Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 27 de maig de 2022, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es convoquen els acords d'acció concertada en matèria de serveis socials en el sector d'infància i adolescència per als exercicis 2022, 2023 i 2024: servei de suport a l'emancipació i l'autonomia personal d'adolescents i persones joves extutelades o en risc d'exclusió social (oficines Mentora Plus), en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea NextGeneration-EU. [2022/5015]

(DOGV núm. 9352 de 01.06.2022) Ref. Base de dades 004749/2022

RESOLUCIÓ de 27 de maig de 2022, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es convoquen els acords d'acció concertada en matèria de serveis socials en el sector d'infància i adolescència per als exercicis 2022, 2023 i 2024: servei de suport a l'emancipació i l'autonomia personal d'adolescents i persones joves extutelades o en risc d'exclusió social (oficines Mentora Plus), en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea NextGeneration-EU. [2022/5015]


La Llei 3/2019, de 18 de febrer, de la Generalitat, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana (DOGV 8491, 21.02.2019), estableix en el seu article 34.1.a l’acció concertada com a forma de provisió de les prestacions del sistema públic de serveis socials amb entitats privades d’iniciativa social, i en l’article 87.1 que «els acords d’acció concertada són instruments organitzatius de naturalesa no contractual a través dels quals les administracions competents podran organitzar la prestació de serveis socials per entitats d’iniciativa social el finançament, l’accés i el control de les quals siguen de la seua competència, ajustant-se al procediment i als requisits que preveu aquesta llei i la normativa sectorial que hi siga aplicable».
El Decret 181/2017, de 17 de novembre, del Consell, pel qual es desenvolupa l’acció concertada per a la prestació de serveis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per entitats d’iniciativa social (DOGV 8197, 23.12.2017), d’ara en avant Decret 181/2017, aprova el reglament que regula els requisits, el procediment de selecció, el contingut i les condicions bàsiques per a la implantació, l’execució i el desenvolupament dels acords d’acció concertada.
D’acord amb l’article 13 d’aquest decret, correspon a la persona titular de la conselleria competent en matèria de serveis socials efectuar, mitjançant resolució, la convocatòria de concerts amb entitats d’iniciativa social, que ha de recollir aquells aspectes i elements que estableix aquesta norma, delimitant-ne l’objecte i, si és el cas, el nombre de places i les característiques de les prestacions susceptibles de concert, així com els criteris de valoració d’entitats, centres i serveis per a la resolució del procediment de selecció i l’adopció d’acords d’acció concertada, tant en funció de les disponibilitats pressupostàries com de la necessària continuïtat i garantia de qualitat del servei que presten les entitats d’iniciativa social, sota els principis de transparència, publicitat i no discriminació.
Dins de l’estructura orgànica de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, tal com estableixen l’article 10 del Decret 170/2020, de 30 d’octubre, del Consell, d’aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i l’article 3 de l’Ordre 3/2021, de 30 de març, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es desplega el Decret 170/2020, la Direcció General d’Infància i Adolescència exerceix les funcions en matèria d’infància i adolescència i les competències en concert de serveis derivats mitjançant, entre altres, les següents actuacions:
1. Generar recursos que acompanyen i donen suport a la vida independent de les persones joves que compleixen la majoria d’edat quan estan sota una mesura de protecció.
2. Elaborar les propostes dels projectes normatius i de convocatòries relatius a l’àmbit de les competències atribuïdes, així com els documents tècnics, les instruccions i els procediments.
3. Gestionar els concerts, en col·laboració i sense perjudici de les competències atribuïdes a la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema, així com les subvencions i les prestacions en matèria de la seua competència.
4. Prestar les mesures assistencials i de suport a l’emancipació necessàries per a fomentar l’autonomia personal i la competència social de les persones joves que hagen complit la majoria d’edat trobant-se sota una mesura de protecció, per a possibilitar la igualtat d’oportunitats.
El Decret llei 6/2021, d’1 d’abril, del Consell, aprova les mesures urgents en matèria economicoadministrativa per a l’execució d’actuacions finançades per instruments europeus per a donar suport a la recuperació de la crisi conseqüència de la COVID-19. En el seu capítol VI regula el règim especial de gestió de les actuacions incloses en el Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat pel Mecanisme europeu de recuperació i resiliència i pels fons REACT-EU per a donar suport a la recuperació després de la crisi de la COVID-19 (NextGeneration-EU).
Per tant, el Pla de recuperació, transformació i resiliència, d’ara en avant PRTR, es configura com un instrument promogut a escala de la Unió Europea per a mitigar els impactes de la pandèmia COVID-19, així com transformar la societat amb els objectius de modernitzar el teixit productiu, impulsar la descarbonització i el respecte al medi ambient, fomentar la digitalització i la millora de les estructures i els recursos destinats a la investigació i formació, per tal d’aconseguir, en última instància, una major capacitat de la societat per a superar els problemes.

Amb la finalitat de facilitar la gestió de l’esmentat PRTR i concretar les directrius que garantisquen el compliment coordinat dels requeriments establits per la normativa comunitària per a l’execució d’aquest, es dicta l’Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del PRTR, la qual desenvolupa un sistema de gestió orientat a definir, planificar, executar, seguir i controlar els projectes i subprojectes en els quals es descomponen les mesures previstes en el PRTR. L’ordre esmentada s’haurà d’aplicar a aquesta convocatòria excepte quant al que estableixen els articles 4 i 5, per no comportar la prestació dels serveis objecte d’aquesta cap mena d’impacte negatiu ni perjudici significatiu en el medi ambient.
Així mateix, en compliment de l’article 6 de l’Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha aprovat un pla de mesures antifrau per a la gestió dels fons Next Generation, de 22 de febrer de 2022, per a garantir l’ús dels fons corresponents, de conformitat amb les normes aplicables, en particular pel que fa a la prevenció, detecció i correcció del frau, la corrupció i els conflictes d’interessos.

Aquesta convocatòria d’acció concertada en matèria de serveis socials en el sector d’infància i adolescència correspon al projecte número 5 proposat per la Comunitat Valenciana d’acord amb el conveni subscrit entre el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i la Comunitat Valenciana, per a l’execució de projectes a càrrec de fons europeus procedents del Mecanisme per a la recuperació i resiliència. Aquest projecte s’engloba en el component 22, Pla de xoc per a l’economia de les cures i el reforç de les polítiques d’inclusió, i la inversió C22.I2, Pla de modernització dels serveis socials: transformació tecnològica, innovació, formació i reforç de l’atenció a la infància del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern d’Espanya.

En la situació actual de crisi econòmica i sanitària, es fa més necessari generar nous recursos dirigits als i les adolescents, i a les persones joves, que possibiliten la seua inclusió efectiva en el teixit econòmic i social, especialment aquelles que han estat sota una mesura de protecció o que, per la seua situació de risc d’exclusió social, necessiten suport i acompanyament en la seua transició a la vida independent i l’emancipació.
Per això, i amb la finalitat de permanència dins de les polítiques d’acció social, s’implanten les oficines Mentora Plus.
L’article 19 del Decret llei 6/2021 estableix que, per a la gestió dels fons europeus que s’assignen a la Comunitat Valenciana a través del Mecanisme europeu de recuperació i resiliència, es podran crear nous programes pressupostaris vinculats exclusivament a l’objecte i la finalitat dels projectes o les actuacions finançats i a la corresponent política de despesa a la qual queden associats. En els pressupostos de la Generalitat hi ha el programa pressupostari 313.99, MRR polítiques inclusives, l’objecte del qual inclou la finalitat d’aquesta convocatòria.

En virtut del que s’ha exposat, i fent ús de les facultats que confereix el Decret 170/2020, de 30 d’octubre, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en relació amb el ja esmentat article 13 del Decret 181/2017, de 17 de novembre, del Consell, a proposta de la directora general d’Infància i Adolescència, resolc:

Primer
Aprovar la convocatòria pública dels acords d’acció concertada en matèria de serveis socials en el sector d’atenció a la infància i adolescència per als anys 2022, 2023 i 2024: Servei de suport a l’emancipació i autonomia personal d’adolescents i persones joves extutelades o en risc d’exclusió social (oficina Mentora Plus), segons el que disposen l’annex I de condicions generals de la convocatòria, l’annex II de condicions tècniques i el model de sol·licitud de documentació que figura en l’annex IV d’aquesta resolució, i ordenar la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.


Segon
Aquesta convocatòria serà aplicable als concerts socials que se subscriguen en aquest àmbit i sector d’acció social, per als anys 2022, 2023 i 2024 a càrrec de l’aplicació pressupostària 16.99.99.0000313.99.4, línia S1153000, oficines Mentora Plus, servei de suport a l’autonomia personal i emancipació de persones joves, dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per als anys 2022, 2023 i 2024, per uns imports d’1.124.659,87 euros per a 2022, 1.985.827,97 euros per a 2023 i 1.193.151,66 euros per a 2024. La resolució d’aquesta convocatòria queda condicionada a l’existència de crèdit adequat i suficient en els pressupostos dels exercicis 2023 i 2024.


Tercer
La data de finalització dels concerts socials d’aquesta convocatòria serà el 31 de juliol de 2024, sense perjudici de la seua possible pròrroga.

Quart
Delegar en la persona titular de la Direcció General d’Infància i Adolescència la resolució del procediment d’acció concertada a què es refereix aquesta convocatòria, així com, per raó d’interés públic i amb anterioritat a la data de finalització, l’ampliació del període de vigència de l’acord d’acció concertada, mitjançant pròrroga, de mutu acord, dels serveis concertats.

Cinqué
Així mateix, es delega i es faculta la persona titular de la Direcció General d’Infància i Adolescència, en l’àmbit de les seues competències, per a dictar quantes instruccions siguen necessàries, tant per a l’execució i aplicació d’aquesta resolució com per a l’adequada gestió dels concerts en el seu àmbit funcional.

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades podran interposar un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats des de l’endemà de publicar-se. Així mateix, amb caràcter potestatiu podrà interposar recurs de reposició en el termini d’un mes a comptar des de l’endemà de publicar-se, davant del mateix òrgan que ha dictat la resolució. Tot això, de conformitat amb el que estableixen els articles 112, 114, 115, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 8, 14.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que les persones interessades en puguen exercir, si és el cas, qualsevol altre que estimen procedent.

València, 27 de maig de 2022. La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives: Mónica Oltra Jarque.








ANNEX I
Condicions generals de la convocatòria dels acords
d’acció concertada en matèria de serveis socials
en el sector d’infància i adolescència per als exercicis 2022, 2023 i 2024: Servei de Suport a l’Emancipació i Autonomia
Personal d’adolescents i persones joves extutelades
o en risc d’exclusió social (oficina Mentora Plus)


Índex
Títol I. Disposicions generals
Article 1. Àmbit i objecte d’aplicació
Article 2. Duració del concert i vigència de la convocatòria
Article 3. Accés als serveis per les persones usuàries
Títol II. Del procediment de concertació
Capítol I. Requisits
Article 4. Sol·licitants
Article 5. Requisits generals
Capítol II. Iniciació del procediment
Article 6. Inici d’ofici
Article 7. Forma, termini i lloc de presentació de sol·licituds
Article 8. Documentació i informació que s’ha d’adjuntar amb la sol·licitud
Capítol III. Ordenació i instrucció del procediment
Article 9. Comissió Instructora
Article 10. Criteris de selecció i valoració d’entitats i serveis

Article 11. Comissió d’Avaluació
Article 12. Proposta de resolució
Capítol IV. Finalització del procediment de selecció
Article 13. Resolució de concessió
Article 14. Efectes del concert
Article 15. Publicació de la resolució
Article 16. Recursos
Capítol V. Formalització dels concerts
Article 17. Condicions prèvies a la formalització
Article 18. Formalització del concert social
Títol III. Finançament de l’acció concertada
Article 19. Mòduls econòmics. Càlcul de l’import de l’anualitat del concert social
Article 20. Justificació de la prestació del servei
Article 21. Pagament del cost del concert social
Article 22. Comprovació i control de la despesa
Títol IV. Execució dels concerts
Article 23. Obligacions de l’administració concertant
Article 24. Obligacions de l’entitat titular del servei concertat

Article 25. Qualitat dels serveis: actuacions de control i seguiment

Article 26. Contractació d’activitats accessòries amb tercers
Article 27. Resolució de conflictes
Article 28. Inspecció i control ordinari
Títol V. Concertació de serveis addicionals i modificació i revisió dels concerts
Article 29. Concertació de serveis addicionals o de nova creació
Article 30. Modificació dels concerts
Article 31. Revisió i modificació de les condicions tècniques i econòmiques


TÍTOL I
Disposicions generals

Article 1. Àmbit i objecte d’aplicació
1. Per aquesta convocatòria, la conselleria competent en matèria de serveis socials podrà encomanar a entitats d’iniciativa social, mitjançant acords d’acció concertada, la provisió dels serveis susceptibles d’acció concertada, en aplicació del Decret 181/2017, pel qual es desenvolupa l’acció concertada per a la prestació de serveis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per entitats d’iniciativa social, en els termes que es detallen en l’annex II de condicions tècniques d’aquesta convocatòria.
2. Constitueix l’objecte del concert, segons es determina en aquesta convocatòria, la gestió integral del Servei de Suport a l’Emancipació i Autonomia Personal d’adolescents i persones joves extutelades o en risc d’exclusió social (oficina Mentora Plus).
3. Les oficines Mentora Plus objecte d’aquest concert social s’integraran en la Xarxa Pública Valenciana de Serveis Socials i d’atenció a la infància i adolescència.

