Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Decret 45/1989, de 4 d'abril, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Administració Pública.

(DOGV núm. 1050 de 24.04.1989) Ref. Base de dades 0857/1989

Decret 45/1989, de 4 d'abril, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Administració Pública.
Per Ordre de 5 de febrer de 1988 de la Conselleria d’Administració Pública, s'aprovà el Text Refós del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d’Administració Pública.
Posteriorment, pel Decret 152/1988, d'11 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, foren modificats alguns extrems que afectaven sobretot la Direcció General de la Funció Pública.
La creació de l’Agència del Medi Ambient pel Decret 3/1989, de 16 de gener, del Consell de la Generalitat Valenciana, com a òrgan desconcentrat adscrit a la Conselleria d'Administració Pública exigeix la inclusió en l’estructura orgànica d'aquesta.
Per altra banda l’experiència del temps transcorregut aconsella de modificar alguns aspectes de l’estructura de determinades unitats administratives de la Conselleria, per tal d'aconseguir una millor adaptació als serveis que han de prestar.
Per tant, segons que disposen els articles 35.f), 40 i 70 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, a proposta del Conseller d’Administració Pública i amb la deliberació prèvia del Consell de la Generalitat Valenciana, en sessió mantinguda el dia 4 d'abril de 1989,
DECRETE:
Títol, I
Dels òrgans de la Conselleria Disposicions generals
Article primer
U La Conselleria d’Administració Pública és l’òrgan responsable del Consell de la Generalitat Valenciana en matèria d'administració pública interior de la Comunitat Autònoma.
Dos. L’Agència del Medi Ambient, òrgan del medi ambient de la Generalitat Valenciana, s'adscriu a la Conselleria d'Administració Pública. En l'estructura orgànica de la Conselleria s'integren les unitats de l’Agència que actuen competències de gestió directa.
Tres. Aquesta Conselleria exerceix, en l’àmbit esmentat en l'apartat u, les competències que legalment té atribuïdes a les àrees de règim local, administració territorial, funció pública, interior, organització, sistemes d'informació i tècniques de racionalització administrativa, investigació i formació dels funcionaris, relacions amb les Corts Valencianes, i medi ambient. S'estructura en dos nivells: directiu i administratiu.
Article segon
U. El nivell directiu de la Conselleria d’Administració Pública, sota la superior direcció del Conseller, està integrat per les unitats següents:
1. La Secretaria General.
2. Les Direccions Generals.
3. El Secretariat del Govern.
4. L’Institut Valencià d’Administració Pública.
5. L’Agència del Medi Ambient.
Si es produïa vacant, absència o malaltia del Conseller, i salvat allò establert a l'article 16.i) de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, serà substituït en les seues funcions segons l’ordre abans establert, exceptuat d'una resolució expressa al respecte del Conseller. En cas de vacant, absència o malaltia, els Directors Generals seran substituïts pel Secretari General o, si s'escau, seguint l’ordre de l'article tercer, tret d'una resolució expressa al respecte del Conseller. Les substitucions entre els altres òrgans seran resoltes pel Conseller. Tot això sense perjudici de les delegacions previstes a l'article 68 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià.
Dos. Com a òrgan col·legiat per tal d'assistir al Conseller en l’elaboració del programa d'activitats de la Conselleria, i sota la seua presidència, es constitueix l’Equip de Direcció. Aquest està compost pel Secretari General, el qual serà també d'aquest òrgan, els Directors Generals, el Director de l’Institut Valencià d’Administració Pública, el Director del Secretariat del Govern i el Director de l’Agència del Medi Ambient.
Hi assistiran també aquells responsables de serveis o dependències que el Conseller estime convenient.
Article tercer
U. Dins el nivell directiu i en les àrees que s'indiquen, la Conselleria d’Administració Pública està integrada per les Direccions Generals següents:
- Administració Local.
- Funció Pública.
- Organització i Sistemes d'Informació.
- Interior.
Dos. El Secretariat del Govern s'organitza sota la directa dependència del Conseller.
Tres. Els Directors del Secretariat del Govern, Institut Valencià d’Administració Pública i Agència del Medi Ambient tindran el rang de Director General.
Article quart
Podran constituir-se com a òrgans assessors del Conseller aquells que, amb aquest caràcter i en relació amb matèries o serveis específics, es consideren escaients.
