Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 201/2003, de 3 d'octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament dels òrgans urbanístics de la Generalitat. [2003/X10756]

(DOGV núm. 4604 de 08.10.2003) Ref. Base de dades 4370/2003

DECRET 201/2003, de 3 d'octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament dels òrgans urbanístics de la Generalitat. [2003/X10756]
Mitjançant el Decret 81/2003, de 27 de juny, del Consell de la Generalitat, s'ha establit l'estructura orgànica de les conselleries de l'administració de la Generalitat. L'organització de la nova Conselleria de Territori i Habitatge a la qual s'atribueixen completament les competències autonòmiques en matèria d'ordenació territorial, urbanisme, habitatge i medi ambient, comporta la necessitat de reestructurar els òrgans urbanístics de la Generalitat, que fins ara es trobaven regulats pel Decret 77/1996, de 16 d'abril, del Consell de la Generalitat.
El present decret té per objecte acomodar l'estructura operativa dels òrgans urbanístics de la Generalitat, quant a les seues atribucions, organització, funcionament i composició, a les necessitats de la nova organització interna de l'administració de la Generalitat, per tal de millorar el grau d'adequació d'aquests a les comeses pròpies que han d'exercir i delimitar les distintes funcions que des del punt de vista orgànic i intern i amb projecció externa els correspon. Amb aquest fi, es manté i es reforça l'actual composició, de forma que permeta canalitzar la participació de diverses institucions i organitzacions socials i representatives per a l'assessorament de l'administració de la Generalitat en la presa de decisions d'indubtable transcendència social i institucional, ja que a aquesta administració corresponen en exclusiva les competències legislatives sobre la matèria d'ordenació del territori, urbanisme i habitatge, i comparteix amb les entitats locals les d'execució.
Per aquesta raó, de conformitat amb el que estableix l'article 31.9 de l'Estatut d'Autonomia i en l'article 22.e) de la Llei de Govern Valencià, a proposta del conseller de Territori i Habitatge, i després de la deliberació de Consell de la Generalitat, en la reunió del dia 3 d'octubre de 2003,
DECRETE
Article únic
S'aprova el Reglament dels òrgans urbanístics de la Generalitat, contingut en l'annex d'aquest decret.
DISPOSICIÓ ADDICIONAL
A tots els efectes previstos en el present decret, quan s'hi al·ludeix a un determinat nombre d'habitants per municipi, es computaran d'acord amb la Llei 4/1996, de 10 de gener, que modifica la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.
DISPOSICIONS TRANSITÒRIES
Primera
Les comissions territorials d'urbanisme acomodaran la seua composició al que disposa el present decret dins dels dos mesos següents a l'entrada en vigor.
Segona
Els expedients en tramitació a l'entrada en vigor d'aquest decret la prosseguiran d'acord amb les previsions d'aquest.
Tercera
El conseller de Territori i Habitatge, després de l'informe previ de les comissions territorials d'urbanisme, exercirà les funcions encomanades per les normes al Consell Superior d'Urbanisme fins que aquest es constituïsca.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Queda derogat el Decret 77/1996, de 16 d'abril, del Consell de la Generalitat, i totes les disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen al que disposa aquest decret.
Segona
S'autoritza el conseller de Territori i Habitatge perquè dicte el Reglament de funcionament de les comissions territorials d'urbanisme, com també tota la resta de disposicions que calguen per al desenvolupament del present decret.
Tercera
El present decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 3 d'octubre de 2003
El president de la Generalitat,
FRANCISCO CAMPS ORTIZ
El conseller de Territori i Habitatge,
RAFAEL BLASCO CASTANY
ANNEX
Reglament dels òrgans urbanístics de la generalitat
Capítol I
Òrgans urbanístics
Article 1. Òrgans urbanístics de la Generalitat
Exerciran les competències urbanístiques de la Generalitat els òrgans següents:
1. El Consell de la Generalitat.
2. El/la conseller/a de Territori i Habitatge.
3. El Consell Superior d'Urbanisme.
4. La Secretaria Autonòmica de Territori i Medi Ambient.
5. La Direcció General de Planificació i Ordenació Territorial.
6. Les comissions territorials d'urbanisme.
7. Les comissions informatives d'urbanisme.
Capítol II
Els òrgans urbanístics col·legiats
Article 2. Consell Superior d'Urbanisme
El Consell Superior d'Urbanisme és el màxim òrgan assessor de les administracions públiques amb competència urbanística de la Comunitat Valenciana.
