Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 197/1996, de 5 de novembre, del Govern valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.

(DOGV núm. 2864 de 07.11.1996) Ref. Base de dades 2843/1996

DECRET 197/1996, de 5 de novembre, del Govern valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.
Pel Decret 261/1995, de 29 d'agost, del Govern valencià, es va aprovar el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, modificat posteriorment pel Decret 68/1996, de 25 de març.
A fi d'optimar la gestió i els recursos de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, s'ha considerat que calia la creació de la Direcció General de Règim Econòmic i la fusió de les direccions generals de Promoció Cultural i de Museus i Belles Arts en una sola direcció, cosa que contribuirà a una millora en la distribució competencial entre els diferents departaments de l'esmentada conselleria.
Per això, a proposta de la consellera de Cultura, Educació i Ciència, amb la prèvia deliberació del Govern valencià en la reunió del dia 5 de novembre de 1996.
DECRETE
Article únic
Es modifiquen els articles 2, 9, 10, 12, 22, 23, 24, 25, 28 i 29 del Decret 261/1995, de 29 d'agost, pel qual s'estableix el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, modificat pel Decret 68/1996, de 25 de març, que quedaran redactats en els termes següents:
"Article segon
1. El nivell directiu de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència està integrat per:
1.1. El conseller o la consellera.
1.2. El secretari o la secretària general.
1.3. Els directors o les directores generals.
2. Els centres directius del departament són:
2.1. Secretaria General.
2.2. Direcció General de Règim Econòmic.
2.3. Direcció General de Personal.
2.4. Direcció General de Centres Docents.
2.5. Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística.
2.6. Direcció General d'Ensenyaments Universitaris i Investigació.
2.7. Direcció General de Promoció Cultural, Museus i Belles Arts.
2.8. Direcció General de Patrimoni Artístic.
2.9. Direcció General de l'Esport.
Article nové
La Secretaria General és el centre directiu al qual, sota l'autoritat del conseller i la direcció immediata del secretari general, correspon exercir les funcions següents:
1. Coordinar les activitats de les direccions generals, organismes i ens adscrits a la conselleria.
2. Exercir la direcció superior, la coordinació i la supervisió de les direccions territorials del departament.
3. Dirigir i gestionar els serveis generals i les dependències comunes de la conselleria.
4. Exercir la direcció superior del personal de la conselleria, sense perjudici de les competències que l'ordenament jurídic atribuïsca a altres òrgans.
5. Gestionar la tramitació i la coordinació dels convenis i acords de col·laboració del departament, així com supervisar els expedients de contractació que gestionen altres centres directius, llevat que els òrgans titulars tinguen delegades les facultats per a subscriure'ls.
6. Coordinar, supervisar i controlar l'organització i el funcionament de tots els centres, serveis i unitats de la conselleria.
7. Exercir la inspecció de tots els centres i serveis del departament, sense perjudici de les atribucions que corresponguen a altres òrgans.
8. Dirigir, impulsar i coordinar les relacions institucionals amb altres entitats públiques o privades, i també fomentar la participació dels diferents sectors de la comunitat escolar en la vida dels centres docents i en els òrgans de representació de l'àmbit educatiu.
9. Realitzar estudis tècnics i de dret comparat i recopilar documentació sobre matèries de competència de la conselleria.
10. Establir directrius i criteris tècnics referents a la producció estadística del sistema educatiu, i dirigir l'elaboració i la producció estadística.
11. Gestionar les bases de dades i els sistemes informàtics centrals del departament.
12. Gestionar i efectuar la supervisió de les publicacions i la publicitat del departament, d'acord amb les directrius que, si escau, dicte el conseller o la consellera.
13. Informar en dret sobre tots els projectes de disposicions generals.
14. Emetre informe jurídic sobre els assumptes que s'hagen de sotmetre al Govern valencià, al president de la Generalitat Valenciana o a altres òrgans quan això siga preceptiu o així ho dispose el conseller o la consellera.
