Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 15/2006, de 20 de gener, del Consell de la Generalitat, pel qual es regula la producció, comercialització i utilització dels materials forestals de reproducció. [2006/X762]

(DOGV núm. 5184 de 25.01.2006) Ref. Base de dades 0445/2006

DECRET 15/2006, de 20 de gener, del Consell de la Generalitat, pel qual es regula la producció, comercialització i utilització dels materials forestals de reproducció. [2006/X762]
La finalitat d'este decret és garantir, mitjançant un sistema de control oficial, que els materials forestals de reproducció que s'usen en les repoblacions forestals i en les restauracions siguen fenotípicament i genèticament de qualitat, com també adequats a les condicions del medi en què s'empren.
Així mateix, es persegueix l'objectiu d'incorporar principis de conservació dels recursos genètics i de foment de la biodiversitat en l'ús dels materials forestals de reproducció, amb la promoció de l'ús d'un gran nombre de tàxons autòctons, la limitació a la transferència de materials de diferents orígens per a evitar possibles modificacions en l'estructura genètica de les poblacions i el foment de la recol·lecció de materials amb una àmplia base genètica en els materials de base de tipus font llavorera o rodal.
Amb este fi, s'estableixen les normes necessàries per a assegurar que els materials de reproducció dels tàxons forestals previstos en la esta i procedents d'unitats d'admissió individuals o de lots continuen sent clarament identificables durant tot el procés, des de la recol·lecció fins al lliurament al consumidor final.
Es tracta, també, de garantir que el material forestal de reproducció que isca a la venda de conformitat amb les normatives promulgades per l'Estat espanyol i per la Unió Europea no estiga subjecte a cap restricció de comercialització pel que fa a les seues característiques, requisits en matèria d'examen i inspecció, etiquetatge i segellament diferents de les previstes en aquelles.
Mitjançant este decret s'incorporen a la normativa de la Generalitat les competències de les comunitats autònomes assenyalades en el Reial decret 289/2003, de 7 de març, sobre comercialització dels materials forestals de reproducció, que incorpora a l'ordenament espanyol la Directiva 1999/105/CE del Consell, de 22 de desembre de 1999, sobre la comercialització dels materials forestals de reproducció.
Així mateix, es desenrotllen les comeses assenyalades pels articles 69 i 70 i en el capítol IV del Reglament de la Llei 3/1993, de 9 de desembre, de la Generalitat, forestal de la Comunitat Valenciana, aprovat pel Decret 98/1995, de 16 de maig, del Consell de la Generalitat, en relació amb les competències relatives a la procedència i els patrons de qualitat dels materials de reproducció per a ús forestal i el sistema de control de la comercialització d'estes.
Este decret estableix les normes aplicables a altres tàxons forestals d'interés per als ecosistemes valencians no sotmesos a les normatives nacional i comunitària.
Per això, complits els tràmits procedimentals previstos en l'article 49 bis de la Llei de Govern Valencià, a proposta del conseller de Territori i Habitatge, amb la deliberació prèvia del Consell de la Generalitat,en la reunió del dia 20 de gener de 2006,
DECRETE
Article 1. Àmbit d'aplicació
1. Este decret s'aplicarà a la producció, a la comercialització i a la utilització dels materials forestals de reproducció dels tàxons regulats pel Reial decret 289/2003, de 7 de març en els annexos I i XII, i dels que figuren en l'annex I d'este decret.
2. Les mesures que figuren en este decret s'aplicaran als fruits i llavors dels tàxons assenyalats, qualsevol que en siga la destinació, i a les plantes i parts de plantes destinades a fins silvícoles, incloses les restauracions paisatgístiques i d'ecosistemes.
Estes mesures no s'aplicaran als materials de reproducció respecte dels quals es demostre que estan destinats a fins diferents dels assenyalats. En estos casos, els materials hauran d'anar acompanyats d'una etiqueta o un altre document exigit per altres disposicions comunitàries, nacionals o autonòmiques que siguen aplicables a estos materials per al fi de què es tracte. A falta d'estes disposicions, quan un proveïdor es dedique tant a materials destinats a la silvicultura o restauracions com a materials dels quals es demostre que estan destinats a altres fins, estos últims hauran de portar una etiqueta o document en què figure la indicació: .no destinat a usos forestals.. En tot cas, esta indicació haurà de figurar en el document de proveïdor o d'acompanyament o albarà de lliurament.
Article 2. Definicions
A més de les definicions previstes en l'article 2 del Reial decret 289/2003, de 7 de març, i en els articles 2, 3 i 7 de la Llei 3/1993, de 9 de desembre, de la Generalitat, forestal de la Comunitat Valenciana, i a l'efecte d'este decret, s'entén per:
a) Regió d'identificació i utilització del material forestal de reproducció: per analogia a la regió de procedència, és una part del territori, ecològicament homogènia, on el material de reproducció presenta un comportament i adaptació semblant. S'empra esta terminologia per a aquells tàxons regulats per esta normativa que no disposen de regions de procedència aprovades.
b) Subregió de procedència i subregió d'identificació i utilització: subdivisió d'una regió de procedència o una regió d'identificació i utilització, de major homogeneïtat ecològica.
c) Proveïdor: tota persona física o jurídica dedicada professionalment a la comercialització o importació de material forestal de reproducció.
d) Recol·lector: tota persona física o jurídica dedicada professionalment a la recol·lecció de fruits, llavors, parts de plantes i plantes de cara a la producció de planta per a ús silvícola.
e) Processador: tota persona física o jurídica dedicada professionalment a la transformació, el condicionament o la comercialització de fruits, llavors i parts de plantes amb vista a la producció de planta per a ús silvícola.
f) Gestor de materials de base i de material per a multiplicació: tota persona física o jurídica dedicada professionalment a la instal·lació de materials de base per a obtenció de fruits o llavors, o a la producció de material per a multiplicació per a obtenció de material forestal de reproducció via vegetativa, ja siga mitjançant la instal·lació de camps de plantes mare per a l'obtenció de material de base del tipus clon o mescla de clons, ja siga mitjançant qualsevol altre mètode de propagació vegetativa ulterior.
g) Restauració paisatgística i d'ecosistemes: inclou la restauració de sistemes fluvials i litorals i de qualsevol àrea pertorbada per l'activitat humana que haja alterat el medi natural o físic d'un terreny forestal, o de qualsevol terreny que diste 1000 metres, com a mínim, a terreny forestal, excepte sòls classificats legalment com a urbans.
h) Lot: conjunt d'unitats d'un sol producte, identificable per l'homogeneïtat de la seua composició i origen.
i) Any de maduració: es referirà a l'any en què s'haja efectuat la recol·lecció del material forestal de reproducció.
j) Campanya: període comprés entre l'1 de juliol de l'any n i el 30 de juny de l'any n+1.
k) Material per a multiplicació: plantes o parts de plantes produïdes expressament per a l'obtenció de material per a multiplicació vegetativa; poden ser ceps mare o plantes i parts de plantes mantingudes en qualsevol tipus de medi i que seran emprades com a font de material per a propagació vegetativa ulterior, tant si desapareixen en esta propagació com si es mantenen amb posterioritat a esta.
l) Unitat de conservació de gens: àrea amb límits definits d'especial interés per a la conservació dels recursos genètics d'un o de diversos tàxons.
