Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 27 de juliol de 2016, del president de Culturarts Generalitat, per la qual es convoquen ajudes a la producció i edició discogràfica per a l'exercici 2016. [2016/6165]

(DOGV núm. 7841 de 01.08.2016) Ref. Base de dades 005820/2016

RESOLUCIÓ de 27 de juliol de 2016, del president de Culturarts Generalitat, per la qual es convoquen ajudes a la producció i edició discogràfica per a l'exercici 2016. [2016/6165]
Mitjançant l’Ordre 33/2016, de 18 de juliol, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOCV 7832, 20.07.2016), s’han establit les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques en règim de concurrència competitiva de les diferents matèries culturals integrades en CulturArts Generalitat (d’ara en avant Ordre Bases Reguladores).
De conformitat amb el que estableix l’article 160.4.b, de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, que estableix que les persones que ostenten la presidència dels organismes públics i les entitats de dret públic seran les competents per a realitzar la convocatòria de les subvencions, resolc:

Primer. Finalitat, objecte i condicions de les ajudes
1. Convocar per a l’exercici de 2016 les subvencions per al foment de la producció i l’edició discogràfica, en el marc de les competències de CulturArts Generalitat i d’acord amb els objectius que té encomanats, amb la finalitat d’impulsar i d’afavorir l’edició i la producció discogràfica d’obres musicals de compositors i intèrprets valencians, en l’àmbit competencial de la Generalitat.
2. Les ajudes es concediran d’acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no-discriminació i, mitjançant el règim de concurrència competitiva, per a activitats de producció i edició discogràfica, que tinguen lloc entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2016, ambdós inclosos, i hauran de tindre, per tant, el depòsit legal d’aquest període.
3. Per a obtindre la condició de beneficiari de les ajudes per al foment de la discografia regulades en l’Ordre de Bases Reguladores, les empreses discogràfiques o els professionals hauran de complir els requisits establits en l’article 2.4.2 d’aquesta ordre.

Segon. Finançament de les ajudes
1. D’acord amb la Llei 11/2015, de 29 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a 2016, les ajudes convocades s’imputaran al crèdit previst en la secció 09, entitat 00025, línia de subvenció S6426000, «Ajudes a la producció discogràfica», per un import màxim de 50.120 €, inclòs en el capítol IV del pressupost de CulturArts Generalitat.

Així mateix, aquest import podrà ser minorat quan en el marc de les polítiques d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera s’adopten mesures de no-disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que ho finança.
2. L’import màxim individual no podrà superar el 50 per cent del cost total del projecte de producció i edició discogràfica presentat. Tampoc es podrà superar, en el conjunt de les ajudes, l’import màxim convocat de 50.120 € previstos en la línia de subvenció S6426000, inclosa en el capítol IV del pressupost de CulturArts Generalitat.
3. Per al càlcul dels costos de producció i d’edició subjectes a subvenció, els sol·licitants no hauran d’incloure els que fan referència a promoció i a màrqueting. Quant als caixet dels músics i dels cantants, aquests podran ser inclosos en aquest càlcul i podran servir per a acreditar fins al 50 % de la quantitat que s’haja de justificar d’acord amb allò que s’ha assenyalat en el punt setè, en el supòsit d’obtindre subvenció.
4. L’import de les subvencions regulades en aquesta convocatòria en cap cas podrà ser d’una quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o altres recursos, supere el cost de la producció/edició subvencionada que desenvoluparà la persona beneficiària.

Tercer. Presentació de sol·licituds
1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 45 dies naturals, a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
2. Les sol·licituds dirigides a CulturArts Generalitat es podran presentar a la seu d’aquesta entitat (plaça de Viriat, s/n, 46001 València), a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (av. de Campanar, 32, 46015 València) i a les direccions territorials d’Educació, Investigació, Cultura i Esport d’Alacant (c/ Carratalà, 47, 03007 Alacant), de Castelló (av. del Mar, 23, 12003 Castelló de la Plana) i de València (c/ Gregorio Gea, 14, 46009 València). Igualment, utilitzant qualsevol dels mitjans previstos en la legislació del procediment administratiu comú, justificant la data d’imposició de l’enviament a l’oficina de correus o presentació al Registre i anunciant la remissió de la sol·licitud, mitjançant fax (al número 961 206 535) o telegrama en el mateix dia, només als efectes organitzatius.

