Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE de 24 de juny de 1998, de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual es convoquen ajudes destinades a indemnitzar la incorporació de terrenys a la xarxa de microreserves de flora i a l'execució d'inversions en aquestes zones. [1998/X5683]

(DOGV núm. 3281 de 08.07.1998) Ref. Base de dades 1408/1998

ORDRE de 24 de juny de 1998, de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual es convoquen ajudes destinades a indemnitzar la incorporació de terrenys a la xarxa de microreserves de flora i a l'execució d'inversions en aquestes zones. [1998/X5683]
El projecte remés per la Generalitat Valenciana a la Comissió de les Comunitats Europees per a abordar l'ampliació del programa Creació de la xarxa de microreserves de flora i adquisició de terrenys d'interés botànic prioritari de la Comunitat Valenciana, cofinançada al 50% per la Unió Europea a càrrec del reglament LIFE -contracte LIFE B4-3200/93/766 entre la Generalitat Valenciana i la Comissió de les Comunitats Europees- preveu incentivar la iniciativa de persones físiques o jurídiques privades, per a la incorporació de terrenys a la xarxa de microreserves, figura de conservació d'espècies vegetals creada mitjançant el Decret 218/1994, de 17 d'octubre, del Govern Valencià (DOGV núm. 2.379, de 3 de novembre de 1994). A l'efecte de complir aquesta finalitat, la Llei de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 1998 estableix dues línies específiques de subvencions: codi línia 407/000/98, codi comptable 2141 i codi línia 703/000/98, codi comptable 1801.
En anys anteriors s'han realitzat dues convocatòries de subvencions distintes que es fusionen en aquesta; aquestes van ser l'Ordre d'11 de juny de 1997, de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual es convoquen ajudes destinades a indemnitzar la incorporació de terrenys a la xarxa de microreserves de flora (DOGV núm. 3.049, de 04-08-97) i l'Ordre de 30 de juliol 1996, de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, per la qual es convoquen subvencions destinades a la creació de microreserves i a l'execució d'inversions en aquestes zones (DOGV núm. 2.825, de 12-09-96).
Per aquesta raó, i de d'acord amb el que disposa l'article 35 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, i l'article 47.3 del text refós de la Llei de la Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana aprovada per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell de la Generalitat Valenciana,
ORDENE
Primer
Convocar per a 1998 la concessió de subvencions destinades a:
a. Indemnitzar propietaris públics o privats de terrenys, individuals o col·lectius, per la incorporació d'aquests a la xarxa de microreserves de flora, per un import global màxim de 10.000.000 pessetes a càrrec del capítol IV de la secció 14, servei 03, i programa 442.30, línia 407/000/98 -codi 2141- dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 1998.
b. Col·laborar, per un import global màxim de 5.000.000 pessetes a càrrec del capítol VII de la secció 14, servei 03, i programa 442.30, línia 703/000/98 -codi 1801- dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 1998, amb:
Institucions no lucratives, fundacions, universitats i centres d'investigació científica oficialment reconeguts, per adquirir terrenys que s'hauran de declarar obligatòriament microreserves de flora.
Propietaris de terrenys naturals -exclosos la Generalitat Valenciana, l'administració General de l'Estat, i els organismes autònoms o empreses públiques directament dependents d'aquests- que s'hauran d'incorporar a la xarxa de microreserves de flora quan no ho estiguen ja, mitjançant la realització d'inversions per a conservar els elements naturals allí continguts. Aquestes inversions podran referir-se tant al terreny pròpiament dit com a àrees confrontants que pertanguen al mateix propietari, sempre que repercutisquen favorablement sobre la zona protegida o que s'ha de protegir.
Segon
1. La sol·licitud per a participar en les convocatòries d'ajudes haurà d'incloure, per a aquells terrenys que no tinguen iniciat el procediment de declaració de microreserva de flora, la petició expressa del propietari perquè aquesta zona siga declarada com a tal, a l'efecte del que preveuen els apartats 2 i 3 de l'article 3 del Decret 218/1994, de 17 d'octubre, del Govern Valencià, pel qual es crea la figura de protecció d'espècies denominada microreserva vegetal (DOGV núm. 2.379, de 3 de novembre de 1994).
2. L'acte pel qual es concedisquen les subvencions ordenarà l'inici de l'expedient de declaració de microreserves per a aquelles zones per a les quals es concedisquen les ajudes que no estiguen ja declarades com a tals amb antelació.
3. La recepció de la resolució aprovatòria de l'ajuda per part de la persona física o jurídica interessada, sense que hi haja renúncia expressa en el termini assenyalat a les bases de la convocatòria, implica l'acceptació per part d'aquesta persona de les següents condicions o obligacions:
a) A partir de la recepció esmentada, la zona es dedicarà permanentment a conservació de la naturalesa, en els termes que preveu el decret esmentat.
b) La persona física o jurídica interessada es compromet a:
b.1. No realitzar, ni permetre o motivar la realització d'activitats prohibides per l'article 4 del Decret 218/1994, fins i tot quan no estiga declarada la zona com microreserva amb caràcter definitiu.
b.2. Permetre l'accés a la zona del personal de la Conselleria de Medi Ambient o de persones o maquinària específicament autoritzades o contractades per aquesta, com també facilitar el desenvolupament de les activitats de conservació que s'executaran en l'àrea i que prèviament li hagen sigut comunicades. Permetre, si cal, la instal·lació d'elements permanents per a senyalització o aparells per a desenvolupament d'activitats tècniques o científiques.
b.3. No obstaculitzar el desenvolupament de treballs de conservació que s'han de fer a la zona, d'acord amb el pla de gestió que aprove la Conselleria de Medi Ambient, previst en l'article 4.4 del Decret 218/1994; la persona propietària tindrà dret d'audiència en el tràmit d'elaboració del pla, i a més a més se'n podrà efectuar la redacció segons preveu aquesta ordre. Executar, si cal, aquelles activitats a què s'haja compromés mitjançant un conveni específic amb la Conselleria per a la conservació de la zona.
b.4. Subscriure una acta de declaració davant notari, en la qual conste que el terreny queda dedicat a la protecció de flora silvestre i a la seua incorporació a la xarxa de microreserves de flora de la Comunitat Valenciana, que ni el substrat ni el vol vegetal poden ser modificats sense permís de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana i que aquestes limitacions figuraran obligatòriament en les futures escriptures que se subscriguen amb motiu de qualsevol transmissió de la propietat o de drets reials sobre la zona, qualssevol que foren els nous propietaris o usufructuaris.
