Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 8 de juny de 2022, de la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació Professional, de concreció de l'acreditació de la formació pedagògica i didàctica del professorat de les escoles de música i d'arts escèniques als efectes del que dicta l'article 9 del Decret 2/2022, de 14 de gener, del Consell, de regulació de les escoles d'ensenyament artístic no formal de música i d'arts escèniques. [2022/5468]

(DOGV núm. 9363 de 16.06.2022) Ref. Base de dades 005408/2022

RESOLUCIÓ de 8 de juny de 2022, de la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació Professional, de concreció de l'acreditació de la formació pedagògica i didàctica del professorat de les escoles de música i d'arts escèniques als efectes del que dicta l'article 9 del Decret 2/2022, de 14 de gener, del Consell, de regulació de les escoles d'ensenyament artístic no formal de música i d'arts escèniques. [2022/5468]

El Decret 2/2022, de 14 de gener, del Consell, de regulació de les escoles d’ensenyament artístic no formal de Música i d’Arts Escèniques, formula un model educatiu propi, singular i de qualitat per a l’ensenyament no formal de la Música i de les Arts Escèniques.
A fi que el model de formació artística no formal complisca adequadament els objectius que té encomanats, la regulació que propugna aquest decret incorpora un article 9 dedicat al professorat d’aquestes escoles. En l’apartat 6 d’aquest article diu: «Per a garantir la qualitat dels ensenyaments, el professorat ha de disposar de formació pedagògica i didàctica que acredite les seues competències docents, amb una duració mínima equivalent a 60 crèdits». Al respecte, és necessari concretar com es pot realitzar l’acreditació dels 60 crèdits de formació pedagògica i docent del professorat de les escoles de Música i d’Arts escèniques.
El Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, estableix l’estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat (DOGV 8590, 12.07.2019). La disposició final del Decret 2/2022 faculta la persona titular de la conselleria competent en ensenyaments de règim especial per a executar i desplegar aquest decret.
Així doncs, de conformitat amb el Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el número i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions (DOGV 8572, 17.06.2019), i el Decret 7/2019, de 20 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les secretaries autonòmiques de l’Administració del Consell (DOGV 8576, 21.06.2019), resolc:

Primer. Objecte i àmbit d’aplicació
L’objecte de la present resolució és concretar l’acreditació de la formació pedagògica i didàctica del professorat de les escoles de música i d’arts escèniques als efectes del que disposa l’article 9.6 del Decret 2/2022, de 14 de gener, del Consell, de regulació de les escoles d’ensenyament artístic no formal de Música i d’Arts Escèniques.


Segon. Modalitats d’acreditació de la formació pedagògica i didàctica

L’acreditació dels 60 crèdits de formació pedagògica i didàctica als efectes del que disposa l’article 9.6 del Decret 2/2022, de 14 de gener, es podrà realitzar per les modalitats següents:
a) Per experiència laboral docent prèvia a l’entrada en vigor del Decret 2/2022, de 14 de gener, en centres de formació de qualsevol tipus.
b) Per experiència laboral docent acumulada com a professorat auxiliar o adjunt en escoles de música i d’arts escèniques inscrites en el Registre de Centres Docents i superació de cursos de formació del professorat específics.
c) Per superació de cursos, postgraus o màsters de formació del professorat.

Tercer. Acreditació per experiència laboral docent prèvia a l’entrada en vigor del Decret 2/2022, de 14 de gener, en centres de formació

1. Resultarà equivalent a 60 crèdits de formació pedagògica i didàctica l’experiència laboral docent de dos cursos complets en centres de formació abans del 8 de febrer de 2022, data d’entrada en vigor del Decret 2/2022, de 14 de gener. Cada curs escolar que s’acredite ha de tindre una durada mínima de huit mesos. Per a poder acreditar l’experiència laboral docent es poden fer valer els serveis prestats com a personal docent en diferents centres de formació, tant siguen d’ensenyament formal com no formal.
2. A petició de les persones interessades, els centres de formació emetran el corresponent certificat d’experiència laboral docent conforme al model publicat en la present resolució com a annex I. La certificació la realitzarà la pròpia empresa en la qual s’ha impartit la docència tenint en compte que ha de constar específicament el període de temps i les funcions docents exercides en el lloc de treball. En el cas de persones amb experiència laboral docent pel règim especial, la certificació es realitzarà per declaració responsable de conformitat amb el model que s’acompanya a la present resolució com a annex II tenint en compte que ha de constar específicament el període de temps i les funcions docents exercides.