Article 3. Les comissions territorials d'urbanisme
Les comissions territorials d'urbanisme d'Alacant, Castelló i València són òrgans de coordinació interadministrativa, dependents de la Conselleria de Territori i Habitatge.
Article 4. Les comissions informatives d'urbanisme
Per cada comissió territorial es constituirà, també, una comissió informativa d'urbanisme, que integrarà una representació tècnica qualificada dels diversos departaments i organismes amb competències d'incidència territorial.
Capítol III
Atribucions dels diversos òrgans urbanístics
Article 5. Atribucions urbanístiques reservades al Consell de la Generalitat
Dins de les competències urbanístiques i d'ordenació del territori de l'administració de la Generalitat, queden reservades al Consell de la Generalitat les atribucions següents:
a) L'alta direcció de la política urbanística i d'ordenació territorial de la Generalitat i el desenvolupament reglamentari de la seua legislació.
b) Aprovar definitivament els plans d'acció territorial.
c) Acordar la tramitació urgent dels plans.
d) Atorgar al conseller de Territori i Habitatge l'habilitació necessària per a la redacció de planejament transitori en situacions d'urgència.
e) Delegar per a la competència per a expedir cèdules d'urbanització a mancomunitats, consorcis o altres entitats comarcals que es constituïsquen per a exercir competències urbanístiques dels municipis integrats en aquests.
f) Suspendre la vigència del planejament i establir el règim urbanístic aplicable transitòriament.
g) Resoldre les discrepàncies que manifesten els municipis respecte dels projectes per a la instal·lació o construcció d'obres o serveis públics que siguen promoguts per la Generalitat o autoritzats per les diverses conselleries en l'exercici de les seues respectives competències.
h) Aprovar definitivament les declaracions d'interés comunitari per a actuacions industrials, terciàries o de serveis d'especial importància, regulades en la legislació sobre el sòl no urbanitzable.
i) Imposar les multes per infracció urbanística en la quantia establerta en la normativa d'aplicació.
j) Les altres competències que li atribueixen les lleis.
Article 6. Atribucions del/de la conseller/a de Territori i Habitatge
Són atribucions del/de la conseller/a de Territori i Habitatge, dins de les compe-tències urbanístiques i d'ordenació del territori de la Generalitat, les següents:
a) Definir i supervisar la política urbanística general i d'ordenació territorial de l'administració de la Generalitat d'acord amb els principis d'acció definits pel Consell de la Generalitat.
b) Preparar i presentar al Consell de la Generalitat els avantprojectes de llei, propostes d'acord i projectes de decret relatius a qüestions pròpies del departament en matèria d'ordenació del territori i urbanisme, i referendar aquests últims una vegada aprovats.
c) Elevar al Consell de la Generalitat les propostes d'acord que convinguen a l'exercici de les competències expressades en l'article anterior; en particular, li correspon aprovar provisionalment els plans d'acció territorial que siguen formulats pel seu departament.
d) Exercir la potestat reglamentària en matèria d'ordenació del territori i urbanisme, en forma d'ordres, com també aprovar les instruccions orientatives de planejament previstes en l'article 13 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística.
e) Aprovar definitivament els instruments de planejament, fins i tot declaracions d'interés comunitari, quan això siga competència autonòmica, tret de les excepcions regulades en els articles 5.b) i h) i 10.a) d'aquest reglament.
f) Autoritzar la tramitació o aprovació dels instruments de planejament següents:
1. Plans parcials amb les característiques específiques que es preveuen en l'article 22.3 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística.
2. Programes sobre àrees reservades o previstes per a actuacions d'administracions supramunicipals, en els supòsits regulats en els articles 42.3 i 99.1 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística.
g) Requerir i impulsar la redacció i tramitació de planejament municipal en els termes previstos pels articles 35 i 36 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística.
h) Nomenar i cessar el secretari de la comissió informativa d'urbanisme, el secretari de la comissió territorial d'urbanisme i fins a dos vocals d'aquesta última.
i) Li corresponen, així mateix, les competències urbanístiques i d'ordenació del territori de la Generalitat Valenciana que no estiguen expressament atribuïdes per aquest reglament a altres òrgans.
