Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 3/2001, de 20 de febrer, del president de la Generalitat Valenciana, pel qual es desenvolupa parcialment el Decret 109/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Presidència de la Generalitat Valenciana i el de la Conselleria del Portaveu del Govern. [2001/X2244]

(DOGV núm. 3958 de 13.03.2001) Ref. Base de dades 1041/2001

DECRET 3/2001, de 20 de febrer, del president de la Generalitat Valenciana, pel qual es desenvolupa parcialment el Decret 109/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Presidència de la Generalitat Valenciana i el de la Conselleria del Portaveu del Govern. [2001/X2244]
El Decret 109/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià, estructura la Presidència de la Generalitat Valenciana i n'atribueix les competències als òrgans que la integren.
D'acord amb l'article 71 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, aplicat per analogia, correspon al president de la Generalitat Valenciana desenvolupar orgànicament la Presidència de la Generalitat, i concretar les funcions que han de desenvolupar els serveis que s'incardinen en els distints òrgans, segons les competències que li han estat atribuïdes.
Sota la dependència de la Vicepresidència Primera del Govern Valencià figura la Subsecretaria de Relacions Institucionals de la qual, alhora, depenen les direccions generals de Relacions Externes; Cooperació al Desenvolupament; Desenvolupament Autonòmic i Relacions amb l'Estat; i Coordinació de Projectes, així com les delegacions de la Comunitat Valenciana a Madrid i Brussel·les que adquireixen l'especificitat pròpia a nivell de direcció general.
La Direcció General de Relacions Externes exerceix les atribucions que exercien els serveis ja existents d'Accions Institucionals i Relacions Externes, i s'hi ha produït una aprofundiment en les línies d'actuació concernents a aquesta matèria. Alhora, la Generalitat Valenciana ha incrementat la seua actuació en el camp de la Cooperació Internacional al Desenvolupament, fet que justifica la creació de l'estructura administrativa necessària per tal donar suport a l'exercici de la competència, tot dotant així la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament dels mitjans necessaris per exercir amb eficàcia les atribucions que té encomanades.
Alhora, sota la dependència de la Vicepresidència Segona del Govern Valencià, figura la Subsecretaria del Secretariat del Govern i Relacions amb les Corts, de la qual depenen les Àrees de Relacions amb les Corts; del Gabinet de Coordinació Interdepartamental; de la Secretaria Administrativa del Govern Valencià; i de Publicacions.
Dins de l'àmbit competencial de la subsecretaria esmentada, es considera procedent desenvolupar orgànicament l'Àrea del Gabinet de Coordinació Interdepartamental, vistes les necessitats creades per l'increment de l'activitat relacionada amb la informació de caràcter juridicoadministratiu que duu a terme aquest òrgan. Alhora, es considera oportú de potenciar la tasca exercida per l'Àrea de la Secretaria Administrativa del Govern Valencià i crear –atenent a un principi d'especialització– els serveis de Govern i de Gestió Documental del DOGV, la qual cosa possibilitaria un millor desenvolupament de les funcions exercides, i racionalitzar les estructures amb què compta la unitat administrativa. Per últim, es considera necessària la creació d'un Servei de Suport Directe a la Subsecretaria, que done soport administratiu a les tasques de coordinació de les distintes àrees que integren la Subsecretaria.
S'han emés els informes previstos en l'article 71 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, en relació amb l'article 14 a) del Decret 91/1999, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques.
Per això, de conformitat amb el que estableixen els articles 41 i 71, aquest últim per analogia, de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià,
DECRETE
Títol I
De la Subsecretaria de Relacions Institucionals
Article 1. De la Subsecretaria de Relacions Institucionals
Sota la dependència de la Vicepresidència Primera del Govern Valencià, la Subsecretaria de Relacions Institucionals és el centre directiu que té atribuïdes les competències establertes en l'article 11 del Decret 109/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Presidència de la Generalitat Valenciana i el de la Conselleria del Portaveu del Govern.
Article 2. Estructura de la Subsecretaria de Relacions Institucionals
1. La Subsecretaria de Relacions Institucionals està integrada pels òrgans següent:
– Direcció General de Relacions Externes.
– Direcció General de Cooperació al Desenvolupament.
– Direcció General de Desenvolupament Autonòmic i Relacions amb l'Estat.