Article 3. Registre de Recol·lectors de Materials Forestals de Reproducció de la Comunitat Valenciana
1. Mitjançant este decret es crea el Registre de Recol·lectors de Materials Forestals de Reproducció de la Comunitat Valenciana.
2. Tot proveïdor amb domicili social o amb instal·lacions a la Comunitat Valenciana haurà de sol·licitar la inscripció en este registre, segons el model oficial que figura com a annex II d'este decret. S'exclouen els productors de planta (viveristes), els quals hauran d'estar inscrits en el registre corresponent.
Els proveïdors podran sol·licitar la inscripció en una o més de les activitats següents: recol·lector, processador, gestor de materials de base i gestor de materials per a multiplicació. Els proveïdors hauran de presentar una memòria descriptiva de les instal·lacions. Les sol·licituds d'inscripció en el Registre es remetran a la direcció general competent per raó de la matèria. Les taxes d'inscripció en el Registre seran les que corresponguen segons la normativa vigent.
Per a mantenir el Registre convenientment actualitzat, els proveïdors inscrits hauran d'informar sobre les variacions que puguen produir-se i que modifiquen sensiblement les dades inicials d'inscripció, i col·laborar amb el sistema de control establit. Les dades del Registre de Recol·lectors de Materials Forestals de Reproducció de la Comunitat Valenciana seran de coneixement general.
Article 4. Registres de materials de base i de materials per a multiplicació
1. Mitjançant este decret es crea el Registre dels Materials de Base per a la Producció dels Materials Forestals de Reproducció de la Comunitat Valenciana, per als tàxons regulats pel Reial decret 289/2003, de 7 de març, en els annexos I i XII, el qual haurà de contenir les dades que figuren en l'annex X d'este Reial decret. L'òrgan competent elaborarà un resum del referit registre, que es denominarà Catàleg de Materials de Base de la Comunitat Valenciana, el qual es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i inclourà la informació definida en l'article 7 del Reial decret 289/2003, de 7 de març, per al Catàleg Nacional de Materials de Base.
2. Així mateix, es crea un Registre de Materials per a Multiplicació per a la Producció de Materials Forestals de Reproducció de la Comunitat Valenciana, en el qual s'hauran d'inscriure els materials per a multiplicació i els camps de plantes mare admesos, i que haurà de contenir les dades que figuren en l'annex III d'este decret.
Article 5. Autorització de materials de base o de materials per a multiplicació
1. Qualsevol persona física o jurídica podrà sol·licitar a la direcció general competent per raó de la matèria l'autorització d'un material de base per a la producció de materials forestals de reproducció identificats localitzat a la Comunitat Autònoma Valenciana. En el cas de materials de base o materials per a multiplicació per a la producció de materials forestals de reproducció seleccionats, qualificats o controlats, el sol·licitant haurà d'estar inscrit en el Registre de Recol·lectors de Materials Forestals de Reproducció de la Comunitat Valenciana. La direcció general competent per raó de la matèria podrà delimitar i autoritzar materials de base del tipus font llavorera o rodal en terreny forestal, amb independència de la titularitat d'este terreny.
2. El material forestal de reproducció que serà utilitzat per a l'establiment d'un camp de plantes mare o que serà objecte de propagació vegetativa ulterior haurà de correspondre a un material de base admés i haurà d'estar emparat, si és el cas, per un certificat patró.
3. Els gestors que es proposen establir o variar un material de base, establir o variar un camp de plantes mare o obtenir material per a la seua propagació vegetativa ulterior, hauran de notificar-ho amb 15 dies hàbils d'antelació i per escrit a l'òrgan competent. A la comunicació haurà d'acompanyar una memòria detallada sobre les característiques del material de base o el material per a multiplicació.
En el cas que es deixen de complir els criteris per els quals es va autoritzar un material de base o un material per a multiplicació, l'òrgan competent donarà de baixa este del registre corresponent.
4. Per a la producció de materials forestals de reproducció dels tàxons de l'annex I d'este decret no s'exigirà la recol·lecció en materials de base aprovats; això no obstant, esta producció serà autoritzada sempre que es conega l'origen del material de què procedisca. La identificació de l'origen dels materials s'efectuarà d'acord amb l'article 6 d'este decret.
Article 6. Regions i subregions de procedència i regions i subregions d'identificació i utilització de materials forestals de reproducció
1. Per als tàxons de l'annex I d'este decret, l'origen dels materials a partir dels quals s'obtinguen materials forestals de reproducció s'identificarà mitjançant les regions d'identificació i utilització de material forestal de reproducció, els àmbits geogràfics de les quals per a la Comunitat Autònoma Valenciana es detallen en l'annex IV. Els límits geogràfics d'estes regions d'identificació i utilització coincideixen amb les regions de procedència a què es refereix l'annex XI del Reial decret 289/2003, de 7 de març.
També s'haurà d'assenyalar la subregió de procedència o la subregió d'identificació de la qual s'obtinga el material, si és el cas. En els annexos V i VI s'especifiquen els àmbits geogràfics d'estes subregions a la Comunitat Autònoma Valenciana per als tàxons que no disposen de regions de procedència específiques.
2. En el cas que els materials dels tàxons assenyalats en l'annex I d'este decret no procedisquen de la Comunitat Autònoma Valenciana, s'hauran d'indicar expressament els termes municipals, la província i el país de procedència, i s'haurà d'acreditar la veracitat de les dades mitjançant un certificat oficial emés per l'organisme competent per raó de la matèria.
Article 7. Autorització de la recol·lecció de materials forestals de reproducció
1. Tot proveïdor que es propose recol·lectar materials forestals de reproducció en forest haurà de sol·licitar l'autorització a les direccions territorials competents per raó de la matèria, com a mínim, 30 dies hàbils abans de la data d'inici dels treballs prevista, segons el model de sol·licitud que s'adjunta en l'annex VII. Per a obtenir l'autorització de recol·lecció de materials de base delimitats en terrenys forestals privats serà requisit presentar la conformitat del titular o titulars de la propietat o del propietari de la tala en el cas que la recol·lecció s'efectue en arbres abatuts.
2. Les autoritzacions de recol·lecció seran emeses per la direcció territorial corresponent, amb un informe previ de la direcció general competent, la qual fixarà les condicions tècniques generals que regiran l'execució dels treballs de recol·lecció. Si la persona interessada no obté resposta de l'administració transcorreguts trenta dies hàbils des de la presentació de la sol·licitud, s'entendrà que esta ha sigut denegada.
3. A fi de garantir que hi haja variabilitat genètica dels lots, en el cas de recol·lecció de fruits o llavors de les categories identificada o seleccionada, el nombre de peus mare mínim que s'ha de recol·lectar haurà de ser de trenta, procurant recol·lectar un nombre equilibrat de fruits o llavors per individu i procurant deixar un espaiament de 100 metres entre individus si l'estructura i les dimensions del material de base ho permeten. Es podrà reduir el nombre de peus recol·lectats en anys de collita escassa, en poblacions de dimensió reduïda o per selecció d'exemplars per alguna característica fenotípica amb l'autorització prèvia per part de l'òrgan competent. Esta limitació haurà d'assenyalar-se expressament en la sol·licitud d'autorització de la recol·lecció.
