Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 6 d'abril de 2009, del conseller de Sanitat, per la qual crea el Comité Tècnic de Control Intern del Sistema d'Informació Econòmica i el Comité Assessor en Informació Economicoassistencial. [2009/5452]

(DOGV núm. 6018 de 21.05.2009) Ref. Base de dades 005686/2009

RESOLUCIÓ de 6 d'abril de 2009, del conseller de Sanitat, per la qual crea el Comité Tècnic de Control Intern del Sistema d'Informació Econòmica i el Comité Assessor en Informació Economicoassistencial. [2009/5452]
L'article 10 del Decret 25/2005, de 4 de febrer, del Consell, que aprova els Estatuts reguladors de l'Agència Valenciana de Salut, establix com a funcions de la Direcció General de Recursos Econòmics, entre altres, l'impuls de la implantació en tots els centres dels sistemes d'informació que permeten identificar els costos de l'assistència sanitària, i també l'elaboració d'anàlisis dels costos obtinguts i la proposta de mesures d'actuació per a garantir més eficiència.
El Sistema d'Informació Econòmica (d'ara en avant, SIE) és l'utilitzat en la gestió de l'Agència Valenciana de Salut per a arreplegar, tractar i analitzar dades sobre la transformació de recursos disponibles en activitats sanitàries.
La necessitat de disposar d'informació fiable per a prendre decisions exigix comptar amb un sistema de control intern del SIE que garantisca la integritat, la rellevància i la fiabilitat de la informació que gestiona.
D'altra banda, considerant l'amplitud, l'heterogeneïtat i el doble vessant, econòmic i assistencial, de la informació registrada en el SIE, la diversitat de sistemes que constituïxen fonts d'informació per a la generació dels processos de compensació econòmica i facturació de les prestacions realitzades, i també la complexitat tècnica dels processos de captura i tractament posterior de la informació, es fa patent la necessitat i oportunitat de canalitzar la participació d'experts, formalitzar la prestació d'assessorament puntual per especialistes en els distints camps i afavorir la coordinació dels agents implicats en el circuit de la informació economicoassistencial.
Per tant, vista la proposta de resolució del director general de Recursos Econòmics de tres d'abril de 2009, resolc:
Apartat primer. Comité Tècnic de Control Intern del Sistema d'Informació Econòmica (SIE)
U
Es crea un Comité Tècnic de Control Intern del Sistema d'Informació Econòmica (SIE), sota la denominació genèrica de Comité INTERSIE, amb la finalitat de conéixer amb més exactitud els costos dels processos i activitats dels departaments de salut i centres gestors de la Conselleria de Sanitat, fer-ne anàlisis comparatives, valorar-ne l'evolució i, amb això, afavorir l'adopció de mesures que en permeten la millora contínua,
Dos
La composició del Comité INTERSIE és la següent:
- President: el/la cap del Servici d'Anàlisi de Costos i Facturació.
- Vocals:
- Tres representants de la Direcció General de Recursos Econòmics de la Conselleria de Sanitat.
- Tres representants de les direccions econòmiques dels departaments de salut.
La designació dels representants l'ha de fer el director general de Recursos Econòmics de la Conselleria de Sanitat a proposta del cap del Servici d'Anàlisi de Costs i Facturació.
Tres
El Comité INTERSIE fa les funcions següents:
a) Elaboració d'un programa d'actuacions d'auditoria interna dels costos dels departaments de salut i centres de gestió de la Conselleria de Sanitat basat en la informació registrada en el Sistema d'Informació Econòmica i altres fonts complementàries que es consideren d'interés.
b) Execució d'este programa d'actuacions d'auditoria interna. Amb este fi, el comité tècnic disposa de la facultat de sol·licitar a les unitats responsables tota la informació que considere necessària per a fer els exàmens i les verificacions oportunes segons les tècniques d'auditoria i pot demanar la cooperació de les persones que intervenen de forma directa o indirecta en la gestió de les activitats i costos objecte d'anàlisi.
c) Identificació de necessitats, homogeneïtzació de criteris i proposta d'accions de millora, bé respecte a la informació economicoassistencial registrada en el SIE o bé respecte als processos de gestió implicats, amb la finalitat d'aconseguir cotes d'eficiència majors.
d) Seguiment i verificació de la implantació de les accions proposades.
e) Assessorament i col·laboració en els treballs de desenvolupament i evolució del SIE com a ferramenta de suport per al coneixement puntual i detallat dels costos reals de l'activitat assistencial.
Per al desplegament d'estes funcions, el comité pot sol·licitar la col·laboració d'experts de la xarxa sanitària pública o d'institucions externes, i compta amb els mitjans humans i materials necessaris per a portar-les a terme d'acord amb les disponibilitats pressupostàries.
Quatre
El Comité INTERSIE compta amb el suport del Comité Assessor en Informació Economicoassistencial, segons el que preveu l'apartat segon, punt quatre, epígraf c, d'esta resolució. En este comité assessor tenen representació professionals d'experiència reconeguda en l'àmbit de la informació economicoassistencial.
Cinc
El comité ha d'informar periòdicament el director general de Recursos Econòmics sobre les actuacions que faça. En l'informe ha de detallar els programes d'auditoria que haja fet i ha d'incloure les conclusions i recomanacions que, a la vista dels resultats, el comité acorde proposar.
