Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 103/2015, de 7 de juliol, del Consell, pel qual establix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat. [2015/6393]

(DOGV núm. 7566 de 08.07.2015) Ref. Base de dades 006139/2015

DECRET 103/2015, de 7 de juliol, del Consell, pel qual establix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat. [2015/6393]
PREÀMBUL

Per mitjà del Decret 7/2015, de 29 de juny, modificat pel Decret 10/2015, de 7 de juliol, ambdós del president de la Generalitat del president de la Generalitat, s’han determinat les conselleries en què s’organitza l’Administració de la Generalitat. Esta norma organitzativa ha sigut completada pel que fa a les secretaries autonòmiques per mitjà del Decret 9/2015, de 30 de juny, pel qual es determinen les secretaries autonòmiques en què s’estructura la Presidència de la Generalitat i les conselleries. Conseqüentment, a fi de poder dur a terme les actuacions del Consell, és procedent adoptar les mesures organitzatives necessàries amb vista a establir l’estructura bàsica directiva de la seua administració, tot això amb l’objectiu primordial d’atendre amb eficàcia les competències que els han sigut atribuïdes a cada un dels departaments esmentats.
En virtut d’això, i fent ús de les atribucions conferides en l’article 64 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, a proposta del president de la Generalitat, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 7 de juliol de 2015,

DECRETE


TÍTOL I
Presidència de la Generalitat

Article 1. De la Presidència de la Generalitat
1. La Presidència de la Generalitat és competent en matèria d’assessorament al president i impuls de l’acció interdepartamental del Consell, relacions amb la Unió Europea, l’Estat i altres comunitats autònomes, comunicació institucional de la Generalitat, promoció institucional, estudis d’innovació, turisme, administració local i mitjans de comunicació social, relacions amb les Corts i representació i defensa en juí i assessorament en dret a la Generalitat.
També exercirà competències en matèria d’interior, protecció civil, gestió de la unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana i gestió de les competències en matèria de situacions d’emergència, així com les competències en matèria d’extinció d’incendis.
2. Per a l’exercici de les competències esmentades disposarà dels òrgans superiors següents:
– Gabinet del President.
– Secretaria Autonòmica de Presidència.
– Secretaria Autonòmica de Comunicació.
– Secretaria Autonòmica de l’Agència Valenciana de Turisme.

Article 2. Del Gabinet del President
1. El Gabinet del President assumix les funcions d’assessorament al president, impuls de l’acció interdepartamental del Consell, programació i realització dels actes del president, coordinació de la seua agenda institucional i de la dels integrants del Consell, la direcció del protocol dels actes de caràcter representatiu i l’elaboració d’informes tècnics i polítics.
2. Del Gabinet del President depén com a òrgan directiu la Direcció General d’Anàlisi i Polítiques Públiques, que assumix les funcions d’assessorament i assistència al director del Gabinet del President, així com la realització d’estudis d’innovació, informes, recopilació d’informació i documentació sobre matèries que afecten el Consell.


Article 3. De la Secretaria Autonòmica de Presidència
1. La Secretaria Autonòmica de Presidència assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de coordinació general de la política legislativa del Consell, relacions amb les Corts, agenda dels alts càrrecs de l’Administració de la Generalitat, administració local, relacions amb la Unió Europea i l’Administració de l’Estat i comunitats autònomes, Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, publicacions de la Generalitat, Registre d’Òrgans Col·legiats i el Registre de Convenis de la Generalitat. Així mateix, exercix la coordinació dels distints òrgans superiors i àrees adscrites a la Presidència.
3. De la Secretaria Autonòmica de Presidència depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General de Relacions amb les Corts
Assumix les funcions en matèria de relacions amb les Corts, així com el suport a l’Oficina del Secretariat del Consell, Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, publicacions de la Generalitat, Registre d’Òrgans Col·legiats i Registre de Convenis de la Generalitat.
b) Direcció General d’Administració Local
Assumix les funcions relatives a l’estudi, informe i resolució dels assumptes referits al règim jurídic, de personal, organització, béns i serveis de les entitats locals i organització territorial.
c) Direcció General de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat
Assumix les funcions en matèria de relacions del Consell amb els organismes de la Unió Europea i organitzacions interregionals i internacionals, les funcions de la delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les i les relacions amb l’Administració General de l’Estat i comunitats autònomes.

