Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 124/2016, de 30 de setembre, del Consell, pel qual es modifica el Reglament d'organització i funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener. [2016/7664]

(DOGV núm. 7887 de 04.10.2016) Ref. Base de dades 007400/2016

DECRET 124/2016, de 30 de setembre, del Consell, pel qual es modifica el Reglament d'organització i funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener. [2016/7664]
PREÀMBUL

El Decret 5/2013, de 4 de gener, del Consell, va aprovar el Reglament d’organització i funcionament de CulturArts Generalitat, en què s’estableix la seua estructura bàsica d’organització. El temps transcorregut des de la seua aprovació i la finalitat de millorar el funcionament de l’entitat adequant l’estructura a les seues necessitats reals, aconsellen dur a terme una modificació de l’esmentat decret i establir les direccions adjuntes, les subdireccions generals i les unitats territorials, que aproximaran la gestió de l’entitat a les singularitats culturals de les províncies d’Alacant i de Castelló.
Es modifica també la forma de selecció del director general, que es realitzarà mitjançant procediments que garantisquen la publicitat i la concurrència, tenint en compte tant allò que ha previst el Decret 95/2016, de 29 de juliol, del Consell, de regulació, limitació i transparència del règim de personal que ocupa llocs de caràcter directiu del sector públic instrumental de la Generalitat, com el Decret Llei 1/2011, de 30 de setembre, del Consell, de mesures urgents de règim economicofinancer del sector públic empresarial i fundacional; la Llei Orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes, tenint en compte els articles 26 i 51, i el Codi de Bones Pràctiques de la Cultura Valenciana.

En virtut d’això, amb la informació prèvia i l’aprovació de la present modificació pel Consell de Direcció de CulturArts Generalitat, a proposta del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i de conformitat amb el que disposa els articles 18.f i 28.c de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 30 de setembre de 2016



DECRETE

Article únic
Es modifica la lletra j de l’article 6 i els articles 8 i 10 del Reglament d’organització i funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener, del Consell, que queda redactat en els termes que figuren en l’annex d’aquest decret.


DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. Règim transitori de les unitats i llocs de treball de nivell administratiu
1. Les unitats i llocs de treball de nivell administratiu, continuaran subsistents i donant suport administratiu en relació amb aquells assumptes i expedients que els corresponguen per raó de la matèria, sense perjuí de la competència per a resoldre dels òrgans als quals els ha sigut atribuïda, i seran retribuïts amb càrrec als mateixos crèdits pressupostaris. Tot açò fins que es duguen a terme les modificacions o actuacions que siguen procedents en el marc de la vigent normativa en matèria de funció pública. Així mateix, des del moment de l’entrada en vigor d’aquest decret es podran produir els canvis d’adscripció de llocs de treball de nivell administratiu que siguen procedents, de conformitat amb l’assignació de competència efectuada.
2. Fins que les conselleries titulars de les competències en matèria d’hisenda i administració pública no efectuen les modificacions pressupostàries derivades d’aquest reglament, les diferents unitats gestionaran els crèdits relatius a les competències que els han sigut atribuïdes.




DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor
Aquest decret entrarà en vigor l’endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 30 de setembre de 2016

El president de la Generalitat,
XIMO PUIG I FERRER

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport,
VICENT MARZÀ IBÁÑEZ


ANNEX
Nova redacció de la lletra j de l’article 6 i els articles 8 i 10 del Reglament d’organització i funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener, del Consell

Article 6. Competències del Consell de Direcció
j) Prendre raó de tots els contractes laborals subscrits des de la celebració de l’últim Consell de Direcció, així com autoritzar, amb caràcter previ, els contractes laborals d’alta direcció que, si és el cas, es formalitzen per l’entitat, a excepció del que preveu l’apartat 1 de l’article 8 del present decret per a la contractació de la persona titular de la direcció general, la designació i cessament de la qual correspon al mateix Consell de Direcció.