Article 2. Duració del concert i vigència de la convocatòria
1. En atenció al que estableix l’article 9.2 del Decret 181/2017, el termini de vigència de la convocatòria s’iniciarà l’endemà de la data de publicació de la resolució de convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i finalitzarà el 31 de juliol de 2024, sense perjudici que els concerts constituïts a l’empara d’aquesta puguen ser prorrogats amb posterioritat a aquesta data.
2. El termini de vigència del concert s’iniciarà en la data que es determine en la resolució de concessió i finalitzarà el 31 de juliol de 2024, sense perjudici de la seua possible pròrroga.
3. El concert podrà prorrogar-se, de mutu acord, amb anterioritat a la seua finalització i per resolució de l’òrgan competent per a la seua decisió, si hi concorren les circumstàncies previstes en l’article 35 del Decret 181/2017.

Article 3. Accés als serveis per les persones usuàries
1. L’accés al servei concertat serà sempre a través del procediment i òrgan administratiu que es designe en l’annex II de condicions tècniques, de la resolució de convocatòria.
2. El servei concertat haurà d’admetre els i les adolescents i les persones joves derivades per a la seua atenció.


TÍTOL II
Del procediment de concertació

CAPÍTOL I
Requisits

Article 4. Sol·licitants
Segons el marc normatiu vigent a la Comunitat Valenciana, podran sol·licitar i participar en el règim d’acció concertada a l’empara d’aquesta convocatòria aquelles entitats d’iniciativa social que complisquen els requisits per a accedir al règim d’acció concertada i per a actuar com a institucions col·laboradores en l’àmbit de la infància i l’adolescència, que reunisquen els requisits de l’article 180 de la Llei 26/2018.


Article 5. Requisits generals
1. D’acord amb el que disposa l’article 7 del Decret 181/2017, podran sol·licitar i accedir al règim d’acció concertada les entitats d’iniciativa social prestadores de serveis socials que complisquen els següents requisits:
a) Estar degudament inscrites en l’àrea d’atenció corresponent a infància i adolescència en el Registre d’entitats, centres i serveis de la conselleria competent en matèria de serveis socials.
b) Complir amb els requisits de solvència tècnica per a prestar el servei, així com una experiència mínima dels professionals en l’atenció del col·lectiu al qual es dirigeix l’acció concertada.
c) Trobar-se al corrent en el pagament de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.
d) Disposar d’acreditació administrativa, autorització de funcionament o presentar declaració responsable, en el cas que la normativa general de serveis socials i/o la normativa sectorial així ho exigisca.

En el cas d’aquells serveis d’acció concertada que no compten amb normativa sectorial d’aplicació, hauran de presentar junt amb la seua sol·licitud una declaració responsable per la qual es comprometen a complir tots els requisits de funcionament exigits en l’annex tècnic d’aquesta convocatòria.
e) Acreditar o estar en condicions de disposar d’un certificat de qualitat del servei, abans de la finalització del concert social o la seua pròrroga. Les entitats que no puguen acreditar aquest requisit hauran de complir el que estableix la disposició transitòria cinquena del Decret 181/2017.
f) Acreditar la titularitat de l’immoble en què presta el servei, o la disponibilitat per qualsevol títol jurídic vàlid per un període no inferior al de la vigència del concert, així com l’autorització de l’entitat o persona titular del local on està situat el servei.

g) No estar incursa en les prohibicions que estableix l’article 8 del Decret 181/2017.
h) Comunicar qualsevol trasllat o modificació substancial que afecte la naturalesa de l’acció concertada.
2. A més dels requisits generals establits en l’article 7 del Decret 181/2017, les entitats hauran de complir amb els principis transversals del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), aprovat per Acord del Consell de Ministres de 27 d’abril de 2021, així com els principis de gestió específics recollits en l’article 2 de l’Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del PRTR.
Així mateix, hauran d’autoritzar la cessió de dades entre les administracions públiques implicades en el PRTR per a executar el que preveu la normativa europea que és aplicable i de conformitat amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.
3. Finalment, les entitats beneficiàries que desenvolupen activitats econòmiques hauran d’acreditar la inscripció en el cens d’empresaris, professionals i retenidors de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, que ha de reflectir l’activitat econòmica efectivament desenvolupada a la data de sol·licitud de l’ajuda.


CAPÍTOL II
Iniciació del procediment

Article 6. Inici d’ofici
El procediment de concertació s’inicia d’ofici amb la publicació de la resolució de convocatòria i s’impulsarà d’ofici en tots els seus tràmits, respectant els principis de transparència, publicitat i no discriminació, així com la resta dels principis generals establits en els articles 6 i 87 de la Llei 3/2019, de 18 de febrer, de la Generalitat, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana, i en l’article 4 del Decret 181/2017.

Article 7. Forma, termini i lloc de presentació de sol·licituds
1. La sol·licitud de participació en el procediment de concertació (annex IV) s’efectuarà mitjançant el model que estarà accessible en la seu electrònica de la Generalitat, https://sede.gva.es (Procediments administratius) i en el següent enllaç de la guia PROP https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=22168&version=amp, degudament formalitzada i subscrita electrònicament per la persona que exercisca la representació de l’entitat titular del servei objecte del concert.

2. El termini de presentació inicial de sol·licituds d’aquesta convocatòria serà d’un mes a partir de l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Durant el termini de vigència d’aquesta convocatòria, si hi ha crèdit adequat i suficient per a això i les necessitats del servei ho justifiquen, l’òrgan facultat per a resoldre el procediment de concertació podrà, així mateix:
a) Concertar sense necessitat de nova sol·licitud els serveis que, malgrat haver aconseguit la puntuació mínima, hagueren quedat exclosos per falta de crèdit pressupostari, seguint l’ordre de prelació resultant del procediment de selecció, amb la comprovació prèvia que l’entitat continua reunint els requisits necessaris.
b) Obrir nou termini de presentació de sol·licituds, a l’empara d’aquesta convocatòria, per a concertar tant els serveis que hagueren quedat deserts per falta de sol·licituds adequades o per extinció com aquells altres compresos en l’objecte de la convocatòria que precise per a atendre necessitats sobrevingudes.
Els acords d’acció concertada que se subscriguen amb posterioritat al termini inicial de sol·licituds se sotmetran a les condicions corresponents a aquesta convocatòria pública i la seua duració no podrà prolongar-se més enllà de la vigència dels concerts subscrits a l’empara d’aquesta, incloses les pròrrogues.
3. Es presentarà una sol·licitud per cada oficina Mentora Plus que l’entitat oferisca per a concert.
4. La presentació de sol·licituds i documentació annexa s’haurà de fer de manera electrònica en la forma prevista en l’apartat 1 d’aquest article.
D’acord amb l’article 14.1 del Reial decret 203/2021, de 30 de març, pel qual s’aprova el Reglament d’actuació i funcionament del sector públic per mitjans electrònics, la validesa de la presentació de les sol·licituds o documentació en suport no electrònic requerirà la posterior esmena en format electrònic, que serà requerida pel procediment previst en l’article 9.2 d’aquesta convocatòria.

Tal com disposa l’article 68.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en aquest cas es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en què s’ha realitzat l’esmena.
5. A l’efecte de participació en aquesta convocatòria, es considera que la mateixa subscripció de la sol·licitud de concert social per les entitats susceptibles de ser-ne beneficiàries, per si mateixes o per representant, implica la capacitat jurídica i d’obrar necessària per a sol·licitar el concert social oportú, permetre l’accés a la Plataforma autonòmica d’interoperabilitat i autoritzar expressament la consulta interactiva de documentació.
D’acord amb el que disposa l’article 28 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en absència d’oposició expressa per part de la persona interessada, l’òrgan gestor del procediment estarà autoritzat a obtindre directament les dades dels documents elaborats per qualsevol administració, que, per a aquest procediment, són les següents:

a) Document d’identitat (DNI) de la persona que exerceix la representació legal de l’entitat sol·licitant.
b) Certificació que l’entitat està al corrent de les obligacions amb la Tresoreria General de la Seguretat Social.
No obstant això, haurà de constar autorització expressa per a l’obtenció dels següents documents o, en cas contrari, haurà d’aportar-los l’entitat:
a) Certificació que l’entitat està al corrent de les obligacions tributàries (Hisenda estatal. AEAT).
b) Certificació que l’entitat està al corrent de les obligacions tributàries (Hisenda autonòmica de la Generalitat Valenciana).
6. Així mateix, tots els tràmits que afecten les persones interessades per a l’exercici dels seus drets i obligacions, així com l’esmena de la sol·licitud, s’hauran de fer per mitjans electrònics.

Article 8. Documentació i informació que s’ha d’adjuntar amb la sol·licitud
1. A més de la sol·licitud (annex IV), la documentació que han de presentar les entitats per a cada oficina Mentora Plus de la qual sol·liciten participar en el procediment de concertació serà la següent:
a) Certificat acreditatiu de l’acord adoptat per l’òrgan competent de l’entitat en el qual s’autoritze la persona que exerceix la representació legal per a la participació en el procediment de selecció i la sol·licitud del concert social (annex V).
b) Certificat d’estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Agència Tributària, estatal i autonòmica, si no s’autoritza expressament la consulta interactiva d’aquestes obligacions (apartat L1 de la sol·licitud).
c) Certificat d’estar al corrent dels pagaments amb la Tresoreria General de la Seguretat Social, en cas d’oposar-se a la consulta interactiva d’aquests pagaments (apartat L2 de la sol·licitud).
d) Declaració responsable de l’entitat de no estar incursa en cap causa de prohibició per a concertar (apartat J de la sol·licitud).
e) Memòria tècnica de funcionament del servei i activitats de l’entitat.
f) Relació de professionals i personal d’atenció directa amb què compta el servei, amb indicació del nom i cognoms dels seus components, lloc de treball, titulació, tipus de relació laboral amb l’entitat titular, antiguitat, nombre d’hores diàries o setmanals de dedicació de cadascun d’ells i funcions que duen a terme.
Si la plantilla professional no estiguera contractada, s’aportarà un compromís de contractació del personal requerit per al correcte funcionament del servei, i haurà d’aportar la documentació prèviament indicada en el termini d’un mes després de la formalització de l’acord d’acció concertada, així com una adscripció dels mitjans necessaris.