Article 4. De la Secretaria Autonòmica de Comunicació
1. La Secretaria Autonòmica de Comunicació assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política informativa, comunicació institucional de la Generalitat i relació amb els mitjans de comunicació social, així com intervenció administrativa en matèria de ràdio i televisió de competència de la Comunitat Valenciana.
2. De la Secretaria Autonòmica de Comunicació depén la Direcció General de Relacions Informatives i Promoció Institucional, que assumix les funcions en matèria de política informativa, imatge institucional, campanyes publicitàries de la Generalitat, intervenció administrativa en matèria de ràdio i televisió de competència de la Comunitat Valenciana.

Article 5. De la Secretaria Autonòmica de l’Agència Valenciana de Turisme
1. La Secretaria Autonòmica de l’Agència Valenciana del Turisme assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política turística, control i supervisió de l’activitat i funcionament de l’Agència Valenciana del Turisme, i el titular d’esta secretaria autonòmica és el president de l’Agència.
2. De la Secretaria Autonòmica de l’Agència Valenciana de Turisme depén la Direcció General de Turisme, que assumix les funcions de control, coordinació i supervisió de l’activitat i funcionament de l’AVT, així com les competències administratives en l’àmbit normatiu, inspector i sancionador de l’activitat turística.

Article 6. De l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències
1. Sota la dependència del president de la Generalitat, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències assumix les funcions arreplades en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’interior, gestió i direcció de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana; així mateix assumix les funcions en matèria de seguretat pública i protecció ciutadana, espectacles, establiments públics i activitats recreatives, coordinació de policies locals a la Comunitat Valenciana, formació de policies locals, personal de serveis essencials i complementaris d’intervenció davant d’emergències, protecció civil, ajudes a les víctimes del terrorisme, extinció d’incendis, participació de la Generalitat en els consorcis de bombers i la direcció i gestió de la comanda del Consell de Seguretat Nuclear a la Generalitat.
2. La persona titular de la Direcció General de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències tindrà rang de secretari/ària autonòmic/a.

Article 7. De l’Advocacia General de la Generalitat
1. Correspon a l’Advocacia General de la Generalitat, sota la superior direcció de l’advocat/ada general de la Generalitat, la prestació de l’assistència jurídica regulada en la Llei 10/2005, de 9 de desembre, de la Generalitat. El seu titular tindrà rang de secretari/ària autonòmic/a i, en cas de vacant, el càrrec d’advocat/ada general de l’Advocacia serà exercit pel titular o la titular de la Secretaria Autonòmica de Presidència.

2. De l’Advocacia General depén la Direcció General de l’Advocacia, que assumix les funcions d’assistència jurídica en la seua doble funció d’assessorar en dret l’Administració i representar i defendre-la davant dels òrgans jurisdiccionals, d’acord amb el que establix la Llei 10/2005, de 9 de desembre, d’Assistència Jurídica a la Generalitat.

Article 8. De la Subsecretaria
La Subsecretaria assumix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com la responsabilitat patrimonial.


TÍTOL II
Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Article 9. De la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives
1. La persona titular de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives exercirà de portaveu del Consell i de secretària d’este.
Per a l’exercici d’estes funcions la Vicepresidència comptara amb l’Oficina de Suport a la Portaveu i l’Oficina del Secretariat del Consell, que coordinarà l’acció del Consell.
2. Exercirà les competències en matèria de polítiques de prestació social, serveis socials, dependència, persones amb discapacitat, família, majors, menors, adopcions, joventut, dona, igualtat, immigració i voluntariat social.
3. Per a l’exercici de les competències esmentades disposarà dels òrgans superiors següents:
– Secretaria Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal.
– Secretaria Autonòmica d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat.

Article 10. De la Secretaria Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal
1. La Secretaria Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de polítiques de prestació social, serveis socials, direcció i execució de la política social, coordinació de les polítiques de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, a les persones amb discapacitat, majors, menors i adopcions.
2. De la Secretaria Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència
Assumix les funcions en matèria de política de serveis socials, de formació i qualitat de vida, la proposta, programació i execució de les polítiques generals en matèria d’atenció a les persones en situació de dependència i la participació activa de les persones majors en la societat. Assumix així mateix les funcions en matèria del menor, derivades de la legislació vigent en matèria de protecció i responsabilitat penal de menors.
b) Direcció General de Diversitat Funcional
Assumix les funcions de proposta, programació i execució de les polítiques generals en matèria d’atenció a les persones amb discapacitat, promoció de l’autonomia personal, així com la coordinació de centres propis, assistència social a persones amb malaltia mental crònica i equipament de centres.
c) Direcció General de Planificació, Ordenació, Avaluació i Qualitat

