Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 4 d'agost de 2016, del president de CulturArts Generalitat, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a la creació de guions de llargmetratges cinematogràfics, per a l'any 2016. [2016/6443]

(DOGV núm. 7847 de 09.08.2016) Ref. Base de dades 006095/2016

RESOLUCIÓ de 4 d'agost de 2016, del president de CulturArts Generalitat, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a la creació de guions de llargmetratges cinematogràfics, per a l'any 2016. [2016/6443]
Per mitjà de l’Ordre 33/2016, de 18 de juliol, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOCV 7832, 20.07.2016), s’han establit les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques en règim de concurrència competitiva de les diferents matèries culturals integrades en CulturArts Generalitat (d’ara endavant, ordre de bases reguladores).
De conformitat amb el que estableix l’article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, que diu que les persones que exerceixen la presidència dels organismes públics i les entitats de dret públic seran les competents per a realitzar la convocatòria de les subvencions, resolc:

Primer. Finalitat, objecte i condicions de les ajuda
1. Convocar la concessió d’ajudes per a la creació de guions de llargmetratges cinematogràfics dels gèneres d’animació, ficció i documental, per a l’exercici 2016, a fi d’ampliar les línies d’actuació i suport al sector audiovisual en l’àmbit competencial de la Generalitat i d’estimular l’escriptura de guions cinematogràfics per mitjà de la concessió d’ajudes.
2. Les ajudes es concediran d’acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no-discriminació, i per mitjà del règim de concurrència competitiva, per als treballs realitzats entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2016, ambdós inclosos.

3. Per a obtindre la condició de beneficiari de les ajudes per a la creació de guions de llargmetratge regulades en l’ordre de bases reguladores, les persones sol·licitants hauran de complir els requisits establits en l’article 2, punt 2.3.2, de l’ordre esmentada.
4. No es podrà presentar més d’un projecte per sol·licitant.
5. La concessió d’aquestes ajudes no és compatible amb l’obtenció d’altres de diferents que puguen atorgar altres administracions públiques per a la creació del mateix guió de llargmetratge.

Segon. Finançament, import màxim i nombre màxim d’ajudes

1. D’acord amb la Llei 11/2015, de 29 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per al 2016, les ajudes convocades s’imputaran al crèdit previst en la secció 09, entitat 00025, línia de subvenció S6424000, «Ajuda escriptura de guions cinematogràfics», inclosa en el capítol IV del pressupost de CulturArts Generalitat, per un import global màxim de 128.000 €.
Així mateix, aquest import podrà ser minorat quan, en el marc de les polítiques d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, s’adopten mesures de no-disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que la finança.
2. Es concedirà un màxim de setze ajudes, de 8.000 € cada una, de les quals, almenys quatre, seran per a guions de llargmetratges documentals, sempre que obtinguen el mínim de puntuació establit en l’article 3, punt 3.2.1.2, de l’ordre de bases reguladores.

Tercer. Presentació de sol·licituds
1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 35 dies naturals a comptar de l’endemà de ser publicada aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
2. Les sol·licituds adreçades a CulturArts Generalitat podran presentar-se en la seu d’aquesta entitat (plaça de Viriat, s/n, 46001 València); en la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (avinguda de Campanar, 32, 46015 València), i en les direccions territorials d’Educació, Investigació, Cultura i Esport d’Alacant (carrer de Carratalà, 47, 03007 Alacant), de Castelló de la Plana (avinguda del Mar, 23, 12003 Castelló de la Plana) i de València (carrer de Gregori Gea, 14, 46009 València). També es podrà fer utilitzant qualsevol dels mitjans previstos en la legislació del procediment administratiu comú, justificant la data d’imposició de l’enviament en l’oficina de correus o de presentació en el registre i anunciant la remissió de la sol·licitud per mitjà d’un fax al número 961 206 535 o d’un telegrama en el mateix dia, només a efectes organitzatius.
Així mateix, la sol·licitud podrà presentar-se per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat, PROP, en la URL https://sede.gva.org En aquest cas, la sol·licitud s’emplenarà amb l’aplicació informàtica establida a aquest efecte, i el sol·licitant haurà de disposar de la signatura electrònica d’entitats (http://www.accv.es/empresas/) o de ciutadà http://www.accv.es/ciudadano/, totes dues emeses per l’Institut Valencià de Finances, o de DNI electrònic.

