Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 69/2014, de 16 de maig, del Consell, pel qual es modifica el Reglament d'Organització i Funcionament de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) aprovat pel Decret 4/2013, de 4 de gener. [2014/4500]

(DOGV núm. 7277 de 20.05.2014) Ref. Base de dades 004372/2014

DECRET 69/2014, de 16 de maig, del Consell, pel qual es modifica el Reglament d'Organització i Funcionament de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) aprovat pel Decret 4/2013, de 4 de gener. [2014/4500]
Preàmbul
La Llei 5/2013, de 23 de desembre, de la Generalitat, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat, va modificar la disposició addicional sèptima de la Llei 12/1988, de 30 de desembre, de la Generalitat, de Pressupostos de la Generalitat per a 1989, relativa a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), i fa una nova redacció dels apartats primer, segon i tercer, i incorpora els apartats quart, quint i sext.
Constituïx l’objecte de la mencionada modificació, l’ampliació de les funcions actualment atribuïdes a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i regulades pel Decret 4/2013, de 4 de gener, del Consell, pel qual s’aprova el seu Reglament d’Organització i Funcionament. En concret, s’han incorporat noves competències a l’entitat a fi que exercisca determinades activitats creditícies dins del sector privat. Així mateix, s’han dictat disposicions en execució de l’assumpció d’estes.
L’aprovació de la norma esmentada aconsella adequar l’estructura organitzativa de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i delimitar a quins òrgans ha d’atribuir-se la competència dels nous fins que assumix l’entitat sota el mandat dels principis generals del procediment administratiu. Així mateix, ultimat el procés d’integració de les extintes mercantils Institut Valencià de l’Exportació (IVEX, SAU) i Seguretat i Promoció Industrial Valenciana, SA, (SEPIVA), és aconsellable precisar algunes competències del Consell de Direcció de l’entitat.
Per tot això, complits els tràmits procedimentals previstos en l’article 43 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, a proposta del conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 16 de maig de 2014,

DECRETE

Article únic. Modificació del Reglament d’Organització i Funcionament de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) 
Es modifiquen l’article 2, l’article 3, l’apartat 2 de l’article 4, l’article 6, l’apartat 2 de l’article 8 i l’article 9 del Reglament d’Organització i Funcionament de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), aprovat pel Decret 4/2013, de 4 de gener, del Consell, i s’afigen en el mencionat reglament els articles 7 bis i 7 ter, la redacció dels quals s’establix en l’annex d’este decret.


DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Única. Incidència econòmica en la dotació de gasto
La implementació i desplegament posterior d’este decret no podrà tindre cap incidència en la dotació de tots i cada un dels capítols de gasto assignats a l’IVACE i, en tot cas, haurà de ser atés amb els seus mitjans personals i materials.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. Import màxim de concessió d’avals, caucions i garanties de qualsevol naturalesa
De conformitat amb les competències establides en l’article 170.2.h de la Llei 5/2013, de 23 de desembre, de la Generalitat, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat, i amb les previsions de l’article 38 de la Llei 6/2013, de 26 de desembre, de la Generalitat, de Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2014, es fixa un import total màxim de quinze milions d’euros com a límit per a la concessió per l’IVACE d’avals, caucions i garanties de qualsevol naturalesa durant l’exercici 2014.


DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor
Este decret entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 16 de maig de 2014

El president de la Generalitat,
ALBERTO FABRA PART

El conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació,
MÁXIMO BUCH TORRALVA



ANNEX

Modificació de l’article 2, l’article 3, l’apartat 2 de l’article 4, l’article 6, l’apartat 2 de l’article 8 i l’article 9 del Reglament d’Organització i Funcionament de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), aprovat pel Decret 4/2013, de 4 de gener, del Consell, i inserció en el mencionat text dels nous articles 7 bis i 7 ter


