Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 126/2015, de 31 de juliol, del Consell, pel qual regula els llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d'assessorament i coordinació-assessorament tecnicodocent en l'àmbit de la conselleria competent en matèria d'educació de la Generalitat. [2015/6970]

(DOGV núm. 7585 de 04.08.2015) Ref. Base de dades 006786/2015

DECRET 126/2015, de 31 de juliol, del Consell, pel qual regula els llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d'assessorament i coordinació-assessorament tecnicodocent en l'àmbit de la conselleria competent en matèria d'educació de la Generalitat. [2015/6970]
PREÀMBUL

L’article 53 de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana estableix la competència exclusiva de la Generalitat per a la regulació i administració de les ensenyances en tota la seua extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, sense perjudici del que disposa la Constitució i les lleis orgàniques que la desenrotllen.
La Llei Orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), posa de manifest que l’educació és el motor que promou el benestar d’un país i estableix en el preàmbul que els profunds canvis a què s’enfronta la societat actual demanen una contínua i reflexiva adequació del sistema educatiu a les demandes d’aprenentatge emergents. La transformació del sistema educatiu és el resultat d’un esforç sostingut i constant de reforma educativa, esforç que només és possible realitzar amb la col·laboració permanent i respectuosa de tots els actors. Respecte d’això es considera un pilar fonamental el professorat i especialment la seua funció d’assessorament docent a la mateixa administració educativa impulsora de la dita transformació.
L’existència de la figura del professorat assessor té els seus antecedents en la Llei 169/1965, de 21 de desembre, sobre Reforma de l’Ensenyança Primària, que en l’article 65. Professorat indica que per a l’assessorament i supervisió de les escoles normals existirà una Inspecció central, composta de tants inspectors, catedràtics d’aquells centres docents, com siga necessari per a l’exercici eficaç de les tasques encomanades, així com assessors de totes les matèries fonamentals.
La Llei General d’Educació de 1970 va extingir el cos de directors escolars, els funcionaris del qual passen a formar part del cos de professors d’Educació General Bàsica. Els que quedaven al servei de l’administració educativa per a realitzar funcions de suport tecnicodocent i administratives van passar a cobrar les retribucions bàsiques corresponents al seu cos i antiguitat i les complementàries corresponents a un director de centre de classificació C, segons consta en les taules retributives a aplicar al personal de la Generalitat, apartat segon de l’annex III de l’Acord de 16 de gener de 1992, del Consell, pel qual es van establir les retribucions per a 1992 del personal de la Generalitat.

Així mateix, en les taules retributives del l’annex III esmentat s’introdueix un complement específic singular corresponent a les figures de coordinador tècnic, assessor tècnic i assessor tècnic de valencià per als docents que ocupen llocs de treball de naturalesa docent en programes de la Reforma dels Ensenyaments Mitjans. Aquest complement específic ve a reconèixer l’exercici en llocs de treball singulars que venien sent ocupats per docents.
Els complements específics mencionats es van actualitzar per l’Ordre de 15 de febrer de 1993, de la Conselleria d’Economia i Hisenda, per la qual es van fixar les taules retributives que s’han d’aplicar al personal de la Generalitat.
Per mitjà del Decret 70/1989, de 15 de maig, del Consell, sobre regulació del personal docent en llocs de l’Administració educativa, es va preveure el règim jurídic aplicable al personal docent que passara a ocupar llocs de treball de l’Administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms la classificació dels quals permetera el seu exercici.
L’article 74 de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, disposa que les administracions públiques estructuraran la seua organització a través de relacions de llocs de treball o altres instruments organitzatius semblants que comprendran, almenys, la denominació dels llocs, els grups de classificació professional, els cossos o escales, si és el cas, que estiguen adscrits, els sistemes de provisió i les retribucions complementàries. Els instruments esmentats seran públics.
Per la seua banda, l’apartat cinqué de l’article 3 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, disposa que el personal docent i estatutari al servei de la Generalitat es regirà, en aquelles matèries no regulades per la seua normativa específica, pel que disposa aquesta llei.
En l’àmbit docent la norma específica de provisió és el Reial Decret 1364/2010, de 29 d’octubre, pel qual es regula el concurs de trasllats d’àmbit estatal entre personal funcionari dels cossos docents previstos en la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació, i altres procediments de provisió de places a cobrir per aquests, que al punt tercer de l’article 1 estableix que el personal dels cossos docents a què es refereix l’apartat 1.a podrà ocupar altres llocs de treball en l’administració d’acord amb els procediments establerts en la legislació corresponent.

