Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre de 21 de novembre de 1991, de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, per la qual estableix el règim de tarifes i les seues condicions d'aplicació per als serveis de transport públic de viatgers amb automòbils de turisme de l'Area de Prestació Conjunta de Castelló.

(DOGV núm. 1678 de 05.12.1991) Ref. Base de dades 3383/1991

Ordre de 21 de novembre de 1991, de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, per la qual estableix el règim de tarifes i les seues condicions d'aplicació per als serveis de transport públic de viatgers amb automòbils de turisme de l'Area de Prestació Conjunta de Castelló.
L'Ordre d'aquesta conselleria, de 15 de juliol de 1991, per la qual va crear l’Area de Prestació Conjunta de Castelló per als serveis de transport públic de viatgers amb automòbils de turisme, els ha dotat d'un nou març jurídic que requereix d'una remodelació de les tarifes que hi ha actualment.
Per a la determinació de les noves tarifes que han de regiren l’Area s'han tingut en compte dos aspectes fonamentals:
- La concentració de la població i els punts generadors de viatgers no es distribueixen uniformement en tota l’Area i varia-la probabilitat de retorns ocupats, cosa que origina la necessitat de delimitar dues zones diferenciades i, per tant, amb tarifes distintes.
- Els serveis realitzats en hores nocturnes o en dies festius han de tenir una tarifa superior als serveis diürns en dies laborables, com a necessari incentiu per a assegurar l’oferta del servei.
Com a conseqüència del que s'ha exposat, el sistema de tarifes que s'estableix en l’Area s'estructura en tres tarifes, les quals es poden aplicar de forma successiva i combinada segons la zona i el moment en què es presta el servei, i quedarà reflectit en el taxímetre l’import total de trajecte realitzat i s'eliminaran tot tipus de suplements.
La introducció de les tres tarifes exigeix la instal·lació d'indicadors lluminosos d'aquestes per a permetre el seu control exterior i evitar-ne la utilització incorrecta, mesura que no només afavoreix l’usuari, sinó també el sector del taxi per la seguretat i confiança que els usuaris dipositaran en aquest servei públic.
Per tot això, després de l'audiència de tots els afectats i l’informe favorable de la Comissió de Preus de la Generalitat Valenciana, i de conformitat amb el que estableix l’Ordre d'aquesta conselleria de 15 de juliol de 1991,
ORDENE:
Article primer
Els serveis de transport públic de viatgers amb automòbils de turisme de l’Area de Prestació Conjunta de Castelló es regiran en els serveis que es realitzen integrament en aquesta, per les tarifes següent s, IVA inclòs:
Tarifa 1
Baixada de bandera: 115 PTA
Preu per Km recorregut: 58 PTA
Preu per hora d'espera: 1.340 PTA
Tarifa 2
Baixada de bandera: 115 PTA
Preu per Km recorregut: 70 PTA
Preu per hora d'espera: 1.340 PTA
Tarifa 3
Baixada de bandera: 115 PTA
Preu per km recorregut: 82 PTA
Preu per hora d'espera: 1.450 PTA
Així mateix, qualsevol servei que tinga l'origen o la destinació fora de l’Area, en la part del seu trajecte que realitze a l'interior d'aquesta haurà d'aplicar les tarifes citades en el paràgraf anterior.
Article segon
Les tarifes anteriorment assenyalades seran d'aplicació de la manera següent:
- Les tarifes 1 i 2 s'aplicaran en les zones A i B, respectivament, segons la descripció que d'aquestes es fa en l'annex I d'aquesta ordre.
- En els dies festius i les hores nocturnes, entre les 22 hores i les 6 hores de l'endemà, s'aplicarà la tarifa 2 en la zona A i la tarifa 3 en la zona B. A aquest efecte es consideraran festius els de la ciutat de Castelló.
Article tercer
Les tarifes establertes en l'article primer es mesuraran en el taxímetre, que serà obligatori per a tots els vehicles i haurà de situar-se a la part davantera de l'interior de la carrosseria, de manera que en tot moment resulte completament visible per al viatger la classe de tarifa que se li aplica i l'import del servei, i haurà d'estar il·luminat des de la posta del sòl.
Els mencionats taxímetres, degudament homologats i precintats, s'adequaran perquè puguen mesurar en cada cas les tarifes anteriorment assenyalades de manera successiva i tant en el sentit de tarifes ascendents com descendents, i indicarà l'import total que s'ha de pagar pels viatges al final del trajecte.
