Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 26 de febrer de 2020, del director general de Relacions amb les Corts, per la qual es publica el conveni marc entre la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), la Universitat Politècnica de València i la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor per al foment de la investigació, desenvolupament i innovació. [2020/2015]

(DOGV núm. 8757 de 09.03.2020) Ref. Base de dades 002283/2020


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Presidència de la Generalitat
    Grup temàtic: Convenis Generalitat



La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), la Universitat Politècnica de València i la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor han subscrit, prèvia tramitació reglamentària, el dia 29 de gener de 2020, el conveni marc per al foment de la investigació, desenvolupament i innovació, i d'acord amb allò que preveu l'article 20 del Decret 176/2014, de 10 d'octubre, del Consell, pel qual es regulen els convenis que subscriga la Generalitat i el seu registre, una vegada inscrit en el Registre de Convenis de la Generalitat amb data 26 de febrer de 2020 i número 86/2020, és procedent la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del conveni esmentat, que figura annex a aquesta resolució.





València, 26 de febrer de 2020.– El director general de Relacions amb les Corts: Antonio Torres Salvador.





Conveni marc de col·laboració entre la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), la Universitat Politècnica de València i la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor per al foment de la investigació, desenvolupament i innovació



València, 29 de gener de 2020



Reunides

D'una part, la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (d'ara en avant FISABIO) amb CIF G98073760 amb seu en c/ Misser Mascó, 31, 46010 València, que va ser constituïda davant notari el dia 20 d'octubre de 2008 i inscrita en el Registre de Fundacions amb el número de registre 501-V el 13 de gener de 2009, en el seu nom i representació José Antonio Manrique Martorell actuant en qualitat de director gerent de la Fundació, en virtut de les atribucions que té conferides mitjançant escriptura pública de poder atorgada davant el notari, de València, Alejandro Cervera Taulet,amb data 4 de novembre de 2016, sota el número 3782 del seu protocol.

D'una altra part, la Universitat Politècnica de València (d'ara en avant UPV), amb CIF Q4618002B, creada amb rang d'universitat en virtut del Decret 495/1971, d'11 de març (BOE 26.03.1971), amb seu en el Camí de Vera, s/n, de València i en el seu nom i representació el rector Francisco José Mora Mas, nomenat pel Decret 64/2017, de 26 de maig, del Consell de la Generalitat, i en virtut de les atribucions que li venen conferides per l'article 53-d dels Estatuts de la UPV, aprovats pel Decret 182/2011, de 25 de novembre, del Consell.

I d'una altra part, la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (d'ara en avant FAES), amb CIF G96912944, amb seu a Gandia, i en el seu nom i representació l'actual president d'aquesta, Miguel Todolí Montosa, en virtut de les atribucions que li venen conferides per l'Assemblea General Electoral, en sessió extraordinària, celebrada el dia 24 d'abril de 2018, càrrec que ostenta en l'actualitat.

FISABIO, UPV i FAES rebran d'ara en avant la denominació de la «part» per separat i les «parts» o «entitats» de manera conjunta.

En la qualitat en què intervenen, les tres entitats es reconeixen mútuament la capacitat legal necessària per a la subscripció del present conveni marc i, a aquest efecte,



Exposen

1. Que FISABIO, és una fundació de caràcter assistencial i científic per a la generació i difusió del coneixement, foment, impuls i desenvolupament de la investigació cientificotècnica, sanitària, biomèdica i de cooperació internacional, a la Comunitat Valenciana, sense ànim de lucre i sota la tutela del protectorat que exerceix la Generalitat Valenciana.

2. Que FISABIO té com a fi principal promoure, afavorir, difondre, desenvolupar i executar la investigació cientificotècnica i la innovació sanitària i biomèdica en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, la prestació assistencial, així com la cooperació al desenvolupament de tercers països en matèria d'investigació i d'assistència sanitària.