Li correspon impulsar, col·laborar en la tramitació i, si és el cas, elaborar normes, plans i projectes d’actuació en matèries que afecten el conjunt de la conselleria, així com coordinar l’acció dels òrgans de la conselleria quan la seua actuació haja de ser conjunta o haja de tindre efectes més enllà del seu àmbit específic d’actuació, fomentar i executar les actuacions en matèria de responsabilitat social corporativa, realitzar tant la prevenció, la supervisió i el control del compliment de la normativa vigent, com la promoció, la normalització, el seguiment i l’avaluació de la qualitat en la prestació dels serveis socials.
Assumix així mateix les funcions relatives a infraestructures, eliminació de barreres arquitectòniques, inspecció en matèria de serveis socials, formació i qualitat de vida.

Article 11. De la Secretaria Autonòmica d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat
1. La Secretaria Autonòmica d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política social de famílies, inclusió social, joventut, integració de les persones migrants, voluntariat social, igualtat, atenció i programes de la dona, conciliació, prevenció de la violència de gènere i atenció a les víctimes.

Exercix la Direcció General de l’Institut Valencià de la Joventut. Generalitat Jove.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General d’Inclusió Social
Assumix les funcions en matèria d’inclusió social, integració de les persones migrants i voluntariat social.
b) Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere
Assumix les funcions relatives a la promoció i execució de mesures per a fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i hòmens, promoció, participació i programes de la dona, prevenció de la violència de gènere i atenció a les víctimes.
c) Direcció General de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat
Assumix les funcions relacionades amb la política d’igualtat especialment polítiques de LGTBI, de diversitat familiar, de diversitat ètnica, religiosa i de culte, per a la no-discriminació i garantia d’igualtat d’oportunitats.

Article 12. De la Subsecretaria
La Subsecretaria assumix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell.


TÍTOL III
Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic

Article 13. De la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic
1. La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic exercirà les competències en matèria d’hisenda, model econòmic i finançament, sector públic empresarial i fundacional de la Generalitat i consorcis no sanitaris adscrits a la Generalitat, patrimoni, projectes i fons europeus, i tecnologies de la informació i la comunicació de l’Administració.

2. Per a l’exercici de les competències esmentades disposarà dels òrgans superiors següents:
– De la Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament.
– Secretaria Autonòmica d’Hisenda.

Article 14. De la Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament
La Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’impuls de la reforma del sector públic de la Generalitat, model econòmic i finançament de la Comunitat Valenciana, projectes i fons europeus i patrimoni de la Generalitat.

2. De la Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General del Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni

Assumix les funcions de planificació, coordinació i reestructuració del sector públic empresarial i fundacional i consorcis no sanitaris adscrits a la Generalitat, les de seguiment i control d’estes actuacions i les relatives al nou model econòmic, així mateix del patrimoni de la Generalitat i la seua gestió immobiliària i econòmica; i el parc mòbil de la Generalitat.
b) Direcció General de Finançament i Fons Europeus
Assumix les funcions en matèria d’impuls a la reforma del sistema de finançament autonòmic i de finançament, control i coordinació d’ajudes públiques a la Comunitat Valenciana, promoció del desenvolupament regional en el marc de polítiques regionals de la Unió Europea, fons europeus, així com la seua verificació i control, autorització i control de la participació de la Comunitat Valenciana en projectes europeus.

Article 15. De la Secretaria Autonòmica d’Hisenda
1. La Secretaria Autonòmica d’Hisenda assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política pressupostària, tributària, despesa pública, gestió de tresoreria, modernització de l’Administració així com les relatives a matèria de joc i tutela financera de les entitats locals.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Hisenda depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General de Pressupostos
Assumix les funcions en matèria d’elaboració i programació pressupostària, anàlisi, planificació i avaluació de la despesa pública i tutela financera de les entitats locals.
b) Direcció General de Tributs i Joc
Assumix les competències relatives a ingressos tributaris, recaptació, gestió i inspecció de tributs i la resta de matèries d’índole fiscal, així com les relatives en matèria de joc.
c) Direcció General de Tecnologies de la Informació
La Direcció General de Tecnologies de la Informació assumix les funcions en matèria de modernització de l’Administració, seguretat de la informació, planificació, coordinació, autorització i control de les tecnologies de la informació, les telecomunicacions i comunicacions corporatives i la teleadministració de la Generalitat.

