Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIó de 4 d'octubre de 1994, del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, per la qual s'aproven els reglaments de règim interior de les residències juvenils La Florida, Mare de Déu del Lledó, El Maestrat i Sant Crist del Mar.

(DOGV núm. 2502 de 08.05.1995) Ref. Base de dades 1016/1995

RESOLUCIó de 4 d'octubre de 1994, del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, per la qual s'aproven els reglaments de règim interior de les residències juvenils La Florida, Mare de Déu del Lledó, El Maestrat i Sant Crist del Mar.
L'Institut Valencià de la Joventut, entitat de dret públic, adscrit a la Conselleria de Cultura, creat per la Llei de la Generalitat Valenciana 4/1989, de 26 de juny, té entre les seues funcions les de planificar, gestionar, crear i mantenir els albergs, les residències, els camps de treball, els campaments, les cases de joventut i les instal·lacions juvenils en general de la Generalitat.
L'article 13 de l'Ordre de 25 de juliol de 1991, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual s'estableixen les normes reguladores del funcionament de les residències juvenils de la Generalitat Valenciana, estableix que cada residència juvenil disposarà d'un reglament de règim intern que serà aprovat per l'Institut Valencià de la Joventut.
En virtut d'això, i d'acord amb les funcions que m'han estat conferides per l'article 7 de la Llei 4/1989, de 26 de juny, resolc:
Article únic
Aprovar els reglaments de règim intern de les residències juvenils de La Florida, Mare de Déu del Lledó, El Maestrat i Sant Crist del Mar, que s'inclouen respectivament en els annexos I, II, III i IV.
DISPOSICIó FINAL
Aquesta resolució entrarà en vigor el mateix dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Contra aquesta resolució, que no esgota la via administrativa, es pot interposar un recurs ordinari davant de la Conselleria de Cultura, en el termini d'un mes comptador a partir de la data de la seua publicació, d'acord amb el que preveu la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
València, 4 d'octubre de 1994.- El director general de l'Ivaj: Joan Calabuig i Rull.
ANNEX I
Reglament de Règim Intern de la Residència
Universitària i Alberg Juvenil La Florida
La residència juvenil i alberg La Florida és un centre públic que la Generalitat posa al servei dels joves, els fins de la qual estan especificats en l'Ordre de 25 de juliol de 1991, de la Conselleria de Cultura.
CAPíTOL I
Denominació i distintiu
Article primer. Denominació
Aquesta residència respon al nom de residència Universitària Alberg Juvenil La Florida.
Article segon. Distintiu
El distintiu de la residència estarà format pel propi de la Generalitat Valenciana, compost per una franja roja en la part superior, en què constarà en lletres blanques, la denominació Generalitat Valenciana-Conselleria de Cultura-Institut Valencià de la Joventut. En la part inferior, composta per una franja grisa, figurarà el nom de la residència. Així mateix, en la part central, s'inclourà el distintiu de l'Institut Valencià de la Joventut, tot això d'acord amb el que disposa la normativa vigent sobre els tipus i caràcters de lletra, les mides i els colors que s'hi han d'usar.
CAPíTOL II
Dels residents
Article tercer. Admissió
És competència del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, resoldre sobre l'admissió de residents, atenent la proposta baremada de la comissió constituïda a l'efecte i d'acord amb la resolució per la qual es publica anualment la convocatòria de places de les residències juvenils de la Generalitat Valenciana.
Una vegada admesos els residents, la seua condició està supeditada a l'acceptació de les disposicions que regulen les residències, a les normes de règim intern i altres normes complementàries, segons l'article seté de l'Ordre de 25 de juliol de 1991, de la Conselleria de Cultura.
Article quart. Drets
D'acord amb els fins que han de complir les residències, i que estan determinats en l'ordre esmentada, els residents tindran dret a:
a) Rebre una informació suficient i adequada sobre l'organització, el contingut i les exigències de les normes de funcionament i de règim intern de la residència universitària alberg juvenil La Florida.
b) Fer ús i gaudir adequadament de totes les instal·lacions i les dependències que posseïsca la residència.
c) Elegir i ser elegits membres dels òrgans de representació i participació dels residents.
d) Ser respectats en les hores d'estudi i descans.
e) Formular davant la direcció totes les iniciatives, els suggeriments i les reclamacions que consideren necessàries, tant de manera individual com a través dels seus representants a la Junta de Residents.
f) Participar, en la mesura de les seues possibilitats i afeccions, en les activitats sòcio-culturals, esportives i recreatives que organitze l'Ivaj.
Article cinqué. Deures
Tots els residents tenen el deure::
a) Observar una conducta cívica, ètica i higiènica, pròpia d'una actitud de voluntat convivencial lliurement assumida.
b) Conéixer, acceptar i complir les normes de règim intern de la residència.
c) Abonar les quotes fixades, i dins dels terminis previstos, d'acord amb les normes establertes en la convocatòria anual.
d) Obtenir un rendiment acadèmic acceptable.
e) Tenir cura de l'edifici, les instal·lacions, el mobiliari i el material.
CAPíTOL III
De la Junta de Residents
Article sisé. Concepte
La Junta de Residents és un òrgan consultiu i assessor de la direcció, a través del qual es canalitzen les idees i les aspiracions dels residents, en matèria d'activitats i convivència residencial. Hi estaran representats tots els residents, segons els criteris establerts en aquesta resolució.
Article seté. Composició
La Junta estarà integrada pel 5% de tots els residents, en representació proporcional a les plantes i als blocs.
El/la director/a de la residència serà membre nat de la Junta de Residents, amb veu però sense vot.
Article vuité. Procediment electoral
L'elecció es durà a terme anualment, al mes d'octubre, i es fixarà un període de 15 dies per a la presentació de les candidatures.
La mesa electoral estarà composta pel director i dos residents elegits per sorteig.
En cas de no presentar-s'hi cap candidat, tots els residents seran electors i elegibles, però serà voluntari acceptar el càrrec.
Acabada la votació i realitzat l'escrutini dels vots emesos, es procedirà a la proclamació dels candidats o residents que hagen obtingut la majoria simple. En cas d'igualtat hi serà proclamat el candidat més antic a la residència.
Una vegada proclamats els membres, i en un termini de 48 hores, es constituirà la Junta en sessió extraordinària per elegir, entre tots els membres, el/la president/a i el/la vice-president/a.
El/la secretari/ària serà designat pel/per la president/a i estendrà una acta de totes les reunions, en un llibre segellat a tal efecte.
El/la president/a de la Junta convocarà, en proposarà l'ordre del dia i presidirà les sessions de la Junta.
Article nové. Reunions
La Junta podrà ser convocada pel president/a, pel director/a de la residència o a petició d'una tercera part dels seus membres.