g) Declaració responsable de la disponibilitat de l’immoble en el qual es presta el servei per un període no inferior a la vigència del concert (apartat E de la sol·licitud).
h) Declaracions responsables corresponents a les clàusules socials (apartat F de la sol·licitud).
i) Declaració responsable subscrita per la persona representant de l’entitat que tota persona que intervinga en la prestació del servei en exercir professió, ofici i activitat que implique contacte habitual amb persones menors d’edat compleix el requisit previst en l’article 57 de la Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l’adolescència davant la violència, relatiu a no haver sigut condemnada per sentència ferma per qualsevol delicte contra la llibertat i indemnitat sexuals tipificat en el títol VIII de la Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, així com per qualsevol delicte de tràfic d’éssers humans tipificat en el títol VII bis del Codi Penal (apartat G de la sol·licitud).
En el cas que alguna persona incomplira aquesta obligació de manera sobrevinguda, l’entitat haurà de procedir de manera immediata a substituir-la.
j) Escriptura o document de constitució, de modificació, estatuts o acta fundacional en què consten els fins de l’entitat.
k) Certificat de qualitat del servei, expedit en data anterior a la finalització del termini de presentació de sol·licituds. Les entitats que no puguen acreditar el requisit esmentat han de presentar una declaració responsable en què es comprometen a complir el que estableix la disposició transitòria cinquena del Decret 181/2017.
l) Model de domiciliació bancària, que estarà disponible en la seu electrònica.
m) Declaració responsable de l’experiència de l’entitat en la gestió de centres, serveis i/o programes d’atenció al col·lectiu al qual es dirigeix l’acció concertada (apartat H de la sol·licitud).
n) Declaració responsable del compliment de la solvència tècnica, així com de l’experiència mínima de les persones professionals que prestaran el servei.
o) Declaració d’absència de conflicte d’interessos (DACI), ANNEX VI.
p) Declaració de cessió i tractament de dades en relació amb l’execució d’actuacions del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), ANNEX VII.
q) Declaració responsable de compromís en relació amb l’execució d’actuacions del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), ANNEX VIII.
r) Declaració responsable en relació amb el servei de formació de l’equip professional.
s) Certificats dels acords de col·laboració amb entitats públiques i/o privades. Haurà de presentar-se un document per cada acord de col·laboració, signat electrònicament per la persona representant legal de l’entitat amb la qual s’estableix aquest.
t) Documentació acreditativa dels altres requisits per a tindre en compte en el barem.
2. Durant la fase d’instrucció, l’Administració haurà d’incorporar d’ofici a l’expedient el certificat o document acreditatiu de la inscripció de l’entitat titular en el Registre general de titulars d’activitats, de serveis i centres de serveis socials de la Comunitat Valenciana.



CAPÍTOL III
Ordenació i instrucció del procediment

Article 9. Comissió Instructora
1. La instrucció de l’expedient correspondrà a una comissió instructora, integrada per les següents persones dels serveis adscrits a la direcció general competent en matèria d’infància i adolescència:
a) La persona titular de la prefectura de secció amb competències en el servei objecte de la convocatòria, que actuarà com a president. En cas d’absència, vacant o malaltia, serà substituïda per una altra persona que ocupe una de les prefectures de secció de la direcció general competent.

b) Dues persones que presten els seus serveis com a tècnics/tècniques de la direcció general amb competències en matèria d’infància i adolescència, una de les quals actuarà com a secretari/ària.
2. La Comissió Instructora s’encarregarà de verificar la documentació presentada en el procediment i de baremar-la, així com de fer-ne l’avaluació tècnica. Una vegada revisada la documentació, quan la sol·licitud no reunisca els requisits exigits o no s’hi acompanye la documentació preceptiva, l’òrgan d’instrucció requerirà, mitjançant publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, perquè, de conformitat amb el que exigeix la llei i les seues disposicions de desplegament, esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb indicació que, si així no ho fera en el termini de deu dies hàbils, se’l considerarà desistit de la seua petició, amb resolució prèvia que haurà de ser dictada en els termes previstos en la legislació de procediment administratiu comú.
3. La puntuació mínima per a accedir al règim d’acció concertada s’estableix en 50 punts. D’acord amb els criteris de selecció, en els casos en els quals el nombre de sol·licituds siga superior a les disponibilitats de les prestacions susceptibles de concert, es proposarà el concert dels serveis de referència amb aquelles entitats que obtinguen la major puntuació.
4. En cas d’empat en la puntuació per part de dues entitats, s’atorgarà preferència a les que hagen obtingut més puntuació en l’apartat 4 de l’article 10 i, en cas de persistir l’empat, es prendrà com a criteri la data (dia i hora) de presentació de la sol·licitud de concert, amb prioritat per a la presentada amb major antelació.
Així mateix, la Comissió Instructora farà una relació ordenada de les entitats sol·licitants amb una proposta de puntuació, en aplicació del barem previst en aquesta convocatòria, per a traslladar-la a la Comissió de Valoració. La proposta de puntuació referida no serà vinculant per a aquesta comissió.
5. Tota la documentació que siga emesa per la Comissió Instructora, inclosa la que s’indica en l’apartat anterior, haurà de ser subscrita per la persona que la presidisca i la que actue com a secretària o aquelles que les substituïsquen.
6. La Comissió Instructora exercirà les seues funcions actuant com a òrgan col·legiat. De cadascuna de les sessions s’alçarà la corresponent acta que serà signada per les persones que exercisquen la Secretaria i la Presidència, una vegada aprovada per totes les persones assistents a cada sessió.
7. La resta de les qüestions relatives al règim de funcionament es regirà pel que preveu la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic.

Article 10. Criteris de selecció i valoració d’entitats i serveis
La valoració de les sol·licituds s’efectuarà atenent els següents criteris de selecció i valoració d’entitats:
1. Els anys d’experiència acreditada en la prestació de serveis dirigits a infància i adolescència. Aquest criteri es valorarà amb un màxim de 22 punts, a raó d’un punt per any complet acreditat, a comptar de la inscripció de qualsevol servei dins d’aquest àmbit funcional.

L’experiència s’acreditarà mitjançant declaració responsable que figura en la sol·licitud, signada electrònicament.
2. Tindre establida una carta de servei amb relació de serveis que ofereix, amb compromisos de gestió, indicadors detallats per al seguiment, sistema de gestió de queixes i reclamacions, i mesures d’esmena àgils en cas d’incompliment, en document de carta de serveis, que es facilite a les persones usuàries, amb independència del reglament de règim interior. Aquest criteri es valorarà amb un màxim de 5 punts.

Per a la valoració d’aquest criteri haurà de presentar-se la carta de servei.
3. El treball desenvolupat en l’àmbit comunitari i el grau d’inserció de l’entitat en el territori, desenvolupant accions i programes de coordinació, que s’hauran d’acreditar documentalment, computant cada programa de col·laboració pública amb 2 punts, i amb 1 punt els de col·laboració amb entitats privades, fins a un màxim de 15 punts.
Aquest extrem s’haurà d’acreditar mitjançant certificats signats electrònicament per la persona que exercisca la representació legal de l’entitat pública o privada amb la qual es desenvolupen o es desenvoluparan els programes de col·laboració.
4. Les bones pràctiques socials i de gestió de personal, en relació amb les clàusules socials de creació d’ocupació per a persones amb dificultats, plans d’igualtat entre dones i homes, i altres de caràcter social, especialment establides en l’execució de les prestacions objecte d’acció concertada.
Aquest criteri es valorarà amb un màxim de 20 punts, de la manera següent:
a) Tindre incorporades, temporalment o indefinidament, persones treballadores que es troben incloses en algun dels col·lectius d’especial atenció, fins a 15 punts:
– Persones joves que hagen estat en situació de risc declarada o tutelades per l’entitat pública durant la seua minoria d’edat.
– Dones víctimes de violència de gènere. Aquesta circumstància es tindrà en compte per a les unitats de convivència en les quals hi haja alguna víctima de violència de gènere acreditada, i no sols en els casos de la titular del contracte.
– Víctimes del terrorisme.
– Persones amb diversitat funcional amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %. Aquesta circumstància es tindrà en compte no sols per als titulars del contracte, sinó per a qualsevol membre de la unitat de convivència.
– Unitats de convivència en què totes les persones es troben en situació de desocupació i hagen esgotat les prestacions corresponents.

– Unitats de convivència en les quals alguna persona assumeix la pàtria potestat, la tutela o l’acolliment familiar d’una persona menor d’edat.
– Persones en situació de necessitat o en risc d’exclusió, especialment quan tinguen descendents menors d’edat exclusivament a càrrec seu.

Percentatge Punts
Més del 3 % 15
Entre el 2 i el 3 % 10
Entre l’1 i el 2 % 5


Aquest apartat s’acreditarà mitjançant la declaració responsable que figura en la sol·licitud.
b) Tindre establit un pla d’igualtat de dones i homes, que assegure la igualtat de gènere i l’eventual millora dels mínims en matèria d’igualtat i de conciliació laboral establits en la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, i normativa autonòmica (Llei 9/2003, de 2 d’abril, de la Generalitat).

Aquest criteri es valorarà fins a 5 punts: 3 punts per sol·licitud del visat i 5 punts per pla d’igualtat visat.
Haurà de presentar-se el pla d’igualtat o document oficial que acredite la sol·licitud de visat.
5. Disposar d’un protocol de funcionament del servei, fins a 10 punts. Es valoraran especialment els següents aspectes:
– Programació del servei i els àmbits d’actuació. 3 punts.
– Objectius generals i específics que es pretén aconseguir amb la prestació del servei, adaptats a les característiques de la població atesa. 3 punts.
– Criteris i tècniques metodològiques d’intervenció professional. 4 punts.
Haurà d’aportar-se el protocol de funcionament del servei per a valorar-lo.
6. Servei de formació de l’equip professional del servei, dut a terme per personal extern especialitzat en motivació i cohesió grupal en l’àrea d’infància i adolescència, amb experiència de 300 hores acreditada mitjançant declaració responsable. Fins a 10 punts.
– 90 hores anuals: 10 punts.
– 80 hores anuals: 8 punts.
– 70 hores anuals: 6 punts.
– 60 hores anuals: 4 punts.
– 50 hores anuals: 2 punts.
La persona representant legal de l’entitat haurà de presentar una declaració responsable, signada electrònicament, per a acreditar aquest extrem.
7. Programes específics d’intervenció Aquest criteri es valorarà amb un màxim de 18 punts, de la manera següent:
– Programes d’entrenament en habilitats socials. 2 punts.
– Programes de suport a la integració social i comunitària. 2 punts.

– Programes de prevenció i detecció de situacions de violència de gènere. 2 punts.
– Programes informatius, preventius i de detecció d’addiccions. 2 punts.
– Programes d’inserció laboral i formació per a l’ocupació. 2 punts.

– Programes d’ampliació d’habilitats educatives. 2 punts.
– Programes de formació en autonomia personal i economia domèstica. 2 punts.
– Programes de bones pràctiques en l’ús de les noves tecnologies i les xarxes socials. 2 punts.
– Programes de sensibilització en matèria d’igualtat de gènere, llibertat i identitat sexual. 2 punts.
Els programes hauran de detallar-se en l’apartat I de la sol·licitud.

Article 11. Comissió d’Avaluació
1. Per a l’avaluació del procediment d’acció concertada que estableix aquesta convocatòria, es crea una comissió d’avaluació que estarà integrada pels següents membres de la direcció general amb competències en matèria d’infància i adolescència:
a) La persona titular de la prefectura de servei competent en la matèria objecte d’aquesta convocatòria, que exercirà la presidència. En cas d’absència, vacant o malaltia, la substituirà la persona que exercisca alguna de les prefectures de servei d’aquesta direcció general.
b) Vocals:
– Dues persones que exercisquen alguna de les prefectures de servei de la direcció general. En cas d’absència, vacant o malaltia, la substituirà una persona de perfil tècnic que designe a aquest efecte la persona que exercisca la presidència de la comissió.
– Dues persones titulars d’alguna de les prefectures de secció de la direcció general.
2. Actuarà com a secretari/ària de la comissió una persona que exercisca una prefectura de secció de la direcció general que assistirà a les reunions amb veu, però sense vot.
3. La Comissió d’Avaluació exercirà les seues funcions actuant com a òrgan col·legiat. De cadascuna de les sessions s’alçarà la corresponent acta que serà signada per les persones que exercisquen la secretaria i la presidència, una vegada aprovada per tots els membres assistents a cada sessió.
4. La Comissió d’Avaluació serà convocada amb una antelació mínima de 48 hores, sent necessària per a la seua vàlida constitució la presència de la majoria dels seus membres, i necessàriament de les persones que n’exercisquen la presidència i la secretaria.
5. Els acords s’hauran d’adoptar per la majoria de les persones presents.
6. La resta de les qüestions relatives al règim de funcionament es regirà pel que preveu la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic.