La Llei 7/2014, de 22 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat, estableix en la seua disposició addicional dotze, ordenació dels llocs de treball docents, apartat 6, que podran crear-se i incloure’s en les plantilles de funcionament llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d’assessorament tecnicodocent, que s’adscriuran als diferents òrgans superiors i directius de la conselleria competent en matèria d’educació, d’acord amb el que es desenrotlle reglamentàriament.
D’acord amb la normativa exposada, resulta necessari regular la funció d’assessorament i coordinació-assessorament tecnicodocent, així com establir els criteris per a la classificació dels llocs de caràcter docent en l’àmbit de l’administració educativa valenciana que puga exercir el funcionariat docent, procurar la seua imbricació en aquesta com a peça fonamental del sistema educatiu, aprofitant el seu coneixement, pràctica pedagògica i experiència de gestió d’equips docents a través del seu assessorament tècnic als diferents òrgans de l’administració educativa per a la consecució d’un sistema educatiu valencià de qualitat.

La present norma contempla la provisió de llocs amb caràcter definitiu o provisional, segons els casos, i, en el supòsit de provisió definitiva d’aquests, preveu el procediment de lliure designació per raons d’especial responsabilitat i confiança derivades de les especials funcions que els seus titulars han d’exercir.
Es tracta de funcions molt específiques d’assessorament i/o coordinació als òrgans superiors i directius que comporten tasques de direcció, supervisió, coordinació i establiment d’objectius, que al seu torn determinen l’exigència de requisits específics per al seu exercici que no s’estableixen amb caràcter general per a la provisió dels restants llocs docents.
Per tot això, en virtut de l’atribució de competències efectuada per l’article 6 del Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determina les conselleries en què s’organitza l’administració de la Generalitat, i d’acord amb el que estableix l’article 43 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, consultat el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, a proposta del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 31 de juliol de 2015,


DECRETE

CAPÍTOL I
Disposicions generals

Article 1. Objecte
El present decret té com a objecte regular els llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent, així com el procediment de creació i inclusió d’aquests en les plantilles de funcionament de personal docent i la seua modificació i supressió.

Article 2. Àmbit d’aplicació
1. L’àmbit subjectiu d’aplicació de la present norma afecta el personal docent funcionari de carrera que pertanga a qualssevol dels cossos docents no universitaris regulats per la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació (LOE), que, sense perjudici dels restants llocs que puguen exercir segons el que es preveu legalment i reglamentàriament, podran exercir dos tipus de llocs de treball docent: d’assessorament o de coordinació-assessorament tecnicodocent.

2. L’àmbit objectiu d’aplicació de la present norma està referit als llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent, la gestió dels quals correspon a la conselleria competent en matèria d’educació de la Generalitat.


CAPÍTOL II
Disposicions en matèria d’estructura, organització i funcions

Article 3. Adscripció
Els llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent estaran adscrits i seran directament dependents de la Subsecretaria o de la secretaria autonòmica competent en matèria d’educació.

Article 4. Naturalesa, elements i criteris de classificació dels llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent
Els llocs de treball per a la realització de funcions específiques d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent tenen naturalesa docent, formen part de la plantilla de funcionament i la seua classificació contindrà els elements que amb caràcter general s’exigeixen per la normativa vigent per als llocs de caràcter docent i tots ells tindran una classificació de grup A, subgrups A1/A2, indistintament. En la classificació dels llocs esmentats haurà d’especificar-se la localitat del centre de treball en què exerciran les seues funcions.

