Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Decret 179/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual s'aprova la normativa singular reguladora de l'activitat de la Universitat Jaume I de Castelló.

(DOGV núm. 1909 de 23.11.1992) Ref. Base de dades 2753/1992

Decret 179/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual s'aprova la normativa singular reguladora de l'activitat de la Universitat Jaume I de Castelló.
La Llei de la Generalitat Valenciana 3/1991, de 19 de febrer, de creació de la Universitat Jaume I de Castelló, en la disposició transitòria quarta, va establir la necessitat de dotar la universitat d'una normativa singular que regulés la seua activitat i el seu funcionament.
D'altra banda, segons la disposició transitòria primera de la llei esmentada, fins que no siguen aprovats els estatuts definitius de la Universitat Jaume I de Castelló, la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència exerceix les competències que la Llei de Reforma Universitària atribueix a les universitats.
Per tant, com que les competències estan atribuïdes globalment a l'administració educativa de la Generalitat Valenciana per manament legal, les normes que s'aproven en constitueixen una delegació als òrgans de gestió de la universitat. A més, les normes esmentades naixen amb una vocació clarament instrumental dirigida a ordenar el funcionament de la universitat durant el període transitori fins que, una vegada transcorregut aquest i assolida la plenitud del seu desplegament, exercirà les seues funcions amb total autonomia.
En virtut de tot l’exposat anteriorment, a proposta del Conseller de Cultura, Educació i Ciència, i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 10 de novembre de 1992,
DECRETE
Article únic
S'aprova la normativa singular reguladora de l'activitat de la Universitat Jaume I de Castelló, d'acord amb el text que figura com a annex a aquest decret.
Disposició FINAL
Aquest decret entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 10 de novembre de 1992.
El President de la Generalitat Valenciana,
JOAN LERMA I BLASCO
El Conseller de Cultura, Educació i Ciència,
ANDRES LOPEZ I BLASCO
ANNEX
Normativa singular reguladora de l'activitat de la Universitat Jaume I de Castelló
TITOL PRELIMINAR Naturalesa, fins i principis d'actuació
Article primer
La Universitat Jaume I de Castelló és una entitat de dret públic, dotada de personalitat jurídica i patrimoni propis per a la prestació del servei públic de l’educació superior, en l’àmbit de les seues competències, i s'organitza d'acord amb allò establert en aquestes normes provisionals.
Article segon
Són funcions de la Universitat Jaume i de Castelló:
a) L'estudi, l'anàlisi i la investigació, dirigides a la creació, el desenvolupament i la crítica dels coneixements científics, tècnics, culturals i artístics.
b) La transmissió del coneixement científic, tècnic, cultural i artístic per mitjà de l’educació universitària.
c) La impartició dels ensenyaments homologats oficialment, conduents a l’obtenció dels corresponents títols universitaris de doctor, llicenciat, enginyer, diplomat i enginyer tècnic.
d) La certificació de la suficiència que correspon a aquests ensenyaments i l’expedició dels títols respectius.
e) La preparació per a l’exercici professional en els camps en què tinga competència.
f) El suport científic i tècnic al desenvolupament cultural, econòmic i social, en especial de Castelló i les seues comarques i de la resta de la Comunitat Valenciana, però també de l’Estat espanyol i de la Comunitat Europea i la resta de la comunitat científica internacional.
g) La promoció, el foment i el respecte dels valors democràtics de convivència.
h) La difusió del saber científic en la societat.
i) La canalització de les activitats culturals pròpies envers la societat, i d'aquesta envers la comunitat universitària.
j) L'articulació de programes de formació permanent i perfeccionament per al seu personal docent i investigador i d'administració i serveis.
Article tercer
1. L'existència i les activitats de la Universitat Jaume I de Castelló es basen en els principis fonamentals següents:
a) Autonomia universitària en els termes establerts en aquesta normativa singular.
b) Llibertat universitària, consistent en la llibertat de càtedra, d'estudi, d'investigació, d'ensenyament i de creació de centres docents.
c) Igualtat, particularment en les oportunitats d'accés dels estudiants a la universitat i en la no discriminació, mitjançant tota mena de mesures que facen possible l'eliminació de discriminacions.
d) Funcionament democràtic i plural amb la participació de tots els sectors de la comunitat universitària d'acord amb les funcions que legalment els corresponen i en la proporció determinada per les lleis i aquesta normativa singular.
e) Participació de la societat en la Universitat Jaume I de Castelló a través del Consell de Participació Social.
f) Agilitat, informació i transparència de les seues activitats mitjançant l'articulació dels corresponents canals de comunicació i control.
2. L'aplicació pràctica i el desenvolupament d'aqueixos principis per la Universitat Jaume I de Castelló respectaran en tots els casos els drets fonamentals i les garanties institucionals proclamats per la Constitució i la resta de l’ordenament jurídic, amb subjecció als límits que s'hi estableixen
Article quart
1. Seran llengües oficials de la Universitat Jaume I de Castelló les reconegudes com a tals en l’Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, i en qualsevol d'elles es podran realitzar les activitats docents administratives i de govern, i les culturals.
2. Es objectiu fonamental de la Universitat Jaume I de Castelló fomentar i aconseguir l’ús normalitzat de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana i potenciar i afavorir-ne l’ús i l'aprenentatge i hom crearà, per a aquest fi, l’òrgan corresponent.
3. La Universitat Jaume I de Castelló promourà i afavorirà l'aprenentatge i el coneixement de l’idioma anglès, i també els d'altres llengües oficials de la Comunitat Europea.
Article cinqué
Són competències generals de la Universitat Jaume I de Castelló, les quals exercirà en els termes establerts en aquesta normativa singular, les següents:
a) Informar i, si escau, proposar al Conseller de Cultura, Educació i Ciència la modificació de la normativa singular reguladora de l'activitat de la Universitat Jaume I de Castelló.
b) Elaborar i aprovar les normes provisionals per les quals es regiran els departaments, els instituts, els centres i els serveis.
c) Elegir, designar, nomenar i remoure, en els termes establerts en aquesta normativa singular, els membres dels seus òrgans de govern i administració, diferents de la Comissió Gestora, i també regular-ne els procediments corresponents.
d) Elaborar, aprovar i gestionar els seus pressupostos.
e) Administrar els seus béns.
f) Elaborar i modificar-les seues plantilles segons les seues necessitats docents i d'investigació, en funció de les disponibilitats pressupostàries.
g) Seleccionar, formar i promoure el personal docent i investigador i d'administració i serveis amb la fixació de les condicions per al correcte desplegament de llurs activitats.
h) Elaborar, aprovar o modificar els plans d'estudis propis.
i) Elaborar, aprovar o modificar els plans d'investigació.
