Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 22 de setembre de 2020, de la directora general de Cultura i Patrimoni, per la qual es convoquen subvencions per a la promoció de la cultura popular valenciana i el patrimoni cultural immaterial valencià. [2020/7819]

(DOGV núm. 8916 de 30.09.2020) Ref. Base de dades 007601/2020




La Llei 10/2019, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'exercici 2020, estableix una línia de subvencions, per a la seua concessió per concurrència competitiva, que té per finalitat la promoció d'activitats vinculades amb la cultura valenciana i el patrimoni cultural immaterial valencià.

L'Ordre 11/2020, de 21 de juliol, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, aprova les bases reguladores per a la concessió de subvencions per l'organització d'activitats culturals i artístiques (DOGV 8865, 24.07.2020), dins de les quals s'emmarquen les subvencions per a la promoció de la cultura popular valenciana.

La cultura i la història de la Comunitat Valenciana són part fonamental de la identitat valenciana, que mereixen ser preservades i difoses.

Formen part d'aqueix patrimoni cultural, juntament amb la història i la cultura pròpies de la Comunitat Valenciana i els personatges il·lustres que han marcat aquesta història, els béns immaterials del patrimoni etnològic, així com les activitats, creacions, coneixements, pràctiques, usos i tècniques representatives de la cultura tradicional valenciana, i aquelles manifestacions culturals que siguen expressió de les tradicions del poble valencià en les seues expressions musicals, artístiques o d'oci, i especialment, aquelles que han sigut objecte de transmissió oral i les que mantenen i potencien l'ús del valencià.

Aquestes expressions culturals són mereixedores de promoció, investigació i difusió per part de la Conselleria amb competències sobre aquesta matèria, com a expressió viva i actual que són del caràcter del poble valencià.

Per tot el que s'ha exposat i en ús de les atribucions que em confereix l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell i 160.4 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, el sector públic instrumental i de subvencions, resolc:



Primer. Objecte

L'objecte de la present resolució és convocar les subvencions destinades a finançar l'organització d'activitats culturals, per part d'associacions sense ànim de lucre i fundacions privades, que promocionen la cultura popular valenciana i el patrimoni cultural immaterial valencià i que es realitzen en el territori de la Comunitat Valenciana, amb l'excepció de les organitzades pels centres valencians en l'exterior.



Segon. Finançament

1. L'import màxim global de les ajudes a concedir serà de 650.000,00 €, que es finançaran a càrrec dels crèdits del capítol IV, Transferències corrents, línia S3222 del programa 454.10, Promoció cultural, patrimoni artístic i museus, d'acord amb la Llei 10/2019, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'any 2020.

2. Així mateix, el dit import podrà ser minorat, quan en el marc de les polítiques d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera s'adopten mesures de no-disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el finança.

3. L'import a concedir per beneficiari serà, com a màxim, del 80 % de l'import sol·licitat, quantitat que no podrà superar els 32.500,00 €, d'acord amb l'article onzé de les bases que regulen aquesta convocatòria.

4. L'import de les subvencions en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos, supere el cost de l'activitat subvencionada.





Tercer. Règim jurídic

Aquesta convocatòria es regeix per les bases reguladores aprovades per l'Ordre 11/2020, de 21 de juliol (DOGV 8865, 24.07.2020), i per la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions.