15. Prestar assessorament jurídic als òrgans directius del departament i emetre informe sobre la procedència legal de les seues actuacions, projectes, programes, resolucions o disposicions quan aquells així ho requerisquen, el secretari general ho dispose o ho exigisca l'ordenament jurídic.
16. Emetre informe sobre els recursos que en via administrativa s'interposen davant el conseller o la consellera i dur la tramitació dels assumptes davant els jutjats i tribunals de justícia, i també les relacions amb el Gabinet Jurídic de la Presidència de la Generalitat Valenciana.
17. Elaborar compilacions de disposicions vigents i proposar les refoses i les modificacions de textos legals.
18. Disposar la publicació, quan pertoque, de les disposicions, resolucions i anuncis que emanen d'òrgans de la conselleria en els diaris oficials.
19. Elaborar estudis i anàlisis relatius a la racionalització i reorganització tant de l'estructura organitzativa de la conselleria com dels procediments de gestió que s'hi realitzen, i coordinar els treballs que en aquesta matèria elaboren altres òrgans o unitats del departament.
20. Elaborar projectes sobre organització, plans d'actuació i programes de necessitats del departament.
21. Dissenyar els sistemes d'informació tècnica, i també elaborar, promoure i dirigir la implantació dels projectes informàtics, la creació i el manteniment de les aplicacions informàtiques i l'assessorament i el suport informàtic a tots els centres del departament, en coordinació amb la Direcció General per a la Modernització de les Administracions Públiques.
22. Exercir la superior direcció de la inspecció educativa, dirigir les activitats d'avaluació del sistema educatiu i coordinar les unitats administratives que desenvolupen aquestes funcions.
23. Tramitar els expedients de contractació que corresponguen a l'àmbit funcional de la Secretaria General i aquells altres que, en el seu cas, reglamentàriament se li asignen.
24. Tramitar, proposar i, en general, executar els actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.
25. Elaborar, emetre informes i proposar disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, i també dictar resolucions, circulars i instruccions sobre assumptes de la seua competència.
26. Qualsevol altra que li encomane el conseller o la consellera o li conferisquen les disposicions legals.
Article deu
Per a l'execució de les seues funcions, la Secretaria General s'estructura en les unitats següents:
1. Secretaria General Administrativa, de la qual depenen:
1.1. Servei de Coordinació Administrativa i Assumptes Generals.
1.2. Servei de Processament de Dades.
1.3. Servei de Publicacions i Publicitat.
2. Sota la dependència del secretari general, queden adscrites a aquest centre directiu les unitats següents:
2.1. Servei Jurídic.
2.2. Servei d'Estudis.
2.3. Unitat d'Organització i Tècniques de Gestió.
2.4. Servei de Relacions Institucionals i Participació Social.
2.5. Servei d'Avaluació i Inspecció Educativa
Article dotze
1. Sota l'autoritat superior del secretari general, a les unitats que tot seguit s'indiquen els correspon exercir i desenvolupar les funcions següents:
1.1. Al Servei Jurídic, les que s'indiquen en els apartats 13 a 18 de l'article nové.
1.2. A la Unitat d'Organització i Tècniques de Gestió, les incloses en els apartats 19, 20 i 21 de l'article nové.
1.3. Al Servei d'Avaluació i Inspecció Educativa, les de l'apartat 22 de l'article nové.
1.4. Al Servei d'Estudis, les que s'indiquen en els apartats 9 i 10 de l'article nové.
1.5. Al Servei de Relacions Institucionals i Participació Social, les que s'indiquen en l'apartat 8 de l'article nové.
2. A més, aquestes unitats exerciran les altres funcions que es determinen en la classificació de llocs de treball, els assignen les disposicions vigents o els encomane el secretari general.
