Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE de 26 de març de 2001, de la Conselleria de Cultura i Educació, de desenrotllament del Reglament Orgànic i Funcional del departament. [2001/X2921]

(DOGV núm. 3971 de 02.04.2001) Ref. Base de dades 1291/2001

ORDRE de 26 de març de 2001, de la Conselleria de Cultura i Educació, de desenrotllament del Reglament Orgànic i Funcional del departament. [2001/X2921]
El Decret 65/2000, de 22 de maig, del Govern Valencià (DOGV núm. 3.755, de 23 de maig), va determinar el nombre i la denominació dels departaments del Govern Valencià. A la Conselleria de Cultura i Educació se li van atribuir competències en matèria d'educació, política lingüística, promoció cultural, patrimoni artístic i esports pel Decret 7/2000, de 22 de maig, del president de la Generalitat Valenciana (DOGV núm. 3.755, de 23 de maig).
Conseqüentment, pel Decret 111/2000, de 18 de juliol, es va aprovar el nou Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura i Educació (DOGV núm. 3.798, de 21 de juliol).
En desenrotllament del citat reglament es va dictar l'Ordre de 3 d'octubre de 2000, de la Conselleria de Cultura i Educació (DOGV núm. 3.856, de 13 d'octubre), posteriorment modificada per l'Ordre del mateix departament de 13 de desembre de 2000 (DOGV núm. 3.909, de 3 de gener).
Finalment, el Decret 2/2001, de 30 de gener (DOGV núm. 3.930, de 10 de febrer) del Govern Valencià, modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria, desdoblant les competències de promoció cultural i patrimoni artístic; i el Decret 27/2001, de 30 de gener, del Govern Valencià, d'Organització i Règim de Funcionament dels Serveis Jurídics de la Generalitat Valenciana (DOGV núm. 2.078, d'1 de febrer), integra orgànicament i funcional en el Gabinet Jurídic de la Generalitat Valenciana, les àrees jurídiques de les distintes conselleries.
D'altra banda, la disposició addicional del Decret 20/2000, de 8 de febrer, del Govern Valencià (DOGV núm. 3.687, de 14 de febrer), que crea els òrgans de gestió dels processos d'accés als estudis universitaris, exigix la creació d'un instrument comú que servisca de suport administratiu a la seua actuació.
La Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, preveu en l'article 71 que cada conseller desenrotllarà orgànicament la pròpia conselleria en els termes del seu reglament orgànic i de la resta de normes reglamentàries que aprove, amb l'informe previ de les conselleries competents en matèria d'economia i hisenda i d'administracions públiques, previsió legal coincident amb les facultats que la disposició final primera del Decret 2/2001, atorga al conseller de Cultura i Educació per a dictar, dins de l'àmbit de les seues competències, les disposicions que requerisca l'execució i desenrotllament del reglament que modifica.
En conseqüència, per mitjà de la present orde es desenrotlla l'estructura orgànica i funcional de la Conselleria continguda en el reglament corresponent, determinant el nombre, dependència i denominació de les unitats administratives de nivell orgànic de servei i assignant les funcions a exercir per les distintes àrees i serveis.
En virtut d'això, en ús de les facultats que m'atribuïxen els articles 35.e) i 71 de la mencionada Llei 5/1983, i amb l'informe previ de les Conselleries d'Economia, Hisenda i Ocupació i de Justícia i Administracions Públiques,
ORDENE
TÍTOL I
Dels serveis centrals
CAPÍTOL I
De la Subsecretaria
Primer. De la Subsecretaria
1. Davall la directa dependència de la Subsecretaria hi ha el Servei de Relacions Institucionals i Participació Social, al qual s'assignen les funcions d'impulsar, coordinar i, si és procedent, gestionar les relacions amb organitzacions sindicals i altres entitats de l'àmbit educatiu, així com fomentar la participació dels diferents sectors de la comunitat escolar en la vida dels centres docents no universitaris i en els òrgans de representació del dit àmbit educatiu.
Igualment competix al Servei de Relacions Institucionals i Participació Social l'exercici de la funció d'informar i assessorar els alumnes, tant d'edat escolar com de formació permanent d'adults, sobre qualsevol tema relatiu a les ensenyances reglades; recollir els suggeriments i iniciatives de les associacions d'estudiants i atendre els problemes que puguen plantejar-se en els centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics, en coordinació amb la Inspecció Educativa, a instància dels alumnes o de les associacions de pares.
2. Depén així mateix de la Subsecretaria l'Institut Valencià d'Avaluació i Qualitat Educativa, creat pel Decret 10/2000, de 25 de gener, del Govern Valencià.
CAPÍTOL II
De la Secretaria General
Segon. De la Secretaria General Administrativa
1. La Secretaria General Administrativa, davall la dependència de la Secretaria General, té encomanada la funció d'atendre tots els servicis generals de la Conselleria, de conformitat amb el que preveuen els articles 79 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, i 10 del Decret 111/2000, de 18 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria.
2. La Secretaria General Administrativa, sense perjudici de la seua funció de coordinació i supervisió sobre tots els serveis de la Secretaria General, s'estructura en les següents unitats administratives:
a) Servei de Coordinació Administrativa i Assumptes Generals,
b) Servei d'Estudis, i
c) Servei d'Informàtica i Tècniques de Gestió.
3. El Servei de Coordinació Administrativa i Assumptes Generals té assignades les funcions de gestió, control i supervisió dels servicis generals i dependències comunes; el registre general de documents i la informació al ciutadà; la tramitació i coordinació dels convenis i acords de col·laboració; el seguiment de les comissions i la resta d'òrgans col·legiats; la tramitació dels expedients de contractació i la gestió economicoadministrativa que corresponguen al centre directiu; el manteniment de béns i servicis; la proposta d'adquisició de mobiliari i material fungible i inventariable i el tràmit dels altres assumptes generals.
4. El Servei d'Estudis té assignades les funcions de realitzar estudis tècnics i de dret comparat; recopilar, analitzar i sistematitzar informació i documentació sobre matèries pròpies del departament i facilitar-la als centres directius que ho requerisquen; proposar directrius i criteris tècnics sobre la producció estadística del sistema educatiu, així com sobre altres matèries de competència del departament, i elaborar les estadístiques que se li encomanen sobre les dites matèries. Són així mateix funcions del Servei d'Estudis la coordinació, gestió i supervisió de publicacions, així com elaborar les compilacions de disposicions vigents que se li encomanen.