Quart. Entitats adjudicatàries

Podran ser adjudicatàries d'aquestes subvencions, d'acord amb el que s'estableix en la base reguladora segona de l'ordre citada, les associacions i fundacions privades, sense ànim de lucre, legalment constituïdes, que realitzen les seues activitats en el territori de la Comunitat Valenciana, amb l'excepció dels centres valencians en l'exterior i entre les finalitats fundacionals de les quals figure la realització d'activitats de promoció i difusió de la cultura o dels béns patrimonials o culturals i que no incórreguen en les prohibicions per a obtindre la condició d'adjudicatari, recollides en els apartats 2 i 3, de l'article 13, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Cinqué. Activitats subvencionables

1. Segons l'apartat 1.3 de les bases, seran subvencionables les activitats culturals i artístiques que contribuïsquen a la investigació, recuperació, promoció, difusió i expressió d'aspectes de la cultura i la història del poble valencià i el patrimoni cultural immaterial valencià, d'acord amb la base primera de l'ordre que regula aquestes subvencions i especialment activitats que incidisquen en:

a) Usos socials, romeries i rituals, especialment aquells que reforcen la promoció i difusió de la cultura i tradicions del poble valencià, el sentiment d'identitat i continuïtat amb el seu passat.

b) Representacions, recreacions, rememoracions o commemoracions d'esdeveniments o personatges, que hagen tingut significativa incidència en la història local o col·lectiva del poble valencià.

c) Activitats, coneixements, pràctiques, usos i tècniques representatives de la cultura tradicional valenciana.

d) Tradicions i expressions orals, com ara proverbis, endevinalles, contes, cançons infantils, llegendes, mites, cants i poemes èpics, sortilegis, pregàries, salmòdies, cançons, representacions dramàtiques, etc.

e) Arts de l'espectacle, com la música tradicional, la dansa o el teatre.

f) Coneixements i usos relacionats amb la naturalesa i l'univers, com a sabers, tècniques, competències, pràctiques i representacions, que el poble valencià ha creat en la seua interacció amb el medi natural.



g) Tècniques artesanals tradicionals.

2. Quan les activitats siguen organitzades per més d'una entitat, només es tindrà en compte la part organitzada i pagada per l'entitat sol·licitant. En tot cas, l'entitat sol·licitant haurà d'haver participat en l'organització de l'activitat, almenys, en un 50 %.

3. Les activitats a subvencionar hauran sigut realitzades entre l'1 de juny de 2019 i el 15 de setembre de 2020.



Sisé. Activitats no subvencionables

Queden excloses les següents activitats:

a) Aquelles el contingut de les quals estiga clarament contemplat en les restants convocatòries d'ajudes de la Generalitat.

b) Activitats culturals cofinançades per la Generalitat o algun dels seus ens públics.

c) Les activitats promogudes o organitzades per les corporacions locals o qualsevol altra administració pública, així com per entitats de dret públic amb personalitat jurídica pròpia vinculades o dependents de qualsevol de les administracions públiques i les persones jurídiques privades en el capital o en la dotació dels quals participen majoritàriament les altres entitats esmentades en aquest apartat.

d) Les activitats promogudes o organitzades per centres docents, associacions de pares i mares d'alumnes, així com associacions d'alumnes, siguen quins siguen els titulars i el nivell d'ensenyament que impartisquen.

e) Les activitats promogudes o organitzades per entitats mercantils i col·legis oficials.

f) Les activitats promogudes o organitzades per associacions i entitats entre les finalitats fundacionals de les quals no figure la realització d'activitats de promoció o difusió de la cultura o dels béns patrimonials o culturals.

g) Activitats promogudes i organitzades per entitats juvenils i esportives.

h) Activitats gastronòmiques, taurines, recreatives, de viatges i similars, així com els monuments fallers, fogueres, gaiates i despeses d'il·luminació.

i) Activitats consistents en el manteniment de l'entitat promotora.



j) Les organitzades o realitzades per sol·licitants que no estiguen adequats, en l'ús del valencià, a la normativa lingüística oficial de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, d'acord amb l'article 5, de la Llei 7/1998, de 16 de setembre, de creació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

k) Aquelles el contingut de les quals estiga clarament comprés en la convocatòria de subvencions per al foment del valencià, per a les institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa i per a les persones jurídiques públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del multilingüisme en l'àmbit social.



