Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 3 de març de 2023, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual es convoquen, per a l'any 2023, subvencions a organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD), per al finançament de projectes d'acció humanitària d'ajuda a les víctimes de desastres naturals i conflictes armats, o a poblacions en situació de vulnerabilitat extrema. [2023/2604]

(DOGV núm. 9553 de 14.03.2023) Ref. Base de dades 002667/2023

RESOLUCIÓ de 3 de març de 2023, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual es convoquen, per a l'any 2023, subvencions a organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD), per al finançament de projectes d'acció humanitària d'ajuda a les víctimes de desastres naturals i conflictes armats, o a poblacions en situació de vulnerabilitat extrema. [2023/2604]


En l’Ordre 2/2021, de 26 de maig, de 2021, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, s’estableixen les bases reguladores i el procediment de concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva en matèria de cooperació internacional al desenvolupament.
De conformitat amb el que disposa el Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual s’estableix l’estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, així com el Decret 179/2020, de 30 d’octubre, del Consell, pel qual aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, resolc:

Primer. Objecte
Convocar les subvencions, en règim de concurrència competitiva i amb càrrec al pressupost de la Generalitat de l’exercici 2023, per al finançament de despeses corrents i d’inversió, de projectes d’acció humanitària d’ajuda a les víctimes de desastres naturals i conflictes armats, o a poblacions en situació de vulnerabilitat extrema, destinades a organitzacions no governamentals per al desenvolupament (d’ara en avant, ONGD).

Segon. Bases reguladores de la convocatòria
1. Les bases per les quals es regeix aquesta convocatòria són les contingudes en l’Ordre 2/2021, de 26 de maig, de 2021, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s’estableixen les bases reguladores i el procediment de concessió de subvencions en matèria de cooperació internacional al desenvolupament (en avant, ordre de bases).
2. En allò que no preveu aquesta norma, les subvencions se sotmetran a la normativa bàsica de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (d’ara en avant, LGS), i la seua normativa de desplegament, i al que estableix la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions. Així mateix, caldrà ajustar-se al que es disposa en la legislació autonòmica en matèria de cooperació al desenvolupament.

Tercer. Finançament
1. Aquesta convocatòria de subvencions es finançarà amb càrrec a les següents línies de subvenció, del pressupost de la Generalitat Valenciana per a l’any 2023:
a) Línia S8303000, «Subvencions destinades a finançar projectes de desastres, conflictes humans i promoció i defensa de drets humans», dotada amb un import de 6.500.000 euros, en el capítol IV, per al finançament de despeses corrents, en l’aplicació pressupostària 22.03.01.134.10.4.
b) Línia S5005000, «Subvencions a ONGD per a acció humanitària», dotada amb un import d’1.300.000 euros, en el capítol VII, per al finançament de despeses de capital, en l’aplicació pressupostària 22.03.01.13410.7.
c) Línia S8302000, «Subvencions indemnització a la Generalitat per la restitució de fons públics indegudament disposats», dotada amb un import de 1.000 euros, en el capítol IV, per al finançament de despeses corrents, en l’aplicació pressupostària 22.03.01.13410.4. L’import citat s’ha incrementat en 344.267,57 €, a conseqüència dels imports rebuts com a restitució de fons públics indegudament disposats, sent l’import total de 345.267,57 €.
2. Els imports esmentats podran ser incrementats a conseqüència d’una generació, una ampliació o una incorporació de crèdit que no requerirà una nova convocatòria, de conformitat amb el que es disposa en l’article 58, apartat 2, lletra a, punt quart, del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de l’LGS.

3. Aquestes subvencions en règim de concurrència competitiva, instrumentades a través de la present convocatòria, segons el que es preveu en l’article 164.a de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions i l’article 8.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, estan incloses en el pla estratègic de subvencions, aprovat mitjançant Resolució de 15 de febrer de 2023, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s’aprova el Pla estratègic de subvencions per al període 2023-2025.


Quart. Actuacions subvencionables
1. Les actuacions a subvencionar en la present convocatòria consistiran en projectes d’acció humanitària que hauran de respondre a la finalitat objecte de la convocatòria i s’han d’emmarcar en els principis de l’acció humanitària reconeguts internacionalment, i que podran ser:

– Actuacions, en contextos de crisi humanitària crònica o prolongada en el temps, orientades a garantir la subsistència, establir les bases de la seua posterior recuperació i la prevenció de desastres, així com a defensar la dignitat i la protecció dels drets humans de la població en situació d’extrema vulnerabilitat, a conseqüència dels efectes del clima, de desastres naturals i de conflictes armats, i de la població refugiada i desplaçada interna per aquests motius.
– Actuacions d’assistència a dones i població infantil víctimes de violència sexual i de gènere, mutilació genital femenina, tràfic de dones i xiquetes i altres agressions produïdes en moviments transfronterers o en el si dels seus països d’origen, dirigides a previndre, reduir el risc, promoure la resiliència, protecció de drets, enfortiment de serveis especialitzats i provisió d’atenció integral.
– Actuacions de postemergència encaminades a la rehabilitació i reconstrucció de les infraestructures físiques, econòmiques i socials, i la prevenció i reducció de la situació de vulnerabilitat de comunitats i poblacions víctimes de desastres del tipus que siga.
2. Les actuacions que se subvencionaran en aquesta convocatòria hauran de complir els següents requisits:
a) Podran executar-se en qualsevol país o territori, sempre que pertanga a la mateixa àrea geogràfica, per a contribuir a donar resposta a les necessitats de vulnerabilitat de les persones que anualment pateixen crisis provocades per desastres i conflictes de diversa índole, d’acord amb el que establisca el vigent Pla director de la cooperació valenciana.

b) Els projectes hauran d’obtindre la puntuació mínima de 65 punts sobre 100, dels criteris objectius de valoració recollits en l’article 16 de l’ordre de bases.
c) Seran viables tècnicament i pressupostàriament. Als efectes d’aquesta convocatòria, no es considerarà que un projecte és viable tècnicament i pressupostàriament, si l’entitat avaluadora, en l’informe de valoració tècnica i pressupostària, fa constar que en el seu pressupost validat hi ha una minoració de la quantia a subvencionar, sol·licitada inicialment, en més d’un 20 %, i que aquesta minoració de despeses pot afectar de manera determinant els objectius i els resultats del projecte.

3. L’import màxim de la subvenció a percebre, per a cada projecte, no podrà ser superior a 400.000 euros.
4. Els projectes tindran un termini màxim d’execució de 12 mesos.

5. Si quan es distribuïsquen els fons hi ha romanents que puguen finançar parcialment els següents projectes que hagen obtingut la puntuació mínima de 65 punts, la comissió de valoració els distribuirà tenint en compte els següents criteris:
– Puntuació dels projectes.
– Viabilitat pressupostària del projecte.
6. Les sol·licituds de subvenció podran incloure en la formulació del projecte i en el pressupost presentat activitats de testimoniatge (accions de sensibilització i incidència en actors locals o internacionals relacionats amb les poblacions beneficiàries) vinculades a intervencions d’acció humanitària, dins del termini d’execució, per un import màxim de 20.000 euros.

Cinqué. Entitats beneficiàries
1. Les entitats beneficiàries d’aquestes subvencions són les ONGD, individualment, o en agrupació amb una altra o altres ONGD, que complisquen els següents requisits:
a) Els exigits en l’article 11 de l’LGS.
b) Acreditar que disposen de capacitat financera i de gestió per a realitzar el projecte subvencionable.
c) Estar inscrites en el Registre d’agents de la cooperació internacional al desenvolupament de la Comunitat Valenciana, mitjançant una resolució de l’òrgan competent, abans de l’1 de gener de 2022.
d) Tindre seu, domicili social o delegació permanent a la Comunitat Valenciana, inscrita en el Registre d’agents de la cooperació internacional al desenvolupament de la Comunitat Valenciana.
e) Comptar amb base social (persones associades, afiliades o persones col·laboradores en cas de fundacions) de l’ONGD a la Comunitat Valenciana: s’ha de poder acreditar un nombre mínim de 15 persones entre totes aquestes categories, que tinguen residència a la Comunitat Valenciana.
f) L’entitat ha d’haver desenvolupat 10 activitats en l’àmbit de la difusió dels ODS, sensibilització o educació per a la ciutadania global a la Comunitat Valenciana durant els 5 anys anteriors a la present convocatòria. S’entén per activitat: una formació, un taller, una exposició, una xarrada o activitats anàlogues. Es consideren activitats diferenciades la mateixa actuació desenvolupada en diferents zones. No es tindran en compte les activitats en línia quan la majoria dels participants no siguen de la Comunitat Valenciana. No es consideraran les activitats de difusió en xarxes socials del treball de l’entitat.

g) Acreditar experiència en la realització, individualment o en agrupació amb altres ONGD, d’almenys dos projectes executats d’acció humanitària, en tercers països, finançats per administracions públiques o per entitats privades, que financen projectes d’acció humanitària. En el cas que s’aporten com a experiència projectes finançats únicament per entitats privades, el finançament de cada projecte per part d’aquest tipus d’entitats ha de ser almenys de 10.000 euros. S’exclouen els projectes finançats únicament amb els fons propis de l’entitat sol·licitant.

2. Quan una sol·licitud es presente per una agrupació d’ONGD, totes les ONGD que la integren tindran la consideració d’entitats beneficiàries i hauran de complir els requisits exigits per aquesta convocatòria. En el cas del requisit de la lletra g, de l’apartat anterior, es prendrà com a referència la suma de projectes d’experiència i la suma dels imports subvencionats, de totes les entitats que participen en l’agrupació.

3. No podran ser beneficiàries de subvencions les entitats en les quals concórrega alguna de les circumstàncies establides en l’article 13.2, de l’LGS.

Sisé. Despeses subvencionables
1. Seran subvencionables les despeses recollides en l’article 24 de l’ordre de bases, en les condicions i percentatges recollits en aquesta norma, excepte els establits en l’apartat a.1. J de l’esmentat article 24, amb les especialitats següents:
a) En la partida d’«Activitats de testimoniatge en intervencions d’acció humanitària», recollida en l’article 24. a.1. I, de l’ordre de bases, en cada projecte es podran finançar despeses amb un límit màxim de 20.000 euros.
b) En la partida de «Transferències d’efectiu i cupons per a actuacions en acció humanitària» el total de la despesa subvencionada per aquest concepte no podrà superar el 20 % de la subvenció concedida.

c) En la partida de «Despeses derivades de processos judicials en defensa de persones defensores de drets humans» el total de la despesa subvencionada per aquest concepte no podrà superar el 20 % de la subvenció concedida.
d) La suma dels costos indirectes imputats a la subvenció no podrà superar els límits establits en l’article 24.b de l’ordre de bases, amb un import màxim per a subvencionar en aquesta partida de 40.000 euros. La partida de costos indirectes inclourà els costos d’aquesta naturalesa que requerisca el projecte, incloent-hi les despeses indirectes de l’entitat beneficiària a la Comunitat Valenciana i les de l’entitat sòcia local. No seran subvencionables les despeses de lloguer de les seus administratives o dels habitatges del personal de l’entitat beneficiària o de l’entitat sòcia local.
2. Per a determinar el pressupost validat en la proposta de resolució de la convocatòria, s’estableixen els supòsits següents en els quals es minoraran les despeses pressupostades en la valoració de les sol·licituds:
a) Les despeses que no estiguen recollides com a subvencionables en l’article 24 de l’ordre de bases o en aquesta convocatòria.
b) Les expressament excloses en l’article 23.2 de l’ordre de bases.

c) Les que resulten innecessàries o supèrflues per a l’execució de les activitats proposades en el projecte.
d) Les despeses que es consideren sobredimensionats o excessives es minoraran parcialment per la quantitat que es considere excessiva.
e) Les despeses de personal que excedisquen el 60 % de la subvenció sol·licitada a la Generalitat.
f) Les despeses que estiguen incloses en una partida errònia no es minoraran, llevat que, una vegada ubicades correctament, es produïsca el supòsit de l’apartat següent.
g) Les despeses que excedisquen els límits establits en una partida determinada, una vegada minorats els imports pels supòsits anteriors, es minoraran en la quantia que excedisquen aquests límits.
h) Les aportacions en espècie o les aportacions financeres públiques o privades, no admeses. En aquest cas es minorarà la subvenció proporcionalment en la part en la qual s’incomplisca el que s’estableix en el punt 3 d’aquest apartat resolutiu, llevat que l’entitat haja presentat declaració responsable en la qual assumisca el cofinançament no admés.