3. Que FISABIO, segons l'Acord marc de cooperació subscrit amb la Conselleria de Sanitat en data 16 de desembre de 2013 (DOGV 21.01.2014, 7196), és una entitat competent per a gestionar contractes, convenis i acords, en els seus aspectes administratius, legals, econòmics i tècnics, relacionats amb les activitats d'investigació, desenvolupament tecnològic i innovació per a donar suport a tots els centres pertanyents a la Conselleria de Sanitat sempre respectant i actuant en col·laboració amb la resta de fundacions creades per a la gestió de la investigació. Que aquest Acord marc s'ha prorrogat el 19 de gener de 2018 (DOGV 8223, 30.01.2018 i DOGV 8224, 31.01.2018).

4. Que sobre la base de l'expositiu anterior FISABIO gestiona, l'R+D+I generada en el Departament de Salut de Gandia.

5. Que la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES) va ser constituïda en 1999,per a representar, gestionar i defensar els interessos professionals i empresarials dels seus associats, atenent les seues necessitats d'informació, formació i assessorament, i amb una especial vocació de defensa dels interessos específics i de representació de les empreses, enquadrades en les Associacions membres. Actualment està composta per 22 associacions empresarials i està integrada dins de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).



Entre les seues actuacions destaquen les d'aconseguir un teixit empresarial més cohesionat i implicat en el desenvolupament econòmic i social del seu territori; i aquesta aspiració es vehiculitza en gran part apostant per un teixit empresarial que aportació major valor afegit a través de la innovació empresarial.

6. Que la UPV és una institució pública d'ensenyament superior i investigació, que persegueix el desenvolupament social, econòmic i cultural de la societat del seu entorn mitjançant la creació i transmissió de coneixements.

7. Que FISABIO a través del Departament de Salut de Gandia, FAES i la UPV, són entitats en les quals es generen idees en R+D+I susceptibles de generar nous productes i serveis.

8. Que les tres entitats són conscients de la importància de la cooperació i connexió entre els agents del Sistema Valencià d'Innovació així com de la difusió i transferència del coneixement, i la seua contribució en l'enfortiment del Sistema Valencià d'Innovació i en una millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

9. Que les parts estan d'acord a establir una col·laboració en el desenvolupament i posada en comú d'idees, i el desenvolupament de projectes d'R+D+I d'interés comú que siguen susceptibles de generar nous productes i serveis innovadors.

Per tot això, convenen a subscriure un conveni de cooperació científica, d'acord amb les següents



Clàusules



Primera. Objecte del conveni marc

El present conveni marc té per objecte regular la col·laboració entre la UPV, FAES i FISABIO, a través del Departament de Salut de Gandia, per a la generació i posada en comú d'idees, i el desenvolupament de projectes d'R+D+I d'interés comú que siguen susceptibles de generar nous productes i serveis innovadors.



Segona. Modalitats de col·laboració

Amb la finalitat de satisfer els objectius definits en la clàusula anterior, les parts es comprometen, en la mesura que siga possible, sobre la base dels mitjans que puguen disposar i conforme a la normativa de cada institució, a:

a) Afavorir la participació en projectes i programes d'investigació i innovació.

b) Promoure la relació entre les entitats en l'àmbit, innovador, científic i en quantes altres activitats de caràcter investigador puguen sorgir entre elles.

c) Organitzar conjuntament jornades, seminaris o conferències destinats a la millora de la formació científica i el coneixement amb la finalitat d'impulsar la innovació.

d) Quantes unes altres siguen considerades d'interés de les tres entitats, segons disponibilitat dins de les competències de les tres entitats i de les activitats que constitueixen l'objecte del present conveni marc.



e) Establir projectes conjunts entre les parts o almenys dues de les parts que es formalitzaran a través de convenis específics.

El conjunt d'aquestes modalitats de col·laboració es dirà d'ara en avant el Programa SaforSalut.



