Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Decret 39/1985, de 25 de març, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es crea el Consell de Benestar Social de la Comunitat Valenciana.

(DOGV núm. 247 de 29.04.1985) Ref. Base de dades 0459/1985

Decret 39/1985, de 25 de març, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es crea el Consell de Benestar Social de la Comunitat Valenciana.
Una concepció integral dels Serveis Socials i el propòsit de desenvolupar un model racional que servesca per a l'obtenció de la màxima qualitat de vida i un òptim benestar social, amb la recerca de la major efectivitat en la gestió, condueixen necessàriament a la conveniència de propiciar la participació de totes les institucions públiques i privades, dels professionals i usuaris i, en definitiva, de tots els sectors institucionals i socials que exerceixen una tasca en l'àmbit del treball social.
La constitució del Consell de Benestar Social de la Comunitat Valenciana val atendre aquests objectius, la creació del qual es disposa en virtut d'aquesta disposició tenint en compte que la Generalitat Valenciana té competència exclusiva en matèria d'Assistència Social, segons l'article 31, apartat 24, de la Llei Orgànica 5/1982, d’1 de juliol, de l'Estatut de la Comunitat Valenciana.
En atenció d'aquests motius, a proposta del Conseller de Sanitat, Seguretat Social i Treball, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 25 de març de 1985.
DECRETE:
Article 1
Es crea el Consell de Benestar Social de la Comunitat Valenciana, com a òrgan de participació dels distints sectors implicats en l'àmbit d'actuació dels Serveis Territorials, amb les funcions, la composició, els òrgans i el procediment regulador que s'estableixen en aquest Decret.
Article 2
Són funcions del Consell de Benestar Social, dins l'àmbit dels Serveis Socials:
a) Conéixer, analitzar i informar criteris per a l'elaboració dels avantprojectes de plans d'actuació i legislatius que s'eleven a les Corts Valencianes per a l'aprovació, així com fer-ne el seguiment posterior.
b) Proposar criteris per al desenvolupament dels distints programes d'actuació.
c) Analitzar i proposar iniciatives que es consideren prioritàries en matèria d'Acció Social.
d) Informar la Generalitat Valenciana sobre aquelles qüestions que hom li sol.licite.
e) Col·laborar en les distintes campanyes d'informació i divulgació sobre el tema d'interés general o sectorial.
f) Col·laborar en el desenvolupament d'activitats directament relacionades amb el Benestar Social.
g). Fomentar la participació dels distints sectors socials i de les altres Administracions Públiques, tot impulsant la creació de Consells de Benestar Social d'àmbit local o provincial.
Article 3
El Consell de Benestar Social tindrà com a òrgans de funcionament:
a) El Plenari.
b) La Comissió Permanent.
Article 4
El Plenari del Consell de Benestar Social, la presidència del qual correspon al Conseller de Sanitat, Seguretat Social i Treball, tindrà la composició següent:
a) 10 Vocals lliurement designats per la Conselleria de Sanitat, Seguretat Social i Treball, entre els quals seran designats tres Vice-presidents i un Secretari, mitjançant nomenament del President.
b) 3 Vocals en representació dels corresponents sindicats amb major implantació i representativitat a la Comunitat Valenciana.
c) Un Vocal en representació de les Associacions de Veïns, a través de la Federació.
d) 5 Vocals representants de les entitats d'iniciativa social que treballen en el camp dels Serveis Socials.
e) 1 Vocal en representació de cada un dels Col·legis Professionals de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials, de Psicòlegs i de Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències (Secció Pedagògica).
f) Un Vocal en representació de cada una de les Facultats de Psicologia, Ciències Econòmiques i Empresarials i Estola Universitària de Treball Social.
g) 1 Vocal en representació de cada una de les tres Diputacions Provincials de la Comunitat Valenciana.
h) 14 Vocals en representació de les distintes Associacions, Federacions, Entitats d'Usuaris dels distints sectors en què s'emmarca l'actuació dels Serveis Socials (vells, infància i joventut, minusvàlids, drogodependents i minories ètniques).
Article 5
La designació dels vocals s'efectuarà de la forma següent:
a) Els vocals a què fa referència l'article 4.a) seran nomenats pel titulars del Departament.
b) Els Vocals representats esmentats en els apartats b), c), e), f) i g) de l'article anterior, seran designats segons les normes de funcionament de les corporacions i organitzacions respectives, les quals efectuaran la proposta de nomenament corresponent per a la posterior ratificació pel Conseller de Sanitat, Seguretat Social i Treball. El nomenament anirà acompanyat de la designació dels substituís possibles.
c) Els Vocals esmentats en els apartats d) i h) de l'article anterior seran designats pel Conseller de Sanitat, Seguretat Social i Treball, amb consulta prèvia amb els sectors afectats. El nomenament anirà acompanyat de la designació dels substituís possibles.
Article 6
La durada en el càrrec de tots els vocals integrants del Plenari serà de dos anys, i podran ser reelegits en acabar el mandat com a substituïts abans que finalitzés per l'autoritat o les institucions i associacions que els haguessen designats, amb coneixement previ del Consell de Benestar Social i d'acord amb el procediment que, a l'efecte, s'establesca en el Reglament de Règim Intern.
Article 7
La Comissió Permanent del Consell de Benestar Social tindrà com a funcions específiques:
a) Realitzar tot el que s'escaiga per al compliment dels acords del Plenari.
b) Desenvolupar els programes d'actuacions concretes encomanats pel Plenari.
c) Relacionar i coordinar el Consell de Benestar Social amb les distintes Administracions Públiques.
d) Coordinar i proposar les distintes iniciatives que es presenten davant del Consell de Benestar Social a títol individual o col·lectiu.
e) Representar el Consell en aquells actes o reunions que s'estimen necessaris .
f) Coordinar i supervisar el treball de les Comissions que es creen.
g) Elaborar i redactar les memòries del Consell.
Article 8
La Comissió Permanent serà presidida igualment pel Conseller de Sanitat, Seguretat Social i Treball i integrada per 8 vocals. D'aquests, dos seran designats pel President entre els vocals representants de la Conselleria i els altres sis elegits per majoria simple entre els membres del Plenari, en la forma que determine el Reglament de Règim Intern.
Article 9
El Conseller establirà el Reglament propi de funcionament intern, que haurà de ser aprovat per dos terços dels membres integrants.
Article 10
El Plenari del Consell es reunirà amb caràcter mínim. una vegada cada semestre, i amb caràcter extraordinari quan la importància o urgència dels assumptes així ho requeresca, per iniciativa del President, de la Comissió Permanent o d'un terç dels vocals del Plenari.
La Comissió Permanent i les Comissions Especials que es creen es reuniran sempre que els convoque el President o, en els casos i circumstàncies que s'establesquen en el Reglament de Règim Intern.
Article 11
El Consell de Benestar Social s'adscriu a la Conselleria de Sanitat, Seguretat Social i Treball, la qual en garantirà el funcionament administratiu i organitzatiu amb càrrec a les consignacions pressupostàries.
DISPOSICIO FINAL
Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 25 de març de 1985.
El President de la Generalitat,
JOAN LERMA I BLASCO
El Conseller de Sanitat, Seguretat Social i Treball,
MIQUEL MILLANA I SANSATURIO

linea
Mapa web