b.5. Sotmetre a autorització prèvia de la Conselleria de Medi Ambient la firma de qualsevol contracte d'usdefruit o explotació dels recursos continguts en la microreserva, i se li podrà exigir que aquest contracte s'acompanye d'un projecte tècnic adequat sobre l'activitat que s'ha de realitzar, a fi de minimitzar-ne l'impacte sobre les espècies o la vegetació d'interés.
b.6. Senyalitzar amb caràcter provisional la zona, mentre es prepara la senyalització definitiva d'acord amb l'Ordre de 7 de desembre de 1995, de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient (DOGV núm. 2.658, de 2 de gener de 1996). Incloure, a més a més, una senyalització, d'acord amb les directrius que es reben des de la Conselleria de Medi Ambient, indicativa del fet que la creació de la microreserva es realitza mitjançant finançament del programa LIFE de la Comissió Europea.
b.7. Indicar, en el cas de donar qualsevol tipus de publicitat en mitjans escrits o audiovisuals sobre l'àrea que s'ha de protegir o el seu possible ús, que la microreserva ha sigut creada mitjançant una ajuda adscrita al 'Programa LIFE de creació de la xarxa de microreserves de flora, dependent de la Generalitat Valenciana i de la Comissió Europea.
b.8. Acceptar que l'ajuda que es rep en concepte d'indemnització, no és susceptible d'increment futur, i en conseqüència renunciar a exercir en el futur qualsevol tipus de reclamació o recurs contra la Generalitat Valenciana en el qual s'exigisca un increment de la indemnització que es percep. Igualment, el beneficiari accepta que la subvenció es percep per a la totalitat del terreny per al qual se sol·licita la microreserva; per tant, si s'ofereixen superfícies superiors a les que corresponguen pel límit màxim d'indemnització que es pot percebre, es renuncia a la percepció d'indemnització per l'excés de terreny sol·licitat.
b.9. Comunicar a la Conselleria de Medi Ambient amb almenys tres mesos d'antelació respecte a la data prevista, qualsevol nova transacció del terreny.
4. La persona interessada podrà sol·licitar:
a) La subscripció específica d'un conveni de col·laboració, on quede fixat el seu grau de participació en la gestió de la zona.
b) La inclusió en el futur pla de gestió de la zona, d'aprofitaments que estime compatibles amb la conservació de les espècies i comunitats vegetals rellevants de la zona.
c) L'ús dels logotips de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana i del programa LIFE de la Unió Europea en aquells elements publicitaris o de difusió que desitge promoure per al coneixement o conservació de la microreserva.
5. La persona física o jurídica interessada rebrà de la Direcció General per al Desenvolupament Sostenible el nomenament de col·laborador/a en la gestió de la microreserva. La Conselleria remetrà als col·laboradors aquelles publicacions sobre conservació d'espècies i gestió del medi natural que edite directament, a partir de la data de la resolució aprovatòria de la subvenció.
6. La recepció d'una ajuda per a incorporació d'una parcel·la de terreny a la xarxa de microreserves, ja siga per indemnització, finançament de l'adquisició o finançament d'inversions, és incompatible amb la percepció futura de noves ajudes pel mateix concepte, activitat i lloc, fins i tot en el cas que la propietat es transmeta a terceres persones en el futur. Això no contradiu la possibilitat que els propietaris tinguen dret a:
a) Percebre ajudes que es convoquen per al desenvolupament de millores i inversions a la zona distints als que en aquest cas se subvencionen.
b) Percebre noves indemnitzacions per l'ampliació de la microreserva o la creació d'unes altres noves en la mateixa finca o en unes altres, sense que aquestes puguen incloure la part de terreny per a la qual ja es va percebre una indemnització prèviament.
7. Els terrenys per als quals es propose la subvenció han de complir necessàriament els següents requisits:
a) Estar situats sobre sòl classificat urbanísticament com no urbanitzable, i no estar en tràmit modificacions del planejament urbanístic que prevegen el seu canvi a una altra categoria.
b) Mancar de càrregues hipotecàries o unes altres inscrites en el Registre de la Propietat o en escriptura pública o document privat.
c) Estar constituïts per terrenys naturals o seminaturals no inclosos en el Catàleg de Forests d'Utilitat Pública; queden exclosos de la microreserva els habitatges o les edificacions d'ús habitual i les infraestructures i vies d'accés contingudes a la zona que s'ha de protegir.
d) Posseir les característiques de presència de flora rara, endèmica o amenaçada previstes en el Decret 218/1994 ja esmentat.
Tercer
Aprovar les bases per les quals es regirà aquesta convocatòria i que figuren com a annexos a aquesta ordre.
Quart
En tot allò no regulat en aquesta ordre, regirà el que disposa en el Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Per al desenvolupament i l'execució del que disposa en aquesta ordre, es faculta el director general per al Desenvolupament Sostenible per dictar les resolucions necessàries per a la seua aplicació.
Segona
Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Tercera
Contra aquesta ordre, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la seua publicació, davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. La interposició de l'esmentat recurs requerirà la comunicació prèvia a la Conselleria de Medi Ambient.
Tot això d'acord amb el que preveuen els articles 57 i 58 de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa i l'article 110.3 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
València, 24 de juny de 1998
El conseller de Medi Ambient,
JOSÉ MANUEL CASTELLA ALMIÑANA
Annex I
Bases per les quals es regula la convocatòria de subvencions destinades a indemnitzar la incorporació de terrenys a la xarxa de microreserves de flora i a l'execució d'inversions en aquestes zones
Primera. Beneficiaris
1. Podran ser beneficiaris d'aquestes subvencions les següents persones físiques o jurídiques:
Propietaris públics o privats de terrenys naturals o seminaturals, situats sobre sòl no urbanitzable i no adscrits al Catàleg de Forests d'Utilitat Pública, en tot el territori de la Comunitat Valenciana
Institucions privades o públiques sense ànim de lucre
Fundacions establides d'acord amb la Llei 30/1994, de 20 de novembre de 1994 (BOE núm. 282, de 25.11.94)
Universitats i centres d'investigació científica oficialment reconeguts
2. S'exclouen com a beneficiaris, la Generalitat Valenciana, l'administració de l'Estat, i els organismes autònoms o empreses públiques dependents de qualsevol d'aquestes.
