Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE de 30 de desembre de 2000, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual es desplega el Decret número 106/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià, pel qual es regula el Parc Mòbil del Govern Valencià i la seua administració. [2001/Q170]

(DOGV núm. 3920 de 18.01.2001) Ref. Base de dades 0230/2001

ORDRE de 30 de desembre de 2000, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual es desplega el Decret número 106/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià, pel qual es regula el Parc Mòbil del Govern Valencià i la seua administració. [2001/Q170]
Una vegada promulgat el Decret 106/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià, pel qual es regula el Parc Mòbil del Govern Valencià i la seua administració, cal establir el desplegament d'algunes de les seues disposicions, fonamentalment les referides a l'ús i la utilització dels vehicles adscrits a aquest i dels seus conductors o usuaris, així com les concernents a l'arrendament i adquisició de vehicles i al manteniment, conservació i reparació d'aquests a fi d'establir els procediments i sistemes que conduïsquen a la unificació de criteris.
El Parc Mòbil Centralitzat es constitueix com una unitat administrativa adscrita al Servei de Gestió Econòmica de Patrimoni de la Direcció General de Patrimoni les competències sobre la matèria de la qual es troben regulades en l'article 15 del Decret 84/2000, de 6 de juny, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.
En virtut de l'article 35.e de la Llei 30/1983, de 30 de desembre, del Govern Valencià, i fent ús de la facultat que m'atorga la disposició final del decret esmentat:
ORDENE
Capítol I
Ús i utilització dels vehicles del Parc Mòbil
del Govern Valencià i la seua administració
Article 1
Els vehicles integrants del Parc Mòbil del Govern Valencià i la seua administració es classifiquen en quatre categories, A, B, C, D, l'ús i la utilització dels quals dependrà de la categoria de què es tracte.
Article 2
2.1 Els vehicles de la classe A destinats als serveis del president, vicepresidents i consellers que tenen una assignació individual i permanent, tant de vehicles com de conductor es dipositaran en les dependències que determine la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació a proposta de la Presidència i cada conselleria.
2.2 El nombre de conductors adscrits al servei del president serà de quatre, i la Secretaria General de la Presidència haurà de comunicar a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, el número de lloc de treball d'aquests conductors.
2.3 El nombre de conductors adscrits als vicepresidents i als consellers serà de dos per a cada alt càrrec, i les secretaries generals respectives hauran de comunicar a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, el número de lloc de treball d'aquests conductors.
2.4 Addicionalment a aquestes subscripcions el Parc Mòbil comptarà amb un grup de conductors d'alta representació per a disposar en qualsevol moment en cas de necessitats del servei.
2.5 Els serveis que realitzen els conductors de vehicles d'alta representació s'assignaran pels gabinets de la Presidència, vicepresidències i cada conselleria, i aquests hauran de trametre a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, les incidències en nòmina que puguen generar-se pels serveis realitzats, així com les dietes que puguen generar en la realització dels serveis.
Article 3
3.1 Els vehicles de la classe B destinats als serveis de representació d'alts càrrecs, subsecretaris, secretaris generals i directors generals no tindran assignació individual ni permanent de vehicles i conductors i es dipositaran en les dependències que determine la Direcció General de Patrimoni.
3.2 La prestació de servei d'aquesta classe de vehicles, s'atendrà pel Servei de Gestió Econòmica de Patrimoni, amb sol·licitud prèvia motivada, formulada per mitjà de fax, e-mail o Internet en imprés normalitzat (annex I), almenys amb 24 hores d'antelació amb estricta subjecció a la disponibilitat d'efectius existents. No obstant això, i a fi d'una millor planificació, les conselleries, a través dels serveis d'afers generals o de gestió administrativa, facilitaran setmanalment al parc mòbil una relació detallada dels serveis previstos de classes B per a la setmana immediatament posterior.
3.3 No podrà ser sol·licitat cap tipus de servei que no duga especificada la destinació o destinacions del servei, així com la direcció a la qual ha d'acudir el conductor d'acord amb el que disposa l'article 13.2 del Decret 106/2000, de 18 de juliol.
3.4 Per raons d'urgència, o per causes imprevistes, i a petició verbal, es permetrà la utilització de vehicles oficials per qui a aquest efecte ho necessiten i sempre atenent l'existència d'efectius. Per a aquests casos, el parc mòbil posarà, d'ofici, cada dia a les 08.00 del matí, un vehicle de la classe B amb conductor, en les seus dels serveis centrals de totes les conselleries per a la seua disposició durant tota la jornada normal de treball i així cobrir les necessitats no previstes en la planificació setmanal. En aquests casos, la petició de servei es realitzarà necessàriament a través del parc mòbil, sense l'autorització immediata del qual, per qualsevol mitjà, no podrà efectuar-se el servei.