Apartat segon. Comité Assessor en Informació Economicoassistencial
U
Es crea el Comité Assessor en Informació Economicoassistencial de la Conselleria de Sanitat com a òrgan col·legiat multidisciplinari de caràcter consultiu, amb la finalitat de millorar la coordinació en els processos de captura, tractament i explotació de la informació economicoassistencial, afavorir l'aplicació de criteris homogenis i augmentar la qualitat i la cobertura de les dades del circuit assistencial que alimenten els costos, són objecte de compensació econòmica o susceptibles de facturació posterior.
Dos
La composició del comité assessor és la següent:
- Presidència: el/la director general de Recursos Econòmics.
- Vicepresidències: el/la cap del Servici d'Anàlisi de Sistemes d'Informació Sanitària i el/la cap del Servici d'Anàlisi de Costos i Facturació.
- Secretaria: el/la cap de la Unitat d'Informació Econòmica.
- Vocals: el nombre de vocals membres del comité assessor és el necessari per a poder funcionar correctament. Pot oscil·lar temporalment en relació amb les activitats encomanades, d'acord amb les funcions descrites en el punt quart.
El nomenament dels vocals l'efectua el president del comité assessor, tria els representants entre els òrgans que s'esmenten a continuació, de manera que es puga comptar amb les àrees implicades de servicis centrals i de l'organització assistencial segons les tasques i projectes que es considere necessari escometre en cada moment:
- Dels Servicis Centrals de la Conselleria de Sanitat, poden ser anomenats vocals del comité assessor els representants de:
1. La Direcció General d'Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària
2. La Direcció General per a la Salut Pública
3. Les direccions d'Assistència Sanitària de Zona
4. L'Àrea d'Informàtica, Telecomunicacions i Organització
5. L'Àrea de Farmàcia
6. L'Àrea de Recursos Humans
7. L'Àrea de Recursos Econòmics
8. L'Àrea d'Assistència Sanitària
9. L'Àrea de Coordinació i Planificació de l'Agència Valenciana de Salut
10. L'Àrea de Concerts i Tecnologia Sanitària
11. L'Àrea d'Infraestructures i Manteniment
12. El Servici d'Anàlisi de Sistemes d'Informació Sanitària
13. El Servici de Coordinació i Planificació de Recursos Econòmics
14. El Servici d'Aprovisionament
15. L'Oficina d'Abulcassis
- Quant a l'organització assistencial, poden ser anomenats vocals del comité assessor els representants dels departaments de salut i dels centres de gestió triats entre els equips directius i també de les unitats de documentació clínica i admissió.
Tres
Segons els objectius i l'abast de les actuacions que la Conselleria de Sanitat vaja escometent en l'àmbit de la informació economicoassistencial, el comité assessor pot sol·licitar, a través del president, la col·laboració de professionals prestigiosos de la xarxa sanitària, societats científiques, etc. Es pot organitzar estos professionals en grups de treball per a fer projectes concrets quan l'especificitat i el nivell tècnic requerisquen un alt grau d'especialització.
Quatre
El comité assessor té com a funcions:
a) Contribuir a l'anàlisi, desplegament, implantació i supervisió dels sistemes d'informació economicoassistencials.
b) Afavorir l'evolució i millora contínua de la qualitat i la cobertura de la informació generada en el circuit de la prestació assistencial per a facilitar-ne la valoració econòmica i, quan siga procedent, la compensació o facturació posterior.
c) Prestar assessorament al Comité Tècnic de Control Intern del Sistema d'Informació Econòmica (SIE). Al seu torn, este comité l'ha d'informar dels resultats de les seues actuacions en matèria d'auditoria interna, millora de la informació de costos i avanços en el desenvolupament del SIE.
d) Impulsar els treballs d'identificació, catalogació i codificació dels servicis prestats en la xarxa sanitària i, si és el cas, col·laborar-hi, de manera que se'n garantisca la integració i interoperabilitat semàntica i, amb això, l'ús compartit per part dels sistemes d'informació de la Conselleria de Sanitat, des de l'inici del procés assistencial fins a la valoració econòmica posterior i la possible facturació.
e) Presentar propostes d'actuació i mesures que potencien la coordinació entre els àmbits econòmic i assistencial en relació amb les tasques i funcions descrites.
Per a estes funcions, es poden constituir en el si del comité assessor grups de treball específics, amb la composició i el funcionament que es determinen en cada cas. En tots els casos el president i els vicepresidents han de ser informats, amb la periodicitat que amb este fi es determine, de l'avanç i els resultats dels treballs dels grups de treball en les funcions encomanades.
Apartat tercer. Disposicions comunes
Primera
Tant el Comité Tècnic de Control Intern del Sistema d'Informació Econòmica (INTERSIE) com el Comité Assessor en Informació Economicoassistencial són òrgans dependents de la Conselleria de Sanitat, adscrits a la Direcció General de Recursos Econòmics.
Segona
Ambdós comités adopten les normes necessàries per al funcionament intern. Se'ls aplica, supletòriament, el que disposa per als òrgans col·legiats la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Tercera
Els membres d'ambdós comités no perceben cap remuneració per l'exercici d'estes funcions.
València, 6 d'abril de 2009.- El conseller de Sanitat: Manuel Cervera Taulet.

linea
Mapa web