3. Les sol·licituds hauran d’emplenar-se necessàriament de conformitat amb el model de sol·licitud que s’adjunta com a annex I a aquesta convocatòria, s’acompanyaran dels documents o certificat, originals o fotocòpies, a què es fa referència en cada apartat del model de sol·licitud, i hauran de tractar els punts següents:
3.1. Declaració de les subvencions, ajudes, ingressos o recursos sol·licitats, percebuts o concedits, i pendents de percepció per altres administracions o institucions públiques i privades per a la mateixa finalitat, amb justificació documental de la quantia (apartat C del model de sol·licitud).
3.2. Declaració de minimis de l’exercici fiscal present i dels dos anteriors (apartat C del model de sol·licitud).
3.3. Declaració responsable de no concórrer en cap de les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari especificades en els punts 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, en els termes que preveu l’article 13.7 de l’esmentat cos legal (apartat E del model de sol·licitud).
3.4. La sol·licitud també haurà d’acompanyar-se de la següent documentació (apartat D del model de sol·licitud):
a) Un exemplar dels documents següents:
– Currículum del sol·licitant.
– Declaració de l’autor en què acredite la possessió dels drets en el cas que el guió estiga basat en una obra preexistent.

b) Un exemplar en paper i un altre en format digital (USB, CD, etc.) anònim, separat de la resta de documents, en els quals només ha de figurar el títol del projecte. Ni en l’exterior de l’USB o del CD o semblant ni en el contingut ha de figurar cap referència al guionista o a l’empresa implicada. Si n’hi ha alguna referència, el projecte quedarà exclòs de la convocatòria. Haurà de presentar-se obligatòriament una versió en valencià d’aquesta documentació; si no es fa així, quedarà exclòs de la convocatòria.
En l’exemplar en paper i en el format digital s’inclourà:
– Memòria explicativa del projecte d’escriptura, amb una sinopsi argumental detallada.
– Mostra del treball per al qual se sol·licita l’ajuda, que consistirà en un tractament del guió amb una extensió entre 20 i 40 folis, i el desenvolupament equivalent a cinc minuts del guió definitiu. Haurà de presentar-se en castellà i en valencià.
– Qualsevol altra dada o document relacionat amb el projecte objecte de la sol·licitud que els interessats consideren convenient aportar.

c) Dades bancàries del compte en què es desitge rebre l’import de l’ajuda sol·licitada, si se n’és beneficiari, per a la qual cosa caldrà emplenar el model de domiciliació bancària que s’adjunta a aquesta convocatòria com a annex II.
4. El sol·licitant haurà d’acreditar també que es troba al corrent en el compliment de les obligacions tributàries, amb les administracions estatal i autonòmica i davant de la Seguretat Social. Respecte d’això, i de conformitat amb allò que disposa l’article 5 del Decret 165/2010, de 8 d’octubre, del Consell, en el model de sol·licitud es farà constar l’autorització perquè l’òrgan instructor obtinga de forma directa, a través de certificats electrònics, l’acreditació del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, de conformitat amb l’article 22.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
Si el sol·licitant no dóna aquesta autorització, haurà d’aportar els certificats següents:
– Certificat positiu de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, que acredite que el sol·licitant es troba al corrent de les seues obligacions amb aquesta.
– Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social, que acredite que el sol·licitant es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions amb la Seguretat Social.
– Certificat de les direccions territorials de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, que acredite que el sol·licitant no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.
5. Si la sol·licitud d’iniciació no inclou totes les dades exigides o si hi falta documentació, s’aplicarà el que preveu l’article 5.4 de l’ordre de bases reguladores.
L’esmena de la documentació haurà de presentar-se preferentment en la seu de CulturArts Generalitat (plaça de Viriat, s/n, 46001 València). En el cas de presentar-se per qualsevol altre mitjà o en qualsevol altre lloc previst en la Llei 30/1992, podrà comunicar-se a aquesta, per mitjà d’un fax al número 961 206 535 o d’un telegrama, en el mateix dia de la presentació, a efectes organitzatius.
En tot cas, el òrgan instructor podrà requerir els sol·licitants perquè proporcionen qualsevol informació aclaridora que siga necessària per a gestionar-la.
6. Les dades de caràcter personal contingudes en l’imprés de sol·licitud podran ser incloses en un fitxer perquè siguen tractades per CulturArts Generalitat com a titular responsable del fitxer, en l’ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l’àmbit de les seues competències. Igualment, els sol·licitants d’ajuda podran exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, tot això de conformitat amb el que disposa l’article 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal (BOE 298, 14.12.1999).
7. El contingut d’informació falsa o que no es corresponga amb la realitat en la sol·licitud suposarà la no-valoració per part de la Comissió Tècnica d’Avaluació i serà motiu de desestimació en la resolució dictada per l’òrgan competent. Igualment, podrà ser motiu de revocació de la subvenció concedida en el cas que haja sigut ja adjudicada.


Quart. Comissió Tècnica d’Avaluació
1. La Comissió Tècnica d’Avaluació s’ajustarà al que estableix l’article 6, punt 3.2, de l’ordre de bases reguladores.
2. Els representants d’organitzacions i associacions o els experts independents de provada qualificació professional en el sector audiovisual de la Comissió informaran els guions dels projectes presentats.