4. Les recol·leccions en horts de llavors i progenitores de famílies, o les recol·leccions a partir de materials de multiplicació hauran de ser notificades en el mateix termini i al mateix organisme que en el cas abans esmentat, i s'haurà d'incloure en esta notificació la informació referent a l'espècie, el material de base, la localització del material per a multiplicació, si és el cas, la quantitat estimada que s'ha de recol·lectar i les dates d'inici i finalització previstes.
Article 8. Sistema de control de la recol·lecció de materials forestals de reproducció i certificat patró d'identitat
1. Juntament amb l'autorització de recol·lecció, l'òrgan competent assignarà una referència de lot a cada recol·lecció, codi que haurà d'aparéixer en les etiquetes dels envasos i que identificarà este lot fins a la recepció per part del recol·lector del corresponent certificat patró d'identitat. La referència de lot consta d'una o més lletres identificatives del proveïdor i tres grups de xifres; el primer grup fa referència a l'espècie, el segon al lot i el tercer a l'any de recollida del material.
2. En el procés de recol·lecció els envasos hauran de tancar-se i etiquetar-se convenientment per a assegurar-ne la identificació, seguint el model d'etiqueta a què fa referència l'article 14, prescindint en esta etapa de la dada de codi de certificat patró d'identitat.
3. El funcionari de control del procés informarà la direcció general competent, mitjançant una acta de recol·lecció per a cada lot, sobre l'origen i les característiques del material forestal de reproducció recol·lectat. La pesada dels materials es realitzarà en la bàscula més pròxima al lloc de recol·lecció en presència del funcionari de control. Els costos de pesada que puguen derivar de l'execució d'este control seran a càrrec del proveïdor.
L'esmentada documentació serà remesa pel funcionari de control a este òrgan abans de vint dies des de la data de finalització de la recol·lecció.
Una vegada rebuda l'acta de recol·lecció l'òrgan competent emetrà per a cada lot l'oportú certificat patró d'identitat.
Article 9. Declaració de producció de llavors
En cas de transformació de fruits en llavors en instal·lacions localitzades a la Comunitat Autònoma Valenciana, el proveïdor haurà de declarar per escrit a la direcció general competent per raó de la matèria, abans de procedir al moviment o comercialització d'estes, sobre les quantitats de llavors produïdes en esta transformació, segons lots, indicant la identitat dels lots de fruit de què deriven i el pes dels fruits emprats en la seua producció. Amb este fi s'utilitzarà el model d'imprés que figura com a annex VIII d'este decret.
Article 10. Grandària màxima de lots de llavors
Per als tàxons que apareixen en l'annex IX, els lots no han d'excedir els pesos indicats, amb una tolerància del 5%. En el cas que se superen estes quantitats, s'haurà d'efectuar una subdivisió en lots de la grandària admesa. Cadascun d'estos lots s'identificarà amb una referència de lot diferent.
Article 11. Mescla de lots
En el cas que es realitzen mescles de lots de qualsevol material forestal de reproducció, estes hauran d'ajustar-se als casos admesos per l'article 9 del Reial decret 289/2003, de 7 de març. El proveïdor haurà de sol·licitar l'autorització per a efectuar esta mescla a la direcció general competent per raó de la matèria, mitjançant el model d'imprés que figura com a annex X, i amb una antelació de quinze dies hàbils respecte de la data prevista per a la realització de la mescla. Este òrgan, després del control previ que les referències de registre dels components de la mescla són identificables, emetrà un nou certificat patró d'identitat.
Article 12. Declaració anual per a producció de fruits, llavors i parts de plantes
Els proveïdors inscrits en el Registre de Recol·lectors de Materials Forestals de Reproducció de la Comunitat Valenciana, i amb domicili social en esta Comunitat hauran de presentar una declaració anual referent a les quantitats de fruits, llavors i parts de plantes produïdes i comercialitzades en una campanya. Esta declaració haurà d'efectuar-se per espècie, naturalesa i categoria del material de reproducció, i haurà de ser remesa en finalitzar la campanya (30 de juny) a la direcció general competent per raó de la matèria. Amb este fi s'utilitzarà el model d'imprés que figura com annex XI d'este decret.
Article 13. Declaració de producció i comercialització de plantes
En cas de producció de plantes a partir de llavor o parts de plantes, s'haurà de declarar, a la direcció general competent per raó de la matèria i abans finalitzar cada campanya (30 de juny), sobre les quantitats de planta produïdes en esta campanya, segons lots, indicant la identitat dels lots de llavor o parts de planta de què deriven i el pes de llavors o nombre d'elements de multiplicació emprats en la seua producció. Al mateix temps s'haurà de declarar sobre les quantitats de planta comercialitzades per espècie i categoria. Amb este efecte s'utilitzarà el model d'imprés que figura com a annex XII d'este decret.
Article 14. Etiquetes i document de proveïdor
Els models d'etiquetes i de documents de proveïdor aplicables als tàxons regulats pel Reial decret 289/2003, de 7 de març, s'assenyalen expressament en l'annex XI d'esta normativa. Per a materials recol·lectats a la Comunitat Valenciana, s'haurà d'indicar en l'apartat d'observacions la subregió de procedència, si és el cas, d'acord amb allò que s'ha indicat en l'article 6.
Els models d'etiquetes i de documents de proveïdor, segons es tracte de fruits i llavors o parts de plantes i plantes, per als tàxons de l'annex I d'este decret, s'assenyalen en els annexos XIII i XIV.
Article 15. Avaluació de lots de llavors
1. Qualsevol proveïdor, a fi d'emetre el corresponent document de proveïdor segons les normes Unió Europea, podrà sol·licitar l'avaluació d'un lot de llavors. A este efecte presentarà la sol·licitud a la direcció general competent mitjançant el model d'imprés de l'annex XV d'este decret.
2. Per a l'avaluació de lots, l'òrgan competent realitzarà el mostratge segons les normes establides per The International Seed Testing Association (ISTA). L'estimació dels paràmetres referits a germinació o viabilitat de lots de llavors de tàxons sense mètodes ISTA, s'efectuarà mitjançant l'estàndard utilitzat pel Banc de Llavors de la Generalitat.
Les taxes d'avaluació seran les que corresponguen segons la normativa vigent.
Article 16. Llibre registre i documentació acreditativa
Tot proveïdor haurà de portar un llibre registre en què es reflectiran les entrades i els moviments dels materials forestals de reproducció que es produïsquen i s'anotaran els subministradors i destinataris dels materials. Este llibre registre serà subministrat al proveïdor per la direcció general competent. El llibre registre i la documentació acreditativa dels proveïdors estaran a disposició de l'òrgan competent en les inspeccions oficials que este efectue.
Article 17. Moviment de materials forestals de reproducció a altres estats membres
Quan es traslladen materials forestals de reproducció de qualsevol dels tàxons regulats per la Directiva 1999/105/CE del Consell, de 22 de desembre de 1999, que s'especifiquen en l'annex I del Reial decret 289/2003, a qualsevol estat membre de la Unió Europea, el proveïdor haurà de comunicar-ho per escrit a la direcció general de la Generalitat competent per raó de la matèria durant els set dies hàbils posteriors a la data d'emissió del document de proveïdor. Amb este efecte s'utilitzarà el model d'imprés que figura com annex XVI d'este decret, i s'hi adjuntarà còpia dels documents de proveïdor corresponents.