De tots els temes tractats, com també dels acords, hauran de ser-ne informats tots els residents.
Article deu. Funcions
Són funcions de la Junta de Residents:
a) Proposar criteris d'elaboració o de reforma del reglament de règim intern.
b) Expressar l'opinió dels residents en tot allò que afecte la residència.
c) Proposar el programa anual d'activitats, d'acord amb les preferències dels residents.
d) Col·laborar en la tasca convivencial de la residència i en les activitats.
e) Ser informada i escoltada en aquells aspectes que s'establisquen en el règim disciplinari.
CAPíTOL IV
De les normes de convivència i de l'ús de les instal·lacions
Article onze. Horari
Per tal d'harmonitzar totes les activitats residencials, de manera que hi haja la possibilitat de complir amb la finalitat de l'estada a la residència, i per tal d'evitar en la mesura que siga possible la interferència dels drets dels uns amb els d'altres, al principi de cada curs escolar s'establirà un horari tipus per a totes les dependències de la residència, que estarà exposat al tauler d'anuncis i se'n procurarà en tot moment l'observança i la puntualitat.
Article dotze. Habitacions
Les habitacions són llocs d'estudi i descans, privades i d'ús exclusiu dels seus ocupants, la resta dels residents hauran d'abstenir-se d'entrar-hi sense permís exprés.
Podran ser decorades pels residents, sempre que això no en represente un deteriorament.
Són prohibits, per motius de seguretat, els aparells de calor elèctrics o d'altre combustible.
Les habitacions es mantindran netes i ordenades, i sempre es facilitarà el treball al personal de servei.
L'ús de ràdios, televisors, ordinadors, etc. haurà de fer-se amb discreció, per evitar de pertobar el descans o l'estudi dels companys.
Els ocupants de les habitacions són, alhora, responsables directes dels danys que s'hi produïsquen. Les despeses de reposició o pintura aniran al seu càrrec.
La residència no pot fer-se responsable de la falta d'efectes personals que puga produir-s'hi.
Article tretze. Cafeteria
La cafeteria és un servei de la residència destinat a l'ús col·lectiu dels residents, on s'observarà una conducta cívica, higiènica i de respecte dels bons costums.
La persona encarregada de la cafeteria establirà, d'acord amb la direcció i tenint en compte el contracte i els preus que hauran de regir-hi, que podran ser revisats periòdicament.
Article catorze. Menjador
El menjador de la residència funciona pel sistema d'autoservei; els residents hauran de retirar i tornar les safates i els coberts que hi utilitzen. S'hi observaran les normes naturals de comportament i es procurarà assistir correctament vestit.
No s'hi servirà cap menjar fora de l'horari previst, excepte en cas de malaltia i amb l'autorització de la direcció de la residència.
Els residents no podran retirar material de parament del menjador.
Article quinze. Cuina, intendència, bugaderia i magatzem
Els residents no tindran accés a les dependències destinades a l'ús d'aquests serveis per raons d'higiene i de seguretat. El personal encarregat de les dependències esmentades se'n responsabilitzarà del compliment.
Article setze. Biblioteca
És el lloc destinat a la lectura i a l'estudi. S'hi procurarà mantenir silenci i un comportament correcte per al millor compliment dels seus fins.
La biblioteca estarà a disposició de tots els residents i els joves del barri, des de les 8.00 a les 21.00 hores, llevat de les èpoques d'exàmens, durant les quals, per als residents i amb l'autorització pertinent, podrà estar oberta tant de temps com calga.
Article disset. Instal·lacions esportives
La residència disposa de dues pistes esportives cobertes per a l'ús i el gaudi dels residents i joves del barri que ho sol·liciten en horaris coordinats.
Article divuit. Sala de televisió i tertúlia
Aquesta residència disposa de dues sales de televisió i vuit saletes de tertúlia, que estan a disposició de tots els residents i alberguistes com a llocs d'esbarjo i esplai; s'hi respectarà, quant al volum de so i el to de veu, el silenci preceptiu de les zones de dormitori on estan ubicades.
Article dinou. Visites i convidats
Les visites i els convidats no podran accedir a les dependències personals, sense l'autorització del resident-col·laborador responsable de la planta, amb permissibilitat fins a les 20.00 hores.
Article vint. Absències de la residència
Per raons de funcionament, és preceptiu que tots els residents que hagen d'absentar-se durant el període acadèmic (caps de setmana i festius) i sobretot al final, s'inscriguen en una llista que, a tal efecte, estarà a disposició en la recepció de la residència.
Article vint-i-un. Assistència mèdica
Cada resident, quan s'hi incorpore, haurà de ser portador de la fotocòpia de la cartilla de la Seguretat Social o de la companyia privada en la qual els seus pares estiguen inscrits.
La residència disposarà d'una farmaciola en recepció per a primers auxilis.
Article vint-i-dos. Equipament personal
Cada resident, quan s'hi incorpore, haurà de portar l'equipament de roba de llit (llençols i fundes de coixí) com també els seus propis objectes d'ús personal i de vestir.
CAPíTOL V
Del règim disciplinari
Article vint-i-tres. Generalitats
Es considera falta, tota acció o omissió efectuada per qualsevol resident o alberguista que altere el funcionament normal de la residència i la convivència pacífica amb els altres residents, o que produïsca algun dany en els béns de la residència o en les instal·lacions.
A fi d'imposar les sancions corresponents, les faltes es classifiquen en lleus, greus i molt greus.
Article vint-i-quatre. Faltes lleus
Es consideren faltes lleus:
a) No respectar el silenci corresponent en les zones de descans i d'estudi.
b) Causar desperfectes en les instal·lacions, els mobles o qualsevol altre bé de la residència.
c) Alterar el funcionament normal de la residència o obstaculitzar amb la seua conducta les activitats que s'hi realitzen.
Article vint-i-cinc. Faltes greus
Es consideren faltes greus:
a) Incórrer en diverses faltes lleus.
b) Els actes que causen greus desperfectes en les instal·lacions o el mobiliari de la residència i que ocasionen despeses extraordinàries.
c) La incorrecció amb els altres residents, els alberguistes o el personal del centre, que comporte un menyscabament a la seua dignitat o descrèdit.
d) Les accions o les conductes que comporten un perill o risc per a la integritat física o dignitat personal d'altres residents o alberguistes.
e) L'incompliment de les obligacions acadèmiques.
Article vint-i-sis. Faltes molt greus
Es consideren faltes molt greus:
a) Incórrer en diverses faltes greus.
b) La manca d'obediència formal, pública i reiterada als òrgans de direcció i govern del centre.
c) Qualsevol supòsit dels concretats en l'article anterior que, a judici de la direcció, mereixera el qualificatiu de molt greu.