Tercera. Finançament

De conformitat amb l'article 26.3 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, el present conveni marc de col·laboració no suposa una incidència pressupostària per a cap de les parts.

Això no obstant, podrà obtindre's finançament per qualsevol de les parts per al desenvolupament de projectes d'R+D+I d'interés comú que siguen susceptibles de generar nous productes i serveis innovadors.

El personal de les tres entitats, podrà dur a terme projectes d'R+D+I conjunts, així com participar en xarxes temàtiques d'investigació, xarxes d'excel·lència i instruments similars en projectes d'interés per a les parts.

Els projectes seran presentats preferentment per la part en la seu de la qual es vaja a desenvolupar majoritàriament el projecte en qüestió i/o al qual pertanga el/la investigador/a responsable, tractant en la mesura del possible, que existisca un equilibri raonable entre els presentats per les parts. La tramitació del projecte se sotmetrà a les normes de l'entitat que el presente.

Els aspectes financers que siguen considerats per les parts en el desenvolupament de qualsevol projecte o activitat de col·laboració, seran descrits i inclosos en el conveni específic que siga signat entre les parts.

En el cas que s'obtinga una subvenció, a determinar en els convenis específics, la contrapart haurà de realitzar les justificacions conforme al que s'estableix en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, havent de reintegrar les quantitats no utilitzades o justificades.



Quarta. Comissió mixta de seguiment

El seguiment del present conveni marc es realitzarà a través d'una comissió mixta. Aquesta comissió es constituirà en el termini màxim d'un mes des de la signatura del present conveni. Els membres de la comissió de mixta seran els següents:

Per part de FISABIO:

– Director/a gerent de FISABIO.

– Responsable Àrea d'Innovació FISABIO

– Gerent del DS Gandia

O persones en qui es delegue.

Per part de FAES:

– President de FAES

– Secretari general de FAES.

O persones en qui es delegue.

Per part de la UPV:

– Director de la EPS Gandia

– Tècnica de gestió de relacions amb l'entorn

O persones en qui es delegue.



Les atribucions de la comissió mixta seran les indicades a continuació:

– Aprovació dels termes específics de cada nova proposta de col·laboració entre les parts, d'acord amb el que s'estableix en la clàusula quarta.

– Supervisió i seguiment del Programa SaforSalut

– Presa de decisions sobre la planificació i modificacions de les activitats programades.

– Interpretació del present conveni, resolució de discrepàncies, dubtes o conflictes que es presenten en l'execució de les activitats.

La comissió mixta es reunirà almenys anualment i, en tot cas, sempre que calga aprovar els termes d'una nova col·laboració entre les parts.

Quan ho estimen pertinent els membres de la comissió mixta, podran assistir a les seues reunions el personal tècnic i investigador adscrit a qualsevol de les parts que estiguen implicats en les activitats objecte d'aquestes reunions.

La presa de decisions de la comissió mixta de seguiment s'adoptaran per unanimitat i es remetran als membres de la comissió mixta (de totes les parts) còpia de les actes, acords o informes de la comissió (article 9.3, paràgraf últim, del Decret 176/2014, de 10 d'octubre, del Consell, pel qual es regulen els convenis que subscriga la Generalitat i el seu registre).



Cinquena. Confidencialitat de la informació

Per «informació confidencial» s'entén tota aquella informació, oral o escrita, comunicada d'una banda («part emissora») a l'altra («part receptora») a fi de l'avaluació d'una possible col·laboració incloent, entre altres, informacions de caràcter científic, tècnic, financer, legal, fiscal i comercial, models i estratègies de negoci, «know-how», noms de possibles clients i socis, projectes i operacions de qualsevol caràcter proposades o en fase d'estudi, informes, plans, projeccions de mercat i dades, juntament amb les anàlisis i documents de treball, recopilacions, comparacions, estudis i en general, tota la informació que les parts es transmeten ja siga amb anterioritat o posterioritat a la signatura del present conveni.