Article 7. Atribucions de la Secretaria Autonòmica de Territori i Medi Ambient
Són atribucions de la Secretaria Autonòmica de Territori i Medi Ambient, en matèria d'urbanisme i ordenació territorial, les següents:
a) Dictar les disposicions necessàries per a la millor aplicació de la normativa urbanística i d'ordenació territorial per l'administració de la Generalitat.
b) Admetre a tràmit si correspon o no admetre, si és procedent, les declaracions d'interés comunitari per a actuacions industrials, terciàries o serveis d'especial importància, regulades en la legislació sobre el sòl no urbanitzable.
c) Imposar les sancions pecuniàries per infracció urbanística quan l'import de la multa supere la competència municipal, excepte el que disposa l'article 5.i) d'aquest reglament.
d) Exercir les potestats autonòmiques de protecció i restauració de la legalitat urbanística, per qualsevol títol de legitimació aplicable.
Article 8. Competències del Consell Superior d'Urbanisme
Al Consell Superior d'Urbanisme correspon dictaminar en els casos que així ho exigisquen les lleis o qualsevol disposició reglamentària amb rang de decret o quan ho sol·licite el Consell de la Generalitat o algun dels seus membres.
Article 9. Competències de la Direcció General de Planificació i Ordenació Territorial
Correspon al titular de la Direcció General de Planificació i Ordenació Territorial executar, sota la direcció i coordinació de la Secretaria Autonòmica de Territori i Medi Ambient, les directrius que, en matèria d'urbanisme i ordenació territorial, assenyale el/la conseller/a de Territori i Habitatge; les seues atribucions són:
a) Formular i elevar propostes raonades sobre l'aprovació definitiva de plans als òrgans competents de la Generalitat, com també supervisar i impulsar la redacció i tramitació dels plans la formulació dels quals corresponga al seu departament.
b) Verificar el compliment dels acords i les resolucions dels altres òrgans urbanístics i territorials de la Generalitat i ordenar-ne la publicació segons disposa l'article 41 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística.
c) Exercir les competències d'emissió d'informes urbanístics previs o preliminars i arbitrar solucions de concert amb els municipis o de conciliació de postures entre administracions, previstes en els articles 38.1 i 2, 56.2 i 58.5 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística, com també atorgar cèdules d'urbanització, autoritzacions prèvies per a obres i instal·lacions en sòl no urbanitzable que no siguen de competència municipal.
d) Incoar els expedients sancionadors en matèria urbanística que hagen de ser tramitats per la Generalitat, i nomenar-ne l'instructor i el secretari, i impulsar els tràmits necessaris perquè la Secretaria Autonòmica de Territori i Medi Ambient puga adoptar mesures de preservació o restauració de l'ordre urbanístic. Li correspon igualment supervisar i dirigir les funcions d'inspecció urbanística i d'ordenació territorial que exercisca la Generalitat.
e) Exercir les competències que a la Generalitat confereixen els articles 60, 65 i 66 de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local respecte de l'incompliment de les obligacions imposades per la llei i dels actes i acords que adopten els municipis en matèria d'urbanisme.
f) Demanar la intervenció i el dictamen de les comissions territorials d'urbanisme sempre que ho estime oportú.
Article 10. Competències de les Comissions Territorials d'Urbanisme:
Les Comissions Territorials d'Urbanisme assumiran les competències següents:
a) Emetre dictàmens i adoptar acords sobre planejament urbanístic que el/la conseller de Territori i Habitatge o el/la director/a general de Planificació i Ordenació Territorial sota la direcció del/de la secretari/ària autonòmic/a de Territori i Medi Ambient, sotmeta a la seua consideració, segons el que preveu l'article anterior. En els plans municipals, si el dictamen es refereix a un municipi de menys de 50.000 habitants, tindrà directament efecte resolutiu d'aprovació, supeditació, suspensió o denegació, segons escaiga. En la resta de casos, el dictamen sols tindrà efecte informatiu i de tràmits.
b) Aprovar provisionalment els plans que formule la Generalitat en aplicació dels articles 35 i 36 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística.
c) Emetre dictamen sobre les propostes de resolució per a la declaració d'interés comunitari quan tinguen escepcional interés o complexitat.
d) Informar sobre la imposició de multes per infraccions urbanístiques que haja de resoldre l'administració de la Generalitat.
e) Resoldre els expedients d'expropiació tramitats pel procediment de taxació conjunta.
f) Demanar informació sobre tots els assumptes rellevants en matèria d'urbanisme que puguen incidir en l'exercici de les seues competències, com també l'estudi i la proposta d'iniciatives tendents a la millor realització, pels òrgans de la Generalitat, dels fins legals propis de l'activitat urbanística.