5. Al Servei d'Informàtica i Tècniques de Gestió li corresponen les funcions de dissenyar els sistemes d'informació tècnica, el seu manteniment i actualització; elaborar, promoure i dirigir la implantació de projectes informàtics; la creació i manteniment de les aplicacions informàtiques; administrar les bases de dades centrals del departament; assessorar, coordinar i prestar suport informàtic a tots els centres del departament, així com planificar i supervisar la formació d'usuaris; elaborar els criteris i programar l'adquisició i ús dels béns i servicis informàtics; elaborar estudis i anàlisis sobre racionalització de l'organització administrativa i dels procediments de gestió en col·laboració amb altres òrgans i unitats del departament.
Tercer. De l'assessorament jurídic de la Conselleria i les seues entitats autònomes
Correspon especialment a la Secretaria General Administrativa, davall la superior direcció del secretari o secretària general, la coordinació de la funció d'assessorament jurídic del departament i les seues entitats autònomes a prestar per l'Àrea Jurídica de la Conselleria, integrada orgànicament i funcional en el Gabinet Jurídic de la Generalitat Valenciana, amb els òrgans directius i unitats administratives de la Conselleria.
Quart. Del Servei Central de la Inspecció Educativa
Davall la directa dependència del titular de la Secretaria General, el Servei Central de la Inspecció Educativa té encomanades les funcions de planificar, supervisar i impulsar la inspecció sobre tots els centres, servicis, programes i activitats que integren el sistema educatiu no universitari, tant públics com privats, a la Comunitat Valenciana, a fi d'assegurar el compliment de les lleis, la garantia dels drets i l'observança dels deures de tots els qui participen en els processos d'ensenyança i aprenentatge, la millora del sistema educatiu i la qualitat de l'ensenyança, col·laborant per a això amb l'Institut Valencià d'Avaluació i Qualitat Educativa en l'avaluació general del sistema educatiu, i coordinant les unitats administratives territorials que exercixen estes funcions; tot això d'acord amb les disposicions específiques reguladores d'estes matèries.
Quint. De la Secretaria Tècnica Administrativa del Consell Escolar Valencià
De conformitat amb el que preveu la disposició addicional segona del citat Decret 111/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià, la Secretaria Tècnica Administrativa del Consell Escolar Valencià depén orgànicament de la Secretaria General de la Conselleria, sense perjudici de la seua dependència funcional de la presidència del dit Consell.
CAPÍTOL III
De la Direcció General de Promoció Cultural
Sext. De la Direcció General de Promoció Cultural
1. La Direcció General de Promoció Cultural, el titular o la titular de la qual ostenta rang de subsecretari o subsecretària, s'estructura en les unitats administratives de nivell superior que s'expressen a continuació:
a) Àrea de Museus i Belles Arts,
b) Àrea de Promoció Cultural,
c) Àrea d'Arts Escèniques.
2. Amb dependència directa de la titular o del titular de la Direcció General se situa, a més, la Unitat de Suport a la Direcció General.
Sèptim. De l'Àrea de Museus i Belles Arts
1. A l'Àrea de Museus i Belles Arts li correspon planificar, dirigir, supervisar, coordinar i controlar les següents unitats administratives en què s'estructura:
a) Servei de Conservació i Restauració de Béns Museístics,
b) Servei d'Investigació i Promoció, i
c) Servei de Museus i Exposicions.
2. Són funcions del Servei de Conservació i Restauració de Béns Museístics la protecció, conservació, estudi, investigació i, si és procedent, restauració dels béns mobles integrants dels museus i col·leccions museogràfiques permanents dependents de la Direcció General de Promoció Cultural i dels que s'incloguen en les exposicions temporals
promogudes pel mateix centre directiu o en col·laboració amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana; el seguiment dels programes i inversions en matèria de conservació i eventual restauració dels citats béns; el foment i impuls de programes de col·laboració institucional en esta matèria, així com la direcció i supervisió de les actuacions dels servicis tècnics de conservació i restauració dels museus dependents de l'Àrea de Museus i Belles Arts, redactant els projectes de conservació, dirigint les intervencions i inspeccionant tècnicament la seua execució.
3. Al Servei d'Investigació i Promoció correspon fomentar la investigació artística i museogràfica; l'elaboració i proposta de programes de col·laboració i intercanvi amb altres institucions en l'àmbit de l'esmentada investigació; la formació d'un fons de documentació bibliogràfica sobre la historiografia artística a la Comunitat Valenciana; la proposta de concessió d'ajudes i subvencions a artistes joves i investigadors; la redacció de projectes d'investigació artística i la proposta de publicació de treballs sobre les referides matèries.
4. Al Servei de Museus i Exposicions se li assignen les funcions relatives a la proposta de creació, reconeixement i regulació de museus i col·leccions museogràfiques permanents, així com la gestió dels adscrits a la Direcció General; la promoció d'expedients d'adequació d'un museu o col·lecció museogràfica permanent en cas de produir-se un considerable augment quantitatiu o qualitatiu dels seus fons; el foment de la difusió didàctica dels museus i col·leccions museogràfiques permanents; la proposta dels museus i col·leccions que hagen d'integrar-se en el Sistema Valencià de Museus, així com la coordinació, cooperació, inspecció i tutela d'estos en relació amb el sistema; la proposta d'autorització de xarxes museístiques d'àmbit provincial; l'elaboració i la permanent actualització del registre de museus i col·leccions museogràfiques permanents de la Comunitat Valenciana; la proposta de depòsits i eixides de fons permanents a museus i col·leccions museogràfiques permanents, a excepció del depòsit del producte de les actuacions arqueològiques i paleontològiques; la proposta de l'horari i la resta de condicions mínimes d'entrada als museus i col·leccions museogràfiques permanents del Sistema Valencià de Museus; el disseny d'infraestructures expositives; la direcció, muntatge i supervisió d'exposicions; l'organització i supervisió de programes d'itinerància expositiva; la coordinació de l'oferta de la programació expositiva, la proposta, supervisió i, si és procedent, gestió directa dels comissariats d'exposicions; la proposta i, si és procedent, realització del disseny d'espais expositius i la redacció de projectes museogràfics, així com l'elaboració i proposta d'execució de projectes d'exposicions, especialment d'obres d'autors valencians.
Octau. De l'Àrea de Promoció Cultural
Correspon a l'Àrea de Promoció Cultural planificar, supervisar i controlar l'activitat del Servei de Promoció i Difusió Cultural, al qual se li encomanen les funcions de foment, promoció i extensió de manifestacions culturals; la difusió d'exposicions; el suport i foment dels programes culturals en aules de la tercera edat; la difusió de qualsevol aspecte relacionat amb la cultura valenciana; l'animació sociocultural; les relacions amb associacions i col·lectius culturals i socioculturals; la planificació i execució dels programes d'inversions en infraestructura cultural de la Generalitat Valenciana i la realització d'estudis i publicacions en totes estes matèries.
