Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 28/1995, de 21 de febrer, del Govern Valencià, pel qual s'aproven les normes relatives al procés electoral i constitució del claustre constituent de la Universitat Jaume I de Castelló.

(DOGV núm. 2457 de 24.02.1995) Ref. Base de dades 0419/1995

DECRET 28/1995, de 21 de febrer, del Govern Valencià, pel qual s'aproven les normes relatives al procés electoral i constitució del claustre constituent de la Universitat Jaume I de Castelló.
La Llei de la Generalitat Valenciana 3/1991, de 19 de febrer, de creació de la Universitat Jaume I de Castelló, va establir, en la disposició transitòria cinquena, un termini de cinc anys des del començament de l'activitat acadèmica, després del qual s'havia de fer l'elecció del claustre universitari constituent que ha d'elegir el rector, i, a continuació, elaborar els estatuts de la universitat en el termini màxim d'un any a partir de la seua constitució.
La Llei de la Generalitat Valenciana 9/1994, de 7 de desembre, va modificar el període transitori previst en la Llei 3/1991, de 19 de febrer, i va establir que a partir de l'entrada en vigor d'aquesta llei, la universitat procedirà a l'elecció del claustre universitari constituent. Aquesta llei va entrar en vigor el dia 21 de desembre de 1994.
D'acord amb el que disposa la disposició transitòria tercera del Decret 179/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual s'aprovà la normativa singular reguladora de l'activitat de la Universitat Jaume I de Castelló, el Govern Valencià aprovarà, a proposta de la Conselleria d'Educació i Ciència, les normes relatives al procés electoral i constitució del claustre universitari constituent, oïda la Comissió Gestora.
La Comissió Gestora, oïda la Junta Consultiva Provisional de Govern, va informar favorablement la proposta.
En atenció d'aquests motius, a proposta del conseller d'Educació i Ciència, i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 21 de febrer de 1995,
DECRETE:
Article únic
Són aprovades, oïda la Comissió Gestora, les normes relatives al procés electoral i constitució del claustre constituent de la Universitat Jaume I de Castelló, d'acord amb el text que s'hi adjunta com a annex a aquest decret
DISPOSICIó FINAL
Aquest decret entrarà en vigor el dia que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 21 de febrer de 1995
El president de la Generalitat Valenciana,
JOAN LERMA I BLASCO
El conseller d'Educació i Ciència,
JOAN ROMERO I GONZáLEZ
ANNEX
Normes relatives al procés electoral
i constitució del claustre constituent
de la Universitat Jaume I de Castelló
CAPíTOL I
Disposicions generals del claustre constituent
Article primer. Objecte
1. Aquestes normes regulen la composició del claustre constituent de la Universitat Jaume I, el seu procediment electoral i l'elecció del rector que dirigirà l'elaboració dels estatuts de la universitat esmentada, d'acord amb el que disposa la Llei de la Generalitat Valenciana 3/1991, de 19 de febrer, de creació de la Universitat Jaume I de Castelló (Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de 27 de febrer de 1991); la Llei de la Generalitat Valenciana 9/1994, de 7 de desembre, per la qual es modifica el període transitori previst en l'esmentada Llei 3/1991, de 19 de febrer (Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de 20 de desembre de 1994), i el Decret 179/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual s'aprovà la Normativa Singular Reguladora de l'Activitat de la Universitat Jaume I de Castelló (Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de 23 de novembre de 1992).
2. El rector-president convocarà eleccions a claustre constituent tan bon punt entre el vigor aquest decret.
Article segon. Composició del claustre
1. El claustre constituent de la Universitat Jaume I estarà format pels següents 156 membres claustrals, amb veu i vot: dos membres nats, el rector elegit, que el presidirà i el secretari general, que en serà fedatari; i 154 membres elegibles.
2. Els altres membres de l'equip rectoral que no siguen claustrals podran assistir, amb veu però sense vot, a les sessions del claustre constituent.
3. La seua distribució serà la següent:
a) El 65% (100 claustrals) seran personal docent i investigador, d'acord amb l'article 15.2 i la disposició transitòria segona, apartat 2, paràgraf segon de la Llei de Reforma Universitària, distribuïts al seu torn en la proporció següent:
- El 57% seran doctors (57 membres).