Article vint-i-set. Sancions
Atenent la menor o major gravetat de les faltes, es podran imposar les sancions següents:
a) Faltes lleus: amonestació verbal.
b) Faltes greus: des de l'amonestació verbal fins a l'advertiment d'expulsió per escrit.
c) Faltes molt greus: des de l'advertiment d'expulsió, fins a l'expulsió temporal o definitiva.
Article vint-i-vuit. òrgans competents
Els òrgans competents per a la qualificació de les faltes i la imposició de les sancions pertinents seran:
a) En les faltes lleus, la direcció del centre.
b) En les faltes greus, la direcció del centre (en el cas de considerar-se merescut l'advertiment d'expulsió, s'informarà i escoltarà la Junta de Residents).
c) En les faltes molt greus, la direcció del centre, una vegada escoltada la Junta de Residents, amb audiència de l'infractor.
En aquelles que comporten l'expulsió del centre, caldrà la resolució del Director General de l'Ivaj.
Article vint-i-nou. Observacions finals
Els residents assumiran les normes que especifica aquest reglament de règim intern, que no pretén esgotar els drets ni els deures dels residents i alberguistes, sinó la integració de tots en la vida residencial i complir els fins establerts per a les residències juvenils i els albergs.
DISPOSICIó FINAL
La iniciativa de reforma d'aquest reglament correspondrà a la direcció del centre o a la Junta de Residents.
Qualsevol modificació d'aquest reglament haurà de ser aprovada pel director de l'Institut Valencià de la Joventut.
ANNEX II
Reglament de Règim Intern de la Residència Juvenil Mare de Déu del Lledó
La residència juvenil Mare de Déu del Lledó és un centre públic que la Generalitat Valenciana posa al servei dels joves, els fins de la qual estan especificats en l'Ordre de 25 de juny de 1991, de la Conselleria de Cultura.
CAPíTOL I
Denominació i distintiu
Article primer. Denominació
Aquesta residència juvenil respon a la denominació de Mare de Déu del Lledó.
Article segon. Distintiu
El distintiu de la residència estarà format pel propi de la Generalitat Valenciana, compost per una franja roja en la part superior, en què constarà en lletres blanques, la denominació Generalitat Valenciana-Conselleria de Cultura-Institut Valencià de la Joventut. En la part inferior, composta per una franja grisa, figurarà el nom de la residència. Així mateix, en la part central, s'inclourà el distintiu de l'Institut Valencià de la Joventut. Tot això d'acord amb el que disposa la normativa vigent sobre els tipus i caràcters de lletra, les mides i els colors que s'hi han d'utilitzar.
CAPíTOL II
Dels residents
Article tercer. Admissió
És competència del director general de l'Institut Valencià de la Joventut resoldre sobre l'admissió de residents, tot atenent la proposta de la comissió, segons la convocatòria anual elaborada per l'Ivaj.
Una vegada admesos els residents, la seua condició està supeditada a l'acceptació de les disposicions que regulen les residències, a les normes de règim intern i altres normes complementàries, segons estableix l'article seté de l'Ordre de 25 de juny de 1991, de la Conselleria de Cultura.
Article quart. Drets
Els residents tindran dret a:
a) Rebre una informació suficient i adequada sobre l'organització, el contingut i les exigències de les normes de funcionament i sobre el reglament de règim intern.
b) Fer ús i gaudir adequadament de totes les instal·lacions i les dependències que tinga la residència.
c) Formular davant la direcció totes les iniciatives, els suggeriments i les reclamacions que consideren oportunes, tant de forma individual com a través dels seus representants.
d) Participar en la mesura de les seues possibilitats i afeccions, en les activitats sòcio-culturals, esportives i recreatives organitzades per l'Ivaj.
Article cinqué. Deures
Els residents tenen els deures següents:
a) Observar una conducta cívica, ètica i higiènica, pròpia d'una actitud de voluntat convivencial, lliurement assumida.
b) Conéixer, acceptar i complir les normes del reglament de règim intern.
c) Tenir cura de l'edifici, les instal·lacions, el mobiliari i el material.
d) Abonar les quotes fixades, dins dels terminis previstos, d'acord amb les normes establertes en la convocatòria.
e) Obtenir un rendiment acadèmic acceptable.
CAPíTOL III
De la Junta de Residents
Article sisé. Concepte
La Junta de Residents és un òrgan consultiu i assessor de la direcció, a través del qual es canalitzen les idees i les aspiracions dels residents, en matèria d'activitats i convivència residencial. Hi seran representats tots els residents.
Article seté. Composició
La Junta de Residents estarà composta per representants de tots els cursos o grups d'estudis semblants, de manera que es mantinga la proporció a 1/20 o fracció.
Aquesta Junta tindrà un/a president/a, un/a vice-president/a, un/a secretari/ària i quatre vocals.
Article vuité. Procediment electoral
L'elecció es durà a terme al mes d'octubre.
Tots els residents són electors i elegibles, i es fixarà cada curs escolar el sistema a utilitzar dependent dels estudis dels residents.
Cada representant serà elegit per majoria i en cas d'igualtat de vots, es resoldrà per antiguitat o edat.
Els càrrecs representatius de la Junta seran elegits pels seus components.
Article nové. Reunions
La Junta podrà ser convocada pel president, pel director de la residència o a petició d'un 1/3 dels seus membres.
De tots els temes tractats, com també dels acords, s'estendrà una acta i hauran de ser informats tots els residents.
Article deu. Funcions
Són funcions de la Junta de Residents:
a) Proposar criteris per a l'elaboració del reglament de règim intern.
b) Expressar l'opinió dels residents en tot allò que afecte la residència.
c) Col·laborar en la tasca convivencial de la residència i en les activitats complementàries i culturals d'aquesta.
d) Proposar el programa anual d'activitats, d'acord amb les preferències dels residents.
e) Ser informada i escoltada en els aspectes que s'estableixen en el règim disciplinari.
CAPíTOL IV
De les normes de convivència i de l'ús de les instal·lacions
Article onze. Estudis
Els llocs d'estudi podran ser la biblioteca, les aules i les habitacions.
En qualsevol dels tres llocs indicats, i a les hores que s'especificarà en cada curs, caldrà guardar sempre el màxim silenci possible, per tal de respectar el dret dels altres a un ambient adequat per a poder estudiar.
Article dotze. Biblioteca
La biblioteca és un lloc d'estudi i de consulta, i, com a tal, durant l'horari en què estiga oberta, es guardarà silenci.
Està totalment prohibit traure llibres sense l'autorització prèvia del bibliotecari.
Article tretze. Dormitoris
Són llocs privats d'ús exclusiu per als seus ocupants, la resta dels residents s'abstindran d'entrar-hi, sense permís exprés.
