Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 16 de setembre de 2016, del president de CulturArts Generalitat, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a la millora de la producció audiovisual valenciana i, en concret, per al desenvolupament i preparació de projectes de llargmetratge de ficció, animació i documentals per a l'any 2016. [2016/7207]

(DOGV núm. 7879 de 22.09.2016) Ref. Base de dades 007110/2016

RESOLUCIÓ de 16 de setembre de 2016, del president de CulturArts Generalitat, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a la millora de la producció audiovisual valenciana i, en concret, per al desenvolupament i preparació de projectes de llargmetratge de ficció, animació i documentals per a l'any 2016. [2016/7207]
Mitjançant l’Ordre 33/2016, de 18 de juliol, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOCV 7832, 20.07.2016), s’han establit les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques en règim de concurrència competitiva de les diferents matèries culturals integrades en CulturArts Generalitat (d’ara en avant Ordre de bases reguladores).
Per la seua banda, el Pla Estratègic de Subvencions 2016-2019 de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, aprovat per Resolució de 30 d’agost de 2016, del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOCV 7865, 05.09.2016), estableix dins el seu annex únic i com a objectiu estratègic 2 de Culturarts Generalitat: «Foment de la creació artística», la millora de la producció audiovisual valenciana mitjançant el foment de projectes de llargmetratge per a empreses productores i persones físiques.
De conformitat amb el que estableix l’article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, que estableix que les persones que ostenten la presidència dels organismes públics i entitats de dret públic seran les competents per a realitzar la convocatòria de les subvencions, resolc:

Primer. Finalitat, objecte i condicions de les ajudes
1. Convocar la concessió d’ajudes per a la millora de la producció audiovisual en valencià, amb l’objecte de recolzar el desenvolupament i la preparació de projectes de llargmetratges de ficció, animació i documentals destinats a les sales d’exhibició cinematogràfica, ja siga a partir d’una idea original o d’una adaptació.
S’entén per desenvolupament de projecte, als efectes de la present convocatòria, l’elaboració d’un guió o la nova versió d’un guió preexistent i el conjunt d’operacions que precedeixen el rodatge d’una producció audiovisual.
2. Les ajudes es concediran d’acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no-discriminació, i mitjançant el règim de concurrència competitiva, per a projectes que es desenvolupen entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2016, ambdós inclosos.
3. Per a obtindre la condició de beneficiari de les ajudes per al desenvolupament i la preparació de projectes de llargmetratges de ficció, animació i documentals regulades en l’ordre de bases reguladores, les persones sol·licitants, físiques o jurídiques, hauran de complir els requisits establits en l’article 2, punt 2.1 i 2.3.1, de l’esmentada ordre.
4. No es podrà concedir més d’una ajuda per sol·licitant.
5. L ’import de les ajudes regulades en la present convocatòria, en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o altres recursos, superen el cost de l’activitat subvencionada a desenvolupar pel beneficiari.

Segon. Finançament, import i nombre màxim de les ajudes
1. D’acord amb la Llei 11/2015, de 29 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a 2016, les ajudes convocades s’imputaran al crèdit previst en la secció 09, entitat 00025, en la línia de subvenció S4006000 «Millora de la producció audiovisual valenciana», per un import global màxim de 192.000 euros, inclòs en el capítol IV del pressupost de CulturArts Generalitat.
Així mateix, el dit import podrà ser minorat quan en el marc de les polítiques d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera s’adopten mesures de no-disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el finança.
2. Es concedirà un màxim de dotze ajudes de 16.000 euros, de conformitat amb el màxim establit en l’article 9, punt 9.2.1, de l’ordre de bases reguladores, per al desenvolupament de projectes de llargmetratges de ficció, animació i documental. Del dit import, 8.000 euros correspondran a l’autor o autors del guió i 8.000 euros a l’empresa productora que desitge realitzar el desenvolupament del projecte.
3. Dins dels límits pressupostaris i d’acord amb els criteris establits, les presents ajudes aniran destinades a sufragar les despeses corrents generades per les activitats objecte de la subvenció. Les ajudes no podran destinar-se a inversions ni a adquisicions patrimonials, llevat que es tracte de software i hardware per a projectes d’animació amb els límits previstos en esta resolució.