Article cinqué
El nivell administratiu esta integrat per les unitats dependents dels Centres Directius o equivalents o, excepcionalment, directament dependents del Conseller.
Article sisé
Al nivell administratiu i amb la màxima jerarquia d'aquest es crea, dins la Secretaria General, la Secretaria General Administrativa que atendrà tots els serveis generals de la Conselleria.
TITOL II
De l'estructura i funcions dels òrgans directius
CAPITOL I
Del Conseller
Article seté
El Conseller és la superior autoritat de la Conselleria.
Té totes les competències inherents al seu càrrec, i expressament, les atribucions següents:
1. Proposar al Consell de la Generalitat Valenciana el nomenament i cessament dels alts càrrecs del seu Departament.
2. Preparar i presentar al Govern Valencià els avantprojectes de Lleis, propostes d’Acords i projectes de Decrets relatius a les qüestions pròpies del seu Departament, i referendar aquests darrers una vegada aprovats.
3. Formular, motivadament, l'avantprojecte de Pressupost de la Conselleria.
4. Exercir la potestat reglamentària en les matèries pròpies de la seua Conselleria, en forma d'Ordres.
5. Proposar al Consell de la Generalitat Valenciana, per a l'aprovació, l'estructura i l’organització de la Conselleria.
6. Executar els acords del Govern Valencià en el marc de les seues competències.
7. Resoldre en via administrativa, segons els casos,
d'acord amb les competències dels òrgans de la Conselleria, els recursos que s'interposen contra resolucions dels organismes o autoritats de la Conselleria, llevat de les excepcions que estableixen les lleis.
8. Resoldre els conflictes d'atribucions que sorgesquen entre els diversos òrgans i autoritats de la Conselleria.
9. Exercir la direcció, la iniciativa i la inspecció de tots els serveis del Departament i l'alta inspecció i altres funcions que li corresponen en relació als organismes autònoms adscrits, si fa el cas, a aquest.
10. Disposar les despeses pròpies dels serveis de la Conselleria dins els límits legals i pressupostaris i les propostes de pagament corresponents.
11. Exercir les facultats ordinàries en matèria de contractació administrativa dins els límits legals i pressupostaris.
12. Atorgar i proposar, si s'escau, les recompenses que escaiguen i exercir les potestats disciplinàries i correctives d'acord amb les disposicions vigents.
13. Qualssevol altres facultats que li atribuesquen les lleis, els reglaments, el Consell o el President de la Generalitat Valenciana.
Article vuité
El Gabinet del Conseller es constitueix com a òrgan de suport directe i assistència immediata del Conseller.
Integrada en el Gabinet del Conseller, l'Oficina del Portaveu del Govern s'encarregarà del suport tècnic a aquest en les funcions de portaveu del Govern.
CAPITOL II
Del Secretari General
Article nové
El Secretari General és, després del Conseller, el cap superior de la Conselleria. Exerceix les competències que aquest li encomane i, en especial, les que determinen els articles 74 i 75 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, és a dir:
1. Elaborar projectes o plans d'actuació i programes de necessitats i l'avantprojecte dels Pressupostos de la Conselleria.
2. Prestar assistència tècnica al Conseller i als Directors Generals en tot allò que precisen.
3. La direcció i la coordinació dels Programes i Plans d’Actuació quan hi intervinga més d'una Direcció General integrada en la Conselleria.
4. Informar al personal directiu de la Conselleria sobre la procedència legal i la viabilitat econòmica dels seus programes d'actuacions, i establir els mitjans d'informació necessaris per mantenir-lo al corrent de totes les activitats de la Conselleria.
5. Informar sobre els assumptes que el Conseller ha de sotmetre al Consell o al President de la Generalitat Valenciana.
6. Proposar la millora i el perfeccionament dels serveis dels distints centres de la Conselleria, tot vetlant per l’organització i el mètode de treball, i atenent principalment els costos i els rendiments.
7. Proposar normes generals sobre adquisició de material i totes les disposicions que afecten el funcionament dels serveis.
8. Proposar compilacions de les disposicions vigents que afecten la Conselleria; proposar refoses i revisions de textos legals que es consideren oportuns i tenir cura de les publicacions tècniques, periòdiques o no, de la Conselleria.