Així mateix, la sol·licitud es podrà presentar per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat, PROP, en la URL següent: https://sede.gva.es. En aquest cas, la sol·licitud s’omplirà amb l’aplicació informàtica establida a aquest efecte i el sol·licitant haurà de disposar de firma electrònica d’entitats emesa per l’Institut Valencià de Finances, http://www.accv.es/empresas/, de ciutadà, igualment emesa per l’Institut Valencià de Finances, http://www.accv.es/ciudadano/ o de DNI electrònic.
3. Les sol·licituds s’hauran d’omplir necessàriament de conformitat amb el model de sol·licitud que s’adjunta com a annex I en aquesta convocatòria, i s’hauran d’acompanyar amb els documents o les certificacions, originals o fotocòpies compulsades degudament, a què es fa referència en cada capítol del model de sol·licitud, i hauran de desenvolupar els punts següents:
a) Projecte musical que es registrarà en el qual s’especifique:
– El contingut musical, amb les obres i els autors o les autores d’aquest, especificant les que formen part del patrimoni musical valencià o són de creació contemporània.
– Intèrprets que participen en la gravació, el seu nombre, especialitat i historial professional, així com les activitats per a 2016 de caràcter nacional i internacional en què participen, i les activitats que organitzen com a pròpies, com ara festivals o cicles de concerts, cursos de formació i activitats del seu segell de gravació, si ho tenen.

– El pressupost desglossat de les respectives despeses, atenent els criteris fixats en el punt segon 3 de la present convocatòria.
b) Memòria d’activitats de producció/edició discogràfica, de les empreses i/o professionals sol·licitants.
c) Declaració de subvencions sol·licitades o concedides per altres organismes públics o privats per a aquest mateix projecte musical. Si no s’ha sol·licitat o no s’ha concedit, s’hi haurà de manifestar «cap».

d) Declaració d’ajudes de minimis rebudes durant els dos exercicis fiscals anteriors i durant l’exercici fiscal en curs.
e) Memòria explicativa de la distribució i de la comercialització dels CD/DVD objecte de la sol·licitud d’ajuda, realitzada per l’empresa o per la societat editora.
Igualment, la sol·licitud s’haurà d’acompanyar amb la documentació següent:
f) Catàleg de l’empresa o de la societat editora.
g) Prova de la gravació que es pretén fer en CD/DVD. També s’hi aportaran les partitures o els textos del material que es registrarà per a poder valorar la qualitat i l’interés d’aquest.
h) En el supòsit de persones jurídiques, s’hi haurà d’aportar còpia confrontada del document constitutiu –escriptura o document privat– i qui n’acredita la representació, si és el cas.
i) Dades bancàries en què es vol rebre l’import de l’ajuda sol·licitada, en cas de resultar-ne beneficiari o beneficiària, omplint el model de domiciliació bancària que s’adjunta com a annex II en aquesta convocatòria.
4. De la mateixa manera, les persones sol·licitants hauran d’omplir les declaracions responsables del model de sol·licitud (apartat J) que estableixen el compliment dels requisits assenyalats en l’article 13.2 i 13.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (BOE 276, 18.11.2003), en els termes que preveu l’article 13.7 de l’esmentat cos legal, així com també la que es refereix al compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat o, si és el cas, exempció d’aquesta obligació, per a les empreses amb 50 o més treballadors, de conformitat amb l’article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d’abril, d’Integració Social dels Minusvàlids.
5. Qui sol·licite les ajudes haurà d’acreditar també que es troba al corrent en el compliment de les obligacions tributàries, amb les administracions estatal i autonòmica, així com de les obligacions amb la Seguretat Social. Respecte d’això, i de conformitat amb allò que disposa l’article 5 del Decret 165/2010, de 8 d’octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat K) es farà constar l’autorització perquè l’òrgan instructor obtinga de forma directa, a través de certificats electrònics, l’acreditació del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, de conformitat amb l’article 22.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
Si la persona sol·licitant no dóna aquesta autorització, haurà d’aportar les certificacions següents:
– Certificació positiva de l’Agència Estatal d’Administració Tributària que acredite que qui sol·licita es troba al corrent de les seues obligacions amb aquesta.
– Certificació de la Tresoreria General de la Seguretat Social que acredite que qui sol·licita es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions amb la Seguretat Social.
– Certificació de les direccions territorials de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic que acredite que qui sol·licita no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.
6. La persona sol·licitant haurà d’acreditar igualment que es troba donat d’alta en el Cens d’Obligats Tributaris, activitat i epígraf de producció i/o edició discogràfica, de l’Agència Tributària, així com també que es troba al corrent en el pagament de l’Impost d’Activitats Econòmiques, si resulta obligada l’empresa sol·licitant. Respecte d’això, i de conformitat amb allò que disposa l’article 5 del Decret 165/2010, de 8 d’octubre, del Consell, en el model de sol·licitud (apartat K) es farà constar també l’autorització perquè l’òrgan instructor obtinga de forma directa, a través de certificats electrònics, l’acreditació de la declaració d’alta censal en l’epígraf de producció i/o edició discogràfica de l’empresa sol·licitant, així com l’últim rebut de l’Impost d’Activitats Econòmiques, tot això de conformitat amb l’article 22.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Si qui sol·licita no dóna aquesta autorització, haurà d’aportar els certificats següents:
– Declaració d’alta censal en el Cens d’Obligats Tributaris, en l’epígraf de producció i/o edició discogràfica.
– Últim rebut de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), si resulta obligada l’empresa discogràfica.
7. Si la sol·licitud d’iniciació no reuneix els requisits exigits, s’aplicarà el que disposa l’article 5.4 de l’Ordre Bases Reguladores.
L’esmena de la documentació es podrà presentar preferentment a la seu de CulturArts Generalitat (a la plaça de Viriat, s/n, 46001 València). Si es presenta per qualsevol altre mitjà o lloc previst en la legislació de procediment administratiu comú, es podrà comunicar, mitjançant fax (al número 961206535) o telegrama, en el mateix dia de la presentació d’aquesta, als mers efectes organitzatius.
En tot cas, l’òrgan instructor podrà requerir els sol·licitants perquè proporcionen qualsevol informació aclaridora que siga necessària per a la gestió de la seua sol·licitud.
8. Les dades de caràcter personal que conté l’imprés de sol·licitud podran ser incloses en un fitxer per al seu tractament per CulturArts Generalitat, com a titular responsable del fitxer, en l’ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l’àmbit de les seues competències. Igualment, els sol·licitants d’ajuda podran exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, tot això de conformitat amb el que disposa l’article 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (BOE 298, 14.12.1999).