– Direcció General de Coordinació de Projectes
– Delegació de la Comunitat Valenciana a Madrid
– Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les
Article 3. De la Direcció General de Relacions Externes
1. A la Direcció General de Relacions Externes correspon la programació, l'impuls i la coordinació de les relacions en l'àmbit exterior del Govern Valencià i la seua administració, amb entitats subestatals, estatals, organismes de la Unió Europea i organitzacions interregionals i internacionals, així com la coordinació d'aqueixes relacions mantingudes des d'altres conselleries i organismes de la Generalitat, i el foment de les relacions de la Comunitat Valenciana amb altres països. Alhora, li correspon l'apropament de les institucions de la Generalitat a la societat civil i als ciutadans, així com el contacte institucional i el suport als col·lectius de valencians residents fora de la Comunitat.
2. La Direcció General de Relacions Externes s'estructura en:
– Servei d'Accions Institucionals.
– Servei de Relacions Externes.
3. El Servei d'Accions Institucionals té atribuïdes les funcions següents:
– Promoció d'actuacions de caràcter institucional amb entitats, institucions i ciutadans.
– Desenvolupament de les activitats dirigides d'aconseguir un millor coneixement i major prestigi de la Generalitat Valenciana, tant entre els propis valencians com en la resta de l'Estat.
– Promoció i realització d'activitats cíviques i d'interès institucional dins i fora de la Comunitat Valenciana.
– Impuls i coordinació de les relacions entre la Generalitat Valenciana i les col·lectivitats i centres valencians en les comunitats autònomes i països en què estan assentats.
4. El Servei de Relacions Externes té atribuïdes les funcions següents:
– Programació, impulso i coordinació de les actuacions de la Presidència en matèria de relacions externes.
– Suport i assessorament al Govern Valencià en les seues relacions amb institucions i entitats públiques o privades en l'àmbit d'actuacions amb rellevància exterior.
– Coordinació de les relacions de la Generalitat Valenciana amb altres entitats subestatals i estatals, organitzacions interregionals i internacionals, així com la promoció de la seua política de cooperació interregional.
– Actuació com a canal de cooperació i informació amb l'administració de l'Estat en matèria d'actuacions externes.
– Alhora, pel que fa a la Unió Europea: coordinació i seguiment de l'aplicació del dret i les polítiques comunitàries en la Generalitat Valenciana. Informació i assessorament als departaments del Govern Valencià, ens institucionals, societats públiques i administracions locals de la Comunitat Valenciana, de les polítiques i accions comunitàries del seu interès. Promoció de la participació dels representants de la Comunitat Valenciana en els òrgans, grups o comitès de treball de les institucions comunitàries. Coordinació i suport a les relacions i els contactes entre la Generalitat Valenciana i l'administració comunitària derivats de la presentació de projectes, participació en programes, sol·licituds d'ajudes públiques, etcètera. I actuar com a canal de cooperació i informació amb l'administració de l'Estat en totes aquelles activitats relacionades amb la Unió Europea.
– Foment de l'obertura a l'exterior dels distints sectors de la societat valenciana, i del coneixement de la normativa i de les institucions europees i internacionals.
Article 4. De la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament
1. A la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament correspon de dur a terme les accions i programes destinats a contribuir al progrés dels països en vies de desenvolupament, mitjançant l'impuls i la coordinació de projectes de cooperació internacional al desenvolupament, la sensibilització de la societat valenciana, el foment de la participació d'agents socials en la cooperació esmentada, la realització de programes conjunts amb altres administracions, organismes i institucions nacionals o supranacionals, i qualssevol altres actuacions que determinen la presència i participació efectiva del Govern Valencià en aquest àmbit.
2. La Direcció General s'estructura en:
– Servei de Gestió Administrativa i Assistència Jurídica.
– Servei de Planificació i Formació.
3. El Servei de Gestió Administrativa i Assistència Jurídica té atribuïdes les funcions següents, sense perjudici de les que específicament competeixen a la Secretaria General a través de la seua Secretaria General Administrativa i del seu Servei Jurídic:
– Tramitació, gestió i coordinació de les convocatòries d'ajudes a projectes i accions de Cooperació al Desenvolupament, així com el seguiment, avaluació i control de la justificació dels projectes aprovats.
– Preparació, gestió, custòdia, seguiment, avaluació i control de la justificació dels convenis de col·laboració que se subscriguen com a conseqüència de l'activitat de la direcció general.
– Preparació i instrucció dels expedients de revocació de subvencions de la direcció general.
– Assistència juridicoadministrativa als agents de cooperació al desenvolupament, en relació amb la preparació d'expedients per a la seua presentació a les convocatòries.
– Preparació de la infraestructura i del suport per a la coordinació d'actuacions d'ajuda humanitària.
– Suport jurídic a les unitats de la direcció general.