Tercer. Presentació de sol·licituds
1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies naturals a comptar de l’endemà de la publicació de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
2. Les sol·licituds dirigides a CulturArts Generalitat podran presentar-se en la seu d’aquesta entitat en la plaça de Viriat, s/n, 46001 València, en la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, av. de Campanar, 32, 46015 València, i en les direccions territorials d’Educació, Investigació, Cultura i Esport d’Alacant (c/ Carratalá, 47,03007 Alacant), Castelló de la Plana (av. del Mar, 23, 12003 Castelló de la Plana) i València (c/ Gregori Gea núm. 14, 46009 València).
Igualment, utilitzant qualsevol dels mitjans previstos en la legislació del procediment administratiu comú, justificant la data d’imposició de l’enviament en l’oficina de correus o presentació en el registre i anunciant la remissió de la sol·licitud, mitjançant fax (al número 961206535) o telegrama en el mateix dia, només als efectes organitzatius.
Així mateix, la sol·licitud podrà presentar-se per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat, PROP, en la URL següent: https://sede.gva.org. En aquest cas, la sol·licitud s’omplirà amb l’aplicació informàtica establida a aquest efecte i les persones sol·licitants hauran de disposar de firma electrònica d’entitats emesa per l’Institut Valencià de Finances: http://www.accv.es/empresas/ o de persona física, igualment emesa per l’Institut Valencià de Finances: http://www.accv.es/ciudadano/, o DNI electrònic.
3. Les sol·licituds hauran d’omplir-se necessàriament de conformitat amb el model de sol·licitud que s’adjunta com a annex I a aquesta convocatòria, acompanyant-se dels documents o certificacions, originals o fotocòpies, a què es fa referència en cada capítol del model de sol·licitud, i hauran de desenvolupar els punts següents:
3.1. Declaració responsable de les subvencions, ajudes, ingressos o recursos sol·licitats, percebuts o concedits i pendents de percepció per altres administracions o institucions, tant públiques com privades, per a la mateixa finalitat, justificant documentalment la seua quantia (apartat E del model de sol·licitud).
3.2. Declaració responsable de minimis de l’exercici fiscal present i dels dos anteriors (apartat E del model de sol·licitud).
3.3. Declaració responsable de no concórrer en cap de les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari especificades en els punts 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, en els termes que preveu l’article 13.7 de l’esmentat cos legal (apartat F del model de sol·licitud).
3.4. Declaració responsable de compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat, o si és el cas, l’exempció de la dita obligació, d’acord amb el que disposa l’article 7 de la Llei 11/2003, de 10 d’abril, de la Generalitat, sobre l’estatut de les persones amb discapacitat (DOGV 4479, 11.04.2003), i el Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat, pel qual es regulen mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l’ocupació de les persones amb discapacitat (apartat F del model de sol·licitud).
3.5. Igualment, la sol·licitud haurà d’acompanyar-se de la següent documentació (apartat G del model de sol·licitud):
a) Documentació relativa a l’empresa productora:
a.1. Per al supòsit que l’empresa sol·licitant es trobe inscrita en el Registre Administratiu d’Empreses Audiovisuals de la Comunitat Valenciana: declaració responsable de l’administrador de l’empresa productora en què se certifique que tant el DNI de la persona que actue com a representant d’aquesta i el document que acredite estar facultada per a ostentar la representació de l’empresa, d’acord amb allò que s’ha previngut en la legislació del procediment administratiu comú, i també el CIF de l’empresa productora, es troben depositats en l’expedient corresponent a l’esmentada empresa en el Registre Administratiu d’Empreses Audiovisuals de la Comunitat Valenciana. En la declaració caldrà especificar també la vigència d’aquests documents i que les dades contingudes en l’esmentat expedient no han patit cap variació.
a.2. Per al supòsit que l’empresa sol·licitant no estiga inscrita en el Registre Administratiu d’Empreses Audiovisuals de la Comunitat Valenciana, també haurà d’aportar una fotocòpia de la targeta d’identificació fiscal, una fotocòpia de l’escriptura de constitució amb el caixetí d’inscripció en el registre públic corresponent o, si és el cas, una certificació expedida pel titular del registre públic en què aquesta es trobe inscrita, i la documentació acreditativa de la representació i capacitat amb què actua el seu representant legal.
a.3. Alta en el Cens de d’Empresaris, Professionals i Retenidors, en el corresponent epígraf d’Activitats de producció audiovisual o últim rebut de l’Impost d’Activitats Econòmiques en el dit epígraf. En el seu cas, declaració jurada de trobar-se exempt del pagament de l’impost esmentat.