3. En el cas que existisca cofinançament del projecte presentat, s’haurà de seguir el que es disposa pels articles 4, 5 i 27 de l’ordre de bases. Per a determinar el percentatge de finançament vàlid del projecte, es tindran en compte els següents criteris:
a) Pel que fa a les aportacions en espècie, d’acord amb el que estableix l’apartat 7 de l’article 4 de l’ordre de bases, s’admetran com a aportacions en espècie les valoracions dels béns i serveis següents:

– Materials, terrenys, locals i equips que hagen de ser transferits definitivament al final de l’execució a la població beneficiària de la subvenció. Els terrenys i immobles que siguen objecte de millora amb càrrec total o parcial al projecte no podran ser valorats.
– Mà d’obra i serveis directament vinculats a l’execució de les activitats presentades. No es valorarà l’activitat del voluntariat.

– L’ús de locals i terrenys, convenientment acreditat i valorat, que no es transferisquen a la població beneficiària de la subvenció.
– No s’admetrà la valoració de l’ús d’equips i materials de l’entitat sol·licitant o del soci local que no es transferisquen a la població beneficiària de la subvenció.
b) Pel que fa a les aportacions financeres públiques o privades procedents de subvencions o d’un altre tipus, hauran de complir-se els requisits que indiquen els articles 4.1 i 5 de l’ordre de bases, acreditant que té per objecte el mateix projecte per al qual se sol·licita subvenció, sense perjudici que ja s’haja iniciat l’execució de la part cofinançada del projecte, i sempre que no haja finalitzat en el moment de presentar la sol·licitud d’aquesta convocatòria.
c) En compliment de l’article 5 de l’ordre de bases, «l’entitat sol·licitant que obtinga una subvenció de les previstes en aquesta ordre està obligada a comunicar a l’òrgan gestor, en el termini d’un mes des del moment en què s’haja obtingut, i en tot cas, amb anterioritat a la presentació de la justificació, de tot finançament de l’actuació subvencionada procedent de qualsevol ens públic o privat, local, nacional, internacional o supranacional, especificant la quantia exacta de l’aportació, la procedència i la destinació donada a aquests fons, amb la finalitat que conste explícitament quina part del projecte se subvencionarà amb l’aportació de la Generalitat i quina part amb cadascuna de les altres aportacions».

Aquestes aportacions s’admetran si es compleixen els següents requisits:
– Que existeix identitat d’objectius, població beneficiària i zona d’actuació.
– Que no es produeix doble imputació de la despesa subvencionable en el projecte.
– Que aquestes aportacions no hagen sigut utilitzades per a cofinançar totalment altres actuacions subvencionades per aquest òrgan concedent en matèria de cooperació internacional al desenvolupament en convocatòries anteriors.
– Que no ha finalitzat el termini d’execució de la part cofinançada en el moment de presentar la sol·licitud d’aquesta convocatòria.
– Que s’acredite la comunicació a l’entitat cofinançadora de la seua aportació com a cofinançament al projecte cofinançat en aquesta convocatòria.
4. La quantia màxima subvencionable de les despeses derivades de la contractació del personal al servei, totalment o parcialment, de la intervenció, no podrà excedir els 3.400 euros bruts al mes, sempre que existisca una relació laboral, fixa o temporal, entre l’entitat beneficiària i la persona treballadora, ajustada a la categoria professional i responsabilitat en el projecte subvencionable. Els costos salarials del personal local adscrit al projecte inclouran salaris, assegurances socials a càrrec de l’entitat i altres provisions de fons de depòsit obligat conforme amb la legislació local, i hauran d’estar d’acord amb els salaris mitjans del país on es realitze la intervenció. En aquest apartat s’haurà de seguir el que es disposa en l’article 23.1.a.1.K de l’ordre de bases.
5. El 100 % de les despeses relatives a personal amb seu a la Comunitat Valenciana imputat a la subvenció sol·licitada i, si és el cas, concedida, haurà de correspondre a persones que tinguen el centre de treball a la Comunitat Valenciana.
6. En l’annex de personal s’indicarà el perfil professional del personal imputat a la subvenció.

Seté. Presentació de les sol·licituds i termini
1. Les sol·licituds s’han de presentar en un termini de 20 dies hàbils comptadors des de l’endemà de la publicació de l’extracte d’aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. L’incompliment de l’esmentat termini donarà lloc a l’exclusió de la convocatòria.
De conformitat amb l’article 31.1 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (en avant, LPAC), la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament (en avant, òrgan gestor) prestarà assistència per a la presentació electrònica de les sol·licituds fins a les 15.00 hores de l’últim dia hàbil.
2. Cada entitat podrà presentar un màxim de dues sol·licituds de manera individual, o tres si alguna d’aquestes és en agrupació amb altres ONGD. Si una mateixa entitat presenta més d’un projecte, el seu contingut o la zona d’execució ha de ser substancialment diferent. En cada sol·licitud presentada només podrà haver-hi un projecte.
3. La presentació de la sol·licitud significa la plena acceptació del que es disposa en l’ordre de bases i en aquesta resolució de convocatòria.
4. Les entitats sol·licitants, atés que són persones jurídiques i, per tant, estan obligades a relacionar-se amb la Generalitat a través de mitjans electrònics, en els termes de l’article 14 de l’LPAC, presentaran les sol·licituds exclusivament de manera telemàtica en la Seu electrònica de la Generalitat, accedint al cercador de tràmits i serveis en l’URL:

https://www.gva.es/va/inicio/atencion_ciudadano/buscadores/tramites_servicios.
També es podrà accedir en la web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, en els URL https://cooperaciovalenciana.gva.es i https://participacio.gva.es. La presentació de la sol·licitud de manera diferent de la telemàtica prevista en aquest apartat determinarà l’exclusió de la convocatòria.
5. Per a poder realitzar la presentació telemàtica, l’entitat sol·licitant ha de disposar d’un sistema de signatura electrònica, dels admesos en la seu de la Generalitat, dels tipus següents:
a) Certificat digital de persona jurídica o similar, que identifique convenientment a l’entitat sol·licitant.
b) Certificat digital de la persona física, que conste inscrita com a representant de l’entitat sol·licitant en el Registre de representants en tràmits electrònics de la Generalitat, per a tramitar aquest procediment.
c) Excepcionalment, i per al supòsit que no es puga presentar la sol·licitud de la manera establida en algun dels dos supòsits anteriors, s’admetrà la presentació de la sol·licitud amb un certificat digital de la persona física que exercisca la representació de l’entitat sol·licitant per a realitzar la tramitació d’aquest procediment, si s’acredita documentalment aquesta representació davant del Registre d’agents de cooperació internacional al desenvolupament de la Comunitat Valenciana.
6. En el cas de sol·licituds presentades per una agrupació d’ONGD, la sol·licitud serà presentada per l’entitat sol·licitant designada com a líder, en representació de les entitats que componen l’agrupació.

7. La presentació de la sol·licitud telemàtica inclourà les declaracions responsables que estableixen les lletres b, c, d, e, f i g, de l’apartat 1, de l’article 36 de l’ordre de bases.
8. D’acord amb el que es disposa en l’article 28 de l’LPAC, la presentació de la sol·licitud de subvenció comportarà l’autorització de l’entitat sol·licitant perquè l’òrgan gestor obtinga directament dels òrgans administratius corresponents l’acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, prevista en els articles 18 i 19 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de l’LGS, així com l’acreditació del compliment de la resta d’obligacions derivades de l’obtenció de subvencions, i en aquest cas les entitats no hauran d’aportar els certificats corresponents. En cas que l’entitat sol·licitant s’opose al fet que l’òrgan gestor obtinga directament aquesta informació, haurà d’indicar-ho expressament en el formulari telemàtic de sol·licitud, i quedarà obligada a aportar els documents acreditatius corresponents.
9. Els models de formularis i d’annexos es troben en l’URL de la sol·licitud esmentada, i en la web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, en els URL https://cooperaciovalenciana.gva.es i https://participacio.gva.es.

Huité. Presentació dels imports subvencionables
Tots els imports esmentats en les diferents partides del pressupost subvencionable seran en nombres enters sense decimals.

Nové. Documentació preceptiva
La sol·licitud haurà d’anar acompanyada de la següent documentació preceptiva:
1. Annex de memòria econòmica o pressupost del projecte, que reflectisca les partides pressupostàries de despeses compreses en el projecte i que haurà de presentar-se obligatòriament en el model oficial de l’apartat 9 de l’apartat resolutiu seté.
2. Annexos a la memòria econòmica, on es farà una llista, si és el cas, amb les factures proforma, pressupostos professionals o peritatges sobre els costos i els immobles vinculats al projecte.
Així mateix, amb aquest document s’aportarà l’acreditació documental de:
a) El possible cofinançament del projecte, quan siga necessari, incloent-hi:
– L’aportació financera dels projectes, en els casos que siga procedent, adjuntant la declaració responsable de l’entitat acreditativa dels fons aportats com a cofinançament.
– Les aportacions en espècie, adjuntant la declaració responsable de la persona física o jurídica que aporta els béns o serveis. En el cas de serveis, es descriurà i quantificarà l’aportació indicant nombre d’unitats, hores de treball, preu unitari quan corresponga, a més de la valorització total. En el cas de béns, s’adjuntaran aquells documents que permeten determinar el seu valor i la forma d’adquisició, valoracions cadastrals o qualsevol altre document que corrobore la quantia de l’aportació valorada.
S’adjuntarà una declaració responsable de l’entitat, acreditativa dels fons aportats com a cofinançament, per a verificar que es compleixen les condicions de finançament del punt 3.b de l’apartat resolutiu sisé, i en la qual es faça constar, si és el cas, que si no s’acredita de manera suficient el cofinançament o l’òrgan instructor no accepta el cofinançament proposat, serà l’entitat la que assumirà aquest cofinançament. En la web d’aquesta conselleria hi ha disponible un model de declaració responsable.
b) Factures proforma, pressupostos professionals o peritatges sobre els costos per unitat dels recursos a emprar, o altres documents probatoris, quan es tracte de despeses superiors a 6.000 euros, encara que siguen diferents conceptes de despesa, d’un mateix proveïdor, però de naturalesa homogènia. Aquests documents hauran de preveure detalladament els treballs a realitzar, el nombre d’hores utilitzades, l’import dels treballs, la qualificació professional del personal i la data i el segell o signatura de l’empresa o professional que emet les factures.
L’òrgan gestor podrà sol·licitar, quan ho considere necessari, factures proforma o pressupostos addicionals, o altres documents, que avalen els imports reflectits en el pressupost, a l’efecte que garantisquen l’adequació a la despesa.
c) Documentació acreditativa de la titularitat i règim de propietat dels immobles vinculats al projecte, així com del seu valor.
d) En el cas que el projecte comprenga la construcció d’habitatges o infraestructures, s’hauran d’aportar els permisos d’obra o documents que acrediten la conformitat de les autoritats locals.
e) En el cas que s’incloguen en el pressupost despeses de voluntariat, previstes en l’article 23.1. a.1.L) de l’ordre de bases, els acords d’incorporació de voluntariat, signats i conformes amb l’article 12 de la Llei 45/2015, de 14 d’octubre, de voluntariat, hauran d’aportar-se quan es formule la línia de base, i en cas de no formular-se aquesta, s’aportaren abans que transcórreguen 4 mesos des de l’inici de l’execució del projecte. S’haurà d’aportar un acord de col·laboració equivalent, quan la relació de voluntariat s’haja establit amb una entitat no espanyola. En la web d’aquesta conselleria hi ha disponible un model d’acord de voluntariat, d’acord amb la normativa que ho regula.

3. Annex de personal vinculat al projecte, en el qual s’indicarà el personal del qual disposaran l’entitat sol·licitant, les entitats en agrupació, si és el cas, i les entitats sòcies locals, vinculat a l’execució del projecte. En aquest annex s’indicarà el perfil professional del personal al qual serà imputable la subvenció.
4. Annex de relació de projectes, en el qual s’han d’indicar tots els projectes aportats com a experiència per les entitats sol·licitants, incloent-hi les entitats sòcies locals.
5. Memòria de les entitats sol·licitants, en la qual conste que es reuneixen les condicions de solvència i capacitat de gestió per a realitzar l’actuació objecte de la subvenció. En el cas que no siga exigible encara legalment la presentació de la memòria de l’últim exercici, haurà de presentar-se la de l’exercici anterior. Per a això, es podrà incloure, si és el cas, documentació acreditativa de:
a) Les actuacions realitzades durant l’últim any natural anterior a la convocatòria.
b) Estat comptable i ingressos corresponents a l’exercici anterior a la convocatòria, incloent-hi el balanç de situació, el compte de pèrdues i guanys i la memòria econòmica de l’any anterior, o bé els últims auditats; tot això, subscrit per una persona autoritzada segons els estatuts.