Quart. Acreditació per acumulació d’experiència laboral docent en escoles de música i d’arts escèniques inscrites en el Registre de Centres Docents i realització de cursos de formació del professorat específics
1. Resultarà equivalent a 60 crèdits de formació pedagògica i didàctica l’experiència laboral docent acumulada durant un mínim de quatre cursos complets com a professorat Auxiliar o Adjunt, de conformitat amb el conveni aplicable, en escoles de música i d’arts escèniques inscrites en el Registre de Centres Docents, juntament amb la superació de cursos de formació del professorat específics amb una durada equivalent a 90 hores.
2. Als efectes d’acreditar l’experiència laboral docent acumulada es considera que cada curs escolar ha de tindre una durada mínima de huit mesos. Així mateix, en relació amb la realització de funcions com a professorat auxiliar o adjunt, serà aquell que reunint les condicions exigides pel Decret 2/2022, de 14 de gener, realitza activitats de suport a la seua labor docent sota coordinació i seguiment del professorat titular de l’especialitat o matèria. Per a poder acreditar l’experiència laboral docent, es podran fer valer els serveis prestats com a professorat auxiliar o adjunt en diferents escoles de música i d’arts escèniques.

3. Als efectes de la superació de cursos de formació del professorat, aquests han de tindre per objecte l’adquisició de competències docents específiques de l’àmbit de l’ensenyament artístic no formal de música i d’arts escèniques, organitzades per les administracions educatives o per institucions sempre que aquestes activitats hagen sigut homologades o reconegudes per les administracions educatives, així com les organitzades per les universitats. Cada curs ha de tindre una durada mínima de 15 hores de formació.
4. A petició de les persones interessades, les escoles de música i d’arts escèniques emetran el corresponent certificat d’experiència laboral docent conforme al model publicat en la present resolució com a annex I. La certificació la realitzarà la pròpia empresa en la qual s’ha impartit la docència com a professorat auxiliar o adjunt tenint en compte que ha de constar específicament el període de temps i les funcions docents exercides en el lloc de treball. En el cas de persones amb experiència laboral docent pel règim especial, la certificació es realitzarà per declaració responsable de conformitat amb el model que s’acompanya a la present resolució com a annex II tenint en compte que ha de constar específicament el període de temps i les funcions docents exercides.


Cinqué. Equivalència i acreditació per superació de cursos, postgraus o màsters de formació del professorat
1. Resultarà equivalent a 60 crèdits de formació pedagògica i didàctica la superació de 600 hores en cursos, postgraus o màsters de formació del professorat.
2. Als efectes de la realització de cursos, postgraus o màsters, aquests han de correspondre’s amb activitats superades que tinguen per objecte l’adquisició de competències docents en l’àmbit de l’educació i el perfeccionament d’aspectes científics i didàctics de l’àmbit de l’ensenyament artístic no formal de música i d’arts escèniques, organitzades per les administracions educatives o per institucions sempre que aquestes activitats hagen sigut homologades o reconegudes per les administracions educatives, així com les organitzades per les universitats. En el cas de cursos, aquests, a més, han de tindre una durada mínima de 15 hores de formació.
3. La realització dels cursos, postgraus o màsters s’acreditarà mitjançant els certificats de superació de la formació corresponents en què consten les hores de durada.

Sisé. Delegació de competències
Es faculta la persona titular de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per dictar les instruccions que s’estimen oportunes respecte del que es dicta en aquesta resolució, de conformitat amb el Decret 173/2020, de 30 d’octubre (DOGV 8959, 24.11.2020), del Consell, d’aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que assenyala que les competències dels ensenyaments de règim especial corresponen a aquesta direcció general.

Seté. Eficàcia
Aquesta resolució produirà efectes l’endemà d’haver-se publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Contra la present resolució, que no posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se un recurs d’alçada davant de la consellera d’Educació, Cultura i Esport, en el termini d’un mes comptat des de l’endemà de ser notificada, de conformitat amb els articles 112, 121 i 122 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

València, 8 de juny de 2022.– El secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional: Miguel Soler Gracia.

linea
Mapa web