Segona. Indemnitzacions: objecte i actuacions que s'han de realitzar
2.1. Les indemnitzacions a propietaris tenen caràcter compensatori per l'aplicació del règim derivat de la incorporació del terreny a la xarxa de microreserves, que inclou:
- El compliment d'allò que preveu l'article 2.3 de l'ordre per la qual es regeix aquesta convocatòria.
- La impossibilitat d'extracció de recursos prevista tant en aquest article com en el text del Decret 218/1994, de 17 d'octubre, del Govern Valencià, pel qual es crea la figura de protecció d'espècies denominada microreserva vegetal (DOGV núm. 2.379, de 3 de novembre de 1994).
2.2. Són igualment subvencionables, com a complement a la indemnització, les següents despeses corrents efectuades i acreditades mitjançant factura original amb conformitat de pagament, fins un màxim de 100.000 PTA. per subvenció, efectuats per a l'obtenció de documents necessaris per a optar a aquesta o a justificar-la:
- Elaboració dels informes botànics
- Alçades topogràfiques o planimetries
- Delineació o fotocòpies de plans
- Obtenció de certificats, inscripcions oficials o compulses de documents indicats en l'annex V, no expedits per la Generalitat Valenciana
- Minutes o honoraris notarials previs a l'obtenció o justificació de la subvenció.
- Revelat de fotografies o diapositives (només la part proporcional corresponent al material lliurat; la factura ha d'indicar el nombre de fotografies o diapositives revelades).
2.3. Les despeses esmentades en l'apartat 2.2 només seran reembossables per a les subvencions aprovades.
2.4. Les factures de l'apartat 2.2 han de contenir els elements principals a l'efecte (número i data; nom, adreça i CIF o NIF de l'emissor; nom i CIF o NIF del receptor; cost amb desglossament de l'IVA; acreditació d'haver sigut pagada -firma i segell de conformitat de qui emet la factura, o qualsevol element vàlid previst en la legislació corresponent). Les factures s'hauran de presentar en forma de còpies compulsades, i podran aportar-se igualment originals i còpies per confrontar-les i tornar-les.
Tercera. Adquisició de terrenys i inversions: objecte i actuacions que s'han de realitzar
3.1. Les subvencions en l'apartat d'adquisició de terrenys i inversions es destinaran a:
L'adquisició, per part d'institucions sense ànim de lucre, fundacions, universitats o centres d'investigació científica, de terrenys que complisquen els requisits exigits en l'article 2.7 d'aquesta ordre, per a la seua incorporació a la xarxa de microreserves de flora de la Comunitat Valenciana.
El desenvolupament de treballs preparatoris per a la incorporació a la xarxa de microreserves de flora de la Comunitat Valenciana de terrenys que complisquen els requisits exigits en l'article 2.7 d'aquesta ordre, com també d'inversions per a la conservació de la flora i vegetació allí continguda; aquests treballs només podran efectuar-se a les zones previstes en l'apartat 3.4 d'aquest annex, i consistiran en una o ambdues de les següents modalitats:
b.1. Redacció de plans de gestió que hauran de ser efectuats per professionals competents en botànica -coincidents amb la persona sol·licitant o per encàrrec d'aquesta-. Es consideraran competents en botànica, a l'efecte d'aquesta convocatòria, els qui posseïsquen títols d'enginyer superior o llicenciat, sempre que en aquestes titulacions s'incloga l'assignatura de botànica, o que la persona que haja de a redactar el pla acredite mitjançant el seu certificat acadèmic personal, haver-la cursat.
b.2. Execució d'activitats de conservació de les microreserves, sempre que siguen globalment qualificables com a inversions d'acord amb la legislació economicopressupostària vigent.
3.2. Seran objecte d'ajuda, en l'apartat d'adquisició de terrenys i inversions, les següents actuacions:
Per al cas d'adquisició de terrenys, serà subvencionable el pagament de les quantitats necessàries per a efectuar-la, excloses les corresponents a impostos o les susceptibles de deducció en declaracions fiscals, sense que es puguen superar els costos que es calculen d'acord amb l'annex IV.
Per al cas de les inversions que s'efectuen en zones que siguen propietat dels sol·licitants, seran subvencionables les activitats següents:
b.1. L'elaboració del pla de gestió de la microreserva, previst en l'article 4.4 del Decret 218/1994 esmentat. Amb aquest fi s'atendran les directrius específiques que, en funció de les característiques botàniques peculiars de cada zona, es reben des del Servei de Protecció d'Espècies de la Direcció General per al Desenvolupament Sostenible. L'ajuda que s'haja de concedir tindrà com a límit el cost real de l'activitat, sense que puguen superar-se els valors de 100.000 pessetes per cada pla de gestió de terrenys de més d'una hectàrea i de 50.000 pessetes per als de superfície inferior.
b.2. Per al cas de la resta d'inversions, com també per a la redacció de plans o programes necessaris per a portar-les a terme, es finançarà del 80 al 100% del cost previst en projecte, subscrit per un professional competent. Es consideraran com a preferents les següents activitats:
Senyalització de la zona
Limitació d'accessos
Producció o plantació d'espècies vegetals
Tanques
Tallades, estassades o aclarides per motius fitosanitaris
Podes o activitats de control de desenvolupament de la vegetació, quan siguen necessàries per a evitar la reducció d'efectius d'espècies endèmiques, rares o amenaçades
Elaboració i senyalització de sendes ecoeducatives.
Creació d'infraestructures o instal·lació d'elements fixos al terreny adequats per a atraure o conservar la fauna útil, com ara abeuradors, refugis, menjadors per a aus i mamífers, bresques fixes tancades sense possibilitat d'extracció de mel, etc.
Redacció de projectes, plans o programes de futures inversions.
3.3. Els costos màxims previstos, com els indicats en a l'apartat 3.2.b.1, són els indicadors per a calcular la subvenció que s'ha de concedir, però no corresponen necessàriament a les quantitats definitives que ha de pagar l'administració a la persona beneficiària, ja que aquests últims han de ser proporcionals amb el cost real de les inversions executades.
3.4. Les ajudes per a les activitats especificades anteriorment en l'apartat 3.1.b només podran sol·licitar-se per als terrenys que complisquen alguna de les següents condicions:
Estar ja adscrites a la xarxa de terrenys que s'han de declarar microreserves, en haver obtingut en anys anteriors subvencions a càrrec de convocatòries equivalents a l'actual (ordres de 30 de juliol de 1996 o d'11 de juny de 1997, publicades respectivament en els DOGV núm. 2.825, de 12-09-96, i 3.049, de 04-08-97).