Seté. Sol·licituds

1. El termini de presentació serà de 10 dies, a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. Les sol·licituds les emplenarà la persona que represente l'entitat sol·licitant, exclusivament mitjançant l'accés a l'apartat serveis en línia de la seu electrònica de la Generalitat, a través de l'adreça següent:



http://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=1360

Per a això, haurà de disposar d'algun dels sistemes de signatura electrònica admesos i que figuren en la seu electrònica de la Generalitat Valenciana a nom de l'entitat sol·licitant, https://sede.gva.es

La sol·licitud podrà ser igualment presentada mitjançant el certificat personal de qui ostente la representació de l'entitat, sempre que estiga inscrita com a tal en el Registre de Representació de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica (ACCV) o de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre i presente el corresponent certificat d'inscripció.



D'altra banda, els centres valencians en l'exterior presentaran la sol·licitud en la corresponent ambaixada o consolat, a través del sistema de Gestió Integrada de Serveis de Registre (GEISER).

En tot cas, es considerarà que no s'han presentat les sol·licituds realitzades per via diferent a la indicada, en virtut dels articles 14.2 i 16.8 de la Llei 39/2015.

3. Les sol·licituds es formularan segons el model de l'imprés normalitzat disponible, en l'adreça electrònica a citada més amunt com a annex I, Sol·licitud de subvencions per a la promoció de la cultura popular valenciana.

4. Les notificacions i comunicacions es practicaran únicament a través de mitjans electrònics, de conformitat amb els articles 14.2, 41 i 43 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5. La sol·licitud s'enviarà a través de la seu electrònica de la Generalitat en els termes de l'apartat dos. Si algun dels subjectes contemplats en aquesta convocatòria presenta la sol·licitud presencialment, se li requerirà perquè l'esmene i la presente electrònicament. A aquest efecte, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en què haja sigut realitzada l'esmena.

6. Si la sol·licitud no compleix els requisits exigits en aquesta convocatòria, d'acord amb l'article 68.1 de la Llei 39/2015, es requerirà la persona interessada per mitjans telemàtics perquè, en el termini de 10 dies, esmene la falta o acompanye els documents preceptius, indicant que si no ho fa així, es considerarà que ha desistit de la seua petició, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes previstos en l'article 21 de la Llei 39/2015. L'esmentada documentació s'aportarà exclusivament per mitjans telemàtics en la seu electrònica de la Generalitat, en l'enllaç establit per a això, en l'adreça electrònica anteriorment citada.



7. Cada entitat només podrà presentar una única sol·licitud, que podrà contemplar una o més activitats. En cas de presentar-se diverses sol·licituds, seran considerades com una única.



Huité. Documentació

1. A la sol·licitud haurà d'acompanyar-se la següent documentació:

a) Per a nous sol·licitants o en cas que s'haja concorregut a altres edicions d'aquesta convocatòria i les dades hagen variat:

– NIF de l'entitat sol·licitant de l'ajuda.

– Estatuts adaptats, en el cas de les associacions, a la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d'associació i altra normativa vigent en aquesta matèria, i inscrits en el Registre Nacional d'Associacions o l'equivalent en la Comunitat Valenciana.

– En el cas dels centres valencians en l'exterior, resolució de reconeixement per la Generalitat Valenciana.

– Les federacions i tota forma d'agrupació d'entitats associatives o fundacionals presentaran un certificat actualitzat de la seua secretaria que certifique els membres que formen part d'aquestes.

– En cas que la sol·licitud es realitze amb el certificat digital personal del representant, haurà d'aportar una certificació de la inscripció d'aquest en el Registre de representació de l'ACCV.