3.5 El Parc Mòbil, disposarà d'un servei de guàrdia en horari nocturn i dies festius per a situacions d'urgència o altres causes imprevistes
3.6 El criteri per a l'assignació de vehicles amb conductor es realitzarà per ordre jeràrquic i cronològic de petició. Exclusivament per als vehicles classe B amb conductor, es podrà sol·licitar la prestació d'un servei especificant un determinat conductor. Aquesta sol·licitud serà atesa sempre que aquest conductor no estiga prestant un altre servei i això no altere el bon funcionament del parc mòbil.
3.7 Una vegada realitzada la petició del servei, el conductor haurà de dur una ordre de servei expedida pel Parc Mòbil (annex II).
3.8 Tots els vehicles de la classe B es dipositaran en les instal·lacions del Parc Mòbil Centralitzat una vegada finalitzat el servei encomanat.
3.9 Excepcionalment, tal com es regula el funcionament dels serveis dels òrgans judicials dins dels vehicles de la classe C, el Parc Mòbil Centralitzat donarà servei al president i fiscal cap del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que disposaran d'un vehicle de la classe B amb un conductor permanent i es dipositarà en les instal·lacions que aquests determinen, la seua ubicació s'haurà de comunicar a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.
Article 4
4.1 Els vehicles de la classe C seran els destinats a la cobertura de les necessitats ordinàries i generals de caràcter administratiu dels diferents òrgans de l'administració, indistintament, sense assignació individual ni permanent ni de vehicle ni de conductor i dels òrgans judicials.
4.2 En el cas de petició de vehicles amb conductor, aquesta es realitzarà amb petició prèvia al Parc Mòbil, de la mateixa forma que els vehicles de la classe B, distingint dos tipus de servei:
a) De caràcter fix, durada superior a un mes.
b) Discrecional.
En ambdós casos s'haurà d'expedir una «ordre de servei» per part de la Direcció General de Patrimoni que haurà de dur el conductor del vehicle en el moment de la realització del servei (annex II).
Els vehicles de la classe C amb caràcter fix, hauran de renovar, si és el cas, l'«ordre de servei» amb una setmana d'antelació a la data assenyalada com a acabament del servei.
4.3 En el cas d'utilització de vehicles sense conductor, la conselleria que sol·licite el servei haurà de realitzar la sol·licitud a través del parc mòbil, on s'identificarà la persona que vaja a utilitzar-lo.
4.4 En el cas d'utilització d'aquests vehicles de la classe C, durant el cap de setmana o dies festius, es necessitarà l'ordre de comissió de serveis expedida pel director, secretari general o subsecretari, del funcionari comissionat.
4.5 Els vehicles de la classe C es dipositaran en les instal·lacions del Parc Mòbil Centralitzat una vegada acabat el servei encomanat pel conductor o usuari del servei prestat, i es podran fer excepcions, sempre que en la sol·licitud s'haja especificat i motivat i la Direcció General de Patrimoni haja donat la seua conformitat.
Article 5
5.1 Els vehicles de la classe B i C duran un talonari de «comunicats de servei» que haurà de ser emplenat i firmat pel conductor d'aquest i per l'usuari, cada vegada que realitze un servei, segons annex III. Aquests comunicats hauran de ser presentats al parc mòbil a efectes de la meritació de dietes del conductor.
5.2 Les parts de servei hauran de reflectir totes les característiques del servei realitzat i especialment la informació següent:
a) Matrícula del vehicle.
b) Nom del conductor.
c) Servei que es presta i itinerari.
d) Data i hora d'eixida i arribada.
e) Quilòmetres en eixir i tornar.
g) Dret o no a la dieta de manutenció.
Article 6
6.1 Els vehicles de la classe D seran aquells que per la seua especial naturalesa, realitzen serveis específics i directament relacionats amb la funció principal de la conselleria per al servei de la qual han sigut adquirits. La gestió d'aquests vehicles correspondrà a cada conselleria, i seran aquestes les que determinaran el règim d'ús i utilització d'aquests.
6.2 No obstant això, si per qualsevol motiu excepcional, el Parc Mòbil necessitara vehicles de la classe D per a la realització d'un servei concret, podrà sol·licitar a les distintes conselleries, per a la prestació del servei excepcional, aquest tipus de vehicles.
Article 7
Tota persona que habitualment o eventualment, conduïsca un vehicle al servei del Govern Valencià i la seua administració haurà d'estar expressament autoritzada per la Direcció General de Patrimoni. Aquesta autorització haurà de ser duta pel conductor en el moment de la realització del servei (annex IV).
Capítol II
Dels conductors
Article 8
Tots els conductors dels vehicles que integren el Parc Mòbil Centralitzat estaran adscrits a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.
Article 9
En els casos en què per les circumstàncies del servei, la jornada laboral que realitzen aquests conductors es realitze en festius o nocturns, es farà el que disposa l'article 6 del Decret 33/1999, de 9 de març, i s'hauran d'aplicar els complements específics per festivitat, nocturnitat i torns depenent del complement específic que tinga assignat el lloc.