j) Crear les estructures específiques que actuen com a suport de la investigació i de la docència.
k) Regular l'admissió, el règim de permanència i l'avaluació de coneixements dels seus estudiants.
l) Expedir, en nom del rei, els títols oficials homologats a nivell estatal i els títols propis.
m) Establir relacions científiques, acadèmiques i culturals amb institucions públiques o privades, de qualsevol naturalesa, espanyoles o estrangeres.
n) Prestar serveis d'assistència universitària i organitzar activitats culturals i esportives.
o) Crear els serveis necessaris per a la difusió dels coneixements científics, tècnics o artístics.
p) Prestar serveis a la societat mitjançant la realització d'assajos, homologacions, anàlisis, estudis, informes, dictàmens, peritacions o, qualsevol altre que hom sol·licite, de conformitat amb la legislació vigent.
q) Contribuir, com a alta institució cultural i científica que és i en la mesura de les seues possibilitats, a l’establiment i el manteniment dels principis essencials de convivència democràtica i pacífica, a la igualtat dels drets de les persones, a les llibertats política, econòmica, ideològica i religiosa i, en general, a l'avenç de la societat i al desenvolupament intel·lectual ple de l’ésser humà.
r) Contribuir a la protecció del medi ambient i a la seua defensa ecològica.
s) Configurar i aprovar els seus signes externs d'identificació, com ara marca, consistent en logotip i símbol, escut, medalla, bandera o segells.
TITOL I Organs de govern i administració general de la universitat,
CAPITOL I Disposicions generals
Article sisè
Fins que siguen aprovats els estatuts de la Universitat Jaume I de Castelló, correspon a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència l’exercici de les competències que la Llei de Reforma Universitària atribueix a les universitats, sense perjudici de l'assumpció pels òrgans de govern de la universitat de les funcions que en aquesta normativa singular reguladora de l'activitat s'estableixen.
Article setè
Durant el període de govern provisional, la Universitat Jaume I de Castelló es regirà pels òrgans següents:
a) òrgans col·legiats d'àmbit general: el Consell de Participació Social i la Comissió Gestora.
b) òrgans unipersonals d'àmbit general: el Rector-president, els vice-rectors, el Secretari General i el Gerent.
c) òrgans unipersonals d'àmbit particular: el director del departament, el director o degà del centre universitari, el director d'institut universitari i els secretaris de departament, centre o institut.
2. Tots els òrgans de govern tenen caràcter de provisionalitat mentre no siguen aprovats els estatuts de la universitat i es regiran per aquesta normativa singular reguladora de l'activitat i les disposicions que la despleguen.
Article vuité
1. La Comissió Gestora, a proposta del Rector-president, podrà acordar la constitució d'òrgans d'assessorament i consulta. En l'acte de creació, hom hi haurà d'especificar llurs funcions i també en quins casos serà preceptiu llur informe o assessorament.
2. Sense perjudici d'allò indicat en l'apartat anterior, hom estableix els òrgans següents de consulta i assessorament:
a) La Junta Consultiva Provisional de Govern.
b) Els consells provisionals de departament.
c) Els consells provisionals d'institut.
d) Les juntes provisionals de centre.
CAPITOL II Organs col·legiats El Consell de Participació Social
Article novè
1. El Consell de Participació Social és el màxim òrgan provisional de representació de la societat en la Universitat Jaume I de Castelló, i exercirà les funcions que la Llei de Reforma Universitària i la Llei de la Generalitat Valenciana 4/1985, de 16 de març, atorguen als consells socials de les universitats.
2. La seua composició, la seua estructura i el seu funcionament es regiran per la legislació universitària en vigor, per aquesta normativa i pel seu propi reglament d'organització i funcionament.
La Comissió Gestora
Article deu
La Comissió Gestora és l’òrgan ordinari de govern de la universitat i estarà composta pel Rector-president, que la presidirà; els vicerectors; el Secretari General, que n'actuarà com a secretari; i el Gerent de la universitat.
Article onze
Són funcions de la Comissió Gestora:
a) Vetlar pel compliment de la normativa singular reguladora de l'activitat.
b) Proposar el projecte de pressupost i la programació plurianual presentats pel Rector-President per a llur aprovació pel Consell de Participació Social i posterior remissió a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència perquè en prenga coneixement.
c) Acordar, si escau, les transferències de crèdit previstes en l'article 55.2 de la Llei de Reforma Universitària.
d) Decidir, d'acord amb les necessitats docents i investigadores i després de l’informe del departament corresponent, si escauen o no la minoració i el canvi de denominació o de categoria de les places vacants.
e) Designar, dit el departament, els membres de les comissions de concursos a places dels cossos docents universitaris.
f) Proposar a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència l'aprovació de les plantilles de personal docent i investigador i de personal d'administració i serveis, i també l’increment a la disminució d'aquestes, després de l’informe del Consell de Participació Social.
g) Proposar al Consell de Participació Social, després de l’informe favorable de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, l'assignació de conceptes retributius especials o individuals per a professors en atenció a exigències docents i investigadores o a mèrits rellevants.
h) Aprovar els plans d'estudis de la universitat i, si escau, posar-los en coneixement del Consell d'Universitats a l’efecte de l’homologació.
i) Establir prioritats en les línies i projectes d'investigació.
j) Establir els requisits necessaris per a l'accés a cicles d'ensenyament, sense perjudici del que estableix per a cada cas la normativa legal vigent.
k) Establir la capacitat dels centres universitaris d'acord amb el mòduls objectius aprovats pel Consell d'Universitats.
l) Assenyalar les directrius i prioritats d'ordenació del campus de la universitat i elevar a l'aprovació de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència els projectes d'inversions.
m) Ratificar i revocar, si escau, els convenis de col·laboració i intercanvi amb altres universitats, organismes o centres públics o privats, nacionals o estrangers.
n),La distribució d'espais físics per a departaments, titulacions, òrgans, professorat, estudiants, personal d'administració i serveis i elements físics.
o) Declarar professors emèrits, en els termes establerts a la legislació vigent.
p) Qualsevol altra funció que li puga ser encomanada per la legislació general, aquesta normativa singular o el Rector-president de la universitat.
Article dotze
El Rector-president podrà delegar en els membres de la Comissió Gestora les funcions que considere oportú, i també les de representació acadèmica, segons la naturalesa de la matèria.
Article tretze
Les decisions que prenga la Comissió Gestora, en matèries de la seua competència, adoptaran la forma d'acords, que posen fi a la via administrativa.
Article catorze
El mandat dels membres de la Comissió Gestora durarà tot el període constituent de la Universitat Jaume I de Castelló, sense perjudici del cessament o renúncia dels seus membres en els termes establerts en aquesta normativa singular reguladora de l'activitat.
