Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre de 3 de maig de 1988, de la Conselleria de Treball i Seguretat Social, per la qual s'acorden mesures per tal de fomentar l'ocupació de persones amb dificultats subjectives de contractació.

(DOGV núm. 825 de 16.05.1988) Ref. Base de dades 0707/1988

Ordre de 3 de maig de 1988, de la Conselleria de Treball i Seguretat Social, per la qual s'acorden mesures per tal de fomentar l'ocupació de persones amb dificultats subjectives de contractació.
El Decret 57/88 de 25 d'abril (DOGV de 2 de maig), pel qual s'estableixen diversos programes de suport a la creació d'ocupació i que recull les orientacions del PEV-II pel que fa al mercat de treball, contempla entre ells les ajudes destinades a projectes generadors d'ocupació per a persones amb dificultats subjectives de contractació, el que fa necessari disposar dels instruments normatius escaicnts per fer efectives aquestes ajudes.
Definits els Centres d'Integració Sòcio-laboral per l'article 2 del Decret 110/85, de 22 de juliol (DOGV de 26 d'agost), cal potenciar la creació de nous centres generadors d'ocupació, així com subvencionar la contractació de persones amb dificultats subjectives de col·locació, integrades en programes d'adaptació sòcio-laboral.
Per tot això, d'acord amb la disposició final primera del Decret 57/88, de 25 d'abril, i fent ús de les facultats que confereixen la Llei 5/83, de 30 de desembre, de Govern Valencià (DOGV de 30 de desembre), i el Decret 36/88, de 21 de març, del Consell de la Generalitat Valenciana (DOGV de 13 d’abril), pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Treball i Seguretat Social.
ORDENE:
Article 1
La Conselleria de Treball i Seguretat Social estableix mitjançant aquesta Ordre un programa que afavoresca la integració laboral de les persones amb dificultats subjectives de contractació. Aquest programa, es concretarà mitjançant:
- Ajudes a la creació de Centres d'Integració Sóciolaboral.
- Subvencions a la contractació.
AJUDES A LA CREACIO DE CENTRES D'INTEGRACIO SOCIO-LABORAL
Article 2
Centres d'Integració Sòcio-laboral: Creació, concepte i organització.
Són Centres d'Integració Sòcio-laboral aquells que en llur plantilla compten amb més del 50% de treballadors amb dificultats subjectives, entenent com a tals aquelles persones que participen en algun programa específic de reinserció social.
Aquestos programes hauran de ser informats per la Direcció General de Serveis Socials de la Conselleria de Treball i Seguretat Social.
L’objectiu fonamental dels Centres d'Integració Sòcio-laboral és el d'iniciar els treballadors en la vida laboral de manera que, a través de l'activitat productiva, assolesquen una formació professional i uns hàbits de treball alhora que completen llur procés de reinserció social, per tal que puguen integrar-se a curt o mitjà termini en el món laboral. Per això el caràcter transitori de la permanència dels treballadors en el Centre.
Els Centres d'Integració Sòcio-laboral podran adoptar qualsevol forma jurídica de les actualment establertes per la legislació vigent i hauran de tenir una activitat empresarial, i per tant la relació amb llurs treballadors serà de caràcter laboral.
L’estructura i organització dels Centres d'Integració Sòcio-laboral s'ajustarà a la de les empreses ordinàries, sense perjudici dels serveis d'ajust personal i social que exigesquen per a la integració sòcio-laboral de llurs treballadors.
Article 3. Ajudes.
L’incentiu per tal de crear Centres d'Integració Sòcio-laboral consistirà en:
1. Subvencions per a creació de llocs de treball.
2. Subvencions per a assistència tècnica.
3. Subvencions a la contractació.
Article 4
Les subvencions per inversió en actius fixos i circulants es concediran en funció de la previsió de creació de llocs de treball de caràcter estable. Aquestes subvencions no superaran en conjunt la quantia de 2 milions de pessetes per lloc de treball creat, tret de casos excepcionals en els quals el Conseller de Treball i Seguretat Social ho autoritze expressament.
Pel que fa als Centres d'Integració Sòcio-laboral de nova creació, dependents d’Ajuntaments o Institucions sense finalitat lucrativa, podrà ser subvencionada, opcionalment, la contractació de persones adscrites a programes de reinserció social, quan les característiques de l'activitat a desenvolupar no requeresquen inversió en actius fixos. Aquestes ajudes seran fins 500.000 PTA per contracte realitzat.
Les contractacions d'aquestos treballadors, podran adoptar qualssevol de les modalitats establertes en la legislació laboral vigent; en tot cas, la duració dels contractes no serà inferior a un any.
Per als centres ja creats, i atés el caràcter transitori de la permanència dels treballadors en el Centre d'Integració Sòcio-laboral, hom podrà promoure la contractació de noves persones de característiques anàlogues a les que abandonen el centre una vegada finalitzat llur procés de reinserció sòcio-laboral.
Les percepcions per aquest concepte seran fins 300.000 PTA per cada nova incorporació.
Excepcionalment, i per a aquells casos que, mitjançant l’informe escaient de la Direcció General de Serveis Socials, es demostre que és imprescindible prolongar l’estada d'un treballador per a completar-ne el procés de reinserció sòcio-laboral, es podrà promoure aquesta permanència quan la renovació es prolongue per almenys dotze mesos.
Article 5
Hom podrà concedir als Centres d'Integració Sòcio-laboral, subvencions per a assistència tècnica, quan les mancances en qualssevol de les àrees de la gestió del projecte empresarial emprés així ho aconsellen.