Les parts acorden identificar la informació intercanviada com a informació confidencial. Les parts estendran acta de les reunions en les quals oralment s'intercanvie informació confidencial i marcaran els documents com a informació confidencial. No obstant això, l'absència d'aquesta identificació no anul·larà la naturalesa confidencial d'aquesta informació.

Les parts intercanviaran informació confidencial per a explorar possibles vies de col·laboració i es comprometen a prendre les precaucions necessàries i apropiades per a mantindre com a confidencial la informació així definida, i especialment a:

a) Utilitzar la informació confidencial de forma reservada.

b) No divulgar ni comunicar la informació confidencial facilitada per la part emissora.

c) Impedir la còpia o revelació d'aqueixa informació a tercers, llevat que gaudisquen d'aprovació escrita de la part emissora i únicament en els termes de tal aprovació.

d) Restringir l'accés a la informació confidencial als seus respectius empleats, associats, subcontractats i a qualsevol persona que, per la seua relació amb les parts, puga o dega tindre accés a aquesta informació, advertint de dita deure de confidencialitat.

e) Utilitzar la informació confidencial o fragments d'aquesta exclusivament per a les finalitats de l'execució del present conveni, abstenint-se de qualsevol altre ús.

Les parts seran responsables entre si davant l'incompliment d'aquesta obligació, ja siga pels seus empleats, associats, subcontractats o qualsevol altra persona a la qual hagueren revelat la informació confidencial.

En cas que existisca legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, les parts declaren el seu reconeixement i respecte cap a aquesta.

Sense perjudici del que es disposa en la clàusula anterior, les parts podran usar o difondre informació confidencial que:

a. siga de coneixement públic o arribe al coneixement públic per mitjans diferents d'una infracció del present acord de confidencialitat per qualsevol de les parts, o

b. s'haja generat, de manera independent, per o per a la part receptora, sense cap connexió amb la informació confidencial, i sempre que aquesta generació puga ser documentada per petició de la part emissora, o

c. fora coneguda per la part receptora amb anterioritat a la data en la qual la va rebre de la part emissora, sempre que la part receptora el puga demostrar documentalment, o

d. la informació rebuda procedisca d'un tercer que no exigisca secret, o

e. haja de ser comunicada per llei o per requeriment judicial o administratiu. En aquest cas, la part receptora notificarà immediatament a la part emissora d'aquest requeriment amb la finalitat que aquesta puga interposar les mesures cautelars oportunes, i no revelarà més informació confidencial que la que siga estrictament requerida per l'ordre judicial o administrativa.

La informació confidencial és de propietat exclusiva de la part emissora. En cap cas podrà entendre's en virtut del present acord que l'intercanvi d'informació supose una cessió o llicència de drets sobre aquesta.



La part emissora no presta cap garantia sobre la condició, aptitud, precisió, correcció, integritat, completitut o rendiment de la informació confidencial.

Cap de les parts podrà cedir els seus drets i obligacions derivats del present conveni sense el consentiment previ i per escrit de l'altra.



Les tres parts es comprometen al fet que tot el personal participant en el conveni conega i observe el compromís de confidencialitat regulat per aquesta clàusula.

L'obligació de confidencialitat de la informació es fa extensiva a totes aquelles empreses o persones que siguen transmissores o receptores de la informació, independentment de la manera i forma en el qual es transmeta o reba la informació, amb motiu del correcte desenvolupament del present conveni.

Les dades i informes obtinguts durant la realització de les activitats, així com els resultats, tindran caràcter confidencial.

Les disposicions d'aquesta clàusula subsistiran fins i tot després de la terminació del present conveni.



Sexta. Resultats de l'R+D+I

La titularitat dels resultats de l'R+D+I es determinarà en cada conveni específic. No obstant això, de manera general s'estableix el següent:

Els coneixements previs i els coneixements coetanis, patentats o no, diferents dels derivats de l'execució de les actuacions específiques derivades del present conveni que siguen aportats per cadascuna de les parts, romandran sota la titularitat de la part que els aporte.