6. Informe on figuren les activitats desenvolupades en els últims cinc anys a la Comunitat Valenciana, en l’àmbit de la difusió, dels ODS i de sensibilització o educació per a la ciutadania global.
7. Organigrama i delegacions a la Comunitat Valenciana de l’entitat sol·licitant i, si és el cas, de les entitats que formen l’agrupació, on constarà:
a) La composició dels òrgans de govern, administració i direcció de l’entitat, de la seu central i de la delegació a la Comunitat Valenciana.
b) La relació d’almenys 15 persones associades, afiliades o de persones col·laboradores en cas de fundacions, de l’ONGD, amb residència en la Comunitat Valenciana.
8. Certificats expedits per una administració pública, organisme oficial o entitat privada finançadora, que acredite de manera fefaent l’execució dels projectes aportats com a experiència, per les entitats sol·licitants (i, si és el cas, les entitats en agrupació), i on conste: denominació del projecte, lloc d’execució, duració, data d’inici i de finalització i import de la subvenció concedida. No serà necessari presentar aquests certificats dels projectes subvencionats per la Generalitat, indicats en l’annex de projectes, gestionats per l’òrgan directiu competent en matèria de cooperació al desenvolupament.

9. Estatuts i inscripció de les entitats sòcies locals davant de l’administració competent, que acredite la seua capacitat jurídica i d’obrar al país d’execució del projecte, en el cas de tractar-se d’una entitat privada. En el cas de tractar-se d’una entitat pública, podrà acreditar documentalment les seues competències territorials i materials mitjançant l’aportació de la seua norma constitutiva o altres documents probatoris.

10. Document en el qual conste la conformitat de l’entitat sòcia local en l’execució del projecte i que detalle els termes de col·laboració entre l’entitat sol·licitant i l’entitat sòcia local, signat per les persones que exercisquen la representació legal de totes dues parts.
11. Projecte detallat en el qual es concretarà l’activitat objecte de subvenció, que constarà dels documents següents:
a) Projecte tècnic descriptiu, que haurà de contindre, almenys, un índex inicial, informació detallada sobre el context d’intervenció, el diagnòstic i la justificació de l’actuació, identificació de les necessitats humanitàries en el context concret d’intervenció, la descripció de la població beneficiària desagregada per sexe i edat, els objectius i resultats esperats, les activitats a realitzar i la seua calendarització, un estudi de la viabilitat de l’actuació, i la metodologia i instruments de seguiment i avaluació. Tindrà una extensió màxima de 60 pàgines; tipus de lletra Arial 11; interlineat senzill, i entre 2 i 2,5 cm per a tots els marges (superior i inferior, dret i esquerre). Per cada pàgina en excés, es penalitzaran 0,10 punts del total de la puntuació obtinguda.

b) Matriu de planificació del projecte. En la tramitació telemàtica de la sol·licitud i en la pàgina web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica hi ha un model per a elaborar aquesta matriu.
c) Índex amb la relació de documents presentats en la sol·licitud, indicant en el títol de cada document el seu contingut i, en tot cas, en aquest índex constaran els documents als quals es fa referència en el projecte.
12. En el cas de presentació de la sol·licitud per una agrupació d’entitats, hauran de presentar un acord subscrit entre les entitats que la componen, on conste, almenys, l’entitat responsable jurídicament davant de la Generalitat, que serà l’entitat líder i ostentarà la representació de l’agrupació, la identificació de la persona representant legal, així com la voluntat de les parts de concórrer conjuntament a la convocatòria, el percentatge de participació de cada entitat en el projecte, els drets i obligacions de cada una de les parts, l’import de subvenció a aplicar per cadascuna d’aquestes, el sistema de gestió del pressupost i de resolució de conflictes, i haurà de fer-se esment expressament que cadascuna de les entitats assumeix la responsabilitat directa i solidària per la totalitat del projecte. Igualment constarà, expressament, el compromís de totes les entitats participants de mantindre la unió temporal fins al termini de prescripció establit en els articles 39 i 65 de l’LGS. Aquest document haurà d’estar signat digitalment per totes les entitats que formen l’agrupació. En la tramitació telemàtica de la sol·licitud, i en la pàgina web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica consta un model per a aportar aquest acord.

13. En el cas de nou perceptor o nou compte bancari, haurà d’acreditar la tramitació de la inscripció del nou compte, que es realitzarà a través del Procediment per a tramitar les altes, modificacions i baixes de les domiciliacions bancàries, en el tràmit automatitzat següent: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=22648&version=amp

14. En el cas que en el formulari de sol·licitud es desautoritze la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica perquè aquesta obtinga, de manera directa a través de certificats telemàtics, l’acreditació del compliment de les obligacions davant de la Seguretat Social i tributàries davant de l’Estat i la Generalitat, s’hauran d’aportar els certificats acreditatius d’aquestes circumstàncies. En el cas dels certificats acreditatius d’estar al corrent d’obligacions tributàries, han d’incloure l’acreditació d’aquesta circumstància referida a l’efecte de l’obtenció d’ajudes i subvencions. En aquest supòsit, i en el cas que el projecte el presente una agrupació d’ONGD, es presentaran els certificats de totes les entitats agrupades.

15. La inscripció de les entitats sol·licitants, i si és el cas, de les entitats agrupades, així com la seu, el domicili social o delegació permanent en la Comunitat Valenciana, i l’acreditació de la representació de l’entitat sol·licitant en cas que siga necessari, serà comprovada d’ofici amb les dades que consten en el Registre d’agents de la cooperació internacional al desenvolupament de la Comunitat Valenciana. La modificació o actualització d’aquestes dades haurà de ser comunicada d’acord amb els articles 13 i 14 del Decret 19/2020, de 7 de febrer, del Consell, de regulació del Registre d’agents de la cooperació internacional al desenvolupament de la Comunitat Valenciana.

16. Les entitats sol·licitants podran estar exemptes de presentar els documents referits a la seua entitat o, si és el cas, a les entitats en agrupació, requerits en els apartats 7, 8 i 9 d’aquest apartat resolutiu, si ja es van haver presentat en les subvencions de concurrència competitiva en matèria de cooperació al desenvolupament, convocades l’any anterior per aquesta conselleria, sempre que ho facen constar en el formulari de sol·licitud, indicant els documents i el número d’expedient en el qual van ser presentats.
17. Les entitats sol·licitants podran estar exemptes de presentar els documents referits a la seua entitat, o si és el cas, a les entitats en agrupació, requerits en l’apartat 5 d’aquest apartat resolutiu, si en el termini de presentació de sol·licituds estigueren publicats en la seua pàgina web, sempre que ho facen constar en el formulari de sol·licitud, indicant els documents i l’URL de publicació.
18. Els annexos esmentats en els apartats 1 a 4 d’aquest apartat resolutiu estan a la disposició de les entitats sol·licitants en la Seu electrònica de la Generalitat, en el procediment de sol·licitud de la subvenció; i en la web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, en els URL https://cooperaciovalenciana.gva.es i https://participacio.gva.es.
19. La no aportació de la documentació prevista en els apartats 1 i 11 (Annex de memòria econòmica o pressupost del projecte, i projecte detallat en el qual es concretarà l’activitat objecte de subvenció), en el termini de presentació de la sol·licitud inicial, determinarà l’exclusió de la convocatòria, sense ser possible la seua aportació en tràmit posterior.


Desé. Documentació valorativa
1. L’entitat sol·licitant podrà adjuntar a la sol·licitud la següent documentació valorativa:
a) Resolució d’inscripció del Pla d’igualtat de l’entitat sol·licitant (o d’alguna de les entitats agrupades) en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball (REGCON), o resolució de visat del pla d’igualtat emés pel centre directiu de l’Administració de la Generalitat amb competència en matèria de dona o organisme equivalent en una altra comunitat autònoma.
b) Estratègia de gènere vigent de l’entitat sol·licitant, o d’alguna de les entitats agrupades.
c) Pla de voluntariat de l’entitat sol·licitant, o si és el cas, de les entitats agrupades.
d) En cas que existisca entitat sòcia local: Documentació acreditativa del fet que l’entitat sòcia local té una política institucional de gènere vigent: pla d’igualtat, estratègia de gènere o altres documents interns equivalents.
e) Informes d’avaluació final realitzats en els últims 5 anys, de projectes duts a terme per l’entitat sol·licitant, o si és el cas, per les entitats agrupades.
f) Annexos a la matriu de planificació, que podrà incloure, entre altres, els documents següents: arbre de problemes, arbre d’objectius, matriu d’anàlisi d’alternatives i matriu d’anàlisi de riscos i propostes de mitigació.
g) Mapes i informes d’ubicació del projecte, que permeten determinar amb detall la localització de la intervenció.
h) Acreditació documental de l’adhesió de l’entitat sol·licitant al Codi de conducta ètica en acció humanitària.
i) Acreditació documental de l’existència de polítiques i directrius de seguretat i evacuació en relació amb el personal humanitari adscrit al projecte.
j) Documents acreditatius de suports i avals d’altres entitats i/o institucions al projecte.
k) Acords de col·laboració o instruments de coordinació amb altres institucions, entitats o grups que treballen en l’àrea d’intervenció.

l) Acreditació documental del diagnòstic participatiu.
m) Carta de la població beneficiària i autoritats locals on es done compte de la seua acceptació i compromís de participació en les diferents etapes del projecte.
2. Les entitats sol·licitants podran estar exemptes de presentar els documents referits a la seua entitat, requerits en els punts 1.a), b) c), i h) d’aquest apartat resolutiu si ja s’hagueren presentat en les subvencions de concurrència competitiva en matèria de cooperació al desenvolupament convocades en els dos anys anteriors, 2021 i 2022, per aquesta conselleria, sempre que ho facen constar en el formulari de sol·licitud, indicant els documents i el número d’expedient en el qual van ser presentats.
3. Les entitats sol·licitants podran estar exemptes de presentar els documents referits a la seua entitat o, si és el cas, a les entitats en agrupació, requerits en els apartats b i c d’aquest apartat resolutiu, si en el termini de presentació de sol·licituds estigueren publicats en la seua pàgina web, sempre que ho facen constar en el formulari de sol·licitud, indicant els documents i l’URL de publicació.

Onzé. Aportació de documentació en els tràmits posteriors de la convocatòria
Una vegada presentada la sol·licitud, amb la documentació annexa corresponent, l’aportació posterior de documentació, com en el tràmit d’esmena, al·legacions a la proposta de resolució o recursos contra la resolució, així com la presentació de documentació derivada de l’execució o justificació de la subvenció, es realitzarà de manera telemàtica, en el tràmit específic d’aportació de documentació, en la seu electrònica de la Generalitat, accedint al cercador de tràmits i serveis en l’URL següent:
– https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=18604&version=amp
També es podrà accedir al tràmit des de la web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, en els URL
http://www.cooperaciovalenciana.gva.es i http://participacio.gva.es.

Dotzé. Mitjà de notificació o publicació dels diferents tràmits que s’han de formalitzar en la convocatòria
1. La llista de les entitats sol·licitants que hagen d’esmenar la sol·licitud o adjuntar els documents preceptius esmenables que no es van presentar amb la sol·licitud es publicarà en la web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, en els URL https://cooperaciovalenciana.gva.es i https://participacio.gva.es, amb indicació que, si en el termini de 10 dies, no s’aporten correctament, es considerarà que desisteixen de la seua sol·licitud, amb la resolució prèvia en la qual es declararà el motiu d’exclusió.
2. La proposta de resolució serà publicada en la Seu electrònica de la Generalitat, en el procediment de sol·licitud de la subvenció, en el tauler d’anuncis i en la web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, en els URL
https://cooperaciovalenciana.gva.es i https://participacio.gva.es, a l’efecte que les entitats interessades puguen presentar al·legacions en el termini de 10 dies hàbils des de la publicació.
3. La resolució de la convocatòria es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d’acord amb el que estableix l’apartat resolutiu quinzé d’aquesta convocatòria.

Tretzé. Comissió de valoració
La comissió de valoració, d’acord amb el que es disposa en l’apartat 3 de l’article 39 de l’ordre de bases, estarà composta per:
a) La persona titular de la direcció general competent en matèria de cooperació internacional per al desenvolupament, que la presidirà.
b) La persona titular de la subdirecció general competent en matèria de cooperació internacional per al desenvolupament.
c) La persona titular del Servei de Gestió de Programes i Cooperació.
d) La persona titular del Servei d’Acció Humanitària, Protecció a Persones Defensores de Drets Humans i Gestió de Convenis.

e) Un funcionari o funcionària de la direcció general competent en matèria de cooperació internacional per al desenvolupament, amb nivell de cap de servei o cap de secció.
f) Un funcionari o funcionària de la direcció general competent en matèria de cooperació internacional per al desenvolupament, que ocuparà la secretaria amb veu, però sense vot.