- El 43% seran no doctors (43 membres)
b) El 24% (37 claustrals) seran estudiants de primer, segon i tercer cicle que no tinguen vinculació docent o laboral amb la universitat, en la següent proporció: 90% de primer i segon cicle (33 membres) i 10% de tercer cicle (4 membres).
c) L'11% (17 claustrals) seran membres del personal d'administració i serveis.
Article tercer. Cens electoral
1. La Junta Electoral General de la Universitat Jaume I, constituïda per acord de la Comissió Gestora d'11 de gener de 1993, elaborarà i publicarà el cens electoral en la primera setmana després que el rector-president haurà convocat eleccions a claustre constituent.
2. La Universitat Jaume I serà l'única circumscripció electoral existent. En el cens electoral d'aquesta s'inclouran tots els membres del personal docent i investigador, tots els membres del personal d'administració i serveis i tots els estudiants que en la data de convocatòria de les eleccions integren la comunitat universitària, classificats d'acord amb l'estructura prevista en l'article 2, sense que puga incloure's amb posterioritat a aquesta data cap altre elector.
3. El cens electoral s'elaborarà tenint en compte que els electors únicament podran votar en la mesa electoral a què estiguen adscrits, d'acord amb el que disposa l'article 11 d'aquest decret.
4. Dins el termini d'exposició pública del cens electoral fixat per la Junta Electoral General, es determinarà el terme perquè els membres de la comunitat universitària afectats puguen reclamar la seua inclusió, exclusió o rectificació de dades.
Article quart. Membres electors
Membres electors del claustre constituent seran totes les persones integrants de la comunitat universitària de la Universitat Jaume I que apareguen inscrites en el cens electoral, amb les particularitats següents:
a) Seran electors doctors tots els membres del personal docent i investigador en actiu que tinguen aquest grau i estiguen vinculats a la Universitat Jaume I com a funcionaris en qualsevol de les seues categories, no funcionaris també en qualsevol de les seues categories, contractat o becari de formació del personal investigador, incloent-hi els professor emèrits, els professor visitants i els professors en comissió de serveis.
b) Seran electors no doctors tots els membres del personal docent i investigador en actiu que no estiguen en possessió d'aquest grau i estiguen vinculats a la Universitat Jaume I com a funcionaris, no funcionaris en qualsevol de les seues categories o contractat, incloent-hi els professors visitants, els professors en comissió de serveis i els becaris de formació del personal investigador que no siguen professors ni membres del personal d'administració i serveis.
c) Seran electors estudiants de primer i segon cicle tots els estudiants oficialment matriculats en diplomatures, en enginyeries tècniques, en llicenciatures i en enginyeries de la Universitat Jaume I.
d) Seran electors estudiants de tercer cicle tots els estudiants oficialment matriculats en el tercer cicle dels programes de doctorat de la Universitat Jaume I.
e) Seran electors membres del personal d'administració i serveis totes les persones pertanyents a aquest sector de la comunitat universitària.
Article cinquè. Membres elegibles
Seran membres elegibles per al claustre constituent, d'acord amb l'estructura fixada en l'article 2, les següents persones integrants de la comunitat universitària de la Universitat Jaume I:
a) Tots els membres del personal docent i investigador doctors que presten serveis a la Universitat Jaume I com a funcionaris de carrera, com a funcionaris interins o com a professors contractats, en qualsevol de les seues categories, excloent els professors visitants.
b) Tots els membres del personal docent i investigador no doctors que presten serveis a la Universitat Jaume I, com a funcionaris de carrera, com a funcionaris interins o com a professors contractats, en qualsevol de les seues categories, o com a becaris de formació del personal investigador.
c) Tots els estudiants de primer, segon o tercer cicle matriculats oficialment a la Universitat Jaume I.
d) Tots els membres del personal d'administració i serveis que presten serveis a la Universitat Jaume I.
Article sisè. Dret de sufragi
1. El dret al vot amb motiu de l'elecció del claustre constituent serà personalíssim i intransferible. La Junta Electoral General de la Universitat Jaume I garantirà el caràcter secret del vot. En tot cas, els electors han d'acreditar la seua condició mitjançant el seu carnet de la Universitat Jaume I, el seu document nacional d'identitat o qualsevol altre d'equivalent.