Els dormitoris podran ser decorats pels residents, sempre que això no en represente un deteriorament.
Els dormitoris es mantindran nets i ordenats, tot facilitant en cada moment el treball al personal de neteja.
L'ús de ràdios, magnetòfons, etc. haurà de fer-se amb discreció, per no pertorbar el descans o l'estudi dels residents.
La residència no pot responsabilitzar-se de la manca d'efectes personals que puga produir-s'hi.
Article catorze. Aules
Es procurarà tenir les aules netes i ordenades.
Durant les hores d'estudi, s'hi guardarà silenci.
Article quinze. Sales d'estar i televisió
La sala d'estar és el lloc d'esbarjo on els residents acudeixen per a xerrar, jugar al tennis de taula, als escacs, al billar, etc., o per veure-hi la televisió.
Atés que el tipus d'activitats que s'hi poden realitzar és molt variat, i en molts casos difícil de compaginar, es procurarà en tot moment respectar els altres, de tal manera que quan coincidisquen diversos residents i estiguen practicant activitats diferents, s'haurà d'intentar que totes siguen compatibles i, quan tot això no siga possible, predominaran els interessos de la majoria. Tot això, és clar, dins del clima de tolerància i comprensió que ha de regnar en una comunitat educativa de les característiques d'aquesta residència.
Article setze. Menjador
El funcionament del menjador serà de semi-autoservei.
Es procurarà ser puntual a l'hora del començament dels menjars.
Al menjador es procurarà mantenir una conducta educada, tenint cura sempre de la higiene, la neteja i l'ordre.
La no assistència als menjars s'haurà d'informar amb temps suficient.
Article disset. Instal·lacions esportives
Aquesta residència disposa d'una pista poliesportiva i d'un gimnàs.
La seua utilització serà lliure a les hores i els dies que s'especifique al començament de cada curs escolar.
Per a poder utilitzar la pista o el gimnàs fora de les hores assenyalades s'haurà de demanar autorització a la direcció.
En el cas del gimnàs, ateses les característiques pròpies d'aquest tipus d'instal·lació, l'ús en serà més restringit, i es procurarà en tot moment que aquest ús no siga perillós o perjudicial.

Article divuit. Altres dependències
En totes aquelles dependències que no siguen d'ús exclusiu dels residents, com també als despatxos, les oficines, la cuina, el safareig, l'armari rober, els magatzems, etc. caldrà autorització expressa per a entrar-hi.
Article dinou. Prohibicions
Està totalment prohibit, tenir i consumir begudes alcohòliques.
Article vint. Desperfectes
Un dels deures del resident és tenir cura de l'edifici, les instal·lacions, el mobiliari i el material de la residència.
El resident que amb una conducta negligent o intencionada cause algun desperfecte, ha de fer-se'n càrrec.
Així mateix, haurà de comunicar tots els desperfectes que observe, per tal que puguen ser reparats.
Article vint-i-un. Trasllat de material
El material o el mobiliari de la residència no es podrà traslladar del lloc on estiga, sense autorització prèvia.
Article vint-i-dos. Permisos
Els residents menors d'edat no podran absentar-se de la residència, excepte en horari lectiu, sense l'autorització corresponent.
Els caps de setmana la residència romandrà tancada.
Article vint-i-tres. Visites i telefonades
Els pares, els familiars o els amics dels residents podran visitar-los o cridar-los per telèfon qualsevol dia, però no podran accedir a les dependències personals sense l'autorització corresponent. No obstant això, en cada curs escolar es fixarà un horari, per tal d'harmonitzar els interessos de tots.
Article vint-i-quatre. Equipament personal
Els residents, el dia que s'hi incorporen, hauran de portar dos jocs de llençols i fundes de coixí.
A la residència no hi ha servei de bugaderia.
Article vint-i-cinc. Assistència mèdica
L'assistència mèdica, com també les atencions d'urgència o els possibles internaments en clíniques i hospitals, aniran a càrrec del resident, per la qual cosa, en incorporar-s'hi, haurà de dur amb ell una fotocòpia de la cartilla de la Seguretat Social dels seus pares en la qual figure com a beneficiari, o bé, el justificant necessari en el cas que tinga algun altre tipus d'assegurança.
La residència disposarà d'una farmaciola per a aquelles emergències que no revestisquen gravetat.
Article vint-i-sis. Horari
Per tal d'harmonitzar totes les activitats residencials, de manera que hi haja possibilitat de complir amb la finalitat de l'estada en la residència, i per tal d'evitar tant com siga possible la interferència dels deures dels uns amb els altres, al principi de cada curs escolar s'establirà un horari.
Per a això es tindran en compte totes les circumstàncies, i es faran prevaldre aquelles que no depenguen de la mateixa residència, com ara els horaris dels centres oficials, la jornada laboral, etc.
CAPíTOL V
Del règim disciplinari
Article vint-i-set. Generalitats
Es considera falta tota acció o omissió efectuada per qualsevol resident o alberguista, que altere el funcionament normal de la residència i la convivència pacífica amb els altres residents, o produïsca algun dany als béns de la residència o en les seues instal·lacions.
A fi d'imposar les sancions corresponents, les faltes es classifiquen en lleus, greus i molt greus.
Article vint-i-vuit. Faltes lleus
Es consideren faltes lleus:
a) No respectar el silenci adequat en les zones de descans i estudi.
b) Causar desperfectes a les instal·lacions, els mobles o qualsevol altre bé de la residència.
c) Alterar el funcionament normal de la residència o obstaculitzar amb la seua conducta les activitats que s'hi realitzen.
Article vint-i-nou. Faltes greus
Es consideren faltes greus:
a) Incórrer en diverses faltes lleus.
b) Els actes que causen greus desperfectes a les instal·lacions o al mobiliari de la residència i que ocasionen despeses extraordinàries.
c) La incorrecció amb els altres residents, els alberguistes o amb el personal del centre, que comporte menyscabament a la dignitat o al descrèdit.
d) Les accions o les conductes que comporten un perill o risc per a la integritat física o dignitat personal d'altres residents o alberguistes.
e) L'incompliment de les obligacions acadèmiques.
Article trenta. Faltes molt greus
Es consideren faltes molt greus:
a) Haver incorregut en diverses faltes greus.
b) La manca d'obediència formal, pública i reiterada, als òrgans de direcció i de govern del centre.
c) Qualsevol supòsit dels contemplats en l'article anterior que meresca el qualificatiu de molt greu.
Article trenta-un. De les sancions
Atenent la major gravetat de la falta, es podran imposar les sancions següents:
a) Faltes lleus: amonestació verbal.
b) Faltes greus: des de l'amonestació verbal fins a l'advertiment d'expulsió.
c) Faltes molt greus: des de l'advertiment d'expulsió fins a l'expulsió temporal o definitiva.