Article 8. De la Direcció General
1. CulturArts comptarà amb una direcció general, la persona titular de la qual serà contractada per acord del Consell de Direcció, a proposta de la Presidència. La seua selecció atendrà a principis de mèrit i capacitat i a criteris d’idoneïtat, i es durà a terme mitjançant procediments que garantisquen la publicitat i concurrència. La persona titular de la Direcció General de CulturArts tindrà la condició de màxim responsable de caràcter directiu, de conformitat amb el Decret 95/2016, de 29 de juliol, del Consell, de regulació, limitació i transparència del règim de personal que ocupa llocs de caràcter directiu del sector públic instrumental de la Generalitat.
2. A la Direcció General li correspon l’exercici de les atribucions següents:
a) La direcció i gestió ordinària de les activitats de l’entitat.
b) L’execució dels acords del Consell de Direcció.
c) L’elaboració de la proposta del Pla Anual d’Activitats de l’entitat, l’avantprojecte de pressupost per a cada exercici i les modificacions d’aquest, així com els estats d’execució del pressupost, memòria i comptes anuals, a fi d’elevar-los al Consell de Direcció per a la seua aprovació.
d) La proposta al Consell de Direcció dels criteris que han de regir el desenvolupament dels processos selectius derivats de l’oferta d’ocupació pública de personal laboral propi de l’ens, de conformitat amb el que preveu la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d’ordenació i gestió de la funció pública valenciana i resta de normativa que siga d’aplicació.
e) L’execució dels processos selectius derivats de l’oferta d’ocupació pública, així com la contractació i acomiadament del personal laboral propi de l’entitat, tot això sense perjuí del que estableix l’apartat j de l’article 6.
f) La direcció del personal de l’entitat, així com l’elaboració de la relació de llocs de treball del personal, per a la seua aprovació pel Consell de Direcció.
g) La gestió econòmica i financera i el control tècnic i administratiu dels serveis, així com l’administració dels eventuals cobraments que tinga pendent l’entitat.
h) L’exercici de les facultats com a òrgan de contractació de l’entitat que es regisquen pel Text Refós de la Llei de Contractes del Sector Públic, sense perjuí de les preceptives autoritzacions i el deure de subministrament d’informació, previstos en la normativa vigent.
i) Qualsevol altres atribucions que li siguen conferides o delegades per la Presidència o el Consell de Direcció.
3. La Direcció General podrà delegar, amb caràcter permanent o temporal, determinades atribucions, de la qual cosa informarà el Consell de Direcció.

Article 10. Organització
1. De la persona titular de la Direcció General de CulturArts depenen directament les següents direccions adjuntes i subdireccions generals:
a) Direcció Adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia.
b) Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana.
c) Direcció Adjunta d’Arts Escèniques.
d) La Subdirecció General de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració.
e) La Subdirecció General de Gestió.