2. Cada membre del personal docent i investigador, del personal d'administració i serveis i els estudiants que tinguen dret al vot, només podrà votar un nombre de candidats màxim, segons les categories establertes en l'article 2 d'aquest decret, que serà igual a dos terços dels llocs que s'han de cobrir, arrodonint.
3. Els membres electors únicament podran dipositar una papereta de votació, i només a la mesa electoral del campus que els corresponga, en l'urna que els estiga destinada d'acord amb la seua categoria.
4. D'acord amb això, de tots els membres elegibles que consten en les diferents llistes, el personal docent i investigador doctor només podrà votar 38 candidats com a màxim que siguen doctors; el personal docent i investigador no doctor 29 candidats com a màxim que no tinguen aquest títol; els estudiants de primer i segon cicle, 22 candidats com a màxim que siguen estudiants d'aquests cicles; els estudiants de tercer cicle, 3 candidats com a màxim que siguen estudiants d'aquest cicle, i els membres del personal d'administració i serveis, 11 candidats com a màxim que integren aquest sector de la comunitat universitària.
Article setè. Candidatures
1. Dins el període fixat per la Junta Electoral General per a la presentació de candidatures, tots els membres dels sectors de la comunitat universitària relatius al personal docent i investigador, al personal d'administració i serveis i als estudiants, que desitgen presentar-se a les eleccions previstes en aquestes normes, hauran de dirigir un escrit registrat al president de la Junta Electoral General, en el qual han de manifestar la seua intenció, s'han d'identificar correctament dins les categories a què es refereix l'article 2 d'aquest decret, i ha de constar clarament la data. La Junta Electoral General admetrà les candidatures que reunesquen les condicions legalment exigides, i les distribuirà entre les categories esmentades.
2. Totes les candidatures es reflectiran en una sola papereta, d'acord amb cada una de les categories establertes en l'article 2 d'aquest decret; les que es presenten organitzadament es poden agrupar i identificar amb nom i logotip; les altres constaran com a «no adscrites».
3. Contra la inadmissió de la candidatura per la Junta Electoral General es podrà interposar recurs electoral en el termini d'un dia davant la mateixa junta, que haurà de ser resolt en el termini de dos dies. Si transcorre aquest termini sense que s'haja dictat resolució expressa podrà entendre's desestimat per silenci administratiu.
Article vuit. Elecció
La realització de les eleccions a claustre constituent tindrà lloc el dia que fixe el rector-president, que informarà d'això immediatament a la Junta Consultiva Provisional de Govern. El calendari electoral serà aprovat per la Junta Electoral General de la Universitat Jaume I d'acord amb aqueix dia, tan bon punt el rector-president convoque les eleccions.
Article novè. Despeses electorals
La Junta Electoral General de la Universitat Jaume I disposarà d'un pressupost finalista, que gestionarà autònomament i justificarà davant el rector-president, per atorgar equitativament subvencions parcials, d'acord amb les normes que aprove, a les candidatures i als candidats a claustre constituent de la Universitat Jaume I, per tal de cobrir les despeses justificades no inventariables, que seran limitades per la Junta Electoral General, per a la realització de propaganda durant els dies de campanya electoral. Igualment autoritzarà la utilització de mitjans de difusió propis de la Universitat Jaume I, la reserva de locals i el pagament de la manutenció de migdia en la data de les eleccions per als membres titulars de les meses electorals.
CAPíTOL II
Procediment electoral a claustre constituent
Article deu. Calendari electoral
1. Les dates que fixe la Junta Electoral General, una vegada convocades les eleccions pel rector-president, tindran en compte els temps electorals següents: publicació del cens electoral, termini de campanya electoral, acreditació dels claustrals i resolució de possibles impugnacions, convocatòria a claustre constituent per a la presa de possessió dels claustrals, campanya electoral dels candidats a rector, realització del claustre per a l'elecció del rector, resolució de possibles impugnacions, presa de possessió del nou rector i presa de possessió de l'equip de govern.