Article quinze
1. La convocatòria de la Comissió Gestora correspon al Rector-president.
2. El secretari de la Comissió Gestora estendrà l'acta de totes les sessions de la comissió.
CAPITOL III Organs unipersonals El Rector
Article setze
El Rector-president és la màxima autoritat acadèmica de la universitat; en posseeix la representació, n'exerceix la direcció i en presideix la Comissió Gestora.
Article disset
Corresponen al Rector-president, específicament, les funcions següents:
a) Representar oficialment la universitat davant els poders públics i davant tota mena de persones o entitats públiques o privades, sense perjudici de les facultats de delegació quan pertoque.
b) Representar judicialment i extrajudicialment la universitat en tota classe d'afers i actes jurídics.
c) Presidir els actes universitaris als quals concórrega i conferir-hi, si escau, la seua representació.
d) Executar i vetlar pel compliment dels acords dels òrgans col·legiats que presideix.
e) Nomenar els membres de les comissions de concursos a places dels cossos docents universitaris.
f) Proposar els nomenaments per a proveir les vacants que poguessen produir-se en la Comissió Gestora.
g) Nomenar els degans de les facultats, els directors de les escoles tècniques superiors i els directors dels departaments i instituts universitaris i altres càrrecs acadèmics dels centres universitaris dependents de la universitat, elegits d'acord amb el procediment que a l’efecte hom haja establert. En cas que el desenvolupament de la universitat ho fes necessari, podrà proposar a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència la creació d'altres càrrecs acadèmics, per a llur nomenament posterior per aquell.
h) Nomenar, contractar i, si escau, adscriure el professorat als diferents departaments i també el personal d'administració i serveis, d'acord amb els procediments establerts en la legislació general i en aquesta normativa singular reguladora de l'activitat.
i) Expedir, en nom del rei, els títols que tinguen caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional i, en nom de la Universitat Jaume I de Castelló, altres diplomes i títols.
j) Adoptar les decisions relatives a les situacions administratives i al règim disciplinari respecte del professorat, ajudants, alumnat i personal d'administració i serveis, dins de les competències que li atorguen els articles 44.2 i 49.4 de la Llei Orgànica de Reforma Universitària.
k) Autoritzar les despeses i ordenar el pagament, d'acord amb allò previst en el pressupost de la universitat.
l) Resoldre els recursos que siguen de la seua competència.
m) La contractació d'obres, subministraments i serveis dins dels límits de la legislació vigent.
n) Exercir la resta de funcions que es deriven del seu càrrec.
Article divuit
El Rector-president cessarà per compliment del termini establert en la disposició transitòria cinquena de la Llei de Creació de la Universitat Jaume I de Castelló. Després de l'elecció del nou rector pel claustre constituent, finalitzarà el període de provisionalitat. En cas de vacant anterior al termini esmentat, hom procedirà d'acord amb allò disposat en l'apartat a) de la disposició transitòria segona de la citada llei.
Vice-rectors
Article dinou
1. Els vice-rectors tenen per missió auxiliar el Rector-president en el govern de la universitat, mitjançant la coordinació i la direcció de les activitats que aquest els assigne, i la possessió de la representació d'aquest quan els siga delegada.
2. Els vice-rectors cessaran per decisió de l'autoritat que els va nomenar, a proposta del Rector-president, a petició pròpia o quan cesse el Rector-president.
Secretari General
Article vint
1. El Secretari General actuarà com a fedatari dels actes dels òrgans col·legiats de govern d'àmbit general de la universitat.
2. En cas de cessament, a petició pròpia o del Rector-president, aquest procedirà a proposar a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència el nomenament d'un nou Secretari General. Mentre hom no ocupe la vacant i en els supòsits de baixa transitòria del Secretari General per absència o malaltia, el Rector-president podrà encomanar l’exercici de les seues funcions a un altre membre de la Comissió Gestora.
3. Seran funcions del Secretari General, entre altres, les següents:
a) La protecció i la custodia de les actes dels òrgans col·legiats de govern de la universitat que li corresponguen.
b) L'expedició de documents i certificacions de les actes i acords de la Junta Consultiva Provisional de Govern de la universitat, de la Comissió Gestora i d'altres òrgans en els quals haja d'actuar com a fedatari, i també de tots els actes que requeresquen constància documental, amb tot i que fossen emanats d'òrgans unipersonals de caràcter general.
c) La recepció i la custodia de les actes de qualificacions dels estudiants i de les comissions de selecció de professorat.
d) La custodia de l'arxiu general de la universitat i del segell oficial.
e) Custodiar el registre general de la universitat.
f) Elaborar la memòria anual de les activitats de la universitat.
g) La publicitat dels acords de la Comissió Gestora i de les disposicions del Rector-president.
h) Les altres funcions que li siguen conferides pel Rector-president o per la Comissió Gestora.
El Gerent
Article vint-i-u
1. El Gerent és el responsable de la gestió dels serveis econòmics i administratius de la universitat, la qual exercirà sota la direcció del Rector-president.
2. Per delegació del Rector-president, correspondrà al Gerent la direcció del personal d'administració i serveis de la universitat i la gestió del patrimoni de la universitat en els termes establerts en aquesta normativa singular reguladora de l'activitat.
3, En particular, el Gerent dirigirà la comptabilitat i la pagadoria, l'administració i la conservació del patrimoni i l’equipament general de la universitat.
4. En cas de cessament, a petició pròpia o del Rector-president, aquest procedirà a proposar a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència el nomenament d'un nou gerent. Mentre hom no ocupe la vacant i en els supòsits de baixa transitòria del Gerent per absència o malaltia, el Rector-president podrà encomanar l’exercici de les seues funcions a un, funcionari pertanyent al grup de titulació superior o a un vice-rector.
5. El Gerent haurà de tenir titulació superior, la seua dedicació serà a temps complet i no podrà exercir funcions docents.
6. El Rector-president, a proposta del Gerent, podrà nomenar fins a dos vice-gerents amb les competències especifiques que els delegue.
Directors de departament
Article vint-i-dos
1. El director de departament n'és el representant màxim, i com a tal hi exercirà el govern ordinari.
2. El director de departament exercirà les competències que li atribueixen aquesta normativa singular reguladora de l'activitat i qualsevol altres que li atribuesca la Comissió Gestora.
Article vint-i-tres
1. El director de departament serà nomenat pel Rector-president d'entre els seus catedràtics o, si escau, d'entre els seus professors titulars, elegits pel procediment que hom haja establert.
2. El director de departament cessarà per renúncia o remoció de l’òrgan que el va nomenar, o per finalització de l'etapa constituent de la universitat.