Article 12. Proposta de resolució
1. La Comissió d’Avaluació, amb la remissió prèvia per la Comissió Instructora, serà l’encarregada d’elaborar una relació ordenada de participants en el procediment de selecció que hagen acreditat els requisits exigits, amb la puntuació atorgada en el procediment de selecció d’acord amb els criteris de valoració que estan desenvolupats i ponderats en aquesta convocatòria.
2. D’acord amb aquesta relació, s’elaborarà la proposta de resolució, que haurà de remetre’s al titular de la direcció general amb competències en matèria d’infància i adolescència, en la qual s’haurà de determinar l’entitat o entitats que, havent obtingut més puntuació per a cada lot, es proposen per a la formalització de l’acord d’acció concertada i el nombre de lots que s’han de concertar amb cada entitat d’iniciativa social, que hauran de quedar a la disposició de la conselleria a partir del moment que s’especifique en la resolució de concessió del concert social.
3. En la mateixa proposta de resolució es deixarà constància dels serveis oferits per cada entitat d’iniciativa social sol·licitant sobre els quals siga procedent denegar el concert, motivant la causa de denegació.


CAPÍTOL IV
Finalització del procediment de selecció

Article 13. Resolució de concessió
1. La persona titular de la direcció general amb competències en matèria d’infància i adolescència, per delegació de la persona titular de la conselleria, a proposta de la Comissió d’Avaluació i tenint en compte les disponibilitats pressupostàries existents, resoldrà sobre la concessió o denegació del concert social en un termini màxim de sis mesos des de la publicació de la convocatòria pública en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
2. Transcorregut el termini establit en l’apartat anterior sense haver-se dictat i publicat la resolució expressa, hauran d’entendre’s desestimades les sol·licituds formulades per les entitats participants en el procediment de concertació per silenci administratiu, d’acord amb el que estableix l’article 25 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sense perjudici que subsistisca l’obligació legal de l’Administració de resoldre expressament.
3. La resolució de concessió especificarà, respecte de les entitats d’iniciativa social que no acrediten el requisit de disposar d’un certificat de qualitat del centre o servei concertat, la seua obligació de sotmetre’s, en el termini màxim de dos anys a comptar de la data de formalització del concert, a l’avaluació de qualitat del servei i presentar un certificat de qualitat homologat per alguna entitat acreditada en matèria d’avaluació, i l’Administració podrà procedir a l’extinció del concert si no es compleix amb aquesta obligació en el termini establit, segons el que determina la disposició transitòria cinquena del Decret 181/2017.


Article 14. Efectes del concert
1. Els efectes econòmics del concert s’iniciaran a partir de la posada a la disposició del servei concertat a la conselleria concertant, que haurà de produir-se en la data indicada en la resolució de concessió.

2. La quantia màxima del concert es determinarà, per a cada lot, prenent en consideració el mòdul econòmic aplicable i el període de prestació del servei.

Article 15. Publicació de la resolució
1. La resolució de concessió i denegació de concerts que es dicte posarà fi al procediment de selecció, i serà objecte de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i aquesta tindrà els efectes de la notificació als interessats conforme al que disposa l’article 45 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Article 16. Recursos
La resolució posa fi a la via administrativa i contra aquesta es podrà interposar recurs potestatiu de reposició en el termini d’un mes, a comptar des de l’endemà de la seua publicació, o bé directament recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, a comptar des de l’endemà d’aquesta publicació, de conformitat amb el que disposa l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que s’hi puga interposar qualsevol altre que s’estime pertinent.


CAPÍTOL V
Formalització dels concerts

Article 17. Condicions prèvies a la formalització
1. Amb caràcter previ a la subscripció del concert social, l’entitat concertant haurà d’aportar:
a) L’últim rebut de l’Impost d’Activitats Econòmiques corresponent al servei o document que n’acredite l’exempció.
b) L’últim rebut de pagament de prima d’assegurança que cobrisca la responsabilitat civil, així com les contingències derivades per invalidesa i defunció en cas d’accident de les persones usuàries.

Article 18. Formalització del concert social
1. Els concerts socials producte dels acords d’acció concertada es formalitzaran en un document administratiu d’acord amb el model fixat com a annex III de la convocatòria, dins del termini de trenta dies a comptar del següent a la publicació de la resolució de concessió.

2. En aquest document de concert hauran de constar de manera expressa els drets i les obligacions de les parts, la tipologia del servei concertat, el règim econòmic, la forma de pagament, la duració, la possibilitat de pròrrogues i les causes d’extinció d’aquest.
Així mateix, haurà de deixar constància del requisit de certificació de qualitat, en els termes previstos en la disposició transitòria cinquena del Decret 181/2017.
3. El concert social serà subscrit, en representació de l’administració concertant, per la persona titular de la direcció general amb competències en matèria d’infància i adolescència, com a òrgan facultat per a resoldre el procediment de concertació.
Una vegada formalitzat, s’anotaran d’ofici en la corresponent secció del Registre general de titulars d’activitats, de serveis i centres de serveis socials de la Comunitat Valenciana.
4. El document administratiu en el qual es formalitze el concert social podrà elevar-se a escriptura pública quan ho sol·licite el titular del servei; en aquest cas, les despeses derivades del seu atorgament seran a càrrec de l’entitat adjudicatària del servei.


TÍTOL III
Finançament de l’acció concertada

Article 19. Mòduls econòmics. Càlcul de l’import de l’anualitat del concert social
El finançament dels serveis concertats per la Generalitat a què es refereix aquesta convocatòria s’efectuarà d’acord amb els mòduls econòmics fixats per a cada lot en l’annex II de condicions tècniques de la resolució de convocatòria.

Article 20. Justificació de la prestació del servei
Les entitats signants dels concerts estaran obligades a justificar la prestació del servei i el compliment de les obligacions derivades del concert per al seu abonament.
A aquest efecte hauran de presentar, amb caràcter mensual i per via telemàtica, la documentació exigida en l’annex II de condicions tècniques en les direccions territorials de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. La documentació justificativa haurà de remetre’s en els cinc primers dies del mes següent.

Article 21. Pagament del cost del concert social
1. Amb caràcter general, el pagament del concert s’haurà de fer amb justificació prèvia per part de l’entitat concertada de la realització del servei. A aquest efecte, la conselleria competent en matèria de serveis socials haurà de tramitar mensualment la proposta de pagament del cost del concert social per lot concertat, d’acord amb els mòduls econòmics fixats en l’annex de la convocatòria i el corresponent document de formalització.
2. L’abonament del cost del concert s’efectuarà, mitjançant transferència bancària, al compte específic per a concerts socials designat per l’entitat corresponent.
3. No obstant això, quan així es preveja en la Llei de pressupostos de la Generalitat de l’exercici al qual corresponga la despesa i en el document de formalització del concert, el pagament corresponent a la mensualitat de desembre es lliurarà de manera anticipada amb una estimació de l’import, calculada a partir dels mòduls aplicables, sense perjudici de la regularització corresponent, que s’efectuarà en tot cas abans del 31 de gener de l’exercici següent, que implicarà l’exigència, si és el cas, de reintegrament de l’import indegudament percebut.
Article 22. Comprovació i control de la despesa
1. Les direccions territorials competents en matèria d’infància i adolescència comprovaran la veracitat de les dades aportades i si hi ha alguna incidència o reclamació relativa a l’atenció a les persones usuàries amb la finalitat de prestar la conformitat, si és el cas, a la documentació presentada.
2. L’entitat concertada haurà de remetre per via telemàtica, abans del 31 de gener de l’exercici següent, a la direcció territorial i a la direcció general competent en matèria d’infància i adolescència, una memòria de les actuacions realitzades i el compliment de les condicions, d’acord amb els punts establits en l’annex tècnic d’aquesta convocatòria.
3. L’entitat titular del servei estarà obligada a conservar les factures i els documents justificatius de les despeses, per un període de cinc anys, per al seu control econòmic i financer.



TÍTOL IV
Execució dels concerts

Article 23. Obligacions de l’administració concertant
Constitueixen obligacions de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, com a administració concertant, les següents:
a) Proposar mensualment el pagament de l’import del concert a l’entitat titular del servei concertat, conforme al mòdul econòmic fixat en l’annex tècnic i en el document de formalització del concert social.

b) Resoldre, mitjançant acte administratiu exprés, les altes, les baixes, els trasllats o una altra circumstància susceptible de resolució respecte de les persones usuàries del servei, quan així ho indique l’annex tècnic.
c) Facilitar a l’entitat tota la informació de què dispose de les persones usuàries en el moment d’accés al servei i que resulte necessària per a la seua prestació, sense perjudici que l’entitat actualitze la seua informació com a resultat de la prestació del servei.
Per a això, en els casos que calga, s’establirà la coordinació oportuna mitjançant sessions de derivació, a fi d’especificar i consensuar els objectius que es busquen, el termini previsible d’atenció i els mecanismes de seguiment, control i avaluació.
d) Comunicar a l’entitat concertada, amb la suficient antelació, qualsevol circumstància que afecte les condicions del concert subscrit.

e) Dictar les directrius tècniques i instruccions precises per al desenvolupament de l’activitat, assegurar la qualitat del servei i que es proporcione a les persones menors d’edat el recurs més ajustat a la seua situació i circumstàncies personals, dins d’un entorn social adequat.


Article 24. Obligacions de l’entitat titular del servei concertat
1. Sense perjudici de les establides en les normes d’aplicació, són obligacions específiques de les entitats titulars dels serveis concertats, a conseqüència de l’acord d’acció concertada i formalització del concert, les següents:
a) Posar a la disposició de la Generalitat el servei previst en el concert, així com admetre totes les persones usuàries que se li designen pels òrgans competents.
b) Mantindre els requisits i ràtios de personal segons es determina en la tipologia del recurs i en l’annex tècnic, durant el període de vigència del concert.
c) Prestar el servei gratuïtament a les persones usuàries, de manera que no pot percebre quantitat que, directament o indirectament, supose una contrapartida econòmica pels serveis objecte del concert.
d) Fer constar en la seua documentació i en la seua publicitat, junt amb la denominació de l’entitat i/o el servei, la condició de servei concertat integrat en el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, en el termini màxim de 15 dies des de la formalització del concert social.

Igualment, s’haurà de fer constar aquesta condició en la retolació i publicitat exterior de la seu en què presta el servei.
e) Utilitzar el logotip oficial del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), a més de l’emblema de la Unió Europea acompanyat del text «Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU», per a això hauran d’accedir al següent enllaç web: https://planderecuperacion.gob.es/identidad-visual.
Quan es mostre en associació amb un altre logotip, l’emblema de la Unió Europea haurà de mostrar-se almenys de manera tan prominent i visible com els altres logotips. L’emblema ha de romandre diferent i separat i no es pot modificar afegint altres marques visuals, marques o text. A part de l’emblema, no podrà utilitzar-se cap altra identitat visual o logotip per a destacar el suport de la UE.
f) Assegurar l’adopció de mesures dirigides a previndre, detectar, comunicar i corregir el frau i la corrupció, i previndre el conflicte d’interessos i el doble finançament, previstes en el Reglament UE 2021/241, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, pel qual s’estableix el Mecanisme de recuperació i resiliència.

g) Facilitar les dades identificatives: NIF, nom o raó social i domicili fiscal, d’acord amb el que preveu l’annex IV.B de l’esmentada Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

L’entitat haurà d’acceptar la cessió de les dades entre les administracions públiques implicades per a executar el que preveu la normativa europea que és aplicable i de conformitat amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Aquesta obligació haurà de ser complida també per les entitats o empreses que, si és el cas, es contracten per a les activitats de caràcter accessori establides en l’article 26, Contractació d’activitats accessòries amb tercers, de l’annex I d’aquesta convocatòria.