– Suport tècnic als diferents òrgans consultius existents en la Presidència de la Generalitat i relacionats amb les competències assumides de la direcció general.
– Desenvolupament, en el marc de la legislació vigent, de totes les altres activitats que puguen contribuir al compliment del Programa de Cooperació Internacional al Desenvolupament.
4. El Servei de Planificació i Formació té atribuïdes les funcions següents:
– Coordinació de la informació sobre les actuacions i convocatòries de diversos organismes d'àmbit local, autonòmic, nacional i comunitari en matèria de cooperació al desenvolupament.
– Promoció i suport a la realització de programes en matèria de cooperació al desenvolupament que, amb objectius coincidents, puguen establir altres administracions de la Comunitat Valenciana, l'administració de l'Estat, organitzacions internacionals o supranacionals.
– Investigació, estudi i proposta de noves formes i fronts d'actuació en matèria de cooperació al desenvolupament, en coordinació amb les polítiques d'actuació de l'àmbit de la Unió Europea i internacional.
– Elaboració de directrius per a la preparació de les convocatòries d'ajudes i convenis de col·laboració en matèria de cooperació al desenvolupament, quant a zones geogràfiques, col·lectius i sectors d'actuació preferent, tipus d'acció prioritaris així com condicions exigibles als projectes.
– Programació, execució i supervisió dels programes d'educació solidària i formació en cooperació al desenvolupament tant en l'àmbit de la Comunitat Valenciana com als països que siguen objecte d'actuació del Programa de Cooperació amb els països en vies de desenvolupament.
– Elaboració d'estudis i estadístiques sobre la cooperació al desenvolupament a la Comunitat Valenciana, així com potenciar i difondre treballs d'investigació sobre la temàtica esmentada.
– Foment en la implantació i execució de projectes de capacitació i formació d'especialistes en Cooperació Internacional al Desenvolupament.
– Implantació, desenvolupament i avaluació de totes les accions que s'atribuesquen a la direcció general en l'àmbit de les seues competències.
Títol II
De la Subsecretaria del Secretariat del Govern
i relacions amb les Corts
Article 5. De la Subsecretaria del Secretariat del Govern i Relacions amb les Corts
Sota la dependència de la Vicepresidència Segona del Govern Valencià, la Subsecretaria del Secretariat del Govern i Relacions amb les Corts és el centre directiu a què correspon realitzar les funcions determinades en l'article 22 del Decret 109/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Presidència de la Generalitat Valenciana i el de la Conselleria del Portaveu del Govern.
Alhora, duu a terme la gestió dels registres d'Activitats i de Béns i Drets Patrimonials d'Alts Càrrecs de la Generalitat Valenciana.
Article 6. Estructura de la Subsecretaria del Secretariat del Govern i Relacions amb les Corts
1. La Subsecretaria del Secretariat del Govern i Relacions amb les Corts s'estructura en les unitats administratives següents de nivell superior:
a) Àrea de Relacions amb les Corts.
b) Àrea del Gabinet de Coordinació Interdepartamental.
c) Àrea de la Secretaria Administrativa del Govern Valencià.
d) Àrea de Publicacions.
2. Alhora, depenent directament del titular de la Subsecretaria, se situa el Servei de Suport a la Subsecretaria del Secretariat del Govern i Relacions amb les Corts.
Article 7. De l'Àrea del Gabinet de Coordinació Interdepartamental
1. A l'Àrea del Gabinet de Coordinació Interdepartamental correspon: planificar, dirigir, supervisar, coordinar i controlar el Centre d'Informació i Documentació Juridicoadministrativa de la Generalitat Valenciana, que amb nivell de servei desenvolupa les funcions següents:
– Assegurar l'accessibilitat a la informació de caràcter juridicoadministrativa, generada en l'àmbit de les conselleries i institucions de la Generalitat Valenciana, que siga d'interès per a l'administració de la Generalitat Valenciana i els ciutadans de la Comunitat Valenciana, a l'objecte de resoldre les necessitats d'informació que es poden plantejar.
– Desenvolupar i mantenir actualitzada la Base de Dades Legislativa de la Generalitat Valenciana i de les bases de dades documentals relacionades amb les funcions del Gabinet de Coordinació Interdepartamental.
– Coordinar i assessorar en el desenvolupament, manteniment i distribució de les bases de dades de l'administració autonòmica, que tracten i oferisquen informació relacionada amb documentació juridicoadministrativa així com les ofertes informatives de caràcter juridicoadministrativa que es realitzen en altres departaments de la Generalitat Valenciana, i assegurar-ne l'accessibilitat.