Article vint-i-dos
La Direcció General de Promoció Cultural, Museus i Belles Arts és el centre directiu al qual correspon, sota la direcció superior del conseller o de la consellera, la proposta i l'execució de la política en matèria de llibres, arxius, biblioteques, música, teatre, cinematografia, exposicions, museologia, i en matèria de conservació, protecció, difusió i enriquiment del patrimoni artístic moble, propi del camp específic de les belles arts. A aquest fi, se li atribueixen les funcions següents:
1. La promoció, difusió i extensió de la cultura, en especial de les manifestacions culturals que més s'identifiquen amb la personalitat històrica pròpia de la Comunitat Valenciana.
2. La conservació, restauració, estudi, classificació i publicació d'arxius, públics i privats, que formen part del patrimoni històric valencià.
3. La regulació, protecció, ajuda i, si escau, gestió d'arxius, biblioteques i hemeroteques, dins l'àmbit competencial del departament.
4. La gestió, proposta i, si escau, exercici de les atribucions que corresponen al departament en matèria del llibre, llevat de les assignades a l'administració educativa en matèria de llibres de text.
5. L'exercici de les funcions que tinga atribuïdes el departament en matèria de depòsit legal d'obres impreses i registre de la propietat intel·lectual.
6. La promoció i l'ajuda a la creació literària, a l'activitat editorial valenciana i a totes les manifestacions de caràcter cultural que tinguen lloc en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.
7. L'estudi, enriquiment, conservació i restauració del patrimoni bibliogràfic i documental de la Comunitat Valenciana, i també l'exercici de les facultats per a la seua vigilància i tutela, inclòs el règim de sancions, d'acord amb l'ordenament jurídic.
8. La promoció, ajuda i inventari d'entitats i associacions culturals i artístiques.
9. El foment de la música i la dansa, la promoció de la creativitat i la difusió d'aquestes, i també l'ajuda a entitats i societats musicals i l'organització i la promoció de manifestacions musicals de tota classe.
10. El foment del teatre i la promoció de companyies i grups teatrals, i també el desenvolupament i la promoció de tota classe d'activitats teatrals, festivals i certàmens, i el suport a la creativitat escènica i la seua difusió.
11. El foment de tota classe d'activitats que promoguen la cinematografia i els mitjans audiovisuals, i la creativitat artística en aquest camp de la cultura. Així com la conservació, investigació i difusió del patrimoni cinematogràfic valencià.
12. La protecció, conservació, restauració, enriquiment, estudi i investigació dels béns artístics mobles com ara pintures, escultures, dibuixos i gravats, propis del camp específic de les belles arts, i també la seua promoció, la planificació i la difusió del seu coneixement i la seua incorporació a usos actius, respectuosos i adequats a la seua naturalesa. Llevat dels béns mobles de caràcter arqueològic, etnològic, paleontològic, històric i científic.
13. La proposta de creació i regulació de museus de belles arts i altres centres de depòsit artístic del mateix caràcter.
14. La gestió, dins l'àmbit de competències de la conselleria, dels museus adscrits al departament, llevat dels arqueològics, paleontològics, etnològics, històrics i científics.
15. La coordinació de les col·leccions d'arts plàstiques en els espais expositius de la Comunitat Valenciana i l'impuls de programes de col·laboració amb la xarxa de sales d'altres institucions.
16. La inspecció, en col·laboració amb la Direcció General de Patrimoni Artístic, dels llibres de registre de transaccions de béns mobles artístics i històrics obligatoris per a antiquaris i comerciants d'aquests béns.
17. La promoció d'exposicions d'obres d'autors valencians, tant de la Comunitat Valenciana com de fora.
18. La formació d'un fons de documentació bibliogràfica referit a la historiografia artística a la Comunitat Valenciana.
19. La difusió i divulgació dels fons públics i privats d'arts plàstiques, mitjançant exposicions temporals, en coordinació i amb l'assessorament dels titulars o directors dels museus o col·leccions.
20. El foment de la difusió didàctica de les col·leccions dels museus d'arts plàstiques, d'acord amb les iniciatives i propostes de les direccions d'aquells, i també la coordinació dels programes escolars.