Acollir-se simultàniament en aquesta convocatòria a les ajudes indemnitzadores per a la incorporació a la xarxa de microreserves, o a les d'adquisició de terrenys per a aquesta incorporació, indicades respectivament en els apartats 2 i 3.1.a d'aquest annex.
Quarta. Ambit d'aplicació
L'àmbit d'actuació d'aquesta norma és el territori de la Comunitat Valenciana, amb independència del lloc de residència habitual dels sol·licitants.
Cinquena. Quanties de les ajudes
5.1. La quantia de les ajudes per indemnització serà la derivada d'aplicar els barems previstos en l'annex IV d'aquesta ordre, afegint, en cas de sol·licitar-se, la corresponent a les despeses indicades en l'apartat 2.2 d'aquest annex; la suma d'ambdues quantitats no podrà superar 1.000.000 de PTA. per sol·licitant.
5.2. La quantia de les ajudes per a adquisició de terrenys i inversions no podrà superar la quantitat de 3.000.000 pessetes per sol·licitant.
Sisena. Sol·licituds i documentació
6.1. Les sol·licituds es formalitzaran en una instància degudament emplenada, segons el model que figura com annex II d'aquesta ordre, i s'hauran d'adreçar al director general per al Desenvolupament Sostenible.
6.2. Les persones interessades hauran de presentar les sol·licituds i la documentació necessària en el Registre General de la Conselleria de Medi Ambient (c/ Arquitecte Alfaro, 39 de València), en el de qualsevol servei territorial de Medi Ambient (c/ Churruca, núm. 29, a Alacant; av/ Germans Bou, 47, de Castelló de la Plana, o c/ Gregori Gea, núm. 27, de València), o en qualsevol altra de les formes previstes en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
6.3. El termini de presentació d'instàncies serà de 45 dies naturals, comptadors des de l'endemà de la publicació de l'aquesta ordre en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
6.4. L'admissió a tràmit d'una sol·licitud de subvenció no en generarà cap compromís de concessió.
6.5. La documentació que han de presentar les persones interessades, juntament amb la instància, per a sol·licitar les ajudes serà la següent:
a) Documentació acreditativa de la identificació del sol·licitant:
1. Persones físiques: NIF o DNI, o número de passaport
2. Persones jurídiques:
- Targeta d'identificació fiscal
- Còpia compulsada dels estatuts de l'entitat o escriptura de constitució o qualsevol altre document admissible en dret que ho acredite.
- Certificat de l'acta on conste l'acord de sol·licitar les ajudes i nomenament del representant de l'entitat per a efectuar la gestió.
3. Corporacions locals i altres entitats públiques: acord adoptat pel ple, pel qual s'aprova la sol·licitud de subvenció.
b) Còpia de la sol·licitud d'expedició de documents que acrediten estar al corrent o exempt de les seues obligacions tributàries o amb la Seguretat Social, amb el segell del registre d'entrada de l'administració corresponent, o bé documentació que corresponga d'acord amb l'Ordre de 30 de maig de 1996. de la Conselleria d'Economia i Hisenda (DOGV núm. 2.771, de 21 de juny de 1996). D'acord amb aquesta ordre, aquesta acreditació no caldrà quan l'import total de l'ajuda sol·licitada no supere les 300.000 pessetes.
c) Imprés d'alta de tercers per a pagaments de la Generalitat Valenciana degudament emplenat i segellat per l'entitat bancària corresponent, segons model que figura com annex III d'aquesta ordre. El receptor de la subvenció ha de correspondre a la persona o persones físiques sol·licitants; en el cas de persones jurídiques, el compte o la llibreta bancària haurà estar obert a nom de la persona jurídica.
d) Documentació tècnica i de propietat dels terrenys, d'acord amb el que preveu l'annex V. No caldrà tornar a presentar aquella documentació que ja es va lliurar amb motiu de les anteriors convocatòries d'ajudes per a establiment de microreserves de flora.
e) Pressupost sol·licitat per a inversions. A més a més del corresponent desglossament de conceptes o partides, s'establirà la següent divisió del pressupost:
e.1. Treballs que han d'executar-se per unes altres persones o entitats distintes del sol·licitant, com també subministraments, o materials que han de ser adquirits a tercers. El sol·licitant haurà de tenir en compte allò que s'ha indicat en l'article 10 d'aquest annex, com també en l'annex VI.
e.2. Treballs que són realitzats per la família que va a percebre l'ajuda; aquesta modalitat només pot ser exercida per persones físiques i no per persones jurídiques. El cost que s'haurà d'indicar en el pressupost serà, com a màxim, el de les unitats que apareixen en les ordres de 18 d'abril de 1996 i de 28 de desembre de 1996 de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient (DOGV núm. 2.739, de 02.05.96, i DOGV núm. 2.890, de 16.12.96, respectivament). Per a allò no comprés en aquestes ordres, es proposaran costos semblants als habituals de mercat per a la mateixa activitat, i serà aconsellable que la persona interessada adjunte a la petició de la subvenció documents acreditatius d'aquests preus de mercat, com ara pressupostos o documents tècnics on estiguen estandarditzats els costos de les activitats (normes tècniques, tarifes professionals, etc.).
6.6. Quan la parcel·la siga propietat de diverses persones físiques o jurídiques, els documents dels apartats a, b, c i d de l'apartat anterior, hauran de presentar-se referits a cadascun dels copropietaris. Si, fins i tot existint la copropietat, es vol que el cobrament de la subvenció se centralitze en una sola persona, només han d'aportar-se els documents d'aqueixa persona, si bé es complirà el següent:
a. La instància de sol·licitud de la subvenció haurà de subscriure's per tots aquests.
b. Haurà d'aportar-se un poder notarial, on s'autoritze aquella persona per la resta de copropietaris per a la recepció de l'ajuda.
Setena. Valoració i tràmit
7.1. Les peticions seran sotmeses a estudi pel Servei de Protecció d'Espècies, que podrà realitzar les inspeccions del terreny que estime necessàries, com també requerir de la persona sol·licitant l'esmena d'errors o defectes detectats, dins dels termes previstos a l'efecte en la legislació de procediment administratiu; així mateix, podrà requerir del servei territorial competent els informes addicionals que considere necessaris.