Quart. Criteris de valoració de les sol·licituds
1. Per a l’elaboració del seu informe i proposta, la Comissió Tècnica Avaluadora prevista en l’article 6.3.3 de l’Ordre Bases Reguladores tindrà en compte els criteris objectius d’atorgament de les subvencions, la seua ponderació i la puntuació mínima exigida, continguts en l’article 3.3.2 d’aquesta ordre.
Els criteris de valoració tindran en compte els apartats següents:
A) Projecte musical que s’ha de registrar, fins a un màxim de 45 punts. Es valoraran, amb caràcter particular, els aspectes i amb el desglossament següents:
– Interés i qualitat del projecte, amb l’audició prèvia d’aquest a través de la prova de gravació en CD/DVD exigida i l’estudi de les partitures i textos que s’acompanyen, fins a un màxim de 35 punts.
– Nombre d’intèrprets que intervenen en la gravació del CD/DVD, fins a un màxim de 5 punts, amb l’escala següent: fins a cinc intèrprets, 3 punts; de sis a deu intèrprets, 4 punts; més de deu intèrprets, cinc punts.
– Nombre d’obres de recuperació del patrimoni musical valencià o de creació contemporània valenciana, fins a un màxim de 5 punts, amb l’escala següent: un punt per cada obra de les característiques enumerades.
B) Trajectòria professional dels intèrprets, fins a un màxim de 30 punts. Es valoraran, amb caràcter particular, els aspectes i amb el desglossament següents:
– Activitat professional continuada dels intèrprets o l’agrupació que intervé en la gravació, fins a un màxim de 10 punts, amb l’escala següent: fins a cinc anys, 3 punts; de sis a deu anys, 6 punts; d’onze a quinze anys, 9 punts; més de quinze anys, 10 punts.
– Projecció nacional i internacional dels intèrprets que intervenen en la gravació, durant l’any 2016, fins a un màxim de 10 punts, i es valorarà cada actuació a l’estranger o a Espanya, excepte a la Comunitat Valenciana, amb un punt.
– Intèrprets, grups o formacions que realitzen festivals o cicles de concerts propis, tenen segell discogràfic, organitzen cursos o activitats formatives complementàries, fins a un màxim de 10 punts, i es valorarà cada activitat addicional amb 2 punts.
C) Experiència en producció i edició discogràfica de l’empresa sol·licitant, fins a un màxim de 25 punts. Es valoraran, amb caràcter particular, els aspectes i amb el desglossament següents:
– Catàleg de l’empresa discogràfica editora, fins a un màxim de 20 punts, amb l’escala següent: fins a cinc CD/DVD editats, 5 punts; de sis a deu CD/DVD editats, 10 punts; d’onze a quinze CD/DVD editats, 15 punts; setze o més CD/DVD editats, 20 punts.