«Article 2. Funcions
A l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial corresponen les funcions següents:
1. Establir, gestionar i tramitar línies d’ajuda i incentius dirigits a la creació, modernització i internacionalització de les empreses valencianes, així com a fins de conservació, estalvi, diversificació i eficiència energètica.
2. Promoure, establir i executar sistemes d’assistència tècnica, assessorament i formació dirigits a la creació, manteniment, modernització i internacionalització de les empreses i la seua activitat.
3. Facilitar i contribuir al finançament de l’empresa valenciana.
4. Gestionar i comercialitzar naus i solars industrials o comercials i col·laborar amb les empreses per a l’èxit d’esta finalitat.
5. Inspecció tècnica, gestió i control en l’àmbit de la seguretat, qualitat i normativa industrials.
6. Promoure, gestionar i coordinar infraestructures industrials, d’investigació, desenrotllament i innovació, parcs i instituts científics i tecnològics i centres empresarials de desenrotllament i innovació tecnològica.
7. Analitzar, assessorar, proposar i executar mesures en matèria de conservació, estalvi i diversificació energètica en tots els sectors empresarials.
8. Promoure i fomentar la mobilitat sostenible i la utilització racional de l’energia, per mitjà de la utilització de noves tecnologies i fonts renovables d’energia en equips i processos, així com la racionalització del consum, l’augment de l’eficiència energètica i la reducció dels costos energètics.
9. Analitzar, proposar i promoure, si és el cas, les infraestructures energètiques necessàries per a complir els objectius de subministrament en tot el territori de la Comunitat Valenciana, tant en fonts d’energia com en qualitat d’esta, i aplicar polítiques actives de gestió de la demanda energètica.
10. Realitzar la gestió energètica dels edificis de la Generalitat, així com gestionar el registre de certificació energètica d’edificis i altres aspectes normatius i reglamentaris relacionats amb instal·lacions tèrmiques en edificis (RITE).
11. Intercanviar coneixements i tecnologies amb altres països i representar la Comunitat Valenciana en els diferents òrgans regionals, nacionals o internacionals relacionats amb temes energètics en qualsevol dels seus aspectes que li siguen encomanats per la conselleria que tinga les competències en matèria d’energia.
12. Atraure, promocionar i mantindre la inversió, tant nacional com estrangera, a la Comunitat Valenciana.
13. Concedir préstecs i avals, caucions i garanties de qualsevol naturalesa per al finançament de projectes d’inversió i activitat ordinària, dins del sector privat, de conformitat i amb els límits previstos en les lleis de pressupostos de la Generalitat.
14. Promoure nous instruments de finançament del sector privat.

15. Disseny, coordinació, direcció i supervisió dels plans de suport al sector privat en col·laboració amb els òrgans de l’administració europea, central i autonòmica, sense perjuí de les competències atribuïdes a la direcció general en matèria de projectes i fons europeus.

16. Col·laborar, participar i representar en òrgans d’administració de societats que faciliten finançament a empreses privades.
17. Realitzar i difondre qualsevol classe d’estudis, informes i activitats relatius a l’àmbit dels objectius i funcions d’esta entitat.
18. Totes les actuacions que siguen necessàries i adequades a la consecució dels fins i objectius propis de l’entitat, així com les previstes en la normativa vigent i les que se li puguen atribuir o assignar».

«Article 3. Òrgans
Els òrgans de l’entitat són:
1. La Presidència.
2. El Consell de Direcció.
3. El Comité de Finançament Empresarial.
4. La Direcció General».

Apartat 2 de l’article 4. De la Presidència
«2. Corresponen a la Presidència les atribucions següents:
a) Tindre la representació de l’entitat.
b) Exercir l’alta direcció i govern de l’entitat.
c) Conferir i revocar poders generals i especials a persones determinades, tant físiques com jurídiques, públiques o privades, per als assumptes en què fóra necessari el seu atorgament.
d) Exercir les facultats com a òrgan de contractació de l’entitat, sense perjuí de les preceptives autoritzacions i el deure de subministrament d’informació previstos en la normativa vigent.
e) Coordinar les línies generals de funcionament de l’entitat.
f) Convocar, fixar l’orde del dia, presidir i moderar les sessions del Consell de Direcció.
g) Autoritzar amb la firma, juntament amb la persona que tinga la Secretaria, les actes aprovades de les sessions del Consell de Direcció i la certificació dels acords o punts continguts en les actes.
h) Demanar, si ho estima oportú, el parer del Consell de Direcció sobre qualsevol aspecte relacionat amb l’entitat i el seu funcionament.