Article vint-i-quatre
1. El director de departament proposarà, perquè siga nomenat pel Rector-president, un secretari d'entre els professors de departament.
2. Les funcions del secretari de departament seran establertes en les seues normes de funcionament.
Directors i degans, de centres
Article vint-i-cinc
1. El degà o director és la primera autoritat de la facultat o l'escola tècnica superior i el seu màxim representant i, com a tal, exercirà la direcció i la coordinació de les funcions i activitats desplegades en el centre.
2. El degà o director serà nomenat pel Rector-president d'entre els catedràtics i professors titulars del centre respectiu, amb dedicació a temps complet, una vegada elegit pel procediment que a l'efecte hom establirà.
3. El degà o director del centre cessarà a petició pròpia o per remoció per part de l'òrgan que el va nomenar, o per finalització de l'etapa constituent de la universitat.
4. El degà o director proposarà, perquè siga nomenat, un secretari d'entre els professors- amb docència en el centre i dedicació a temps complet en la universitat. Els nomenaments corresponen al Rector-president i llurs funcions seran regulades en les normes de funcionament del centre.
Directors d'institut universitari
Article vint-i-sis
1. El director d'institut universitari n'exercirà la direcció i coordinació de les activitats i en posseirà la representació.
2. El director serà nomenat pel Rector-president d'entre els catedràtics i professors titulars adscrits a l'institut, elegit pel procediment que a l'efecte hom haja establert.
3. El director d'institut universitari cessarà a petició pròpia, per remoció de l’òrgan que el va nomenar o per finalització de l'etapa constituent de la universitat.
TITOL II Estructura docent
Article vint-i-set
1. La Universitat Jaume I de Castelló està integrada bàsicament per departaments, facultats, escoles tècniques superiors, instituts universitaris i d'altres centres que legalment puguen ser creats.
2. La Universitat Jaume I de Castelló comptarà, inicialment, amb una Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, una Facultat de Ciències Humanes i Socials i una Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, que impartiran les titulacions aprovades pel Govern Valencià, mitjançant la gestió administrativa, coordinació i organització dels ensenyaments universitaris conduents a l'obtenció dels corresponents títols acadèmics.
CAPITOL I Dels departaments
Article vint-i-vuit
1. Els departaments són els òrgans bàsics encarregats d'organitzar i desenvolupar la investigació, els ensenyaments i altres activitats universitàries pròpies de llurs respectives àrees de coneixement en una o diverses facultats i escoles tècniques superiors, i també, si escau, en altres centres que puguen ser creats.
2. D'acord amb la legislació vigent, els departaments es constituiran per àrees de coneixement científic, tècnic o artístic afins, i agruparan tots els docents i investigadors les especialitats dels quals es corresponguen amb les tals àrees.
3. El nombre mínim de catedràtics o titulars necessaris per a la creació i permanència d'un departament és de dotze amb dedicació a temps complet. A l'efecte de la computació anterior, dues dedicacions a temps parcial seran considerades equivalents a una a temps complet. En qualsevol cas, tot departament haurà de comptar, almenys, amb cinc catedràtics o professors titulars amb dedicació a temps complet.
4. La denominació dels departaments serà la de l'àrea de coneixement corresponent. En altres casos, la denominació serà determinada per la Comissió Gestora.
5. Hom podrà constituir departaments inter-universitaris mitjançant convenis entre la Universitat Jaume I de Castelló i altres universitats en el supòsit i amb els requisits exigits per la legislació vigent.
Article vint-i-nou
1. La creació i la modificació o la supressió dels departaments corresponen a la Comissió Gestora, amb l’informe previ favorable del Consell de Participació Social.
2. La iniciativa per a crear, modificar o suprimir departaments correspon indistintament a qualsevol òrgan col·legiat d'àmbit general.
3. Les propostes de creació, modificació o supressió que es formulen hauran de contenir una memòria comprensiva de:
a) Denominació.
b) Personal docent i investigador a adscriure.
c) Mitjans materials i econòmics.
d) Justificació de la conveniència.
En qualsevol cas, la modificació o la supressió no podrà acordar-se sense l'audiència prèvia als departaments afectats.
Article trenta
A petició d'un departament, la Comissió Gestora podrà autoritzar-hi l'adscripció temporal de fins a dos professors pertanyents a altres departaments, amb l’informe previ favorable d'aquests. La durada de l'adscripció no serà superior a un curs acadèmic, i es podrà prorrogar anualment amb els informes favorables dels departaments afectats. A l’efecte de la computació mínima establerta en l'article 28.3, aquests professors es consideraran adscrits a llurs departaments d'origen.
Article trenta-u
Són funcions del departament:
a) L'organització i el desenvolupament, en el diferents cicles dels estudis universitaris, dels ensenyaments propis de l’àrea o àrees de coneixement de llur competència d'acord amb la programació general de la universitat.
b) La realització de l'activitat investigadora en l’àrea o les àrees de coneixement de llur competència.
c) L'organització d'estudis de doctorat, d'acord amb allò establert en l'article 31 d6 la Llei de Reforma Universitària.
d) La realització de treballs de caràcter científic, tècnic o artístic, i també el desplegament de cursos d'especialització i actualització científiques, d'acord amb allò disposat en els articles 11 i 45 de la Llei de Reforma Universitària.
e) La formació de personal docent i investigador de la universitat.
f) Qualsevol altra activitat orientada a l'adequat compliment de les funcions que corresponen a la universitat, segons l'article 1.2 de la Llei de Reforma Universitària i aquesta normativa singular.
Article trenta-dos
Els departaments universitaris i el personal docent i investigador, a través d'aquests, podran contractar amb entitats públiques i privades o amb persones físiques la realització de treballs de caràcter científic, tècnic o artístic, i també el desplegament de cursos de post-grau, especialització i perfeccionament.
Article trenta-tres
La Comissió Gestora establirà en el reglament març sobre el funcionament dels departaments, el procediment per a l'autorització dels contractes a què fa referència l'article 32, i els criteris per a l'afectació per la Universitat Jaume I de Castelló dels béns i ingressos obtinguts mitjançant aqueixos.
Article trenta-quatre
Per al compliment de llurs fins, els departaments comptaran amb un pressupost constituït per les partides pressupostàries que els assigne la universitat i els ingressos obtinguts a través dels contractes a què fa referència l'article 11 de la Llei de Reforma Universitària, de conformitat amb allò previst en l'article anterior d'aquesta normativa singular.
Article trenta-cinc
Aprovada per la Comissió Gestora l’estructura departamental de la Universitat Jaume I de Castelló, la convocatòria de places dels cossos docents haurà de ser aprovada per l’esmentada comissió. La convocatòria s'ajustarà a la denominació de les corresponents àrees de coneixement.