2. Una vegada proclamats els candidats el dia fixat per la Junta Electoral General, aquesta publicarà les llistes corresponents i s'imprimiran les paperetes de votació, de manera que les llistes corresponents a les diferents categories previstes en aquestes normes siguen fàcilment identificables pels membres electors.
3. Les eleccions tindran lloc el dia fixat per l'equip de govern, de 10 a 20 hores ininterrompudament. Aquest dia serà considerat lectiu a tots els efectes.
4. La responsabilitat de les eleccions previstes en aquest decret recaurà sobre la Junta Electoral General de la Universitat Jaume I.
Article onze. Meses electorals
1. Es constituiran tres meses electorals, una en cada campus, en lloc visible. Cada mesa disposarà de cinc urnes segellades, identificades de la manera següent: 1. Personal docent i investigador doctor; 2. Personal docent i investigador no doctor; 3. Estudiants de primer i segon cicle; 4. Estudiants de tercer cicle; 5. Personal d'administració i serveis.
2. Abans que procedesca a votar el primer elector, el president de la mesa obrirà el segell de l'urna corresponent. Només el president o qui momentàniament el substituesca podrà introduir efectivament el vot en l'urna, comprovant abans que la condició d'elector es correspon amb l'urna d'elegits, que l'elector vota al campus a què ha estat adscrit pel cens electoral i que s'introdueix un únic sobre tancat.
3. Cada mesa electoral estarà formada per cinc membres i tots els interventors que s'acrediten davant la Junta Electoral General d'acord amb les normes que es dicten i en el termini establert per aquesta. Els membres seran: president, un professor doctor; vocal primer, un professor no doctor; vocal segon, un estudiant de primer o segon cicle; vocal tercer, un estudiant de tercer cicle, i secretari, un membre del personal d'administració i serveis.
4. Tots els components de la mesa seran designats mitjançant un sorteig informatitzat fet pel Centre de Processament de Dades, anunciat públicament amb caràcter previ, al qual assistiran els components de la Junta Electoral General i qualsevol membre de la comunitat universitària que ho desitge. Se sortejarà també un suplent per cada càrrec. Del sorteig quedaran exclosos els membres de l'equip de govern, els degans de les facultats, el director de l'escola, els directors i els coordinadors dels departaments i de les unitats predepartamentals, el director de l'institut i els membres de la Junta Electoral General, i els membres del personal docent i investigador a temps parcial, a més dels que es presenten com a candidats. El resultat d'aquest sorteig serà publicat oportunament per la Junta Electoral General, que notificarà igualment als interessats la seua condició de membre de la mesa i la qualitat corresponent.
5. L'acceptació del càrrec serà obligatòria. Excepcionalment, els membres extrets a l'atzar podran eximir-se de les seues obligacions per motius ineludibles i degudament justificats; en aquest cas, la Junta Electoral General disposarà, si admet la causa, que ocupe el seu lloc el suplent, i si es donarà una altra vegada aquesta circumstància, un sorteig parcial d'acord amb aquestes regles. Es resoldrà de la mateixa manera si el dia de la votació algun membre de la mesa no es presenta al seu lloc.
6. La Junta Electoral General enviarà als presidents de les meses electorals les llistes de membres electors segons les categories establertes en aquest decret, i també una còpia dels candidats admesos d'acord amb la dita distribució, i la llista dels interventors acreditats.
Article dotze. Votacions
1. Les votacions previstes en aquestes normes s'efectuaran mitjançant el sufragi lliure, igual, directe i secret. La Junta Electoral General vetlarà especialment pel respecte i el compliment dels drets constitucionalment previstos per garantir la transparència i la puresa del procediment democràtic d'elecció del claustre constituent de la Universitat Jaume I.
2. Les persones electores de la comunitat universitària han d'exercir el seu dret votant el personal docent i investigador al campus en què es trobe el seu departament o unitat predepartamental, els estudiants al campus on s'impartesquen les classes troncals dels seus estudis universitaris i el personal d'administració i serveis al campus on estiguen destinats prestant serveis.