Article 16. De la Intervenció General
1. La Intervenció General, al titular de la qual li correspon el rang de secretari autonòmic, assumix les funcions establides en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions i qualssevol altres atribuïdes per altres normes.
2. De la Intervenció General depén la Direcció General de la Intervenció, que assumix les competències en matèria de coordinació de les viceintervencions generals, en matèria d’expedients de despesa que se sotmeten al Consell, d’expedients sobre discrepàncies, en matèria d’ordes de servei i instruccions, de normativa relacionada amb control de la despesa i en la designació de representants en actes de recepció d’inversió, i la resta de matèries d’índole relativa a assumptes interns de la Intervenció General.

Article 17. De l’Institut Valencià de Finances
Depenent directament de la persona titular de la conselleria amb competències en matèria d’hisenda, s’adscriu l’Institut Valencià de Finances, el director o directora general del qual, amb rang de secretari autonòmic o secretària autonòmica, assumix les funcions de la mencionada entitat de dret públic.

Article 18. De la Subsecretaria
La Subsecretaria assumix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com la Central de Compres de la Generalitat i la Junta Superior de Contractació Administrativa de la Generalitat.





TITOL IV
Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques

Article 19. Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques
1. La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques exercirà les competències en matèria de justícia, reformes democràtiques, funció pública, consultes populars, col·legis professionals, fundacions, associacions, registres i notariat.
2. Per a l’exercici d’estes competències disposarà com a òrgan superior la Secretaria Autonòmica de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

Article 20. De la Secretaria Autonòmica de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques
1. La Secretaria Autonòmica de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’infraestructures judicials, gestió i formació del personal al servei de l’Administració de Justícia, planificació de l’Oficina Judicial, justícia gratuïta, víctimes de delicte, col·legis professionals, associacions, fundacions, registres i notariat, unions de fet i mediació, reformes democràtiques, consultes populars i electorals, i relacions amb la professió titulada de gestor administratiu als efectes d’exercir les funcions traspassades a la Generalitat per l’Administració General de l’Estat a través del Reial Decret 981/2013, de 13 de desembre.

2. De la Secretaria Autonòmica de Justícia i Llibertats Públiques depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General de Justícia
Assumix les funcions en matèria de relacions amb la justícia, infraestructures judicials, gestió i formació del personal, planificació de l’Oficina Judicial, justícia gratuïta, atenció a víctimes de delicte, col·legis professionals, associacions, fundacions, registres i notariat, unions de fet i mediació.
b) Direcció General de Reformes Democràtiques
Assumix les funcions en matèria d’impuls en matèria d’instruments que aprofundisquen en el desenvolupament democràtic a la Comunitat, consultes populars i electorals en el marc de la Llei Orgànica del Règim Electoral General i la Llei Electoral Valenciana, i relacions amb la professió titulada de gestor administratiu als efectes d’exercir les funcions traspassades a la Generalitat per l’Administració General de l’Estat a través del Reial Decret 981/2013, de 13 de desembre,
c) Direcció General de Funció Pública, que assumix les funcions en matèria de funció pública, ordenació, selecció, provisió, relacions sindicals, formació del personal al servei de l’Administració del Consell, i aprovació, gestió i resolució de les ajudes destinades al finançament dels plans de formació destinats al personal al servei de les entitats locals de la Comunitat Valenciana.

Article 21. De la Subsecretaria
La Subsecretaria assumix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell.



TITOL V
Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport

Article 22. Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport
1. La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport exercirà les competències en matèria d’educació, investigació, formació professional reglada, universitats i ciència, promoció i patrimoni cultural, política lingüística i esport.
2. Per a l’exercici de les competències esmentades disposarà dels òrgans superiors següents:
– Secretaria Autonòmica d’Educació i Investigació.
– Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport.

Article 23. De la Secretaria Autonòmica d’Educació i Investigació
1. La Secretaria Autonòmica d’Educació i Investigació assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política d’ensenyament, educació, formació professional reglada, universitat i formació superior, investigació, innovació i ciència, transferència ciència-tecnologia, política lingüística i personal docent, el foment de la participació dels diferents sectors de la comunitat educativa. Així mateix, assumix directament la superior direcció de la inspecció educativa, la formació del professorat i la planificació, programació i gestió de les infraestructures educatives.