Article 18. Control del material forestal de reproducció emprat en repoblacions forestals
1. Els materials forestals de reproducció emprats en les repoblacions forestals i restauracions paisatgístiques i d'ecosistemes, qualsevol siga la titularitat del terreny, hauran de complir els requisits establits per este decret.
2. En el cas que siga el mateix executor de la repoblació o restauració el que efectue una o diverses fases de la producció dels materials forestals de reproducció, haurà de donar-se d'alta com a proveïdor en els registres pertinents i complir tots els requisits establits per la normativa.
Quan el material provinga de comercialització, l'executor de la repoblació o restauració haurà d'exigir al proveïdor la documentació i l'etiquetatge dels materials forestals de reproducció segons normativa.
L'executor de la repoblació o restauració haurà de conservar durant un termini de cinc anys els certificats i/o documents que acrediten l'origen dels materials forestals de reproducció emprats. Esta documentació acreditativa estarà a disposició del funcionari de control en les inspeccions oficials que s'efectuen.
3. En el cas de repoblacions o restauracions que contracte o encarregue la Generalitat, serà requisit indispensable per a la certificació d'estes l'ús de material forestal de reproducció que complisca esta normativa. El funcionari de control informarà la direcció general competent per raó de la matèria, mitjançant una acta de recepció de material forestal de reproducció, sobre el compliment de la normativa dels lots rebuts pel que fa a etiquetatge, documentació i qualitat exterior del material forestal de reproducció. L'esmentada documentació serà remesa pel funcionari de control a este òrgan abans de vint dies hàbils des de la data de recepció del material forestal de reproducció.
4. En tot cas, els materials forestals de reproducció que així ho necessiten hauran d'anar acompanyats del passaport fitosanitari establit pel Reial decret 58/2005, de 21 de gener, pel qual s'adopten mesures de protecció contra la introducció i difusió en el territori nacional i de la Comunitat Europea d'organismes nocius per als vegetals o productes vegetals, com també per a l'exportació i trànsit cap a països tercers, i en les successives modificacions.
Article 19. Utilització de la regió de procedència local per a tàxons autòctons
A fi de garantir l'adaptació dels materials forestals de reproducció a les condicions ecològiques del lloc que s'ha de reforestar i minimitzar el possible impacte negatiu de la introducció de material de reproducció sobre l'estructura de la variació genètica d'un tàxon autòcton, els materials forestals de reproducció de tàxons autòctons de les categories identificada i seleccionada hauran de provenir de la mateixa subregió de procedència o subregió d'identificació on es va a efectuar la repoblació o restauració. En el cas de les espècies que no disposen de subregions de procedència, este material provindrà de la mateixa regió de procedència. L'ús de material forestal de reproducció d'una altra regió o subregió haurà de disposar de l'autorització prèvia de la direcció general competent per raó de la matèria.
Article 20. Tàxons no autòctons/no indígenes
La utilització de tàxons no autòctons/no indígenes que puguen hibridar-se amb tàxons autòctons haurà de ser aprovada de manera expressa per la direcció general competent per raó de la matèria.
Article 21. Unitat de conservació de gens
1. La direcció general competent per raó de la matèria delimitarà unitats de conservació de gens, que formaran part de la Xarxa de Conservació de Recursos Genètics Forestals de la Comunitat Valenciana a què fa referència l'article 41 del Decret 106/2004, de 25 de juny, del Consell de la Generalitat, per la qual es va aprovar el Pla General d'Ordenació Forestal de la Comunitat Valenciana.
2. Per a les repoblacions o restauracions que s'efectuen en qualsevol unitat de conservació amb material dels tàxons per als quals es va delimitar esta àrea, s'exigirà la utilització de material forestal de reproducció procedent d'esta unitat, excepte quan esta activitat es preveja en un pla de conservació de recursos genètics específic que requerisca la modificació de les característiques genètiques d'esta.
Article 22. Espècies endèmiques o amenaçades i espais protegits
1. La recol·lecció de material forestal de reproducció de les espècies amenaçades haurà d'adaptar-se als preceptes establits en les corresponents normatives de protecció.
2. En l'àmbit dels espais protegits, la recol·lecció de materials forestals de reproducció haurà de considerar les especificacions que sobre esta matèria establisquen els respectius plans rectors i d'ordenació.
Article 23. Règim sancionador
En cas d'incompliment de les disposicions d'este decret, s'aplicarà el règim sancionador previst en l'article 18 del Reial decret 289/2003, de 7 de març, sobre comercialització dels materials forestals de reproducció, i en la Llei 3/1993, de 9 de desembre, de la Generalitat, forestal de la Comunitat Valenciana.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
Recol·lectors ja inscrits en el Registre de Recol·lectors de Materials Forestals de Reproducció de la Comunitat Valenciana
Els recol·lectors ja inscrits en el Registre de Recol·lectors de Materials Forestals de Reproducció de la Comunitat Valenciana, a l'empara de l'Ordre de 19 de febrer de 1997, de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, per la qual s'estableixen les normes relatives a la procedència i els patrons de qualitat dels materials forestals de reproducció que s'utilitzen per a fins forestals en el territori de la Comunitat Valenciana, queden exempts d'inscripció en el Registre de recol·lectors a què fa referència l'article 3 d'este decret.
Segona
Comité de Millora i Conservació de Recursos Genètics Forestals
La Generalitat estarà representada en el Comité de Millora i Conservació de Recursos Genètics Forestals per un representant de l'òrgan competent.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
Queda derogada l'Ordre de 19 de febrer de 1997, de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, per la qual s'estableixen les normes relatives a la procedència i els patrons de qualitat dels materials forestals de reproducció que s'utilitzen per a fins forestals en el territori de la Comunitat Valenciana.
DISPOSICIONS FINALS
Primera. Habilitació normativa i facultat d'aplicació
Es faculta la conselleria competent per raó de la matèria per a dictar, en l'àmbit de les seues competències, les normes necessàries per a l'aplicació del que disposa este decret.
Segona. Entrada en vigor
Este decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 20 de gener de 2006
El president de la Generalitat,
FRANCISCO CAMPS ORTIZ
El conseller de Territori i Habitatge,
RAFAEL BLASCO CASTANY
ANNEX I
Llista de tàxons inclosos pel sistema de control dels materials forestals de reproducció de la Comunitat Valenciana
Acer campestre L.
Acer monspessulanum L.
Acer opalus Miller subsp. granatense (Boiss.) Font Quer & Rothm.
Amelanchier ovalis Medick
Atriplex halimus L.
Buxus sempervirens L.
Celtis australis L.
Chamaerops humilis L.
Crataegus monogyna Jacq.
Erica arborea L.
Erica multiflora L.
Fraxinus ornus L.
Juniperus sabina L.
Lygeum spartum L.
Myrtus communis L.
Osyris lanceolata Hochst. & Steud.
Periploca laevigata ssp. angustifolia (Labill.) Markgraf
Phillyrea angustifolia L.
Phillyrea latifolia L.
Pistacia lentiscus L.
Pistacia terebinthus L.
Prunus mahaleb L.
Prunus spinosa L.
Rhamnus alaternus L.
Rhamnus lycioides L.
Salix alba L.
Salix atrocinerea Brot.