Article trenta-dos. òrgans competents
Els òrgans competents per a la qualificació de les faltes i la imposició de sancions pertinents seran:
a) En les faltes lleus, la direcció de la residència.
b) En les faltes greus, la direcció de la residència.
En cas de considerar-se merescut l'advertiment d'expulsió, serà informada i escoltada la Junta de Residents.
c) En les faltes molt greus, que comporten l'expulsió de la residència, serà necessària la resolució del director General de l'Ivaj.
Article trenta-tres. Observacions
Els residents assumiran les normes que especifica aquest reglament de règim intern, que no pretén esgotar els drets ni els deures dels residents i dels alberguistes, sinó la integració de tots a la vida residencial, i complir les finalitats establertes per a les residències juvenils i els albergs.
DISPOSICIó FINAL
Qualsevol modificació d'aquest reglament haurà de ser aprovada pel director general de l'Ivaj.
ANNEX III
Reglament de Règim Intern
Residència Juvenil El Maestrat
La residència juvenil El Maestrat és un centre públic que la Generalitat Valenciana posa al servei dels joves i les finalitats de la qual estan especificades en l'ordre, de 25 de juny de 1991, de la Conselleria de Cultura.
CAPíTOL I
Denominació i distintiu
Article primer. Denominació
Aquesta residència juvenil respon a la denominació El Maestrat.
Article segon. Distintiu
El distintiu de la residència estarà format pel propi de la Generalitat Valenciana, compost per una franja roja en la part superior, en què constarà en lletres blanques, la denominació Generalitat Valenciana-Conselleria de Cultura-Institut Valencià de la Joventut. En la part inferior, composta per una franja grisa, figurarà el nom de la residència. Així mateix, en la part central, s'inclourà el distintiu de l'Institut Valencià de la Joventut; tot això conformement amb el que disposa la normativa vigent sobre els tipus i caràcters de lletra, les mides i els colors que han d'utilitzar-s'hi.
CAPíTOL II
Dels residents
Article tercer. Admissió
És competència del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, resoldre sobre l'admissió de residents, atenent la proposta de la comissió, segons la convocatòria anual, elaborada per l'Ivaj.
Una vegada admesos els residents, la seua condició està supeditada a l'acceptació de les disposicions que regulen les residències, a les normes de règim intern i a altres normes complementàries, segons exposa l'article seté de l'ordre, de 25 de juny de 1991, de la Conselleria de Cultura.
Article quart. Drets
Els residents tindran dret a:
a) Rebre una informació suficient i adequada sobre l'organització, el contingut i les exigències de les normes de funcionament i sobre el reglament de règim intern.
b) Fer ús i gaudir adequadament de totes les instal·lacions i les dependències que posseïsca la residència.
c) Formular davant de la direcció totes les iniciatives, els suggeriments i les reclamacions que consideren oportunes, tant de forma individual com a través dels seus representants.
d) A participar en la mesura de les seues possibilitats i afeccions, en les activitats sòcio-culturals, esportives i recreatives que organitze l'Ivaj.
Article cinqué. Deures
Els residents tenen els següents deures:
a) Observar una conducta cívica, ètica i higiènica, pròpia d'una actitud de voluntat convivencial, lliurement assumida.
b) Conéixer, acceptar i complir les normes del reglament de règim intern.
c) Tenir cura de l'edifici, les instal·lacions, el mobiliari i el material.
d) Abonar les quotes fixades i en els terminis previstos, d'acord amb les normes establertes en la convocatòria.
e) Obtenir un rendiment acadèmic acceptable.
CAPíTOL III
De la Junta de Residents
Article sisé. Concepte
La Junta de Residents és un òrgan consultiu i assessor de la direcció, a través del qual es canalitzen les idees i les aspiracions dels residents, en matèria d'activitats i convivència residencial. Hi estaran representats tots els residents.
Article seté. Composició
La Junta de Residents estarà composta per representants de tots els cursos o grups d'estudis semblants, de manera que es mantinga la proporció d'1/20 o fracció.
Aquesta Junta tindrà un/a president/a, un/a vice-president/a, un/a secretari/ària i quatre vocals.
Article vuité. Procediment electoral
L'elecció es durà a terme al mes d'octubre.
Tots els residents són electors i elegibles, i cada curs escolar es fixarà el sistema a utilitzar, tot dependent dels estudis dels residents.
Cada representant serà elegit per majoria i en cas d'igualtat de vots, es resoldrà per antiguitat o edat.
Els càrrecs representatius de la Junta seran elegits pels seus components.
Article nové. Reunions
La Junta podrà ser convocada pel president, el director de la residència o a petició d'1/3 dels membres.
De tots els temes tractats, com també dels acords, s'estendrà una acta, i hauran de ser informats tots els residents.
Article deu. Funcions
Són funcions de la Junta de Residents:
a) Proposar criteris per a l'elaboració del reglament de règim intern.
b) Expressar l'opinió dels residents en tot allò que afecte la residència.
c) Col·laborar en la tasca convivencial de la residència i en les seues activitats complementàries i culturals.
d) Proposar el programa anual d'activitats, d'acord amb les preferències dels residents.
e) Ser informada i escoltada en els aspectes que s'estableixen en el règim disciplinari.
CAPíTOL IV
De les normes de convivència i de l'ús de les instal·lacions
Article onze. Estudis
Els llocs d'estudi podran ser la biblioteca, les aules i les habitacions.
En qualsevol dels tres llocs indicats, i a les hores que s'especificarà en cada curs, haurà de guardar-se sempre el major silenci possible, per tal de respectar el dret dels altres a un ambient adequat per a poder estudiar.
Article dotze. Biblioteca
És un lloc d'estudi i de consulta, i, com a tal, durant l'horari en què romanga oberta, es guardarà silenci.
Està totalment prohibit traure'n llibres sense l'autorització prèvia del bibliotecari.
Article tretze. Dormitoris
Són llocs privats d'ús exclusiu per als seus ocupants, la resta dels residents s'abstindran, doncs, d'entrar-hi, sense rebre'n permís exprés.
Els dormitoris podran ser decorats pels residents, sempre que això no hi represente un deteriorament.
Els dormitoris es mantindran nets i ordenats, i es facilitarà en tot moment el treball al personal de neteja.
L'ús de ràdios, magnetòfons, etc., haurà de fer-se amb discreció, per no pertorbar el descans o l'estudi dels residents.
La residència no es responsabilitzarà de la falta d'efectes personals que puga produir-s'hi.
Article catorze. Aules
S'intentarà tenir-les netes i ordenades.
Durant les hores d'estudi, s'hi guardarà silenci.