Aquestes ajudes podran finançar la totalitat del cost de l’assistència tècnica en aquells casos que, a judici de la Direcció General d'Ocupació i Cooperació, siga imprescindible aquesta assistència per a la viabilitat del projecte.
Article 6
1. Podran optar per les ajudes que estableixen els articles anteriors els Centres d'Integració Sòcio-laboral que complesquen els requisits següents:
a) Acreditació de la personalitat del titular.
b) Justificar mitjançant l’informe econòmic escaient, les possibilitats de viabilitat i subsistència del Centre, per raó del compliment de les seues finalitats.
c) Justificar mitjançant l'adient informe de l’òrgan competent de Serveis Socials, l'adscripció dels treballadors, que ocupen les places subvencionades, a programes de reinserció social.
d) Realitzar les contractacions amb treballadors inscrits com a desocupats en la corresponent Oficina de Col·locació.
e) Assumir el compromís de mantenir les característiques del Centre, d'acord amb el concepte que conté el paràgraf 1r de l'article 2.
f) Assumir el compromís de mantenir el nivell d'ocupació que resulte com a conseqüència de les contractacions subvencionades, durant la seua vigència si més no.
g) Assumir el compromís de retre-hi comptes periòdicament, en els termes que preveja la resolució de concessió d'ajudes.
2. Si durant l’execució del contracte de treball es produïa el cessament del treballador contractat, en seria obligatòria la substitució per altre d'iguals característiques, per tal que siga coberta la totalitat de duració del contracte original.
En cas contrari el Centre quedarà obligat a reintegrar a la Tresoreria de la Generalitat les quantitats percebudes.
SUBVENCIONS A LA CONTRACTACIO
Article 7. Ajudes.
1. Podran obtenir una subvenció de fins 300.000 PTA les empreses, societats cooperatives i societats anònimes laborals, que contracten persones que estiguen adscrites a un programa de reinserció social informat per la Direcció General de Serveis Socials.
2. Les contractacions podran adoptar qualssevol de les modalitats establertes en la legislació laboral vigent.
3. La quantia de la subvenció serà proporcional a la jornada realitzada o a la duració del contracte, essent de 300.000 PTA quan aquesta siga d'almenys dotze mesos i a jornada ordinària.
Article 8. Requisits.
1. Els qui contracten segons aquesta Ordre, ho faran d'acord amb els requisits següents:
a) Trobar-se al corrent de pagament de llurs obligacions amb la Seguretat Social, tret que se'ls haja concedit ajornament.
b) Realitzar contractacions amb treballadors inscrits com a desocupats en la corresponent oficina de Col·locació.
c) No haver-hi amortitzat en un termini d'un any, immediatament anterior a la contractació, algun lloc de treball per expedient de regulació d'ocupació - llevat de les motivades per força major- o acomiadament declarat improcedent per sentència ferma, o reconegut com a tal en conciliació administrativa o judicial.
d) Assumir el compromís de mantenir el nivell d'ocupació que resulte com a conseqüència de les contractacions subvencionades, durant la vigència d'aquestes almenys, i en els termes que preveja la Resolució de concessió de l'ajuda.
2. Si durant l'execució del contracte de treball es produïa el cessament del treballador contractat, en seria obligatòria la substitució per altre d'iguals característiques. En cas contrari el qui contracte quedarà obligat a reintegrar a la Tresoreria de la Generalitat les quantitats percebudes.
Article 9. Procediment.
Les sol·licituds de les ajudes establertes en aquesta disposició es presentaran per triplicat exemplar en les Direccions Territorials de la Conselleria de Treball i Seguretat Social, en els models que a tal efecte establesca la Conselleria de Treball i Seguretat Social i que els facilitaran les esmentades Direccions Territorials, adjuntant a les sol·licituds la documentació que s'hi indique.
Article 10
Les Direccions Territorials analitzaran els expedients de sol·licitud de beneficis, verificant si els impresos es trobaven degudament complimentats i s'hi adjuntaven els documents que aquells especifiquen, i els trametran en el termini de cinc dies a la Direcció General d'Ocupació i Cooperació amb un informe, en els aspectes que hom considere, per a facilitar-ne la resolució.
En el supòsit que l’expedient estiga incomplet, les Direccions Territorials requeriran el sol·licitant perquè, atés l'article 71 de la Llei de Procediment Administratiu, el complete en el termini màxim de deu dies.
Article 11
La Direcció General d'Ocupació i Cooperació dictarà Resolució accedint, en tot o en part, o denegant, els beneficis sol·licitats; abans de resoldre-hi, podrà demanar els informes que crega avinents.
La Resolució dictada serà notificada al sol·licitant, i se'n trametrà còpia a la Direcció Territorial corresponent perquè se n'assabente.
Article 12
El control de les Ajudes concedides a l'empara d'aquesta Ordre correspondrà a la Conselleria de Treball i Seguretat Social, en les Direccions Territorials de la qual, els agents del PEV II, podran emetre els informes que creguen avinents en tots i en cadascun dels expedients.
Posteriorment, se’n donarà trasllat a la Comissió de Seguiment del PEV 11, creada per Decret del Consell i de la Generalitat Valenciana 8/1988, de 25 de gener, perquè ho conega i considere.
DISPOSICIO ADDICIONAL
Les subvencions que estableix aquesta disposició seran compatibles amb qualssevol altres a què puguen donar dret les contractacions realitzades.
DISPOSICIO FINAL
Aquesta Ordre vigirà l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. No obstant això, durant aquest primer any de vigència tindrà efectes des de l'1 de gener de 1988.
València, 3 de maig de 1988.
El Conseller de Treball i Seguretat Social,
MIQUEL DOMENECH I PASTOR

linea
Mapa web