Article 11. Atribucions de les comissions informatives d'urbanisme
Són atribucions de les comissions informatives d'urbanisme, la preparació d'informes tècnics per a la millor adopció de les decisions urbanístiques de la Generalitat. Actuarà com a ponència tècnica de les decisions que se sotmeten a resolució de la comissió territorial d'Urbanismeo d'aquelles que, si escau, li consulte el/la conseller/a de Territori i Habitatge, el/la secretari/ària autonòmic/a de Territori i Medi Ambient o el/la director/a general de Planificació i Ordenació Territorial. La comissió informativa propiciarà la unificació i compatibilització de criteris d'actuació territorial entre els diversos departaments i organismes en l'exercici de les respectives competències.
Article 12. Altres òrgans amb competències urbanístiques
1. Correspon a les distintes conselleries de la Generalitat o a les direccions generals dependents d'aquestes que siguen competents per raó de la matèria, l'aprovació provisional dels plans regulats en els articles 37, 42, 43 i 99 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística. Els correspon, així mateix, l'atribució d'acordar l'aprovació provisional a què es refereix l'article 81 de l'aquesta llei. Aquest acord s'entendrà implícit en la resolució que, d'acord amb la seua legislació específica, aprove o autoritze el projecte bàsic d'obra o instal·lació de què es tracte.
2. Correspon al cap del servei territorial de planificació i ordenació territorial, sota les instruccions que impartisca la direcció general, portar els registres previstos en els articles 25 i 49 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística i practicar en aquests o denegar les inscripcions pertinents. Així mateix, li competeix rebre les comunicacions regulades en l'últim dels preceptes mencionats, l'exercici de les altres funcions expressades en la disposició addicional cinquena de la llei indicada i l'admissió o no admissió a tràmit de les declaracions d'interés comunitari del procediment ordinari. L'expedició de certificats es farà amb el vistiplau del/de la director/a general. De la recepció de comunicacions, notificacions i sol·licituds informarà adequadament i puntualment els òrgans urbanístics de la Generalitat perquè aquests puguen resoldre en la forma adequada i dins del termini legal.
Capítol IV
Delegació de competències i règim de recursos
Article 13. Delegació d'atribucions i resolució de recursos
1. El/la conseller/la de Territori i Habitatge pot delegar l'exercici d'alguna de les seues atribucions urbanístiques i territorials tant en la Secretaria Autonòmica de Territori i Medi Ambient com en la Direcció General de Planificació i Ordenació Territorial.
2. Els acords adoptats per la Comissió Territorial d'Urbanisme i els adoptats pel/ per la director/a general de Planificació i Ordenació Territorial seran susceptibles de recurs d'alçada davant del/de la secretari/ària autonòmic/a de Territori i Medi Ambient. Els acords adoptats per altres òrgans de la Direcció General de Planificació i Ordenació Territorial seran susceptibles de recurs d'alçada davant del/ de la director/a.
3. Els acords adoptats pel/per la secretari/ària autonòmic/a de Territori i Medi Ambient que no posen fi a la via administrativa seran susceptibles de recurs d'alçada davant del/de la conseller/a de Territori i Habitatge.
4. Els acords adoptats pel/per la conseller/a de Territori i Habitatge seran susceptibles de recurs potestatiu de reposició.
5. El recurs extraordinari de revisió correspondrà davant del mateix òrgan que va dictar l'acte recorregut en els casos previstos en la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
Capítol V
Organització i funcionament dels òrgans col·legiats
Article 14. Composició del Consell Superior d'Urbanisme
La composició del Consell Superior d'Urbanisme serà col·legiada, i l'integraran experts en urbanisme de reconeguda competència, els quals assessoraran amb rectitud en les qüestions que se sotmeten a la seua consideració. La seua organització i el funcionament es regularan específicament en el reglament fundacional.