Catorzé. Criteris objectius de valoració
1. Els criteris objectius de valoració de les sol·licituds presentades a aquesta convocatòria seran els recollits en l’article 16 de l’ordre de bases, amb la ponderació establida en l’annex I d’aquesta resolució de convocatòria.
2. Les sol·licituds concedides es finançaran amb càrrec a les línies de subvenció previstes en l’apartat resolutiu tercer d’aquesta convocatòria.
3. En el supòsit previst en l’apartat 6 de l’article 39 de l’ordre de bases, per al cas que diverses sol·licituds tinguen la mateixa puntuació total i a causa de la falta de disponibilitat pressupostària haja de desempatar-se per a poder distribuir les subvencions, es considerarà primer la sol·licitud que haja obtingut més puntuació en el bloc II, Criteris relacionats amb la valoració de la qualitat del projecte; si persisteix l’empat, la sol·licitud que haja obtingut més puntuació en el bloc I, Criteris relacionats amb la capacitat de gestió de l’entitat sol·licitant; i si continua existint empat, la sol·licitud que s’haja presentat en primer lloc, tenint en compte el dia i hora d’entrada en el registre telemàtic.


Quinzé. Resolució
1. La resolució per la qual es concedisquen o deneguen les subvencions es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en la pàgina web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, en l’URL http://www.cooperaciovalenciana.gva.es i http://participacio.gva.es.
En la publicació es farà constar almenys la relació de sol·licitants segons la baremació, la quantitat subvencionada, amb número sense decimals, desglossada, si és el cas, per capítol pressupostari, i el títol del projecte i país o territori d’execució juntament amb la puntuació obtinguda.
2. El termini màxim per a dictar i publicar la resolució serà de sis mesos des de la data de publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Transcorregut l’esmentat termini sense que s’haja dictat i publicat la resolució, les sol·licituds s’entendran desestimades per silenci administratiu.
3. En la resolució es fixaran el termini i els requisits d’acceptació de la subvenció i, si és el cas, de la reformulació dels projectes. En defecte d’això, s’estableix un termini de set dies hàbils des de la publicació de la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. En cas que l’acceptació o la reformulació no es produïsca en el termini previst, o no es tinguen en compte els requisits dels articles 42 i 43 de l’ordre de bases, així com si es produeix la renúncia a la subvenció per part de l’entitat beneficiària, la sol·licitud s’exclourà de la convocatòria, i es reunirà de nou la comissió de valoració, d’acord amb el que estableix l’article 39 de l’ordre de bases.

Setzé. Règim de lliurament de pagament
Una vegada rebut el document d’acceptació de la subvenció concedida, es podrà tramitar el lliurament del 100 % de l’import de la subvenció concedida, mitjançant transferència bancària en el compte designat per l’entitat beneficiària en la seua sol·licitud.
De conformitat amb l’article 10.1.j, de l’ordre de bases, l’entitat haurà de comunicar a l’òrgan gestor, en el termini d’un mes des de la percepció de l’import de la subvenció, el compte bancari obert exclusivament per al projecte objecte de la subvenció i ingressar l’import en aquest compte.

Desseté. Justificació de les subvencions
1. Les entitats beneficiàries hauran de presentar l’informe final segons el model normalitzat disponible en la pàgina web d’aquesta conselleria i la documentació justificativa que es detalla en l’article 63 de l’ordre de bases. A l’informe final s’adjuntaran:
a) Per a la justificació tècnica: Informe d’avaluació final, segons s’estableix en l’article 66 de l’ordre de bases, que ha d’especificar els objectius aconseguits, els resultats obtinguts, descripció i impacte de les activitats realitzades, les dificultats i les mesures correctores, així com l’anàlisi de la seua sostenibilitat futura, aportant dades rellevants i fonts de verificació objectives.
b) Per a la justificació econòmica: La modalitat de justificació de les subvencions d’aquesta convocatòria serà, exclusivament, la presentació del compte justificatiu amb aportació d’informe d’auditoria, establida en el títol V de l’ordre de bases, excepte el que s’estableix en els punts 4 i 5 d’aquest apartat resolutiu. Comprendrà tota la documentació que acredite les despeses efectuades amb càrrec a la subvenció concedida.

c) Relació de tots els materials de difusió editables i materials didàctics produïts durant l’execució del projecte segons s’estableix en l’apartat resolutiu dihuité.
2. Quan les activitats hagen sigut finançades amb la subvenció concedida amb càrrec a aquesta convocatòria i, a més, amb aportacions d’altres entitats públiques o privades, aquestes hauran de ser acreditades en la justificació de la següent forma:
a) Fons propis de l’entitat beneficiària o d’altres finançadors privats: s’acreditarà la seua aplicació a les activitats previstes mitjançant factura, rebut o un altre document de tràfic legal. L’òrgan gestor podrà sol·licitar una mostra de justificants originals o còpies autèntiques per a comprovar la realització d’aquestes despeses.
b) Subvencions concedides per altres administracions: només serà necessari acreditar que s’ha realitzat la despesa. Per a això, servirà un certificat emés per l’administració concedent, amb la seua conformitat amb l’execució de les despeses que s’hagen finançat amb els seus fons. O bé, si no es disposa d’aquest certificat, s’acreditarà la seua aplicació a les activitats previstes mitjançant factura, rebut o un altre document de tràfic legal. L’òrgan gestor podrà sol·licitar una mostra de justificants originals o còpies autèntiques per a comprovar la realització d’aquestes despeses.
c) Aportacions en espècie o valoracions de l’entitat beneficiària o sòcia local, s’acreditaran de conformitat amb el que estableix l’article 27 de l’ordre de bases.
3. De conformitat amb l’article 23.1.b de l’ordre de bases, les despeses indirectes es podran acreditar mitjançant una declaració responsable signada per la persona representant legal de l’entitat, i es farà constar que les despeses han sigut realitzades per al sosteniment de l’execució de l’actuació subvencionable.
4. La justificació de les subvencions que siguen executades en tercers països les entitats beneficiàries dels quals siguen les agències que pertanguen al sistema de Nacions Unides i entitats que tinguen un acord subscrit amb aquestes que les reconega com el seu comité a Espanya, podrà realitzar-se a través del sistema d’auditoria interna, o altres procediments establits en els reglaments financers de les Nacions Unides, d’acord amb el Conveni sobre privilegis i immunitats de les Nacions Unides.
5. En cas de produir-se situacions excepcionals degudament acreditades, com ara desastres naturals, enfrontaments armats o crisis humanitàries, que dificulten o fins i tot impossibiliten disposar de l’adequada documentació de suport justificativa de la despesa, l’òrgan gestor podrà acceptar altres formes de justificació, com ara informes de taxació independents degudament acreditats i inscrits en el corresponent registre oficial, declaració de testimonis, constatació dels resultats o activitats desenvolupades, declaració responsable d’organitzacions (o empreses) proveïdores, o altres de similar valor probatori. Aquestes formes poden estar confirmades per algun dels òrgans de representació espanyols al país d’execució, oficines tècniques de cooperació, ambaixades o consolats; si no, per l’ambaixada del país de la Unió Europea que exercisca la representació d’Espanya. En cas d’operacions humanitàries liderades per Nacions Unides, la certificació o ratificació podrà ser emesa per l’organisme de Nacions Unides que coordine els treballs sobre el terreny. També podran ser emeses per centres acreditats d’adquisicions humanitàries. En aquests casos, es requerirà autorització expressa de l’òrgan gestor, amb la presentació prèvia de la documentació que acredite les dificultats existents.
6. El termini de presentació de l’informe final serà de sis mesos, des de la finalització de l’execució del projecte, sense possibilitat d’ampliació.


Dihuité. Obligacions de transparència i protecció de dades, i ús de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana en l’edició dels materials

1. En compliment de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, la Llei 1/2022, de 13 d’abril, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana, i de l’article 18 de la Llei general de subvencions, les entitats beneficiàries estaran subjectes a les següents obligacions de transparència:

a) Hauran de complir les obligacions de publicitat activa que figuren en el capítol II del títol I de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, quan es troben en alguna de les situacions següents:
1r. Que perceben durant el període d’un any ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 100.000 euros.
2n. Que perceben durant el període d’un any natural ajudes o subvencions de les entitats públiques de la Comunitat Valenciana recollides en l’article 3 de la Llei 1/2022 en una quantia superior a 50.000 euros.

3r. Que les ajudes o subvencions percebudes representen almenys el 40 % del total dels seus ingressos anuals, sempre que arriben, com a mínim, a 5.000 euros.
En particular, hauran de publicar en els termes previstos en els principis generals de l’article 5 de la Llei 19/2013 la informació institucional i organitzativa de l’article 6 i l’econòmica i pressupostària de l’article 8 d’aquesta llei. Aquesta publicació es realitzarà a través de la pàgina web de l’entitat, o bé a través de la plataforma TEP – Transparència Entitats Privades, de GVA Oberta, a la qual es pot accedir en gvaoberta.gva.es/tep. Aquesta informació s’haurà de publicar a partir de l’any següent a aquell en què s’hagen superat els llindars establits, i s’haurà de mantindre publicada durant almenys quatre anys naturals.

b) Sense perjudici de les obligacions previstes en l’apartat anterior, les entitats beneficiàries hauran de donar l’adequada publicitat del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol tipus que siguen objecte de subvenció, incloent-hi el logotip de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica en mitjans de difusió com ara cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals i en qualsevol altre mitjà de publicitat que es realitze de l’activitat subvencionada.

c) Les entitats beneficiàries d’aquestes subvencions estan obligades a subministrar a l’entitat concedent, previ requeriment, tota la informació que siga necessària per al compliment de les obligacions previstes en la llei de transparència que aquesta requerisca, en el termini de 15 dies hàbils des del requeriment. Una vegada transcorregut el termini conferit en el requeriment sense que s’haja atés aquest, l’òrgan que ha realitzat el requeriment podrà acordar, previ advertiment i audiència a la persona interessada, la imposició de multes coercitives en els termes previstos en l’article 5 de la Llei 1/2022.
d) Els nous conjunts de dades que es generen per la formalització i el desenvolupament de les subvencions atorgades per l’Administració de la Generalitat s’han de disposar, sempre que siga possible, com a conjunt de dades obertes.
2. De conformitat amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades, les dades de caràcter personal proporcionades per les entitats interessades seran tractades per la Generalitat per a procedir a la tramitació de la sol·licitud a l’empara de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i de la Llei 1/2015, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

Les entitats podran exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, portabilitat i limitació del tractament davant la Conselleria que gestiona aquesta ajuda, així com reclamar, en el seu cas, davant l’autoritat de control en matèria de protecció de dades, especialment quan no haja obtingut satisfacció en l’exercici dels seus drets.

3. Els documents publicats com a acció o resultat d’alguna actuació finançada, a més de contindre el logotip o nom de la Generalitat com a finançador, hauran d’incloure el següent paràgraf, traduït a les llengües en què es publique el document: «Aquesta publicació ha sigut realitzada amb el suport financer de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. El contingut d’aquesta publicació és responsabilitat exclusiva de «NOM ENTITAT» i no reflecteix necessàriament l’opinió de la Generalitat Valenciana».

4. Prèviament a l’edició o publicació dels materials impresos o dels instruments de comunicació i difusió vinculats a les activitats del projecte, qualsevol que siga el tipus de suport emprat, aquests hauran de remetre’s prèviament, amb la suficient antelació, a l’òrgan gestor per a la seua autorització en l’ús de la imatge corporativa de la Generalitat. En la pàgina web de l’òrgan gestor estan disponibles les instruccions per a la realització de publicacions i actes de difusió i divulgació. Igualment, els manuals corporatius d’estil per a l’ús de logotips de la Generalitat Valenciana estan disponibles en l’URL https://presidencia.gva.es/va/manuales-corporativos.
5. Tots els documents impresos i els suports comunicatius de qualsevol classe elaborats per a la difusió del projecte, la socialització i la comunicació de resultats hauran d’editar-se en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana.
6. Juntament amb l’informe final, s’haurà de remetre a l’òrgan gestor una relació de tots els materials de difusió editables i materials didàctics produïts durant l’execució. L’òrgan gestor podrà disposar d’aquests materials per a la seua difusió gratuïta i amb esment exprés de l’entitat que els haja produïts.

Denové. Pla de control
El pla de control d’aquesta convocatòria es realitzarà en els termes que assenyala la Resolució de 5 d’octubre de 2022, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s’aprova el pla de control aplicable durant l’execució de les subvencions concedides en matèria de cooperació internacional al desenvolupament, segons els instruments de control aplicables en les subvencions atorgades a través d’una convocatòria en règim de concurrència competitiva, que podrà consultar-se en l’URL següent:
https://participacio.gva.es/va/web/cooperacion/guies-i-instruccions


Contra el que es disposa en aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar potestativament un recurs de reposició davant del mateix òrgan que ha dictat l’acte, en el termini d’un mes, comptat des de l’endemà de ser publicada, de conformitat amb el que es preveu en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, o bé un recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, comptats des de l’endemà de la publicació, de conformitat amb el que s’estableix en els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això, sense perjudici que s’utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.

