Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 68/1996, de 25 de març, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.

(DOGV núm. 2722 de 03.04.1996) Ref. Base de dades 0577/1996

DECRET 68/1996, de 25 de març, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.
El Decret 261/1995, de 29 d'agost, del Govern Valencià, va aprovar el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.
Aquest decret delimita, en els articles 26 i 28, respectivament, les funcions corresponents a les Direccions Generals de Patrimoni Artístic i Museus i Belles Arts.
El temps transcorregut des de l'aprovació d'aquest decret ha evidenciat la necessitat d'introduir algunes modificacions en la relació de funcions atribuïdes a aquests òrgans, a fi de poder dur a terme una gestió més eficaç i d'acord amb l'estructura organitzativa establida.
En virtut d'això, a proposta del conseller de Cultura, Educació i Ciència, amb la prèvia deliberació del Govern Valencià, en la reunió del dia 25 de març de 1996,
DECRETE
Article 1
Modificar els articles 26 i 28 del Decret 261/1995, de 29 d'agost, del Govern Valencià, pel qual s'estableix el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, que quedaran redactats en els termes següents:
«Article 26
La Direcció General de Patrimoni Artístic és el centre directiu al qual correspon, sota la direcció superior del conseller, la proposta i l'execució de la política en matèria de conservació, protecció, difusió i enriquiment del patrimoni artístic de la Comunitat Valenciana. Amb aquesta finalitat se li atribueixen les funcions següents:
1. La protecció, la conservació, l'estudi, la defensa i la restauració del patrimoni històric i artístic, arquitectònic, arqueològic, etnològic i paleontològic, sotmés a la tutela de la Conselleria, i també la promoció i la difusió del coneixement d'aquest i la incorporació dels béns a usos actius, respectuosos i adequats a la naturalesa que tenen, sense perjudici de les funcions atribuïdes a la Direcció General de Museus i Belles Arts.
2. L'exercici de les facultats de vigilància i tutela legal del patrimoni històric i artístic, inclòs el règim sancionador, d'acord amb l'ordenament jurídic.
3. L'elaboració i la posada al dia de l'inventari general de béns mobles i immobles de la Comunitat Valenciana.
4. La formalització, la gestió i la inspecció dels llibres de registre de transaccions de béns mobles artístics i històrics, obligatoris per a antiquaris i comerciants d'aquests béns.
5. L'elaboració, la supervisió i el manteniment del sistema valencià d'inventaris de patrimoni històric.
6. La tramitació, la documentació tècnica i la gestió dels expedients de declaració de béns d'interés cultural i també la inclusió d'aquests en el Registre General de Béns d'Interés Cultural.
7. La coordinació amb altres administracions públiques i òrgans de la Generalitat Valenciana en actuacions urbanístiques, ambientals, arqueològiques i, en general, sobre el medi cultural, en l'àmbit de les competències del departament.
8. La tramitació dels expedients de concessió d'ajudes i subvencions a institucions responsables de béns protegits, mobles i immobles, i també el foment, equipament, funcionament i reconeixement de museus i col·leccions museogràfiques de caràcter arqueològic, paleontològic, etnològic, científic i històric.
9. L'emissió dels informes preceptius per a les actuacions sotmeses a autorització prèvia en matèria de patrimoni artístic, arquitectònic, arqueològic, etnològic i paleontològic, i la tramitació dels expedients administratius corresponents, sense perjudici de les funcions atribuïdes a la Direcció General de Museus i Belles Arts.
10. La potenciació de la investigació del patrimoni històric mitjançant línies específiques d'excavacions arqueològiques i estudis previs de béns d'interés cultural.
11. La restauració dels béns de naturalesa artística (pintures, escultures, dibuixos i gravats) continguts als immobles declarats béns d'interés cultural i a les esglésies, encara que no tinguen aquest caràcter, després de la comunicació, amb set dies d'antelació, a la Direcció General de Museus i Belles Arts. En aquest cas, l'autorització preceptiva correspondrà a la direcció general que realitze la intervenció.
12. La redacció de projectes arquitectònics, la direcció d'obres i qualsevol altra actuació tècnica la competència de la qual corresponga a la Direcció General de Patrimoni Artístic o se li haja encomanat en relació amb l'àmbit funcional que té.
13. La inspecció tècnica de l'execució de les obres promogudes per la Direcció General de Patrimoni Artístic o encomanades a aquesta.
14. La tramitació, la proposta i, en general, l'execució d'actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que estableixen les disposicions i les instruccions dictades pels òrgans competents.
15. L'elaboració, l'informe i la proposta de disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, i també dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.
16. Qualsevol altra que li encomane el conseller o que li atribuïsquen les disposicions vigents.»