Article 15. Composició de la comissió territorial d'urbanisme
Cada comissió territorial d'urbanisme estarà integrada pel/per la president/a, el/la vicepresident/a, el/la secretari/ària i els vocals.
Article 16. El president de la comissió territorial d'urbanisme
Presideix la comissió territorial d'urbanisme el/la director/a general de Planificació i Ordenació del Territori o persona que hi delegue. Correspon al/a la president/a dirigir els debats de la comissió, convocar-la i alçar-ne les sessions, dirimir les votacions amb el vot de qualitat, com també fixar-ne l'ordre del dia i sotmetre a la seua deliberació assumptes urgents fora d'aquest. També li competeix representar-la davant d'organismes, entitats i persones públiques o privades.
El/la conseller/a de Territori i Habitatge o el/la secretari/ària autonòmic/a de Territori i Medi Ambient podrà presidir alguna sessió de la comissió territorial d'urbanisme quan ho considere oportú, en el qual cas el/la director/a general de Planificació i Ordenació del Territori actuarà com a vicepresident/a. En aquests casos, correspondrà al/a la vicepresident/a convocar i alçar la sessió, dirimir les votacions amb el vot de qualitat i fixar l'ordre del dia.
Article 17. El la vicepresident/a de la comissió territorial d'urbanisme
Serà vicepresident/a de la comissió territorial d'urbanisme el/la director/a territorial de Territori i Habitatge, llevat que el/la conseller/a de Territori i Habitatge o el/la secretari/ària autonòmic/a de Territori i Medi Ambient estime oportú presidir-ne alguna sessió; en aquest cas, el/la director/a general de Planificació i Ordenació del Territori actuarà com a vicepresident/a i el/la director/a territorial de Territori i Habitatge ho farà com a vocal amb vot.
Correspon al/a la vicepresident/a participar amb veu i vot en les deliberacions de la comissió i auxiliar el/a la president/a en les seues funcions.
Article 18. Vocals amb veu i vot en la comissió territorial d'urbanisme
1. Participaran en els debats i votacions com a vocals de la Comissió Territorial d'Urbanisme els membres que se relacionen a continuació. En el cas dels representants, deuràn tindre la categoria de director general, diputat o regidor, i podran delegar funcionaris amb categoria mínima de cap de servei per a aquestes funcions:
a) El/la cap de l'àrea d'Urbanisme
b) Un representant de la Conselleria de Presidència
c) Un representant de la Conselleria d'Infraestructures i Transport
d) Un representant de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació
e) Un representant de la Direcció General de Política Lingüística i Patrimoni Cultural Valencià, de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport
f) Un representant de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme.
g) Un representant de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques
h) Un representant del Ministeri de Foment
i) Un representant del Ministeri de Medi Ambient
j) Un representant dels centres de gestió cadastral i cooperació tributària de la província
k) Un representant de la diputació provincial corresponent.
l) El gerent de l'Institut Valencià d'Habitatge, SA, o persona que hi delegue.
2. El/la conseller/a de Territori i Habitatge podrà nomenar fins a dos vocals de lliure designació.
Article 19. Altres vocals
Seran vocals de les comissions territorials d'urbanisme, amb veu però sense vot:
a) Els tècnics de la Direcció General de Planificació i Ordenació Territorial que designe el titular com a ponents per a cada tema o sessió.
b) Tres vocals designats pel/per la conseller/a de Territori i Habitatge, a proposta dels col·legis professionals que tenen assignades i efectuen les funcions de col·laboració en matèria d'urbanisme en el tràmit de visat de projectes.
c) Un vocal designat pel/per la conseller/a de Territori i Habitatge entre persones o associacions l'activitat econòmica o professional de les quals estiga vinculada a l'execució del planejament i al desenvolupament urbà.
d) Un vocal designat pel/per la conseller/a de Territori i Habitatge, a proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.
Article 20. Designació de vocals
1. La designació dels vocals tindrà caràcter permanent en tant no siga renovada per decisió del titular del departament o organisme corresponent, a iniciativa pròpia o a petició del/de la president/a de la comissió.
2. En el cas que el representant d'un organisme no assistisca a tres reunions consecutives o a cinc d'alternes en el termini d'un any, el/la president/a de la comissió podrà requerir el titular d'aquest perquè en designe un altre, de representant.
3. No obstant això, quan algun vocal no puga assistir a la comissió, l'autoritat representant designarà una altra persona per a la reunió específica a què siga convocat, i es mantindrà la representació del titular en les reunions següents.