9. Dirigir i facilitar la formació d'estadístiques sobre les matèries de competència del Consell de la Generalitat Valenciana que afecten la Conselleria, en col·laboració amb l’Institut Valencià d'Estadística o d'altres organismes que es consideren convenients.
10. Tramitar nomenaments, destinacions, excedències, jubilacions i permisos dels funcionaris públics i de l'altre personal que preste serveis a la Conselleria, d'acord amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables.
11. Realitzar la inspecció de tots els serveis de la Conselleria i dur la direcció de tot el personal que en depén.
Article deu
La Secretaria General s'estructura en les dues unitats següents:
1. La Secretaria General Administrativa.
2. El Gabinet Tècnic.
Article onze
U. A la Secretaria General Administrativa, com a màxima jerarquia de nivell administratiu, compet les funcions pròpies de tots els serveis generals de la Conselleria i, en especial, les següents:
a) Tramitar les incidències i les situacions del personal de la Conselleria.
b) Realitzar l'assessorament jurídic de tota la Conselleria.
c) Tenir cura del funcionament de l'Oficina d'Informació, Iniciatives i Reclamacions de la Conselleria i, vetlar pel funcionament correcte de l’arxiu i el Registre General.
d) Actualitzar i revisar periòdicament l’inventari de béns i materials.
e) Preparar i realitzar la gestió pressupostària.
f) Preparar i proposar els contractes d'obres, serveis i subministraments, i també l'adquisició i l'arrendament d'immobles.
g) Confeccionar i actualitzar les plantilles orgàniques del personal de la Conselleria.
h) Conservar i custodiar els expedients personals dels funcionaris i dels empleats.
i) Tramitar els expedients disciplinaris i de recompensa.
Dos. Per a la realització de totes aquestes funcions, la Secretaria General Administrativa s'estructura en els serveis següents:
1. Servei Econòmic.
2. Servei Jurídic.
3. Servei de Gestió Administrativa.
4. Servei d'Informàtica.
Article dotze
El Servei Econòmic, com a oficina de gestió econòmica integrada a la Secretaria General Administrativa, té al seu càrrec la preparació i la gestió pressupostària, la tramitació de documents, ingressos i pagaments, el moviment de fons de la Conselleria i, en general, les funcions pròpies de les Oficines Pressupostàries.
Article tretze
El Servei Jurídic, com a unitat específica en matèria jurídica integrada a la Secretaria General Administrativa, té les funcions següents:
a) En matèria de legislació, les d'elaborar les disposicions de caràcter general i circulars que emanen de la Conselleria, l’emissió d'informes preceptius en els projectes de disposició de caràcter general que elabore aquesta, i també aquelles que provinents d'altres Conselleries hagen de ser sotmesos al Consell de la Generalitat Valenciana; l’emissió d'informes i dictàmens jurídics a sol·licitud del Conseller o d'altres òrgans de la Conselleria.
b) En matèria de recursos, les d'informar sobre els recursos que s'interposen davant el Conseller i davant d'altres òrgans de la Conselleria, i les d'elaborar les propostes de resolució.
c) En matèria de documentació i estudis jurídics, les d'elaborar compilacions de disposicions vigents i propostes de refosa i revisió de textos legals, seguiment de la legislació estatal i d'altres Comunitats Autònomes, fons de documentació jurídica; la tramitació dels expedients que es subscriguen amb motiu de les qüestions de competència i conflictes d'atribucions, i també la tramitació dels procediments relatius a la responsabilitat patrimonial de l'Administració i nul·litats de ple dret.
Article catorze
El Servei de Gestió Administrativa, integrat en la Secretaria General Administrativa, té al seu càrrec la tramitació dels assumptes generals de caràcter administratiu i, en especial, els que fan referència a les matèries de personal pròpies de la Conselleria, registre general, informació i arxiu, contractació administrativa, publicacions i manteniment de les instal·lacions de la Conselleria.
Article quinze
Al Servei d'Informàtica correspon:
a) El control, el seguiment i el desplegament dels projectes informàtics de la Conselleria.
b) Elaboració de plans de formació del personal informàtic de la Conselleria d’Administració Pública.
c) Elaboració de normatives i metodologies en matèries que afecten el desplegament dels projectes informàtics de la Conselleria d’Administració Pública.