2. A la Direcció Adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia li corresponen les funcions següents:
a) L’adquisició, recuperació, restauració, conservació, foment, difusió de la cinematografia, l’audiovisual, videojoc i multimèdia, i especialment del patrimoni audiovisual valencià, la posada en marxa de la política institucional en el camp de la cinematografia i l’audiovisual, així com vetlar per l’ús del valencià en l’audiovisual.
b) L’arxiu i la sistematització de la documentació fílmica, gràfica i bibliogràfica de què siga titular CulturArts, així com la que li siga remesa, per a la seua custòdia, pels òrgans competents de la Generalitat en matèria de protecció de béns cinematogràfics, i tota aquella altra que, remesa per qualsevol persona o entitat pública o privada, estime d’interés.
c) L’arxiu i conservació del material cinematogràfic resultant de la cooperació o subvenció de les institucions públiques de la Comunitat en empreses públiques o privades i particulars.
d) La difusió i exhibició regular de films; el desenvolupament i manteniment del centre documental i bibliogràfic i de qualsevol altra activitat cinematogràfica la finalitat de la qual siga la de protegir, restaurar, conservar i difondre els béns i la cultura cinematogràfica en la Comunitat.
e) La localització i adquisició de fons audiovisuals; les accions de foment i l’organització d’esdeveniments i la realització d’estudis que afavorisquen el desenvolupament de l’audiovisual en el territori de la Comunitat.
f) L’assessorament a les administracions públiques en matèria cinematogràfica i audiovisual i l’emissió de certificats en matèria audiovisual.
g) El foment de la difusió i internacionalització de l’audiovisual valencià.
h) Dur a terme tasques d’interacció amb les associacions professionals d’audiovisual i cinematografia radicades en la Comunitat Valenciana.
i) Organitzar festivals, exposicions i esdeveniments singulars dependents de la Generalitat directament relacionats amb l’audiovisual i la cinematografia.
j) Coordinar i fomentar de les relacions amb les associacions professionals del sector.
k) Impulsar projectes educatius en l’àmbit de la cinematografia i l’audiovisual.
l) Fomentar l’accés a l’audiovisual per a totes i tots els valencians i valencianes, la captació de nous públics, així com el foment en la innovació en l’audiovisual.
m) Fomentar la consolidació d’una indústria audiovisual valenciana arrelada en el territori, descentralitzada, amb vocació internacional i generadora de treballs de qualitat i sostenibles.
n) La col·laboració i difusió de l’audiovisual amb els sectors educatius, econòmics i socials, potenciant el reconeixement de la cultura com a eix vertebrador de la societat i del territori valencià.
o) Protegir la diversitat cultural, la igualtat lingüística i de gènere, tant pel que fa a la producció com a la programació audiovisual, establint les polítiques necessàries per a posar especialment en valor els creadors i creadores valencians i aquelles manifestacions culturals fetes en la nostra llengua i en el nostre territori.
p) Qualsevol altra que li siga encomanada per la Direcció General o el Consell de Direcció de l’entitat.
3. A la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana li corresponen les funcions següents:
a) El disseny i coordinació de la programació dels espais d’exhibició adscrits en tot el territori valencià i de les diferents activitats de l’entitat en l’àmbit de la música i de la cultura popular valenciana pel que fa la música i danses tradicionals, així com vetlar per l’ús del valencià en la música.
b) La planificació i gestió del Cor de la Generalitat com a unitat artística de caràcter professional adscrita a l’entitat.
c) La planificació i gestió de la Jove Orquestra de la Generalitat com a unitat artística no professional, de caràcter formatiu, adscrita a l’entitat.
d) Impulsar la planificació anual i disseny de la programació pel que fa a música i cultura popular valenciana pel que fa a l’impuls al perfeccionament musical dels joves i posar en marxa accions destinades a generar estímul a l’excel·lència professional o acadèmica per mitjà de la convocatòria de beques, premis i concursos.
e) La planificació d’accions per a la creació i fidelització de nous públics.
f) La interacció amb les associacions professionals de música i cultura popular valenciana radicades en el territori valencià.
g) El suport a la creació musical, amb encàrrecs a compositors valencians.
h) L’organització de seminaris de recerca i estudi sobre músics valencians.
i) El suport a la recuperació de la música tradicional i cultura popular valenciana.
j) Organitzar festivals, exposicions i esdeveniments singulars dependents de la Generalitat directament relacionats amb la música i la cultura popular valenciana.
k) Fomentar l’accés a la música i la cultura popular valenciana per a totes i tots els valencians i valencianes, la creació de nous públics, així com el foment en la innovació en la música.
l) Fomentar la consolidació d’una indústria de la música i la cultura popular valenciana en el territori, descentralitzada, amb vocació internacional i generadora de treballs de qualitat i sostenibles.
m) La col·laboració i difusió de la música i la cultura popular valenciana amb els sectors educatius, econòmics i socials, potenciant el reconeixement de la cultura com a eix vertebrador de la societat i del territori valencià.
n) La protecció de la diversitat cultural, la igualtat lingüística i de gènere, tant pel que fa a la producció com la programació de la música i de la cultura popular valenciana establint les polítiques necessàries per a posar especialment en valor els creadors i creadores valencians i aquelles manifestacions culturals fetes en la nostra llengua i en el nostre territori.
o) L’arxiu i la sistematització de la documentació musical i de la cultura popular valenciana –gràfica, bibliogràfica i audiovisual– el titular de la qual siga CulturArts, així com la que li siga remesa, per a la seua custòdia, pels òrgans competents de la Generalitat en matèria de protecció de béns o documentació musical i de la cultura popular valenciana i tota aquella altra que, remesa per qualsevol persona o entitat pública o privada, s’estime d’interés.