i) Aprovar les convocatòries d’ajudes, subvencions i beques.
j) Segons les línies d’actuació definides pel Consell de Direcció, determinar les característiques i condicions generals dels crèdits, avals, caucions i garanties de qualsevol naturalesa a concedir per l’IVACE a entitats de caràcter privat per al finançament de projectes, l’aportació o inversió en fons, societats de capital de risc o altres vehicles de coinversió, i la creació i participació en el capital de societats mercantils o cooperatives, d’acord amb els límits previstos en les lleis de pressupostos de la Generalitat, així com la concessió i l’aprovació de les mencionades operacions, que aniran precedides de la proposta emesa per una Comissió nomenada a este efecte per la Presidència, tot això sense perjuí de les facultats reservades al Comité de Finançament Empresarial en l’àmbit de les seues competències.
k) La resolució de les reclamacions prèvies a la via judicial civil o laboral.
l) La resolució de les reclamacions formulades en matèria de responsabilitat patrimonial de les administracions públiques.
m) En general, i de la manera més àmplia possible, exercir totes aquelles atribucions que possibiliten el millor desenrotllament dels fins de l’entitat».
 
«Article 6. Competències del Consell de Direcció
Al Consell de Direcció correspon exercir totes les facultats i poders, en general, que siguen necessaris per al compliment dels seus fins. En particular, se li atribuïxen les competències següents:
1. Definir les directrius generals i les línies d’actuació de l’entitat.

2. Aprovar, a proposta de la Direcció General, el pla anual d’activitats de l’entitat, així com les modificacions d’este. En el mencionat pla quedarà delimitat l’àmbit d’actuació de cada una de les unitats administratives que conformen l’IVACE i el pressupost assignat a estes.

3. Aprovar, a proposta de la Direcció General, i elevar a la conselleria d’adscripció, l’avantprojecte de pressupost.
4. Aprovar els estats d’execució del pressupost, la memòria i els comptes anuals de l’entitat.
5. Aprovar, a proposta de la Direcció General, l’organització funcional i les directrius bàsiques en matèria de recursos humans de l’entitat, incloent-hi l’aprovació de les relacions de llocs de treball i el règim de retribució del personal propi de l’entitat, dins de les limitacions legals i pressupostàries, en particular de les previstes en els articles 18 a 20 del Decret Llei 1/2011, de 30 de setembre, del Consell, de Mesures Urgents de Règim Economicofinancer del Sector Públic Empresarial i Fundacional, i sense perjuí de les competències atribuïdes a altres òrgans de la Generalitat.
6. Determinar anualment, a proposta de la Direcció General, les necessitats de recursos humans, amb assignació pressupostària, que han de proveir-se per mitjà de la incorporació de personal de nou ingrés, per a la seua inclusió en l’oferta d’ocupació pública corresponent.
7. L’aprovació de les convocatòries de proves d’admissió per a la selecció del personal propi al servici de l’entitat, i les de provisió de llocs de treball d’esta.
8. L’aprovació, regulació i desenrotllament de l’organigrama i de l’organització interna de l’entitat a partir d’este reglament.
9. L’aprovació de les propostes de col·laboració publico-privada que hauran de ser posades en coneixement de la secretaria autonòmica amb competència en matèria de sector públic empresarial.
10. Prendre raó de tots els contractes laborals subscrits des de la realització de l’últim Consell, així com autoritzar, amb caràcter previ, els contractes laborals d’alta direcció que, si és el cas, formalitze l’entitat.

11. Acordar l’obertura de noves oficines, agències o sucursals en representació de l’entitat».

 «Article 7 bis. Del Comité de Finançament Empresarial. Composició i funcions
1. El Comité de Finançament Empresarial estarà integrat per:
a) La Presidència, que s’exercirà la persona que tinga atribuïda la secretaria autonòmica amb competències en matèria d’economia.
b) Vocals: la persona que exercisca la secretaria autonòmica en matèria d’indústria, la persona que tinga la titularitat de la direcció general de l’IVACE, i la persona que tinga la titularitat de la direcció general en matèria d’economia.
c) Exercirà la secretaria del Comité de Finançament Empresarial, amb veu i amb vot, la persona titular de la direcció general en matèria d’economia.
2. Les normes de funcionament establides per al Consell de Direcció seran igualment d’aplicació per al Comité de Finançament Empresarial.