2. De la Secretaria Autonòmica d’Educació i Investigació depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General de Política Educativa
Assumix les funcions en matèria d’innovació educativa, ordenació acadèmica, avaluació general del sistema educatiu pel que fa a ensenyaments no universitaris, anàlisi del seu resultat i la proposta de mesures, iniciatives i actuacions per a la millora de la qualitat de l’ensenyament i la planificació educativa ordinària.
b) Direcció General de Centres i Personal Docent
Assumix les funcions en matèria de centres docents, serveis educatius, tot això referit a educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, educació a distància i educació de persones adultes. Així mateix, assumix les funcions en matèria de proposta i execució de la política de personal docent de la conselleria, excepte en aquelles matèries atribuïdes a la conselleria amb competència en administració pública.
c) Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme
Assumix les funcions en matèria de política lingüística, traducció i correcció de textos, i multilingüisme en l’àmbit dels ensenyaments no universitaris.
d) Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial
Assumix les funcions en matèria de formació professional en tots els seus àmbits així com els ensenyaments de règim especial, a excepció dels ensenyaments artístics superiors.
e) Direcció General d’Universitat, Investigació i Ciència
Assumix les funcions en matèria de proposta i execució de la política universitària i de formació superior, regulació universitària, política científica i investigació, gestió del finançament dels centres universitaris i dels recursos d’investigació, així com ensenyaments artístics i funcions d’avaluació i prospectiva.

Article 24. De la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport
1. La Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de proposta i execució de la política cultural relatives a teatre, música, cine, exposicions i museus, llibre, biblioteques, arxius, patrimoni cultural valencià, esport, pilota valenciana, la gestió de les infraestructures culturals i esportives, i ajudes i subvencions de l’àmbit cultural i esportiu.
2. De la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General de Cultura i Patrimoni
Assumix les funcions en matèria de conservació, protecció, enriquiment, restauració, difusió i foment del patrimoni cultural valencià, tant moble com immoble, museus, polítiques de foment del llibre i la lectura, patrimoni bibliogràfic, gestió de biblioteques, arxius, suport tècnic, i promoció cultural, així com la promoció, impuls i investigació de les tradicions i institucions tradicionals del poble valencià.

b) Direcció General d’Esport
Assumix les funcions en matèria de foment i promoció de l’activitat esportiva, dinamització de la pràctica esportiva ciutadana, relació i col·laboració amb les entitats i organismes esportius, cooperació amb entitats privades que fomenten l’esport, especialment per la seua singularitat les vinculades a la pilota valenciana, i coordinació d’esdeveniments de caràcter esportiu organitzats per la Generalitat.

Article 25 De la Subsecretaria
La Subsecretaria assumix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell.


TÍTOL VI
Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

Article 26. Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública
1. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública exercirà les competències en matèria de sanitat, salut pública, farmàcia, avaluació, investigació, qualitat i atenció al pacient.
2. Per a l’exercici de les competències esmentades disposarà com a òrgan superior de la Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic.

Article 27. De la Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic
1. La Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic assumix les competències que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de salut pública, sanitat, coordinació i planificació sanitària, gestió i administració del sistema sanitari valencià, dirigint i coordinant els centres directius i les unitats administratives que s’adscriguen sota la seua dependència, l’acreditació, autorització i registre de centres, serveis i establiments sanitaris i d’investigació sanitària, així com les funcions relatives a recursos farmacèutics, la racionalització de l’ús del medicament i les competències en matèria de sistemes i tecnologies de la informació i la comunicació en l’àrea de la sanitat.

2. De la Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General d’Assistència Sanitària
Assumix les competències en matèria de sistemes d’informació sanitària, gestió de centres sanitaris, recursos assistencials, concerts i convenis, atenció sanitària a la cronicitat, drogodependència, salut mental i assistència sanitària general. També se li assigna l’acreditació, autorització i registre de centres, serveis i establiments sanitaris.

b) Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris
Assumix les competències en matèria de planificació de recursos farmacèutics, ordenació, racionalització i control de l’ús del medicament, provisió i assistència farmacèutica, així com prestacions complementàries.
c) Direcció General de Salut Pública
Assumix les competències en matèria de coordinació de centres i programes de salut pública i estratègies de salut especialment orientades cap a la prevenció, protecció i a la promoció de la salut, vigilància i control epidemiològic, seguretat alimentària, pla de salut i totes aquelles actuacions que garantisquen la salut de la població.
d) Direcció General d’Investigació, Innovació, Tecnologia i Qualitat
Assumix les competències en matèria de direcció i impuls dels sistemes d’informació i tecnologies de la informació i comunicació del sistema valencià de salut, així com establir, gestionar, coordinar i avaluar el marc global que permeta el desenvolupament de la investigació i la innovació en matèria de salut (I+D+i) amb l’objecte d’impulsar un model de ciència excel·lent.