Article trenta-sis
El personal docent de la Universitat Jaume I de Castelló s'integrarà, d'acord amb l’àrea de coneixement al qual estiga adscrit, en un dels departaments propis de la seua àrea.
CAPITOL II
De les facultats i escoles tècniques superiors
Article trenta-set
Les facultats i les escoles tècniques superiors són els òrgans encarregats de l’organització i de la gestió administrativa dels ensenyaments universitaris conduents a l’obtenció de títols acadèmics.
Article trenta-vuit
Són funcions de les facultats i de les escoles tècniques superiors, dins de llur respectiu àmbit de competències:
a) La coordinació administrativa dels ensenyaments que hagen d'implantar-se per a l'execució dels plans d'estudi.
b) La tramitació, si escau, de certificacions acadèmiques, propostes de revalidació, expedients, matrícules i funcions similars.
c) L'administració del pressupost que hom els assigne i el manteniment dels serveis comuns de suport a la docència i a la investigació.
Article trenta-nou
Correspon al Govern Valencià creació, la modificació o la supressió de centres a proposta del Consell de Participació Social de la universitat i amb l’informe previ del Consell d'Universitats. En tots els casos, l’elaboració de la memòria justificativa correspondrà a la Comissió Gestora.
Article quaranta
1. Són membres d'una facultat o d'una escola tècnica superior:
a) Tots els professors que imparteixen docència en alguna de les titulacions que ofereix el centre.
b) Tots els ajudants que col·laboren en tasques docents efectes a les titulacions que ofereix el centre.
c) Tots els estudiants matriculats en alguna titulació que ofereix el centre.
d) El personal d'administració i serveis assignat al centre.
2. En el cas de professors i ajudants que impartesquen docència o col·laboren en tasques docents en més d'un centre, hom considerarà, a l’efecte de l'apartat anterior, aquell ensenyament en el qual hom impartesca major nombre d'hores lectives de qualsevol classe.
Article quaranta-u
L'organització de les facultats i de les escoles tècniques superiors i també llur modificació haurà d'acordar-la la Comissió Gestora.
CAPITOL III Dels instituts universitaris
Article quaranta-dos
Els instituts universitaris són centres dedicats fonamentalment a la investigació científica, humanística i tècnica, i poden realitzar activitats docents referides a ensenyaments especialitzats o cursos de doctorat i de post-grau, i també proporcionar assessorament tècnic en l’àmbit de llurs competències. Llurs activitats docents i investigadores no s'han de correspondre, en idèntic àmbit, amb les desplegades per algun departament.
Article quaranta-tres
Correspon a la Comissió Gestora desenrotllar la normativa per la qual s'organitzaran els instituts universitaris i hom s'atindrà per a llur creació al que disposa l'article 39 d'aquesta normativa singular reguladora de l'activitat.
Article quaranta-quatre
1. Els instituts universitaris, per ells mateixos o a través de llur personal investigador, podran contractar per mitjà del Rector-president de la universitat amb entitats públiques i privades o amb persones físiques la realització de treballs de caràcter científic, tècnic i artístic, i també el desplegament de cursos de postgrau, especialització i perfeccionament.
2. La Comissió Gestora establirà el procediment per a l'autorització dels dits contractes i els criteris per a l'afectació a la Universitat Jaume I de Castelló dels béns i ingressos obtinguts mitjançant els contractes assenyalats en el paràgraf anterior.
CAPITOL IV D'altres centres
Article quaranta-cinc
Hom sotmetrà, inicialment, la creació d'altres centres a l'aprovació de la Comissió Gestora, la qual oirà la Junta Consultiva Provisional de Govern i s'ajustarà en tots els altres casos a allò previst en la legislació universitària en vigor.
Article quaranta-sis
1. Hom podrà adscriure a la Universitat Jaume I de Castelló centres docents, d'investigació o de creació artística, de caràcter públic o privat, amb la celebració prèvia del conveni corresponent i l'aprovació posterior del Govern Valencià.
2. Amb anterioritat a la seua celebració, el conveni d'adscripció serà aprovat per la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, després de l’informe de la Comissió Gestora, i hi constaran, almenys, el règim acadèmic dels seus ensenyaments i, si escau, d'investigació, el règim del professorat, els òrgans de govern, els procediments d'ingrés dels estudiants, els sistemes de finançament i les fórmules d'extinció del conveni.
TITOL III Activitats acadèmiques
Article quaranta-set
La Universitat Jaume I de Castelló organitzarà els seus estudis i ensenyaments en els diferents cicles sobre la base de la seua estructura departamental i es realitzaran d'acord amb allò disposat en la legislació vigent, en aquesta normativa singular i en les que amb aquesta finalitat aprove la Comissió Gestora.
Article quaranta-vuit
1. Les estades en pràctiques previstes en els plans d'estudi de les titulacions impartides per la Universitat Jaume I de Castelló, en aplicació concreta del seu model educatiu, s'organitzaran per la Comissió Gestora, la qual aprovarà la corresponent normativa i proposarà la firma dels convenis necessaris, dida la Junta Consultiva Provisional de Govern.
2. La corresponent normativa haurà de preveure, entre altres aspectes, el calendari escolar de les pràctiques, llur horari, els centres, les institucions, els organismes i les empreses on s'impartiran les tutories, el còmput dels respectius crèdits i el règim de revalidacions.
Article quaranta-nou
La universitat podrà concedir el títol de doctor honoris causa a aquelles persones de mèrits rellevants de caràcter acadèmic, científic, cultural o tècnic. Hom efectuarà la concessió pel procediment que a l’efecte establesca la Comissió Gestora.
Article cinquanta
1. La Universitat Jaume I de Castelló considerarà prioritàries les investigacions científica, tècnica i humanística i la innovació i el desenvolupament tecnològics. La investigació, com a procés de recerca, creació i experimentació de nous coneixements, es assumida per la Universitat Jaume I de Castelló com a condició indispensable per al ple exercici de la funció docent.
2. La investigació, tant des d'un punt de vista bàsic com aplicat, considerarà especialment l’entorn humà natural en què es desenvolupa la Universitat Jaume I de Castelló. Aquesta afavorirà les línies d'investigació i desenvolupament que atenguen les realitats social, cultural, política i econòmica, i també l'anàlisi de les necessitats que les demandes de la societat plantegen, particularment, les de caràcter interdisciplinar. La Comissió Gestora, en col·laboració amb el Consell de Participació Social, establirà els criteris pertinents.
3. Per a l'afavoriment de les activitats a què fa referència aquest article, la Comissió Gestora podrà aprovar normes, dida la Junta Consultiva Provisional de Govern, que autoritzen el gaudi de semestres sabàtics.