Article 5. Funcions
1. Són funcions pròpies dels llocs d’assessor o assessora tecnicodocent prestar assessorament i suport tècnic als òrgans superiors o directius de l’Administració educativa en aquelles matèries i tasques que per ser específicament docents no puguen exercir-se pel personal de l’Administració General de la Generalitat i, en particular, en tot allò que s’ha relacionat amb les polítiques, plans, programes i projectes educatius d’innovació, millora, investigació pedagògica i docent i noves tecnologies.
2. Són funcions pròpies dels llocs de coordinador-assessor o coordinadora-assessora tecnicodocent les de dirigir, supervisar, coordinar i col·laborar en l’establiment i consecució dels objectius de gestió corresponents als llocs d’assessor o assessora tecnicodocent integrats en l’òrgan superior o directiu a què estiguen adscrits, així com el manteniment de relacions de coordinació amb els restants coordinadors-assessors.



CAPÍTOL III
Provisió de llocs de treball

Article 6. Forma de provisió
1. El personal que exercisca un lloc de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent continuarà en situació de servei actiu en el seu cos d’origen.
2. Els llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent es proveiran pel sistema de lliure designació i el seu titular tindrà dret a la reserva de la plaça que si és el cas posseïra amb caràcter definitiu amb caràcter previ.
3. Els mèrits a tindre en compte en la convocatòria de lliure designació estaran relacionats amb la formació, experiència, activitats científiques i/o d’investigació i hauran de guardar relació directa, objectiva i proporcionada amb les tasques a exercir.
4. La convocatòria i resolució dels procediments de lliure designació correspondrà a la persona titular de la conselleria competent en matèria d’educació.
5. Sense perjudici del que disposen els apartats precedents, de conformitat amb els supòsits legalment i reglamentàriament establerts, els llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent també podran ser exercits en comissió de serveis quan es tracte de personal docent funcionari de carrera que pertanga a qualssevol cossos docents no universitaris regulats per la LOE amb destí definitiu, o en adscripció provisional en el cas de personal docent funcionari de carrera sense destí definitiu que pertanga a qualssevol cossos docents no universitaris regulats per la LOE, tot això mitjançant una resolució de la persona titular de la conselleria competent en matèria d’educació.


Article 7. Requisits que ha de reunir el personal per a la provisió dels llocs
Són requisits que ha de reunir el personal per a la provisió dels llocs de treball:
1. Ser funcionari o funcionària de carrera en servei actiu, pertanyent a algun dels cossos docents no universitaris regulats per la LOE i trobar-se en la situació administrativa de servei actiu.

2. Tindre destí provisional o definitiu en un centre docent públic no universitari o en els serveis de suport educatiu ubicats en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
3. Acreditar un mínim de quatre anys complets de serveis com a funcionari o funcionària docent de carrera.
4. Acreditar un mínim de dos anys complets de docència directa.


CAPÍTOL IV
Règim retributiu i condicions de treball

Article 8. Règim retributiu
1. El règim retributiu aplicable al personal que ocupe llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent serà el previst amb caràcter general per al personal que ocupa llocs de caràcter docent, més el complement específic singular corresponent als dits llocs segons siga procedent, en els termes que fixe la corresponent llei anual de pressupostos de la Generalitat.
2. L’esmentat complement no és consolidable i serà compatible amb les restants retribucions del personal.

Article 9. Condicions de treball
El personal que exercisca llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent tindrà assignada una jornada laboral de 38 hores i 45 minuts setmanals i les seues condicions de treball seran les mateixes que corresponga al personal al servei de l’administració de la Generalitat, sotmetent-se a idèntic règim en matèria d’horari, vacances, permisos i llicències.


CAPÍTOL V
Creació, modificació o amortització de llocs de treball

Article 10. Emissió d’informe vinculant previ a la creació o modificació de llocs de treball
1. Quan la proposta de creació o modificació de llocs de treball tinga repercussió econòmica, per suposar un increment de gastos, s’exigirà l’informe previ i favorable de la direcció general competent en matèria de pressupostos, que haurà d’emetre un informe vinculant en el termini de tres mesos a comptar de la data d’entrada en el registre de l’òrgan competent per a la seua emissió.
La sol·licitud de l’esmentat informe suspendrà, en tot cas, el termini màxim per a dictar i notificar la resolució expressa del procediment, en els termes de l’article 42.5.c) de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
2. Si no s’emet l’informe en el termini assenyalat, s’entendrà que és desfavorable a la proposta, i s’arxivarà l’expedient.
3. Quan la creació, modificació o amortització d’un lloc de treball siga conseqüència d’una decisió judicial, s’executarà la dita decisió en els seus propis termes i no serà preceptiu demanar l’informe a què fa referència l’apartat 1 d’aquest article, sense perjudici que, prèviament a l’aprovació de l’acte administratiu corresponent, es trasllade el seu contingut a la direcció general competent en matèria de pressupostos, a fi que aquesta efectue, si és el cas, la consignació pressupostària corresponent.