– Dades bancàries on es desitja rebre la subvenció. En cas que aquestes dades ja s'hagen proporcionat amb anterioritat a la Generalitat i no hagen experimentat cap variació, només caldrà emplenar l'apartat E de la sol·licitud general de subvencions. Si es tracta d'un compte nou o hi ha alteració de les dades identificatives, s'haurà d'emplenar també el model de domiciliació bancària, que figura com a annex III.



b) En qualsevol cas:

– Memòria del projecte, que versarà exclusivament sobre aquest, amb indicació de l'activitat o activitats previstes, denominació, descripció i finalitat, data i lloc de celebració. En cas que siguen activitats consolidades en la trajectòria de l'entitat, s'aportarà documentació que ho acredite, a fi que siguen valorades segons l'article nové.



– Pressupost detallat de la despesa total de les activitats o balanç econòmic d'aquestes, en cas que s'hagen realitzat, segons l'annex I d'aquesta convocatòria. Si des de la Direcció General de Cultura i Patrimoni es considera excessiu el pressupost, es podrà requerir l'entitat sol·licitant que aporte un nou pressupost de l'actuació o actuacions a realitzar, més ajustat als preus de mercat. Quan les activitats siguen organitzades per més d'una entitat, en el pressupost s'haurà de reflectir quina part assumeix cada entitat organitzadora.

– Acta de la reunió de la junta de govern o òrgan equivalent en què s'aprove sol·licitar aquesta subvenció i es faculte la persona representant per a subscriure la petició.

– Declaració de subvencions, ajudes, ingressos o recursos sol·licitats o concedits per altres organismes públics o privats, en compliment de l'article 30.4 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (apartat F, de la sol·licitud general de subvenció i apartat C, de l'annex I).

– Declaració responsable de no haver fet pagaments als membres de l'associació (apartat E,de l'annex I).

– Declaració responsable de les següents circumstàncies, (segons l'apartat E de l'annex I):

· Que l'entitat que representa realitza les seues activitats en el territori de la Comunitat Valenciana, amb l'excepció dels centres valencians en l'exterior.

· Que no està incursa en les prohibicions previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que determina les causes per les quals es prohibeix obtindre la condició d'adjudicatari de subvencions, especialment, la de no ser deutor per reintegrament de subvencions.

· Que totes les dades que figuren en la sol·licitud són certes, i que es compromet a destinar l'import de la subvenció que sol·licita a la finalitat indicada.

– D'acord amb el que disposa l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, en l'annex de sol·licitud de l'ajuda s'inclou la possibilitat que l'entitat sol·licitant autoritze expressament la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport perquè l'Administració obtinga directament l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària, la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública i la Tresoreria General de la Seguretat Social. En el cas de denegar l'autorització, l'entitat haurà d'aportar la documentació acreditativa pertinent en el moment de la sol·licitud.



2. Si la documentació que figura en els apartats a), del punt 1, ja ha sigut presentada en anteriors edicions d'aquesta convocatòria i no ha experimentat cap variació, només caldrà emplenar la declaració de vigència de l'apartat E de l'annex I.

3. Tant la sol·licitud general de subvencions, com els annexos I, II i III, estaran disponibles en l'adreça electrònica citada en l'article anterior.

4. Si la sol·licitud no compleix els requisits exigits en la present convocatòria, es requerirà la persona interessada perquè en el termini de 10 dies esmene la falta o acompanye els documents preceptius. Si no ho fa així, es considerarà que desisteix de la seua petició, prèvia resolució, que haurà de ser dictada en els termes previstos en la Llei 39/2015.





Nové. Criteris de valoració de les sol·licituds

1. L'import global de les ajudes a concedir es distribuirà entre les sol·licituds estimades en funció de la puntuació obtinguda. La puntuació global màxima de cada sol·licitud serà de 65 punts.

2. Els criteris de valoració que es tindran en compte per a la concessió d'aquestes subvencions són els següents:

a) Qualitat i interés cultural i artístic de les activitats de la memòria, fins a 15 punts, d'acord amb els següents apartats:

– Trajectòria o prestigi reconegut dels executors materials de les expressions artístiques i culturals, 3 punts.

– Reconeixement per part del sector professional o acadèmic de l'expressió artística o cultural, 3 punts.