Nové. De l'Àrea de Arts Escèniques
Correspon a l'Àrea de Arts Escèniques la coordinació de les activitats que desenrotllen els ens públics Teatres de la Generalitat Valenciana-Centre Coreogràfic, Institut Valencià de la Música i Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay amb les directrius i plans d'actuació de la Direcció General de Promoció Cultural, com a centre directiu a través del qual s'adscriuen a la Conselleria de Cultura i Educació.
També correspon a l'Àrea de Arts Escèniques coordinar l'execució de projectes culturals multidisciplinars en què intervinguen els ens citats o altres administracions o entitats culturals.
Deu. De la Unitat de Suport a la Direcció General
La Unitat de Suport a la Direcció General, davall la directa dependència de la titular o del titular d'esta i amb rang orgànic de servei, exercix l'assessorament tècnic, coordinació i suport en els programes competencials de la Direcció General; l'elaboració, seguiment i execució de programes culturals; la supervisió i control de la gestió economicoadministrativa del centre directiu, així com qualsevol altra funció que se li encomane per la titular o pel seu titular.
CAPÍTOL IV
De la Direcció General de Règim Econòmic
Onze. De la Direcció General de Règim Econòmic
La Direcció General de Règim Econòmic s'estructura en les següents unitats de nivell superior:
a) Àrea Econòmica i de Pressupostos, i
b) Àrea d'Infraestructures.
Dotze. De l'Àrea Econòmica i de Pressupostos
1. A l'Àrea Econòmica i de Pressupostos li correspon l'acompliment de les funcions de planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels següents serveis, que en depenen:
a) Servei de Programació Econòmica i Pressupostos,
b) Servei de Contractació d'Inversions,
c) Servei de Gestió Patrimonial, i
d) Servei de Gestió Economicoadministrativa.
2. Al Servei de Programació Econòmica i Pressupostos li correspon realitzar la planificació i programació econòmica; coordinar l'elaboració de la proposta de l'avantprojecte del pressupost anual del departament; tramitar les modificacions pressupostàries; portar el seguiment de l'execució del pressupost i elaborar-ne els informes de gestió; confeccionar memòries economicofinanceres de les disposicions i emetre informes sobre la viabilitat econòmica dels projectes, plans i programes d'actuació; executar la tramitació i formalització dels ingressos i devolució dels indeguts; estudiar, proposar, executar i mantindre actualitzats els programes d'informació i gestió econòmica per a l'òptima utilització dels recursos; coordinar i efectuar el seguiment de l'execució de tots els programes pressupostaris del departament; elaborar la informació estadística de la despesa pública en educació; coordinar i elaborar la informació econòmica que sol·licite la Sindicatura de Comptes, la Intervenció General o altres òrgans superiors, i elaborar la memòria economicofinancera per a l'establiment dels preus públics.
3. Al Servei de Contractació d'Inversions li corresponen les funcions relatives a la gestió economicoadministrativa que tinga assignada el centre directiu en relació amb els expedients de contractació d'obres, de subministraments, de servicis i de consultoria i assistència imputables al capítol VI del pressupost de despeses, així com el control de l'execució economicopressupostària de les inversions del departament.
4. Al Servei de Gestió Patrimonial li corresponen les funcions de tramitació dels expedients de responsabilitat patrimonial i els d'indemnització especial per les despeses extraordinàries que impliquen determinades comissions de servici o pels danys que sofrisquen els comissionats en els seus béns; la gestió dels béns i drets de la Generalitat Valenciana afectats a la Conselleria i dels expedients per a la seua afectació o desafectació; la tramitació d'expedients d'adquisició, arrendament, cessió o posada a disposició d'immobles a favor de la Conselleria, així com portar l'inventari de béns mobles de les dependències administratives del departament.
5. Al Servei de Gestió Economicoadministrativa se li assignen les funcions relatives a la gestió economicoadministrativa i la tramitació d'expedients de contractació que corresponguen al centre directiu, excepte aquells a què es referix el número 3 del present apartat sèptim; avaluar els costos de funcionament de les direccions territorials del departament i la seua posterior tramitació comptable; elaborar la proposta d'avantprojecte del pressupost del centre directiu; realitzar estudis, informes i propostes en matèria de retribucions de personal; gestionar les despeses de personal del departament i tramitar les incidències de nòmines; exercir la coordinació de les unitats de gestió descentralitzada de la nòmina de personal docent i elaborar la proposta de despeses de personal de l'avantprojecte de pressupostos del departament.
Tretze. De l'Àrea d'Infraestructures
1. A l'Àrea d'Infraestructures li correspon l'acompliment de les funcions de planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels següents serveis que en depenen:
a) Servei de Projectes i Construccions Educatives, i
b) Servei d'Arquitectura.
2. El Servei de Projectes i Construccions Educatives realitza les funcions de redacció, gestió i supervisió dels projectes tècnics de construccions escolars i la direcció, el seguiment i control de l'execució de les obres en centres educatius, tot això amb referència a aquells l'execució dels quals s'assumisca directament per la Conselleria; l'elaboració de les normes de disseny i qualitat dels centres docents; la planificació i estudi, conjuntament i en coordinació amb els centres directius competents, del programa de necessitats de construccions escolars; la revisió i actualització dels mòduls de cost de les dites obres, així com els preus unitaris d'estudis i treballs relacionats amb aquells.
3. Servei d'Arquitectura, al qual se li assignen les funcions de redacció, gestió i supervisió dels projectes tècnics i construccions; direcció, seguiment i control de les obres en execució; elaboració d'estudis de viabilitat i plans d'actuació d'obres, tot això referit a les Direccions Generals de Promoció Cultural i de Patrimoni Artístic, i de la resta de centres directius de la Conselleria, a exclusió de les funcions relatives a les construccions educatives a què es referix el número 2 del present apartat tretze.
CAPÍTOL V
De la Direcció General de Personal
Catorze. De la Direcció General de Personal
La Direcció General de Personal s'estructura en l'Àrea de Personal Docent, com a unitat de nivell superior, i en el Servei de Personal Administratiu i Laboral.
Quinze. De l'Àrea de Personal Docent
1. A l'Àrea de Personal Docent li correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar les activitats dels serveis davall la seua dependència que seguidament s'expressen:
a) Servei de Gestió i Règim Jurídic de Personal Docent,
b) Servei de Provisió de Llocs i Selecció de Personal Docent,
c) Servei de Registre de Personal Docent,
d) Servei de Prevenció de Riscos Laborals del Sector Docent, i
e) Servei de Gestió i Determinació de Plantilles de Personal Docent.