València, 3 de març de 2023.– La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica: Rosa Pérez Garijo.



ANNEX I

1. CRITERIS PER A L’AVALUACIÓ EX ANTE DE PROJECTES D’ACCIÓ HUMANITÀRIA 2023

BLOC A. CRITERIS RELACIONATS AMB LA CAPACITAT DE GESTIÓ I EXPERIÈNCIA DE L’ENTITAT SOL·LICITANT, FINS A UN MÀXIM DE 20 PUNTS:
A.1. Implantació territorial i consolidació institucional (fins a 8 punts)

Criteris Punts Fonts de verificació
A.1.1. Grau d’implantació territorial en la Comunitat Valenciana:
– L’entitat té seu central en la Comunitat Valenciana, i aquesta informació consta en el Registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria de subvencions. 1 Aquesta informació es comprovarà d’ofici per la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament, atesos els dades que consten en el Registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana.
En cas de concórrer en agrupació, serà suficient per a obtindre la màxima puntuació que una de les entitats agrupades tinga seu central en la Comunitat Valenciana.
– L’entitat no té seu central en la Comunitat Valenciana, o en cas de disposar de seu central aquesta informació no consta en el Registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana, abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria de subvencions. 0
A.1.2. Antiguitat en el Registre Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana:
– L’entitat sol·licitant, o alguna de les entitats en agrupació, està inscrita en el Registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana, amb una antiguitat de més de 8 anys, a comptar des de la publicació de la convocatòria de subvencions en el DOGV. 2 – Data d’inscripció en el Registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana.
Aquesta informació es comprovarà d’ofici per la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament.

En cas de concórrer en agrupació, es tindrà en compte la data d’inscripció de l’entitat més antiga.
– L’entitat sol·licitant, o alguna de les entitats en agrupació, està inscrita en el Registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana, amb una antiguitat entre 5 anys i 1 dia i 8 anys, a comptar des de la publicació de la convocatòria de subvencions en el DOGV. 1
– L’entitat sol·licitant, o alguna de les entitats en agrupació, està inscrita en el Registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana, amb una antiguitat entre 2 i 5 anys, a comptar des de la publicació de la convocatòria de subvencions en el DOGV. 0,5
– L’entitat sol·licitant, ni cap de les entitats en agrupació, compleixen el requisit d’antiguitat en el Registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana, indicat en els apartats anteriors. 0
A.1.3. Política institucional de gènere:
– L’entitat sol·licitant compta amb un pla d’igualtat inscrit en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball (REGCON), o visat pel centre directiu de l’administració de Generalitat amb competència en matèria de dona o organisme equivalent en una altra comunitat autònoma. 2 – Per al Pla d’Igualtat: Resolució d’inscripció o concessió del visat.
– Per a l’estratègia de gènere: Estratègia de Gènere.
En cas de concórrer en agrupació, serà suficient que una de les entitats agrupades aporte la documentació acreditativa
– La ONGD no compta amb un pla d’igualtat visat, però disposa d’una estratègia de gènere i desenvolupament vigent en el moment del tancament del termini de sol·licitud de la subvenció. 1
– L’entitat no disposa d’un pla d’igualtat visat ni d’una estratègia de gènere i desenvolupament, o aquesta última no està vigent en el moment del tancament del termini de sol·licitud de la subvenció. 0
A.1.4. Política de promoció del voluntariat:
– L’entitat disposa d’un pla de voluntariat vigent en el moment del tancament del termini de sol·licitud de la subvenció, i en aquest pla es reflecteixen amb detall, almenys, els processos de captació i sensibilització, acolliment, formació, funcions i tasques, drets i obligacions de les persones voluntàries, seguiment i avaluació del pla. 1 – Pla de voluntariat.
En cas de concórrer en agrupació, serà suficient que una de les entitats agrupades aporte un Pla de Voluntariat.
Només seran objecte de valoració els plans de voluntariat que especifiquen el seu període de vigència. S’acceptaran pròrrogues de fins a 2 anys en la vigència dels plans sempre que s’aporte acreditació d’aquesta pròrroga.
– L’entitat disposa d’un pla de voluntariat vigent en el moment del tancament del termini de sol·licitud de la subvenció, però aquest pla presenta mancances significatives o no descriu amb suficient detall cap dels processos especificats en el punt anterior. 0,5
– L’entitat no disposa d’un Pla de Voluntariat, o aquest no està vigent en el moment del tancament del termini de sol·licitud de la subvenció. 0
A.1.5. Base social en la Comunitat Valenciana
– L’entitat sol·licitant, o el conjunt d’entitats agrupades, acredita comptar amb més de 30 persones associades o afiliades que tinguen residència en la Comunitat Valenciana. 1 – Relació de persones associades o afiliades a l’entitat sol·licitant o al conjunt d’entitats agrupades amb residència en la Comunitat Valenciana.
En el cas de fundacions es valorarà llistat de persones col·laboradores.

En cas de concórrer en agrupació se sumarà la base social de totes les entitats agrupades.
– L’entitat sol·licitant, o el conjunt d’entitats agrupades, acredita comptar entre 16 i 30 persones associades o afiliades que tinguen residència en la Comunitat Valenciana. 0,5
– L’entitat sol·licitant, o el conjunt d’entitats agrupades, no acredita comptar amb més de 15 persones associades o afiliades que tinguen residència en la Comunitat Valenciana. 0
A.1.6. Pertinença a xarxes:
– L’entitat pertany a una o més estructures de coordinació, sent almenys una d’elles en la Comunitat Valenciana o al país d’intervenció. 1 – Formulari de sol·licitud: declaració responsable de pertinença a xarxes.
En cas de concórrer en agrupació, serà suficient que una de les entitats agrupades acredite la pertinença a xarxes.
– L’entitat pertany a una o més estructures de coordinació, però ninguna d’aquestes a la Comunitat Valenciana ni al país d’intervenció. 0,5
– L’entitat no pertany a estructures de coordinació. 0



A.2. Experiència en el desenvolupament de projectes (fins a 6 punts)

Criteris Punts Fonts de verificació
A.2.1. Experiència general en el desenvolupament de projectes d’Acció Humanitària:
– L’entitat sol·licitant individual o, si és el cas, el total d’entitats en agrupació, acrediten convenientment una experiència general en Acció Humanitària de més de 9 projectes executats. 3 – Annex IV: Relació de projectes realitzats
– Certificats acreditatius, emesos per l’òrgan competent (institucions públiques) o persona responsable (entitats privades) de l’entitat finançadora, que haurà d’incloure almenys la següent informació: denominació del projecte, país d’actuació, duració del projecte, data d’inici i de finalització i import de la subvenció concedida. Seran vàlids únicament aquells certificats emesos amb posterioritat a la data de finalització dels projectes i que facen constar que estan finalitzats, que s’ha presentat informe de justificació final o que estan tancats.
– No serà necessari presentar les certificacions dels projectes subvencionats per la Generalitat Valenciana, relacionats en l’Annex de projectes, gestionats per l’òrgan competent en matèria de cooperació al desenvolupament.
– L’entitat sol·licitant individual o, si és el cas, el total d’entitats en agrupació, acrediten convenientment una experiència general en Acció Humanitària d’entre 6 i 9 projectes executats 2
– L’entitat sol·licitant individual o, si és el cas, el total d’entitats en agrupació, acrediten convenientment una experiència general en Acció Humanitària d’entre 3 i 5 projectes executats 1
– L’entitat sol·licitant individual o, si és el cas, el total d’entitats en agrupació, no acrediten convenientment l’experiència general en projectes d’Acció Humanitària indicada en els apartats anteriors. 0
A.2.2. Experiència en el desenvolupament de projectes d’Acció Humanitària en el sector d’intervenció:
– L’entitat sol·licitant individual o, si és el cas, el total d’entitats en agrupació, acrediten convenientment una experiència de més de 2 projectes d’Acció Humanitària executats en el sector d’intervenció 2 – Annex IV: Relació de projectes realitzats
– Certificats acreditatius, emesos per l’òrgan competent (institucions públiques) o persona responsable (entitats privades) de l’entitat finançadora, que haurà d’incloure almenys la següent informació: denominació del projecte, país d’actuació, duració del projecte, data de finalització i import de la subvenció concedida. Seran vàlids únicament aquells certificats emesos amb posterioritat a la data de finalització dels projectes i que facen constar que estan finalitzats, que s’ha presentat informe de justificació final o que estan tancats.
En cas de concórrer en agrupació, se sumarà l’experiència de totes les entitats agrupades.
– L’entitat sol·licitant individual o, si és el cas, el total d’entitats en agrupació, acrediten convenientment una experiència d’1 o 2 projectes d’Acció Humanitària executats en el sector d’intervenció: 1
– L’entitat sol·licitant individual o, si és el cas, el total d’entitats en agrupació, no acrediten convenientment cap projecte executat d’Acció Humanitària en el sector d’intervenció. 0
A.2.3. Experiència en el desenvolupament de projectes de cooperació econòmica en el país d’intervenció:
– L’entitat sol·licitant individual o, si és el cas, el total d’entitats en agrupació, acrediten convenientment una experiència de més de 2 projectes de Cooperació Econòmica executats al país d’intervenció. 1 – Annex IV: Relació de projectes realitzats
– Certificats acreditatius, emesos per l’òrgan competent (institucions públiques) o persona responsable (entitats privades) de l’entitat finançadora, que haurà d’incloure almenys la següent informació: denominació del projecte, país d’actuació, duració del projecte, data de finalització i import de la subvenció concedida. Seran vàlids únicament aquells certificats emesos amb posterioritat a la data de finalització dels projectes i que facen constar que estan finalitzats, que s’ha presentat informe de justificació final o que estan tancats.
En cas de concórrer en agrupació, se sumarà l’experiència de totes les entitats agrupades.
– L’entitat sol·licitant individual o, si és el cas, el total d’entitats en agrupació, acrediten convenientment una experiència d’1 o 2 projectes de Cooperació Econòmica executats al país d’intervenció. 0,5
– L’entitat sol·licitant individual o, si és el cas, el total d’entitats en agrupació, no acrediten convenientment cap projecte executat de Cooperació Econòmica executat al país d’intervenció. 0

A.3. Capacitat de gestió, planificació i avaluació. (fins a 6 punts)
Criteris Punts Fonts de verificació
A.3.1. Transparència en la gestió comptable
– L’entitat sol·licitant individual o, si és el cas, el total d’entitats en agrupació, disposen de comptes auditats o estats comptables publicats en la seua pàgina web. 2 – Formulari: aportació documental.
En cas de concórrer en agrupació, serà necessari aportar en el formulari la URL de totes les entitats agrupades. Per a obtindre la puntuació, totes les entitats hauran de complir el criteri.
– L’entitat no disposa de comptes auditats ni d’estats comptables anuals publicats en la seua pàgina web. 0
A.3.2. Integració en plans i programes propis:
– L’entitat acredita tindre una estratègia o planificació de la intervenció pròpia al país o regió d’actuació en la qual s’emmarca el projecte, vigent en el moment de finalització del termini per a presentar la sol·licitud, que contemple almenys, els següents aspectes: un diagnòstic, objectius i línies d’actuació prioritàries, la coordinació i complementarietat amb altres actors que treballen en l’àrea i sector d’actuació, l’alineació amb les prioritats d’Acció Humanitària dels plans nacionals o regionals i els instruments de seguiment i avaluació.
2 – Document de l’Estratègia o document de planificació.