– Acolliment social de l'expressió artística o cultural, 3 punts.

– Coherència dels continguts del programa d'activitats amb els objectius que el motiven, 3 punts.

– Grau de desenvolupament de la memòria i claredat en la descripció de les tasques organitzatives i participatives en les activitats, 3 punts.

La no-consecució d'un mínim de 6 punts en aquest apartat implicarà la no-obtenció d'ajuda.

b) Trajectòria i especialització del sol·licitant, fins a 6 punts, d'acord amb els apartats:

– Antiguitat:



Anys Punts

Entre 5 i 10 1

Més de 10 i menys de 21 2

Més de 20 4





– Per especialització, 1 punt.

– Per projecte consolidat (els tres últims anys ininterromputs o els cinc últims amb interrupció), 1 punt.

c) Innovació del projecte o de les mesures de difusió d'aquest, 1 punt.

d) Situació sociocultural i econòmica del territori on tinga lloc l'activitat (segons el seu índex d'activitat econòmica, publicat per la Generalitat Valenciana i el Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, en l'Atles Sociocomercial de la Comunitat Valenciana), sempre que aquesta puga tindre un impacte generador de noves iniciatives culturals i afavorir el desenvolupament local, fins a 6 punts.



Índex d'activitat

econòmica Punts

> 0 i <=10 6

>10 i <=20 4

>20 i <=50 3

>50 i <=100 2

>100 i <=500 1







e) Continuïtat en la programació, fins a 3 punts.



Mesos Punts

> =1 i <=3 1

>3 i <=5 2

>5 3





f) Per la seua incidència en col·lectius desfavorits, 2 punts.

g) Per la capacitat d'afavorir el coneixement de la cultura, patrimoni i història valenciana, 8 punts.

h) Per incidir les activitats en béns inclosos en l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià, en qualsevol de les seues categories, reconegudes amb anterioritat a la publicació de la convocatòria corresponent, distribuïts d'acord amb la seua pertinença a una de les dues categories establides per l'article 2 de la Llei 4/1998, d'11 de juny, de la Generalitat Valenciana, del Patrimoni Cultural Valencià:

– Béns declarats d'interés cultural valencià, els correspon 8 punts.

– Béns inventariats no declarats d'interés cultural, els correspon 4 punts

i) Activitats en el desenvolupament i la difusió de les quals s'utilitze preferentment el valencià, 8 punts.

j) Per la capacitat de generar noves iniciatives culturals, afavorir el desenvolupament local o potenciar l'atracció turística a través de la seua difusió i repercussió, 4 punts.

k) Per l'amplitud de públic al qual van dirigides les activitats i que puguen accedir a aquestes de manera lliure i gratuïta, de manera que siguen accessibles a la ciutadania en general, més enllà de les persones associades, 4 punts.



Desé. Obligacions de les entitats adjudicatàries

A més de les obligacions que amb caràcter general s'estableixen en l'article 14 de la Llei 38/2003, són obligacions de les entitats beneficiàries de la subvenció, les següents:

a) Acreditar davant l'entitat concedent la realització de l'activitat, així com el compliment dels requisits i les condicions que determinen la concessió o el gaudi de la subvenció.

b) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, incloent-hi els documents electrònics, en la mesura que puguen ser objecte de les actuacions de comprovació i control.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control financer que corresponen a la Intervenció General, en relació amb la subvenció concedida, així com a les actuacions de comprovació a efectuar per la conselleria competent en matèria de cultura, en relació amb l'objecte i destinació de l'ajuda concedida.

d) Comunicar a la conselleria competent en matèria de cultura, a través de la direcció general competent en aquesta matèria, l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualsevol administració pública o ens públic o privat i concedit per a la mateixa finalitat que es contemple en la corresponent convocatòria. Aquesta comunicació haurà d'efectuar-se tan prompte com es conega i, en tot cas, amb anterioritat a la justificació de la realització de les activitats.