2. El Servei de Gestió i Règim Jurídic de Personal Docent té assignades les funcions de gestió, informe i proposta d'assumptes relatius a les situacions administratives del personal docent, així com les indemnitzacions per raó del servici del citat personal; la tramitació i, si és procedent, proposta de resolució d'expedients disciplinaris del personal; la tramitació i elaboració de propostes de resolució en matèria del règim jurídic del personal docent i dels recursos interposats en les dites matèries.
3. Al Servei de Provisió de Llocs i Selecció de Personal Docent li correspon elaborar i gestionar l'oferta d'ocupació pública docent i totes les resolucions i actes administratius que es requerisquen en els procediments selectius d'ingrés i mobilitat en la funció pública docent, així com en els relatius a l'adquisició de la condició de catedràtic. Igualment li correspon gestionar els procediments de provisió de llocs de treball en la funció pública docent, tant per mitjà de la gestió de les borses d'interins, com a través de la gestió dels concursos de trasllats.
4. Al Servei de Registre de Personal Docent correspon la gestió del Registre de Personal Docent no universitari; la gestió dels permisos i llicències de dit personal la competència dels quals tinga atribuïda la Direcció General de Personal; la gestió del registre General de Formació Permanent del Professorat i l'assignació i anotació dels crèdits per activitats de formació.
5. Al Servei de Prevenció de Riscos Laborals del Sector Docent li correspon desenrotllar i executar les activitats de prevenció, assessorament i suport en matèria de riscos laborals, a fi de garantir l'adequada protecció de la seguretat i la salut del personal docent dependent d'esta Conselleria.
6. Al Servei de Gestió i Determinació de Plantilles de Personal Docent correspon elaborar i determinar les plantilles orgàniques de personal docent i la proposta de plantilles de personal no docent dels centres públics no universitaris i totes les resolucions i actes administratius que es requerisquen en els citats procediments, així com en les supressions, modificacions i noves creacions de llocs de treball docents i les propostes de creació, modificació o supressió dels no docents derivades de la progressiva implantació del mapa escolar i les futures necessitats del sistema educatiu. Així mateix li correspon la tramitació de les comissions de servici motivades per necessitats del sistema educatiu.
Setze. El Servei de Personal Administratiu i Laboral
Davall la directa dependència del titular de la Direcció General de Personal, el Servei de Personal Administratiu i Laboral exercix les funcions de gestió, informe i, si és procedent, proposta de resolució, dels assumptes relatius als funcionaris d'administració general i especial, excepte el docent, i del personal laboral del departament, la competència dels quals corresponga al referit centre directiu. Igualment realitza la tramitació, gestió i, si és procedent, proposta de resolució dels expedients de compatibilitat de tot el personal, inclús el docent.
CAPÍTOL VI
De la Direcció General de Centres Docents
Dèsset. De la Direcció General de Centres Docents
1. La Direcció General de Centres Docents s'estructura en les següents unitats administratives:
a) Servei de Coordinació de Centres i Programes Educatius,
b) Servei de Centres,
c) Servei de Planificació Educativa,
d) Servei de Gestió de Programes Educatius Complementaris, i
e) Servei de Títols, Beques i Ajudes a l'Estudi.
2. Al Servei de Coordinació de Centres i Programes Educatius li correspon l'assistència i assessorament tècnic a la Direcció General en les matèries de la seua competència; la coordinació i supervisió de les activitats dels altres serveis i unitats d'aquella; així com portar el Registre de Centres Docents i la gestió econòmica que corresponga al centre directiu.
3. Al Servei de Centres correspon la tramitació, gestió i proposta de resolució dels assumptes juridicoadministratius relatius als centres educatius no universitaris, públics i privats, així com la previsió, projecció, tramitació i execució de la gestió econòmica conduent al compliment de les obligacions derivades dels concerts educatius i dels abonaments, als centres públics, de les despeses de funcionament.
Tot això a exclusió de les funcions a què es referixen els següents números 4, 5 i 6 del present apartat dèsset.
4. Servei de Planificació Educativa. Les seues funcions són les d'elaborar propostes de creació, modificació, transformació i supressió de centres educatius públics no universitaris, realitzar estudis i propostes de planificació relatius a la programació d'obres dels referits centres, així com estudiar i proposar la dotació d'equipament escolar. Realitzar estudis i informes i elevar propostes de resolució de l'adscripció de centres a efectes d'escolarització i coordinació pedagògica dels cicles de l'educació secundària obligatòria. Elaborar estudis sobre necessitats d'escolarització i elevar propostes de distribució territorial de l'oferta de llocs escolars de les ensenyances de règim general i especial.
5. Servei de Gestió de Programes Educatius Complementaris. Li corresponen les funcions relatives a la gestió dels contractes de servicis i subministraments per als centres docents públics no universitaris, així com altres de la competència de la pròpia Direcció General i el control de la seua correcta prestació i la tramitació del seu pagament; el seguiment, control i proposta de pagament dels contractes de transport escolar, així com la gestió i tramitació del pagament de les ajudes de menjador i les individuals de transport escolar.
6. Servei de Títols, Beques i Ajudes a l'Estudi. Són funcions seues les de portar la gestió en l'expedició de títols i diplomes acadèmics de nivell no universitari; la gestió en matèria de beques i ajudes a l'estudi en l'àmbit no universitari; l'edició, gestió i registre de llibres d'escolaritat i de qualificacions de nivells educatius no universitaris, així com la tramitació d'altres ajudes i la gestió de les convocatòries de subvencions a centres privats o altres institucions i a entitats locals que corresponguen a l'àmbit funcional del centre directiu i no tinguen assignades altres unitats.
CAPÍTOL VII
De la Direcció General d'Ordenació
i Innovació Educativa i Política Lingüística
Díhuit. De la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística
La Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística s'estructura en les següents unitats administratives de nivell superior:
a) Àrea d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, i
b) Àrea de Política Lingüística.
Dènou. L'Àrea d'Ordenació, Innovació i Formació Professional
1. A l'Àrea d'Ordenació, Innovació i Formació Professional li correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels serveis davall la seua dependència, que seguidament s'expressen:
a) Servei d'Ordenació Acadèmica,
b) Servei de Formació Professional,
c) Servei de Programes d'Innovació Educativa i Suport Escolar,
d) Servei d'Ensenyaments en Valencià, i
e) Servei de Formació del Professorat.
