Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 104/1998, de 21 de juliol, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament del Consell Valencià de Benestar Social. [1998/L6665]

(DOGV núm. 3304 de 10.08.1998) Ref. Base de dades 1762/1998

DECRET 104/1998, de 21 de juliol, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament del Consell Valencià de Benestar Social. [1998/L6665]
L'article 23 de la Constitució espanyola atorga a tots els ciutadans i ciutadanes el dret a participar en els assumptes públics, aspecte que unit a la concepció integral dels serveis socials, inspiradora de la llei, fa necessari dotar de vida jurídica certs instruments de participació, de caràcter consultiu, que assistisquen l'administració en la programació i l'execució de la política promulgada en matèria d'assistència social.
Entre aquests instruments està el Consell Valencià de Benestar Social, creat per la Llei 5/1997, de 25 de juny, de la Generalitat Valenciana, per la qual es regula el Sistema de Serveis Socials en l'Ambit de la Comunitat Valenciana, òrgan de participació social, assessor i de col·laboració de la Generalitat Valenciana en les activitats que concernisquen el camp dels serveis socials.
En virtut de tot això, a proposta de la consellera de Benestar Social i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 21 de juliol de 1998,
DECRETE
Article 1
El Consell Valencià de Benestar Social és l'òrgan de participació, de caràcter consultiu i assessor de la Generalitat Valenciana, per tal d'aconseguir una millor coordinació entre els diferents sectors i entitats de caràcter social de la Comunitat Valenciana, i per a articular la participació ciutadana en matèria d'acció social.
Article 2
1. El Consell Valencià de Benestar Social es regeix, pel que fa a l'organització i al funcionament, per la Llei 5/1997, de 25 de juny, de la Generalitat Valenciana, per la qual es regula el Sistema de Serveis Socials en l'Ambit de la Comunitat Valenciana.
2. Supletòriament, hi serà d'aplicació la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, quant als òrgans col·legiats.
Article 3
El Consell Valencià de Benestar Social s'adscriu a la Conselleria de Benestar Social, de la qual rep els mitjans personals i materials necessaris per a acomplir les funcions que li són assignades.
Article 4
La composició del Consell Valencià de Benestar Social és la prevista en la Llei 5/1997, de 25 de juny, de la Generalitat Valenciana, per la qual es regula el Sistema de Serveis Socials en l'Ambit de la Comunitat Valenciana.
Article 5
El nomenament dels membres del Consell Valencià de Benestar Social correspon a la consellera de Benestar Social, i haurà de ser publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Article 6
El president del Consell Valencià de Benestar Social exerceix la representació d'aquest, li correspon convocar i fixar l'ordre del dia de les reunions del ple i moderar i dirigir els debats tot garantint-ne el bon ordre i funcionament.
Article 7
1. El vicepresident del Consell substituirà el president en els casos d'absència d'aquest, i en aquest cas assumirà totes les seues funcions i les que el ple li puga encomanar.
2. Tant el president com el vicepresident podran delegar la seua representació.
Article 8
1. El secretari tindrà a càrrec seu els treballs administratius del Consell, i estendrà acta de totes les reunions d'aquest en la qual constatarà els assumptes tractats, els acords adoptats i les incidències de major interés.
2. Les actes hauran de ser aprovades en la reunió següent del Consell i seran ratificades pel president.
Article 9
1. El Consell Valencià de Benestar Social tindrà com a òrgans per a funcionar:
a) El ple.
b) Les comissions sectorials.
2. El ple del Consell, la presidència del qual correspon a la consellera de Benestar Social, està constituït per tots els membres del Consell.
3. Les comissions sectorials podran constituir-se per al millor funcionament del Consell, i tindran encomanada la preparació i l'elaboració d'estudis i d'informes que hagen de ser sotmesos a la consideració del ple.
La composició i les funciones d'aquestes seran definides pel ple del Consell.
Article 10
Correspon al Consell Valencià de Benestar Social l'elaboració i la modificació del seu reglament de funcionament, el qual haurà de ser aprovat pel Govern Valencià.
Article 11
L'assistència al Consell Valencià de Benestar Social no comportarà cap retribució, sense perjudici del pagament de les despeses que aquella ocasione i que es realitzarà en la forma que reglamentàriament s'establisca, tant als seus membres com al personal tècnic que hi puga participar.
Article 12
El funcionament del Consell Valencià de Benestar Social està definit per aquestes regles:
a) El ple es reunirà amb caràcter ordinari una vegada cada quadrimestre com a mínim, i amb caràcter extraordinari quan la importància o la urgència dels assumptes així ho requerisquen, per iniciativa del president del Consell o de la meitat més un dels membres del ple.
b) Les comissions sectorials que es creen es reuniran quan així les convoque el president, o en els casos que s'establisquen en el Reglament de Règim Intern.
c) Tant el ple com les comissions sectorials estaran vàlidament constituïdes quan hi assistisca, en primera convocatòria, la meitat més un dels seus membres i, en segona, quan hi assistisca la tercera part dels seus components.
d) Tots els acords s'adoptaran per majoria simple de les persones assistents.
Article 13
A les reunions del ple o de les comissions sectorials podran assistir, sense dret a vot, les persones que es consideren adequades a causa de la seua activitat o dels seus coneixements, amb la finalitat d'informar o d'assessorar sobre aspectes tècnics de les matèries que s'han de tractar.
Article 14
El Consell Valencià de Benestar Social haurà d'elaborar i de presentar davant de la Conselleria de Benestar Social la memòria anual de les seues activitats.
Disposició addicional
Per a procedir a la constitució o a la renovació dels membres del Consell Valencià de Benestar Social, es procedirà d'aquesta manera:
a) Les organitzacions empresarials i sindicals, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, els col·legis professionals i les universitats comunicaran a la titular de la Conselleria de Benestar Social els noms de les seues persones vocals per al posterior nomenament. El nomenament estarà acompanyat de la designació de les persones suplents.
b) Les persones representants de les associacions i de les entitats d'iniciativa social a què fa referència la Llei 5/1997, de 25 de juny, de la Generalitat Valenciana, seran nomenades per la consellera de Benestar Social entre les federacions i les associacions més representatives de cadascun dels sectors. Les corresponents propostes estaran acompanyades de la designació de les persones suplents.
Disposicions finals
Primera
Dins els tres mesos següents a l'entrada en vigor d'aquest decret s'haurà de constituir el Consell de Benestar Social de la Comunitat Valenciana.
Segona
S'autoritza la consellera de Benestar Social perquè dicte totes les disposicions que siguen necessàries per a l'aplicació i el desplegament d'aquest decret.
Tercera
Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 21 de juliol de 1998
El president de la Generalitat Valenciana,
EDUARDO ZAPLANA HERNANDEZ-SORO
La consellera de Benestar Social,
MARCELA MIRO PÉREZ

linea
Mapa web