7.2. Els expedients, juntament amb els informes tècnics corresponents, s'elevaran per a la seua valoració a la comissió prevista en l'article 7.3.
7.3. La comissió de valoració estarà presidida pel director general per al Desenvolupament Sostenible o persona a qui delegue, i formada per membres de les següents unitats de la Conselleria de Medi Ambient:
El cap del Servei de Protecció d'Espècies, o persona en qui delegue
Un tècnic del Servei de Protecció d'Espècies
Un tècnic de cadascun dels serveis territorials
Un representant del Servei Jurídic
Un representant de la Secretaria General, d'un servei diferent al ja esmentat.
7.4. Els principals criteris que s'hauran de tenir en compte a l'hora de valorar els projectes per part de la comissió seran els següents:
- Qualitat o interés conservacionista dels tipus de vegetació. Serà preferent l'elecció de zones que continguen vegetacions considerades de major valor en l'annex IV.1 d'aquestes bases, o prioritàries en l'annex I de la Directiva 92/43/CEE del Consell, de 21 de maig, sobre conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres (DOCE núm. L206, de 22 de juliol de 1992), incorporada a l'ordenament jurídic espanyol mitjançant el Reial Decret 1.997/1995, de 7 de desembre, pel qual s'estableixen mesures per a contribuir a garantir la biodiversitat mitjançant la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres (BOE núm. 310, de 28 de desembre de 1995).
- Economia de la petició: sol·licitud per quantitat inferior a la que correspondria en aplicar l'annex IV d'aquestes bases, o per oferir-se una superfície superior a aquella per a la qual se sol·licita la subvenció, implicant la renúncia prevista en l'article 2.3.b.8 de l'ordre que regula aquesta convocatòria.
- En el cas de persones jurídiques, tindran prioritat les sol·licituds presentades per col·lectius sense ànim de lucre entre els fins estatutaris de les quals es trobe la conservació de la flora de part o la totalitat de la Comunitat Valenciana, o àmbits temàtics o geogràfics que abasten als anteriors.
- Baixa conflictivitat veïnal dels terrenys. La comissió podrà rebutjar qualsevol petició de què es tinga coneixement que hi ha litigis de propietat, límits, molèsties per invasió parcial de l'arbratge en finques confrontants o uns altres factors equivalents; igualment, en aquells casos en què se sospite fonamentadament de l'existència de litigis veïnals, podrà requerir-se al sol·licitant de l'ajuda o als propietaris dels terrenys confrontants, en qualsevol moment del tràmit de la sol·licitud, l'aportació de documents que acrediten la conformitat amb la creació de la microreserva o l'absència d'aquests litigis.
7.5. La comissió podrà estimar que als terrenys no es complisquen suficientment els factors d'increment establits en l'annex IV.2, fent constar aquest aspecte raonadament en l'acta en fer referència a la sol·licitud corresponent. Abans de redactar la proposta de resolució, es notificarà a les persones interessades perquè, en un termini no inferior a 10 dies ni superior a 15, puguen consultar l'expedient, al·legar i presentar els documents i les justificacions que estimen pertinents; quan es preveja la concessió d'una subvenció per un cost inferior al sol·licitat, es notificarà aquest aspecte específicament al sol·licitant.
7.6. Una vegada formalitzats els actes d'instrucció corresponents, el director general per al Desenvolupament Sostenible elevarà el conseller de Medi Ambient la proposta de resolució, on constaran per a cada sol·licitud les següents dades:
- Per a les peticions denegades, les raons de la denegació
- Per a les aprovades, ressenya de les quantitats concedides i situació de la zona. Per a aquestes sol·licituds, s'inclourà l'ordre d'inici dels expedients de declaració de microreserva de flora.
7.7. Les sol·licituds es consideraran desestimades si no s'ha produït la resolució en el terme de 3 mesos, comptadors a partir del moment de tancament del termini de presentació d'instàncies.
7.8. La resolució es publicarà en el DOGV, i a més a més es notificarà a les persones interessades.
7.9. Els beneficiaris de les subvencions podran renunciar expressament a aquestes mateixes en el termini de deu dies a partir de l'endemà de la recepció de la notificació.
Vuitena. Obligacions dels beneficiaris
Els beneficiaris de les subvencions hauran de:
8.1. Acreditar, quan la subvenció concedida supere les 300.000 pessetes, en el termini màxim de deu dies comptadors a partir de l'endemà de la recepció de la notificació en què se li transmet de la resolució aprovatòria de l'ajuda, que es troba al corrent o exempt de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, en els termes que disposa l'Ordre de 30 de maig de 1996, de la Conselleria d'Economia i Hisenda (DOGV núm. 2.775, de 21 de juny de 1996); s'exclou el cas en què la persona interessada ja haja presentat dins del mateix exercici pressupostari i per a la mateixa convocatòria la documentació acreditativa abans de haver-se emés la resolució. Quan es realitzen pagaments en exercicis posteriors al de la concessió, l'acreditació haurà de fer-se referida, a més a més, al moment de l'expedició de les primeres ordres o propostes de pagament que tinguen lloc en aquests nous exercicis.
8.2. Trobar-se en la situació que en legitima la concessió.
8.3. Complir els requisits i les condicions que comporta la concessió o el gaudi de l'ajuda, i en especial amb el que preveu l'article 2.3 de l'ordre de què emana aquesta convocatòria.
8.4. Sotmetre's a les actuacions de control financer que corresponen a la Intervenció General de la Generalitat Valenciana, i en el seu cas dels organismes equivalents de la Comissió Europea, en relació amb les subvenció concedida.
8.5. Comunicar, en qualsevol moment de la vigència de l'expedient, altres ajudes publiques sol·licitades o concedides per al mateix projecte.
8.6. Fer constar en tota informació o documentació pròpia de l'activitat que aquesta està subvencionada per la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana i pel programa LIFE de la Comissió Europea.
Novena. Procediment de pagament
9.1. Els pagaments s'efectuaran contra certificat expedit per un tècnic competent, precedida del lliurament de documents justificatius previstos a la base deu d'aquest annex.
9.2. Dins d'aquesta convocatòria, no es realitzaran pagaments en concepte d'avançament.
Deu. Justificació de les actuacions que s'han de realitzar
10.1. La justificació de la realització de les activitats es farà mitjançant el lliurament dels elements documentals establits en l'annex VI.