3. El Comité de Finançament Empresarial exercirà les funcions següents en l’àmbit del pressupost destinat a la Unitat IVACE Finançament:
a) Determinar les característiques i condicions generals dels crèdits i avals a concedir a entitats de caràcter privat.
b) Aprovar la concessió de préstecs i avals, caucions i garanties de qualsevol naturalesa destinades a entitats de caràcter privat per al finançament de projectes d’inversió i activitat ordinària, de conformitat i amb els límits previstos en les lleis de pressupostos de la Generalitat.

c) Aprovar aportacions o compromisos d’inversió en fons o societats de capital de risc, o altres vehicles de coinversió.
d) Promoció de nous instruments de finançament empresarial com, entre altres, fons de capital de risc, préstecs participatius, línies de mediació, i microcrèdits.
e) Col·laborar, participar i representar en òrgans d’administració, en societats que faciliten finança-ment a empreses privades.
f) Atorgar i revocar poders a la Presidència del Comité de Finançament Empresarial per a l’execució d’allò que s’ha acordat en l’àmbit de les funcions del Comité.
g) Aprovar la creació i participació en el capital de societats mercantils o cooperatives, sempre que siga com a conseqüència d’actuacions emmarcades en l’àmbit funcional del Comité de Finançament Empresarial. Tot això sense perjuí de les limitacions, autoritzacions i informes que siguen necessaris d’acord amb la normativa vigent.
h) En col·laboració amb els responsables de les unitats respectives de l’IVACE, explorar, analitzar, proposar i gestionar instruments financers l’origen dels quals siga l’administració europea, l’administració central o autonòmica, per als plans de suport financer al sector privat».


«Article 7 ter. Facultats de la Presidència del Comité de Finançament Empresarial
La Presidència del Comité de Finançament Empresarial tindrà les facultats següents:
1. Aprovar operacions de préstec, avals i altres caucions, dins dels límits que establisca el Comité de Finançament Empresarial.
2. Atorgar apoderaments de les seues facultats a favor de la persona que exercisca la secretaria del comité i del personal al servici del sector públic de la Generalitat, i donar compte al Comité de Finançament Empresarial.
3. Executar i fer complir els acords adoptats pel Comité de Finançament Empresarial.
4. Executar i fer complir els acords en vigor adoptats en relació amb les operacions i participacions previstes en l’apartat 1 de la disposició addicional octava de la Llei 5/2013, de 23 de desembre, de la Generalitat, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat, per la qual cosa qualsevol referència feta en els mencionats acords a la Direcció General de l’Institut Valencià de Finances, a la Presidència o a la Direcció de Finançament Empresarial del Comité de Finançament Empresarial de l’Institut Valencià de Finances haurà d’entendre’s feta a la Presidència del Comité de Finançament Empresarial de l’IVACE».

 Apartat 2 de l’article 8. De la Direcció General
«2. Correspon a la Direcció General l’exercici de les funcions següents:
a) La direcció i gestió ordinària de les activitats de l’entitat.
b) L’execució dels acords del Consell de Direcció.
c) L’elaboració del Pla Anual d’Activitats de l’entitat, l’avantprojecte de pressupost per a cada exercici i les modificacions d’este, així com els estats d’execució del pressupost, memòria i comptes anuals, a fi d’elevar-los al Consell de Direcció per què els aprove.

d) Proposar al Consell de Direcció els criteris que han de regir el desenrotllament dels processos selectius derivats de l’oferta d’ocupació pública, de conformitat amb la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana.
e) L’execució dels processos selectius derivats de l’oferta d’ocupació pública, així com la contractació i acomiadament del personal laboral propi d’entitat, tot això sense perjuí del que establix l’apartat 10 de l’article 6.
f) La direcció del personal de l’entitat, així com l’elaboració de la relació de llocs de treball del personal, per què els aprove el Consell de Direcció.
g) La gestió econòmica i financera i el control tècnic i administratiu dels servicis, així com l’administració dels eventuals cobraments que tinga pendents l’entitat.
h) Conferir poders a tercers quan fóra necessari l’atorgament i, en particular, per a la realització de tràmits administratius, laborals, fiscals, bancaris o de qualsevol altra índole, en les oficines de representació, i donar compte al Consell de Direcció de l’atorgament.

i) Qualssevol altres atribucions que li siguen conferides o delegades per la Presidència o pel Consell de Direcció».

«Article 9. Organització
1. L’entitat s’organitzarà en direccions adjuntes, que dependran de la Direcció General de l’entitat i la titularitat de la qual la tindran les persones que estan al front de les direccions generals amb competències en matèria d’energia, internacionalització i economia de la Generalitat.

2. La gestió de l’entitat estarà integrada per les unitats administratives següents: IVACE Innovació, IVACE Parcs Empresarials, IVACE Energia, IVACE Internacional i IVACE Finançament».

linea
Mapa web