Article cinquanta-u
La Universitat Jaume I de Castelló considerarà per a la realització d'activitats d'investigació i desenvolupament, entre altres, les accions següents:
a) Dedicar una part del seu pressupost a despeses i a dotació de recursos materials i humans relacionats amb aquestes activitats.
b) Difondre l'activitat investigadora i els seus resultats.
c) Considerar especialment el finançament i el manteniment de serveis comuns de suport a la investigació com ara el Centre de Documentació integralment considerat, el Centre de Processament de Dades o laboratoris d'investigació.
d) Establir programes propis de beques o altres tipus d'ajudes destinades a la formació d'investigadors, que incloguen la subvenció de viatges, estades o desplaçaments, complementàries d'altres accions aprovades dins els àmbits internacional, estatal o autonòmic.
e) Propiciar l'accés a la plena capacitat investigadora mitjançant el foment de la realització de tesis doctorals d'elevat nivell científic.
Article cinquanta-dos
La Universitat Jaume I de Castelló, per si mateixa o en col·laboració amb entitats públiques o privades, podrà gestionar la creació o l'adscripció de residències universitàries i col·legis majors. Llur règim intern i també llur adscripció seran establerts per la Comissió Gestora.
TITOL IV Comunitat universitària
Article cinquanta-tres
1. La comunitat universitària està formada pel personal docent i investigador, els estudiants i el personal d'administració i serveis.
2. Són criteris bàsics per a l'admissió i la selecció d'estudiants i per a l'accés i la promoció del professorat i del personal d'administració i serveis la capacitat, el mèrit, la publicitat i la igualtat d'oportunitats.
CAPITOL I Personal docent i investigador
Article cinquanta-quatre
1. El personal docent i investigador de la Universitat Jaume I de Castelló estarà constituït per funcionaris docents dels cossos següents: catedràtics d'universitat, professors titulars d'universitat, catedràtics d'escoles universitàries i professors titulars d'escoles universitàries.
2. La Universitat Jaume I de Castelló podrà contractar professors de la resta de categories docents previstes en la legislació vigent.
Article cinquanta-cinc
El personal docent i investigador de la Universitat Jaume I de Castelló es regirà per la Llei de Reforma Universitària i les disposicions que la despleguen i complementen, per la legislació de la funció pública estatal i de la Generalitat Valenciana i per aquesta normativa singular reguladora de l'activitat.
Article cinquanta-sis
1. Els funcionaris docents que constituesquen el professorat de la Universitat Jaume I de Castelló seran seleccionats mitjançant els oportuns concursos públics, que es decidiran amb igualtat d'oportunitats d'acord amb criteris valoratius de mèrit i capacitat dels candidats, conforme a la normativa en vigor.
2. Creada una plaga de cossos docents, la Comissió Gestora podrà determinar la conveniència d'ocupar-la interinament. El procediment per a la provisió interina respectarà en tots els casos els criteris assenyalats en l'apartat anterior.
Article cinquanta-set
1. La Universitat Jaume I de Castelló podrà concedir llicències per estudis als professors en els termes previstos en la legislació vigent. El director de departament, amb la comunicació prèvia al degà de facultat o al director d'escola, autoritzarà aquelles llicències inferiors a set dies. Les que. tinguen una durada superior hauran de ser autoritzades pel Rector-president, amb l’informe previ del departament.
2. En llicències per estudis inferiors a tres mesos, el professor autoritzat percebrà la totalitat de les seues retribucions. A partir del quart mes i fins a l'any, el professor autoritzat tindrà dret a percebre el 80% de les seues retribucions.
3. La Comissió Gestora podrà concedir als ajudants llicències per estudis en altra universitat o institució acadèmica, espanyola o estrangera, per un termini màxim de dos anys i mantindrà íntegres les seues retribucions.
4. La percepció total o parcial de les retribucions establertes en els apartats anteriors serà compatible amb la percepció d'ajudes, borses de viatge, etc. Quan aquestes procedesquen de la mateixa Universitat Jaume I de Castelló, no podran acumular-se amb les beques o ajudes a càrrec d'altres organismes o institucions.
Article cinquanta-vuit
1. No obstant l’establert en l'article anterior, els professors dels cossos docents tindran dret a un semestre sabàtic cada cinc anys per a realitzar treballs d'investigació en la mateixa universitat o d'investigació o docència en alguna altra universitat o institució.
2. Correspon a la Comissió Gestora, amb l’informe previ del Consell de Participació Social, la concessió dels semestres sabàtics, que estarà supeditada a les disponibilitats econòmiques i a l’informe del departament, i es farà efectiva sempre que els professors beneficiaris no hagen estat sotmesos a procediment disciplinari ni hagen gaudit durant els cinc anys anteriors de llicències d'estudi que, sumades, siguen iguals o superiors a sis mesos. Per a aquest còmput, hom no tindrà en compte les llicències de durada inferior a quinze dies.
3. Durant el semestre sabàtic els professors tindran dret a percebre les retribucions màximes permeses per la llei.
4. En finalitzar el període de llicència, el professor haurà de presentar a la Comissió Gestora un informe de la labor realitzada.
Article cinquanta-nou
1. La concessió de llicències per estudis no haurà de significar menyscapte de la docència assignada al professor sol·licitant.
2. En cap cas, la concessió de llicències d'estudis no pot generar increment de les despeses pressupostàries per professorat en el departament corresponent al professor autoritzat.
CAPITOL II Dels estudiants
Article seixanta
1. Són estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló totes aquelles persones que es troben matriculades en qualsevol dels seus ensenyaments, i tindran els drets i les obligacions establerts en la legislació universitària en vigor. En concret, hom garantirà els drets a l'accés a la universitat, a la igualtat d'oportunitats, a la no discriminació, a la participació en les institucions, a un ensenyament digne i de qualitat, de representació i d'associació. Hom entendrà el dret a la lliure elecció d'estudis sense perjudici de les limitacions d'oferta de places que aprove el Consell d'Universitats.
2. La Comissió Gestora aprovarà anualment el calendari d'exàmens, garantint les convocatòries a què legalment tinguen dret els estudiants. També articularà, dida la Junta Consultiva Provisional de Govern, les normes que desenvoluparan el procediment per a la revisió de qualificacions d'exàmens.
3. La Universitat Jaume I de Castelló afavorirà, mitjançant la creació de la Delegació d'Estudiants, els canals d'informació, participació i representació democràtiques d'aquest sector de la comunitat universitària. En particular, vigilarà que en els processos electorals queden degudament garantits els drets constitucionals aplicables.
