Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDE de 27 de maig de 2005, del conseller de Sanitat, per la qual desplega el Decret 26/2005, de 4 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat. [2005/M6725]

(DOGV núm. 5028 de 15.06.2005) Ref. Base de dades 3221/2005

ORDE de 27 de maig de 2005, del conseller de Sanitat, per la qual desplega el Decret 26/2005, de 4 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat. [2005/M6725]
Pel Decret 26/2005, de 4 de febrer, el Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, que establix l'estructura dels òrgans superiors, el nivell directiu i el nivell administratiu fins a les direccions d'àrea. Per tant, es fa necessari el desplegar-lo fins al nivell de direcció de servici.
Correspon ara al conseller, d'acord amb els articles 35.e i 71 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, el desplegament orgànic de la Conselleria, establint les funcions que han de fer els servicis en els distints òrgans d'acord amb les competències que els han sigut atribuïdes.
S'ha emés l'informe previst en l'article 27.1.b de la Llei de Funció Pública Valenciana, en relació amb l'article 49.bis de la Llei de Govern Valencià, i també un informe favorable de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.
Per això, i fent ús de les facultats que m'atribuïx el Decret 26/2005, de 4 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana,
ORDENE
Article 1. El conseller o la consellera de Sanitat
1.1 El Gabinet del conseller de Sanitat depén directament del conseller o la consellera de Sanitat, com a òrgan de suport i assistència immediata.
1.2 La Unitat de Comunicació depén directament del gabinet del conseller, i té com a funció desplegar la política de relació de la Conselleria amb els mitjans de comunicació.
1.3 El Gabinet Tècnic depén directament del conseller o consellera, amb rang d'àrea.
1.3.1 El Servici de Relacions Institucionals depén del Gabinet Tècnic i, en desplegament del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, exercix les funcions següents:
– Donar suport al conseller o la consellera en la relació amb les Corts Valencianes, fent el seguiment i el control de l'activitat parlamentària.
– Donar suport a les actuacions de la Conselleria en la relació amb altres institucions públiques.
– Recopilar, elaborar i analitzar informació i documentació, a fi de donar suport als òrgans directius de la Conselleria.
– Recopilar informació sanitària d'interés per al ciutadà i afavorir-ne la divulgació a través dels canals de comunicació corresponents.
– Preparar estudis i informes tècnics sobre les matèries pròpies de la Conselleria.
– Crear sistemes d'informació necessaris, tant referencials com fonts.
– Preparar la memòria anual de la Conselleria i fer totes les activitats dirigides a la difusió de les seues actuacions o al foment del coneixement i estudi de qüestions d'interés per a la Conselleria.
– Organitzar i custodiar els fons de bibliografia pluridisciplinaris o de caràcter sanitari, a fi de mantindre un centre de documentació bibliogràfica, que estiga obert a la divulgació interna dels temes de salut.
– Confeccionar i proposar el programa editorial de cada exercici, efectuant-ne l'anàlisi del cost i controlant-ne la normalització i el disseny.
– Aprovar totes les publicacions, periòdiques o no, i també el material de difusió que es faça en la Conselleria.
– Qualsevol altra funció que li encomane expressament el conseller o la consellera.
Article 2. La Secretaria Autonòmica de Sanitat
Sota l'autoritat del conseller o consellera, es troba el secretari autonòmic o la secretària autonòmica de Sanitat, que assumix les funcions establides en l'article 74 de la Llei de Govern Valencià, i també les competències establides per qualsevol altra normativa que se li aplique. També assumix les competències de coordinació i planificació sanitària. El secretari autonòmic o la secretària autonòmica de Sanitat pot exercir les funcions i el càrrec de director o directora gerent de l'Agència Valenciana de Salut.
Article 3. La Sotssecretaria
3.1 Depenen directament del sotssecretari o la sotssecretària el director o la directora general de Salut Pública, el director o la directora general d'Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària, l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut i el secretari general administratiu.
3.2 Depenen directament del sotssecretari o la sotssecretària els servicis següents:
3.2.1 El Servici de Prevenció de Riscos laborals, que té com a funcions les encomanades i previstes en la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i en la normativa que la desplega, referides exclusivament al personal que presta servicis en institucions sanitàries dependents de l'Agència Valenciana de Salut.
3.2.2 El Servici de Responsabilitat Patrimonial, que té com a funció tramitar i fer les propostes de resolució que expliciten els motius d'expedients de reclamacions de responsabilitat patrimonial de l'administració en matèria sanitària.