– Memòria de distribució i comercialització nacional i internacional de la producció discogràfica que se sol·licita, fins a un màxim de 5 punts.
2. Per a la determinació de la quantia de les ajudes, es tindrà en compte el que disposa l’article 9 de l’Ordre Bases Reguladores i es considerarà la puntuació total obtinguda per cada projecte en relació amb els criteris de valoració que antecedeixen i la seua ponderació. Es tindrà en compte, igualment, el pressupost desglossat de les respectives despeses aportat pels sol·licitants amb les limitacions i els criteris del punt segon 2 i 3.

Cinqué. Resolució de la convocatòria. Publicació. Terminis
S’haurà d’ajustar al contingut de l’article 7 de l’Ordre Bases Reguladores i el termini de resolució i notificació o publicació és de sis mesos des de la publicació de la convocatòria. En tot cas, aquesta resolució s’haurà de publicar en el DOCV, d’acord amb el que disposa l’article 18 de la Llei General de Subvencions, i en la pàgina web de CulturArts Generalitat, www.culturartsgeneralitat.es.
La resolució de concessió posarà fi a la via administrativa i contra aquesta es podrà interposar, potestativament, el recurs de reposició, davant del president de CulturArts Generalitat, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seua publicació, o, bé directament, recurs contenciós administratiu davant de la sala del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de la seua publicació, sense perjuí de qualsevol altre que s’estime pertinent.

Sisé. Obligacions de les persones beneficiàries
1. Les persones beneficiàries de les ajudes a la producció i l’edició discogràfica estan obligats a:
a) Comunicar per escrit a CulturArts Generalitat l’acceptació de l’ajuda en el termini dels 15 dies naturals següents a la recepció de la notificació de la seua concessió i, a més, qualsevol eventualitat en el desenvolupament del projecte presentat, segons el model que s’adjunta com a Annex III en aquesta convocatòria.
b) Dur a terme el projecte musical per al qual es va sol·licitar la subvenció i comunicar qualsevol canvi que es produïsca en el projecte discogràfic, abans de la seua realització, que s’haurà d’aprovar expressament per la Presidència de CulturArts Generalitat.
c) Les persones beneficiàries han de fer constar en la funda exterior del CD/DVD i en tota la publicitat gràfica o escrita que aquest genere el patrocini de CulturArts Generalitat, i s’hi inclourà el logotip, per a aquest fi concret, d’acord amb el manual d’identitat corporativa que es conté en la pàgina web de CulturArts Generalitat, www.culturartsgeneralitat.es, i es respectaran les grandàries mínimes que se li indiquen. A aquests efectes, serà necessari presentar a l’òrgan instructor la proposta prèvia del disseny de la carpeta abans de la seua edició, donades les característiques del suport.
Hauran de procedir de la mateixa manera en els supòsits següents:
– Quan les reedicions suposen una alteració del disseny original.

– Quan s’acorde amb un tercer, dins o fora d’Espanya, una nova edició del disc.
En el cas que se cedisquen a tercers fragments destinats a qualsevol tipus de suport sonor o audiovisual, només s’haurà d’efectuar una menció escrita en els crèdits del CD/DVD de l’ajuda original concedida.

Totes les obligacions especificades en aquest apartat tindran una vigència de deu anys des de la data de la primera edició del disc objecte d’ajuda i afectarà tant qualsevol reedició posterior a càrrec del beneficiari de l’ajuda com de qualsevol altra empresa discogràfica que haguera adquirit els drets.
d) Comunicar a CulturArts Generalitat les subvencions concedides per a aquest mateix fi i l’import d’aquestes, acreditant-ho mitjançant còpia de la notificació rebuda, així com altres ajudes, ingressos o recursos que financen el projecte musical registrat.
e) Justificar l’ocupació de la subvenció en la forma que s’indica en el punt seté i conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons rebuts per a poder justificar la despesa i poder atendre les actuacions de comprovació i control.
f) Acreditar amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió de les ajudes estar al corrent de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, en la forma que determina la Llei i el Reglament General de Subvencions, d’acord amb l’Ordre de 30 de maig de 1996, de la Conselleria d’Economia i Hisenda, i sense perjuí del que estableix la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic de la ciutadania als serveis públics i del que disposa el Decret 165/2010, de 8 d’octubre, del Consell.
2. L’incompliment de qualsevol de les obligacions estipulades en aquesta convocatòria, així com la infracció provada en alguns dels seus extrems, anul·larà la concessió de l’ajuda i obligarà al reintegrament d’aquesta en els supòsits previstos en l’article 37 de la Llei General de Subvencions. Al reintegrament de les quantitats percebudes, en els supòsits assenyalats en l’article 37 mencionat anteriorment, s’addicionarà el pagament dels interessos de demora corresponents des del moment del pagament de l’ajuda fins a la data en què s’acorde la procedència del reintegrament.
3. També són obligacions dels beneficiaris d’aquestes ajudes les previstes amb caràcter general en l’article 14 de la Llei General de Subvencions.