2. El Servei d'Ordenació Acadèmica exercix les funcions de proposta de l'ordenació de plans i programes educatius relatius a educació infantil, primària, secundària obligatòria, batxillerat i ensenyances de règim especial; elaboració de criteris sobre les condicions tecnicopedagògiques del personal docent no universitari i de l'exercici i desenrotllament de les seues funcions; la formulació de criteris i directrius pedagògiques; l'elaboració de propostes sobre els requisits que han de complir els centres docents de nivells no universitaris, l'equipament escolar i el material didàctic de les ensenyances de règim especial; la proposta d'autorització de projectes i materials curriculars; l'elaboració d'informes i propostes sobre assumptes del seu àmbit funcional.
3. Al Servei de Formació Professional correspon realitzar l'elaboració i proposta dels currículums de títols de formació professional propis de la Comunitat Valenciana; l'elaboració i estudi de materials i confecció del catàleg d'estos, destinats a cicles formatius; l'elaboració i proposta de normes relatives a l'ordenació acadèmica de la formació professional i formació en centres de treball; la proposta d'actuacions, seguiment i assessorament en matèria de programes de garantia social; la gestió dels programes d'educació tecnicoprofessional i, en general, l'execució de l'activitat administrativa corresponent a l'àmbit de la formació professional.
4. Al Servei de Programes d'Innovació Educativa i Suport Escolar se li assignen les funcions d'elaborar i proposar currículums educatius oficials, així com establir criteris i orientacions per al seu desenrotllament i aplicació; elaborar, promoure i difondre projectes i guies per al professor; proposar l'autorització de programes experimentals per a centres educatius que impartixen ensenyances de règim general; formular criteris i directrius pedagògiques respecte dels requisits i característiques dels centres docents, equipament escolar i material didàctic relatius a les ensenyances de règim general; elaborar i proposar normes sobre la regulació, ordenació i promoció dels servicis d'orientació educativa, psicopedagògica i professional.
5. Al Servei d'Ensenyaments en Valencià li corresponen les funcions de promoció del valencià en l'àmbit de l'educació; l'estudi, proposta i execució de plans d'actuació per a la plena efectivitat de la cooficialitat del valencià en el sistema educatiu de la Comunitat Valenciana; la promoció i gestió de les autoritzacions d'aplicació dels programes d'educació bilingüe en els nivells educatius no universitaris, així com l'assessorament als centres docents en l'aplicació dels dits programes; l'elaboració, coordinació i seguiment de les actuacions dels assessors didàctics per a l'ensenyança en valencià, promovent actuacions per a la seua aplicació i difusió; la realització del seguiment estadístic de centres i alumnes d'ensenyança en valencià; prestar als centres docents el suport tècnic en l'elaboració del disseny particular del programa d'educació bilingüe i del pla de normalització lingüística; l'elaboració i coordinació de publicacions de materials didàctics i de suport per a l'ensenyança en i del valencià; l'organització i coordinació d'activitats de formació permanent en valencià del professorat no universitari i dels cursos del pla de formació lingüisticotècnica en valencià del dit professorat, així com la tramitació de les sol·licituds d'exempció d'ensenyances de l'àrea de valencià.
6. El Servei de Formació del Professorat té assignades les funcions d'elaboració i gestió de les convocatòries públiques de formació i dels programes de perfeccionament i reciclatge del professorat no universitari; la proposta d'autorització d'activitats de formació; la gestió dels recursos humans i econòmics dels centres de formació del professorat; la supervisió i coordinació de les seues activitats; la proposta d'homologació d'activitats de formació del professorat no universitari i l'expedició de certificats o diplomes relatius a les referides activitats; el seguiment i supervisió de les activitats formatives que realitzen les entitats col·laboradores; la promoció i execució d'accions formatives en col·laboració amb altres administracions públiques; l'estudi de necessitats de formació del professorat i del personal formador; l'elaboració, seguiment i avaluació del pla anual de formació; l'anàlisi i proposta d'actuacions dins del camp de les noves tecnologies, així com el disseny, desenrotllament i avaluació dels cursos per a equips directius dels centres docents públics no universitaris.
Vint. De l'Àrea de Política Lingüística
1. A l'Àrea de Política Lingüística li correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels següents serveis que en depenen:
a) Servei d'Investigació i Estudis Sociolingüístics,
b) Servei d'Assessorament Lingüístic i Traducció,
c) Servei d'Ús Oficial i d'Acreditació de Coneixements del Valencià, i
d) Servei de Promoció Social del Valencià.
2. El Servei d'Investigació i Estudis Sociolingüístics exercix les funcions d'anàlisi de la situació social del valencià i del procés de normalització lingüística en els àmbits d'ús oficial i social; el foment de la investigació bàsica en matèria de sociologia de la llengua; la implantació i manteniment del servici tècnic de documentació de sociologia de les llengües i l'intercanvi amb altres centres d'investigació i planificació sociolingüística.
3. Al Servei d'Assessorament Lingüístic i Traducció correspon assessorar en qüestions lingüístiques la Generalitat Valenciana; emetre informe sobre els expedients per a l'establiment de la toponímia oficial de la Comunitat Valenciana; fomentar i desenrotllar estudis lingüístics que contribuïsquen al coneixement de les llengües de la Comunitat Valenciana, així com realitzar la traducció i correcció de textos que se li encomanen.
4. El Servei d'Ús Oficial i d'Acreditació de Coneixements del Valencià té assignades la funcions de proposar a la Comissió Interdepartamental per a l'Aplicació de l'Ús del Valencià els acords relatius al seu ús oficial; proposar, realitzar i dirigir cursos i activitats per a l'extensió de coneixements del valencià en les administracions públiques, així com assessorar-les en tot el que es referix a l'ús del valencià i a la formació i perfeccionament del seu personal en matèria lingüística; prestar suport a la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià; assessorar en l'exercici dels drets lingüístics reconeguts per l'ordenament jurídic, així com rebre i canalitzar, dins de l'àmbit administratiu, les reclamacions per discriminació lingüística.
5. Al Servei de Promoció Social del Valencià li corresponen les funcions de foment de l'ús i promoció del valencià en l'àmbit social; realitzar actuacions de promoció social del valencià, amb caràcter general i sectorial; promoure campanyes i altres actuacions per al foment de l'ús del valencià, així com gestionar la concessió d'ajudes i subvencions per al mateix fi.
CAPÍTOL VIII
De la Direcció General d'Ensenyaments Universitaris
Vint-i-u. De la Direcció General d'Ensenyaments Universitaris
1. De la Direcció General d'Ensenyaments Universitaris depenen el Servei de Gestió i Administració Universitària i el Servei d'Accés a la Universitat.