En cas de concórrer en agrupació, serà suficient així doncs una de les entitats aporte la documentació acreditativa.
– L’entitat acredita tindre una estratègia o planificació de la intervenció pròpia al país o regió d’actuació en la qual s’emmarca el projecte, vigent en el moment de finalització del termini per a presentar la sol·licitud, però aquesta presenta mancances significatives o no descriu amb suficient detall cap dels aspectes especificats en el punt anterior.
1
– L’entitat no disposa d’una estratègia d’intervenció pròpia al país o regió d’actuació en la qual s’emmarca el projecte, o no està vigent en el moment de finalització del termini per a presentar la sol·licitud. 0
A.3.3. Avaluacions de projectes anteriors:
– L’entitat aporta informes d’avaluació final positius dels últims 5 anys, de projectes realitzats en el mateix sector d’intervenció. 2 – Annex IV: Relació de projectes realitzats.
– Informes d’avaluació final positius realitzats en els últims 5 anys, de projectes realitzats al país o sector d’intervenció.
En el cas que aquestes avaluacions estiguen disponibles en la pàgina web de l’entitat, no serà necessari aportar-les, però s’haurà d’indicar l’adreça URL en el formulari corresponent.
– L’entitat aporta informes d’avaluació final positius dels últims 5 anys, de projectes realitzats en el mateix país d’intervenció. 1
– No s’aporten informes d’avaluació final positius dels últims 5 anys, de projectes realitzats en el mateix sector o país d’intervenció, o aquestes avaluacions són clarament desfavorables. 0



Puntuació màxima en el Bloc A 20 Punts



BLOC B. CRITERIS RELACIONATS AMB LA VALORACIÓ DE LA QUALITAT DEL PROJECTE, FINS A UN MÀXIM DE 80 PUNTS:
B.1. Grau de concreció i detall en la contextualització, diagnòstic i justificació de l’actuació (fins a 16 punts).

Criteris Punts Fonts de verificació
B.1.1. Diagnòstic:
– El projecte presenta una anàlisi detallada i pertinent de la realitat que desitja transformar, aportant dades actualitzades que l’avalen i identifica clarament les causes que originen els problemes sobre els quals s’intervindrà, assegurant que s’analitzen amenaces, riscos, vulnerabilitats i les seues causes, en una lògica de RRD. Fins a 4 punts – Projecte tècnic: Diagnòstic, i Arbre de problemes (o equivalent en altres models teòrics de diagnòstic).
– Mapes i altres documents que faciliten la identificació de la ubicació del projecte.
B.1.2. Justificació de la intervenció:
– El projecte defineix amb claredat la prioritat dels problemes sobre els quals actuarà i justifica de manera fonamentada la manera en què la intervenció proposada representa una solució adequada, pertinent i viable per als problemes identificats i satisfer les necessitats que es pretenen abordar. Fins a 3 punts – Projecte tècnic: justificació de la intervenció. Arbre d’objectius (o equivalent).
B.1.3. Identificació de la població destinatària:
– El projecte identifica clarament la població destinatària, les seues característiques, necessitats i motivacions, i prioritza, d’acord amb criteris de vulnerabilitat, dins d’aquesta els grups amb major necessitat d’intervenció. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic.
B.1.4. Diagnòstic participatiu:
– La població participa activament en la presa de decisions durant el procés d’identificació i formulació del projecte, i aquesta s’acredita a bastament. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic.
– Acords i compromisos de participació.
– Acreditació del diagnòstic participatiu.
B.1.5. Logística i capacitat de resposta de l’entitat:
– L’entitat acredita tindre mitjans logístics i capacitat d’accés al lloc on es desenvoluparà la intervenció formulada, demostrant que pot aconseguir les zones geogràfiques on es troba la població beneficiària del projecte. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic: antecedents i contextualització del projecte.
– Mapes i altres documents que faciliten la identificació de la ubicació del projecte.



B.2. Qualitat del disseny del projecte (fins a 12 punts):

Criteris Punts Fonts de verificació
B.2.1. Lògica vertical:
– En el conjunt del projecte s’expressa una relació causal lògica consistent entre els diferents elements de la planificació: d’inputs i activitats a resultats, de resultats a objectiu específic i contribució d’aquest a l’objectiu general. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic: Objectius i resultats esperats. Descripció d’activitats.
– Matriu de Planificació del Projecte.
B.2.2. Lògica horitzontal:
– Els indicadors i les fonts de verificació estan ben definits i la planificació expressa de manera clara i coherent la relació entre aquests i els diferents elements de la intervenció. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic: Seguiment i avaluació.
– Matriu de Planificació del Projecte.
B.2.3. Pertinència i grau de descripció de les activitats
– Totes les activitats són pertinents, adequades al context i la població beneficiària, i estan descrites amb suficient grau de detall com per a aconseguir una completa comprensió del contingut de les mateixes i la seua aportació a la consecució del resultat. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic: Descripció d’activitats.
– Matriu de Planificació del Projecte.
B.2.4. Monitoratge i avaluació del projecte:
– Els protocols i els instruments de monitoratge i avaluació estan clarament sistematitzats i es descriuen amb detall en la formulació del projecte. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic: Seguiment i avaluació.
– Cronograma.
– Manual de seguiment



B.3. Pertinència al context i sostenibilitat (fins a 15 punts):

Criteris Punts Fonts de verificació
B.3.1. Coordinació en l’àmbit local
– El projecte preveu la coordinació amb altres institucions competents i altres entitats o grups que treballen sobre l’àrea d’intervenció, establint o designant un òrgan específic de direcció i coordinació. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic: anàlisi d’actors, instruments de coordinació i anàlisi de sostenibilitat.
– Si escau, document que acredite la voluntat de treballar conjuntament en l’execució del projecte amb agents socials i organismes públics i privats (Acords de col·laboració, avals i compromisos institucionals).
B.3.2. Identificació d’actors:
– El projecte identifica de manera clara els diferents actors de la intervenció, diferenciant clarament els compromisos i el paper a assumir per part dels titulars d’obligacions, responsabilitats i drets. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic: Anàlisi d’actors i instruments de coordinació. Anàlisi de sostenibilitat.
– Matriu d’anàlisi d’actors.
B.3.3. Participació de la població beneficiària en el desenvolupament del projecte:
– La població beneficiària participa de la presa de decisions en totes les fases del desenvolupament del projecte i en cas de no participar en totes les fases això es justifica i s’explica de manera fefaent. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic: metodologia i instruments de participació de la població beneficiària en el desenvolupament del projecte.
B.3.4. Perspectiva de vinculació entre ajuda d’emergència, rehabilitació i desenvolupament:
– El projecte incorpora en la seua formulació l’enfocament VARD de Vinculació entre Ajuda d’Emergència, Rehabilitació i Desenvolupament, intentant integrar els conceptes d’ajuda humanitària i ajuda al desenvolupament i la connexió entre ambdues. S’aspira a convertir la necessitat de resposta davant una crisi humanitària en una oportunitat per a atallar les causes que originen la vulnerabilitat, augmentar la resiliència del país i reduir així els riscos en el futur, que permetrà llavors la posada en marxa, en el mitjà i llarg termini, de projectes o programes de desenvolupament. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic: Anàlisi de sostenibilitat, que podrà incloure un protocol de transferència (de béns, infraestructures, equips, subministraments, etc.) a les estructures locals. Pla de sostenibilitat.
B.3.5. Comunicació i socialització de resultats:
– El projecte contempla el disseny d’un pla de comunicació i socialització de resultats que integre totes les accions previstes en una estratègia més àmplia Fins a 3 Punts – Projecte tècnic: seguiment i avaluació, que podrà contindre els instruments de comunicació de resultats. Cronograma.
– Annex I: Pressupost.




B.4. Viabilitat tècnica i financera de l’actuació (fins a 17 punts):

Criteris Punts Fonts de verificació
B.4.1. Concepte de despesa adequada reflectida en el pressupost:
– Les despeses proposades són adequats al conjunt de les activitats previstes i estan correctament dimensionats en funció del tipus d’intervenció proposada. Fins a 4 Punts – Projecte tècnic: anàlisi de viabilitat.
– Annex I: Pressupost.
– Annex II: Annexos al pressupost.
– Justificants de l’Annex II.
B.4.2. Detall del pressupost presentat inicialment:
– El pressupost està detallat i emplenat de manera completa i estan definits totes les despeses que s’inclouen en el desenvolupament del projecte en funció dels objectius i activitats plantejades. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic: anàlisi de viabilitat.
– Annex I: Pressupost.
– Annex II: Annexos al pressupost.
– Justificants de l’annex II.
B.4.3. Justificació de la despesa presentada inicialment:
– S’aporten de manera completa les fonts de verificació que justifiquen el valor de les despeses reflectides en el pressupost i estan prou detallades. Fins a 3 Punts – Annex II: Annexos al pressupost.
– Factures proforma, pressupostos professionals o peritatges sobre els costos per unitat dels recursos a emprar, o altres documents probatoris, quan es tracte de despeses superiors a 6.000 euros.
– Serveis tècnics: descripció dels treballs, qualificació professional, preu hora/treballe.
– Personal en seu: nòmines, contractes de treball.
– Personal local: acreditació documental del salari mitjà per al tipus de treball al país.
– Certificats de valoritzacions, si és el cas.
B.4.4. Perfil i responsabilitats del personal humanitari, gestió, supervisió i suport a aquest personal:
– El personal de l’equip tècnic que desenvoluparà el projecte disposa de formació especialitzada, es troba categoritzats segons les seues competències professionals, incorpora la Norma Humanitària Essencial de CHS Alliance o anàlegs, i disposen de protocols i directrius de seguretat i evacuació clars. Fins a 3 Punts – Projecte tècnic: anàlisi de viabilitat.
– Annex III: Relació de personal humanitari.
– Perfil o currículum del personal humanitari.
B.4.5. Anàlisi de riscos i hipòtesis:
– La proposta inclou una anàlisi detallada de les hipòtesis o factors de risc del projecte contextualitzats localment i, si és el cas, l’anàlisi de riscos identifica les amenaces per a la seguretat del personal expatriat. Fins a 4 Punts – Projecte tècnic.
– Matriu de Planificació del Projecte.
– Annexos a la Matriu de Planificació: Matriu d’anàlisi de riscos i propostes de mitigació.



B.5. Incorporació al projecte dels enfocaments transversals (fins a12 punts):

Criteris Punts Fonts de verificació
B.5.1. Incorporació de l’enfocament de gènere basat en drets humans (EGBDH):
– El projecte contempla l’enfocament de EGBDH en totes les fases del cicle del projecte. S’aporta una fonamentació detallada i la transversalització de l’enfocament és clarament visible en els components de la matriu de planificació, es defineixen els indicadors, es detalla una desagregació per sexe i s’inclouen indicadors sensibles de gènere i que permeten mesurar l’impacte en gènere. Fins a 4 Punts – Projecte Tècnic.
– Matriu de Planificació.
B.5.2. Incorporació dels principis de protecció del Manual Esfera:
– Es contempla, amb detall i concreció inclosa en les intervencions, la transversalització dels quatre principis de protecció contemplats en el Manual Esfera, així com la presència del principi de protecció específicament en les actuacions destinades a dones i que contemplen l’enfocament de gènere de manera complementària. Fins a 4 Punts – Projecte Tècnic.
– Matriu de Planificació.
B.5.3. Incorporació d’altres enfocaments transversals:
– En funció de la seua naturalesa, el projecte incorpora amb detall i concreció inclosa en les intervencions i definint els indicadors, altres enfocaments transversals: sostenibilitat ambiental, drets de la infància, governança democràtica, drets humans, diversitat funcional, acció sense mal (Do not Harm). Fins a 4 Punts – Projecte Tècnic.
– Matriu de Planificació.



B.6. Adequació de l’actuació a les prioritats de la Generalitat Valenciana (fins a 8 punts):

Criteris Punts Fonts de verificació
B.6.1. Alineació amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible:
– El projecte s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, existeix una anàlisi detallada de la seua contribució a l’assoliment dels Objectius i identifica amb claredat les metes que persegueix. Fins a 2 Punts – Projecte tècnic.
– Matriu de Planificació del Projecte.
B.6.2. Alineació amb el Pla director de la Cooperació Valenciana vigent:
– El projecte s’alinea amb els eixos i estratègies del Pla director de la Cooperació Valenciana al Desenvolupament vigent, i existeix una anàlisi detallada de la seua contribució a l’assoliment dels objectius operatius. Fins a 2 Punts – Projecte tècnic.
– Matriu de Planificació del Projecte.
B.6.3. Perspectiva de Cultura de Pau:
– El projecte contempla actuacions de construcció de Cultura de Pau en totes les fases del cicle i secunda activament els principis de l’Agenda Internacional Dones, Pau i Seguretat, a fi de garantir, entre altres accions, la focalització en la igualtat de gènere i el lideratge de les dones en les accions humanitàries, de desenvolupament i de Cultura de pau com a elements essencials per a aconseguir un progrés sostenible. Fins a 2 Punts – Projecte tècnic.
– Matriu de Planificació del Projecte.
B.6.4. Agrupació d’entitats:
– El projecte es presenta en agrupació de 2 o més entitats sol·licitants. 2 Punts – Formulari de sol·licitud.
– Acord d’agrupació.


