Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Decret 17/1984, de 6 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament Provisional de l'Institut Valencià d'Administració Pública.

(DOGV núm. 146 de 16.02.1984) Ref. Base de dades 0089/1984

Decret 17/1984, de 6 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament Provisional de l'Institut Valencià d'Administració Pública.
L'important repte i, alhora, la inexcusable exigència d'aconseguir una Administració Pública de la Comunitat Valenciana eficaç, moderna, d'acord amb els principis constitucionals i autonòmics, no serà possible sense la consecució prèvia de dos objectius:
D'una banda, la constitució d'una funció pública unitària, capacitada, responsable, considerada socialment i, amb plena consciència de la seua missió de servei públic. D'altra banda, l'obtenció d'unes normes o pautes d'organització, funcionament i, en definitiva, gestió de la "res pública" que tinguen en compte la realitat de la Comunitat sobre la qual aquella ha d'incidir, així com les més recents investigacions sobre les distintes disciplines i tècniques que constitueixen el tramat d'allò que anomenen "Ciència de l'Administració", a fi d'aconseguir una Administració Pública Valenciana regida també pels principis de racionalitat i austeritat.
Aquest Decret mira de contribuir a l'efectivitat dels objectius esmentats, mitjançant la posada en funcionament de l'Institut Valencià d'Administració Pública, creat per Decret del Consell de 28 de gener de 1980, com a òrgan al voltant del qual gira la política de selecció i formació del personal al servei de les distintes Administracions Públiques de la Comunitat Valenciana, segons uns criteris d'homogeneïtat i coherència.
Dins d'aquest Institut s'integren dues Escoles que atenen el personal de la Generalitat, d'una banda, i de les Entitats Locals integrades a la Comunitat, d'altra, segons com estan concebudes en aquests moments en les respectives normes de creació.
L'existència d'ambdues unitats respon a les peculiaritats pròpies de cada un d'aquests dos col·lectius, així com al diferent grau de competències que correspon a la Generalitat en ambdós casos.
Això no obstant, per raons evidents d'economia i per atendre les exigències i directrius que actualment té marcades la Generalitat, cal articular-ne tota l'actuació segons uns mateixos criteris que han de partir d'un òrgan comú, dotat dels elements materials que servesquen de suport tècnic i material a ambdues Escoles.
Alhora, cal desenvolupar les competències que l'Estatut atribueix a la Generalitat al voltant de les Institucions i Entitats que, d'una manera o altra, en depenen. Ambdós objectius constitueixen l'àrea bàsica d'actuació de l’Institut Valenciá d'Administració Pública.
Cal, també, precisar que es tracte d'un òrgan fonamentalment d'estudi i assessorament, i que correspon bàsicament a les Escoles la gestió de les funcions abans assenyalades, sense perjudici de la coordinació per part de l'Institut.
L’Institut Valencià d'Administració Pública està concebut com un òrgan desconcentrat, segons que exigeix la peculiar naturalesa de les seues tasques i el consegüent règim de funcionament, adscrit a la Conselleria de Presidència, a través de la Direcció General de la Funció Pública, per evidents raons de caràcter funcional i de coordinació de la política de funció pública, malgrat que l'àmbit d'actuació abasta totes les Administracions Públiques emmarcades a la Comunitat Valenciana.
Finalment, aquest Decret té un caràcter de provisionalitat a fi de permetre que l'experiència proporcione les dades necessàries per tal de determinar-ne l'estructura i el règim jurídic definitiu.
En atenció a aquests motius, segons que disposen els articles 31.8, i 32.1.1 de l’Estatut i 16, apartat g) de la Llei de Govern Valencià , prèvia deliberació del Consell de la Generalitat Valenciana, en la reunió del dia 6 de febrer de 1984.
DECRETE:
Article 1.r
1. L'Institut Valencià d'Estudis d'Administració Pública, previst en el Decret de la Presidència del Consell, de 28 de gener de 1980, es regula com a òrgan desconcentrat, adscrit a la Conselleria de Presidència, a través de la Direcció General de la Funció Pública, amb el nom d'Institut Valencià d'Administració Pública.
2. Alhora, s'integren en l'Institut l'Escola d'Administració Pública prevista en l'article 25 de l'Ordre de la Conselleria de Presidència de 20 d'octubre de 1983, que passa a denominar-se Escola de la Funció Pública Autonòmica, i l'Escola Valenciana d'Administració Local, prevista en l'article 1, paràgraf 2.n, del Decret del Consell de 29 de desembre de 1982, que passa a denominar-se Escola de la Funció Pública Local, sense perjudici del manteniment, en aquest darrer cas, de la dependència orgànica i les competències que puguen correspondre a la Conselleria de Governació.
Article 2.n
L'Institut Valencià d'Administració Pública té la seu a València, malgrat que podrà desenvolupar les activitats a qualsevol lloc de la Comunitat Valenciana.