h) Garantir el compliment dels principis transversals establits en el Pla de recuperació, transformació i resiliència i que pogueren afectar l’àmbit objecte de gestió.
i) Complir en tot moment les condicions tècniques a les quals se subjecta el concert i mantindre els nivells de qualitat en la prestació assistencial.
j) Adoptar les mesures adequades per a establir un sistema intern àgil de recepció, seguiment i resolució de les queixes i reclamacions que pogueren presentar-se per les persones usuàries.
k) Complir i seguir les instruccions i directrius tècniques que formulen els òrgans competents de la conselleria per al desenvolupament de l’activitat, i garantir l’adequada prestació del servei.
l) Disposar d’un òrgan de participació segons les indicacions establides en l’annex tècnic.
m) Tindre almenys la meitat del personal d’atenció directa de la plantilla del servei amb una relació contractual de caràcter indefinit.
n) Conservar les nòmines, les factures i els documents comptables de valor probatori equivalent durant un període de cinc anys.
2. Com a condicions tècniques obligatòries, l’entitat concertant haurà de:
a) Subscriure una pòlissa d’assegurances que cobrisca la responsabilitat civil resultant de les accions del seu personal i de les persones usuàries del centre o servei, així com les contingències derivades de lesió o defunció d’aquest personal i de les persones usuàries en cas d’accident o a conseqüència de la prestació del servei, amb un mínim de 30.000 euros per defunció i de 60.000 euros per a invalidesa per sinistre, sense que hi haja limitació per anualitat del segur, com estableix la disposició addicional huitena del Decret 181/2017.
b) Desenvolupar les actuacions de control i seguiment de les actuacions concertades que s’estipulen en l’article 25 d’aquesta disposició, amb la finalitat de garantir en tot moment la qualitat del servei.

c) Adoptar totes les mesures necessàries per a complir amb les obligacions de protecció de dades de les persones usuàries i per a garantir el deure de reserva del seu personal, d’acord amb el que preveu l’article 13.3 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor, de modificació parcial del Codi Civil i de la Llei d’enjudiciament civil.
d) Comunicar immediatament, en el termini màxim de 24 hores, per qualsevol mitjà escrit o telemàtic, qualsevol incidència greu esdevinguda durant l’estada de la persona en el servei, sent l’òrgan competent de l’Administració concertant la secció corresponent de la direcció territorial.
3. Igualment, les entitats estan obligades a complir amb la legislació laboral vigent i les obligacions que comporta el conveni col·lectiu sectorial autonòmic d’aplicació vigent.
4. Així mateix, estan obligades a facilitar la funció inspectora per part dels serveis d’inspecció de serveis socials i assumir les actuacions de control financer que corresponguen a la Intervenció General de la Generalitat Valenciana.

Article 25. Qualitat dels serveis: actuacions de control i seguiment

1. En virtut de l’acord d’acció concertada, amb la finalitat de garantir en tot moment l’atenció i la qualitat del servei durant el període d’execució del concert, caldrà:
a) Que s’elabore un itinerari d’inserció de cada persona usuària, amb la seua valoració i seguiment per l’equip professional del servei.
b) Que es dispose d’un sistema d’obtenció periòdica de la satisfacció de les persones usuàries respecte de l’atenció rebuda.
c) Existir una avaluació dels resultats i serveis prestats.
2. Per a això, s’estableixen, com a obligacions i exigències a les entitats titulars dels serveis concertats, les següents actuacions:

a) Elaborar, en el termini d’un mes des de l’accés al servei, un itinerari d’inserció individualitzat i de seguiment de les persones usuàries, segons el que estableix l’annex tècnic.
Aquest itinerari s’haurà de comunicar a les persones usuàries o al seu representant legal, així com a l’administració concertant.
b) Sotmetre anualment el servei a la valoració de les persones usuàries. Els resultats d’aquesta avaluació s’hauran de remetre en el primer trimestre de l’any següent a la direcció general amb competències en matèria d’infància i adolescència.
c) Al final de cada exercici, l’entitat haurà d’omplir la memòria justificativa de l’actuació desenvolupada referida en l’apartat 2 de l’article 22 d’aquesta convocatòria.

Article 26. Contractació d’activitats accessòries amb tercers
1. S’estableix com a activitats que, pel seu caràcter accessori, poden contractar-se amb tercers:
a) Servei de manutenció, de transport, neteja o anàloga consideració.
b) Aquelles activitats que corresponguen a la prestació de serveis professionals que no requerisquen exclusivitat o que tinguen naturalesa de serveis generals i que siguen necessaris per a cobrir les necessitats d’atenció integral o execució del servei.
2. L’entitat concertada podrà contractar amb tercers un percentatge màxim del 15 % de l’import total del cost de concert. En aquest percentatge quedaran excloses les despeses necessàries en matèria de subministraments, cost de serveis d’aigua, telèfon, calefacció i altres consumibles.
3. Els contractistes quedaran obligats únicament davant l’entitat titular del centre o servei concertat, que assumirà la total responsabilitat de l’execució i de la prestació del servei davant de l’Administració.

4. A l’efecte del que preveu l’apartat anterior, l’entitat titular del servei concertat serà responsable que en l’execució de l’activitat accessòria contractada amb tercers es respecten els límits que s’establisquen en la normativa de concerts socials quant a la naturalesa i quantia màxima, i els contractistes estaran subjectes igualment al deure de col·laboració previst en l’apartat següent.
5. En tot moment, durant el període de vigència del concert, l’Administració podrà requerir la informació econòmica, financera, laboral o de qualsevol tipus justificativa d’aquestes contractacions d’activitats accessòries, amb la finalitat de garantir el compliment de la normativa reguladora i que no es depassa aquest percentatge.

Article 27. Resolució de conflictes
1. Les qüestions litigioses derivades de l’aplicació del règim d’acció concertada i, en concret, de les obligacions assenyalades al titular dels serveis concertats, seran resoltes per l’Administració competent sense perjudici que, una vegada esgotada la via administrativa, puguen sotmetre’s a la jurisdicció contenciosa administrativa.
2. A l’efecte del que disposa l’apartat anterior, la persona titular de la direcció general amb competències en matèria d’infància i adolescència és l’òrgan competent per a interpretar els concerts socials, resoldre els dubtes que oferisca el seu compliment, així com acordar-ne la resolució i determinar-ne els efectes.
3. Contra els actes que es dicten per aquest òrgan durant l’execució del concert, que no posen fi a la via administrativa, podrà interposar-se el recurs d’alçada davant l’òrgan superior jeràrquic del que els va dictar, conforme al que disposen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Article 28. Inspecció i control ordinari
1. La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives podrà inspeccionar els serveis concertats quan ho estime convenient, per a comprovar el bon funcionament de les instal·lacions i del servei.

2. Les direccions territorials de la conselleria competent efectuaran el seguiment ordinari del compliment de les obligacions derivades del concert.


TÍTOL V
Concertació de serveis addicionals
i modificació i revisió dels concerts

Article 29. Concertació de serveis addicionals o de nova creació

Les entitats d’iniciativa social que es troben en alguna de les situacions descrites en l’article 37 del Decret 181/2017 podran sol·licitar, durant el primer semestre de cada any natural, la concertació de serveis compresos en l’objecte d’aquesta convocatòria, durant el termini de vigència d’aquesta. Els terminis, els procediments i les condicions per a formular i resoldre aquestes sol·licituds seran els establits en el títol VIII del Decret 181/2017, i, subsidiàriament, els que es recullen en aquest annex.
Aquests acords d’acció concertada se sotmetran a les condicions corresponents a aquesta convocatòria pública i la seua duració no podrà prolongar-se més enllà de la vigència dels restants concerts subscrits a l’empara d’aquesta, incloses les pròrrogues.

Article 30. Modificació dels concerts
1. Els concerts acordats a l’empara d’aquesta convocatòria seran modificables d’acord amb el que disposen els articles 31 i 32 del Decret 181/2017.
2. La direcció general competent en matèria d’infància i adolescència determinarà si la demanda social justifica l’increment o la reducció del nombre de prestacions tenint en compte, entre altres paràmetres, l’existència de llista d’espera o a la discrepància entre les prestacions previstes i les efectivament requerides, a la vista de la documentació justificativa.

Article 31. Revisió i modificació de les condicions tècniques i econòmiques
1. La revisió i modificació de les condicions tècniques i econòmiques dels concerts se subjectarà al que disposa l’article 33 del Decret 181/2017.
2. La revisió dels mòduls econòmics requerirà un estudi previ de la direcció general competent en matèria d’infància i adolescència que determine que els costos variables, fixos i permanents de la prestació del servei són inferiors o superiors a les contraprestacions econòmiques rebudes.
Els mòduls es fixaran en una quantia que, dins de les disponibilitats pressupostàries, permeta restablir l’equilibri entre costos i contraprestacions.




ANNEX II
Condicions tècniques

SERVEI DE SUPORT A L’EMANCIPACIÓ I AUTONOMIA PERSONAL D’ADOLESCENTS I PERSONES JOVES EXTUTELADES O EN RISC D’EXCLUSIÓ SOCIAL (OFICINES MENTORA PLUS)


1. DEFINICIÓ I OBJECTE
El Servei de Suport a l’Emancipació i Autonomia Personal d’adolescents i persones joves extutelades o en risc d’exclusió social (oficina Mentora Plus) es defineix com el recurs destinat a coordinar i impulsar el procés de suport i orientació en el període de transició a la vida independent i autònoma de la població jove que, per la seua situació de vulnerabilitat o per trobar-se en risc d’exclusió social, requereix una atenció especialitzada d’acompanyament i seguiment.

Entendrem per «persona jove extutelada» aquella que s’haja trobat en situació de guarda o tutela administrativa en el moment d’arribar a la majoria d’edat.
L’oficina Mentora Plus és un servei sense programa d’allotjament incorporat per a adolescents i joves que requerisquen orientació i acompanyament per a l’adquisició de la seua autonomia personal i/o inclusió social i laboral, que forma part de la Xarxa d’Emancipació de la Comunitat Valenciana i que disposa d’un procés d’atenció personalitzada adaptada a les necessitats de cada cas concret.
Aquest recurs atendrà persones joves d’entre 15 i 25 anys, amb caràcter ambulatori, d’acord amb les premisses recollides en els apartats següents.
Les oficines Mentora Plus hauran d’atendre les persones joves que presenten les següents característiques:
· Persones joves entre 18 i 25 anys extutelades, residents o no en llars d’emancipació, que requerisquen els seus serveis.
· Persones joves majors de 16 anys que es troben en situació jurídica de guarda o tutela per la Generalitat Valenciana i en acolliment residencial o familiar, que tinguen com a objectiu principal en el seu pla de protecció la preparació per a l’emancipació.
· Persones joves entre 16 i 25 anys que hagen finalitzat una mesura judicial i que ho requerisquen per a completar el seu procés d’inclusió social i laboral.
· Persones joves entre 15 i 25 anys que requerisquen orientació i acompanyament per a la seua autonomia personal i/o inclusió sociolaboral.
És objecte específic d’aquesta convocatòria:
Ø 3 lots d’oficines Mentora Plus a la província d’Alacant:
· Lot I. Alacant
· Lot II. Elx
· Lot III. Torrevieja
Ø 1 lot d’oficina Mentora Plus a la província de Castelló:
· Lot IV. Castelló de la Plana
Ø 5 lots d’oficines Mentora Plus a la província de València:
· Lot V. Gandia
· Lot VI. Paterna
· Lot VII. Torrent
· Lot VIII. València I
· Lot IX. València II

Les entitats participants poden presentar-se a un o diversos lots dels anteriorment descrits, d’acord amb les indicacions establides en l’article 7.3 de la convocatòria del concert social.
La puntuació mínima per a accedir al règim d’acció concertada s’estableix en 50 punts. D’acord amb aquests criteris de selecció, en els casos en què el nombre de sol·licituds siga superior a les disponibilitats de les prestacions susceptibles de concert, a causa de les limitacions pressupostàries, s’establirà la corresponent proposta de concert amb aquelles entitats i serveis que resulten amb major puntuació, fins a cobrir l’import de la consignació pressupostària existent.

No obstant això, en cas de produir-se un empat de puntuació per part de dues entitats, s’atorgarà preferència a aquelles que hagen obtingut major puntuació en l’apartat 4 de l’article 10 de la resolució de convocatòria d’acció concertada i, en cas de persistir aquest, es prendrà com a criteri de desempat la data (dia i hora) de la presentació de la sol·licitud, amb prioritat per a la presentada amb més antelació.