Article 28. De la Subsecretaria
1. La Subsecretaria assumix les competències establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com els recursos humans de la sanitat, recursos econòmics, responsabilitat patrimonial, l’alta inspecció sanitària, la prevenció de riscos laborals en l’àmbit sanitari i les relatives a la formació del personal al servei del sistema sanitari valencià.
2. De la Subsecretària depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General de Recursos Humans i Econòmics
Assumix les competències en matèria de planificació dels recursos humans, gestió i tramitació dels assumptes relatius al personal al servei del sistema públic valencià de salut, registre, processos de selecció i provisió, assessorament juridicoadministratiu, relacions sindicals i condicions de treball, així com l’ordenació professional, la prevenció de riscos laborals en l’àmbit sanitari i les relatives a la formació del personal al servei del sistema sanitari valencià.
També se li assignen les competències en matèria de gestió econòmica, pressupostària i comptable, costos i facturació, assegurament sanitari, infraestructures i el seu manteniment, Junta Central de Subministraments i expedients de contractació per a l’aprovisionament de productes i serveis.
b) Direcció General de l’Alta Inspecció Sanitària
Assumix les competències en matèria d’inspecció de la cartera de serveis del sistema sanitari valencià, la tutela dels drets i deures dels ciutadans i la inspecció de centres i serveis sanitaris públics i privats, el control i la inspecció de les prestacions de la seguretat social i farmacèutiques, així com el control i vigilància de l’activitat dels departaments de salut en règim de concessió.


TITOL VII
Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius,
Comerç i Treball

Article 29. Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
1. La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball exercirà les competències en matèria d’economia sostenible, foment de l’ocupació i de l’economia social, formació professional ocupacional i contínua, intermediació en el mercat laboral, indústria, energia, sectors productius, comerç interior i exterior, fires sectorials i activitats promocionals, artesania, consum i investigació i innovació tecnològica.
2. Per a l’exercici d’estes competències disposarà com a òrgan superior de la Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Article 30. De la Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
1. La Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria economia sostenible, planificació econòmica i estadística de la Generalitat, finançament i avals per al sector privat, les relatives a la matèria de treball i emprenedoria, seguretat i salut laboral, foment de l’ocupació, del cooperativisme i de l’economia social, intermediació en el mercat laboral i relacions laborals, indústria, seguretat industrial, investigació i innovació, així com les d’energia i mineria, comerç interior i exterior, artesania i consum.
2. La Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball té atribuïdes les funcions de la Direcció General del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF).

3. De la Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme
Assumix les funcions en matèria d’estudi i avaluació de l’economia valenciana, d’orientació, planificació i seguiment de les polítiques econòmiques generals i de competitivitat sectorials i territorials, de gestió estadística, de finançament i avals per al sector privat, les relatives a la supervisió de mediació d’assegurances i reassegurances privades, així com la promoció de l’emprenedoria, cooperativisme i economia social.

b) Direcció General de Treball i Benestar Laboral
Assumix les funcions en matèria de treball, conciliació laboral, inspecció de treball i relacions laborals.
c) Direcció General d’Indústria i Energia
Assumix les funcions en matèria d’empresa, indústria, seguretat industrial, investigació industrial i innovació i parcs tecnològics, coordinació de la Xarxa d’Instituts Tecnològics, i l’elaboració, gestió i execució d’actuacions per al desenvolupament i foment dels sectors energètic i miner.
d) Direcció General d’Internacionalització
Assumix les funcions en matèria d’elaboració, gestió i execució d’actuacions per al desenvolupament i foment del comerç exterior, defensa de la internacionalització dels sectors empresarials de la Comunitat Valenciana i de la seua projecció i defensa en el mercat global.
e) Direcció General de Comerç i Consum
Assumix les funcions en matèria d’ordenació territorial de l’activitat comercial a la Comunitat Valenciana, comerç interior, artesania i protecció i defensa dels consumidors i usuaris.

Article 31. De la Subsecretaria
La Subsecretaria assumix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell.


TÍTOL VIII
Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural

Article 32. Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural
1. La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural exercirà les competències en matèria d’agricultura, ramaderia, pesca, alimentació, medi ambient, recursos hídrics, canvi climàtic, desenvolupament rural, política agrària comuna i prevenció d’incendis.
2. Per a l’exercici de les mencionades competències disposarà dels òrgans superiors següents:
– Secretaria Autonòmica d’Agricultura i Desenvolupament Rural.
– Secretaria Autonòmica de Medi Ambient i Canvi Climàtic.