Article 21. El/la secretari/ària de la comissió territorial d'urbanisme
El/la secretari/ària de la comissió serà nomenat entre titulats superiors al servei de la Generalitat. Excepte resolució expressa en contra, serà secretari/ària el/la cap del servei territorial de planificació i ordenació territorial corresponent.
Correspon al/a la secretari/ària la responsabilitat del funcionament administratiu de la comissió territorial d'urbanisme. Així mateix, li corresponen les funcions d'alçar acta de les sessions i certificar-ne el contingut, amb el vistiplau del/de la president/a.
Article 22. Altres assistents
Podran assistir a les comissions territorial d'Urbanisme, amb veu i sense vot, quan s'estudien documents de planejament municipal, i exclusivament per al punt de l'ordre del dia que els afecte, dos representants de l'ajuntament respectiu, designats per l'/la alcalde/ssa.
Article 23. Composició de la comissió informativa d'urbanisme
1. La comissió informativa d'Urbanisme estarà integrada pel/per la president/a, el/la vicepresident/a, el/la secretari/ària i els vocals.
2. Els informes s'hauran d'adoptar per consens; les posicions discrepants es reflectiran en l'expedient, fins i tot mitjançant propostes alternatives, i se n'informarà al/a la director/a general de Planificació i Ordenació Territorial, qui acordarà el que siga procedent.
Article 24. El/la president/a de la comissió informativa d'urbanisme
Presideix la comissió informativa d'urbanisme el/la director/a general de Planificació i Ordenació Territorial o la persona que hi delegue. Correspon al/a la president/a convocar i presidir la comissió informativa d'urbanisme, dirigir els debats i alçar-ne les sessions, donar el vistiplau a les actes d'aquesta i fixar-ne l'ordre del dia d'acord amb el/la president/a de la comissió territorial d'urbanisme, i podrà proposar a la deliberació assumptes urgents fora d'aquest.
Article 25. El/la vicepresident/a de la comissió informativa d'urbanisme
Actuarà com a vicepresident/a el/la director/a territorial de la Conselleria de Territori i Habitatge. Correspon al/a la vicepresident/a participar, amb veu i vot, en les deliberacions de la comissió i auxiliar el/a la president/a en les seues funcions.
Article 26. Els vocals de la comissió informativa d'urbanisme
1. Els vocals de la comissió informativa d'urbanisme seran funcionaris o empleats públics amb titulació superior i seran designats:
a) Un per cada direcció general dependent de la Conselleria de Territori i Habitatge
b) El/la gerent de l'Institut Valencià d'Habitatge, SA, o persona que hi delegue
c) El/la director/a territorial de la Conselleria de Territori i Habitatge
d) Un vocal de cadascun dels òrgans representats amb facultat de vot en la comissió territorial
e) Quan la naturalesa dels assumptes que s'hagen de tractar ho aconselle, i després de la convocatòria cursada prèviament al centre directiu corresponent, un altre vocal designat per la conselleria o administració afectada per raó de la matèria corresponent.
2. Seran vocals de les comissions informatives d'urbanisme, amb veu però sense vot, els tècnics de la Direcció General de Planificació i Ordenació Territorial que designe el seu titular com a ponents per a cada tema o sessió.
Article 27. El/la secretari/a de la Comissió informativa d'urbanisme
El/la secretari/a de la comissió informativa d'urbanisme serà nomenat entre titulats superiors al servei de la Generalitat. Tret de resolució expressa en contra, serà secretari/ària el/la cap del servei territorial de planificació i ordenació territorial corresponent.
Correspon al/a la secretari/ària la responsabilitat del funcionament administratiu. També li corresponen les funcions d'alçar acta de les sessions i certificar-ne el contingut, amb el vistiplau del/de la president/a.
Article 28. Règim de sessions de les comissions territorials i informatives d'urbanisme
Per a la vàlida constitució de la comissió en primera convocatòria, es requerirà la presència del/de la president/a o vicepresident/a, del/de la secretari/ària o qui el substituïsca, i d'almenys la meitat dels vocals en primera convocatòria o de tres d'aquests en segona convocatòria. Aquesta última s'entendrà sempre efectuada per a una hora després de l'assenyalament de la primera.

linea
Mapa web