2. Al Servei de Gestió i Administració Universitària corresponen les funcions de proposta, anàlisi i avaluació d'actuacions en matèria de política universitària i, en particular, les actuacions en l'àmbit del finançament del sistema universitari i de l'aplicació del pla d'inversions de les universitats públiques valencianes; la tramitació de propostes de creació, supressió, adscripció i integració de centres universitaris la competència dels quals tinga atribuïda esta direcció general, així com de les titulacions universitàries; la proposta de taxes acadèmiques d'estudis universitaris per a l'obtenció de titulacions oficials; la gestió administrativa de les beques per a cursar ensenyaments universitaris la concessió de les quals competix a la Conselleria, formular la proposta i portar la gestió del corresponent programa pressupostari, així com la gestió, seguiment i avaluació de les actuacions cofinançades per la Unió Europea a través del dit programa pressupostari i, en general, realitzar la gestió de les competències assignades al centre directiu en matèria universitària.
3. Al Servei d'Accés a la Universitat correspon prestar suport administratiu als òrgans de coordinació interuniversitària i l'assistència a la seua secretaria; la coordinació administrativa de l'organització dels procediments selectius necessaris per a l'accés a la universitat; la coordinació administrativa del procediment de preinscripció per a l'accés als centres universitaris i la gestió dels sistemes d'informació a l'usuari de tot allò referent a l'accés a la universitat i a les beques a l'estudi universitari.
CAPÍTOL IX
De la Direcció General de Patrimoni Artístic
Vint-i-dos. De la Direcció General de Patrimoni Artístic
De la Direcció General de Patrimoni Artístic depén l'Àrea de Patrimoni Cultural.
Vint-i-tres. De l'Àrea de Patrimoni Cultural
1. A l'Àrea de Patrimoni Cultural li correspon planificar, dirigir, controlar i coordinar les següents unitats administratives en què s'estructura:
a) Servei de Patrimoni Arquitectònic i Medi Ambiental, i
b) Servei de Patrimoni Arqueològic, Etnològic i Històric.
2. Correspon al Servei de Patrimoni Arquitectònic i Medi Ambiental la proposta i gestió dels assumptes relatius a la protecció, conservació, estudi, investigació, defensa i restauració del patrimoni arquitectònic, mediambiental i moble, les intervencions directes i la concessió d'ajudes i subvencions per a tals fins, així com la promoció i difusió del seu coneixement i la seua incorporació a usos actius, respectuosos i adequats a la seua naturalesa; la formació i permanent actualització de l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià, així com l'anotació en este dels negocis jurídics i actes materials sobre els béns inventariats; la tramitació, elaboració i supervisió de la documentació tècnica i de gestió dels expedients de declaració de béns d'interés cultural, en relació amb el patrimoni a què es referix el present apartat, i la d'assumptes relatius a la seua inspecció i tutela legal, inclòs el règim d'autoritzacions prèvies i el sancionador; la gestió de les funcions atribuïdes a este centre directiu sobre els llibres de registre de transaccions de béns mobles obligatoris per a antiquaris i comerciants; la coordinació tècnica de les inspeccions del patrimoni arquitectònic, mediambiental i de béns mobles de les direccions territorials del departament. També té encomanat el manteniment i supervisió del sistema valencià d'inventaris de béns del patrimoni historicoartístic.
El Servei de Patrimoni Arquitectònic i Mediambiental assumix, a més, les funcions de seguiment i gestió dels plans, programes i propostes d'intervenció en matèria de patrimoni artístic, moble i immoble, en l'accepció de l'article 15.3 de la Llei del Patrimoni Cultural Valencià, a excepció de la restauració dels béns mobles integrants dels museus i col·leccions museogràfiques permanents dependents de la Direcció General de Promoció Cultural i dels que s'incloguen en les exposicions temporals promogudes pel mateix centre directiu o pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana; el suport tècnic a la programació, contractació i gestió dels convenis i projectes atribuïts a l'Àrea de Patrimoni Cultural, i la coordinació dels servicis tècnics d'inspecció del patrimoni cultural de les direccions territorials en el seguiment dels programes d'inversions.
Així mateix li correspon el foment de la investigació, formació i difusió en matèria de patrimoni artístic, moble i immoble, i mediambiental; l'elaboració i proposta de programes de col·laboració i intercanvi amb altres institucions, en l'àmbit de la dita investigació, formació i difusió; la formació d'un fons de documentació (documental, bibliogràfica, gràfica i multimèdia) sobre patrimoni cultural, i la gestió dels béns immobles d'interés cultural de la Generalitat Valenciana adscrits a la Direcció General de Patrimoni Artístic.
3. El Servei de Patrimoni Arqueològic, Etnològic i Històric, té assignades les funcions de gestionar els assumptes relatius a la protecció, conservació, estudi, defensa i restauració del patrimoni arqueològic, científic, etnològic, històric, paleontològic, tècnic i immaterial, incloses, en este cas, les intervencions directes i la concessió d'ajudes per a tals fins, així com la promoció i difusió del seu coneixement, la incorporació dels dits béns a usos actius, respectuosos i adequats a la seua naturalesa; la proposta de depòsits del producte d'actuacions arqueològiques i paleontològiques; l'elaboració de l'inventari general de béns del dit patrimoni; la tramitació, elaboració i supervisió de la documentació tècnica i de gestió dels corresponents expedients de declaració de béns d'interés cultural, en relació amb el patrimoni a què es referix este apartat, l'exercici de les facultats de tutela legal, incloent el règim d'autoritzacions i el sancionador; la coordinació tècnica i supervisió de les inspeccions del patrimoni arqueològic, etnològic i històric de les direccions territorials del departament, quant als béns a què es referix el present apartat vint-i-tres.
Així mateix li correspon el foment de la investigació, formació i difusió en matèria de patrimoni arqueològic, paleontològic, etnològic, històric i immaterial; l'elaboració i proposta de programes de col·laboració i intercanvi amb altres institucions, en l'àmbit de la dita investigació, formació i difusió; la direcció i supervisió de les actuacions dels servicis tècnics dels centres adscrits a la Direcció General de Patrimoni Artístic en estes matèries, com el Museu Arqueològic de Sagunt, el Parc Cultural de la Valltorta i el Centre d'Arqueologia Subaquàtica, i la gestió i conservació dels dits centres.