10.2. No seran acceptables els justificants documentals (factures o escriptures de compravenda) que estiguen referits a dates anteriors al dia de la presentació de la instància de sol·licitud de les ajudes.
Onze. Reintegrament de quantitats
11.1. Segons estableix l'article 47.9 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, escaurà reintegrar les quantitats percebudes i es podrà exigir l'interés de demora des del moment del pagament de l'ajuda en els següents casos:
a). Incompliment de l'obligació de justificació.
b). Obtenir la subvenció sense reunir les condicions requerides.
c). Incompliment de la finalitat per a la qual la subvenció va ser concedida.
d). Incompliment de les condicions imposades els beneficiaris amb motiu de la concessió de la subvenció.
11.2. Igualment, en el supòsit que l'import de la subvenció, aïlladament o en concurrència amb subvencions o ajudes d'unes altres administracions públiques o d'uns altres ens públics o privats, supere el cost de l'activitat que s'ha de desenvolupar, caldrà efectuar el reintegrament de l'excés obtingut sobre el cost de l'activitat desenvolupada, quan la subvenció principal siga de la Generalitat Valenciana.
11.3. Atés que les ajudes concedides poden considerar-se despeses elegibles per al seu finançament parcial a càrrec del programa LIFE, la Conselleria de Medi Ambient comunicarà a aquells que hagen de reintegrar allò que s'ha indicat en els apartats anteriors quin és el procediment per a tornar a la Comissió Europea, si així escau, les quantitats pagades per aquest organisme.
11.4. A l'efecte de la correcta interpretació de l'apartat 11.1.d, es recorda explícitament als sol·licitants que la resolució de concessió de l'ajuda implica l'inici del procediment perquè aquesta zona siga declarada amb caràcter permanent com microreserva de flora, i que aquestes zones no podran perdre en el futur la condició d'àrea dedicada a la conservació de la flora silvestre fins i tot quan s'hagen incomplit les obligacions contretes pel sol·licitant.
Annex IV
Costos previstos segons cada tipus de vegetació
IV.1. Valor tipus per hectàrea de cada tipus de comunitat vegetal o hàbitat
300.000 PTA.
Zones humides -llacunes, llacs, salines, saladars humits, marjals, mallades- (vegetació submergida, semisubmergida, flotant o de ribera de la zona humida)
275.000 PTA.
Teixedes, grevoledes, telledes, tremoledes, omedes d'oma, fagedes, comunitats de moixera de pastor, boixedes arbòries, comunitats d'evònim silvestre (Taxus baccata, Ilex aquifolium, Tilia platyphyllos, Populus tremula, Ulmus glabra = U. montana, Fagus sylvatica, Sorbus torminalis, formes arbòries de Buxus sempervirens, Evonimus europaeus)
Ginebredes de càdec de mar i comunitats de camarinya (Juniperus oxycedrus subsp. macrocarpa, Corema album)
Xopades de xop de l'Elx (Populus euphratica = P. ilicitana)
250.000 PTA.
Comunitats de llorer (formes silvestres o assilvestrades de Laurus nobilis)
Comunitats d'argània (Argania spinosa)
225.000 PTA.
Nogueres de noguereda de riu, castanyedes (formes assilvestrades de Juglans regia i Castanea sativa)
200.000 PTA.
Pinedes de pi o roig (Pinus sylvestris)
Llacunes salades amb ensopegueres (espècies perennes del gènere Limonium)
Comunitats de moixera (Sorbus aria)
Pinedes de dunes interiors.
180.000 PTA.
Savinars de savina turífera (Juniperus thurifera)
Antics cultius d'atzeroler (Crataegus azarolus)
Vegetacions de dunes interiors situades a més de 20 km del litoral
Comunitats de server (Sorbus domestica),
160.000 PTA.
Suredes i rebolledes (Quercus suber, Quercus pyrenaica)
Rouredes o rebolledes de roure de fulla petita o valencià (Quercus faginea)
140.000 PTA.
Carrascars i alzinars (Quercus ilex subsp. rotundifolia o ilex)
Freixenedes de freixe de flor, vernedes de vern bord (Fraxinus ornus, Rhamnus frangula = Frangula alnus)
Freixenedes de freixe de riu, omedes de fulla petita (Fraxinus angustifolia, Ulmus minor)
Salzedes de roca (Salix tarraconensis)
120.000 PTA.
Pinedes de pi escarrasó (Pinus nigra subsp. salzmannii)
Ginebredes i savinars arboris que no siguen de Juniperus thurifera (formes arbòries de Juniperus oxycedrus subsp. badia, Juniperus communis subsp. communis, i Juniperus phoenicea)
Alberedes silvestres i salzedes arbòries (Populus alba, Salix alba o formes arbòries d'altres Salix)
110.000 PTA.
Pinedes de pinastre (Pinus pinaster)
Comunitats de rosàcies pomoidees -comunitats de pomeres o pereres silvestres- o prunoidees -comunitats de pruneres, cireres silvestres-, excepte comunitats d'arç blanc (Malus sp. pl., Pyrus sp. pl., Prunus sp. pl.)
Falguerars, tret de falguera de rei -Pteridium aquilinum- (comunitats de grans falgueres: Dryopteris, Thelypteris, etc.)
Comunitats de sanguinyol (Cornus sanguinea)
Vegetacions no arbòries de dunes interiors.
100.000 PTA.
Xopades silvestres (Populus nigra)
Comunitats d'olivereta (Ligustrum vulgare)
Comunitats arbòries d'arç blanc (Crataegus sp. pl.)
Pinedes de pi pinyoner (Pinus pinea)
Comunitats arbòries de margalló (peus arborescents o arboris de Chamaerops humilis)
90.000 PTA.
Pinedes de pi blanc (Pinus halepensis)
Xopades artificials o semiartificials (Populus sp., principalment P. canadensis o híbrids amb P. nigra)
Ginebredes i savinars (formes no arbòries de Juniperus sp. pl.)
Boixedes no arbòries (Buxus sp. pl.)
80.000 PTA.
Tamarigars (Myricaria germanica, Tamarix sp. pl.)
Bruguerars de bruc arbori (Erica arborea)
Salzedes no arbòries (Salix sp. pl.)
Marfulledes (Viburnum sp. pl.)
Saücars (Sambucus sp. pl.)
Comunitats d'eucaliptus, xiprerars i pinedes de pins al·lòctons (Eucaliptus sp. pl., Cupressaceae gen. pl., Pinus sp. pl.)