Article 4. La Direcció General de Salut Pública
La Direcció General de Salut Pública s'estructura en les unitats següents:
Servici del Pla de la Sida
Servici de Salut Laboral
Àrea de Coordinació de Centres i Actuació en Salut Pública
Servici de Promoció de la Salut
Servici d'Actuació en Salut Pública
Servici de Salut Infantil i de la Dona
Oficina del Pla del Càncer
Àrea d'Epidemiologia
Servici de Vigilància i Control Epidemiològic
Servici d'Estudis Epidemiològics i Estadístiques Sanitàries
Àrea de Seguretat Alimentària
Servici de Planificació i Anàlisi Alimentària
Servici de Gestió del Risc Alimentari
4.1 Sota la dependència directa del director o la directora general s'adscriuen els servicis següents:
4.1.1 El Servici del Pla de la Sida, que exercix les funcions següents:
– Dissenyar i gestionar els programes de prevenció i control de la infecció del VIH/sida.
– Planificar, promoure, desplegar i coordinar les actuacions relacionades amb la prevenció i el control de la infecció VIH/sida.
– Dissenyar, gestionar, analitzar i avaluar els programes de reducció de dany.
4.1.2 El Servici de Salut Laboral, que exercix les funcions següents:
– Exercir les competències sanitàries en prevenció de riscos laborals, incloses les relatives a l'autorització de les instal·lacions sanitàries i la inspecció de les activitats.
– Gestionar i desplegar les competències de l'administració sanitària sobre les entitats col·laboradores de la Seguretat Social en la gestió de les contingències laborals.
– Gestionar i mantindre el sistema d'informació sanitària laboral i la promoció de la salut en el treball.
– Controlar i vigilar els aspectes sanitaris dels productes químics, i especialment de plaguicides i biocides.
– Dirigir i avaluar la vigilància de la salut dels treballadors, inclosa la postocupacional.
– Gestionar el sistema d'informació de riscos biològics en personal sanitari.
4.2 Depén directament del director o la directora general l'Àrea de Coordinació de Centres i Actuació en Salut Pública, a la qual s'adscriuen els directors dels centres de Salut Pública, i a la qual li correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar les funcions següents:
– Gestionar i coordinar els centres de Salut Pública.
– Fer el seguiment, l'anàlisi i l'avaluació de la gestió dels directors i coordinadors dels centres de Salut Pública.
– Analitzar i fer l'avaluació dels indicadors de gestió per a establir les correccions adequades a fi d'aconseguir estàndards de qualitat òptims.
– Participar amb les altres direccions generals de la Conselleria de Sanitat en el seguiment i desplegament dels plans i programes de salut.
– Coordinar les actuacions especials amb altres direccions generals, conselleries i ajuntaments en el cas que hi haja un risc per a la salut de la població.
Esta àrea s'estructura en els servicis següents:
4.2.1 El Servici de Promoció de la Salut, que exercix les funcions següents:
– Dissenyar, gestionar, analitzar i avaluar els plans i programes de salut.
– Dissenyar, gestionar, analitzar i avaluar els programes de prevenció de malalties prevalents a la Comunitat Valenciana.
– Dissenyar, gestionar, analitzar i avaluar les activitats d'informació i educació per a la salut orientades a fomentar estils de vida sans en la població
4.2.2 El Servici d'Actuació en Salut Pública, que exercix les funcions següents:
– Proporcionar una resposta ràpida davant de situacions de salut pública que poden comportar una alarma social.
– Gestionar, dissenyar i avaluar la tecnologia i procediments en sistemes d'informació en salut pública.
– Preveure, davant de determinades situacions de risc per a la salut, la logística, procediments i coordinació amb la resta de recursos sanitaris i institucions de distinta naturalesa.
4.2.3 El Servici de Salut Infantil i de la Dona, que, en desplegament del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, exercix la funció de dissenyar, gestionar, analitzar i avaluar els plans i programes específics de salut infantil i de la dona.
4.2.4 L'Oficina del Pla del Càncer, amb rang de servici, que exercix la funció de gestionar, analitzar i avaluar el Pla Oncològic.
4.3 Depén directament del director o la directora general l'Àrea d'Epidemiologia, a la qual correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar els servicis següents:
4.3.1 El Servici de Vigilància i Control Epidemiològic, que exercix les funcions següents:
– Organitzar, coordinar i avaluar la vigilància epidemiològica de les malalties transmissibles a través del sistema de notificació de malalties i del sistema d'informació microbiològica.