Article quinze. Sala d'estar i televisió
La sala d'estar és la dependència d'ús col·lectiu i convivencial, destinada a ser lloc de recreació i esbarjo per al temps lliure, entesa com a lloc per a practicar jocs de saló, i alhora com a sala de televisió, de projecció, i fins i tot com a sala de reunions o activitats comunitàries.
Sempre s'evitaran els sorolls molestos i s'hi realitzarà l'activitat majoritària.
Article setze. Menjador
El menjador de la residència funciona pel sistema d'autoservei, els residents han de retirar i tornar les safates i els coberts que hi utilitzen. S'hi observaran les normes naturals de comportament i es procurarà assistir correctament vestit.
No es servirà cap menjar fora de l'horari previst, llevat de cas de malaltia i amb l'autorització de la direcció de la residència.
No es permet als residents retirar material de parament del menjador.
Article disset. Altres dependències
Els residents no tindran accés a les dependències de la cuina, la intendència, els magatzems ni a les d'ús exclusiu del personal del servei.
De la mateixa manera, no tindran accés a les dependències administratives, llevat que siga per raons concretes relacionades amb el seu funcionament.
Article divuit. Prohibicions
Està totalment prohibit, tenir i consumir begudes alcohòliques.
Article dinou. Desperfectes
Un dels deures del resident és tenir cura de l'edifici, les instal·lacions, el mobiliari i el material de la residència.
El resident que, amb la seua conducta negligent o intencionada, hi cause algun desperfecte, es farà càrrec de les conseqüències que se'n deriven.
Així mateix, ha de comunicar tots aquells desperfectes que observe per tal que puguen ser reparats.
Article vint. Mobiliari
El material mobiliari de la residència no es podrà traslladar del lloc on estiga, sense autorització prèvia.
Article vint-i-un. Permisos
Els residents menors d'edat no podran absentar-se de la residència, excepte en horari lectiu, amb l'autorització corresponent.
Els caps de setmana la residència romandrà tancada.
Article vint-i-dos. Visites i telefonades
Els pares, familiars o amics dels residents podran visitar-los o telefonar-los qualsevol dia, però no podran accedir a les dependències personals sense l'autorització corresponent. No obstant això, en cada curs escolar es fixarà un horari, per tal d'harmonitzar els interessos de tots.
Article vint-i-tres. Equipament personal
Els residents, el dia de la seua incorporació hauran de portar dos jocs de llençols i fundes de coixins.
A la residència, no hi ha servei de bugaderia.
Article vint-i-quatre. Assistència mèdica
L'assistència mèdica, com també les atencions d'urgència o els possibles internaments en clíniques i hospitals, aniran a càrrec del resident, per la qual cosa en fer-hi la incorporació, haurà de dur amb ell una fotocòpia de la cartilla de la Seguretat Social dels seus pares en la qual figure com a beneficiari, o bé, el justificant necessari en cas que tinga un altre tipus d'assegurança.
La residència disposarà d'una farmaciola per a aquelles emergències que no revestisquen gravetat.
Article vint-i-cinc. Horari
Per tal d'harmonitzar totes les activitats residencials de manera que hi haja possibilitat de complir amb la finalitat de l'estada a la residència, i per tal d'evitar, tant com es puga, la interferència dels deures dels uns amb els altres, al començament de cada curs escolar s'establirà un horari.
Per a això es tindran en compte totes les circumstàncies, i prevaldran aquelles que no depenguen de la mateixa residència, com ara els horaris dels centres oficials, la jornada laboral, etc.
CAPíTOL V
Del règim disciplinari
Article vint-i-sis. Generalitats
Es considera falta tota acció o omissió, efectuada per qualsevol resident o alberguista, que altere el funcionament normal de la residència i la convivència pacífica amb els altres residents, o produïsca algun dany als béns de la residència o a les instal·lacions.
A fi d'imposar les sancions corresponents, les faltes es classifiquen en: lleus, greus i molt greus.
Article vint-i-set. Faltes lleus
Es consideren faltes lleus:
a) No respectar el silenci que cal a les zones de descans i d'estudi.
b) Causar desperfectes a les instal·lacions, als mobles o a qualsevol altre bé de la residència.
c) Alterar el funcionament normal de la residència o obstaculitzar, amb la seua conducta, les activitats que s'hi desenvolupen.
Article vint-i-vuit. Faltes greus
Es consideren faltes greus:
a) Incórrer en diverses faltes lleus.
b) Els actes que causen desperfectes greus a les instal·lacions o al mobiliari de la residència i que ocasionen despeses extraordinàries.
c) La incorrecció amb els altres residents, alberguistes o personal del centre, que comporte menyscabament a la seua dignitat o descrèdit.
d) Les accions o les conductes que comporten un perill o risc per a la integritat física o la dignitat personal d'altres residents o alberguistes.
e) L'incompliment de les obligacions acadèmiques.
Article vint-i-nou. Faltes molt greus
Es consideren faltes molt greus.
a) Haver incorregut en diverses faltes greus.
b) La manca d'obediència formal, pública i reiterada, als òrgans de direcció i de govern del centre.
c) Qualsevol supòsit dels previstos en l'article anterior que meresquen el qualificatiu de molt greu.
Article trenta. De les sancions
Atenent a la major gravetat de la falta, es podran imposar les sancions següents:
a) Faltes lleus: amonestació verbal.
b) Faltes greus: des de l'amonestació verbal fins a l'advertiment d'expulsió.
c) Faltes molt greus: des de l'advertiment d'expulsió fins a l'expulsió temporal o definitiva.
Article trenta-un. òrgans competents
Els òrgans competents per a la qualificació de les faltes i la imposició de les sancions pertinents seran:
a) En les faltes lleus, la direcció de la residència.
b) En les faltes greus, la direcció de la residència.
En el cas que l'advertiment d'expulsió es considere merescut, s'informarà i s'escoltarà la Junta de Residents.
c) En les faltes molt greus, que comporten l'expulsió de la residència, caldrà la resolució del director general de l'Ivaj.
Article trenta-dos. Observacions
Els residents assumiran les normes que aquest reglament de règim intern especifica, el qual no pretén esgotar els drets ni els deures dels residents, sinó la integració de tots a la vida residencial, i complir els objectius establerts per a les residències juvenils i els albergs.
DISPOSICIó FINAL
Qualsevol modificació d'aquest reglament haurà de ser aprovada pel director general de l'Ivaj.
ANNEX IV
Reglament de Règim Intern
de la Residència Juvenil Sant Crist Del Mar

La residència juvenil Sant Crist del Mar és un centre públic que la Generalitat Valenciana posa al servei dels joves, i els fins del qual estan especificats en l'Ordre de 25 de juliol del 1991, de la Conselleria de Cultura.
CAPíTOL I
Denominació i distintiu
Article primer. Denominació
Aquesta residència juvenil respon a la denominació de Sant Crist del Mar.