b) Còpia original del contracte entre l’autor o autors del guió i l’empresa productora en què es reflectisca l’associació temporal de les dues parts i el compromís de l’autor o autors a cedir els drets sobre el guió acabat a la productora per a la realització de la pel·lícula.
c) En cas que el guió del projecte es base en una obra literària preexistent, haurà de presentar-se un acord entre la productora i l’autor o autors de l’obra en què s’establisquen les condicions de l’opció i del futur contracte de cessió de drets; o, en cas que ja estiga firmat el contracte definitiu, una còpia original d’aquest.
d) Dades bancàries de les persones sol·licitants on es desitge rebre l’import de l’ajuda, en cas de resultar beneficiaris, omplint el model de domiciliació bancària que s’adjunta a la present convocatòria com a annex II.
3.6. A més, la sol·licitud haurà d’acompanyar-se de dos còpies, una en suport paper i una en suport CD, DVD o USB, de la documentació següent:
– Sinopsi argumental, amb un màxim de cinc folis a doble espai, i una versió completa del guió o un tractament seqüenciat complet en valencià i/o en castellà.
– Memòria explicativa del projecte d’escriptura, subscrita per l’autor o autors del guió i la productora, en la qual s’arreplegue el pla financer, el disseny de producció, el desenvolupament del projecte i el plantejament econòmic d’aquest, demostrant la seua viabilitat.
– Historial de l’empresa productora i de les persones que tinguen la condició de productor executiu, guionista i director.
– Pressupost previst per a la preparació del projecte.
– Acreditació documental, si és el cas, d’haver obtingut una ajuda prèvia a l’escriptura de guió.
– Qualsevol altra dada o document relacionat amb el projecte objecte de la sol·licitud que els interessats consideren convenient aportar.
4. Les persones sol·licitants hauran d’acreditar també que es troben al corrent en el compliment de les obligacions tributàries, amb les administracions estatal i autonòmica i enfront de la Seguretat Social. Respecte d’això, i de conformitat amb allò que disposa l’article 5 del Decret 165/2010, de 8 d’octubre, del Consell, en el model de sol·licitud es farà constar l’autorització perquè l’òrgan instructor obtinga de forma directa, a través de certificats electrònics, l’acreditació del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, de conformitat amb l’article 22.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
Si les persones sol·licitants no donen aquesta autorització, hauran d’aportar les certificacions següents:
– Certificació positiva de l’Agència Estatal d’Administració Tributària que acredite que les persones sol·licitants es troben al corrent de les seues obligacions amb aquesta.
– Certificació de la Tresoreria General de la Seguretat Social, acreditativa que les persones sol·licitants es troben al corrent en el compliment de les seues obligacions amb la Seguretat Social.
– Certificació de les direccions territorials de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic acreditativa que les persones sol·licitants no tenen deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.
5. Si la sol·licitud d’iniciació no inclou totes les dades exigides o falta documentació, s’aplicarà el que disposa l’article 5.4 de l’ordre de bases reguladores.
L’esmena de la documentació haurà de presentar-se preferentment en la seu de CulturArts Generalitat, a la plaça de Viriat, s/n, 46001 València. En el cas de presentar-se per qualsevol altre mitjà o lloc previst en la en la legislació del procediment administratiu comú, podrà comunicar-se a aquesta, mitjançant fax (al número 961206535) o telegrama, en el mateix dia de la seua presentació, només als efectes organitzatius.
En tot cas, l’òrgan instructor podrà requerir els qui hagen sol·licitat l’ajuda perquè proporcionen qualsevol informació aclaridora que calga per a la gestió d’aquesta.
La documentació no administrativa prevista en l’apartat 3.6 d’aquest punt tercer haurà de presentar-se inexcusablement dins del termini per a presentar les sol·licituds, i en cas de no fer-ho es considerarà que les persones sol·licitants desisteixen de la seua petició.
6. Les dades de caràcter personal contingudes en l’imprés de sol·licitud podran ser incloses en un fitxer per al seu tractament per CulturArts Generalitat, com a titular responsable del fitxer, en l’ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l’àmbit de les seues competències. Igualment, qui sol·licite l’ajuda podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, tot això de conformitat amb el que disposa l’article 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (BOE 298, 14.12.1999).
7. El contingut d’informació falsa o que no es corresponga amb la realitat en la sol·licitud suposarà la no-valoració per part de la comissió tècnica de valoració prevista en l’article 6, punt 3.2, de l’ordre de bases reguladores i serà motiu de desestimació d’aquesta en la resolució dictada per l’òrgan competent. Igualment, podrà ser motiu de revocació de la subvenció concedida en el cas que haja sigut ja adjudicada.