21. La restauració dels béns de naturalesa artística (pintures, escultures, dibuixos i gravats) que continguen els immobles declarats béns d'interés cultural i les esglésies, encara que no tinguen tal caràcter, després de la comunicació, amb set dies d'antelació, a la Direcció General de Patrimoni Artístic. En aquest cas, l'autorització preceptiva correspondrà a la direcció general que realitze la intervenció.
22. La coordinació amb altres administracions públiques i òrgans de la Generalitat Valenciana en actuacions de restauració i conservació del patrimoni artístic moble a què fa referència l'apartat 12 d'aquest article, en l'àmbit de competències del departament.
23. La redacció de projectes en el camp de la restauració, la direcció de les intervencions i qualsevol altra actuació tècnica la competència de la qual corresponga a la Direcció General de Promoció Cultural, Museus i Belles Arts, o les que li siguen encomanades en relació amb el seu àmbit funcional.
24. La inspecció tècnica de l'execució de les actuacions promogudes per la Direcció General de Promoció Cultural, Museus i Belles Arts, o de les encomanades a aquesta.
25. L'emissió dels informes preceptius per a les actuacions sobre els béns a què fa referència l'apartat 12 d'aquest article sotmesos a autorització prèvia, sense perjudici de les competències de la Direcció General de Patrimoni Artístic.
26. La proposta de convocatòria d'ajudes i subvencions en matèria de belles arts i museus, i la gestió d'aquestes.
27. La tramitació, proposta i, en general, execució dels actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.
28. L'elaboració i la proposta de disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, i també dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.
29. Qualsevol altra que li atribuïsquen les disposicions vigents o li encomane el conseller o consellera.
Article vint-i-tres
1. Per al desenvolupament i l'execució de les seues funcions, la Direcció General de Promoció Cultural, Museus i Belles Arts s'estructura en les unitats següents:
1.1. àrea de Museus i Belles Arts, de la qual depenen:
1.1.1. Servei d'Investigació i Promoció.
1.1.2. Servei de Conservació i Restauració de Béns Museístics.
1.2. Area de Promoció Cultural, de la qual depenen:
1.2.1. Servei de Promoció i Difusió Cultural.
1.2.1. Servei del Llibre, Arxius i Biblioteques
1.2.3. Servei de Música.
2. A l'àrea de Museus i Belles Arts li correspon, sota la superior autoritat del director o directora general, la direcció, coordinació i supervisió dels serveis relacionats en l'apartat 1.1.
3. A l'àrea de Promoció Cultural li correspon, sota la superior autoritat del director o directora general, la direcció, coordinació i supervisió dels serveis relacionats en l'apartat 1.2.
Article vint-i-quatre
1. De la Direcció General de Promoció Cultural, Museus i Belles Arts depenen els centres següents:
1.1. La Filmoteca de la Generalitat Valenciana.
1.2. La Biblioteca Valenciana.
2. La Filmoteca de la Generalitat Valenciana té les funcions següents:
2.1. L'adquisició i la restauració de fons cinematogràfics de caràcter històric documental.
2.2. La programació i l'exhibició de cicles cinematogràfics en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.
2.3. El desenvolupament i la conservació de l'arxiu cinematogràfic.
3. La Biblioteca Valenciana té les funcions següents:
3.1. Reunir, conservar i organitzar els fons següents:
3.1.1. Tota la producció editorial que s'haja efectuat i s'efectue a la Comunitat Valenciana, i també tota la realitzada o que es realitze fora i que es referisca a aquesta.
3.1.2. La producció d'autors originaris de la Comunitat Valenciana.
3.1.3. Altres fons documentals i bibliogràfics que es consideren d'interés cultural.
3.2. Elaborar i difondre informació bibliogràfica sobre la producció editorial de la Comunitat Valenciana.
3.3. Servir com a fons de documentació per a les institucions de la Comunitat Valenciana i els òrgans del seu govern.
Article vint-i-cinc
La Direcció General de Promoció Cultural, Museus i Belles Arts exerceix les seues funcions sense perjudici de les atribuïdes a l'ens públic Teatres de la Generalitat Valenciana en matèria teatral i d'altres arts escèniques, d'acord amb la seua normativa específica.