4. La Delegació d'Estudiants representarà i defendrà els drets i els interessos propis dels estudiants tot potenciant llurs interessos culturals, d'estudi, lúdics i esportius, i elaborarà les seues pròpies normes provisionals de funcionament intern, que seran sotmeses a l'aprovació de la Comissió Gestora, dida la Junta Consultiva Provisional de Govern.
CAPITOL III Del personal d'administració i serveis
Article seixanta-u
1. El personal d'administració i serveis està compost pels funcionaris de la mateixa universitat i pel personal contractat laboral que hi presta els seus serveis en la situació prevista per les lleis.
2. El règim jurídic del personal d'administració i serveis de la Universitat Jaume I de Castelló serà, a tots els efectes, l’establert en la Llei de Reforma Universitària i l'aplicable al personal de la Generalitat Valenciana. El personal laboral es regirà, a més, pel conveni col·lectiu de les universitats de la Comunitat Valenciana.
3. Pel que fa als funcionaris d'administració i serveis, correspondrà al Rector-president prendre les decisions que es refereixen a sistemes de selecció i provisió, a la situació administrativa i al règim disciplinari, amb l’excepció de la separació del servei, que serà acordada per l’òrgan competent segons la legislació de funcionaris, a proposta del Consell d'Universitats.
4. Els funcionaris, d'acord amb la titulació exigida per a llurs ingrés, pertanyeran a un dels grups següents:
Grup A: títol de doctor, llicenciat, enginyer, arquitecte o equivalent.
Grup B: títol de diplomat universitari, enginyer tècnic, arquitecte tècnic, Formació Professional de tercer grau o equivalent.
Grup C: títol de Batxiller, Formació Professional de segon grau o equivalent.
Grup D: títol de Graduat Escolar, Formació Professional de primer grau o equivalent.
Grup E: Certificat d'Escolaritat.
5. Els llocs de treball d'administració i serveis de la Universitat Jaume I de Castelló es classificaran en llocs d'Administració General, llocs d'administració especial i llocs de naturalesa laboral, cosa que vindrà determinada per la naturalesa de llurs funcions, segons s'estableix en l'article 16 del Reial Decret Legislatiu de 20 de març de 1991, del Govern Valencià, pel qual s'aprovà el text refós de la Funció Pública Valenciana.
TITOL V Règim administratiu, econòmic i financer
CAPITOL I Serveis de la universitat
Article seixanta-dos
1. La Universitat Jaume I comptarà amb una estructura administrativa pròpia, la determinació, l’organització i les funcions de la qual seran establertes per la Comissió Gestora. La seua direcció correspon al Gerent de la Universitat.
2. Correspondrà a la Gerència l'adopció de totes les mesures que puguen conduir a la reducció de tràmits burocràtics incompatibles amb els principis d'economia, d'eficàcia i d'eficiència i no exigibles per la llei o per les necessitats derivades del principi de seguretat jurídica.
Article seixanta-tres
1. La Comissió Gestora establirà, sota la denominació i la distribució que considere convenients, les àrees funcionals següents: personal de l'administració i dels serveis centrals, premsa i comunicació, estudis i prospectiva, política lingüística, publicacions, obres i projectes, assessorament jurídic, biblioteca, documentació i arxiu, processament de dades i càlcul, formació del personal d'administració i serveis, esports, informació i assessorament a l’estudiant i assistència universitària.
2. La Comissió Gestora oirà les representacions dels treballadors, prèviament a la presa de decisions que afecten al desplegament de la seua labor.
- CAPITOL II
Del patrimoni
Article seixanta-quatre
1. El patrimoni de la Universitat Jaume I de Castelló està constituït pel conjunt dels seus béns, drets i accions, que seran no embargables.
2. La universitat assumeix la titularitat dels béns de domini públic que es troben efectes al compliment de les seues funcions, i també els que en el futur es destinaran a aquests mateixos fins per la Generalitat Valenciana.
3. La desafectació dels béns de domini públic, la titularitat dels quals assumesca la Universitat Jaume I de Castelló, d'acord amb la legislació vigent, implicarà llur consideració com a patrimonials de la universitat.
Article seixanta-cinc
Els acords relatius a la disposició dels béns de domini públic, i també dels patrimonials de caràcter immoble, correspondran al Consell de Participació Social a proposta de la Comissió Gestora, amb conformitat prèvia de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència i d'acord amb les normes generals que regesquen en aquesta matèria.
Article seixanta-sis
1. La Universitat Jaume I de Castelló elaborarà i mantindrà actualitzat l’inventari dels seus béns, drets i accions, amb l’única excepció dels de caràcter fungible.
2. L'inventari serà públic i la seua gestió correspon al Gerent. Una còpia d'aqueix, actualitzada a 31 de desembre de cada any, es trobarà dipositada en la Secretaria General i una altra serà remesa a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.
Article seixanta-set
1. El pressupost de la Universitat Jaume I de Castelló serà públic, únic i equilibrat. Comprendrà la totalitat de les despeses i ingressos que realitze la universitat durant un any natural.
2. L'estructura del pressupost s'ajustarà, a més, a les normes que amb caràcter general estiguen previstes en l'administració de la Generalitat Valenciana, a l’efecte de la normalització comptable.
CAPITOL III Del pressupost
Article seixanta-vuit
1. Els estats d'ingressos i despeses contindran els aspectes, els requisits i les classificacions que per a cadascun d'ells assenyala l'article 54.3 i 4 de la Llei de Reforma Universitària.
2. La universitat podrà efectuar, en el marc de la legislació vigent, les modificacions pressupostàries i les transferències de crèdit que resulten necessàries per al millor acompliment dels sens fins.
3. Els crèdits tindran la consideració d'ampliables, llevat de les exepcions previstes en l'article 55.1 de la Llei de Reforma Universitària.
Article seixanta-nou
1. El Rector-president presentarà el projecte de pressupost a la Comissió Gestora, la qual el sotmetrà al Consell de Participació Social per a la seua aprovació i el remetrà a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència perquè en prenga coneixement.
2. En cas que hom no aprovara el pressupost anual de la universitat abans de l’u de gener de l'any corresponent, quedarà prorrogat automàticament el pressupost de l'any anterior.
CAPITOL IV
Article setanta
De la gestió i el seu control
1. La universitat retrà compte dels resultats de l’exercici econòmic, tant en l’àmbit extern com en l’intern, mitjançant la memòria econòmica anual, que serà elaborada per la Gerència i presentada pel Rector-president al Consell de Participació Social per a la seua informació, examen de la gestió econòmica realitzada i, si escau, aprovació. Hom farà aquesta presentació en el termini dels tres primers mesos després de tancat l’exercici econòmic.
2. Després del tràmit assenyalat en l'apartat anterior, el Rector-president la presentarà a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència perquè en prenga coneixement.