– Desenvolupar i mantenir la pàgina web del CIDAJ, en l'entorn del portal institucional de la Generalitat Valenciana.
– Assessorar en l'elaboració i el contingut documental de les pàgines web de tipus institucional, dels diferents ens i institucions de l'administració autonòmica, així com la seua avaluació final.
– Estudi, desenvolupament i manteniment de tesaurus de caràcter institucional que puguen ser utilitzats per les bases de dades documentals de l'administració autonòmica.
– Mantenir un sistema d'informació al ciutadà, sobre la documentació juridicoadministrativa de la Generalitat Valenciana, mitjançant la gestió de la prestació dels serveis de consulta i assistència tècnica, per a la localització de la informació concreta que hi calga.
– Promoure i organitzar, en col·laboració amb l'Àrea de l'Institut Valencià d'Administració Pública (IVAP), cursos de capacitació en matèries relacionades amb les funcions pròpies de les unitats d'informació administrativa i participar en cursos, jornades, seminaris, col·loquis o altres actes sobre les mateixes matèries, organitzats per altres òrgans o entitats de dret públic vinculades o dependents de l'administració autonòmica.
– Impulsar i coordinar tots aquells projectes de col·laboració, circumscrits a la matèria, amb altres administracions que es consideren d'interès i que permeten una major racionalització i eficiència en l'ús dels recursos documentals.
Article 8. De l'Àrea de la Secretaria Administrativa del Govern Valencià
1. A l'Àrea de la Secretaria Administrativa del Govern Valencià correspon de planificar, dirigir, supervisar, coordinar i controlar les unitats administratives següents en què s'estructura:
a) Servei de Govern.
b) Servei de Gestió Documental del DOGV.
2. El Servei de Govern té atribuïdes les funcions següents:
– La revisió, l'estudi i l'anàlisi jurídica dels afers a sotmetre a la consideració del Govern Valencià.
– Elaboració de l'ordre de convocatòria i preparació de la documentació de les reunions del Govern Valencià i de la Comissió de secretaris generals, així com dels seus dictàmens subsegüents.
– Formalització i comunicació dels decrets i acords aprovats pel Govern Valencià.
– Gestió de la publicació en el DOGV dels decrets i acords del Govern Valencià.
– Confecció de les actes corresponents a les reunions del Govern Valencià.
– Gestió de la Base de Dades d'acords del Govern Valencià.
– Tramitació de les sol·licituds de dictamen a l'òrgan suprem consultiu escaient per pare del president de la Generalitat i del Govern Valencià.
– Registre, publicació, arxiu i custòdia dels decrets del president de la Generalitat Valenciana.
3. El Servei de Gestió Documental del DOGV té atribuïdes les funcions següents:
– El control i la classificació dels documents rebuts per a la seua publicació en el DOGV.
– Comprovació i exigència del compliment dels requisits establerts en el Decret 6/1997, de 28 de gener, del Govern Valencià (DOGV núm. 2.925, de 7 de febrer de 1997).
– Organització i trasllat dels documents a l'Àrea de Publicacions per a la seua inserció en el DOGV.
– Tramitació de les incidències en l'àmbit de les insercions en el DOGV.
– Seguiment de les publicacions en el DOGV.
Article 9. Del Servei de Suport a la Subsecretaria
El Servei de Suport a la Subsecretaria, sota la directa dependència del seu titular, realitza les funcions següents:
– Assessorament tècnic a la Subsecretaria en les matèries que siguen de la seua competència.
– Anàlisi, seguiment i recopilació d'informació en els afers de l'àmbit de la Subsecretaria.
– Estudi i anàlisi dels afers relacionats amb la gestió economicoadministrativa de la Subsecretaria i proposta per a la seua tramitació als òrgans competents de la Presidència.
– Preparació d'estudis sobre afers d'interès per al centre directiu.
– Dur a terme la gestió dels registres d'Activitats i de Béns i Drets Patrimonials dels Alts Càrrecs de la Generalitat Valenciana.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
Taula de vigències:
1. Es declara expressament vigent el Decret 22/1999, de 22 de novembre, del president de la Generalitat Valenciana, en allò referent a la Secretaria General Administrativa, pel qual es desenvolupava el Decret 83/1999, de 30 de juliol, del Govern Valencià, mentre no es dicte un desenvolupament general del Decret 109/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià.
2. Queden derogades totes les disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen al present decret.
DISPOSICIÓ FINAL
El present decret entrarà en vigor el mateix dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 20 de febrer de 2001
El president de la Generalitat Valenciana,

linea
Mapa web