e) Complir les obligacions de publicitat de l'article 3.2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana i, en tot cas, donar a conéixer de manera inequívoca que es tracta d'una acció subvencionada per la Generalitat a través de la conselleria competent en matèria cultura. A aquest efecte, amb posterioritat a la notificació de la resolució de concessió, hauran d'incorporar, si escau, en tot el material de difusió que es derive de les activitats objecte de la respectiva convocatòria, el logotip de la conselleria competent en matèria de cultura, que estarà a la disposició de les entitats beneficiàries en la pàgina web d'aquesta conselleria.



f) Justificar l'ajuda en els termes i terminis previstos.

g) Procedir al reintegrament dels fons percebuts en els supòsits contemplats en l'article 37 de la Llei 38/2003.

h) Les entitats obligades per la normativa vigent hauran de disposar d'un pla d'igualtat, d'acord amb l'estipulat per la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes (BOE 71, 23.03.2007), Reial Decret llei 6/2019, d'1 de març, de mesures urgents per a garantia de la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en el treball i l'ocupació (BOE 57, 07.03.2019) i la Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la igualtat entre dones i homes (DOGV 4474, 04.04.2003).



Onzé. Justificació i forma de pagament de les subvencions

1. Les entitats adjudicatàries de les subvencions estaran obligades a justificar la realització de la totalitat de les activitats que han sigut objecte de subvenció, així com a acreditar la totalitat de les despeses produïdes. A aquest efecte hauran d'aportar la documentació que s'indica a continuació:

a) Memòria tècnica o descriptiva de l'execució dels programes. Aquesta memòria haurà de permetre conéixer el nombre de persones beneficiàries del programa, les actuacions realitzades, el grau de compliment dels objectius proposats, els materials i la metodologia utilitzats i les altres dades que es consideren rellevants.

b) Memòria econòmica justificativa del cost de les activitats realitzades, que contindrà:

– Una relació detallada de les despeses ocasionades pel projecte objecte de la subvenció, amb identificació del creditor i del concepte de despesa, l'import, la data d'emissió, la relació amb el projecte subvencionat, segons el model de l'annex II, la justificació de subvencions per a la promoció de la cultura popular valenciana.

– Les factures o documents de valor probatori equivalent acreditatius de les despeses incorporades en la relació anterior, que han de reunir els requisits del Reial decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel qual s'aprova el reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació. En cas que alguna de les factures incloses en la justificació siga d'import igual o superior a 15.000,00 euros (IVA exclòs), l'adjudicatari haurà d'acreditar que, amb caràcter previ a la contracció del compromís per a prestar el servei o subministrament, ha sol·licitat com a mínim tres ofertes de proveïdors, excepte que per les seues especials característiques no hi haja en el mercat suficient nombre d'entitats que els realitzen, presten o subministren. L'elecció entre les ofertes presentades, que haurà d'aportar-se en la justificació, es realitzarà conforme a criteris d'eficiència i economia, i s'haurà de justificar expressament en una memòria l'elecció quan no recaiga en la proposta econòmica més avantatjosa.

– Documents acreditatius del pagament de les factures, com per exemple justificants de transferència o rebuts. En tot cas, d'acord amb l'article 7 de la Llei 7/2012, de 29 d'octubre, de modificació de la normativa tributària i pressupostària i d'adequació de la normativa financera per a la intensificació de les actuacions en la prevenció i lluita contra el frau, no podran pagar-se en efectiu les operacions amb un import igual o superior a 2.500,00 euros o el seu contravalor en moneda estrangera, per la qual cosa, en aquests casos, la justificació del pagament haurà d'efectuar-se mitjançant dèbit bancari. A l'efecte del càlcul de la quantia anterior, se sumaran els imports de totes les operacions o pagaments en què s'haja pogut fraccionar el lliurament de béns o la prestació de serveis.