8. Les persones sol·licitants podran autoritzar a CulturArts Generalitat, en el model de sol·licitud (apartat H), per a realitzar amb els projectes subvencionats accions de promoció a través de sessions de presentació d’aquestos, disposició dels projectes en la pàgina web de CulturArts Generalitat (www.culturartsgeneralitat.es) o qualsevol altra activitat que consideren necessària per a la seua difusió i promoció.

Quart. Comissió tècnica de valoració
1. La comissió tècnica de valoració s’ajustara al que estableix l’article 6, punt 3.2, de l’ordre de bases reguladores.
2. Per a l’elaboració del seu informe i proposta, la comissió tindrà en compte els criteris objectius d’atorgament de les subvencions, la seua ponderació i puntuació mínima exigida, continguts en l’article 3, punt 3.2.2, de la dita ordre.
3. Els representants d’organitzacions i associacions o experts independents de provada qualificació professional en el sector audiovisual de la comissió informaran sobre els guions dels projectes presentats.
4. Així mateix es realitzaran informes en què es reflectiran les fortaleses, debilitats i possibilitats del projecte presentat i que es posaran a disposició de les persones sol·licitants d’ajuda.

Cinqué. Criteris de valoració de les sol·licituds
1. El projecte presentat es valorarà fins a un màxim de 40 punts, i es tindran en compte els apartats següents:
1.1. El Guió es valorarà fins a un màxim de 20 punts, segons els criteris següents:
a) Guió de llargmetratge d’animació:
– Premissa/originalitat: fins a un màxim de 5 punts.
– Estil/tècnica: fins a un màxim de 5 punts.
– Trama/desenvolupament: fins a un màxim de 5 punts.
– Disseny/concepte: fins a un màxim de 5 punts.
b) Guió de llargmetratge de ficció:
– Premissa/ originalitat: fins a un màxim de 5 punts.
– Estil/tècnica: fins a un màxim de 5 punts.
– Trama/desenvolupament: fins a un màxim de 5 punts.
– Personatges: fins a un màxim de 5 punts.
c) Guió de llargmetratge documental:
– Premissa/originalitat: fins a un màxim de 10 punts.
– Estil/tècnica: fins a un màxim de 5 punts.
– Trama/desenvolupament: fins a un màxim de 5 punts.
Ajudes prèvies: en el cas d’haver obtingut una ajuda prèvia a escriptura de guió d’una administració o d’una institució, obtindrà 5 punts que se sumaran a la puntuació obtinguda en la valoració del guió, sense que per això puga sobrepassar el màxim de 20 punts en aquest apartat.