3. Així mateix, es realitzaran informes en què es reflectiran les fortaleses, debilitats i possibilitats del projecte presentat, i que es posaran a disposició dels sol·licitants d’ajuda.

Cinqué. Criteris de valoració i puntuació mínima exigida
1. Per a la valoració dels projectes presentats, fins a un màxim en conjunt de 40 punts, es consideraran els criteris següents:
a) Guió de llargmetratge d’animació
– Premissa/originalitat: fins a un màxim de 10 punts.
– Estil/tècnica: fins a un màxim de 10 punts.
– Trama/desenvolupament: fins a un màxim de 10 punts.
– Disseny/concepte: fins a un màxim de 10 punts
b) Guió de llargmetratge de ficció
– Premissa/originalitat: fins a un màxim de 10 punts.
– Estil/tècnica: fins a un màxim de 10 punts.
– Trama/ desenvolupament: fins a un màxim de 10 punts.
– Personatges: fins a un màxim de 10 punts.
c) Guió de llargmetratge documental.
– Premissa/originalitat: fins a un màxim de 20 punts.
– Estil/tècnica: fins a un màxim de 10 punts.
– Trama/desenvolupament: fins a un màxim de 10 punts.
2. Els beneficiaris proposats d’aquestes ajudes seran els sol·licitants que obtinguen la màxima puntuació.
3. La proposta que eleve la Comissió Tècnica d’Avaluació no podrà incloure cap sol·licitud que no haja aconseguit una puntuació mínima en conjunt de 25 punts, i estaran ordenades en funció de la puntuació obtinguda.
4. Definicions per a la valoració dels guions
– Premissa/originalitat: es valorarà la claredat, atractiu i solidesa de la premissa i l’originalitat de la proposta.
– Estil/tècnica: adequació als estàndards de redacció i format de guió cinematogràfic.
– Trama/desenvolupament: es valoraran aspectes com l’interés de la trama, la solidesa de l’estructura o la idoneïtat del ritme a l’estil de la pel·lícula.
– Personatges: es valorarà la creació de personatges que desperten interés en el lector/espectador i l’evolució dels quals al llarg de la història siga coherent amb la pel·lícula que es pretén contar. Es valorarà que hi haja protagonistes femenines i que fomenten valors d’igualtat.
– Disseny/concepte: es valorarà l’originalitat i qualitat dels dissenys de tots els elements relacionats amb l’aspecte visual del projecte com ara personatges, expressions, poses, escenaris, grafisme, logotips, etc.


Sisé. Resolució de la convocatòria i terminis
Haurà d’ajustar-se al contingut de l’article 7 de l’ordre de bases reguladores. El termini de resolució i notificació o publicació és de sis mesos des de la publicació de la convocatòria. En tot cas, l’esmentada resolució haurà de publicar-se en el DOCV, d’acord amb el que disposa l’article 18 de la Llei General de Subvencions, i en la pàgina web de CulturArts Generalitat (www.culturartsgeneralitat.es).
La resolució de concessió posarà fi a la via administrativa, i contra aquella es podrà interposar, potestativament, un recurs de reposició davant del president de CulturArts Generalitat en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de ser publicada, o bé directament un recurs contenciós administratiu davant de la sala del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de ser publicada, sense perjuí de qualsevol altre que s’estime pertinent.
No obstant això, als beneficiaris se’ls informarà del caràcter de minimis de les ajudes concedides i del fet que estan subjectes al Reglament núm.1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, de 24.12.2013).

Seté. Obligacions dels beneficiaris
1. Són obligacions dels beneficiaris:
a) Comunicar per escrit a CulturArts Generalitat l’acceptació de l’ajuda en el termini dels deu dies naturals següents a la publicació de la resolució de concessió en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, seguint el model d’acceptació que acompanya aquesta convocatòria com a annex III. Transcorregut aquest termini sense rebre l’acceptació expressa, se’l declararà decaigut en el seu dret a la subvenció concedida.