Seté. Justificació i pagament de l’ajuda
1. El pagament de l’ajuda concedida es realitzarà d’una sola vegada, per mitjà de transferència bancària al compte indicat en «el model de domiciliació bancària» (annex II) presentat junt amb la sol·licitud, sempre que l’edició discogràfica s’haja realitzat d’acord amb el programa presentat i es justifiquen correctament les despeses corrents ocasionades per la producció/edició discogràfica.
2. La justificació de la subvenció adoptarà la forma de compte justificatiu i s’ajustarà al que estableix l’article 12.2 de l’Ordre Bases Reguladores, per import mínim del doble de la subvenció concedida. També es podrà justificar mitjançant certificat, expedit per l’empresa beneficiària, de les despeses de producció i/o edició, acompanyat amb els estats comptables en què es reflectisca la despesa realitzada, de conformitat amb l’article 12.5 de l’Ordre Bases Reguladores.
No es podrà incloure com a despesa subvencionable l’import de l’IVA deduïble quan el beneficiari està obligat a realitzar declaració d’aquest impost i, per tant, la quantitat que es podrà imputar com a despesa és la corresponent a la base imposable dels justificants o les factures.
3. Aquests documents es presentaran al registre de CulturArts Generalitat fins al 31 de desembre de 2016.

Huitè. Concurrència de fonts de finançament
S’han d’ajustar al que estableix l’article 15 de l’Ordre Bases Reguladores, tenint en compte que les ajudes concedides mitjançant aquesta convocatòria estan acollides al règim de minimis establit en el Reglament UE núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, 24.12.2013), relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat CE a les ajudes de minimis.

Novè. Incompliments, criteris de graduació, responsabilitat i règim sancionador
1. CulturArts Generalitat es reserva igualment la possibilitat de modificar o de deixar sense efecte la subvenció, en cas d’incompliment d’alguna de les obligacions imposades a les persones beneficiàries en el punt sisé 1, epígrafs a, b, c, d i f, en els terminis i les condicions assenyalades, observant sempre el principi de proporcionalitat a què es refereix l’article 17.3.n de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
2. Les resultes que es puguen produir per les renúncies produïdes i les minoracions que es determinen per l’aplicació d’allò que s’ha indicat es podran disposar de conformitat amb allò que disposa l’article 7.3 de l’Ordre Bases Reguladores.
3. Les infraccions i les sancions es resoldran de conformitat amb allò que disposa l’article 19 de l’Ordre Bases Reguladores.

Desè. Annexos
La present resolució inclou tres annexos que s’indiquen a continuació:
– Annex I. Model de sol·licitud d’ajuda econòmica per a la producció i l’edició discogràfica a la Comunitat Valenciana.
– Annex II. Model de domiciliació bancària.
– Annex III. Model d’acceptació de la subvenció de producció discogràfica i compromís de compliment d’obligacions.

Onzè. Entrada en vigor
Aquesta resolució entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Dotzè. Recursos
La present resolució, que esgota la via administrativa, es podrà recórrer potestativament en reposició, o bé es podrà plantejar directament recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s’indiquen a continuació:
a) El recurs de reposició haurà d’interposar-se davant del president de CulturArts Generalitat, en qualitat d’òrgan competent per a concedir les ajudes, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de publicar-se.

b) El recurs contenciós administratiu s’haurà de plantejar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de publicar-se.
Tot això sense perjuí que els interessats puguen presentar qualsevol altre recurs que consideren convenient.

València, 27 de juliol de 2016.– El president de CulturArts Generalitat: Vicent Marzà Ibáñez.

linea
Mapa web