1.2. Coherència entre el guió i el disseny de producció, fins a un màxim de 10 punts.
Es valorarà que el cost de producció s’ajuste al guió.
Es valorarà que el pla de treball de desenvolupament de l’anualitat 2016 siga real i s’acredite la part realitzada fins a la data.
1.3. Historial de l’empresa productora, del productor executiu, del guionista i del director, fins a un màxim de 10 punts.
Una mateixa obra no podrà comptabilitzar-se en més d’una ocasió ja que no podrà ser valorada com a experiència de l’empresa i del productor executiu.
a) Empresa:
Si l’empresa té el seu domicili social i fiscal a la Comunitat Valenciana, obtindrà 1 punt per cada producció de llargmetratge produït i qualificat per l’ICAA o un altre organisme competent (haurà d’acreditar-se la qualificació mitjançant certificat) i per cada tvmovie de la qual acredite la seua producció i emissió. De igual manera, obtindrà 0,5 punts per cada curtmetratge produït i qualificat per l’ICAA o un altre organisme competent (haurà d’acreditar-se la qualificació mitjançant certificat).
En cas que l’empresa siga una AIE, es comptabilitzaren els punts dels projectes realitzats pels socis (persones jurídiques) que la componen sempre que siguen empreses amb domicili social i fiscal a la Comunitat Valenciana.
b) Productor executiu:
Si la persona que realitza la producció executiva del projecte és valenciana, obtindrà 1 punt per cada llargmetratge produït i qualificat per l’ICAA o organisme competent (haurà d’acreditar-se la qualificació mitjançant certificat). De igual manera, obtindrà 0,5 punts per cada curtmetratge produït i qualificat per l’ICAA o un altre organisme competent (haurà d’acreditar-se la qualificació mitjançant certificat) i per cada tvmovie de la qual acredite la seua producció i emissió.
c) Guionista i/o director/a:
Si el/la guionista i/o director/a són valencians, obtindran:
– 1 punt per cada obra audiovisual que hagen dirigit o escrit, qualificat per l’ICAA o un altre organisme competent (haurà d’acreditar-se la qualificació mitjançant certificat) i que haja obtingut algun premi en qualsevol secció competitiva internacional d’un festival internacional.
– 0,5 punts per cada obra audiovisual que hagen dirigit o escrit, qualificat per l’ICAA o un altre organisme competent (haurà d’acreditar-se la qualificació mitjançant certificat) i que haja sigut seleccionat en qualsevol secció competitiva internacional en algun festival internacional.
– 5 punts per cada Goya que hagen rebut, o per cada premi equivalent en un altre país.
– 3 punts per cada nominació que hagen rebut al Goya o a un premi equivalent en un altre país.
A aquests efectes, se sumaran el nombre de premis o nominacions.
3. Els beneficiaris proposats d’aquestes ajudes seran els/les sol·licitants que obtinguen la màxima puntuació.
4. La proposta que eleve la comissió tècnica de valoració no podrà incloure cap sol·licitud que no haja aconseguit una puntuació mínima, de 25 punts, ordenant-les en funció de la puntuació obtinguda, segons el que establix l’article 3, punt 3.2.2, de l’orde bases reguladores.

5. Definicions per a la valoració dels guions:
– Premissa/originalitat: es valorarà la claredat, atractiu i solidesa de la premissa i l’originalitat de la proposta.
– Estil/tècnica: adequació als estàndards de redacció i format de guió cinematogràfic.
– Trama/desenvolupament: Es valoraran aspectes com l’interés de la trama, la solidesa de l’estructura o la idoneïtat del ritme a l’estil de la pel·lícula.
– Personatges: es valorarà la creació de personatges que desperten interés en el/la lector/a i/o espectador/a i l’evolució dels quals al llarg de la història siga coherent amb la pel·lícula que es pretén contar. Es valorarà que hi haja protagonistes femenines i que fomenten valors d’igualtat.
– Disseny/concepte: es valorarà l’originalitat i qualitat dels dissenys de tots els elements relacionats amb l’aspecte visual del projecte com a personatges, expressions, poses, escenaris, grafisme, logotips, etc.


Sisé. Resolució de la convocatòria. Terminis
Haurà d’ajustar-se al contingut de l’article 7 de l’ordre de bases reguladores. El termini de resolució i notificació o publicació serà de sis mesos des de la publicació de la convocatòria. En tot cas, l’esmentada resolució haurà de publicar-se en el DOCV, d’acord amb el que disposa l’article 18 de la Llei General de Subvencions, i en la pàgina web de CulturArts Generalitat (www.culturartsgeneralitat.es).
La resolució de concessió posarà fi a la via administrativa, i contra aquesta es podrà interposar, potestativament, un recurs de reposició davant del president de CulturArts Generalitat en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seua publicació, o bé, directament, un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de València en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de la seua publicació, sense perjuí de qualsevol altre que s’estime pertinent.

En cas que la convocatòria no siga resolta en el termini previst anteriorment, s’entendran desestimades totes les sol·licituds, sense perjuí de l’obligació de l’Administració de resoldre expressament continguda en la legislació del procediment administratiu comú.
No obstant això, als beneficiaris se’ls informarà del caràcter de minimis de les ajudes concedides i de la seua subjecció al Reglament núm.1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, 24.12.2013).