2. PRESTACIONS
Les oficines Mentora Plus formen part de la Xarxa d’Emancipació i, per tant, donaran suport a les llars i residències de protecció de la Comunitat Valenciana, oferint atenció, orientació i coordinació per a facilitar el procés cap a l’autonomia personal de les persones adolescents i joves amb mesures de protecció a través del seguiment professional i individualitzat, per a permetre de manera progressiva la seua vida independent i inclusió laboral, social i comunitària, sense perjudici de les funcions i obligacions inherents als recursos de protecció.

Així mateix, les oficines Mentora Plus hauran d’atendre aquelles persones joves que, per la seua situació d’especial vulnerabilitat o per trobar-se en risc d’exclusió social, requerisquen orientació i acompanyament per a l’adquisició de la seua autonomia personal i/o inclusió social i laboral.
Aquests serveis sobretot hauran d’abastar els següents aspectes en l’atenció directa de caràcter individual i grupal:
o Atenció legal i administrativa. Assessorament dels aspectes legals i de gestió administrativa que requerisquen les persones usuàries del servei.
o Suport psicològic. Atendre els aspectes emocionals i psicològics que demanden les persones usuàries del servei.
o Inserció sociolaboral. Iniciar l’assessorament i acompanyament de cerca d’ocupació i adequació laboral. Desenvolupament d’hàbits laborals i d’administració, potenciant la integració en programes formatius ocupacionals.
o Seguiment socioeducatiu. Propiciar la integració de les persones usuàries en el seu entorn social i la participació plena en la seua comunitat. Pla de treball conjunt i coordinat amb els equips d’atenció primària municipals, en el qual s’incloguen, entre altres actuacions, reunions periòdiques de coordinació.
o Atenció a la diversitat familiar i sexual. Garantir que les persones joves compten amb coneixements sobre la diversitat sexual, familiar, de gènere i de característiques sexuals.

3. PERSONAL
En les oficines Mentora Plus s’haurà de disposar en tot moment del personal i dels serveis adequats per a prestar l’atenció tècnica a les persones joves usuàries i garantir-ne l’assistència i atenció, així com la protecció i seguretat.
L’equip professional haurà d’estar degudament qualificat per a l’acompliment de les seues funcions i disposar de la titulació que exigeix cada categoria professional.
Aquest servei disposarà de diferents figures professionals que respondran tant a les característiques del servei com a les necessitats individuals (socials, psicològiques, jurídiques i documentals i laborals) de les persones ateses, per tal de garantir l’eficàcia i l’eficiència del procés d’emancipació.
La plantilla de personal requerida per a aquest servei és la que s’indica a continuació. En cap cas, aquestes plantilles podran ser objecte de subcontractació, per considerar-se activitats d’execució directa per part de l’entitat.
Les obligacions socials i laborals respecte al personal corresponen exclusivament a l’entitat que subscriga l’acord d’acció concertada, i la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives serà del tot aliena a aquestes relacions laborals. No obstant això, aquesta conselleria podrà exigir a l’entitat tots els documents que necessite per a verificar el compliment de la legislació vigent.
Cadascuna de les oficines Mentora Plus haurà de comptar amb el següent personal mínim:
– 1 lletrat/ada
– 1 treballador/a social
– 1,50 psicòleg/psicòloga
– 1 integrador/a laboral
– 1 auxiliar administratiu/iva
La figura d’integració laboral serà coberta per professionals amb titulació tècnica superior de la família de formació professional, amb formació específica en matèria d’inserció laboral.
La figura professional de treballador/a social assumirà les tasques de coordinació, a què se li aplicarà el mòdul econòmic establit per a aquesta figura.
En els casos de baixes laborals del personal, així com en els períodes reglamentaris de vacances, haurà de garantir-se en tot moment l’adequada cobertura del servei.
Consideracions per a la plantilla de l’oficina Mentora Plus:
· En cap cas podran ser objecte de contractació aquelles persones que no disposen de la titulació requerida, fins i tot comptant amb una homologació professional o homologació professional provisional/limitada.
· Per a les contractacions del personal s’exigirà, a més de la titulació acadèmica requerida per a l’acompliment dels diferents llocs de treball, una experiència professional d’un any en tasques relacionades amb la infància i joventut i amb 20 hores de formació específica sobre infància, joventut, inserció laboral, social, intervenció familiar i social, impartida o homologada per una universitat o per algun organisme públic en matèria de serveis socials, infància, adolescència i joventut.

En cas de no comptar amb experiència laboral prèvia, haurà d’acreditar formació específica en matèria d’infància, joventut, inserció laboral, social, intervenció familiar i social homologada per una universitat o per algun organisme públic amb una duració mínima de 150 hores en total.
Per a substitucions de personal per un període inferior a un mes, podran flexibilitzar-se aquests criteris, respectant sempre la titulació exigida.

4. MÒDUL ECONÒMIC I DOCUMENTACIÓ JUSTIFICATIVA

Les entitats que s’oferisquen per a formalitzar el concert d’aquest servei podran presentar-se a un o a tots els lots establits sempre que reunisquen les condicions i els requisits establits en la convocatòria.

4.1. Mòduls econòmics
El finançament del servei concertat per la Generalitat, a què es refereix aquest document, s’efectuarà d’acord amb els mòduls econòmics anuals fixats per a cadascuna de les oficines Mentora Plus:

IMPORT JUNY-DESEMBRE 2022 IMPORT ANUAL 2023 IMPORT GENER-JULIOL 2024
124.962,21 € 220.647,56 € 132.572,41 €


IMPORT
MENSUAL 2022 IMPORT MENSUAL
2023 IMPORT MENSUAL
2024
17.851,74 € 18.387,30 € 18.938,92 €



4.2. Documentació justificativa
Tal com estableix l’article 20 d’aquesta resolució, les entitats signants dels concerts estaran obligades a justificar la prestació del servei i el compliment de les obligacions derivades del concert, per al seu abonament.
Les entitats d’iniciativa social hauran de presentar en la direcció general en matèria d’infància i adolescència, dins dels deu primers dies des de la signatura de l’acord de l’acció concertada, els següents documents:
· Els contractes laborals del personal adscrit a la prestació del servei i els documents que acrediten el compliment dels requisits de titulació exigits per a cada lloc.
· Declaració responsable subscrita per la persona representant de l’entitat que tota persona que intervinga en la prestació del servei de les oficines Mentora Plus, per exercir professió, ofici i activitat que implica contacte habitual amb persones menors d’edat, compleix el requisit previst en l’article 57 de la Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l’adolescència davant la violència, relatiu a no haver sigut condemnada per sentència ferma per qualsevol delicte contra la llibertat i indemnitat sexuals tipificats en el títol VIII de la Llei orgànica 10/1995, de 20 de novembre, del Codi Penal, així com per qualsevol delicte de tràfic d’éssers humans tipificat en el títol VII bis del Codi Penal.
En el cas que una persona treballadora de manera sobrevinguda incomplisca el requisit indicat anteriorment, l’entitat haurà de procedir a substituir-la de manera immediata.
· Qualsevol variació en la plantilla haurà de ser comunicada i documentada amb la suficient antelació.
· Còpia compulsada de la pòlissa d’assegurances vigent conforme al que estableix l’apartat 2 de l’article 24 d’aquesta resolució, així com rebut justificatiu del pagament de la pòlissa.

4.3. Pagament
El procediment per a la derivació, la recepció, la justificació i el pagament de la mensualitat corresponent serà el següent:
a) Amb caràcter mensual i abans del dia 5 del mes següent, les entitats de l’acció concertada hauran de presentar al servei competent en matèria d’infància i adolescència de la direcció territorial la següent informació:
· Relació de les persones joves ateses en la qual figuren les següents dades de cadascuna d’elles: número d’expedient, nom i cognoms, data d’alta, recurs de derivació i data de baixa i motiu, si és el cas.

· Qualsevol altra documentació justificativa de la despesa de personal i/o sosteniment que es requerisca per part dels òrgans competents de la conselleria.
b) El servei competent en matèria d’infància i adolescència de la direcció territorial haurà de comprovar que les persones joves ateses es corresponen amb les que figuren en la relació remesa; en aquest cas, haurà d’emetre el certificat de conformitat oportú. En cas d’apreciar alguna discrepància, el servei competent de la direcció territorial retornarà a l’entitat concertada la relació sol·licitant que es duguen a terme les modificacions necessàries.
El mes de desembre es lliurarà de manera anticipada amb una relació nominal de les persones ateses a data 1 de desembre, sense perjudici de la regularització corresponent, que s’efectuarà en tot cas abans del 31 de gener de l’exercici següent.
c) El servei competent de la direcció territorial, tramitats els justificants corresponents i la documentació aportada per l’entitat concertada, atorgarà, d’acord amb aquests, la conformitat a la documentació justificativa emesa per l’entitat i procedirà a remetre-la al departament amb competències en gestió administrativa i econòmica de la direcció territorial per a la tramitació comptable de la proposta de pagament.


5. OBLIGACIONS ESPECÍFIQUES
Sense perjudici de les obligacions establides en les normes d’aplicació, les entitats que subscriguen l’acord d’acció concertada hauran d’adequar-se també a les següents obligacions específiques per a cadascuna de les oficines:
a) Prestar el servei en un espai degudament habilitat per a això, que se situarà en les localitats que s’estableixen en cada lot i prop d’una xarxa de transport públic que facilite l’accés de les persones usuàries, sense perjudici del seu trasllat per a fer les corresponents intervencions a les localitats de la província que calga, derivat del seu caràcter ambulatori.
b) Disposar, com a mínim, dels següents espais per a exercir les funcions específiques que es detallen:
1) Un espai per a la recepció i espera de les persones usuàries.
2) Tres despatxos per a l’atenció individual.
3) Un espai que permeta la intervenció grupal.
c) Prestar el servei de dilluns a divendres, ambdós inclosos, tant en jornada de matí com de vesprada, garantint que la jornada vespertina permeta respectar els horaris laborals de les persones usuàries.
d) Informar, si és el cas, del canvi de local que poguera produir-se al llarg de l’execució del concert social. El canvi de local haurà de ser sempre aprovat per la Direcció General d’Infància i Adolescència, amb informe previ de la direcció territorial corresponent.
e) Disposar dels següents mitjans materials:
· Mobiliari suficient per a la realització de les tasques objecte del concert i l’atenció a les persones usuàries.
· Equips informàtics complets que permeten dur a terme adequadament l’objecte del concert.
· Mitjans tècnics que garantisquen la fluida recepció de les peticions d’intervenció i les comunicacions (telèfon, escàner, fax i correu electrònic).
· Arxius i prestatgeries que garantisquen l’adequat emmagatzematge dels expedients, així com la seua correcta custòdia per l’entitat adjudicatària.
· Material especialitzat per al tractament psicològic.
f) Complir amb el que estableix la normativa vigent respecte al pla d’emergència i evacuació dels espais.
g) Facilitar a les persones usuàries tota la informació actualitzada sobre els recursos d’atenció primària i especialitzada.
h) Establir una coordinació fluida i periòdica amb els agents socials, especialment amb els serveis municipals, per a elaborar programes conjunts d’inserció laboral i social de les persones joves ateses.

i) Garantir que totes les instruccions, els fullets informatius i la documentació (especialment normes de funcionament, contractes terapèutics, consentiments, etc.) que s’utilitzen en atenció a la ciutadania, les famílies i els i les adolescents estiguen disponibles en valencià i castellà, sense perjudici del dret de la ciutadania a l’opció lingüística.

j) Pel que fa al personal que presta el servei, aplicar el que estableix el conveni col·lectiu sectorial vigent.
k) Presentar davant la direcció territorial corresponent i la direcció general amb competències en matèria d’infància i adolescència un informe trimestral i una memòria anual del servei, segons les instruccions de l’òrgan directiu.
l) Presentar davant la direcció territorial corresponent i la direcció general amb competències en matèria d’infància i adolescència un informe semestral de les persones joves ateses, especificant el grau de consecució dels objectius plantejats en l’itinerari individualitzat d’inserció, amb referència expressa d’aquelles persones que s’han inserit en el món laboral.
S’haurà de remetre també un informe trimestral de les persones joves ateses, quan s’haja produït algun canvi o modificació en alguna de les àrees d’intervenció programades.
Per a l’elaboració dels informes, s’hauran de seguir les instruccions de l’òrgan directiu.
m) En finalitzar la participació de la persona jove, l’oficina Mentora Plus haurà de remetre un informe final a la direcció territorial corresponent, que haurà de recollir els nivells de desenvolupament a què ha arribat la persona jove en les diferents àrees d’intervenció treballades. Aquest informe també formarà part de l’expedient individual de l’oficina Mentora Plus i de la direcció territorial.
n) Disposar dels documents que es relacionen, que hauran d’estar actualitzats durant tot el període de vigència del concert:
· Expedient individual de les persones joves ateses.
· Itinerari individualitzat d’inserció de cada persona jove atesa.