Article 3.r
Les finalitats de l'Institut Valencià d'Administració Pública són la selecció, formació i perfeccionament del personal al servei de les Administracions Públiques de la Comunitat Valenciana, així com l'estudi i la investigació de les disciplines i tècniques dirigides a la racionalització i millora d'aquestes Administracions Públiques, d'acord amb les competències que a la Generalitat Valenciana atribueixen els articles 31.8 i 32.1.1) de l’Estatut, sense perjudici d'aquelles que, en aquesta matèria, puguen correspondre a altres òrgans de la Generalitat.
Article 4.t
Per al compliment de les seues finalitats, l’Institut Valencià d'Administració Pública promou i coordina les següents activitats de les seues Escoles:
a) Organització de les proves selectives per a l'ingrés a l'Administració Pública de la Generalitat i participació en les d'ingrés a les altres Administracions Públiques de la Comunitat, sense perjudici del que disposa l'article 2, apartat 3 del Decret del Consell de 29 de desembre de 1982.
b) Organització de cursos de formació per tal d'ingressar en aquestes Administracions Públiques.
c) Organització de cursos d'actualització o especialització en les distintes disciplines i tècniques de la Ciència de l'Administració.
d) Convocatòria de beques i concursos per a la realització d'estudis i treballs d'investigació relatius a les Administracions de la Comunitat Valenciana.
e) Organització de seminaris, taules rodones, jornades d'estudis, sobre aquests temes.
f) Publicació dels treballs patrocinats per l'Institut que tinguen interés per al públic.
Article 5.é
Per a la realització de les activitats a què fa referència l'article anterior, l’Institut Valencià d'Administració Pública podrà proposar la signatura per la Generalitat de Convenís de col·laboració amb institucions semblants de l'Estat o d'altres Comunitats Autònomes, així com amb qualssevol altres institucions públiques o privades.
Article 6.é
Els òrgans de govern de l'Institut Valencià d'Administració Pública són el Consell Rector, el Director i el Comité de Direcció.
Article 7.é
1. El Consell Rector està presidit pel President de la Generalitat, n'és Vice-president el Conseller de Presidència, i està integrat a més per un representant de les altres Conselleries, així com de les Universitats, Diputacions i Ajuntaments de la Comunitat, aquests últims en nombre de tres, que corresponen un a cada província, a proposta de la Generalitat; alhora, formaran part d'aquest Consell Rector dos vocals de lliure designació del President, així com el Director General de la Funció Pública, el Director General d'Administració Local, el Director de l'Institut Valencià d'Administració Pública i els Directors de les dues Escoles, i hi farà de Secretari amb veu peró sense vot el Secretari General d'aquest.
2. Corresponen al Consell Rector les atribucions següents:
a) Aprovar el projecte de Reglament de règim interior i acordar-ne la remissió al President de la Generalitat per a l'aprovació per Decret.
b) Aprovar el pla d'activitats, el projecte de pressupost i la memòria anual de l’Institut.
c) Aprovar els barems per a la remuneració del personal docent, dins de les consignacions pressupostàries.
d) Resoldre aquells assumptes que, per la importància, el Director sotmeta a la seua consideració.
3. El Consell Rector es reunirà almenys una vegada a l'any i de més a més quan siga convocat pel President amb caràcter extraordinari.
Article 8.é
1. El Director de l'Institut Valencià d'Administració Pública és nomenat per Decret del Consell a proposta del Conseller de Presidència, d'acord amb el que disposa la plantilla orgànica de l'Institut.
2. Corresponen al Director les atribucions següents:
a) Sotmetre al Consell Rector el pla anual d'activitats, la Memòria i el Projecte de Pressupost.
b) Impulsar, dirigir i control·lar el compliment de les finalitats i el desenvolupament de les activitats de l'Institut Valencià d'Administració Pública.
c) Representar l'Institut Valencià d'Administració Pública.
d) Exercir la direcció dels serveis i la direcció del personal, sense perjudici de les competències que corresponguen al Conseller de Governació sobre l'Escola de Funció Pública Local.
e) Presidir el Comité de Direcció i dirigir-ne les deliberacions.
f) Expedir els certificats i els títols o diplomes acreditatius dels estudis realitzats en l'Institut Valencià d'Administració Pública.
g) Proposar al Conseller de Presidència els nomenaments i cessaments del personal de l'Institut.
h) Sotmetre al Consell Rector aquells assumptes que per la importància considere que aquest ha de conéixer.
Article 9.é
1. El Comité de Direcció està integrat pel Director de l’Institut, els Directors de les Escoles de Funció Pública Autonòmica i Funció Pública Local, el Secretari General i el Cap del Gabinet d'Estudis i Documentació.