Article 33. De la Secretaria Autonòmica d’Agricultura i Desenvolupament Rural
1. La Secretaria Autonòmica d’Agricultura i Desenvolupament Rural assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de foment i garantia agrària, política agrària comuna, desenvolupament rural, investigació i innovació agroalimentària, programes operatius, cadena agroalimentària, producció i comercialització agrària, indústria alimentària, cooperativisme agrari, ramaderia, servicultura, pesca i aqüicultura, ordenació del sector pesquer i programes operatius en este àmbit, així com protecció, qualitat, innovació i tecnologia agroalimentària.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Agricultura i Desenvolupament Rural depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca
Assumix les funcions en matèria d’infraestructures agràries i reordenació de les estructures productives; modernització de regadius, estructures agràries sostenibles i dimensionament competitiu de les explotacions agràries, pesqueres i forestals, campanyes de divulgació i conscienciació dels professionals agraris, de la pesca i aqüicultura i la silvicultura; assegurances agràries, ramaderia i benestar animal, pesca i aqüicultura, ordenació del sector pesquer i programes operatius en el mencionat àmbit; funcionament eficient i sostenible de la cadena agroalimentària; relacions agràries, cooperativisme agrari i organitzacions professionals en l’àmbit de competència de la conselleria.
b) Direcció General de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna (PAC)
Assumix les funcions en matèria de foment i garantia agrària, polítiques de desenvolupament rural, la política agrària comuna, foment de l’agricultura ecològica, de nous models productius i sostenibles de la competitivitat, de l’eficiència i de l’economia sostenible de la indústria agroalimentària; I+D+i en el sector agroalimentari i la transferència tecnològica; desenvolupament i implantació de noves àrees de producció i d’augment de valor afegit dels productes agrícoles, ramaders i forestals i figures de qualitat, i protecció i sanitat agrària.


Article 34. Secretaria Autonòmica de Medi Ambient i Canvi Climàtic
1. La Secretaria Autonòmica de Medi Ambient i Canvi Climàtic assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’espais naturals i biodiversitat; avaluació ambiental, qualitat ambiental, prevenció i control integrat de la contaminació; paisatges, ordenació, planificació i actuacions territorials estratègiques; protecció de sòls i lluita contra l’erosió; residus, canvi climàtic, recursos hídrics i prevenció d’incendis forestals i les funcions que corresponguen a la Generalitat en matèria d’aigües; així com la integració de les consideracions ambientals en les polítiques sectorials.

2.De la Secretaria Autonòmica de Medi Ambient i Canvi Climàtic depenen els òrgans directiu següents:
a) Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental
Assumix les funcions en matèria d’espais naturals protegits i biodiversitat; Xarxa Natura 2000; gestió forestal sostenible i vies pecuàries; caça, pesca esportiva; gestió de parcs naturals i avaluació ambiental.

b) Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental
Assumix les funcions en matèria de qualitat i educació ambiental, residus, prevenció i control integrat de la contaminació; qualitat de l’aire i protecció del medi ambient atmosfèric; intervenció administrativa ambiental; inspecció mediambiental i lluita contra el canvi climàtic.

c) Direcció General de l’Aigua
Assumix les funcions en matèria de planificació, gestió i protecció de recursos hídrics; projectes d’infraestructures hidràuliques a la Comunitat Valenciana; construcció i explotació d’infraestructures hidràuliques, planificació i gestió de les conques internes de la Comunitat Valenciana; reutilització i estalvi de l’aigua; control i protecció de la qualitat de l’aigua i autorització d’abocaments.
d) Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals
Assumix les funcions en matèria de prevenció d’incendis forestals; conscienciació ciutadana i divulgació; investigació i desenvolupament de nous mètodes de prevenció, restauració hidrologicoforestal; protecció de sòls i lluita contra l’erosió.

Article 35. De la Subsecretaria
La Subsecretaria assumix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell i la coordinació i impuls de l’acció legislativa de la Conselleria.