– Exemplar de la publicitat que deixe constància de l'activitat organitzada, en forma de díptics, tríptics, cartells, revistes, llibres, còpies audiovisuals o qualsevol altre format. Quan no siga susceptible de conversió en format electrònic, el material publicitari podrà ser presentat en paper.

2. La presentació de la documentació justificativa indicada en l'apartat 1 es realitzarà exclusivament en la seu electrònica de la Generalitat Valenciana accessible per mitjà de l'enllaç Aportació de documentació i justificació, de l'adreça:

http://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=1360

El termini per a la seua presentació serà de des de l'endemà de la publicació en el DOGV de la resolució de concessió fins al 30 de setembre de 2020, sense perjudici que l'òrgan concedent, a l'empara de l'article 8.2.a del Decret llei 2/2020, de 3 d'abril, de mesures urgents en l'àmbit de l'educació, de la cultura i de l'esport, per a pal·liar els efectes de l'emergència sanitària provocada per la Covid-19. Tot això sense perjudici de l'ampliació que puga establir-se en la resolució de concessió.

3. El pagament de les subvencions es lliurarà una vegada realitzada i justificada l'activitat, d'acord amb la sol·licitud presentada, amb la present convocatòria i amb la resolució de concessió. En cas que la justificació siga inferior al 80 % de la suma dels imports sol·licitats de les activitats objecte de subvenció, la quantitat a percebre es minorarà de manera proporcional a les despeses efectivament justificades aplicant la fórmula següent:













On P és l'import total sol·licitat i J l'import total justificat.

4. En cap cas el pagament de la subvenció serà superior a l'import concedit i correctament justificat.

5. Quan les activitats es realitzen amb posterioritat a la concessió de les subvencions, les entitats adjudicatàries hauran de donar a conéixer de manera inequívoca que es tracta d'una acció subvencionada per la Generalitat a través de la conselleria competent en matèria de cultura. A aquest efecte, hauran d'incorporar en tot el material imprés que es derive de les activitats subvencionades el logotip d'aquesta conselleria, que serà proporcionat per l'òrgan instructor de la present convocatòria.





Dotzé. Termini de resolució i notificació

1. El termini màxim per a resoldre és de sis mesos a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Transcorregut el termini de sis mesos sense que s'adopte la resolució i notificació per l'òrgan competent a les entitats interessades, s'entendran desestimades les sol·licituds, sense perjudici de l'obligació expressa de resoldre de l'Administració.

2. La resolució d'adjudicació serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d'acord amb el que es preveu en l'article 45.1.b de la Llei 39/2015 i l'article 18 de la Llei 38/2003.



Tretzé. Protecció de dades

Les subvencions objecte de la convocatòria requereixen el tractament de dades personals de les persones beneficiàries, representants i tercers, en els següents termes:

a) Responsable del tractament: Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, amb domicili a l'avinguda de Campanar, 32, 46015 València, contacte protecciodedadeseducacio@gva.es

b) Categoria i origen de les dades a tractar: Dades personals identificatives, de contacte i de qualsevol altra naturalesa que siguen recollides a través de formularis, consulta a plataformes autonòmiques d'interoperabilitat (d'ara en avant PAI) o a altres administracions públiques, en cas en què no existisca oposició a aquesta consulta, d'acord amb l'article 28 de la Llei 39/2015, i documentació que s'entregue pels sol·licitants i representants legals.