Article quart
Els vehicles portaran a la part davantera del sostre un mòdul lluminós, degudament homologat i precintat, destinat a indicar a l’exterior del vehicle la tarifa que mesura el taxímetre o, si escau, la seua situació de lliure. Aquest mòdul haurà d'estar sempre en funcionament durant la jornada laboral del vehicle i haurà de coincidir en tot moment el senyal lluminós d'aquell amb la tarifa que mesure el taxímetre i amb la zona en què es realitze el servei.
Article cinqué
Els vehicles i automòbils adscrits a les autoritzacions de l’Area de Castelló seran de color blanc i duran en la meitat superior de les dues portes de darrere pintat o mitjançant etiquetes autoadhesives l’expressió «Area de Castelló», l’escut de la Generalitat Valenciana i el número de l'autorització. Aquest últim figurarà també a la part de darrere, tot això segons les prescripcions establertes en l'annex II d'aquesta ordre.
Article sisè
L'usuari tindrà dret al transport gratuït de 50 kg d'equipatge, sempre que el seu volum permeta introduir-lo en el maleter o en la baca del vehicle sense contravenir les normes i reglaments de trànsit i circulació.
Els excessos d'equipatge sobre la tarifa abans esmentada es pagaran a raó d’1 pesseta per quilogram/quilòmetre.
Article seté
Queda prohibida la percepció de retorns en els serveis de l’Area. Els usuaris només hauran de pagar l’import marcat en el taxímetre.
Article vuité
Els serveis es contractaran per cotxe complet, tot i que no s'utilitze el total de places del vehicle, i quedarà prohibit el cobrament individual.
En contractar el servei, l’usuari podrà indicar el recorregut i els punts de pas aproximadament.
Article nové
El pagament del servei l’efectuarà l’usuari en el moment en què finalitze.
Quan els viatgers se'n vagen transitòriament del vehicle i els conductors hagen d'esperar el seu retorn, podran demanar d'aquells, a títol de garantia i contra rebut de les característiques assenyalades en l'article 2n., l’import del recorregut efectuat més mitja hora d'espera en zona urbana i una hora en camp obert. Acabats aquests terminis podran considerar-se desvinculats del servei.
Quan el conductor siga requerit per a esperar els viatgers en llocs en què l’estacionament siga de durada limitada, podrà reclamar d'aquests l’import del servei efectuat, sense obligació per la seua part de continuar la prestació d'aquest.
Article deu
Els conductors dels vehicles facilitaran els clients canvi fins a 5.000 pessetes.
Si el canvi que s'ha de tornar és superior a 5.000 pessetes el conductor tindrà dret a continuar amb el taxímetre en marxa fins que se li proporcione l'import del servei o bitllet de 5.000 pessetes.
Article onze
En cas d'accident o avaria que faça impossible la continuació del servei, el viatger, que podrà demanar la seua comprovació als agents de l'autoritat, haurà de pagar la quantitat que marque el taxímetre fins al moment de l'avaria o l'accident, sense comptar l'import de la baixada de bandera.
Article dotze
El conductor estarà obligat a facilitar a l’usuari un justificant del servei prestat si aquest li ho sol·licités. En aquest justificant figurarà, com a mínim, la data i l’hora de realització del servei, l’origen i el final del trajecte. el número de l'autorització i l’import percebut. A aquest efecte, els titulars i els conductors assalariats estaran obligats a tenir a bord del vehicle un talonari dels referits justificants.
Article tretze
Els usuaris podran realitzar reclamacions sobre les irregularitats observades en el Llibre de Reclamacions que a l’efecte duran tots els vehicles, o bé presentar la corresponent denúncia davant la Direcció General de Transports o davant qualsevol dels ajuntaments dels municipis integrats. Les denúncies s'enviaran a la Direcció General de Transports, organisme competent per a la instrucció dels expedients sancionadors i la imposició de sancions.
Article catorze
En matèria d'infraccions i sanció d'aquestes, caldrà ajustar-se a la Llei 16/87, de 30 de juliol, i al Reial Decret 1.211/90, de 28 de setembre, en què s'aprova el reglament de desplegament de l’esmentada Llei, i per a allà que no preveu aquesta, al reglament regulador del servei autotaxi i autoturisme de l'Ajuntament de Castelló.
En tot cas tindrà consideració de falta molt greu la manipulació intencionada del taxímetre o del mòdul lluminós indicador de les tarifes que motive una aplicació incorrecta del sistema de tarifes establert en aquesta ordre.