4. A la Direcció Adjunta d’Arts Escèniques li corresponen les funcions següents:
a) El disseny i coordinació de la programació dels espais d’exhibició adscrits en tot el territori valencià, així com vetlar per l’ús del valencià en les arts escèniques.
b) La planificació i suport a la política de festivals.
c) Impulsar el muntatge de produccions i coproduccions d’espectacles.
d) L’organització i gestió de totes les activitats del Ballet de la Generalitat: producció, exhibició, gires i formació.
e) L’impuls del Teatre del Poble Valencià amb produccions públiques pròpies i coproduccions en col·laboració amb altres ens públics o privats per a impulsar la materialització de la programació d’autors i autores valencians i valencianes i de textos del repertori universal en valencià així com la democratització de les arts escèniques a través de la creació i fidelització de nous públics.
f) L’organització de festivals, exposicions i esdeveniments singulars dependents de la Generalitat directament relacionats amb les arts escèniques.
g) La interacció amb les associacions professionals d’arts escèniques radicades en el territori valencià.
h) La coordinació i programació de les activitats de formació per a professionals de les arts escèniques.
i) El foment de l’accés a les arts escèniques per a totes i tots els valencians i valencianes, la creació de nous públics, així com el foment en la innovació.
j) El foment de la consolidació d’una indústria de les arts escèniques en el territori, descentralitzada, amb vocació internacional i generadora de treballs de qualitat i sostenibles.
k) La col·laboració i difusió de les arts escèniques i amb els sectors educatius, econòmics i socials, potenciant el reconeixement de les arts escèniques com a eix vertebrador de la societat i del territori valencià, així com pel que fa a aquelles manifestacions teatrals tradicionals de la cultura valenciana.
l) La protecció de la diversitat cultural, la igualtat lingüística i de gènere, tant pel que fa a la producció com a la programació d’arts escèniques, establint les polítiques necessàries per a posar especialment en valor els creadors i creadores valencians i aquelles manifestacions culturals fetes en la nostra llengua i/o en el nostre territori.

m) L’arxiu i la sistematització de la documentació escènica -gràfica, bibliogràfica i audiovisual-, de la qual siga titular CulturArts, així com la que li siga remesa, per a la seua custòdia, pels òrgans competents de la Generalitat en matèria de protecció de béns o documentació escènica –teatre, dansa, circ i performances escèniques–, i tota aquella altra que, remesa per qualsevol persona o entitat pública o privada, s’estime d’interés.
n) Qualsevol altra que li siga encomanada per la Direcció General o pel Consell de Direcció de l’entitat.

5. A la Subdirecció General de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració, li corresponen les funcions següents:
a) La protecció, difusió, investigació, conservació i restauració dels béns culturals mobles del territori valencià.
b) La realització i promoció de l’estudi, investigació, desenvolupament, aplicació i divulgació de les teories, mètodes i tècniques aplicades.
c) L’elaboració dels criteris d’actuació en conservació i restauració dels béns mobles del territori valencià.
d) L’execució material i supervisió de qualsevol tipus d’operacions de conservació i restauració dels béns culturals que li són encomanats; la revisió i suport a projectes internacionals i emissió d’informes sobre aquests.
e) La impartició de cursos i seminaris destinats a professionals en restauració.
f) L’assessorament a les administracions públiques en matèria de conservació del patrimoni; i qualsevol altra activitat cultural, professional o tècnica la finalitat de la qual siga la protecció, difusió, conservació i restauració de béns culturals mobles del territori valencià.
g) L’elaboració de plans anuals de conservació i restauració dels béns mobles del Catàleg del Patrimoni Valencià.
h) La coordinació dels departaments que integren la Subdirecció General de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració.
i) La posada en marxa de projectes educatius i formatius en l’àmbit de la conservació i restauració de béns culturals al territori valencià.

j) El foment de la participació de la Subdirecció en projectes d’I+D, europeus, de cooperació i qualsevol en què es pogueren millorar els coneixements i inversions en conservació i restauració de patrimoni moble valencià.
k) Qualsevol altra activitat cultural, professional o tècnica la finalitat de la qual siga la protecció, difusió, conservació i restauració de béns culturals mobles del territori valencià.
l) Qualsevol altra que li siga encomanada per la Direcció General o pel Consell de Direcció de l’entitat.