70.000 PTA.
Ginestars (formes arborescents de Cytisus sp. pl., Genista sp. pl., Retama sp. pl., Sarothamnus sp. pl.o altres ginestes)
Matollars de corner (Amelanchier rotundifolia = A. ovalis)
65.000 PTA.
Garrigars, llentisclars, comunitats de nogueroles i de margallons no arboris (Quercus coccifera, Pistacia lentiscus, Pistacia terebinthus, Chamaerops humilis)
Baladrars (Nerium oleander)
Bosquines d'arç blanc de talla baixa (Crataegus sp. pl.)
Bosquines de gavarrera o coralet (Rosa sp. pl., Berberis sp. pl.)
60.000 PTA.
Matollars o pastures sobre guixos amb ensopegueres (especies perennes de Limonium sp. pl)
Pastures sobre sòls salins.
Prunerars i vernedes (Prunus prostrata, Rhamnus alpinus, Rhamnus saxatilis)
Bosquines i esbarzerars de tipus no esmentats abans -esbarzerars, vidalbars, etc. (Rubus sp. pl., Clematis sp. pl., etc.).
55.000 PTA.
Matollars de talla mitjana -bosquines de romer, d'argelages, d'estepars, d'albades, etc..
Matollars de talla baixa -timonedes, bosquines de tomaní, de timó mascle, etc..
Espartars d'espart i d'espart bord
Pastures de regeneració, amb baixa permanència paisatgística pel ràpid pas a matollars o màquies
50.000 PTA.
Pastures de llarga permanència paisatgística
45.000 PTA.
Vegetacions de roquerars -llevat dels tipus ja esmentats -, pedregars i coves obagues.
40.000 PTA.
Vegetacions de roquerars -llevat de savinars-, pedregars i coves de solana o sobre sòls horitzontals.
IV.2. Factors d'increment (no acumulatius entre aquests) sobre el valor tipus per hectàrea
Fins el 50% si es tracta de conjunts d'exemplars monumentals, o hi ha poblacions naturals d'una o més de les espècies següents: Botrychium lunaria, Cneorum tricoccon, Equisetum hyemale, Juniperus phoenicea subsp. turbinata, Litorella uniflora, Marsilea batardae, M. quadrifolia, Paliurus spina-christi, Phyllitis sagittata, Polystichum lonchitis, Salix caprea o S. salviifolia.
Fins al 40% per possessió d'espècies dels annexos I o II del Reial Decret 439/1990, de 30 de març (BOE núm. 82, de 5 d'abril de 1990) o d'alguna o més de les espècies següents en poblacions naturals (plantacions molt antigues per al cas d'Argania spinosa o Populus euphratica): Ajuga pyramidalis, Anarrhinum fruticosum, Androsace elongata subsp. breistofferi, Androsace vitaliana (=Vitaliana primuliflora) subsp. assoana, Argania spinosa, Aristolochia clematitis, Berberis hispanica subsp. hispanica, Biarum dispar, Centaurea lagascae, Cheilanthes tinaei, Corema album, Garidella nigellastrum, Gypsophila pilosa, Himantoglossum hircinum, Isoetes velatum, Juniperus oxycedrus subsp. marocarpa, Launaea arborescens, Leucanthemum arundanum, Limonium cavanillesii, L. dufourii, Marsilea strigosa, Maytenus senegalensis subsp. europaeus, Phyllitis scolopendrium, Polygonum amphibium, Populus euphratica, Quercus cerrioides, Reseda lanceolata, Silene cambessedessii, Sonchus crassifolius, Teucrium freynii, Thelypteris palustris o Thymus borgiae.
Fins el 30% si es tenen aïlladament exemplars monumentals, o poblacions naturals d'alguna de les espècies següents: Anthyllis lagascana, Argyrolobium uniflorum, Athyrium filix-foemina, Buxus balearica, Ceratophyllum submersum, Cheilanthes hispanica, Clematis cirrhosa, Damasonium polyspermum, Diplotaxis ibicensis, Echium saetabense, Euphorbia boetica (=E. baetica), Euphorbia nevadensis subsp. nevadensis, Ferulago granatensis, Geniosta umbellata, Laurus nobilis, Linaria orbensis, Mercurialis perennis, Ophioglossum vulgatum, Otanthus maritimus, Polystichum aculeatum, Ruscus hypophyllum, Scutellaria galericulata, Serapias parviflora, Silene diclinis, Thymus webbianus, Utricularia australis o Verbascum fontquerii (=Celsia valentina).
Fins el 30% per possessió d'espècies dels annexos II o IV del Reial Decret 1.997/1995, de 7 de desembre (BOE núm. 310, de 28 de desembre de 1995) no esmentades en algun dels apartats anteriors.
Fins el 20% per possessió d'espècies de l'annex I de l'Ordre de 20 de desembre de 1985, de la Conselleria de Agricultura i Pesca, sobre protecció d'espècies endèmiques o amenaçades (DOGV núm. 336, de 3 de febrer de 1986), no esmentades en algun dels apartats precedents.
Fins el 10% si es té una elevada naturalitat -reduït aspecte d'activitat humana anterior- o bon estat de conservació.
IV.III. Mode de càlcul del valor teòric de la zona
1r. Es calcularà la superfície present en la parcel·la per a cada comunitat vegetal, arrodonida a unitats de 0,1 ha per a les zones de superfície total inferior a 10 ha, i d'1 ha per a les de majors dimensions. El terreny definit en la parcel·la per cada comunitat vegetal es denominarà subparcel·la.
2n. Es multiplicarà per a cada subparcel·la la superfície en hectàrees pel preu indicat en l'apartat IV.1 de l'annex IV per al tipus de vegetació.
3r. S'aplicarà, si convé, el percentatge d'increment de valoració per a cada subparcel·la, d'acord amb el que preveu l'apartat IV.2 de l'annex IV. En el cas que la vegetació d'una subparcel·la no siga uniforme, podrà fragmentar-se en unitats de dimensió no inferior a les ja esmentades, aplicant a cadascun el percentatge que corresponga.
4t. Se sumaran les diferents quantitats obtingudes per a les subparcel·les, calculant el preu conjunt de la parcel·la proposada com a microreserva.