Article10
El Parc Mòbil organitzarà l'assignació dels serveis de conductor mitjançant torns rotatius amb criteris objectius. S'establiran torns per als serveis compresos dins de la jornada laboral, per als festius i per a les guàrdies nocturnes.
Article 11
11.1 Per a la determinació de les dietes generades es farà el que disposa el Decret 24/1997, d'11 de febrer, sobre indemnitzacions per raó de servei i gratificacions per serveis extraordinaris, i hauran de ser confirmades per l'usuari al qual ha prestat el servei.
11.2 El pagament de les dietes es realitzarà, com a mínim, amb una periodicitat quinquennal.
11.3 Les bestretes es meritaran de conformitat amb el que disposa el Decret 24/1997, sobre dietes per raó de serveis.
Article12
12.1 Quant al lloc de treball, tots els conductors, exceptuant aquells que presten els seus serveis amb vehicles de la classe A, tindran el seu lloc de treball en la seu del Parc Mòbil, o en aquelles altres que designe la Direcció General de Patrimoni, i els controls de presència física per a aquest personal s'establiran en aquest lloc.
Capítol III
De l'adquisició i arrendament de vehicles
Article 13
13.1 L'adquisició, arrendament en totes les seues modalitats, assegurament i matriculació dels vehicles del Govern Valencià i de la seua administració, correspon a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.
13.2 En la memòria justificativa que realitzen les conselleries interessades en l'adquisició de vehicles del tipus D, hauran de matisar si l'adquisició és:
a) Per substitució, en aquest cas haurà de fer constar l'estat del vehicle, en els termes de l'article 17 del Decret 106/2000, en ús, amb reparacions, per a desballestament, o per a ferralla, que es proposa donar de baixa,
b) Per ampliació de serveis.
En aquesta memòria s'hauran de determinar les característiques de l'ús i del servei a què es destinarà el vehicle, així com la unitat orgànica a la qual es pretén adscriure.
13.3 El Servei de Gestió Econòmica de Patrimoni, adscrit a la Direcció General de Patrimoni, les competències en aquesta matèria del qual li atribueix l'article 7.2 de l'Ordre de 18 de setembre de 2000, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual es desplega el Decret 84/2000, del Govern Valencià, que aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, elaborarà un informe relacionat amb l'existència o no de vehicles de característiques similars que puguen cobrir les necessitats proposades. A més s'informarà sobre la idoneïtat del vehicle l'adquisició del qual es proposa a l'ús o servei al qual es pretenga encomanar i possibles alternatives.
Capítol IV
Del manteniment, conservació i reparació dels vehicles
del Parc Mòbil del Govern Valencià i la seua administració
Article 14
14.1 El manteniment, conservació i reparació de tots els vehicles propietat de la Generalitat Valenciana pertanyents al Parc Mòbil del Govern Valencià i la seua administració, es podrà contractar centralitzadament amb declaració prèvia d'uniformitat i adquisició centralitzada per l'òrgan competent de la Generalitat Valenciana.
14.2 Aquesta contractació, comprendrà un servei integral de manteniment, conservació i reparació que incloga el manteniment rutinari del vehicle, el canvi de pneumàtics i les reparacions que siguen conseqüència del desgast derivat de l'ús normal, no accidental, del vehicle.
14.3 En qualsevol cas, correspon al Parc Mòbil Centralitzat el manteniment, la conservació i la reparació dels vehicles que l'integren, a aquest efecte es sol·licitarà la prestació d'aquest servei per mitjà d'imprés normalitzat (annex V).
Article 15
És obligació dels usuaris, siguen conductors o no, donar compte al parc mòbil de qualsevol anomalia que afecte el vehicle i que s'haja produït durant el servei i en qualsevol cas sempre que es detecte.
Capítol V
De la responsabilitat per danys i sancions administratives
Article 16
Els usuaris dels vehicles, siguen conductors o no, respondran dels danys que ocasionen al vehicle assignat o a altres béns o persones per la utilització negligent d'aquests, de conformitat amb la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
DISPOSICIONS TRANSITÒRIES
Primera
El Parc Mòbil Centralitzat assumirà l'organització i assignació de serveis automobilístics en les dates en què es determinen mitjançant resolució del director general de Patrimoni.
Segona
La incorporació progressiva de vehicles i conductors, no obsta perquè el Parc Mòbil utilitze, en qualsevol moment i circumstància, els vehicles i conductors que provinguen de les conselleries que encara no s'hagueren incorporat al Parc Mòbil.
Tercera
El Parc Mòbil es farà càrrec de tot allò referent al manteniment, reparacions, assegurança, combustible i altres incidències que afecten els vehicles i també de les comissions de serveis, vacances, uniformes i altres assumptes relacionats amb els conductors, estiguen o no incorporats segons el que disposa la disposició transitòria primera.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
S'autoritza el director general de Patrimoni per a dictar totes les instruccions que siguen necessàries per al desplegament i aplicació de la present ordre.
Segona
Aquesta ordre entrarà en vigor el dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València 30 de desembre de 2000
El conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació,

linea
Mapa web