Es consideraran resultats de l'R+D+I tota aquella informació o material, protegida o no, que provinga del desenvolupament de cada actuació específica de col·laboració en el marc d'aquest conveni.

Els resultats pertanyeran a les parts en la proporció corresponent a l'aportació i treball realitzat per cadascun d'elles. La cotitularitat serà objecte d'un conveni específic on s'acorde la proporció de cadascuna de les parts i es regule l'explotació dels resultats. En qualsevol cas, i amb caràcter previ a la formalització del referit conveni, cap de les parts cotitulars podrà exercir el seu dret d'explotació de manera independent sense el consentiment exprés de la resta de cotitulars.



La propietat intel·lectual/industrial dels resultats haurà de reconéixer l'autoria de les persones que hagen contribuït amb aportació intel·lectual a l'obtenció d'aquest.



Setena. Publicacions i difusió

En les publicacions i qualsevol altra forma de difusió i comunicació dels resultats que donen lloc les actuacions específiques derivades del present conveni, s'haurà de reconéixer l'autoria de tots els investigadors/as que hagen intervingut, juntament amb indicació expressa de l'entitat a la qual pertanyen.

Les parts es comprometen a comunicar i coordinar les notes de premsa i altres gestions amb mitjans de comunicació.

Els resultats susceptibles d'alguna mena de protecció industrial i intel·lectual hauran de ser avaluats prèviament a la seua publicació.

En cas que una part volguera publicar els resultats al fet que donen lloc els treballs de recerca fruit de l'aliança establida en el present conveni, aquesta publicació i/o la divulgació d'informació per part d'aqueixa part sobre resultats a tercers, incloent la publicació d'informes, articles en revistes científiques, tesis doctorals o qualsevol altre tipus de publicació, necessitarà el consentiment per escrit de les altres parts.



L'absència de resposta durant el període d'un mes serà entesa com a aprovació tàcita. Si hi haguera objeccions a la seua publicació, s'establiran les modificacions pertinents que resolguen el problema i permeten la seua difusió en els tres mesos següents.

La difusió de la signatura del present conveni podrà ser realitzada lliurement per qualsevol de les parts, sense perjudici del compliment de les obligacions que marca la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, sobre transparència, bon govern i participació ciutadana, que pogueren ser-los aplicable.

Les parts es comprometen a fer constar i a difondre de manera raonable i adequada la seua participació mitjançant esment o exhibició dels seus logotips, en aquelles activitats, esdeveniments o comunicacions en les quals tots dos participen.



Octava. Vigència del conveni marc

El present conveni marc entrarà en vigor en el moment de la seua signatura i la seua duració serà de 4 anys, podent ser prorrogat, d'acord amb l'article 49.h de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, per acord exprés entre les parts, dins del període de vigència d'aquest, amb un mínim d'1 mes d'antelació a la seua data de finalització, per un període de 4 anys addicionals.

La denúncia del conveni marc no afectarà els convenis específics que estigueren pendents de conclusió en aquest moment, sense causa motivada.



Novena. Modificació i resolució del conveni

Les parts podran modificar o resoldre el present conveni, de mutu acord i per escrit, en qualsevol moment dins del període de vigència d'aquest, d'acord amb el que s'estableix en l'article 12 del Decret 176/2014, de 10 d'octubre, del Consell pel qual es regulen els convenis que subscriga la Generalitat i el seu registre, es regirà pels mateixos tràmits que els previs a la subscripció del conveni inicial.

Igualment, cadascuna de les parts podrà rescindir el present conveni en cas que es verifique alguna de les següents causes:

1. Per cas fortuït o força major.

Si per aquest motiu alguna de les parts es vera obligada a resoldre aquest conveni, haurà de comunicar-lo de manera fefaent a la resta de parts.