Annex V
Documentació tècnica que s'ha de presentar amb la sol·licitud
La documentació s'haurà de presentar a mode de dossier, numerant cadascun dels documents segons ací s'indica. Els documents que s'han d'adjuntar obligatòriament en qualsevol cas són els següents:
1. Escriptura acreditativa de la propietat dels terrenys o de la finca on aquests s'enclaven.
2. Nota simple del Registre de la Propietat acreditativa de l'estat registral d'aquesta i de l'absència de càrregues o hipoteques.
3. Certificat de l'autoritat municipal competent, acreditatiu que el terreny està enclavat en sòl no urbanitzable, i que no està en tràmit o en previsió immediata la seua reconversió de no urbanitzable a qualssevol de les categories anteriorment esmentades.
4. Plans a escala 1:50.000, i 1:10.000 o 1:5.000, on es detalle la localització de la zona que es proposa com a futura microreserva.
5. Pla cadastral
6. Memòria topogràfica elaborada per professional competent, amb referència de la superfície de microreserva proposta, delimitació clara de la parcel·la mitjançant coordenades UTM dels seus límits o per qualsevol altre mètode, i pla del terreny a escala adequada de detall. En el cas que es presenten a la zona diversos dels tipus de vegetació indicats en l'annex IV, s'haurà d'indicar la superfície estimada de cada tipus de vegetació.
7. Projecte subscrit per un professional competent en botànica*, amb:
a. Descripció bàsica del medi físic (enclavament bioclimàtic, breu descripció de tipus de sòl i roca), de les unitats fitosociològiques de la vegetació, i ressenya de les principals singularitats botàniques trobades (espècies endèmiques, rares o amenaçades, exemplars monumentals, etc.).
b. Valoració de l'estat de conservació o naturalitat, o de la presència de factors adequats per al càlcul d'increments de l'apartat IV.2 de l'annex IV.
8. Material fotogràfic identificatiu de la zona, aportant almenys 5 diapositives i fotografia en grandària comercial habitual, en les quals aparega el terreny pres des de diferents angles.
9. Càlcul del valor de la subvenció que se sol·licita. Si se sol·licita indemnització o ajuda per a l'adquisició de terrenys, aquest càlcul es realitzarà en base a la quantitat d'hectàrees (o fraccions d'aquestes) per a cada tipus de vegetació, aplicant, si escau, els percentatges d'increments que corresponguen (vegeu l'annex IV). Si se sol·licita una subvenció per a inversions, el càlcul es farà en base al pressupost dels corresponents projectes.
En cas de sol·licitar subvenció per a l'adquisició de terrenys, caldrà a més a més d'aquesta documentació general:
10. Document de compromís de compravenda, subscrit pel venedor i el comprador ha de figurar firma, nom i cognoms i número de DNI o passaport-, amb referència suficient d'identificació de la zona, i amb el preu pactat de l'adquisició. Els firmants tenen llibertat d'incompliment d'aquest compromís en el cas que no es concedira la subvenció, i es pot fer figurar aquest extrem en el document.
En cas de sol·licitar una subvenció per a l'elaboració del pla de gestió o unes altres inversions, caldrà, a més a més de la documentació general:
11. Projecte de l'activitat, subscrit per un professional competent en la matèria respectiva. En el cas d'activitats d'investigació, s'entenen competents els titulats universitaris amb títol de doctor. Si la redacció del pla de gestió o d'uns altres plans per a desenvolupament d'inversions no es realitzara per tercers, s'aportarà una còpia validada de la documentació acreditativa que es posseeix titulació acadèmica adequada.
*S'entenen competents tant els professionals individuals les titulacions o especialitats de segon o tercer cicle universitari dels quals permeten el desenvolupament d'estudis botànics florístics o fitosociològics de camp, com les empreses que posseeixen titulats d'aquest tipus, o els centres d'ensenyament universitari o investigació que posseeixen línies científiques en aquestes matèries. En cas de dubte, els serveis tècnics competents de la Conselleria podran sol·licitar als peticionaris de la subvenció l'aportació de les esmentades titulacions o d'expedients acadèmics oficials acreditatius d'haver cursat les assignatures o els cursos oficials adequats.
Annex VI
Mode de justificació del desenvolupament de l'activitat
Subvencions per indemnització:
A.1. Declaració realitzada davant notari, on conste el que s'ha estipulat en l'apartat 3.b.4 de l'article segon d'aquesta ordre.
A.2 En el cas que s'hagen sol·licitat, originals de les factures acreditatives de les despeses corrents realitzades per a sol·licitar la subvenció per indemnització, previstos en l'apartat 2.2 d'aquest annex, i presentats d'acord amb el que s'indica a l'apartat 2.4.
Subvencions per a l'adquisició de terrenys:
B.1. Còpia compulsada de l'escriptura de propietat del terreny a nom de l'entitat sol·licitant. Han de figurar les limitacions d'ús del terreny indicades en l'apartat 3.b.4 de l'article segon d'aquesta ordre.
B.2. Còpia compulsada del document privat o públic que testifique la compravenda, amb indicació de la quantitat pagada; aquest document serà innecessari si el preu de venda figura ja en l'escriptura.
B.3. Còpia compulsada dels justificants (factures acompanyades dels corresponents justificants de pagament) de despeses de l'adquisició, excepte impostos i despeses susceptibles de deducció en declaracions fiscals.
C. Subvencions per a desenvolupament d'inversions:
C.1. Factures pagades acompanyades dels corresponents justificants de pagament (rebuts, certificats bancaris de càrrec en compte o qualsevol altre document admissible en dret), emeses al beneficiari per les empreses o els professionals que hagen realitzat i cobrat els serveis (obres, subministraments, etc.). No calen per a aquelles despeses que en el projecte d'activitat s'hagen previst per al seu desenvolupament per la pròpia família perceptora de l'ajuda. (Es recorda que aquesta modalitat sense presentació de factures només pot ser exercida per persones físiques, i no per entitats col·lectives).
C.2. Memòries o documents tècnics:
Per als casos de redacció de plans de gestió o d'uns altres tipus de plans, programes o projectes d'inversió, es presentarà el document tècnic elaborat acompanyat d'elements adequats per a la seua interpretació (plans, fotografies, quadres, etc.)
Per a la resta d'actuacions, es presentarà una memòria de l'activitat realitzada, a mode de xicotet informe. En el cas de haver-se generat estructures, haver realitzat plantacions o d'haver modificat l'estructura de la vegetació, s'aportaran fotografies de l'estat corresponent abans i després de les actuacions.

linea
Mapa web