Article segon. Distintiu
El distintiu de la residència estarà format pel propi de la Generalitat Valenciana, compost per una franja roja en la part superior, en què constarà en lletres blanques, la denominació Generalitat Valenciana-Conselleria de Cultura-Institut Valencià de la Joventut. En la part inferior, composta per una franja grisa, figurarà el nom de la residència. Així mateix, en la part central, s'inclourà el distintiu de l'Institut Valencià de la Joventut; tot això d'acord amb el que disposa la normativa vigent sobre els tipus i caràcters de lletra, les mides i els colors que han d'utilitzar-s'hi.
CAPíTOL II
Dels residents
Article tercer. Admissió
És competència del director general de l'Institut Valencià de la Joventut resoldre sobre l'admissió de residents, atenent la proposta de la comissió, constituïda a l'efecte, segons la convocatòria anual elaborada per l'Ivaj.
Una vegada admesos els residents, la seua condició està supeditada a l'acceptació de les disposicions que regulen les residències, a les normes de règim intern i altres normes complementàries, segons exposa l'article seté de l'Ordre de 25 de juliol de 1991, de la Conselleria de Cultura.
Article quart. Drets
D'acord amb les finalitats de la residència, determinades en l'article 6 de l'ordre esmentada, els residents tindran dret a:
a) Rebre una informació suficient i adequada sobre l'organització, el contingut i les exigències de les normes de funcionament i sobre el reglament de règim intern de les residències juvenils.
b) Fer ús i gaudir adequadament de totes les instal·lacions i les dependències que posseïsca la residència.
c) Elegir i ser elegits membres dels òrgans de representació i participació dels residents.
d) Ser respectats durant les hores d'estudi i descans.
e) Formular davant de la direcció totes les iniciatives, els suggeriments i les reclamacions que consideren oportunes, tant de manera individual, com a través dels seus representants en la Junta de Residents.
f) Participar, en la mesura de les seues possibilitats i afeccions, en les activitats sòcio-culturals, esportives i recreatives que organitze l'Ivaj.
Article cinqué. Deures
Com a contrapartida dels drets establerts a l'article anterior, els residents tenen els deures següents:
a) Observar una conducta cívica, ètica i higiènica pròpia d'una actitud de voluntat convivencial lliurement assumida.
b) Conéixer, acceptar i complir les normes de règim intern.
c) Tenir cura de l'edifici, les instal·lacions, el mobiliari i el material.
d) Abonar les quotes fixades i en els terminis previstos, d'acord amb les normes establertes en la convocatòria anual.
e) Obtenir un rendiment acadèmic acceptable.
CAPíTOL III
De la Junta de Residents
Article sisé. Composició
La Junta de Residents és un òrgan consultiu i assessor de la direcció, a través del qual es canalitzen les idees i les aspiracions dels residents, en matèria d'activitats i convivència residencial. Hi estaran representats tots els residents, de la manera que tot seguit s'indica:
a) President/a i vice-president/a: elegits entre tots els residents, en votació directa per majoria simple.
b) Vocals: quatre, a elegir cadascun d'ells, entre els nivells o grups: BUP, COU, FP 1r i 2n grau, proporcionalment al nombre de residents en cada curs.
Article seté. Funcions
Són funcions de la Junta de Residents:
a) Proposar criteris per a l'elaboració o la reforma del reglament de règim intern.
b) Expressar l'opinió dels residents en tot allò que afecte la residència.
c) Col·laborar en la tasca convivencial de la residència i en les activitats complementàries i culturals.
d) Proposar el programa anual d'activitats, d'acord amb les preferències dels residents.
e) Ser informada i escoltada en aquells aspectes que s'establisquen en el règim disciplinari.
Article vuité. Procediment electoral
L'elecció es durà a terme al mes d'octubre, i es fixarà un període de 15 dies per a la presentació de candidatures.
La mesa electoral estarà composta pel director i dos residents elegits per sorteig.
En cas de no haver-s'hi presentat cap candidatura, tots els residents seran electors i elegibles.
El vot serà secret, directe i no delegable.
Acabada la votació es procedirà, per part de la mesa, a l'escrutini dels vots.
Acabat el recompte de vots, es procedirà, per part de la mesa, a la proclamació dels representants elegits. En cas d'haver-hi un empat en les votacions, es proclamarà el candidat més antic de la residència i, si hi continuara l'empat, s'optaria pel de més edat.
Una vegada triats els altres representants, durant el mes d'octubre de cada any, caldrà constituir la Junta de Residents, que substituirà la del curs precedent,
Article nové. Reunions
En la primera reunió de constitució, la Junta procedirà a l'elecció, entre els seus membres i per majoria simple, del secretari.
Seran funcions del president/a, convocar, proposar l'ordre del dia i presidir les sessions de la Junta. En cas d'absència serà substituït pel vice-president/a.
El/la secretari/ària estendrà una acta de totes les sessions ordinàries i extraordinàries que faça la Junta.
La Junta podrà ser convocada pel president/a, pel director/a o a petició d'un 1/3 dels seus components.
El secretari de la Junta de Residents comunicarà al director, amb 48 hores d'antelació, el dia i l'hora de la sessió, junt amb l'ordre del dia.
A aquestes reunions podran assistir tots els residents.
Dels temes tractats, han de ser informats tots els residents a través dels seus representants.
CAPíTOL IV
De les normes de convivència i de l'ús de les instal·lacions
Article deu. Horari
Per tal d'harmonitzar totes les activitats residencials, de manera que hi haja possibilitat de complir amb la finalitat de l'estada a la residència, i per tal de tractar d'evitar, tant com es puga, la interferència dels drets dels uns amb els altres, al principi de cada curs escolar s'establirà un horari.
Per a la qual cosa es tindran en compte totes les circumstàncies, i es faran prevaldre aquelles que no depenguen de la mateixa residència, com ara els horaris dels centres oficials, la jornada laboral, etc.
Article onze. Biblioteca
La biblioteca és el lloc destinat indistintament a la lectura o a l'estudi, on es tractarà de mantenir l'ordre adequat i el silenci per al millor compliment dels seus fins.
Cada curs es designarà un bibliotecari, que serà l'encarregat de dur el control d'entrades i eixides de llibres. La deterioració o la pèrdua d'un llibre serà responsabilitat de l'usuari, el qual haurà de reposar-lo o sufragar-ne l'import.
Article dotze. Habitacions
Són llocs privats d'ús exclusiu per als seus ocupants, la resta dels residents s'abstindran, doncs, d'entrar-hi, sense rebre'n permís exprés.
Els dormitoris podran ser decorats pels residents, sempre que això no en represente una deterioració.
Els dormitoris es mantindran nets i ordenats, i en tot moment es facilitarà el treball al personal de neteja.