CAPÍTOL X
De la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques
Vint-i-quatre. De la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques
1. La Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques s'estructura en les unitats administratives i centres de destí que a continuació s'expressen:
a) Les següents unitats administratives amb dependència directa de la titular o del titular de l'òrgan directiu:
– Servei d'Arxius i Biblioteques, i
– Servei del Llibre.
b) Els següents centres de destí, amb dependència així mateix directa de la directora o director general del Llibre, Arxius i Biblioteques:
– Arxiu Central,
– Biblioteca Valenciana, que, al seu torn, comprén les següents unitats administratives:
– Servei de Serveis Generals, i
– Servei de Coordinació Tècnica.
2. Les funcions del Servei d'Arxius i Biblioteques són:
a) En matèria d'arxius: l'elaboració d'informes, suport tècnic, inspecció i avaluació sobre la prestació dels servicis d'arxiu; la recollida i subministrament de dades estadístiques del Sistema Arxivístic Valencià; l'organització de trobades, reunions, congressos i actes culturals sobre temes d'interés per al sistema d'arxius; la gestió de les ajudes que des de la Generalitat Valenciana es destinen al sistema d'arxiu; la coordinació i la proposta de pressupostos dels centres d'arxiu gestionats per la Generalitat; la supervisió tècnica dels projectes d'instal·lació i equipament dels centres arxius de la Comunitat Valenciana que reben ajudes de la Generalitat; la proposta als òrgans competents de les relacions de llocs de treball adequats per a un correcte funcionament dels centres o servicis d'arxiu; l'edició de la sèrie "Arxius Valencians"; impulsar i portar el registre dels béns pertanyents al patrimoni documental valencià, inclosos o no en els centres d'arxiu del sistema; impulsar les accions oportunes destinades a garantir que elements importants del patrimoni documental valencià que no es troben en territori valencià puguen passar als seus centres d'arxiu per mitjà de còpia en qualsevol suport material, així com prestar suport tècnic al Consell Assessor d'Arxius.
b) En matèria de biblioteques: elaborar els informes que servisquen al suport, inspecció i avaluació sobre la prestació de servicis bibliotecaris; la recollida i subministrament de dades estadístiques del Sistema Bibliotecari Valencià; l'organització de trobades, reunions i actes culturals sobre temes d'interés per al sistema bibliotecari; la gestió de les ajudes que des de la Generalitat Valenciana es destinen a les biblioteques; l'estudi de les necessitats bibliotecàries i planificació del mapa de lectura valencià; col·laborar en la proposta de pressupostos dels centres bibliotecaris gestionats per la Generalitat Valenciana; la supervisió dels projectes d'instal·lació i equipament de les biblioteques de la xarxa; la proposta als òrgans pertinents de les relacions de llocs de treball adequats per a un correcte funcionament dels centres o servicis bibliotecaris així com donar suport a les reunions del Consell Coordinador de Biblioteques.
3. Al Servei del Llibre se li assignen les funcions de coordinació de campanyes de promoció de la lectura; la vertebració dels diferents actors del sector del llibre; l'elaboració de les estadístiques del dit sector; l'elaboració de la Guia del Llibre Valencià, així com de les assistències tècniques necessàries per al correcte funcionament del Consell Assessor del Llibre. La coordinació i gestió de les ajudes a la producció editorial en valencià, a la producció de línies editorials en castellà, als projectes editorials singulars, a les associacions d'editors, llibrers i empreses editorials (assistència a fires i congressos), als il·lustradors gràfics, així com els premis als millors llibres editats en la Comunitat, la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural, el Premi dels Lletres, el Premi Internacional de Poesia Miguel Hernández, el Premi Ausiàs March de poesia, la Fundació Miguel Hernández, i la Fundació Max Aub.
Amb dependència del Servei del Llibre hi ha la Unitat de Depòsit Legal i Propietat Intel·lectual, com a unitat amb rang orgànic de secció que s'ocuparà de les qüestions relacionades amb el depòsit legal i la propietat intel·lectual i coordinarà les oficines provincials del depòsit legal i del registre de la propietat intel·lectual.
4. L'Arxiu Central té assignades les funcions de rebre, custodiar, preservar i facilitar la consulta de tota la documentació remesa pels distints departaments del Govern Valencià des de l'inici de l'activitat de l'actual administració autonòmica, una vegada superada la fase de vigència administrativa de la dita documentació.
5. La Biblioteca Valenciana comprén els Serveis de Serveis Generals i de Coordinació Tècnica.
a) Les funcions assignades al Servei de Serveis Generals de la Biblioteca Valenciana són les de direcció i coordinació de totes les activitats relacionades amb el correcte funcionament de la infraestructura de la seu de Sant Miquel dels Reis. Tindrà a càrrec seu la supervisió i control de la gestió economicoadministrativa del centre directiu, així com la gestió del manteniment, restauració i conservació de la citada seu de la Biblioteca Valenciana. Al mateix temps, coordinarà i supervisarà el funcionament de determinats servicis que es presten al públic, com ara seguretat, neteja, cafeteria, llibreria, reprografia, restauració del paper, i altres, així com la preparació de convenis amb institucions i contractes amb empreses col·laboradores en matèria d'exposicions i compres patrimonials.
b) Al Servei de Coordinació Tècnica de la Biblioteca Valenciana se li assignen les funcions de dirigir i coordinar el funcionament dels servicis bibliotecaris de la Biblioteca Valenciana i, especialment, aquells que tenen a vore amb la catalogació i control bibliogràfic dels seus fons, la configuració del catàleg col·lectiu del patrimoni bibliogràfic valencià, la coordinació i assistència tècnica de la xarxa de lectura pública valenciana i la coordinació amb altres biblioteques d'investigació de la Comunitat Valenciana. Al mateix temps assistirà tècnicament la Direcció General en les compres patrimonials i en la informació bibliogràfica dels programes científics que elabore la Biblioteca Valenciana.
6. Les funcions transferides a la Generalitat Valenciana corresponents als centres bibliotecaris i arxivístics de titularitat estatal que a continuació s'expressen seran exercides per la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques, davall la directa dependència del seu titular, en el marc dels convenis de gestió subscrits entre l'estat i la Generalitat Valenciana:
– Arxiu del Regne,
– Biblioteca Pública i Arxiu Històric d'Alacant,
– Biblioteca Pública i Arxiu Històric d'Orihuela,
– Biblioteca Pública i Arxiu Històric de Castelló, i
– Biblioteca Pública de València.