Puntuació màxima en el bloc B 80 Punts


Puntuació màxima total 100 Punts



* * * * *

ANEXO I

1. CRITERIOS PARA LA EVALUACIÓN EX ANTE DE PROYECTOS DE ACCIÓN HUMANITARIA 2023

BLOQUE A. CRITERIOS RELACIONADOS CON LA CAPACIDAD DE GESTIÓN Y EXPERIENCIA DE LA ENTIDAD SOLICITANTE, HASTA UN MÁXIMO DE 20 PUNTOS

A.1. Implantación territorial y consolidación institucional (hasta 8 puntos)

Criterios Puntos Fuentes de verificación
A.1.1. Grado de implantación territorial en la Comunitat Valenciana:
– La entidad tiene sede central en la Comunitat Valenciana, y esta información consta en el Registro de Agentes de la Cooperación Internacional al Desarrollo de la Comunitat Valenciana antes de la finalización del plazo de presentación de solicitudes de la convocatoria de subvenciones. 1 Esta información se comprobará de oficio por la Dirección General de Cooperación Internacional al Desarrollo, atendiendo a los datos obrantes en el Registro de Agentes de la Cooperación Internacional al Desarrollo de la Comunitat Valenciana.
En caso de concurrir en agrupación, será suficiente para obtener la máxima puntuación que una de las entidades agrupadas tenga sede central en la Comunitat Valenciana.
– La entidad no tiene sede central en la Comunitat Valenciana, o en caso de disponer de sede central esta información no consta en el Registro de Agentes de la Cooperación Internacional al Desarrollo de la Comunitat Valenciana, antes de la finalización del plazo de presentación de solicitudes de la convocatoria de subvenciones. 0
A.1.2. Antigüedad en el Registro Agentes de la Cooperación Internacional al Desarrollo de la Comunidad Valenciana:
– La entidad solicitante, o alguna de las entidades en agrupación, está inscrita en el Registro de Agentes de la Cooperación Internacional al Desarrollo de la Comunitat Valenciana, con una antigüedad de más de 8 años, a contar desde la publicación de la convocatoria de subvenciones en el DOGV. 2 – Fecha de inscripción en el Registro de Agentes de la Cooperación Internacional al Desarrollo de la Comunitat Valenciana.
Esta información se comprobará de oficio por la Dirección General de Cooperación Internacional al Desarrollo.

En caso de concurrir en agrupación, se tendrá en cuenta la fecha de inscripción de la entidad más antigua.
– La entidad solicitante, o alguna de las entidades en agrupación, está inscrita en el Registro de Agentes de la Cooperación Internacional al Desarrollo de la Comunitat Valenciana, con una antigüedad entre 5 años y 1 día y 8 años, a contar desde la publicación de la convocatoria de subvenciones en el DOGV. 1
– La entidad solicitante, o alguna de las entidades en agrupación, está inscrita en el Registro de Agentes de la Cooperación Internacional al Desarrollo de la Comunitat Valenciana, con una antigüedad entre 2 y 5 años, a contar desde la publicación de la convocatoria de subvenciones en el DOGV. 0,5
– La entidad solicitante, y ninguna de las entidades en agrupación, cumplen el requisito de antigüedad en el Registro de Agentes de la Cooperación Internacional al Desarrollo de la Comunidad Valenciana, indicado en los apartados anteriores. 0
A.1.3. Política institucional de género:
– La entidad solicitante cuenta con un plan de igualdad inscrito en el Registro de convenios y acuerdos colectivos de trabajo (REGCON), o visado por el centro directivo de la administración de Generalitat con competencia en materia de mujer u organismo equivalente en otra CC.AA. 2 – Para el Plan de Igualdad: Resolución de inscripción o concesión del visado.
– Para la estrategia de género: Estrategia de Género.
En caso de concurrir en agrupación, será suficiente con que una de las entidades agrupadas aporte la documentación acreditativa
– La ONGD no cuenta con un plan de igualdad visado, pero dispone de una estrategia de género y desarrollo vigente en el momento del cierre del plazo de solicitud de la subvención. 1
– La entidad no dispone de un plan de igualdad visado ni de una estrategia de género y desarrollo, o esta última no está vigente en el momento del cierre del plazo de solicitud de la subvención. 0
A.1.4. Política de promoción del voluntariado:
– La entidad dispone de un plan de voluntariado vigente en el momento del cierre del plazo de solicitud de la subvención, y en dicho plan se reflejan con detalle, al menos, los procesos de captación y sensibilización, acogida, formación, funciones y tareas, derechos y obligaciones de las personas voluntarias, seguimiento y evaluación del plan. 1 – Plan de voluntariado.
En caso de concurrir en agrupación, será suficiente con que una de las entidades agrupadas aporte un Plan de Voluntariado.
Solo serán objeto de valoración los planes de voluntariado que especifiquen su periodo de vigencia. Se aceptarán prórrogas de hasta 2 años en la vigencia de los planes siempre que se aporte acreditación de dicha prórroga.
– La entidad dispone de un plan de voluntariado vigente en el momento del cierre del plazo de solicitud de la subvención, pero dicho plan presenta carencias significativas o no describe con suficiente detalle alguno de los procesos especificados en el punto anterior. 0,5
– La entidad no dispone de un Plan de Voluntariado, o este no está vigente en el momento del cierre del plazo de solicitud de la subvención. 0
A.1.5. Base social en la Comunitat Valenciana
– La entidad solicitante, o el conjunto de entidades agrupadas, acredita contar con más de 30 personas asociadas o afiliadas que tengan residencia en la Comunitat Valenciana. 1 – Relación de personas asociadas o afiliadas a la entidad solicitante o al conjunto de entidades agrupadas con residencia en la Comunitat Valenciana.
En el caso de Fundaciones se valorará listado de personas colaboradoras.

En caso de concurrir en agrupación se sumará la base social de todas las entidades agrupadas.
– La entidad solicitante, o el conjunto de entidades agrupadas, acredita contar entre 16 y 30 personas asociadas o afiliadas que tengan residencia en la Comunitat Valenciana. 0,5
– La entidad solicitante, o el conjunto de entidades agrupadas, no acredita contar con más de 15 personas asociadas o afiliadas que tengan residencia en la Comunitat Valenciana. 0
A.1.6. Pertenencia a redes:
– La entidad pertenece a una o más estructuras de coordinación, siendo al menos una de ellas en la Comunitat Valenciana o en el país de intervención. 1 – Formulario de solicitud: declaración responsable de pertenencia a redes.
En caso de concurrir en agrupación, será suficiente con que una de las entidades agrupadas acredite la pertenencia a redes.
– La entidad pertenece a una o más estructuras de coordinación, pero ninguna de estas en la Comunidad Valenciana ni en el país de intervención. 0,5
– La entidad no pertenece a estructuras de coordinación. 0



A.2. Experiencia en el desarrollo de proyectos (hasta 6 puntos)

Criterios Puntos Fuentes de verificación
A.2.1. Experiencia general en el desarrollo de proyectos de Acción humanitaria:
– La entidad solicitante individual o, en su caso, el total de entidades en agrupación, acreditan convenientemente una experiencia general en Acción humanitaria de más de 9 proyectos ejecutados. 3 – Anexo IV: Relación de proyectos realizados
– Certificados acreditativos, emitidos por el órgano competente (instituciones públicas) o persona responsable (entidades privadas) de la entidad financiadora, que deberá incluir al menos la siguiente información: denominación del proyecto, país de actuación, duración del proyecto, fecha de inicio y de finalización e importe de la subvención concedida. Serán válidos únicamente aquellos certificados emitidos con posterioridad a la fecha de finalización de los proyectos y que hagan constar que están finalizados, que se ha presentado informe de justificación final o que están cerrados.
– No será necesario presentar las certificaciones de los proyectos subvencionados por la Generalitat Valenciana, relacionados en el anexo de proyectos, gestionados por el órgano competente en materia de cooperación al desarrollo.
– La entidad solicitante individual o, en su caso, el total de entidades en agrupación, acreditan convenientemente una experiencia general en Acción humanitaria de entre 6 y 9 proyectos ejecutados 2
– La entidad solicitante individual o, en su caso, el total de entidades en agrupación, acreditan convenientemente una experiencia general en Acción humanitaria de entre 3 y 5 proyectos ejecutados 1
– La entidad solicitante individual o, en su caso, el total de entidades en agrupación, no acreditan convenientemente la experiencia general en proyectos de Acción humanitaria indicada en los apartados anteriores. 0
A.2.2. Experiencia en el desarrollo de proyectos de Acción humanitaria en el sector de intervención:
– La entidad solicitante individual o, en su caso, el total de entidades en agrupación, acreditan convenientemente una experiencia de más de 2 proyectos de Acción humanitaria ejecutados en el sector de intervención 2 – Anexo IV: Relación de proyectos realizados
– Certificados acreditativos, emitidos por el órgano competente (instituciones públicas) o persona responsable (entidades privadas) de la entidad financiadora, que deberá incluir al menos la siguiente información: denominación del proyecto, país de actuación, duración del proyecto, fecha de finalización e importe de la subvención concedida. Serán válidos únicamente aquellos certificados emitidos con posterioridad a la fecha de finalización de los proyectos y que hagan constar que están finalizados, que se ha presentado informe de justificación final o que están cerrados.
En caso de concurrir en agrupación, se sumará la experiencia de todas las entidades agrupadas.
– La entidad solicitante individual o, en su caso, el total de entidades en agrupación, acreditan convenientemente una experiencia de 1 o 2 proyectos de Acción humanitaria ejecutado en el sector de intervención: 1
– La entidad solicitante individual o, en su caso, el total de entidades en agrupación, no acreditan convenientemente ningún proyecto ejecutado de Acción humanitaria ejecutado en el sector de intervención. 0
A.2.3. Experiencia en el desarrollo de proyectos de cooperación económica en el país de intervención:
– La entidad solicitante individual o, en su caso, el total de entidades en agrupación, acreditan convenientemente una experiencia de más de 2 proyectos de Cooperación Económica ejecutados en el país de intervención. 1 – Anexo IV: Relación de proyectos realizados
– Certificados acreditativos, emitidos por el órgano competente (instituciones públicas) o persona responsable (entidades privadas) de la entidad financiadora, que deberá incluir al menos la siguiente información: denominación del proyecto, país de actuación, duración del proyecto, fecha de finalización e importe de la subvención concedida. Serán válidos únicamente aquellos certificados emitidos con posterioridad a la fecha de finalización de los proyectos y que hagan constar que están finalizados, que se ha presentado informe de justificación final o que están cerrados.
En caso de concurrir en agrupación, se sumará la experiencia de todas las entidades agrupadas.
– La entidad solicitante individual o, en su caso, el total de entidades en agrupación, acreditan convenientemente una experiencia de 1 o 2 proyectos de Cooperación Económica ejecutados en el país de intervención. 0,5
– La entidad solicitante individual o, en su caso, el total de entidades en agrupación, no acreditan convenientemente ningún proyecto ejecutado de Cooperación Económica ejecutado en el país de intervención. 0



A.3. Capacidad de gestión, planificación y evaluación. (hasta 6 puntos)

Criterios Puntos Fuentes de verificación
A.3.1. Transparencia en la gestión contable
– La entidad solicitante individual o, en su caso, el total de entidades en agrupación, disponen de cuentas auditadas o estados contables publicados en su página web. 2 – Formulario: aportación documental.
En caso de concurrir en agrupación, será necesario aportar en el formulario la URL de todas las entidades agrupadas. Para obtener la puntuación, todas las entidades deberán cumplir el criterio.
– La entidad no dispone de cuentas auditadas ni de estados contables anuales publicados en su página web. 0
A.3.2. Integración en planes y programas propios:
– La entidad acredita tener una estrategia o planificación de la intervención propia en el país o región de actuación en la que se enmarca el proyecto, vigente en el momento de finalización del plazo para presentar la solicitud, que contemple al menos, los siguientes aspectos: un diagnóstico, objetivos y líneas de actuación prioritarias, la coordinación y complementariedad con otros actores que trabajen en el área y sector de actuación, la alineación con las prioridades de acción humanitaria de los planes nacionales o regionales y los instrumentos de seguimiento y evaluación. 2 – Documento de la Estrategia o documento de planificación.