b) Presentar una versió del guió del projecte subvencionat fins al 31 de desembre de 2016. Caldrà presentar obligatòriament una versió en valencià del guió; en cas de no fer-ho, se li revocarà l’ajuda.
c) Comunicar la declaració actualitzada sobre subvencions sol·licitades, percebudes o concedides i pendents de percepció per altres administracions o institucions públiques o privades per a la mateixa finalitat, amb justificació documental de la quantia d’aquestes.
d) Fer constar, en cas de realització de la pel·lícula, el patrocini per a la realització del guió de la Generalitat amb la incorporació del logotip segons les normes d’identitat corporativa facilitades per CulturArts Generalitat incloses en la seua pàgina web (www.culturartsgeneralitat.es).
e) Justificar l’ús de la subvenció en la forma que s’indica en el punt huit d’aquesta resolució i sotmetre’s a les actuacions de control financer que corresponen a la Intervenció General, en relació amb les ajudes concedides, i a la resta d’obligacions a què, amb caràcter general, es refereix l’article 113 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions (DOCV 7464, 12.02.2015) per als beneficiaris de subvencions amb càrrec als pressupostos de la Generalitat.
f) Participar en accions que organitzen la Generalitat i els seus organismes dependents per a la promoció dels guions com ara la Roda de Guions, E-Guions o qualsevol altra activitat.
A més, els beneficiaris de les ajudes autoritzen la Generalitat i els seus organismes dependents a realitzar amb els guions subvencionats accions de promoció mitjançant sessions de presentació, a disposar-ne perquè puguen ser exhibits en les seues pàgines web i a qualsevol altra activitat que aquests consideren necessària per a difondre’ls i promocionar-los.

g) Acreditar, abans de dictar-se la proposta de resolució de concessió de les ajudes, estar al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, en la forma que determinen la Llei General de Subvencions i el seu reglament, d’acord amb l’Ordre de 30 de maig de 1996, de la Conselleria d’Economia i Hisenda, i sense perjuí del que estableixen la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’Accés Electrònic dels Ciutadans als Serveis Públics, així com el Decret 165/2010, de 8 d’octubre, del Consell.
2. Els beneficiaris hauran de complir les obligacions que, amb caràcter general, estableix l’article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Huité. Justificació i pagament de les ajudes
El pagament d’aquestes ajudes s’efectuarà per mitjà d’una transferència bancària seguint el model de domiciliació bancària presentat junt amb la sol·licitud, i es realitzarà amb la justificació prèvia per part dels beneficiaris del compliment de les següents obligacions, que s’adjuntaran al model de justificació que s’acompanya a aquesta convocatòria com a annex IV:
– Presentació d’un exemplar del guió mecanografiat i enquadernat i d’un exemplar en format digital (CD, USB). En el format digital haurà de presentar-se’n obligatòriament una versió en valencià. Igualment, haurà de presentar-se en el format digital una versió en castellà o en un altre idioma en el cas que el guió s’haja realitzat també en una altra llengua diferent del valencià.
– Declaració actualitzada sobre subvencions sol·licitades, percebudes o concedides i pendents de percepció, per part d’altres administracions públiques o privades per a la mateixa finalitat.
Aquests documents es presentaran en el Registre de CulturArts Generalitat en un termini no superior a un mes des de la finalització de l’activitat, i en tot cas, fins al 31 de desembre de 2016. A partir d’aquest dia el crèdit pressupostari quedarà anul·lat i es perdrà el dret a cobrar l’ajuda concedida.

Nové. Concurrència de fonts de finançament
S’ajustaran al que estableix l’article 15 de l’ordre de bases reguladores, tenint en compte que les ajudes concedides per mitjà d’aquesta convocatòria estan acollides al règim de minimis establit en el Reglament UE núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, de 24.12.2013), relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat CE a les ajudes de minimis.

Deu. Incompliments, criteris de graduació, responsabilitat i règim sancionador
1. CulturArts Generalitat es reserva igualment la possibilitat de modificar o de deixar sense efecte la subvenció en cas d’incompliment d’alguna de les obligacions imposades als beneficiaris en el punt seté d’aquesta resolució, en els terminis i les condicions assenyalats, observant sempre el principi de proporcionalitat a què es refereix l’article 17.3.n de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

2. De les resultes que puguen produir-se per les renúncies i les minoracions produïdes, segons el que preveu el punt segon d’aquesta resolució, se’n podrà disposar de conformitat amb allò que indica l’article 7.3 de l’ordre de bases reguladores.
3. Les infraccions i sancions es resoldran de conformitat amb allò que disposa l’article 19 de l’ordre de bases reguladores.

Onze. Annexos
Aquesta resolució inclou quatre annexos, que s’indiquen a continuació:
– Annex I: sol·licitud.
– Annex II: domiciliació bancària.
– Annex III: acceptació de la subvenció.
– Annex IV: justificació de la subvenció.

Dotze. Entrada en vigor
Aquesta resolució produirà efectes l’endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Tretze. Recursos
De conformitat amb el que estableixen els articles 107, 116 i 117 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i 10, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra aquest acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar, potestativament, un recurs de reposició o bé plantejar directament un recurs contenciós administratiu, atenent els terminis i davant dels òrgans que s’indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició ha d’interposar-se davant del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
b) El recurs contenciós administratiu ha de plantejar-se davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 4 d’agost de 2016.– El president de CulturArts Generalitat: Vicent Marzà Ibáñez.

linea
Mapa web