– Gestionar, controlar, coordinar i avaluar els brots epidèmics i les malalties emergents per mitjà del sistema d'alerta precoç i resposta.
– Organitzar, coordinar i avaluar els programes específics de prevenció i control de malalties transmissibles.
– Difondre la informació procedent de la vigilància epidemiològica a tots els nivells de la Xarxa Valenciana de Vigilància en Salut Pública.
4.3.2 El Servici d'Estudis Epidemiològics i Estadístiques Sanitàries, que exercix les funcions següents:
– Fer l'anàlisi epidemiològica sistemàtics de l'estat de salut.
– Fer els estudis epidemiològics específics per al coneixement millor de la situació de salut de la Comunitat Valenciana.
– Gestionar, coordinar i avaluar els registres d'interés en salut pública.
– Fer l'estudi i l'anàlisi epidemiològica de la mortalitat i les seues causes.
– Elaborar les estadístiques sanitàries derivades de la informació epidemiològica.
4.4 Depén directament del director o la directora general l'Àrea de Seguretat Alimentària, que fa les funcions següents:
– Autoritzar, i fer el reconeixement de l'acreditació i el registre de laboratoris en l'àmbit de la salut pública.
– Fer les anàlisis en matèria de seguretat alimentària i sanitat ambiental.
– Gestionar, controlar i coordinar la xarxa de laboratoris de Salut Pública, i també l'estudi i les propostes de metodologia analítica en matèria de salut pública.
Correspon a l'Àrea de Seguretat Alimentària planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar els servicis següents:
4.4.1 El Servici de Planificació i Anàlisi Alimentària, que exercix les funcions següents:
– Elaborar, actualitzar i avaluar el plans de seguretat alimentària.
– Definir estratègies, planificar, normalitzar, ordenar i supervisar les actuacions del control oficial i el programa de control oficial d'aliments.
– Elaborar i gestionar el sistema d'informació de seguretat alimentària.
– Elaborar instruccions documentades sobre la planificació del control oficial, el mostratge normalitzat i les tècniques de control.
4.4.2 El Servici de Gestió del Risc Alimentari, que exercix les funcions següents:
– Estudiar, valorar i gestionar els programes de control oficial d'aliments.
– Tramitar i gestionar els expedients d'autorització sanitària de funcionament d'indústries i establiments alimentaris, i de les entitats de formació de manipuladors d'aliments, i gestionar-ne els registres.
– Gestionar el sistema d'intercanvi ràpid d'informació sobre alertes i notificacions de caràcter alimentari.
– Gestionar el programa d'escorxadors.
– Avaluar la conformitat dels sistemes d'autocontrol aplicats per les empreses alimentàries per mitjà d'auditories de verificació.
Article 5. La Direcció General d'Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària
La Direcció General d'Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària s'estructura en les unitats següents:
Oficina d'Investigació Sanitària
Oficina del Pla de Salut
Àrea d'Inspecció, Avaluació i Ordenació
Servici d'Inspecció de Servicis Sanitaris
Servici d'Avaluació, Auditoria i Ordenació Sanitària
Servici de Recursos Sanitaris
Servici d'Assegurament Sanitari
5.1 Depén directament del director o la directora general l'Oficina d'Investigació Sanitària, amb rang de servici, que té com a funció dinamitzar, potenciar i coordinar l'activitat investigadora en l'àmbit de la Conselleria i, a més, en desplegament del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, exercix les funcions següents:
– Promoure i facilitar el desplegament de la investigació orientada a la fonamentació científica en la presa de decisions en matèria de salut, amb atenció especial a la rellevància, qualitat, disseminació i aplicació de resultats.
– Generar i mantindre un registre de xarxes d'investigació en l'àrea sanitària.
– Establir un marc global que permeta el desplegament de les diferents línies d'investigació d'una forma eficient.
– Desplegar la col·laboració entre institucions, universitats i centres assistencials de la Conselleria de Sanitat per al desplegament de projectes i programes d'investigació en matèries relacionades amb la salut.
5.2 Depén directament del director o la directora general l'Oficina del Pla de Salut, amb rang de servici, que té com a funció el seguiment i l'avaluació del Pla de Salut de la Comunitat Valenciana i, a més, en desplegament del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, exercix les funcions següents:
– Monitoritzar i coordinar el plans de salut de la Comunitat Valenciana.