2. En cas d'incompliment de totes o part de les obligacions en ell establides a càrrec d'alguna de les altres entitats,

Quan una de les parts considere que alguna altra de les entitats està incomplint els compromisos adquirits en el present acord, li ho notificarà mitjançant mètode de comunicació fefaent, i indicarà les causes que originen aquest incompliment. Aquesta part haurà d'esmenar aquesta situació en un termini de 30 dies, a comptar des de la data de recepció de la notificació. En cas de no esmena per la part incomplidora, l'altra part podrà resoldre aquest conveni.

En qualsevol dels casos de resolució del conveni, hauran de finalitzar-se les actuacions específiques que estiguen en vigor a excepció dels pactes en els convenis específics que es regiran per les seues pròpies clàusules.



Dècima. Resolució de controvèrsies

Les parts es comprometen a intentar resoldre de manera amistosa qualsevol desacord que poguera sorgir en el desenvolupament del present conveni, a través de la comissió mixta de seguiment descrita en la clàusula quarta.

En cas de conflicte per divergències en la interpretació o execució del conveni, les parts acorden sotmetre's a la normativa processal específicament aplicable.



Onzena. Notificacions

Totes les notificacions, requeriments, acords, consentiments, acceptacions, aprovacions o comunicacions que siguen precises de conformitat amb el present conveni, o que estiguen relacionades amb aquest, hauran de realitzar-se per escrit.

Les notificacions entre les parts per assumptes de naturalesa legal, especialment les relatives a l'incompliment del conveni, es realitzaran de la manera següent:





FISABIO FAES UPV

Av. Catalunya, 21. 46020 València

Correu electrònic: fisabio@gva.es C/ Sant Francesc de Borja, 56 46701 Gandia (València)

Correu electrònic

info@faesafor.com Campus de Gandia

C/Paranimf, 1 46730 Grau de Gandia (València)

psanche@upv.es





El canvi de les dades indicades per cadascuna de les parts en els apartats anteriors haurà de notificar-se a l'altra part fefaentment.

Les altres notificacions podran fer-se mitjançant correu electrònic, quan puga acreditar-se la font de procedència i la destinació d'aquest; comunicació escrita amb intervenció notarial; o qualsevol altra forma escrita que permeta provar raonablement que la comunicació va ser efectuada i el destinatari degué rebre-la.



Dotzena. Protecció de dades

Les parts compliran la normativa en matèria de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals i Reglament (UE) 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, de protecció de dades (RGPD).

Així mateix, les parts signants queden obligades a implantar mesures tècniques i organitzatives necessàries, que garantisquen la seguretat i integritat de les dades de caràcter personal i eviten la seua alteració, pèrdua, tractament i accés no autoritzat.



Tretzena. Transparència

El text íntegre del conveni es publicarà (llevat que no siga possible per raons de confidencialitat), una vegada subscrit, en la pàgina web de FISABIO, en el termini de deu dies hàbils des de la inscripció del conveni en el Registre de Convenis de la Generalitat, per aplicació del que es disposa en els articles 9.1.c i 10.2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana, i l'article 12.2 del Decret 105/2017, de 28 de juliol, del Consell, que desenvolupa la citada llei.



I d'acord amb l'article 20 del Decret 176/2014, de 10 d'octubre, del Consell, es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana dins dels 10 dies següents a la seua inscripció en el Registre de Convenis de la Generalitat Valenciana.



I en prova de conformitat de quant antecedeix, signen per triplicat el present conveni en el lloc i data a dalt indicats.



Per FISABIO

El director gerent: José Antonio Manrique Martorell.



Vist i plau

El gerent del Departament de Salut de Gandia: Joaquín Minyana.



Per FAES

El president: Miguel Todolí Montosa.



Per UPV

El rector: Francisco José Mora Mas.

Mapa web