Article setanta-u
1. La memòria econòmica anual contindrà necessàriament:
a) La liquidació definitiva del pressupost.
b) L'inventari de béns.
c) Un informe detallat sobre la gestió dels recursos econòmics.
2. Correspondrà al Consell de Partipació Social la facultat d'exercir l'auditoria i el control intern dels comptes de la universitat, i, en general, l’examen dels procediments de gestió pressupostària, de l’execució del pressupost i dels costs i rendiments dels diferents serveis.
Article setanta-dos
1. Correspondrà al Rector-president l'ordenació de les despeses i els pagaments. Aquesta funció podrà ser delegada en el President del Consell de Participació Social en les matèries que li concerneixen.
2. La Gerència establirà les normes reglamentàries segons les quals es desenvoluparà la gestió pressupostària.
Article setanta-tres
1. Les contractacions d'obres, serveis i forniments s'efectuaran d'acord amb la legislació general en la matèria. La Gerència elaborarà un reglament relatiu a la gestió contractual de la universitat, que haurà de ser aprovat per la Comissió Gestora per a la posterior ratificació pel Consell de Participació Social.
2. La Universitat Jaume I de Castelló, amb l'acord previ favorable del Consell de Participació Social, podrà adquirir pel sistema d'adjudicació directa els béns d'equip necessaris per al desenvolupament dels programes d'investigació.
3. En cas de contractació per concurs, subhasta o contractació directa, les condicions seran aprovades pel Rector-president, a proposta del Gerent i amb els informes previs oportuns.
Article setanta-quatre
La gestió econòmica respondrà a criteris de racionalitat, transparència, eficàcia i descentralització.
Article setanta-cinc
La Universitat Jaume I de Castelló, per a l'acompliment dels seus fins, pot recórrer al crèdit oficial i al privat amb les aprovacions del Consell de Participació Social i del Govern Valencià.
TITOL VI Del règim jurídic
Article setanta-sis
1. La Universitat Jaume I de Castelló gaudirà dels beneficis que la legislació atribueix a les fundacions benèfico-docents.
2. La Universitat Jaume I de Castelló gaudirà de les potestats sancionadora, d'execució forçosa, de revisió en via administrativa i de contractació administrativa. Els òrgans de la universitat sotmetran i adequaran llur actuació al principi de legalitat. La universitat estarà exempta de prestar qualsevol tipus de garantia o caució davant els òrgans administratius i jurisdiccionals.
Article setanta-set
1. Els acords i les resolucions del Rector-president o, si escau, de la Comissió Gestora, posaran fi a la via administrativa i seran impugnables davant els òrgans juridisccionals contencioso-administratius.
2. Les resolucions i els acords dels vice-rectors, del Secretari General i del Gerent són recurribles en alçada davant el Rector-president.
3. Els acords i les resolucions del director de departament, del director d'institut i del degà o director de centre són impugnables en alçada davant els respectius consells i juntes.
4. Els acords i les resolucions del Consell de Departament, del Consell d'Institut i de la Junta de Centre són impugnables davant la Comissió Gestora, mitjançants recurs d'alçada. Els òrgans respectius resoldran els recursos en la seua reunió ordinària següent, sense que puga excedir del termini de dos mesos.
Article setanta-vuit
La Comissió Gestora, dida la Junta Consultiva Provisional de Govern, podrà crear un òrgan específicament encarregat de fer complir la legalitat vigent amb relació als drets i als interessos legítims dels membres de la comunitat universitària.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
1. Aquelles competències que no estiguen expressament atribuïdes als òrgans de govern de la Universitat Jaume I de Castelló per aquesta normativa seran exercides pel Conseller de Cultura, Educació i Ciència, d'acord amb allò establert en la disposició transitòria primera de la Llei de la Generalitat Valenciana 3/1991, de 19 de febrer.
2. No obstant això, a petició raonada del Rector-president, podran ser delegades, individualitzadament, a l’òrgan corresponent.
Segona
1. Aquesta normativa singular estarà en vigor fins que siguen aprovats els estatuts definitius elaborats pel claustre constituent.
2. La Comissió Gestora podrà proposar a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència la modificació d'aquesta normativa singular mitjançant una moció raonada. El Conseller de Cultura, Educació i Ciència podrà procedir-ne, si escau, a la tramitació perquè siga aprovada pel Govern Valencià.
Tercera
Mentre es mantinga vigent aquesta normativa singular reguladora de l'activitat, correspondrà a la Comissió Gestora dictar les disposicions necessàries per la seua aplicació. Aquestes disposicions seran comunicades al Conseller de Cultura, Educació i Ciència.
Quarta
Els càrrecs propis de la universitat seran aprovats per acord de la Comissió gestora, la qual fixarà l'alliberament de docència i el complement retributiu corresponent, després de l’informe favorable de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.
Cinquena
Fins a la construcció del campus universitari en els terrenys que es determinen, la Universitat Jaume I de Castelló disposarà dels edificis que li siguen assignats per la legislació en vigor.
Sisena
La Universitat Jaume I de Castelló utilitzarà en totes les seues comunicacions un llenguatge no sexista ni discriminador per a qualsevol col·lectiu social.
DISPOSICIONS TRASNSITORIES
Primera
Fins a la creació dels departaments universitaris, la Universitat Jaume I de Castelló funcionarà amb unitats pre-departamentals, les quals es regiran per les disposicions aprovades per la Comissió gestora, dida la Junta Consultiva Provisional de Govern.
Segona
Correspon al Claustre Constituent l’elecció del Rector i l’elaboració dels estatuts de la Universitat Jaume I de Castelló, dins del termini establert en la disposició transitòria cinquena de la Llei de la Generalitat Valenciana 3/1991, de 19 de febrer, de creació de la Universitat Jaume I de Castelló.
Tercera
El Govern Valencià aprovarà, a proposta de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, les normes relatives al procés electoral i constitució del Claustre Constituent, dida la Comissió Gestora.
Quarta
La Comissió Gestora, en un termini no superior a sis mesos des de l’entrada en vigor d'aquesta normativa singular, proposarà a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència l'aprovació de les normes de règim intern que regulen la composició i el funcionament de la Junta Consultiva Provisional de Govern i d'aquells altres òrgans assenyalats en l'article 8.2, i també la determinació de quan hi seran preceptius l’informe o la consulta.
Cinquena
La Comissió Gestora proposarà a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, en el termini de tres mesos des de la publicació d'aquesta normativa singular, l'aprovació d'un reglament març per a l’elaboració pels departaments de llurs pròpies normes de règim intern, on s'especificaran llurs règims de funcionament i econòmic.

linea
Mapa web