3. Cada elector votarà lliurant al president de la mesa la papereta que es corresponga amb la seua categoria, en la qual assenyalarà adequadament mitjançant una «X» la casella dels noms que elegesca, que en cap cas podran sobrepassar el màxim autoritzat en l'article 6.4 d'aquest decret, encara que sí que podrà ser inferior. Haurà de lliurar-la en sobre tancat.
4. Amb aquesta finalitat, la mesa disposarà del nombre suficient de sobres i paperetes, en les quals constaran, distribuïts segons les categories, els noms complets dels candidats presentats que poden ser votats. Sempre que es puga, s'habilitarà un espai perquè els electors puguen assenyalar els candidats en les paperetes aïlladament.
5. Per a l'acte de la votació, el membre elector s'ha d'identificar mitjançant el document legal previst en aquestes normes, i el president de la mesa anotarà que ha votat en una llista que tindrà amb aquesta finalitat.
Article tretze. Emissió de vots vàlids i escrutini
1. A les 20 hores del dia assenyalat per a la votació, els presidents de cada mesa tancaran l'acte, obriran les urnes i efectuaran l'escrutini dels vots ordenadament.
2. A continuació, escrutaran el vot de les persones absents, que fins el dia anterior a l'elecció podran dipositar els electors impedits justificadament d'acudir a la votació, al Registre General de la Universitat Jaume I de la Penyeta Roja, mitjançant un escrit dirigit al secretari general, acompanyat del sobre a què es refereix l'apartat 4 d'aquest precepte, i els sumaran als anteriors. Els presidents de mesa vetlaran especialment perquè es garantesca el dret al secret dels votants absents.
3. Es consideraran vots nuls totes aquelles paperetes que assenyalen més membres dels que es poden elegir d'acord amb l'article 6.4 d'aquest decret; que continguen anotacions que permeten identificar l'elector; que no facen identificable algun o alguns dels membres elegits, o que continguen qualsevol frase, paraula o signe improcedents. També es declararà la nul·litat del vot si el sobre tancat conté més d'una papereta, o si no en conté cap. Tots els altres seran declarats vots vàlids.
4. Perquè el vot de persones absents siga vàlid, s'haurà d'introduir la papereta en un sobre que, tancat i acompanyat d'una fotocòpia de document legal identificatiu, s'haurà d'introduir dins un altre sobre. En aquest últim sobre haurà de constar la categoria de l'elector, el campus i la mesa corresponent. Aquest sobre es tancarà en presència de l'interessat en el moment del seu registre. Des del Registre General del Campus de la Penyeta Roja s'enviaran aquests vots al secretari general de la Universitat Jaume I, qui els trametrà el dia de la votació al president de la Junta Electoral General, per tal que aquest els lliure al seu torn, als presidents de mesa abans de finalitzar l'elecció.
5. Guanyaran les diferents votacions els qui hagen obtingut el major nombre de vots, fins a cobrir els llocs que s'han d'elegir d'acord amb l'article 2 d'aquest decret. Si hi ha empat, es decidirà mitjançant un sorteig que farà la Junta Electoral General, i aquesta incidència s'indicarà en l'acta general.
6. La Junta Electoral General farà constar en l'acta general igualment els noms de les persones que hagen obtingut més vots després de les places que s'hagen de cobrir, en igual nombre que aquestes, les quals tindran la consideració de suplents per si els elegits no accepten el càrrec o han de ser substituïts per qualsevol altra raó, i seran proposats per la Junta Electoral General per l'ordre de votació respectiu.
Article catorze. Actes i reclamacions
1. Cada secretari de mesa electoral estendrà una acta del resultat de les eleccions per cada categoria d'elegibles previstes en aquestes normes, que seran firmades per tots els membres de la mesa i tramitades immediatament al president de la Junta Electoral General. En cada acta s'ha de fer constar també el nombre de votants efectius.
2. Els interventors podran fer constar en l'acta les incidències que consideren oportunes esmentar.
3. A la vista de les actes tramitades, la Junta Electoral General estendrà una acta global de les votacions i publicarà els seus resultats d'acord amb les categories establertes en aquest decret.
