselleria competent en matèria de cultura per a la seua posterior elevació a la conselleria competent en matèria d’hisenda, als efectes de la seua integració en el pressupost de la Generalitat.

Article 20. Personal
1. El personal de l’Institut podrà ser tant personal funcionari, com laboral en els mateixos termes i condicions que els establerts per al personal de l’Administració de la Generalitat, de conformitat amb la legislació aplicable per a la funció pública valenciana.
2. Els llocs de treball de naturalesa funcionarial, així com les persones que els ocupen, seran gestionats per la conselleria competent en matèria de funció pública i es regiran per la legislació de la funció pública valenciana.
3. El personal de l’Administració de la Generalitat que estiga adscrit a l’Institut no veurà modificada la seua relació jurídica, drets ni situació administrativa.
4. El personal laboral se seleccionarà per mitjà de proves d’admissió establertes i convocades per l’Institut, amb l’acord previ del seu Consell Rector, seguint els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat. Aquest personal estarà subjecte a la normativa de caràcter laboral, respectant les previsions contingudes en la normativa vigent per a les entitats de dret públic en matèria d’accés a l’ocupació pública.

5. En els casos d’absència, vacant o malaltia del personal laboral, amb l’autorització prèvia de la conselleria competent en matèria d’hisenda, es podran cobrir aquests llocs per al funcionament normal de l’Institut per un període no superior al fixat per la normativa en vigor que regeix al personal laboral. Quant al personal funcionari, se sotmetrà a la Direcció General de Funció Pública la determinació de la forma i el procediment de cobertura de les vacants. En aquests casos no serà necessari l’acord previ del Consell Rector, respectant en tot cas, el règim previst en l’article 18 de la Llei d’ordenació i gestió de la funció pública valenciana.
6. El personal al servei de l’Administració de la Generalitat podrà cobrir destinacions en l’Institut a través dels sistemes de provisió de llocs de treball previstos en la legislació en matèria de funció pública valenciana, quan reunisquen els requisits del lloc.
7. L’Institut podrà constituir les pertinents borses de treball temporal per a la provisió de llocs de treball de naturalesa laboral. Quant a la provisió de personal funcionari per mitjà de borses de treball, caldrà ajustar-se al que disposa l’òrgan competent en matèria de funció pública.

8. La plantilla de personal laboral de l’Institut no es modificarà fins que no ho aprove el Consell Rector.

Article 21. Règim de contractació
La contractació de l’Institut es regirà per la normativa aplicable a les administracions públiques en matèria de contractes, de conformitat amb el que disposa la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic.
L’Institut exercirà les activitats necessàries tendents a la consecució dels fins generals, per mitjà d’actes, relacions jurídiques o exercici de les accions que es requerisquen per al seu més eficaç compliment, amb subjecció a estrictes criteris de servei a l’interés públic, rendibilitat social i qualitat del servei, així com als principis de publicitat i concurrència, tenint sempre present el respecte al principi d’igualtat d’oportunitats d’homes i dones.


DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Integració de personal funcionari
La conselleria competent en matèria de funció pública realitzarà les modificacions d’adscripció dels llocs de treball que corresponga, ja estiguen coberts o vacants. El personal de l’Administració de la Generalitat que s’adscriga a l’Institut serà gestionat per l’esmentada conselleria i es regirà per la legislació de la funció pública valenciana.


Segona. Relació de llocs de treball
Els llocs de treball del personal funcionari adscrit a l’Institut formaran part de la relació de llocs de treball de l’Institut. Aquesta relació de llocs de treball queda regulada en la Llei 10/2010 d’acord amb el Decret 56/2013, de 3 de maig, del Consell, pel qual s’estableixen els criteris generals per a la classificació dels llocs de treball i el procediment d’elaboració i aprovació de les relacions de llocs de treball de l’Administració de la Generalitat.

linea
Mapa web