6. A la Subdirecció General de Gestió, li corresponen les funcions següents:
a) La gestió administrativa de totes les direccions adjuntes, subdireccions generals, delegacions territorials i unitats administratives de l’entitat.
b) Assistir en la planificació i dur a terme la realització del seguiment de la gestió econòmica i pressupostària de l’entitat.
c) Dur a terme l’execució de gestió administrativa de l’entitat.
d) El seguiment i supervisió dels expedients de contractació administrativa.
e) Impulsar la planificació, així com la gestió dels assumptes de personal de l’entitat.
f) Supervisar la comptabilitat pressupostària.
g) Revisar i verificar els comptes anuals.
h) Tramitar les propostes de disposicions normatives i convenis que afecten l’entitat.
i) Executar tots els aspectes relatius a la legislació de prevenció de riscos laborals.
j) Representar l’entitat en els seues relacions amb els representants legals dels treballadors i organitzacions sindicals.
k) Coordinar els projectes europeus de formació, difusió i investigació i desenvolupament I+D.
l) Qualsevol altra que li siga encomanada per la Direcció General o pel Consell de Direcció de l’entitat.

7. Les persones titulars de les direccions adjuntes d’audiovisuals i cinematografia, de música i cultura popular valenciana i d’arts escèniques seran nomenades i cessades, amb l’autorització prèvia del Consell de Direcció, per la persona titular de la Direcció General de CulturArts. Tindran la condició de personal de caràcter directiu i estaran sotmeses a una relació laboral de caràcter especial d’alta direcció. La seua selecció es realitzarà entre titulats universitaris superiors, atenent criteris de competència professional, experiència i igualtat de gènere, i per mitjà de procediments que garantisquen el mèrit, la igualtat, la capacitat i la publicitat.
La Subdirecció General de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració i la Subdirecció General de Gestió no tindran la consideració de personal de caràcter directiu i es proveiran per personal funcionari o laboral.

8. S’adscriu directament a la Direcció General de CulturArts el Servei de Música.
El Servei de Música tindrà naturalesa funcionarial.
Al Servei de Música li corresponen les funcions següents:
a) La coordinació i gestió de les mesures de foment corresponents al servei d’ajudes i subvencions de CulturArts.
b) La tramitació, elaboració de les propostes de resolució i gestió de les ajudes de subvencions i línies nominatives que corresponguen al seu àmbit funcional.
c) L’elaboració d’informes sobre temes relacionats amb les matèries de música, cultura popular valenciana, arts escèniques, audiovisual i cinematografia.
d) Qualsevol altra funció que li siga encomanada per la persona titular de la direcció general de CulturArts, pel Consell de Direcció, o que li atribuïsquen les disposicions vigents.

9. S’adscriuen directament a la Direcció General de CulturArts el Servei de la Delegació Territorial d’Alacant i el Servei de la Delegació Territorial de Castelló.
Els serveis de les delegacions territorials d’Alacant i de Castelló tindran naturalesa funcionarial.
Als serveis de les delegacions territorials d’Alacant i de Castelló els corresponen les funcions següents:
a) L’execució de les polítiques de CulturArts en el seu respectiu àmbit territorial.
b) La coordinació dels espais adscrits a CulturArts en les comarques de les respectives províncies d’Alacant i de Castelló.
c) L’adequació de la gestió de les polítiques culturals a les singularitats de les comarques corresponents.
d) L’enllaç entre les direccions adjuntes, les subdireccions generals i el seu personal i les activitats de CulturArts desenvolupades en cadascuna de les comarques de les respectives províncies.
e) La col·laboració en l’elaboració de les programacions que CulturArts realitze en les comarques alacantines i castellonenques respectivament.
f) La promoció de les polítiques de creació de públics i de generació de demanda en les ciutats de les comarques corresponents.
g) Totes les que des de la direcció general de CulturArts o el Consell de Direcció se li encomanen.

10. La Direcció General pot atorgar apoderaments puntualment en les diferents unitats en què s’organitza CulturArts Generalitat respecte a les seues competències per a les gestions que siguen necessàries per a complir amb les seues finalitats.

linea
Mapa web