Salix elaeagnos Scop.
Salix fragilis L.
Salix purpurea L.
Salsola genistoides Juss. Ex Poir.
Salsola oppositifolia Desf.
Sorbus domestica L.
Sorbus torminalis (L.) Crantz.
Stipa tenacissima L.
Tamarix africana Poiret
Tamarix boveana Bunge
Tamarix canariensis Willd.
Viburnum lantana L.
Viburnum tinus L.
ANNEX III
Dades necessàries per a l'elaboració del Registre de Materials per a Multiplicació per a la Producció de Materials Forestals de Reproducció de la Comunitat Valenciana
A) Dades sobre el material de base a partir del qual s'obté el material forestal de reproducció per a la multiplicació o instal·lació del camp de plantes mare:
. Nom botànic del tàxon.
. Codi del material de base o referència del registre.
. Nom del material de base.
. Tipus de material de base.
. Autenticitat del material de base.
. Objectiu.
. Modificat genèticament: sí/no.
B) Dades sobre el material forestal de reproducció emprat per a la multiplicació o instal·lació del camp de plantes mare:
. Categoria del material forestal de reproducció.
. Naturalesa del material forestal de reproducció.
. Quantitat de material forestal de reproducció.
. Número de certificat patró.
. Número de document de proveïdor (si escau).
. Codi del camp de plantes mare de què s'obté el material, en cas d'acotament.
. Nombre d'acotaments des del registre del material de base.
. Nombre d'acotaments des de l'adquisició del material de base.
C) Dades sobre el camp de plantes mare o el material per a multiplicació:
. Codi del camp de plantes mare o del material per a multiplicació (a emplenar per l'administració).
. Pertinença: nom i cognoms/raó social, domicili, municipi, província, CP, telèfon/fax. Número de registre de recol·lector.
. Localització geogràfica: domicili/partida-camp núm., municipi, província. UTMx, UTMy.
. Forma d'instal·lació:
en camp / en contenidor (tipus i volum de contenidor)
aire lliure / umbracle / hivernacle
. Data d'instal·lació.
. Disseny del camp de plantes mare: marc i croquis de plantació.
. Nombre de components en cas de material per a multiplicació.
. Superfície (m2).
. Temps de permanència previst.
. Taxa de multiplicació.
ANNEX IV
Regions d'identificació i utilització de materials forestals de reproducció a la Comunitat Valenciana per als tàxons de l'annex I
Codi: RIU 23
Nom: Sistema Ibèric Oriental
Localització (termes municipals):Ademuz, Albocàsser, l'Alcora, Alpuente, Arañuel, Ares del Maestre, Argelita, Atzeneta del Maestrat, Barracas, Bejís, Benafer, Benafigos, Benasal, Casas Altas, Casas Bajas, Castell de Cabres, Castellfort, Castielfabib, Castillo de Villamalefa, Catí, Caudiel, Cinctorres, Cirat, Cortes de Arenoso, Costur, Culla, Espadilla, Fanzara, Figueroles, Forcall, Fuente la Reina, Gaibiel, Herbés, Jérica, Lucena del Cid, Ludiente, la Mata, Montán, Montanejos, Morella, Navajas, Olocau del Rey, Palanques, Pina de Montalgrao, la Pobla de Benifassà, Portell de Morella, Puebla de Arenoso, Puebla de San Miguel, Ribesalbes, Rossell, Sacañet, Teresa, Tírig, Todolella, Toga, Torás, El Toro, la Torre d'En Besora, Torrebaja, Torrechiva, les Useres, Vallanca, Vallat, Vallibona, Vilar de Canes, Villafranca del Cid, Villahermosa del Río, Villanueva de Viver, Villores, Vistabella del Maestrazgo, Viver, Xert, Xodos, La Yesa, Zorita del Maestrazgo, Zucaina.
Codi: RIU 24
Nom:Litoral llevantí
Localització (termes municipals):Aín, Alaquàs, Albal, Albalat de la Ribera, Albalat dels Sorells, Albalat dels Tarongers, Alberic, Alboraya, Albuixech, Alcalà de Xivert, Alcàntera de Xúquer, Alcàsser, Alcudia de Veo, l'Alcúdia, Aldaia, Alfafar, Alfara de Algimia, Alfara del Patriarca, Alfarp, Alfauir, Alfondeguilla, Algar de Palancia, Algemesí, Algimia de Alfara, Algimia de Almonacid, Alginet, Almàssera, Almassora, Almedíjar, Almenara, Almoines, Almussafes, l'Alqueria de la Comtessa, Alquerías del Niño Perdido, Antella, Artana, Ayódar, Azuébar, Barxeta, Bellreguard, Benaguasil, Benavites, Beneixida, Benetússer, Beniarjó, Benicarló, Benicàssim, Benicull de Xúquer, Benifaió, Benifairó de les Valls, Beniflà, Benimodo, Benimuslem, Beniparrell, Benirredrà, Benisanó, Benlloch, Bétera, Betxí, Bonrepós i Mirambell, Borriol, Burjassot, Burriana, Cabanes, Càlig, Canet d'En Berenguer, Canet lo Roig, Càrcer, Carlet, Castellnovo, Castelló de la Plana, Catadau, Catarroja, Cervera del Maestre, Chóvar, Corbera, Cotes, les Coves de Vinromà, Cullera, Daimús, l'Eliana, Emperador, l'Ènova, Eslida, Estivella, Faura, Favara, Foios, la Font d'En Carrós, Fortaleny, Fuentes de Ayódar, Gandia, Gàtova, Gavarda, Geldo, Gilet, Godella, Godelleta, Guadassuar, Guardamar de la Safor, Higueras, la Jana, la Llosa, Llaurí, Llombai, Loriguilla (excepte antic Loriguilla), Lugar Nuevo de la Corona, Manises, Manuel, Marines, Masalavés, Massalfassar, Massamagrell, Massanassa, Matet, Meliana, Miramar, Mislata, Moncada, Moncofa, Montserrat, Montroy, Museros, Náquera, Nules, Oliva, Olocau, Onda, Orpesa, Paiporta, Palma de Gandía, Palmera, Paterna, Pavías, Peñíscola, Petrés, Picanya, Picassent, Piles, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, la Pobla Llarga, la Pobla Tornesa, Polinyà de Xúquer, Potríes, Puçol, Puig, Quart de les Valls, Quart de Poblet, Quartell, Rafelbunyol, Rafelcofer, Rafelguaraf, Real de Gandía, Real de Montroi, Riba-roja de Túria, Riola, Rocafort, Sagunt, la Salzadella, San Antonio de Benagéber, San Juan de Énova, San Rafael del Río, Sant Joan de Moró, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, Sarratella, Sedaví, Segart, Segorbe, Senyera, Serra, Sierra Engarcerán, Silla, Sollana, Soneja, Sot de Ferrer, Sueca, Suera, Tales, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Torralba del Pinar, Torre Endoménech, Torreblanca, Torrent, Torres Torres, Traiguera, Valencia, la Vall d'Alba, Vall de Almonacid, la Vall d'Uixó, Vilafamés, Vilamarxant, Vilanova d'Alcolea, Vila-real, la Vilavella, Villamalur, Villanueva de Castellón, Vinalesa, Vinaròs, Xàtiva (Venta Carbonell), Xeraco, Xeresa, Xilxes, Xirivella.