· Memòria anual del recurs.
· Llibre de registre de les persones usuàries.
· Pòlissa d’assegurances actualitzada amb cobertura de la responsabilitat civil en què puga incórrer el titular del recurs pels danys causats a tercers, incloses les persones usuàries.
· Carta de serveis que incloga, entre altres, el sistema de gestió de queixes i reclamacions.
· El servei haurà de disposar del consentiment informat de la persona jove per al tractament de les seues dades de caràcter personal, segons el que preveu la normativa sobre protecció de dades de caràcter personal.
· Cada servei haurà de disposar d’una agenda de cites i d’un registre d’entrada de persones usuàries, en què es relacionaran per ordre d’arribada al recurs.
Les oficines Mentora Plus duran a terme programes i actuacions tant de caràcter individual com grupal que aborden totes les facetes la finalitat de les quals siga ajudar a l’emancipació i inserció de les persones joves usuàries.
Si la persona jove procedira d’un recurs d’emancipació i/o protecció, el servei haurà de coordinar-se amb aquests recursos a fi de fer l’itinerari individualitzat d’inserció més adequat a la seua situació personal i social. En aquests casos, l’oficina Mentora Plus servirà de suport a aquests recursos, sense perjudici de les obligacions inherents a cadascun d’aquests.
A més, hauran de treballar de manera coordinada amb l’equip d’atenció primària que corresponga i amb tots aquells recursos que puguen estar implicats en la inserció social i laboral de les persones joves ateses.
En el mateix sentit, les oficines Mentora Plus es coordinaran amb les entitats públiques i privades amb la finalitat de facilitar l’accés de les persones usuàries a qualsevol recurs tenint en compte les expectatives, necessitats, competències i habilitats particulars de cadascuna d’elles.


6. PROCEDIMENT I ÒRGAN ENCARREGAT DE LA DERIVACIÓ
La detecció de la necessitat de derivació a una oficina Mentora Plus podrà ser valorada directament per l’equip d’atenció primària o a través d’altres recursos d’àmbit social, educatiu, sanitari o comunitari; aquests recursos hauran de comunicar a la direcció territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives la possible conveniència de la derivació a l’oficina Mentora Plus.
La derivació a les oficines Mentora Plus correspon al grup de treball tècnic de les direccions territorials, com a òrgan encarregat de valorar les sol·licituds d’ingrés en la Xarxa d’Emancipació de la Comunitat Valenciana.
Excepcionalment, en aquells casos urgents degudament justificats i amb comunicació prèvia a la direcció territorial, la derivació es podrà fer directament per l’equip d’atenció primària.
Encara que l’assistència al servei és voluntària, la persona jove haurà de presentar davant la direcció territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives la sol·licitud d’accés i una carta de presentació en què expresse la seua motivació i interés pel recurs.
El grup de treball tècnic de la direcció territorial haurà d’entrevistar-se amb la persona jove per a informar-la de la naturalesa del servei i dels seus drets i obligacions. Una vegada mantinguda l’entrevista i si la persona jove continua interessada, es valorarà la idoneïtat del seu accés al recurs.

7. PROTOCOL D’ACCÉS
El protocol d’accés al recurs de la persona jove s’iniciarà quan el grup de treball tècnic de la direcció territorial corresponent n’acorde la derivació a l’oficina Mentora Plus:
Ø Una vegada acordada la derivació al recurs, la persona responsable de l’oficina haurà de mantindre almenys una entrevista amb la persona jove. Aquesta entrevista tindrà com a objecte conéixer les seues expectatives, necessitats i característiques, i facilitar-li la informació relativa al recurs.
Ø La persona jove haurà de signar el contracte d’atenció a l’oficina Mentora Plus, segons els models facilitats per la direcció general competent, en què es reflectirà el seu compromís de participació i assistència als programes i recursos que s’establisquen en el seu itinerari individualitzat d’inserció.
Ø L’oficina Mentora Plus haurà de remetre una còpia del contracte a la direcció territorial corresponent. En cas de no signar el contracte d’atenció, l’entitat gestora de l’oficina ho notificarà a la direcció territorial, que procedirà a emetre el document de baixa de la persona jove en el recurs.
Ø La direcció territorial que acorde la derivació haurà d’entregar la següent documentació a l’entitat que gestione l’oficina Mentora Plus de destinació:
· Document de sol·licitud de la persona jove amb còpia de la documentació identificativa d’aquesta.
· Carta de presentació elaborada per la persona jove.
· Informe de derivació emés pel recurs d’atenció a la persona jove si aquesta estiguera atesa en algun altre recurs de protecció o haguera sigut derivada per l’equip d’atenció primària o altres recursos d’àmbit social, educatiu, sanitari o comunitari.
· Contracte d’atenció a l’oficina Mentora Plus.
· Sol·licitud de la renda valenciana d’inclusió en aquells casos en els quals s’haja sol·licitat aquesta prestació.
· Qualsevol altre document obrant en l’expedient de la persona jove que calga per a la seua adequada atenció a l’oficina Mentora Plus.

8. INFORME TRIMESTRAL I MEMÒRIA JUSTIFICATIVA DEL SERVEI
L’entitat haurà de remetre a la direcció general amb competències en matèria d’infància i adolescència un informe trimestral del servei abans del dia 5 del mes següent al mes de finalització del trimestre.
Així mateix, haurà de presentar, abans del 31 de gener de l’exercici següent, una memòria anual del recurs justificativa de les actuacions i el compliment de les condicions que s’estableixen en el concert social, memòria que servisca com a valoració i supervisió del procés d’inclusió sociolaboral i d’emancipació del servei.
L’informe trimestral i la memòria justificativa hauran de contindre, com a mínim, els següents apartats:
1 . Dades de l’entitat i del servei concertat.
2 . Recursos humans i materials.
3 . Activitats i programes desplegats.
4 . Nivell d’ocupació del recurs i edat mitjana de les persones joves ateses, especificant les altes, baixes i els seus motius, així com les persones ateses durant l’últim trimestre/any que romanguen en el recurs.

5 . Dades estadístiques de les persones joves ateses amb detall dels següents ítems:
Ø Gènere
Ø Edat:
§ Menors de 18 anys.
§ De 21 a 25 anys.
Ø Nacionalitat:
§ Espanyola.
§ Origen comunitari.
§ Origen extracomunitari amb referent familiar.
§ Origen extracomunitari sense referent familiar.
Ø Situació administrativa:
§ Nacionalitat espanyola.
§ Autorització de residència.
§ Pendents de presentació d’autorització de residència (article 198 del Reglament d’estrangeria).
§ Autorització de residència pendent de renovació.
§ Autorització de residència i treball.
§ Autorització de residència i treball pendent de renovació.
§ Sense autorització.
§ En tràmit.
§ Sol·licitant de protecció internacional.
Ø Mitjans econòmics:
§ Sense mitjans econòmics propis.
§ Perceben renda valenciana d’inclusió (RVI).
§ Perceben una altra prestació econòmica pública.
§ Perceben ingressos per treball.
Ø Recurs residencial:
§ Amb recurs residencial.
§ Amb recurs residencial informal (ocupació).
§ Situació de carrer.
§ No se sap – proposta de baixa.
Ø Tipus de recurs residencial:
§ Llar d’emancipació de la xarxa pública.
§ Llar d’emancipació fora de la xarxa pública.
§ Llars i residències de persones menors d’edat.
§ Recursos destinats a altres col·lectius (migrants, vulnerabilitat social, salut mental, etc.).
§ Situació de carrer.
§ Habitatge informal (ocupació).
§ Habitatge familiar.
§ Emancipats.
§ Acolliment familiar.
§ Residència socioeducativa.
§ No se sap – proposta de baixa.
Ø Renda valenciana d’inclusió (RVI):
§ Compleixen requisits.
§ No compleixen requisits.
Ø Compliment de requisits de la renda valenciana d’inclusió (RVI):

§ Pendents de presentar sol·licitud.
§ Pendents de resolució.
§ Resolta favorablement.
§ Resolta desfavorablement.
Ø Altes-baixes-permanències:
§ Altes joves no migrants.
§ Altes joves migrants amb referent familiar.
§ Altes joves migrants sense referent familiar.
§ Baixes joves no migrants.
§ Baixes joves migrants amb referent familiar.
§ Baixes joves migrants sense referent familiar.
§ Permanències joves no migrants.
§ Permanències joves migrants amb referent familiar.
§ Permanències joves migrants sense referent familiar.
6 . Avaluació dels objectius previstos en la programació anual.
7 . Valoració anual amb reflexió programàtica i propostes de millora de l’oficina Mentora Plus.
8 . Observacions.


ANNEX III
DOCUMENT DE FORMALITZACIÓ DE CONCERT SOCIAL EN MATÈRIA DE SERVEIS SOCIALS EN EL SECTOR D’INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA
SERVEI DE SUPORT A L’EMANCIPACIÓ I AUTONOMIA PERSONAL D’ADOLESCENTS I PERSONES JOVES EXTUTELADES O EN RISC D’EXCLUSIÓ SOCIAL: OFICINA MENTORA PLUS

(PLA DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA, FINANÇAT PER LA UNIÓ EUROPEA NEXT GENERATION-EU)


REUNITS
D’una part, Sra. _______________________________, directora general d’Infància i Adolescència, de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, nomenada per Decret 113/2019, de 5 de juliol, del Consell (DOGV 8592, 16 de juliol), actuant en nom i representació de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

De l’altra, Sr./Sra. ______________________________, amb DNI núm. ___________, que actua en representació de l’entitat _______________________________________, amb NIF _______________ i domicili en el carrer/plaça ___________________, número _____, CP ________, _____________________ (localitat), i NIF ___________.

Actuant les dues parts en la representació en què concorren, i amb la capacitat legal necessària per a la signatura d’aquest concert de serveis socials en el sector d’infància i adolescència.


EXPOSEN

1r La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives és el departament al qual correspon exercir les competències referides en polítiques de protecció de les persones menors d’edat sota la guarda o tutela de la Generalitat.
2n La Llei 3/2019, de 18 de febrer, de la Generalitat, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana, estableix en la lletra b de l’apartat 1 de l’article 34 els acords d’acció concertada amb entitats privades d’iniciativa social com a forma de provisió de les prestacions del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.
3r El Decret 181/2017, de 17 de novembre, del Consell, desenvolupa l’acció concertada per a la prestació de serveis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per entitats d’iniciativa social.
4t El Decret llei 6/2021, d’1 d’abril, del Consell, aprova les mesures urgents en matèria economicoadministrativa per a l’execució d’actuacions finançades per instruments europeus per a donar suport a la recuperació de la crisi conseqüència de la COVID-19. En el seu capítol VI regula el règim especial de gestió de les actuacions incloses en el Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat pel Mecanisme europeu de recuperació i resiliència i pels fons REACT-EU per a donar suport a la recuperació després de la crisi de la COVID-19 (NextGeneration-EU).

La convocatòria d’acció concertada en matèria de serveis socials en el sector d’infància i adolescència correspon al projecte número 5, proposat per la Comunitat Valenciana d’acord amb el conveni subscrit entre el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i la Comunitat Valenciana per a l’execució de projectes a càrrec de fons europeus procedents del Mecanisme per a la recuperació i resiliència. Aquest projecte s’engloba en el component 22, Pla de xoc per a l’economia de les cures i reforç de les polítiques d’inclusió i inversió C22.I2, Pla de modernització dels serveis socials: transformació tecnològica, innovació, formació i reforç de l’atenció a la infància del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern d’Espanya.