– Generar i mantindre un sistema d'informació sobre els plans estratègics de la Conselleria de Sanitat i col·laborar amb altres òrgans i institucions sanitàries.
5.3 Depén directament del director o la directora general d'Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària l'Àrea d'Inspecció, Avaluació i Ordenació, a la qual correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar les unitats següents:
5.3.1 El Servici d'Inspecció de Servicis Sanitaris, que fa les funcions que establix la legislació referent a la inspecció de servicis sanitaris de la Conselleria de Sanitat.
5.3.2. El Servici d'Avaluació, Auditoria i Ordenació Sanitària, que exercix les funcions següents:
– Avaluar noves tecnologies, analitzant-ne l'impacte assistencial i econòmic de la incorporació.
– Fer l'avaluació del resultat assistencial en els centres i servicis concertats.
– Establir les condicions per a l'obertura de centres sanitaris.
I, a més, en desplegament del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, exercix les funcions següents:
– Fer l'avaluació i l'auditoria assistencials dels centres, servicis i establiments sanitaris.
– Afavorir l'acreditació de centres, servicis i establiments sanitaris.
– Establir mecanismes de seguiment de les tecnologies incorporades al sistema sanitari.
– Elaborar les propostes normatives relatives als requisits tecnicoassistencials dels centres sanitaris i, especialment, els aspectes referits a recursos humans, materials, estructurals i d'organització assistencial.
– Elaborar les propostes de regulació de les condicions per al funcionament dels distints tipus de centres sanitaris.
– Elaborar l'oferta per a la formació especialitzada en ciències de la salut en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, en coordinació amb el Ministeri de Sanitat i Consum.
– Tramitar les sol·licituds de reconeixement d'interés sanitari per a actes de caràcter científic que tinguen lloc a la Comunitat Valenciana.
– Coordinar l'Oficina del Mapa Sanitari.
5.3.3 El Servici de Recursos Sanitaris, que exercix les funcions següents:
– Mantindre el registre sanitari de centres i unitats.
– Mantindre els registres estadístics i la coordinació amb organismes nacionals.
I, a més, en desplegament del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, exercix les funcions següents:
– Tramitar i gestionar els expedients d'autorització sanitària de centres, servicis i establiments sanitaris, d'acord amb la normativa.
5.3.4 El Servici d'Assegurament Sanitari, que té com a funció gestionar el Sistema d'Informació Poblacional de la Conselleria de Sanitat i, a més, en desplegament del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, exercix les funcions següents:
– Manteniment i explotació de la base de dades poblacionals de ciutadans de la Comunitat Valenciana o registre central de pacients SIP.
– Ordenar i coordinar els procediments administratius i tècnics relacionats amb el reconeixement i l'acreditació del dret a les prestacions sanitàries individuals de cada ciutadà valencià.
– Desplegar el model d'assegurament sanitari públic de la Comunitat Valenciana i distribuir les targetes sanitàries individuals.
5.4. Depén de la Conselleria de Sanitat, a través del director o la directora general d'Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària, l'Institut per a l'Acreditació i l'Avaluació de les Pràctiques Sanitàries, SA.
Article 6. L'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut
L'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut és un òrgan adscrit a la Conselleria de Sanitat, per al suport cientificotècnic en matèria d'investigació i docència. Depén directament del sotssecretari o la sotssecretària.
6.1 Al capdavant figura el director o la directora de l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut, amb rang de director general, del qual depenen les unitats següents:
6.1.1 El Servici de Formació i Investigació, que, en desplegament del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, exercix les funcions següents:
– Analitzar les demandes formatives dels professionals de la salut.
– Dissenyar, gestionar, analitzar i avaluar els plans de formació del personal sanitari.
– Elaborar els programes d'ajuda a la investigació.
– Promoure la investigació en les matèries d'interés per a la Conselleria de Sanitat.
– Coordinar i impulsar les activitats de les unitats docents de Medicina Familiar i Comunitària, Infermeria Obstetricoginecològica, Infermeria de Salut Mental, i també les que s'incorporen, si es dóna el cas.
– Tramitar les activitats que li encomane el director o la directora.
6.1.2 El Servici de Docència, que, en desplegament del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, exercix les funcions següents:
– Executar la formació especialitzada dins de la programació efectuada per l'escola.
– Tramitar les activitats que li encomane el director o la directora.
6.1.3 La Secretaria Tècnica, amb rang de servici, que, en desplegament del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, exercix les funcions següents:
– Preparar estudis i informes tècnics sobre les matèries pròpies de l'escola Valenciana d'Estudis de la Salut.