Seté. Obligacions dels beneficiaris
1. Seran obligacions dels beneficiaris:
a) Comunicar per escrit a CulturArts Generalitat l’acceptació de l’ajuda en el termini dels deu dies naturals següents al dia de la publicació de la resolució de concessió en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, segons el model d’acceptació que s’acompanya a la present convocatòria com a annex III. Transcorregut el dit termini sense que s’haja rebut l’acceptació expressa, es considerarà que ha decaigut en el seu dret a la subvenció concedida.
b) Presentar les còpies del projecte desenvolupat.
c) Presentar una declaració actualitzada sobre subvencions sol·licitades, percebudes o concedides i pendents de percepció per altres administracions o institucions, tant públiques com privades, per a la mateixa finalitat, justificant documentalment la seua quantia.
d) Fer constar, en cas de realització de la pel·lícula, el patrocini per a la realització del desenvolupament de CulturArts Generalitat, segons les normes d’identitat corporativa incloses en la pàgina web de CulturArts Generalitat (www.culturartsgeneralitat.es).
e) Justificar el destí de la subvenció sotmetent-se a les actuacions de comprovació i control financer que corresponen a la Intervenció General, en relació amb les ajudes concedides, i a la resta d’obligacions a què es referix l’article 113 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions (DOCV 7464, 12.02.2015) per als beneficiaris de subvencions amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat.

f) Participar en totes aquelles activitats organitzades per la Generalitat i els seus organismes dependents per a la promoció dels projectes subvencionats.
g) Autoritzar CulturArts Generalitat per a realitzar amb els projectes subvencionats accions de promoció a través de sessions de presentació d’aquests, disposició dels projectes en la pàgina web de CulturArts Generalitat (www.culturartsgeneralitat.es) o qualsevol altra activitat que CulturArts Generalitat considere necessària per a la seua difusió i promoció.
h) Acreditar, amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió de les ajudes, estar al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, en la forma que determina la llei i el Reglament General de Subvencions, d’acord amb l’Ordre de 30 de maig de 1996, de la Conselleria d’Economia i Hisenda, i, sense perjuí del que estableix la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’Accés Electrònic dels Ciutadans als Servicis Públics, així com el Decret 165/2010, de 8 d’octubre, del Consell.
2. Igualment, els beneficiaris hauran de complir amb la resta de les obligacions que, amb caràcter general, estableix l’article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

Huité. Justificació i pagament d’aquestes ajudes
1. El pagament d’aquestes ajudes s’efectuarà mitjançant una transferència bancària, segons el model de domiciliació bancària (annex II), presentat junt amb la sol·licitud, i es realitzarà amb la justificació prèvia per part dels beneficiaris del compliment de les obligacions que a continuació s’indiquen, mitjançant un compte justificatiu de la despesa i especificant les activitats exercides i els resultats obtinguts, segons estableix l’article 12.2 de l’ordre de bases reguladores. Els documents s’adjuntaran al model de justificació que s’acompanya a la present convocatòria com a annex IV:
a) Acreditació de la despesa realitzada per l’empresa, per l’import dels 8.000 euros concedits, IVA exclòs.
A aquests efectes, haurà d’aportar-se una memòria que explique l’aplicació al desenvolupament de cada despesa justificada.
La despesa efectuada per l’empresa productora es referirà a despeses facturades i pagades l’any 2016, i s’haurà de justificar mitjançant la presentació de factures originals, inclús electròniques, o per qualsevol altre document de valor probatori, així com el justificant de pagament que permeta acreditar el compliment de l’objecte de la subvenció. Les despeses superiors a 100 euros hauran de justificar-se mitjançant una transferència bancària.
Els conceptes de despesa que són subvencionables són les següents:
– Anàlisi de guió.
– Story board.
– Localitzacions: bitllets de tren, avió, gasolina.
– Impremta.
– Despeses en personal per a gestions de desenvolupament (màxim 3 mesos).
– Telèfon. Una línia fixa i una mòbil (màxim 3 mesos).
– Internet. Una línia (màxim 3 mesos).
– Assistència a mercats o festivals (allotjament i desplaçament).
– Assistència a reunions amb coproductors, televisions, empreses distribuïdores i altres operadors (allotjament i desplaçament).
– Despeses d’elaboració d’un tràiler, teaser o avanç d’intriga.
– Despeses en el/la director/a del projecte per al seu desenvolupament.
– Traducció del guió a diferents idiomes.
– Contractació d’un/a director/a de càsting.
– Per als projectes d’animació: software i hardware per un import global màxim de 2.000 euros, IVA exclòs.
En les factures dels bitllets dels mitjans de transport utilitzats i dels allotjaments ha de constar el nom de la persona que viatja o s’allotja, segons els casos.
En el cas de justificació mitjançant transferència bancària, s’aportaran les còpies dels resguards de les transferències realitzades amb una autentificació explicita de l’entitat bancària on s’han realitzat aquestes. En el concepte de la transferència haurà de constar el nom del projecte. Igualment s’aportarà una còpia de l’extracte bancari del càrrec en compte corresponent a l’operació justificada, on es reflectisca el saldo anterior i posterior a aquesta.
b) Declaració actualitzada sobre subvencions sol·licitades, percebudes o concedides i pendents de percepció per part d’altres administracions o institucions, tant públiques com privades, per a la mateixa finalitat.
c) Presentació d’un exemplar en paper del projecte i una nova versió del guió mecanografiat i enquadernat, i un exemplar en format digital (CD, DVD, USB). En el format digital haurà de presentar-se una versió en valencià. Igualment, haurà de presentar-se una versió en castellà o en un altre idioma en cas que el guió s’haja realitzat també en una altra llengua diferent del valencià. En el cas de projectes plurilingües haurà de presentar-se una versió amb les diverses llengües utilitzades en la versió original del projecte i una altra versió amb la traducció al valencià del text que no estiga originàriament en valencià o castellà.