Si la documentació presentada conté dades de terceres persones, prèviament a la comunicació d'aquestes dades a la Conselleria, les entitats sol·licitants i representants legals han d'informar aquestes persones interessades del tractament de les seues dades per la Conselleria en els termes previstos en aquest article.

c) Finalitats del tractament i base jurídica: amb base jurídica en el compliment d'una missió realitzada en interés públic, en exercici de poders públics i en el compliment de les obligacions legals segons les bases reguladores d'aquesta convocatòria i altres normes aplicables, incloent-hi les que regulen el tràmit electrònic, les dades personals es tractaran per a tramitar i gestionar la subvenció. En compliment dels principis de publicitat i transparència, les subvencions concedides seran publicades, segons corresponga, en el diari oficial corresponent a l'efecte de notificació, en el portal de transparència de la Generalitat Valenciana i en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions, amb indicació, segons cada cas, de la convocatòria, el programa i crèdit pressupostari al qual s'imputen, entitat beneficiària, quantitat concedida i objectiu o finalitat de la subvenció.

d) Destinataris de les dades: d'acord amb les lleis i per a complir una missió realitzada en interés públic o en l'exercici de poders públics conferits a la Conselleria, les dades personals podran ser comunicades tant a la PAI, per a comprovar les dades de sol·licitants o situacions socioeconòmiques previstes per a la baremació, com a altres administracions i institucions públiques, entre les quals es troben, sense caràcter limitatiu, òrgans de caràcter autonòmic, local, estatal i de la UE, òrgans judicials i Ministeri Fiscal, Tribunal de Comptes, Corts Valencianes, Sindicatura de Comptes, IGAE, Defensor del Poble, Síndic de Greuges, Agència Valenciana Antifrau, delegat de protecció de dades i uns altres tercers subjectes de dret privat amb interés legítim i/o dret d'accés en el procediment. En el seu cas, les dades podran ser tractades a instàncies de la Conselleria per tercers encarregats del tractament.



e) Les dades no seran objecte de transferències internacionals.

f) Totes les dades sol·licitades a través del formulari de sol·licitud, així com la documentació vinculada, són necessàries per a poder tramitar la sol·licitud. La falta de comunicació d'aquestes dades a la Conselleria comportarà les conseqüències previstes per l'ordenament jurídic.

g) Termini de conservació de dades: les dades personals es conservaran durant el temps necessari per a complir la finalitat per a la qual es recapten i pels terminis establits en les normes vigents per a complir obligacions i responsabilitats legals, i seran suprimides d'acord amb el que s'estableix en la normativa d'arxius i documentació.



h) Drets: la persona interessada pot exercitar els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació al tractament, portabilitat i no ser objecte d'una decisió basada únicament en el tractament automatitzat, a través de les següents vies:

– Tràmit electrònic que es pot consultar en la pàgina web de la Conselleria www.ceice.gva.es, en l'apartat «Registre de tractament de dades»

– Enviant la petició a qualsevol de les següents adreces:

Postal: avinguda de Campanar, 32. 46015 València – Electrònica: protecciodedadeseducacio@gva.es

– De manera presencial, aportant la sol·licitud corresponent a través del registre.

L'exercici dels drets requereix la identificació inequívoca de la persona interessada o d'aquella que la represente.

i) Dret a reclamar davant l'autoritat de control: La persona interessada pot presentar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es) si considera no atesos els seus drets o vulnerat el tractament de les seues dades personals. Prèviament, pot contactar amb el delegat/ada de protecció de dades de la Generalitat Valenciana a través de dpd@gva.e s o dirigint-se a Passeig de l'Albereda, 16 – 46010 València.

Més informació sobre el tractament de dades personals, consultant el Registre de Tractament de Dades en www.ceice.gva.es/es/registre-de-tractament-de-dades



D'acord amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015 i 10, 14, 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra el present acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar potestativament un recurs de reposició o bé caldrà plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

– El termini per a la interposició del recurs de reposició serà d'un mes davant del conseller d'Educació, Cultura i Esport, a comptar des de l'endemà de la publicació

– Per a interposar el recurs contenciós administratiu el termini serà de dos mesos davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, a comptar des de l'endemà de la publicació.



València, 22 de setembre de 2020.– La directora general de Cultura i Patrimoni: Carmen Amoraga Toledo.

Mapa web