CAPÍTOL XI
De la Direcció General de l'Esport
Vint-i-cinc. De la Direcció General de l'Esport
1. De la Direcció General de l'Esport depén l'Àrea de l'Esport, com a unitat administrativa de nivell superior, que donarà suport administratiu al Comité Valencià de Disciplina Esportiva, exercirà les funcions que corresponguen en relació amb el Consell Valencià de l'Esport i planificarà, dirigirà, controlarà, coordinarà i supervisarà l'activitat de les següents unitats administratives:
a) Servei de Promoció Esportiva,
b) Servei de Formació i Investigació Esportiva,
c) Servei d'Infraestructures i Equipament Esportiu, i
d) Servei de l'Esport d'Elit i Alt Rendiment.
2. El Servei de Promoció Esportiva fomentarà l'hàbit de la pràctica esportiva entre tota la població de la Comunitat Valenciana, amb especial atenció a les persones en edat escolar; impulsarà l'associacionisme esportiu; organitzarà i dirigirà el funcionament del Registre d'Entitats Esportives; autoritzarà els seus estatuts i reglaments, així com les seues modificacions; coordinarà i ajudarà el funcionament de les federacions esportives, exercint respecte a elles la tutela i atribucions establides en l'ordenament jurídic.
3. Al Servei de Formació i Investigació Esportiva correspon dirigir, coordinar i exercir les funcions de formació, investigació i divulgació científica del fenomen esportiu i de l'activitat física; la formació i acreditació de tècnics esportius conduent a l'obtenció de titulacions acadèmiques oficials i les campanyes i activitats relacionades amb el medi natural.
4. El Servei d'Infraestructures i Equipament Esportiu planificarà i programarà la infraestructura esportiva de la Comunitat Valenciana, d'acord amb el pla director d'instal·lacions esportives i la normativa bàsica d'instal·lacions esportives, elaborarà i actualitzarà el cens d'instal·lacions esportives d'ús públic, tramitarà els expedients de concessió d'ajudes i subvencions per a instal·lacions i equipaments esportius i emetrà els informes preceptius per a la construcció o obertura d'instal·lacions o establiments privats de caràcter esportiu que hagen de ser objecte d'utilització pública, en els casos que s'establisca reglamentàriament.
5. El Servei d'Esport d'Elit i Alt Rendiment promocionarà, recolzarà i tutelarà l'esport d'elit, especialment el no professional, establint els beneficis per als esportistes que accedisquen a la dita condició; elaborarà, en col·laboració amb les federacions esportives, programes de tecnificació i plans especials de preparació per a la formació i millora fisicotècnica dels esportistes; promourà i impulsarà, en col·laboració amb el Consell Superior d'Esports i les federacions esportives, la investigació i l'establiment de mesures de prevenció, control i sanció per la utilització de substàncies o mètodes prohibits en l'esport. Li competix així mateix l'elaboració del llistat d'esportistes d'elit.
TÍTOL II
Dels serveis territorials
Vint-i-sis. De les direccions territorials
1. Cada Direcció Territorial de Cultura i Educació, amb seu en les capitals d'Alacant, Castelló i València, s'estructura en les següents unitats:
A) En les capitals d'Alacant i Castelló:
a) Subdirecció de Cultura, a la qual correspon prestar suport i assistència al director o directora territorial, així com coordinar i supervisar els servicis i activitats relatius al camp de la cultura i de l'esport.
b) Subdirecció d'Educació, a la qual correspon prestar suport i assistència al director o directora territorial, així com coordinar i supervisar els servicis i activitats relacionats amb l'educació.
B) En la capital de València:
a) Subdirecció de Cultura, a la qual correspon prestar suport i assistència al director o directora territorial, així com coordinar i supervisar els servicis i activitats relatius al camp de la cultura i de l'esport.
b) Subdirecció d'Educació I, a la qual correspon prestar suport i assistència al director o directora territorial en matèria de coordinació i supervisió dels servicis i activitats relacionats amb l'educació en els seus nivells infantil, primària, secundària, educació permanent d'adults, ensenyances de règim especial i cicles formatius de grau superior i mitjà, així com qualsevol altra tasca que, en l'àmbit de les competències educatives de la direcció territorial, el director o directora li encomane.
c) Subdirecció d'Educació II, a la qual correspon prestar suport i assistència al director o directora territorial en les matèries de coordinació i supervisió dels programes educatius, de servicis complementaris (transport escolar, menjadors escolars, equipament escolar, concerts educatius, seguiment de convocatòries i comissions informatives), i d'activitats relacionades amb l'entorn educatiu (servicis psicopedagògics escolars i infraestructures educatives), així com qualsevol altra tasca que, en l'àmbit de les competències educatives de la direcció territorial, el director o directora li encomane.
2. En els casos de vacant, absència, malaltia o abstenció legal del director territorial, el substituirà en les seues funcions el subdirector d'Educació, en l'orde abans indicat en el cas de la Direcció Territorial de València, i, en defecte d'ell, el subdirector territorial de Cultura.
3. En cada direcció territorial hi ha, a més, les següents unitats amb rang orgànic de servei:
a) La Secretaria Territorial, a la qual correspon la gestió dels assumptes de personal, economicoadministratius, obres, contractació, registre i informació, assumptes generals i altres de caràcter administratiu que tinga assignada la direcció territorial o li encomanen el director territorial o els subdirectors.
b) El Servei d'Inspecció Educativa, que exercix les funcions que li atribuïxen les disposicions específiques en matèria d'inspecció educativa.
DISPOSICIÓ ADDICIONAL
Única
L'Àrea Jurídica de la Conselleria, amb dependència orgànica i funcional del Gabinet Jurídic de la Generalitat adscrit a la Vicepresidència Segona del Govern Valencià, prestarà l'assessorament jurídic de la Conselleria i les seues entitats autònomes en els termes previstos en l'article 5 del Decret 27/2001, de 30 de gener, del Govern Valencià, d'Organització i Règim de Funcionament dels Serveis Jurídics de la Generalitat Valenciana.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
Queden expressament derogades les ordes de 3 d'octubre de 2000 (DOGV núm. 3.856, de 13 d'octubre) i de 13 de desembre de 2000 (DOGV núm. 3.909, de 3 de gener de 2001), que modificava l'anterior, de la Conselleria de Cultura i Educació, de desenrotllament del Reglament Orgànic i Funcional del departament, així com qualssevol altres disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen, contradiguen o resulten incompatibles amb el que disposa la present orde.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es faculta la Subsecretaria i la Secretaria General del departament perquè, dins del seu respectiu àmbit de competències, dicten les resolucions necessàries per a l'execució i desenrotllament de la present orde.
Segona
La present orde entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 26 de març de 2001.
El conseller de Cultura i Educació,

linea
Mapa web