d) Relació de l’equip artístic i tècnic, adjuntant cartes d’interés o còpies dels contractes dels actors i dels càrrecs tècnics principals comprometent-se a participar amb la productora en el projecte.
e) Pressupost, pla de treball, pla de finançament i pla d’explotació de la producció.
f) Cartes d’interés amb indicació de l’aportació econòmica o contractes de coproducció, de venda de drets d’emissió, distribució o explotació amb l’empresa amb seu a la Comunitat Valenciana.
g) Còpia original del contracte que acredite l’empresa com a posseïdora dels drets sobre el guió per part del/de la guionista, i, si és el cas, si es tracta d’una obra literària preexistent, acreditar igualment l’opció de compra o cessió dels seus drets, per mitjà d’una còpia original del contracte i la documentació que acredite el pagament o pagaments realitzats al/a la guionista.
h) Aquella documentació que l’empresa productora estime convenient i que forme part de la fase de desenvolupament del projecte (localitzacions, story boards, etc.)
2. Tota aquesta documentació haurà d’aportar-se fins al 31 de desembre de 2016 en el registre de CulturArts Generalitat. A partir d’aqueixa data, el crèdit pressupostari quedarà anul·lat i es perdrà el dret al cobrament de l’ajuda concedida.
3. Els projectes i la resta de documents presentats romandran en l’expedient en poder de CulturArts Generalitat.

Nové. Concurrència de fonts de finançament
S’ajustaran al que estableix l’article 15 de l’ordre de bases reguladores, tenint en compte que les ajudes concedides mitjançant aquesta convocatòria estan acollides al règim de minimis establit en el Reglament UE núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, 24.12.2013), relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE) a les ajudes de minimis.

Deu. Incompliments, responsabilitat i règim sancionador
1. CulturArts Generalitat es reserva igualment la possibilitat de modificar o deixar sense efecte la subvenció, en cas d’incompliment d’alguna de les obligacions imposades als beneficiaris en el punt seté, en les condicions i terminis assenyalats, observant sempre el principi de proporcionalitat a què es refereix l’article 17.3.n de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
2. Les resultes que puguen produir-se per les renúncies produïdes i les minoracions que es determinen per l’aplicació d’allò que s’ha indicat podran disposar-se de conformitat amb allò que disposa l’article 7.3 de l’ordre de bases reguladores.
3. Les infraccions i sancions es resoldran de conformitat amb allò que disposa l’article 19 de l’ordre de bases reguladores.

Onze. Annexos
La present resolució inclou quatre annexos que s’indiquen a continuació:
Annex I. Sol·licitud.
Annex II. Domiciliació bancària.
Annex III. Acceptació de la subvenció.
Annex IV. Justificació de la subvenció.

Dotze. Entrada en vigor
La present resolució produirà efectes l’endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Tretze. Recursos
De conformitat amb el que estableixen els articles 107, 116 i 117 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i 10, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra el present acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar, potestativament, un recurs de reposició o bé plantejar directament un recurs contenciós administratiu, atenent els terminis i davant dels òrgans que s’indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició ha d’interposar-se davant del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
b) El recurs contenciós administratiu ha de plantejar-se davant dels Jutjats Contenciosos Administratius de València en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 16 de setembre de 2016.– El president de CulturArts Generalitat: Vicent Marzà Ibáñez.

linea
Mapa web