Article quinze. Proclamació i acreditació
1. Els candidats seran proclamats amb caràcter provisional públicament per la Junta Electoral General, els quals adquiriran el caràcter definitiu quan es resolguen, si escau, les impugnacions que es puguen presentar dins el termini fixat. La Junta Electoral General tramitarà tot seguit la documentació que els acredita com a claustrals a la Secretaria General de la Universitat Jaume I. Aquesta notificarà personalment als electes aquesta condició, i estendrà el certificat corresponent, en el qual se li atorgarà un número de claustral. Els membres del claustre constituent de la Universitat Jaume I pendran possessió dels seus càrrecs d'acord amb el que preveu l'article següent d'aquest decret.
2. La condició de claustral nat i electe donarà dret a assistir, parlar i votar en el claustre constituent de la Universitat Jaume I, sense perjudici dels altres drets i obligacions que fixe la legislació universitària en vigor, exercint-hi les seues pròpies competències. Tindrà caràcter personalíssim, sense que es puga delegar ni el vot ni la representació de cap membre, ni admetre cap classe de substitució.
Article setze. Realització del primer claustre constituent
1. El dia fixat per la Junta Electoral General se farà el primer claustre constituent de la Universitat Jaume I, l'únic punt de l'ordre del dia del qual serà la presa de possessió dels claustrals.
2. El claustre estarà presidit pel rector-president i hi actuarà com a secretari el secretari general de la universitat.
3. La presa de possessió dels claustrals s'efectuarà mitjançant la lectura del seu nom i la constatació que es troben presents. Si hi és present, se li lliurarà el certificat de claustral. Si no hi és injustificadament, perdrà la condició de claustral i es cridarà el suplent que tinga, i es procedirà de la manera ací prevista.
4. Conclòs l'acte, al dia següent s'obrirà el termini de presentació de candidatures a rector, tenint en compte que el claustre per a elegir-lo s'ha de fer en el termini màxim de trenta dies, comptadors des de l'endemà de la realització del claustre de presa de possessió dels claustrals. La data exacta la fixarà el rector-president.
CAPíTOL III
Normes electorals del càrrec de rector
Article disset. Candidats
1. Seran candidats a rector de la Universitat Jaume I tots els seus catedràtics d'universitat, hagen estat o no hagen estat elegits per al claustre, que hi presenten la seua candidatura en el termini fixat per la Junta Electoral General davant d'aquesta. A l'escrit firmat, en el qual ha de constar clarament la data, hauran d'adjuntar necessàriament una fotocòpia del document legal d'identificació i una fotocòpia del Butlletí Oficial de l'Estat o del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana en el qual han estat nomenats catedràtics d'universitat de la Universitat Jaume I.
2. Els candidats hauran d'acreditar també que tenen el suport mínim d'una cinquena part dels claustrals (31 membres), sense distinció de la seua categoria, que s'identificaran en l'escrit corresponent mitjançant la seua firma amb indicació a sota del nom complet, el número del document legal d'identificació i el número de claustral.
Article divuit. Procediment
1. La Junta Electoral General comunicarà a tots els claustrals elegits de la Universitat Jaume I els noms dels candidats a rector que reunesquen els requisits legalment establerts, i autoritzarà els dies de campanya previstos en el calendari electoral.
2. Igualment, la Junta Electoral General disposarà el que calga perquè els candidats a rector tinguen les subvencions parcials previstes en l'article 9 d'aquest decret.
CAPíTOL IV
De l'elecció de rector
Article dinou. Convocatòria i mesa del claustre
1. El dia fixat per a l'elecció del rector se realitzarà la segona reunió del claustre constituent. El secretari general, en nom del rector-president, realitzarà la convocatòria corresponent que contindrà exclusivament dos punts de l'ordre del dia:
a) L'exposició pels candidats del seu programa; i
b) L'elecció de rector de la Universitat Jaume I.
2. La reunió serà presidida pel rector-president que ix, assistit pel secretari general de la Universitat Jaume I. Una vegada el secretari general haja constatat l'existència de quòrum, formarà la mesa, que estarà constituïda per les següents set persones: el rector-president que ix, que la presidirà; el secretari general com a fedatari del claustre; el membre claustral del personal docent i investigador doctor de major edat; el membre claustral del personal docent i investigador no doctor de menor edat; l'estudiant claustral de primer o segon cicle de menor edat; l'estudiant de tercer cicle de major edat, i el membre claustral del personal d'administració i serveis de major edat.