Article 11. Òrgan competent per a la creació, modificació o amortització de llocs de treball
1. La resolució de creació, amortització i modificació de llocs de treball correspondrà a la persona titular de la direcció general competent en matèria de personal docent.
2. La creació, modificació i supressió dels llocs de treball s’incorporarà a les corresponents plantilles de funcionament de personal docent.


DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Única. Publicitat dels llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent
Els llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent seran objecte de publicitat en els termes previstos legalment i reglamentàriament.


DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. Situació en els llocs de treball
El personal docent que actualment exerceix funcions en llocs de treball d’assessorament i coordinació docent, regulats a l’empara de l’Acord de 16 de gener de 1992, del Consell, podran continuar en el seu exercici fins a la finalització de la seua comissió de serveis actual.


DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació
Queden derogades totes les normes del mateix rang o d’un rang inferior que contradiguen o s’oposen al que disposa aquest decret.


DISPOSICIONS FINALS

Primera. Modificació del Decret 99/2014, de 27 de juny, del Consell, pel qual es regula el component retributiu relacionat amb la formació permanent del professorat i la realització d’altres activitats per a la millora de la qualitat de l’ensenyança
Es modifiquen els apartats 1 i 2 de l’article 2, perfeccionament dels períodes de sis anys de serveis, del Decret 99/2014, de 27 de juny, del Consell, que queden redactats de la manera següent:
«1. Per al perfeccionament dels diferents períodes de sis anys serà necessari trobar-se en la situació administrativa de servei actiu i prestar serveis, siga quina siga la seua forma de provisió, en centres docents públics dependents de l’Administració educativa valenciana, en llocs corresponents a la inspecció educativa, en llocs de treball de caràcter docent per a la realització de funcions específiques d’assessorament o coordinació-assessorament tecnicodocent o en llocs de l’Administració educativa inclosos en les relacions de llocs de treball de la conselleria competent en matèria d’administració pública obtinguts pel procediment de lliure designació o en comissió de serveis, sense que siga necessari que els serveis objecte de còmput siguen ininterromputs.

2. Sense perjudici del que disposa l’apartat anterior, també perfeccionaran els diferents períodes els funcionaris docents en la situació de serveis especials, serveis en altres administracions públiques, excedència voluntària per agrupació familiar, excedència per atenció de familiars, i excedència per raó de violència de gènere, així com els funcionaris docents que es troben en la situació administrativa de servei actiu que presten serveis en llocs de l’Administració educativa inclosos en les relacions de llocs de treball de la conselleria competent en matèria d’administració pública obtinguts pel procediment de concurs, sense que siga necessari que els serveis objecte de còmput siguen ininterromputs.»

S’hi afegeix l’apartat 5 a l’article 4, meritació, percepció i quanties, del Decret 99/2014, de 27 de juny, del Consell, que queda redactat de la manera següent:
«5. La percepció del component retributiu previst en el present decret és incompatible amb la percepció del complement de carrera administrativa regulat pel Decret 186/2014, de 7 de novembre, del Consell, pel qual es regula el sistema de carrera professional horitzontal i l’avaluació de l’exercici.»

Segona. Desplegament normatiu
S’autoritzen les persones titulars de les conselleries que tinguen assignades les competències en matèria d’educació, hisenda i administració pública a dictar totes les disposicions que resulten necessàries per al desplegament i aplicació del que disposa aquest decret.

Tercera. Entrada en vigor
Aquest decret entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 31 de juliol de 2015

El president de la Generalitat
XIMO PUIG I FERRER

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport,
VICENT MARZÀ IBÁÑEZ

linea
Mapa web