Codi: RIU 25
Nom: Sistema Ibèric Meridional
Localització (termes municipals):Ador, Adsubia, Agres, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Alacant (Cabeçó d'Or), Albaida, Alborache, Alcalalí, Alcocer de Planes, Alcoi, Alcoleja, Alcublas, l'Alcúdia de Crespins, Alfafara, Alfarrasí, l'Alfàs del Pi, Almiserà, Almudaina, l'Alqueria d'Asnar, Altea, Altura, Alzira, Andilla, Anna, Aras de los Olmos, Atzeneta d'Albaida, Ayora, Balones, Banyeres de Mariola, Barx, Bèlgida, Bellús, Benagéber, Benasau, Beneixama, Beniarbeig, Beniardà, Beniarrés, Beniatjar, Benicolet, Benidoleig, Benifairó de la Valldigna, Benifallim, Benifato, Benigànim, Benigembla, Benilloba, Benillup, Benimantell, Benimarfull, Benimassot, Benimeli, Benissa, Benissoda, Benisuera, Biar, Bicorp, Bocairent, Bolbaite, Bolulla, Bufali, Bugarra, Buñol, Calles, Callosa d'en Sarrià, Calp, el Camp de Mirra, Camporrobles, Canals, Cañada, Carcaixent, Carrícola, Casinos, Castalla, Castell de Castells, el Castell de Guadalest, Castelló de Rugat, Castellonet de la Conquesta, Caudete de las Fuentes, Cerdà, Chella, Chelva, Chera, Cheste, Chiva, Chulilla, Cocentaina, Cofrentes, Confrides, Cortes de Pallás, Dénia, Domeño, Dos Aguas, Enguera, Estubeny, Facheca, Famorca, la Font de la Figuera, Fontanars dels Alforins, Fuenterrobles, Gaianes, Gata de Gorgos, Genovés, Gestalgar, Gorga, la Granja de la Costera, Guadasequies, Higueruelas, Ibi, Jalance, Jarafuel, Llanera de Ranes, Llíber, Llíria, Llocnou de Sant Jeroni, Llocnou d'En Fenollet, la Llosa de Ranes, Llutxent, Loriguilla (antic Loriguilla), Losa del Obispo, Macastre, Millares, Millena, Moixent, Montaverner, Montesa, Montichelvo, Murla, Muro, Navarrés, Novetlè, la Nucia, l'Olleria, Ondara, Onil, Ontinyent, Orba, l'Orxa, Orxeta, Otos, el Palomar, Parcent, Pedralba, Pedreguer, Pego, Penàguila, Pinet, Planes, la Pobla del Duc, el Poble Nou de Benitatxell, els Poblets, Polop, Quatretonda, Quatretondeta, Quesa, el Ràfol d'Almúnia, Ràfol de Salem, Relleu, Requena, Rotglà i Corberà, Rótova, Rugat, Sagra, Salem, Sanet i Negrals, Sella, Sellent, Sempere, Senija, Siete Aguas, Simat de la Valldigna, Sinarcas, Sot de Chera, Sumacàrcer, Tàrbena, Teresa de Cofrentes, Terrateig, Teulada, Titaguas, Tollos, Tormos, la Torre de les Maçanes, Torrella, Tous, Tuéjar, Turís, Utiel, Vall de Ebo, Vall de Gallinera, la Vall d'Alcalà, la Vall de Laguar, Vallada, Vallés, Venta del Moro, el Verger, Villalonga, Villar del Arzobispo, Villargordo del Cabriel, Xàbia, Xaló, Xàtiva (excepte Venta Carbonell), Xixona, Yátova, Zarra.
Codi: RIU 36
Nom: Subètica murciana
Localització (termes municipals): Agost, Algueña, Aspe, Elda, el Fondó de les Neus, Hondón de los Frailes, Monforte del Cid, Monòver, Novelda, Orihuela (La Murla i Barbarroja), Petrer, Pinoso, la Romana, Salinas, Sax, Tibi, Villena.
Codi: RIU 37
Nom: Litoral murcià
Localització (termes municipals): Aigües, Alacant (excepte Cabeçó d'Or), Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Benidorm, Benijófar, Bigastro, Busot, Callosa de Segura, el Campello, Catral, Cox, Crevillent, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolores, Elx, Finestrat, Formentera del Segura, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Mutxamel, Orihuela (excepte La Murla i Barbarroja), Pilar de la Horadada, Rafal, Redován, Rojales, San Fulgencio, San Isidro, San Miguel de Salinas, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Santa Pola, Torrevieja, la Vila Joiosa.
ANNEX V
Subregions de procedència i subregions d'identificació i utilització de materials forestals de reproducció a la Comunitat Valenciana per als tàxons següents:
Acer campestre L.
Acer monspessulanum L.
Acer opalus Miller subsp. granatense (Boiss.) Font Quer & Rothm.
Amelanchier ovalis Medick
Arbutus unedo L.
Atriplex halimus L.
Buxus sempervirens L.
Castanea sativa Mill.
Celtis australis L.
Chamaerops humilis L.
Crataegus monogyna Jacq.
Erica arborea L.
Erica multiflora L.
Fraxinus ornus L.
Ilex aquifolium L.
Juglans spp.
Juniperus communis L.
Juniperus oxycedrus L.
Juniperus phoenicea L.
Juniperus sabina L.
Juniperus thurifera L.
Lygeum spartum L.
Myrtus communis L.
Olea europaea Brot.
Osyris lanceolata Hochst. & Steud.
Periploca laevigata ssp. angustifolia (Labill.) Markgraf
Phillyrea angustifolia L.
Phillyrea latifolia L.
Pistacia lentiscus L.
Pistacia terebinthus L.
Prunus avium L.
Prunus mahaleb L.
Prunus spinosa L.
Quercus coccifera L.
Rhamnus alaternus L.
Rhamnus lycioides L.
Salsola genistoides Juss. Ex Poir.
Salsola oppositifolia Desf.
Sorbus aria Crantz.
Sorbus domestica L.
Sorbus torminalis (L.) Crantz.
Stipa tenacissima L.
Taxus baccata L.
Tetraclinis articulata Masters.
Tilia platyphyllos Scop.
Viburnum lantana L.
Viburnum tinus L.