Article vint. Elecció de rector
1. Una vegada hagen exposat els candidats el seu programa, i després del torn d'intervencions corresponent, a continuació, es farà l'elecció del rector votant els claustrals personalment, en l'urna dipositada amb aquesta finalitat davant la mesa, el candidat que desitgen entre els presentats i admesos per la Junta Electoral General d'acord amb l'article 18.
2. Per a ser elegit rector en la primera volta caldrà obtenir la majoria absoluta de tots els claustrals (79 vots). Si no s'hi arriba, se farà a les quaranta-vuit hores la segona volta, en la qual n'hi haurà prou si s'obté la majoria simple dels presents.
3. No s'admetrà cap delegació de vot, ni es permetrà el vot per correu.
4. La votació es farà cridant el president de la mesa els claustrals per ordre alfabètic; en darrer lloc votarà la mesa per ordre invers a la seua constitució, aplicant supletòriament en les altres qüestions les normes previstes en aquest decret, particularment pel que fa a vots nuls i vàlids.
5. Si el rector elegit i el secretari general del seu equip de govern són claustrals, en accedir a la condició de membres nats, accediran a la condició de claustrals els dos següents membres de la comunitat universitària que hagen resultat més votats després del número 154, o un d'aquests, si pertoca, i prendran possessió en el claustre previst en l'article 21.4 d'aquest decret.
Article vint-i-u. Proclamació
1. El secretari general proclamarà el nom del rector elegit, li atorgarà l'acreditació corresponent, i comunicarà immediatament a la Generalitat Valenciana l'elecció a l'efecte del seu nomenament.
2. Després d'això, el rector-president que ix declararà la dissolució de la mesa i la conclusió de la sessió.
3. Si el rector elegit no és el rector-president, s'habilitarà un període de temps raonable per al traspàs de funcions, sense que es puga prendre cap decisió que excedesca de les facultats ordinàries de gestió universitària.
4. El tercer claustre constituent, el primer després de l'elecció del rector, el convocarà aquest en el termini màxim de quinze dies després de la seua presa de possessió i la de l'equip de govern complet, i s'hi debatran necessàriament les normes provisionals de funcionament del claustre i la metodologia de treball per a l'elaboració dels estatuts.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera. Instruccions complementàries
És autoritzada la Junta Electoral General de la Universitat Jaume I a dictar les instruccions complementàries que calguen per a l'aplicació del que preveu aquesta normativa, i donar-les publicitat amb caràcter previ a l'entrada en vigor i informar immediatament a l'equip de govern. Aquest les comunicarà al seu torn als membres de la Junta Consultiva Provisional de Govern pel procediment d'urgència.
Segona. Llenguatge
Tots els càrrecs, professions i vocables personalitzats utilitzats en aquest text s'entenen referits tant al masculí com al femení.
DISPOSICIONS TRANSITòRIES
Primera. Vigència de normes
Totes les normes aprovades per la Universitat Jaume I en exercici de la seua potestat autonormativa, tant les que afecten els òrgans creats i els seus reglaments de funcionament, com les que són de desenvolupament institucional, continuaran vigents fins a l'entrada en vigor dels estatuts.
Segona. Mandat dels claustrals
Tots els membres de la comunitat universitària de la Universitat Jaume I que hagen estat elegits claustrals d'acord amb aquestes normes romandran en els seus càrrecs, excepte en el cas de renúncia expressa o causa legal de cessament, fins a l'aprovació dels estatuts de la Universitat Jaume I i les noves eleccions a claustre, en la mateixa representació que tenen des del principi, encara que en el transcurs d'aqueix temps canvien de categoria, grau, condició o cicle d'estudis.
Tercera. Càrrecs electes
Tots els càrrecs i els representants electes a la Universitat Jaume I continuaran en els seus llocs fins a l'aprovació definitiva dels estatuts, excepte en el cas de renúncia expressa, causa de cessament o que estiga posat en marxa el dia de les eleccions a rector el corresponent procediment electoral.

linea
Mapa web