L'ús de ràdios, magnetòfons, etc. haurà de fer-se amb discreció, per no pertorbar el descans o l'estudi dels residents.
Resten prohibits, per raons de seguretat, els aparells de calor elèctrics o d'altre tipus de combustible.
La residència no pot responsabilitzar-se de la manca d'efectes personals que puga produir-s'hi.
Article tretze. Sala d'estar
La sala d'estar és la dependència d'ús col·lectiu i convivencial, destinada a ser lloc d'esplai i d'esbarjo durant el temps lliure.
En ser una sala d'ús múltiple, es procurarà respectar les diferents activitats que puguen concórrer-hi en un determinat moment.
Els jocs estan a l'abast de tots els residents, dins d'un armari habilitat per a això, i una vegada utilitzats hauran de ser recollits i degudament guardats.
Article catorze. Menjador
Al menjador s'observarà, en tot moment, una conducta cívica, higiènica i de respecte dels bons costums.
No es servirà menjar fora d'horari, excepte amb permís exprés de la direcció.
L'assistència als menjars serà obligatòria, però caldrà informar on corresponga en cas de no assistir-hi.
El personal de la residència servirà el dinar a taula, la resta serà en règim d'autoservei, per la qual cosa la retirada i la devolució dels estris utilitzats correspondrà als residents.
Resta prohibit, als residents, retirar i traure material i parament del menjador.
Article quinze. Instal·lacions esportives
Aquesta residència disposa d'un pati-pista per a les pràctiques esportives, les quals han de fer-se degudament i correctament equipats i durant les hores lliures, per tal de no alterar el desenvolupament normal de la vida residencial.
Article setze. Altres dependències
Els residents no tindran accés a les dependències destinades a cuina, intendència, magatzems i en general a totes aquelles que siguen d'ús exclusiu del personal.
Article disset. Prohibicions
Resta totalment prohibit tenir i consumir begudes alcohòliques.
Article divuit. Desperfectes
Un dels deures dels residents és tenir cura de l'edifici, les instal·lacions, el mobiliari i el material de la residència.
El resident que, amb una conducta negligent o intencionadament, cause algun desperfecte, haurà de fer-se'n càrrec.
Article divuit. Visites i convidats
Les visites no podran accedir a les dependències personals ni a les plantes superiors, sense l'autorització corresponent.
Els residents, amb autorització prèvia, podran convidar qualsevol persona per a l'ús i el gaudi dels serveis d'aquesta residència, i satisfaran en cada cas, les taxes establertes.
Article viint. Permisos
Els residents menors d'edat, no podran absentar-se de la residència, excepte en horaris lectius, sense l'autorització corresponent. Per a absentar-se de la localitat, durant la setmana, hauran de disposar de l'autorització dels pares.
Els caps de setmana, la residència romandrà tancada. Si algun resident necessita quedar-s'hi, haurà de sol·licitar-ho prèviament.
Article vint-i-un. Equipament personal
Cada resident, quan s'hi incorpore, haurà de portar l'equipament de roba de llit (llençol i funda de coixí), com també les peces d'agençament i de vestir.
Aquesta residència no ofereix servei de bugaderia, per tant, la neteja de roba personal serà per compte dels residents.
Article vint-i-dos. Assistència mèdica
Cada resident, quan s'hi incorpore, haurà de portar amb ell la fotocòpia de la cartilla de la Seguretat Social.
La residència disposarà d'una farmaciola per a primers auxilis, els serveis farmacèutics aniran a compte dels interessats.
CAPíTOL V
Del règim disciplinari
Article vint-i-tres. Faltes greus
Es considera falta, tota acció o omissió efectuada per qualsevol resident o alberguista que altere el funcionament normal de la residència i la convivència pacífica amb els altres residents, o produïsca algun dany als béns de la residència o a les instal·lacions.
A fi d'imposar les sancions corresponents, les faltes es classifiquen en lleus, greus i molt greus.
Article vint-i-quatre. Faltes lleus
Es consideren faltes lleus:
a) No respectar el silenci adequat a les zones de descans i d'estudi.
b) Causar desperfectes a les instal·lacions, els mobles o qualsevol altre bé de la residència.
c) Alterar el funcionament normal de la residència, o obstaculitzar amb la seua conducta les activitats que s'hi desenvolupen.
Article vint-i-cinc. Faltes greus
Es consideren faltes greus:
a) Incórrer en diverses faltes lleus.
b) Els actes que causen greus desperfectes a les instal·lacions o mobiliari de la residència i que ocasionen despeses extraordinàries.
c) La incorrecció amb els altres residents, alberguistes o personal del centre, que comporte menyscabament a la seua dignitat o descrèdit.
d) Les accions o les conductes que comporten un perill o risc per a la integritat física o dignitat personal d'altres residents o alberguistes.
e) L'incompliment de les obligacions acadèmiques.
Article vint-i-sis. Faltes molt greus
Es consideren faltes molt greus.
a) Incórrer en diverses faltes greus.
b) La falta d'obediència formal, pública o reiterada, als òrgans de direcció i de govern del centre.
c) Qualsevol supòsit dels previstos en l'article anterior que meresca el qualificatiu de molt greu.
Article vint-i-set. Règim de sancions
Atenent la major o menor gravetat de la falta, es podran imposar les sancions següents.
a) Faltes lleus: amonestació verbal.
b) Faltes greus: des de l'amonestació verbal fins a l'advertiment d'expulsió per escrit.
c) Faltes molt greus: des de l'advertiment d'expulsió fins a l'expulsió temporal o definitiva.
Article vint-i-vuit. òrgans competents
Els òrgans competents per a la qualificació de les faltes i la imposició de les sancions corresponents seran:
a) En les faltes lleus, la direcció de la residència.
b) En les faltes greus, la direcció de la residència (en cas de considerar-se merescut l'advertiment d'expulsió, la Junta de Residents serà informada i escoltada).
c) En les faltes molt greus, la direcció del centre, una vegada escoltada la Junta de Residents i després de l'audiència amb l'infractor.
En aquelles que comporten l'expulsió definitiva del centre, serà necessària la resolució del director general de l'Ivaj.
Article vint-i-nou. Observacions
Els residents assumiran les normes que especifica aquest reglament de règim intern, el qual no pretén esgotar els drets ni els deures dels residents i els alberguistes, sinó la integració de tots en la vida residencial, i complir els fins establerts per a les residències juvenils i els albergs.
DISPOSICIó FINAL
La iniciativa de reforma d'aquest Reglament correspondrà a la direcció del centre o a la Junta de Residents.
Qualsevol modificació d'aquest reglament haurà de ser aprovada pel director de l'Institut Valencià de la Joventut.

linea
Mapa web