5é Mitjançant la Resolució de/d’.... de/d’..................... de 2022, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, s’han convocat els acords d’acció concertada en matèria de serveis socials en el sector d’infància i adolescència per als exercicis 2022, 2023 i 2024, que tenen per objecte el Servei de Suport a l’Emancipació i l’Autonomia Personal de joves extutelats/ades que hagen arribat a la majoria d’edat (oficina Mentora Plus)
6é Que havent-se comprovat per la Comissió Instructora que les sol·licituds presentades per aquesta entitat d’iniciativa social compleixen els requisits i les condicions exigits per a l’acció concertada, i havent-se valorat aquestes per la Comissió d’Avaluació, s’ha resolt concedir el concert social del servei amb l’entitat _____________________________________, mitjançant resolució de la directora general d’Infància i Adolescència de data __/__/2022 (publicada en el DOGV núm. ____ de data __/__/2022), establint el següent o els següents lots concertats de titularitat d’aquesta entitat.

A) Lot ____
Localitat _________________
Província _____________

Lot/zona
Import mensual
Import anualitat 2022
Import anualitat 2023
Import anualitat 2024


B), C), D), E), F), etc.

7é Que havent complit l’entitat les condicions prèvies exigides per a la formalització del concert social, conforme al que disposen els articles 17 i 18 de l’annex I de la resolució de convocatòria, i estant les dues parts conformes en la realització del concert esmentat, el duen a terme seguint les següents

ESTIPULACIONS

Primera. Objecte
Constitueix l’objecte d’aquest concert i acord d’acció concertada la prestació del servei de suport a l’emancipació i l’autonomia personal de joves extutelats/ades que hagen arribat a la majoria d’edat (oficina Mentora Plus).

Segona. Obligacions de l’Administració
Constitueixen obligacions de la Generalitat (Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives), com a administració concertant, les que estableix la Llei 3/2019, de 18 de febrer, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana, en l’article 27 del Decret 181/2017, de 17 de novembre, del Consell, que desenvolupa l’acció concertada per a la prestació de serveis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per entitats d’iniciativa social; així com en l’article 23 de l’annex I de la Resolució de/d’__ de/d’____________ de 2022, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es convoquen els acords d’acció concertada en matèria de serveis socials en el sector d’infància i adolescència per als exercicis 2022, 2023 i 2024.


TERCERA. Obligacions de l’entitat titular del servei concertat.

1. Sense perjudici de les obligacions establides en les normes aplicables, són obligacions de les entitats titulars dels serveis concertats les següents obligacions específiques a conseqüència de l’acord d’acció concertada i formalització del concert:
a) Posar a la disposició de la Generalitat el servei previst en el concert, així com admetre totes les persones usuàries que se li designen pels òrgans competents.
b) Mantindre els requisits i ràtios de personal segons es determina en la tipologia del recurs i en l’annex tècnic, durant el període de vigència del concert.
c) Prestar el servei gratuïtament a les persones usuàries, de manera que no pot percebre quantitat que, directament o indirectament, supose una contrapartida econòmica pels serveis objecte del concert.
d) Fer constar en la seua documentació i en la seua publicitat, junt amb la denominació de l’entitat i/o el servei, la condició de servei concertat integrat en el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, en el termini màxim de 15 dies des de la formalització del concert social.

Igualment, hauran de fer constar aquesta condició en la retolació i publicitat exterior de la seu en la qual es presta el servei.
e) Utilitzar el logotip oficial del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), a més de l’emblema de la Unió Europea acompanyat del text «Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU», per a això hauran d’accedir al següent enllaç web: https://planderecuperacion.gob.es/identidad-visual.
Quan es mostre en associació amb un altre logotip, l’emblema de la Unió Europea haurà de mostrar-se almenys de manera tan prominent i visible com els altres logotips. L’emblema ha de romandre diferent i separat i no es pot modificar afegint altres marques visuals, marques o text. A banda de l’emblema, no podrà utilitzar-se cap altra identitat visual o logotip per a destacar el suport de la UE.
f) Assegurar l’adopció de mesures dirigides a previndre, detectar, comunicar i corregir el frau i la corrupció, i previndre el conflicte d’interessos i el doble finançament previstos en el Reglament UE 2021/241, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, pel qual s’estableix el Mecanisme de recuperació i resiliència.

g) Facilitar les dades identificatives: NIF, nom o raó social i domicili fiscal, d’acord amb el que preveu l’annex IV.B de l’esmentada Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

L’entitat haurà d’acceptar la cessió de les dades entre les administracions públiques implicades per a complir amb el que preveu la normativa europea que és aplicable i de conformitat amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.
Aquesta obligació haurà de ser complida també per les entitats o empreses que, si és el cas, es contracten per a les activitats de caràcter accessori establides en l’article 26, Contractació d’activitats accessòries amb tercers, de l’annex I d’aquesta convocatòria.
h) Garantir el compliment dels principis transversals establits en el Pla de recuperació, transformació i resiliència i que pogueren afectar l’àmbit objecte de gestió.
i) Complir en tot moment les condicions tècniques a les quals se subjecta el concert i mantindre els nivells de qualitat en la prestació assistencial.
j) Adoptar les mesures adequades per a establir un sistema intern àgil de recepció, seguiment i resolució de les queixes i reclamacions que pogueren presentar-se per les persones usuàries.
k) Complir i seguir les instruccions i directrius tècniques que formulen els òrgans competents de la conselleria per al desenvolupament de l’activitat, i garantir l’adequada prestació del servei.
l) Disposar d’un òrgan de participació segons les indicacions establides en l’annex tècnic.
m) Tindre almenys la meitat del personal d’atenció directa de la plantilla del servei amb una relació contractual de caràcter indefinit.
n) Conservar les nòmines, les factures i els documents comptables de valor probatori equivalent durant un període de cinc anys.

2. Com a condicions tècniques obligatòries, l’entitat concertant haurà de:
a) Subscriure una pòlissa d’assegurances que cobrisca la responsabilitat civil resultant de les accions del seu personal i de les persones usuàries del servei, així com les contingències derivades de lesió o defunció d’aquest personal i de les persones usuàries en cas d’accident o a conseqüència de la prestació del servei, amb un mínim de 30.000 euros per defunció i de 60.000 euros per a invalidesa per sinistre, sense que hi haja limitació per anualitat del segur, com estableix la disposició addicional huitena del Decret 181/2017.
b) Desenvolupar les actuacions de control i seguiment de les actuacions concertades que s’estipulen en l’article 29 d’aquesta disposició, amb la finalitat de garantir en tot moment la qualitat del servei.

c) Adoptar totes les mesures necessàries per a complir amb les obligacions de protecció de dades de les persones usuàries i per a garantir el deure de reserva del seu personal, d’acord amb el que preveu l’article 13.3 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor, de modificació parcial del Codi Civil i de la Llei d’enjudiciament civil.
d) Comunicar immediatament, en el termini màxim de 24 hores, per qualsevol mitjà escrit o electrònic, qualsevol incidència greu esdevinguda durant l’estada de la persona en el servei, sent l’òrgan competent de l’administració concertant la secció corresponent de la direcció territorial.
3. Igualment, les entitats estan obligades a complir amb la legislació laboral vigent i les obligacions que comporta el conveni col·lectiu sectorial autonòmic d’aplicació vigent.
4. Així mateix, estan obligades a facilitar la funció inspectora per part dels serveis d’inspecció de serveis socials i assumir les actuacions de control financer que corresponguen a la Intervenció General de la Generalitat Valenciana.

Quarta. Finançament
El mòdul econòmic que s’estableix com a preu per al finançament d’aquest concert social s’haurà de calcular conforme al que estableix l’article 19 de l’annex I de la Resolució de convocatòria.

Cinquena. Import màxim del concert
L’import màxim del concert social corresponent als serveis concertats amb l’entitat es fixa, d’acord amb els mòduls econòmics establits i el que disposa la resolució de concessió, en la següent quantitat:


Anualitat de 2022: ______ euros (en xifra) (____________________euros) (en lletra)
Anualitat de 2023: __________ euros (en xifra) (______________euros) (en lletra)
Anualitat de 2024: __________ euros (en xifra) (______________euros) (en lletra)

El seu finançament s’efectua per als exercicis 2022, 2023 i 2024 a càrrec del programa pressupostari 313.99 MRR polítiques inclusives, capítol IV, línia Oficines Mentora Plus, servei de suport a l’autonomia personal i emancipació de persones joves, de la secció 16, del pressupost de despeses de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, o el seu equivalent per als exercicis següents, si es produïra la pròrroga del concert. La resolució de la concessió dels acords de concert social queda condicionada a l’efectiva existència de crèdit adequat i suficient una vegada s’aprove el pressupost de la Generalitat corresponent a l’exercici 2022.

Sisena. Forma de pagament
La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives haurà de tramitar mensualment la proposta de pagament del cost del concert social pel servei concertat, d’acord amb el que s’haja establit reglamentàriament i en la Llei de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’exercici 2022.
El pagament del cost dels serveis concertats s’haurà de fer mensualment, conforme als mòduls econòmics fixats en la convocatòria.
El pagament de les mensualitats s’haurà de dur a terme a mes vençut amb la presentació per l’entitat de la justificació de la prestació del servei, segons el que estableix l’article 21 de l’annex I de la Resolució de convocatòria.
L’abonament del cost del concert s’haurà d’efectuar mitjançant transferència bancària al compte designat per al centre per l’entitat titular d’aquest.
Quan així ho preveja la llei de pressupostos de la Generalitat de l’exercici al qual corresponga la despesa, el pagament corresponent a la mensualitat de desembre s’haurà de lliurar de manera anticipada amb una estimació de l’import, calculada a partir dels mòduls aplicables, sense perjudici de la regularització corresponent, que s’haurà d’efectuar en tot cas abans del 31 de gener de l’exercici següent, cosa que implicarà l’exigència, si és el cas, de reintegrament de l’import percebut indegudament.

Setena. Duració
Aquest concert social s’iniciarà des de la data d’efectes fixada en la Resolució de concessió, ____________, i finalitzarà en tot cas el dia 31 de juliol de 2024, sense perjudici de la seua possible pròrroga, conforme al que preveu la Resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es convoquen els acords d’acció concertada en matèria de serveis socials en el sector d’atenció a la infància i l’adolescència per als exercicis 2022, 2023 i 2024.

Per a la pròrroga del concert s’haurà de seguir el que disposa aquesta resolució, i quedarà supeditada a l’existència de crèdit pressupostari adequat i suficient per al període i exercici de què es tracte.

Huitena. Resolució del concert
Són causes d’extinció dels concerts socials les que estableix l’article 40 del Decret 181/2017, de 17 de novembre, del Consell, pel qual es desenvolupa l’acció concertada per a la prestació de serveis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per entitats d’iniciativa social.


Novena. Règim jurídic aplicable
L’Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, que configura el sistema de gestió del Pla de recuperació, transformació i resiliència.
La Resolució, de 19 d’octubre de 2021, de la Secretaria d’Estat de Drets Socials del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, per la qual es publica el Conveni amb la Comunitat Valenciana per a l’execució de projectes a càrrec dels fons europeus procedents del Mecanisme per a la recuperació i resiliència.
La Llei 3/2019, de 18 de febrer, de la Generalitat, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana; Decret 181/2017, de 17 de novembre, del Consell, que desenvolupa l’acció concertada per a les prestacions de serveis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per entitats d’iniciativa social.
La Llei de pressupostos de la Generalitat que corresponga a cada anualitat, Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i la Llei 1/2015 d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

Desena. Jurisdicció competent
Les qüestions litigioses derivades de l’aplicació del règim d’acció concertada seran resoltes per l’administració competent sense perjudici que, una vegada esgotada la via administrativa, es puga sotmetre a la jurisdicció contenciosa administrativa.
I així ho acorden, atorguen i, en prova de conformitat, ho subscriuen, amb efectes des de la data establida en la Resolució de concessió dels acords d’acció concertada en matèria de serveis socials en el sector d’infància i adolescència per als exercicis 2022, 2023 i 2024.

(Signatures de les parts)

linea
Mapa web