Codi: DA
Nom: Domini alcoianodiànic i saforenc
Localització (termes municipals): Ador, Adsubia, Agres, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Alacant (Cabeçó d'Or), Albaida, Alcalalí, Alcocer de Planes, Alcoi, Alcoleja, Alfafara, Alfarrasí, l'Alfàs del Pi, Almiserà, Almudaina, l'Alqueria d'Asnar, Altea, Alzira (excepte la Garrofera), Atzeneta d'Albaida, Balones, Banyeres de Mariola, Barx, Bèlgida, Bellús, Benasau, Beneixama, Beniarbeig, Beniardà, Beniarrés, Beniatjar, Benicolet, Benidoleig, Benifairó de la Valldigna, Benifallim, Benifato, Benigànim, Benigembla, Benilloba, Benillup, Benimantell, Benimarfull, Benimassot, Benimeli, Benissa, Benissoda, Benisuera, Biar, Bocairent, Bolulla, Bufali, Callosa d'En Sarrià, Calp, el Camp de Mirra, Cañada, Carcaixent, Carrícola, Castalla, Castell de Castells, el Castell de Guadalest, Castelló de Rugat, Castellonet de la Conquesta, Cocentaina, Confrides, Dénia (excepte el Marquesat), Facheca, Famorca, Finestrat (el Puig Campana), Fontanars dels Alforins, Gaianes, Gata de Gorgos, Genovés, Gorga, Guadasequies, Ibi, la Granja de la Costera (polígons inclosos en el TM Xàtiva), Llíber, Llocnou de Sant Jeroni, Llocnou d'en Fenollet, Llutxent, l'Olleria, l'Orxa, Millena, Montaverner, Montichelvo, Murla, Muro, Novetlè, la Nucia, Ondara, Onil, Ontinyent, Orba, Orxeta, Otos, el Palomar, Parcent, Pedreguer, Pego, Penàguila, Pinet, Planes, la Pobla del Duc, el Poble Nou de Benitatxell, Polop, Quatretonda, Quatretondeta, el Ràfol d'Almúnia, Ràfol de Salem, Relleu, Rotglà i Corberà (polígons inclosos al TM de Xàtiva), Rótova, Rugat, Sagra, Salem, Sanet i Negrals, Sella, Sempere, Senija, Simat de la Valldigna, Tárbena, Terrateig, Teulada, Tollos, Tormos, la Torre de les Maçanes, la Vall d'Alcalà, Vall de Ebo, Vall de Gallinera, la Vall de Laguar, Vallés (polígons confrontants amb la Granja de la Costera i Xàtiva i amb Novetlè i Xàtiva), Villalonga, Xàbia, Xaló, Xàtiva (excepte Venta Carbonell, Fuente Amarga, Realengo de la Plana, Pelaire i polígons inclosos o confrontants amb els TM de Canals, Cerdà, Llanera de Ranes, la Granja de la Costera, Torrella i Vallés), Xixona (nord).
Codi: DE
Nom: Domini espadànic
Localització (termes municipals): Aín, Albalat dels Tarongers, Alcudia de Veo, Alfara de Algimia, Alfondeguilla, Algar de Palancia, Algimia de Alfara, Algimia de Almonacid, Almedíjar, Artana, Ayódar, Azuébar, Castellnovo, Chóvar, Eslida, Estivella, Fuentes de Ayódar, Gàtova, Geldo, Gilet, Higueras, Marines, Matet, Náquera, Olocau, Onda, Pavías, Segart, Segorbe, Serra, Soneja, Sot de Ferrer, Suera, Tales, Torralba del Pinar, Torres Torres, Vall de Almonacid, Villamalur.
Codi: PM
Nom: Els Ports-Maestrat
Localització (termes municipals): Ademuz, Albocàsser, l'Alcora, Alpuente, Arañuel, Ares del Maestre, Argelita, Atzeneta del Maestrat, Barracas, Bejís, Benafer, Benafigos, Benasal, Casas Altas, Casas Bajas, Castell de Cabres, Castellfort, Castielfabib, Castillo de Villamalefa, Catí, Caudiel, Cinctorres, Cirat, Cortes de Arenoso, Costur, Culla, El Toro, Espadilla, Fanzara, Figueroles, Forcall, Fuente la Reina, Gaibiel, Herbés, Jérica, Lucena del Cid, Ludiente, la Mata, Montán, Montanejos, Morella, Navajas, Olocau del Rey, Palanques, Pina de Montalgrao, la Pobla de Benifassà, Portell de Morella, Puebla de Arenoso, Puebla de San Miguel, Ribesalbes, Rossell, Sacañet, Teresa, Tírig, Todolella, Toga, Torás, Torrebaja, Torrechiva, la Torre d'en Besora, les Useres, Vallanca, Vallat, Vallibona, Vilar de Canes, Villafranca del Cid, Villahermosa del Río, Villanueva de Viver, Villores, Vistabella del Maestrazgo, Viver, Xert, Xodos, La Yesa, Zorita del Maestrazgo, Zucaina
Codi: PN
Nom: Litoral sec valencià
Localització (termes municipals): Alaquàs, Albal, Albalat de la Ribera, Albalat dels Sorells, Alberic, Alboraya, Albuixech, Alcàntera de Xúquer, Alcàsser, l'Alcúdia, Aldaia, Alfafar, Alfara del Patriarca, Alfarp, Alfauir, Algemesí, Alginet, Almàssera, Almassora, Almenara, Almoines, Almussafes, l'Alquería de la Comtessa, Alquerías del Niño Perdido, Antella, Barxeta, Bellreguard, Benaguasil, Benavites, Beneixida, Benetússer, Beniarjó, Benicàssim (excepte el Desert de les Palmes), Benicull de Xúquer, Benifaió, Benifairó de les Valls, Beniflà, Benimodo, Benimuslem, Beniparrell, Benirredrà, Benisanó, Bétera, Betxí, Bonrepós i Mirambell, Burjassot, Burriana, Cabanes (la Ribera), Canet d'en Berenguer, Càrcer, Carlet, Castelló de la Plana, Catadau, Catarroja, Corbera, Cotes, Cullera, Daimús, Dénia (el Marquesat), l'Eliana, Emperador, l'Ènova, Faura, Favara, Foios, la Font d'En Carrós, Fortaleny, Gandia, Gavarda, Godella, Godelleta, Guadassuar, Guardamar de la Safor, Llaurí, Llombai, Loriguilla (excepte antic Loriguilla), la Llosa, Lugar Nuevo de la Corona, Manises, Manuel, Masalavés, Massalfassar, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Miramar, Mislata, Moncada, Moncofa, Montserrat, Montroy, Museros, Nules, Oliva, Orpesa, Paiporta, Palma de Gandía, Palmera, Paterna, Petrés, Picanya, Picassent, Piles, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, la Pobla Llarga, els Poblets, Polinyà de Xúquer, Potríes, Puçol, Puig, Quart de les Valls, Quart de Poblet, Quartell, Rafelbunyol, Rafelcofer, Rafelguaraf, Real de Gandía, Real de Montroi, Riba-roja de Túria, Riola, Rocafort, Sagunt, San Antonio de Benagéber, San Juan de Ènova, Sedaví, Senyera, Silla, Sollana, Sueca, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Torreblanca, Torrent, Valencia, la Vall d'Uixó, el Verger, Vilamarxant, Vila-real, la Vilavella, Villanueva de Castellón, Vinalesa, Xàtiva (Venta Carbonell), Xeraco, Xeresa, Xilxes, Xirivella.
Codi: PS
Nom: Litoral semiàrid valencià
Localització (termes municipals): Aigües, Alacant (excepte Cabeçó d'Or), Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Benidorm, Benijófar, Bigastro, Busot, Callosa de Segura, el Campello, Catral, Cox, Crevillent, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolores, Elx, Finestrat (excepte el Puig Campana), Formentera del Segura, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Mutxamel, Orihuela (excepte La Murla i Barbarroja), Pilar de la Horadada, Rafal, Redován, Rojales, San Fulgencio, San Isidro, San Miguel de Salinas, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Santa Pola, Torrevieja, la Vila Joiosa, Xixona (sud)
Codi: SB
Nom: Serres Bètiques valencianes
Localització (termes municipals): Agost, Algueña, Aspe, Elda, el Fondó de les Neus, Hondón de los Frailes, Monforte del Cid, Monòver, Novelda, Orihuela (La Murla i Barbarroja), Petrer, Pinoso, la Romana, Salinas, Sax, Tibi, Villena.