2. Corresponen al Comité de Direcció les atribucions següents:
a) Deliberar sobre els projectes de documents esmentats en l'apartat 2.a) de l'article anterior.
b) Aprovar els plans anuals d'activitats de les Escoles.
c) Aprovar el projecte de plantilla orgànica de l'Institut.
d) Decidir a proposta de les Escoles els nomenaments de professors col·laboradors i de membres dels òrgans qualificadors dels processos selectius que siguen de competència de l'Institut Valencià d'Administració Pública, amb l'excepció inclosa a l'article 4.t,a).
e) Aprovar les activitats no previstes en els plans anuals.
f) Aprovar els programes i les proves de què consten els processos selectius.
g) Deliberar i decidir sobre qualssevol altres qüestions que siguen sotmeses a la seva consideració.
3. Correspon al Director de l'Institut la convocatòria i elaboració de l'Ordre del Dia de les reunions, que podran ser convocades sempre que siga necessari.
4. Correspon al Secretari General de l'Institut la Secretaria del Comité de Direcció.
Article 10
1. Segons que estableix l'article 1.r,2, i depenent del Director, l’Institut es configura amb les unitats següents:
-Escola de Funció Pública Autonòmica.
-Escola de Funció Pública Local.
-Secretaria General.
-Gabinet d'Estudis i Documentació.
2. Les Direccions de les unitats incloses en el paràgraf anterior seran exercides per funcionaris de carrera de nivell superior, segons que estableix la plantilla orgànica. El nomenament serà realitzat, a proposta del Director de l'Institut, pel Conseller de Presidència, llevat del cas de l'Escola de la Funció Pública Local, en el qual el nomenament correspon al Conseller de Governació.
Article 11
1. L'Escola de Funció Pública Autonòmica gestiona les proves d'accés i els cursos de formació i perfeccionament d'aquest personal, i promou les altres activitats pròpies de l'Institut que afecten fonamentalment aquest col·lectiu.
2. El personal de l'Escola de Funció Pública Autonòmica és nomenat pel Conseller de Presidència a proposta del Director d'aquesta.
Article 12
1. L'Escola de Funció Pública Local participa en les proves d'accés i promou els cursos de formació i perfeccionament d'aquest personal i les altres activitats pròpies de l'Institut Valencià d'Administració Pública, que afecten fonamentalment aquest col·lectiu segons les competències que, en relació amb aquest, tinga atribuïdes la Generalitat.
2. El personal de l'Escola de la Funció Pública Local és nomenat pel Conseller de Governació a proposta del Director d'aquesta.
Article 13
1. La Secretaria General té atribuïts la gestió econòmica i pressupostària, l'administració de personal i, en general, el règim interior de l'Institut Valencià d'Administració Pública.
2. El Secretari General substitueix el Director de l'Institut en cas de vacant i absència.
Article 14
El Gabinet d'Estudis i Documentació prepara les propostes d'activitats no atribuïdes a altres òrgans i dóna suport tècnic al Director de l'Institut d'Administració Pública, i al Director General de la Funció Pública. Alhora, li correspon l'arxiu de la documentació tècnica de l'Institut.
Article 15
S'adscriuen a l'Institut Valencià d'Administració Pública els Assessors Tècnics que es determinen en la plantilla orgànica.
Article 16
Per al compliment de les finalitats, l’Institut Valencià d'Administració Pública disposa dels recursos econòmics següents:
-Assignacions pressupostàries.
-Subvencions d'Institucions Públiques o aportacions voluntàries d'Entitats particulars.
-Ingressos procedents de les activitats pròpies, com la realització de cursos, drets d'examen, expedició de certificats, títols o diplomes, publicacions, etc.
-D'altres ordinaris o extraordinaris que estiga autoritzat de percebre.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
El Conseller de Presidència queda autoritzat per dictar les disposicions necessàries per al desenvolupament i l'execució d'aquest Decret llevat del que diu la disposició següent.
Segona
El Conseller de Governació queda autoritzat per dictar les disposicions necessàries per al desenvolupament i l'execució d'aquest Decret pel que fa a l'Escola de Funció Pública Local.
Tercera
La Conselleria d'Economia i Hisenda habilitarà les dotacions pressupostàries que necessita l'execució d'aquest Decret, així com l'assignació a l'Institut Valencià d'Administració Pública de les dotacions pressupostàries precises per a l'adequada selecció i formació de funcionaris autonòmics i locals.
DISPOSICIO TRANSITORIA
Fins la constitució formal del Consell Rector, assumirà les funcions el Conseller de la Presidència.
DISPOSICIO DEROGATORIA
Queden derogats els articles 1, paràgraf 2, del Decret del Consell de 29 de desembre de 1982, pel qual s'aprova l'estructura orgànica de la Conselleria de Governació i 25 de l'Ordre de Presidència de 20 d'octubre, de 1983, per la qual s'aprova el text únic del Reglament de la Conselleria de Presidència en tot allò que s'opose al que estableix aquest Decret.
DISPOSICIO FINAL
Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, a 6 de febrer de 1984.
El President de la Generalitat,
JOAN LERMA I BLASCO
19840089.DOC VALENCIANO Página 8 de 1

linea
Mapa web