«Article 28
La Direcció General de Museus i Belles Arts és el centre directiu al qual correspon, sota la direcció superior del conseller, la proposta i l'execució de la política en matèria de museologia i en matèria de conservació, protecció, difusió i enriquiment del patrimoni artístic moble, propi del camp específic de les belles arts. Amb aquesta finalitat se li atribueixen les funcions següents:
1. La protecció, la conservació, la restauració, l'enriquiment, l'estudi i la investigació dels béns artístics mobles, com són les pintures, escultures, dibuixos i gravats, propis del camp específic de les belles arts, i també la seua promoció, planificació i difusió del seu coneixement i la incorporació d'aquests a usos actius, respectuosos i adequats a la seua naturalesa. Excepte els béns mobles de caràcter arqueològic, etnològic, paleontològic, històric i científic.
2. La proposta de creació i la regulació de museus de belles arts i altres centres de dipòsit artístic del mateix caràcter.
3. La gestió, dins l'àmbit de competències de la conselleria, dels museus adscrits al departament, excepte els arqueològics, paleontològic, etnològics, històrics i científics.
4. La coordinació de les col·leccions d'arts plàstiques existents en els espais expositius de la Comunitat Valenciana i l'impuls de programes de col·laboració amb la xarxa de sales d'altres institucions.
5. La inspecció, en col·laboració amb la Direcció General de Patrimoni Artístic, dels llibres de registre de transaccions de béns mobles artístics i històrics, obligatoris per a antiquaris i comerciants d'aquests béns.
6. La promoció d'exposicions d'obres d'autors valencians, tant a la Comunitat Valenciana com fora d'aquesta.
7. La formació d'un fons de documentació bibliogràfica referit a la historiografia artística a la Comunitat Valenciana.
8. La difusió i divulgació dels fons públics i privats d'arts plàstiques, mitjançant exposicions temporals, en coordinació i amb l'assessorament dels titulars o directors dels museus o col·leccions.
9. El foment de la difusió didàctica de les col·leccions dels museus d'arts plàstiques, d'acord amb les iniciatives i propostes de les direccions d'aquells, i també la coordinació dels programes escolars.
10. La restauració dels béns de naturalesa artística (pintures, escultures, dibuixos i gravats) continguts als immobles declarats béns d'interés cultural i a les esglésies, encara que no tinguen aquest caràcter, després de la comunicació, amb set dies d'antelació, a la Direcció General de Patrimoni Artístic. En aquest cas, l'autorització preceptiva correspondrà a la direcció general que realitze la intervenció.
11. La coordinació amb altres administracions públiques i òrgans de la Generalitat Valenciana en actuacions de restauració i conservació del patrimoni artístic moble a què fa referència l'apartat 1 d'aquest article, en l'àmbit de competències del departament.
12. La redacció de projectes en el camp de la restauració, la direcció de les intervencions, i qualsevol altra actuació tècnica la competència de la qual corresponga a la Direcció General de Museus i Belles Arts, o les que se li encomanen en relació amb el seu àmbit funcional.
13. La inspecció tècnica de l'execució de les actuacions promogudes per la Direcció General de Museus i Belles Arts, o de les encomanades a aquesta.
14. L'emissió dels informes preceptius per a les actuacions sobre els béns a què fa referència l'apartat 1 d'aquest article sotmesos a autorització prèvia, sense perjudici de les competències de la Direcció General de Patrimoni Artístic.
15. La proposta de convocatòria d'ajudes i subvencions en matèries de la competència d'aquesta direcció general, i també la gestió d'aquestes.
16. La tramitació, la proposta i, en general, l'execució dels actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, en l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.
17. L'elaboració i la proposta de disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, i també dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.
18. Qualsevol altra que li atribuïsquen les disposicions vigents o li encomane el conseller.»
Article 2
Afegir una disposició addicional setena al Decret 261/1995, de 29 d'agost, pel qual s'estableix el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, que tindrà la redacció següent:
«Queden adscrits a la Direcció General de Patrimoni Artístic el Museu de la Valltorta i el Museu Arqueològic de Sagunt.»
DISPOSICIó DEROGATòRIA
Queden derogats els articles 26 i 28 del Decret 261/1995, de 29 d'agost, pel qual s'estableix el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es faculta el conseller de Cultura, Educació i Ciència per a dictar els actes i disposicions necessaris per a l'execució i el desplegament d'aquest decret.
Segona
Aquest decret entra en vigor l'endemà del dia de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 25 de març de 1996
El president de la Generalitat Valenciana,
EDUARDO ZAPLANA HERNáNDEZ-SORO
El conseller de Cultura, Educació i Ciència,
FERNANDO VILLALONGA CAMPOS

linea
Mapa web