Codi: SI
Nom: Serres Ibèriques valencianes
Localització (termes municipals): Alborache Alcublas, l'Alcúdia de Crespins, Altura, Alzira (la Garrofera), Andilla, Anna, Aras de los Olmos, Ayora, Benagéber, Bicorp, Bolbaite, Bugarra, Buñol, Calles, Camporrobles, Canals, Casinos, Caudete de las Fuentes, Cerdà, Chella, Chelva, Chera, Cheste, Chiva, Chulilla, Cofrentes, Cortes de Pallás, Domeño, Dos Aguas, Enguera, Estubeny, la Font de la Figuera, Fuenterrobles, Gestalgar, la Granja de la Costera (excepte polígons inclosos al TM Xàtiva), Higueruelas, Jalance, Jarafuel, Llanera de Ranes, Llíria, Loriguilla (antic Loriguilla), Losa del Obispo, Macastre, Millares, Moixent, Montesa, Navarrés, Pedralba, Quesa, Requena, Rotglà i Corberà (excepte polígons inclosos al TM de Xàtiva), Sellent, Siete Aguas, Sinarcas, Sot de Chera, Sumacàrcer, Teresa de Cofrentes, Titaguas, Torrella, Tous, Tuéjar, Turís, Utiel, Vallada, Vallés (excepte polígons confrontants amb la Granja de la Costera i Xàtiva i amb Novetlè i Xàtiva), Venta del Moro, Villar del Arzobispo, Villargordo del Cabriel, Xàtiva (Font Amarga, Realengo de la Plana, Pelaire i polígons inclosos o confrontants amb els TM de Canals, Cerdà, Llanera de Ranes, la Granja de la Costera, Torrella i Vallés), Yátova, Zarra
Codi: DP
Nom: El Desert de les Palmes
Localització (termes municipals): Benicàssim (el Desert de les Palmes), Cabanes (les Santes), la Pobla Tornesa.
Codi: PT
Nom: Litoral tortosí
Localització (termes municipals): Càlig, Benicarló, Sant Jordi, Vinaròs
Codi: SM
Nom: Sistema mediterrani valencià
Localització (termes municipals): Alcalà de Xivert, Benlloch, Borriol, Cabanes (les Talaies), Canet lo Roig, Cervera del Maestre, les Coves de Vinromà, la Jana, Peñíscola, la Salzadella, San Rafael del Río, Sant Joan de Moró, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, Sarratella, Sierra Engarcerán, Torre Endoménech, Traiguera, la Vall d'Alba, Vilafamés, Vilanova d'Alcolea.
ANNEX VI
Subregions de procedència i subregions d'identificació i utilització de materials forestals de reproducció a la Comunitat Valenciana per als següents tàxons:
Fraxinus angustifolia Vahl.
Populus alba L.
Populus nigra L.
Populus tremula L.
Salix alba L.
Salix atrocinerea Brot.
Salix elaeagnos Scop.
Salix fragilis L.
Salix purpurea L.
Tamarix africana Poiret
Tamarix boveana Bunge
Tamarix canariensis Willd.
Tamarix gallica L.
Ulmus glabra Huds.
Ulmus minor Mill. (Ulmus campestris L.)
ANNEX IX
Pes màxim de lot de llavors admés per a diferents tàxons
Espècie kg
Castanea spp. 5000
Juglans spp. 5000
Juniperus spp. 1000
Pinus spp. 1000
Populus spp. 50
Quercus spp. 5000
ANNEX XIII
Model d'etiquetes de proveïdor de materials forestals de reproducció per als tàxons de l'annex I d'este decret
Les etiquetes hauran de numerar-se, les dimensions hauran de ser de 120 x 75 mm i el color blanc
A) Model d'etiqueta de proveïdor per a fruits i llavors dels tàxons de l'annex I d'este decret
MATERIALS FORESTALS DE REPRODUCCIÓ. FRUITS I LLAVORS. NORMES COMUNITAT VALENCIANA.
. Codi i número de certificat patró:
. Número de lot:
. Espècie (nom botànic):
. Regió d'identificació i utilització (nom i codi d'identitat):
. Termes municipals de localització de la font de recollida:
. Material autòcton, indígena, no autòcton/no indígena:
. Any de maduració:
. Quantitat (envàs/total): (especificar la unitat de mesura)
. Proveïdor:
. Número de document de proveïdor:
B) Model d'etiqueta de proveïdor per a parts de plantes i plantes dels tàxons de l'annex I d'este decret
MATERIALS FORESTALS DE REPRODUCCIÓ. PARTS DE PLANTES I PLANTES. NORMES COMUNITAT VALENCIANA.
. Codi i número de certificat patró:
. Número de lot:
. Espècie (nom botànic):
. Regió d'identificació i utilització (nom i codi d'identitat):
. Termes municipals de localització de la font de recollida:
. Material autòcton, indígena, no autòcton/no indígena, origen desconegut
. Edat:
. Quantitat de parts de plantes o de plantes (feix o safata(1)/total):
. Proveïdor:
. Número de document de proveïdor:
. Tipus de planta:
A arrel nua
Tipus :
En contenidor
Volum (cm3):
(1) Condicionat a la possibilitat de comptatge.
ANNEX XIV
Models de document de proveïdor de materials forestals de reproducció per als tàxons de l'annex I d'este decret
A) Model de document de proveïdor per a fruits i llavors dels tàxons de l'annex I d'este decret
FRUITS I LLAVORS. NORMES COMUNITAT VALENCIANA
. Document de proveïdor núm.:
. Codi i número de certificat patró:
. Número de lot:
. Espècie (nom botànic):
. Naturalesa: fruit/llavor
. Regió d'identificació i utilització (nom i codi d'identitat):
. Subregió d'identificació i utilització (nom i codi d'identitat):
. Termes municipals de localització de la font de recollida:
. Material autòcton, indígena, no autòcton/no indígena
. Any de maduració:
. Quantitat (envàs/total): (especifiqueu la unitat de mesura)
. Número de les etiquetes:
. Nombre i tipus d'envasos:
. Conservació en cambra frigorífica:
. Proveïdor:
. Objectiu:
B) Model de document de proveïdor per a plantes i parts de plantes dels tàxons de l'annex I d'este decret
PLANTES I PARTS DE PLANTES. NORMES COMUNITAT VALENCIANA
. Document de proveïdor núm.:
. Codi i número de certificat patró:
. Número de lot:
. Espècie (nom botànic):
. Naturalesa: plantes/ parts de plantes
. Regió d'identificació i utilització (nom i codi d'identitat):
. Subregió d'identificació i utilització (nom i codi d'identitat):
. Termes municipals de localització de la font de recollida:
. Material autòcton, indígena, no autòcton/no indígena
. Material propagat vegetativament: sí/no
. Quantitat:
. Número de les etiquetes:
. Proveïdor:
. Tipus de planta:
A arrel nua
Tipus :
En contenidor
Volum (cm3):
Quantitat (2):
(2) S'ha d'emplenar en el cas que es tracte de contenidors de múltiples alvèols.

linea
Mapa web