En caso de concurrir en agrupación, será suficiente conque una de las entidades aporte la documentación acreditativa.
– La entidad acredita tener una estrategia o planificación de la intervención propia en el país o región de actuación en la que se enmarca el proyecto, vigente en el momento de finalización del plazo para presentar la solicitud, pero esta presenta carencias significativas o no describe con suficiente detalle alguno de los aspectos especificados en el punto anterior. 1
– La entidad no dispone de una estrategia de intervención propia en el país o región de actuación en la que se enmarca el proyecto, o no está vigente en el momento de finalización del plazo para presentar la solicitud. 0
A.3.3. Evaluaciones de proyectos anteriores:
– La entidad aporta informes de evaluación final positivos de los últimos 5 años, de proyectos realizados en el mismo sector de intervención. 2 – Anexo IV: Relación de proyectos realizados.
– Informes de evaluación final positivos realizados en los últimos 5 años, de proyectos realizados en el país o sector de intervención.
En el caso que estas evaluaciones estén disponibles en la página web de la entidad, no será necesario aportarlas, pero se deberá indicar la dirección URL en el formulario correspondiente.
– La entidad aporta informes de evaluación final positivos de los últimos 5 años, de proyectos realizados en el mismo país de intervención. 1
– No se aportan informes de evaluación final positivos de los últimos 5 años, de proyectos realizados en el mismo sector o país de intervención, o estas evaluaciones son claramente desfavorables. 0


Puntuación máxima en el Bloque I 20 Puntos


BLOQUE B. CRITERIOS RELACIONADOS CON LA VALORACIÓN DE LA CALIDAD DEL PROYECTO, HASTA UN MÁXIMO DE 80 PUNTOS:

B.1. Grado de concreción y detalle en la contextualización, diagnóstico y justificación de la actuación (hasta 16 puntos).

Criterios Puntos Fuentes de verificación
B.1.1. Diagnóstico:
– El proyecto presenta un análisis detallado y pertinente de la realidad que desea transformar, aportando datos actualizados que lo avalen e identifica claramente las causas que originan los problemas sobre los que se intervendrá, asegurando que se analizan amenazas, riesgos, vulnerabilidades y sus causas, en una lógica de RRD. Hasta 4 puntos – Proyecto técnico: Diagnóstico, y Árbol de problemas (o equivalente en otros modelos teóricos de diagnóstico).
– Mapas y otros documentos que faciliten la identificación de la ubicación del proyecto.
B.1.2. Justificación de la intervención:
– El proyecto define con claridad la prioridad de los problemas sobre los que actuará y justifica de manera fundamentada el modo en que la intervención propuesta representa una solución adecuada, pertinente y viable para los problemas identificados y satisfacer las necesidades que se pretenden abordar. Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: justificación de la intervención. Árbol de objetivos (o equivalente).
B.1.3. Identificación de la población destinataria:
– El proyecto identifica claramente la población destinataria, sus características, necesidades y motivaciones, y prioriza, de acuerdo a criterios de vulnerabilidad, dentro de esta los grupos con mayor necesidad de intervención. Hasta 3 puntos – Proyecto técnico.
B.1.4. Diagnóstico participativo:
– La población participa activamente en la toma de decisiones durante el proceso de identificación y formulación del proyecto, y esta se acredita suficientemente. Hasta 3 puntos – Proyecto técnico.
– Acuerdos y compromisos de participación.
– Acreditación del diagnóstico participativo.
B.1.5. Logística y capacidad de respuesta de la entidad:
– La entidad acredita tener medios logísticos y capacidad de acceso al lugar donde se va a desarrollar la intervención formulada, demostrando que puede alcanzar las zonas geográficas donde se encuentra la población beneficiaria del proyecto. Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: antecedentes y contextualización del proyecto.
– Mapas y otros documentos que faciliten la identificación de la ubicación del proyecto.



B.2. Calidad del diseño del proyecto (hasta 12 puntos):

Criterios Puntos Fuentes de verificación
B.2.1. Lógica vertical:
– En el conjunto del proyecto se expresa una relación causal lógica consistente entre los diferentes elementos de la planificación: de insumos y actividades a resultados, de resultados a objetivo específico y contribución de este al objetivo general. Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: Objetivos y resultados esperados. Descripción de actividades.
– Matriz de Planificación del Proyecto.
B.2.2. Lógica horizontal:
– Los indicadores y las fuentes de verificación están bien definidos y la planificación expresa de manera clara y coherente la relación entre estos y los diferentes elementos de la intervención. Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: Seguimiento y evaluación.
– Matriz de Planificación del Proyecto.
B.2.3. Pertinencia y grado de descripción de las actividades
– Todas las actividades son pertinentes, adecuadas al contexto y la población beneficiaria, y están descritas con suficiente grado de detalle como para alcanzar una completa comprensión del contenido de las mismas y su aportación a la consecución del resultado. Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: Descripción de actividades.
– Matriz de Planificación del Proyecto.
B.2.4. Monitoreo y evaluación del proyecto:
– Los protocolos y los instrumentos de monitoreo y evaluación están claramente sistematizados y se describen con detalle en la formulación del proyecto. Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: Seguimiento y evaluación.
– Cronograma.
– Manual de seguimiento



B.3. Pertinencia al contexto y sostenibilidad (hasta 15 puntos):

Criterios Puntos Fuentes de verificación
B.3.1. Coordinación en el ámbito local
– El proyecto prevé la coordinación con otras instituciones competentes y otras entidades o grupos que trabajen sobre el área de intervención, estableciendo o designando un órgano específico de dirección y coordinación Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: análisis de actores, instrumentos de coordinación y análisis de sostenibilidad.
– En su caso, documento que acredite la voluntad de trabajar conjuntamente en la ejecución del proyecto con agentes sociales y organismos públicos y privados (Acuerdos de colaboración, avales y compromisos institucionales).
B.3.2. Identificación de actores:
– El proyecto identifica de manera clara los diferentes actores de la intervención, diferenciando claramente los compromisos y el papel a asumir por parte de los titulares de obligaciones, responsabilidades y derechos. Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: Análisis de actores e instrumentos de coordinación. Análisis de sostenibilidad.
– Matriz de análisis de actores.àlisi d’actors.
B.3.3. Participación de la población beneficiaria en el desarrollo del proyecto:
– La población beneficiaria participa de la toma de decisiones en todas las fases del desarrollo del proyecto y en caso de no participar en todas las fases esto se justifica y explica de forma fehaciente. Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: metodología e instrumentos de participación de la población beneficiaria en el desarrollo del proyecto.
B.3.4. Perspectiva de vinculació entre ajuda d’emergència, rehabilitació i desenvolupament:
– El proyecto incorpora en su formulación el enfoque VARD de Vinculación entre Ayuda de Emergencia, Rehabilitación y Desarrollo, intentando integrar los conceptos de ayuda humanitaria y ayuda al desarrollo y la conexión entre ambas. Se aspira a convertir la necesidad de respuesta ante una crisis humanitaria en una oportunidad para atajar las causas que originan la vulnerabilidad, aumentar la resiliencia del país y reducir así los riesgos en el futuro, que permitirá entonces la puesta en marcha, en el medio y largo plazo, de proyectos o programas de desarrollo. Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: Análisis de sostenibilidad, que podrá incluir un protocolo de transferencia (de bienes, infraestructuras, equipos, suministros, etc.) a las estructuras locales. Plan de sostenibilidad.
B.3.5. Comunicación y socialización de resultados:
– El proyecto contempla el diseño de un plan de comunicación y socialización de resultados que integre todas las acciones previstas en una estrategia más amplia Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: seguimiento y evaluación, que podrá contener los instrumentos de comunicación de resultados. Cronograma.
– Anexo I: Presupuesto.



B.4. Viabilidad técnica y financiera de la actuación (hasta 17 puntos):

Criterios Puntos Fuentes de verificación
B.4.1. Concepto de gasto adecuado reflejado en el presupuesto:
– Los gastos propuestos son adecuados al conjunto de las actividades previstas y están correctamente dimensionados en función del tipo de intervención propuesta. Hasta 4 puntos – Proyecto técnico: análisis de viabilidad.
– Anexo I: Presupuesto.
– Anexo II: Anexos al presupuesto.
– Justificantes del anexo II.
B.4.2. Detalle del presupuesto presentado inicialmente:
– El presupuesto está detallado y cumplimentado de forma completa y están definidos todos los gastos que se incluyen en el desarrollo del proyecto en función de los objetivos y actividades planteadas. Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: análisis de viabilidad.
– Anexo I: Presupuesto.
– Anexo II: Anexos al presupuesto.
– Justificantes del anexo II.
B.4.3. Justificación del gasto presentado inicialmente:
– Se aportan de manera completa las fuentes de verificación que justifican el valor de los gastos reflejados en el presupuesto y están suficientemente detalladas. Hasta 3 puntos – Anexo II: Anexos al presupuesto.
– Facturas pro forma, presupuestos profesionales o peritajes sobre los costes por unidad de los recursos a emplear, u otros documentos probatorios, cuando se trate de gastos superiores a 6.000 euros.
– Servicios técnicos: descripción de los trabajos, cualificación profesional, precio hora/trabajo.
– Personal en sede: nóminas, contratos de trabajo.
– Personal local: acreditación documental del salario medio para el tipo de trabajo en el país.
– Certificados de valorizaciones, en su caso.
B.4.4. Perfil y responsabilidades del personal humanitario, gestión, supervisión y apoyo a dicho personal:
– El personal del equipo técnico que va a desarrollar el proyecto dispone de formación especializada, se encuentra categorizados según sus competencias profesionales, incorpora la Norma Humanitaria Esencial de CHS Alliance o análogos, y disponen de protocolos y directrices de seguridad y evacuación claros Hasta 3 puntos – Proyecto técnico: análisis de viabilidad.
– Anexo III: Relación de personal humanitario.
– Perfil o currículum del personal humanitario.
B.4.5. Análisis de riesgos e hipótesis:
– La propuesta incluye un análisis detallado de las hipótesis o factores de riesgo del proyecto contextualizados localmente y, en su caso, el análisis de riesgos identifica las amenazas para la seguridad del personal expatriado. Hasta 4 puntos – Proyecto técnico.
– Matriz de Planificación del Proyecto.
– Anexos a la Matriz de Planificación: Matriz de análisis de riesgos y propuestas de mitigación.




B.5. Incorporación al proyecto de los enfoques transversales (hasta 12 puntos):

Criterios Puntos Fuentes de verificación
B.5.1. Incorporación del enfoque de género basado en derechos humanos (EGBDH):
– El proyecto contempla el enfoque de EGBDH en todas las fases del ciclo del proyecto. Se aporta una fundamentación detallada y la transversalización del enfoque es claramente visible en los componentes de la matriz de planificación, se definen los indicadores, se detalla una desagregación por sexo y se incluyen indicadores sensibles de género y que permitan medir el impacto en género. Hasta 4 puntos – Proyecto Técnico.
– Matriz de Planificación.
B.5.2. Incorporación de los principios de protección del Manual Esfera:
– Se contempla, con detalle y concreción incluida en las intervenciones, la transversalización de los cuatro principios de protección contemplados en el Manual Esfera, así como la presencia del principio de protección específicamente en las actuaciones destinadas a mujeres y que contemplen el enfoque de género de manera complementaria. Hasta 4 puntos – Proyecto Técnico.
– Matriz de Planificación.
B.5.3. Incorporación de otros enfoques transversales:
– En función de su naturaleza, el proyecto incorpora con detalle y concreción incluida en las intervenciones y definindo los indicadores, otros enfoques transversales: sostenibilidad ambiental, derechos de la infancia, gobernanza democrática, derechos humanos, diversidad funcional, acción sin daño (Do not Harm). Hasta 4 puntos – Proyecto Técnico.
– Matriz de Planificación.



B.6. Adecuación de la actuación a las prioridades de la Generalitat Valenciana (hasta 8 puntos):

Criterios Puntos Fuentes de verificación
B.6.1. Alineación con la Agenda 2030 para el Desarrollo Sostenible:
– El proyecto se alinea con los Objetivos de Desarrollo Sostenible, existe un análisis detallado de su contribución al logro de los Objetivos e identifica con claridad las metas que persigue. Hasta 2 puntos – Proyecto técnico.
– Matriz de Planificación del Proyecto.
B.6.2. Alineación con el Plan director de la Cooperación Valenciana vigente:
– El proyecto se alinea con los ejes y estrategias del Plan director de la Cooperación Valenciana al Desarrollo vigente, y existe un análisis detallado de su contribución al logro de los objetivos operativos. Hasta 2 puntos – Proyecto técnico.
– Matriz de Planificación del Proyecto.
B.6.3. Perspectiva de Cultura de Paz:
– El proyecto contempla actuaciones de construcción de Cultura de Paz en todas las fases del ciclo y apoya activamente los principios de la Agenda Internacional Mujeres, Paz y Seguridad, garantizando, entre otras acciones, la focalización en la igualdad de género y el liderazgo de las mujeres en las acciones humanitarias, de desarrollo y de Cultura de paz como elementos esenciales para lograr un progreso sostenible. Hasta 2 puntos – Proyecto técnico.
– Matriz de Planificación del Proyecto.
B.6.4. Agrupación de entidades:
– El proyecto se presenta en agrupación de 2 o más entidades solicitantes. 2 puntos – Formulario de solicitud.
– Acuerdo de agrupación.


Puntuación máxima en el Bloque B 80 Puntos


Puntuación máxima total 100 Puntos



linea
Mapa web