– Coordinar i impulsar la Comissió d'Acreditació de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries.
– Certificar les resolucions i els actes de l'escola, estendre i custodiar les actes de les reunions dels òrgans col·legiats, tramitar les contractacions d'obres, servicis i subministraments, executar la gestió econòmica i pressupostària, tramitar els assumptes de personal, dur el registre general i els arxius de documentació, tramitar les reclamacions i els recursos que es plantegen, coordinar les tasques de manteniment i seguretat de les instal·lacions, distribuir i controlar el personal subaltern i els assumptes generals de l'escola.
– Informar de la viabilitat legal i econòmica dels programes d'actuació en matèria d'investigació, formació i unitats docents.
– Tramitar les beques, a càrrec dels seus pressupostos, per a la promoció i el desplegament de les activitats que li són pròpies.
– Donar suport tècnic i administratiu a totes les unitats directives i administratives de l'escola.
– Tramitar les activitats que li encomane el director o la directora.
Article 7. La Secretaria General Administrativa
La Secretaria General Administrativa dóna suport directe al titular de la Sotssecretaria, i atén sota esta autoritat tots els servicis generals de la Conselleria. Està estructurada en les unitats següents:
Servici d'Assumptes Generals i Convenis
Servici de Gestió Administrativa
7.1 Depén directament del secretari general administratiu el Servici d'Assumptes Generals i Convenis, al qual correspon:
– Gestionar el Registre General de la Conselleria i tramitar les iniciatives i reclamacions que corresponguen al personal de la Conselleria.
– Gestionar l'arxiu i l'inventari de béns i material de la Conselleria.
– Gestionar els servicis de traducció i fer els tràmits necessaris per a la publicació d'actes o disposicions en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
– Tramitar les circulars i els oficis-circulars de la Conselleria.
– Gestionar i controlar els assumptes generals.
– Tramitar els convenis, acords o altres assumptes que la Conselleria haja de proposar al Govern Valencià.
7.2 Depén directament del secretari general administratiu el Servici de Gestió Administrativa, al qual, en desplegament del vigent Reglament Orgànic i Funcional, correspon:
– Fer les funcions de gestió del personal de la Conselleria.
– Executar la gestió econòmica de la Conselleria.
– Fer la gestió pressupostària de la Conselleria.
– Gestionar els contractes de subministraments i servicis de la Conselleria.
– Donar el suport informàtic a la Conselleria.
Article 8. Les direccions territorials
8.1 En cada una de les províncies de la Comunitat Valenciana hi ha una direcció territorial de la Conselleria de Sanitat, al capdavant de la qual hi ha un director o directora, que assumix la representació de la Conselleria.
8.2 Depén directament del director o directora territorial un secretari de la direcció territorial, que, en desplegament del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, exercix les funcions de coordinar i impulsar la gestió administrativa de la direcció territorial en matèria de personal, econòmica, pressupostària, de concerts i de contractacions d'obres, subministraments i instal·lacions. Substituïx, si és el cas, el director o la directora territorial i exercix les funcions per a les quals el delegue.
8.3 Sota la direcció i coordinació del director o la directora territorial i, si és el cas, del secretari de la direcció territorial, la resta de les unitats relatives a atenció sanitària, farmàcia, salut pública i inspecció, depenen funcionalment del director o la directora gerent de l'Agència Valenciana de Salut, el secretari autonòmic de Sanitat, el sotssecretari o el director general corresponent, sense perjuí de la dependència orgànica del sotssecretari.
Disposicions transitòries
Primera
Fins que no s'aproven les llistes de llocs de treball adaptades a l'estructura orgànica d'esta orde, s'aplica el que establixen les disposicions transitòries del Decret 26/2005 de 4 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, que aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat.
Segona
L'Agència Valenciana de Salut i la Conselleria de Sanitat han de proposar l'adscripció dels llocs de treball amb rang inferior a direcció de servici, tenint-ne en compte la dependència funcional. Els llocs de treball corresponents a les unitats d'assumptes generals, recursos humans, recursos econòmics, aprovisionament, contractació i informàtica, s'ha de proposar que s'adscriguen a l'Agència Valenciana de Salut o a la Conselleria de Sanitat tenint en compte la distribució efectuada per un acord entre ambdues.
Disposició final
Esta orde vigix des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 27 de maig de 2005
El conseller de Sanitat,

linea
Mapa web