Article quinze
Deixe sense efecte la delegació realitzada a l'Ajuntament de Castelló en l'article 15 de l'Ordre de dia 15 de juliol de 1991, de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, pel que fa a requisits, atorgament i règim jurídic de la transferència de les autoritzacions de l’Area i revisions periòdiques reglamentàries, competències aquestes que seran exercides directament per la Direcció General de Transports.
DISPOSICIONS TRANSITORIES
Primera
Els titulars a què fa referència la disposició transitòria primera de l’Ordre de 15 de juliol de 1991, per la qual es va crear l’Area de Prestació Conjunta de Castelló, tindran un termini que acabarà el 20 de gener de 1992 per a sol·licitar en el Servei Territorial de Transports de Castelló les corresponents «Autoritzacions d'Area», després de la incorporació en el taxímetre de les tres tarifes establertes i també del mòdul lluminós.
Segona
Els taxímetres que per les seues condicions tècniques no poden introduir les quanties establertes per hora d'espera per a les tres tarifes aplicaran, fins al canvi del taxímetre, la quantia per hora d'espera de la tarifa 1 per a tots els serveis que presten.
DISPOSICIO FINAL
La Direcció General de Transports dictarà les instruccions que, si escau, calguen per a l’execució i el desplegament d'aquesta ordre, que entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 21 de novembre de 1991.
El Conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports,
EUGENIO BURRIEL DE ORUETA
ANNEX I
Delimitació de les zones A i B a l’Area de Prestació Conjunta de Castelló.
Zona A
Límits pel nord (d'est a oest)
- Des del mar mediterrani pel c/ Estoril, fins a la connexió del camí Serradal amb el camí Fondo.
- Tram del camí Fondo comprés entre el punt de confluència anterior i l'encreuament amb el camí Caminàs.
- Tram del camí Caminàs comprés entre l'encreuament amb el camí Fondo i l'ermita del Lledó.
- Línia imaginària amb origen el l'ermita del Lledó i final a la part de darrere de la residència sanitària al costat de la CN-340.
- Des de la residència sanitària i seguint el traçat de la CN-340 fins a l'altura del PERI-11 (al costat del Gabinet de Seguretat i Higiene en el Treball).
- Des del punt anterior fins al punt d'unió del camí Colomera amb l'autopista A-7.
Límits per l'oest (de nord a sud)
- Tram de l'autopista A-7 comprés entre el punt d'unió d'aquesta amb el camí Colomera fins a l'encreuament amb el camí Cova del Colom.
- Tram del camí Cova del Colom des de la connexió amb l'autopista A-7 fins a l'encreuament amb l'accés sud d'aquesta.
Límits pel sud (d'oest a sud)
- Tram de l'accés sud a l'autopista A-7, des de l'encreuament amb el camí de la Cova del Colom fins a la CN-340.
- Línia imaginària amb origen en l'encreuament d'accés sud a l'A-7 amb la CN-340 fins a la C-236 a l'altura de l'encreuament d'aquesta amb el camí de Sant Josep.
- Tram de la C-236 comprés entre l'encreuament amb el camí Sant Josep i l'avinguda de Borriana.
- Des de l'encreuament de l'av. de Borriana i l'av. Casalduch i seguint l'alineació del carrer Chatellerault fins al camí Caminàs, a l'altura de l'encreuament amb el camí d'Almalafa.
- Tram del camí Caminàs comprés entre el camí de l'Almalafa i el camí Vell del Mar.
- Tram del camí Vell del Mar entre el camí Caminàs i la carretera d'Almassora al Grau de Castelló (CS-7300).
- Des de l'encreuament del camí Vell del Mar amb la CS-7300 pel carrer núm. 359 fins al mar Mediterrani.
Els límits de la Zona A estaran indicats mitjançant senyals en què figurarà la llegenda final de la zona A en els punts d'eixida d'aquesta i final de la zona B en els punts d'accés des de la zona B.
Zona B
La zona B estarà determinada en el seu perímetre interior pels límits de la zona A, i el seu perímetre exterior seran els límits dels termes municipals dels ajuntaments integrats en l’Area de Prestació Conjunta de Castelló.
Els límits del perímetre exterior de la zona B estaran indicats mitjançant senyals en què figurarà la llegenda final de l’Area de Castelló en els punts d'eixida d'aquesta.
Veure annex

linea
Mapa web