TÍTOL IX
Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques
i Vertebració del Territori

Article 36. Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori
1. La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori exercirà les competències en matèria d’habitatge, projectes urbans, obres públiques, vertebració del territori, paisatge, transports, ports i aeroports.
2. Per a l’exercici d’estes competències disposarà com a òrgan superior de la Secretaria Autonòmica d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Article 37. De la Secretaria Autonòmica d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori
1. La Secretaria Autonòmica d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’obres públiques, transports i logística, ports, costes, aeroports, actuacions pròpies en matèria de sòl, incloent-hi les referides a sòl industrial; arquitectura, projectes urbans i equipaments, habitatge i qualitat de l’edificació, ordenació, planificació i actuacions territorials estratègiques, coordinació territorial, cartografia i urbanisme.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana
Assumix les funcions en matèria d’infraestructures públiques, arquitectura, projectes i actuacions urbanes, equipaments, habitatge i qualitat de l’edificació, gestió i coordinació del patrimoni públic d’habitatge, plans d’habitatge, sòl i actuacions concertades amb ens locals en matèria de patrimoni urbà i pla de millora municipal.
b) Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Urbana
Assumix les funcions en matèria de planificació i logística del transport, planificació, coordinació i execució de l’oferta intermodal del transport a la Comunitat Valenciana, seguretat viària, seguretat i ordenació del transport, administració de costes, planificació de ports i infraestructures portuàries de competència autonòmica, així com la gestió i explotació d’estos, aeroports, gestió de la xarxa de transports i mobilitat metropolitana.
c) Direcció General d’Avaluació Urbanística, Territorial i Ambiental del Planejament
Assumix les funcions en matèria d’avaluació ambiental estratègica i de projectes, ordenació del territori i del litoral, urbanisme, coordinació territorial i inspecció d’urbanisme.

Article 38. De la Subsecretaria
La Subsecretaria assumix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell.


TÍTOL X
Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social,
Participació i Cooperació

Article 39. Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació
1. La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació exercirà les competències en matèria de transparència, responsabilitat social, foment de l’autogovern, participació ciutadana i cooperació al desenvolupament.
2. Per a l’exercici de les competències esmentades disposarà com a òrgan superior la Secretaria Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Article 40. De la Secretaria Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació
1. La Secretaria Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació assumix les funcions que li atribuïx l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de transparència en l’activitat pública, responsabilitat social de l’Administració, foment de l’autogovern, desplegament estatutari, participació de la societat civil i la ciutadania així com les matèries de cooperació al desenvolupament i solidaritat.
2. De la Secretaria Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació depenen els següents òrgans directius:

a) Direcció General de Transparència i Participació
Assumix les funcions per a potenciar i coordinar les polítiques del Consell en matèria de transparència en l’activitat pública i la participació ciutadana, la coordinació de la comunicació de les institucions de la Generalitat amb la ciutadania per al compliment del fi anterior, de les xarxes socials i altres mitjans tecnològics. Així mateix supervisar, coordinar i promoure la formació i avaluació dels mecanismes de participació i transparència.
Assumix el suport als valencians residents en l’exterior, les cases regionals i federacions d’associacions d’altres comunitats autònomes a la Comunitat Valenciana. Registres d’Activitats i de Béns i Drets Patrimonials d’Alts Càrrecs, participació social i ciutadana i xarxes socials.

b) Direcció General de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern
Assumix les funcions en matèria de responsabilitat social i direcció i gestió de les polítiques de la Generalitat destinades al desplegament de l’autogovern i recuperació del dret foral civil valencià.
c) Direcció General de Cooperació i Solidaritat
Assumix les funcions en matèria de cooperació i solidaritat ciutadana, el voluntariat social en les matèries de la seua competència, l’impuls i coordinació del Consell en els projectes de cooperació, suport als col·lectius de valencians residents fora de la Comunitat Valenciana, i suport a les cases regionals.

Article 41. De la Subsecretaria
La Subsecretaria assumix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell així com les relatives a la inspecció general de serveis, atenció a la ciutadania, coordinació de les infraestructures d’atenció a la ciutadania.


DISPOSICIONS TRANSITÒRIES

Primera
Fins a l’aprovació dels reglaments orgànics i funcionals de les distintes conselleries romandran vigents els actuals reglaments orgànics i funcionals en el que no s’oposen al que disposa este decret.


Segona
Mentre la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic no efectue les modificacions pressupostàries derivades d’este decret, els distints centres directius gestionaran els crèdits relatius a les competències que els han sigut atribuïdes.


DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació normativa
Queda derogat el Decret 88/2014, de 13 de juny, del Consell, pel que establix l’estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, i totes les disposicions que del mateix rang o d’un rang inferior s’oposen al que establix el present decret.


DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor
Este decret entrarà en vigor el mateix dia de la seua aprovació.


València, 7 de juliol de 2015


El president de la Generalitat,
XIMO PUIG I FERRER

linea
Mapa web