Article vint-i-vuit
La Direcció General de Règim Econòmic és el centre directiu al qual, sota l'autoritat del conseller o de la consellera, correspon exercir les funcions següents:
1. Portar la gestió patrimonial dels béns afectats a la conselleria.
2. Tramitar els expedients de responsabilitat patrimonial.
3. Realitzar la planificació i programació econòmica, elaborar la proposta d'avantprojecte de pressupost anual, tramitar les modificacions pressupostàries i realitzar el seguiment de l'execució del pressupost.
4. Emetre informes sobre la viabilitat econòmica de projectes, plans i programes d'actuació.
5. Realitzar estudis, informes i propostes en matèria de retribucions del personal docent.
6. Tramitar i formalitzar els ingressos que s'originen en matèria de retribucions del personal docent.
7. Dissenyar, executar i mantenir actualitzats els programes d'informació i gestió econòmica del departament, i establir les directrius per a la correcta gestió de despeses i ingressos i l'òptima utilització dels recursos.
8. Planificar i controlar les inversions i operacions de capital de la conselleria, i realitzar els actes de gestió que reglamentàriament li corresponguen.
9. Coordinar i supervisar l'execució de tots els programes pressupostaris del departament i dur la gestió dels que tinga assignats.
10. Tramitar els expedients de contractació que corresponguen a l'àmbit funcional d'aquesta direcció general i els que, si escau, li siguen assignats reglamentàriament.
11. Gestionar les despeses de personal del departament i tramitar les incidències de la nòmina, sense perjudici de les facultats atribuïdes a altres òrgans, i exercir la direcció, coordinació i control sobre les diferents unitats de la conselleria que intervinguen en el procés d'elaboració d'aquesta.
12. Redactar i executar projectes d'obres i instal·lacions i atendre el seu manteniment.
13. Gestionar i efectuar la supervisió dels projectes tècnics i construccions.
14. Tramitar, proposar i, en general, executar els actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.
15. Elaborar, proposar disposicions i informar sobre matèries del seu àmbit funcional, i també dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.
16. Altres que li encomane el conseller o la consellera o li conferisquen les disposicions legals.
Article vint-i-nou
Per a la realització de les seues funcions, la Direcció General de Règim Econòmic s'estructura en les unitats següents:
1. àrea Econòmica i de Pressupostos, de què depenen:
1.1. Servei de Gestió Patrimonial.
1.2. Servei de Programació Econòmica i Pressupostos.
1.3. Servei de Gestió i Contractació d'Inversions i Infraestructures.
1.4. Servei de Gestió Econòmica Administrativa.
2. àrea d'Infraestructures, de què depenen:
2.1. Servei d'Arquitectura.
2.2. Servei de Gestió i Supervisió de Projectes i Construccions."
DISPOSICIó ADDICIONAL
Les referències fetes en les disposicions vigents a la Direcció General de Promoció Cultural i a la Direcció General de Museus i Belles Arts s'entendran realitzades a la Direcció General de Promoció Cultural, Museus i Belles Arts. Igualment, les representacions o els nomenaments que corresponien als titulars d'aquestes direccions generals s'entendran atorgats a favor de la titular de la Direcció General de Promoció Cultural, Museus i Belles Arts.
DISPOSICIó DEROGATòRIA
Queden derogats els articles 2, 9, 10, 12, 22, 23, 24, 25, 28 i 29 del Decret 261/1995, de 29 de desembre, modificat pel Decret 68/1996, de 25 de març, tots dos del Govern valencià.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es faculta la consellera de Cultura, Educació i Ciència per a dictar els actes i les disposicions necessaris per a l'execució i el desplegament d'aquest decret.
Segona
Aquest decret entrarà en vigor el mateix dia de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Valencia, 5 de novembre de 1996
El president de la Generalitat Valenciana,
EDUARDO ZAPLANA HERNáNDEZ-SORO
La consellera de Cultura, Educació i Ciència,
MARCELA MIRó PÉREZ

linea
Mapa web