Article setze
U. Dins la Secretaria General, el Gabinet Tècnic és una unitat pluridisciplinària d'estudi i prestació d'assessorament i assistència tècnica a la Conselleria i, en especial, al Conseller i al Secretari General.
Dos. Igualment, tindrà cura de les publicacions tècniques, periòdiques o no, i mantindrà un centre de documentació bibliogràfica sobre aquelles matèries d'interés per a la Conselleria.
CAPITOL III
Dels Directors Generals
Article disset
Són funcions dels Directors Generals de la Conselleria d'Administració Pública:
1. Disposar tot allò que es relaciona amb el règim intern dels serveis de la seua Direcció i resoldre els respectius expedients, sempre que no siga facultat privativa del Conseller.
2. Dirigir i gestionar els serveis i resoldre els assumptes que li assigne aquest Reglament o que el Conseller li encomane a la seua incumbència.
3. Vigilar, fiscalitzar i supervisar el funcionament de totes les dependències al seu càrrec.
4. Proposar al Conseller la resolució que estime pertinent en assumptes que són de la seua competència i la tramitació dels quals correspon a la Direcció General.
5. Establir el règim intern de les Oficines que en depenen.
6. Elevar anualment al Conseller un informe sobre el funcionament, el cost i el rendiment dels serveis al seu càrrec.
CAPITOL IV
De la Direcció General d’Administració Local
Article divuit
U. La Direcció General d’Administració Local és el centre directiu que programa i executa la política de la Conselleria en matèria de règim local i administració territorial.
Dos. En especial tindrà al seu càrrec l’estudi, l’informe i la resolució de tots els assumptes que siguen de la seua competència en matèria de règim jurídic, personal, organització, béns i serveis de les Entitats Locals en el marc d’allò que disposa l’Estatut d’autonomia de la Comunitat Valenciana.
Tres. Per a un millor compliment d'aquestes finalitats, del Director General d’Administració Local depén l’Area d’Administració Local a la qual s'encomana la coordinació interna dels serveis de la Direcció General, la coordinació externa amb les Corporacions Locals, la supervisió de l'aplicació dels criteris de planificació i d'execució establerts i la representació del Director General en les actuacions que aquest li encomane.
Quatre. L’Area d’Administració Local s'estructura en les unitats següents, amb nivell orgànic de Servei:
1. Servei d’Assessorament i Gestió Local.
2. Servei de Coordinació de les Diputacions i Cooperació Local.
3. Servei de Règim Jurídic i Demarcació Territorial de les Corporacions Locals.
Article dinou
El Servei d’Assessorament i Gestió Local assistirà els Municipis i d'altres Entitats Locals, les assessorarà tècnicament i jurídica i gestionarà els mitjans materials afectats per a aquestes actuacions en els termes establerts en el títol IV de l'Estatut d’autonomia.
Article vint
U El Servei de Coordinació de les Diputacions i Cooperació Local, d'acord amb la Llei de la Generalitat Valenciana 2/1983, de 4 d'octubre, i en allò previst en l'apartat b) de l'article 1r. del Decret 129/1985, de 23 d'agost, del Consell de la Generalitat Valenciana, prestarà el suport tècnic i administratiu adequat a les funcions de coordinació que li corresponen a aquesta Conselleria.
Dos. També cooperarà amb els Municipis, Mancomunitats i altres Ens Locals pel que fa a la normalització i adequació de la comptabilitat pública, tot aplicant-hi el que estableix a la Llei 39/1988, de 28 de desembre, reguladora de les Hisendes Locals.
Tres. Li correspon així mateix l’estudi i l’elaboració de directrius per a la distribució dels fons de la Generalitat Valenciana destinats a la cooperació municipal.
Article vint-i-un
U El Servei de Règim Jurídic i Demarcació Territorial de les Corporacions Locals instrueix, tramita i elabora les propostes de resolució procedent, en els expedients i assumptes relatius a les matèries d’Administració Local transferides a la Generalitat Valenciana, i també les contingudes en l'article 31.8 de l’Estatut d’autonomia.
Dos. També li correspon l'anàlisi de la demarcació territorial base de l’organització municipal i del disseny espacial d'altres entitats territorials en desenvolupament de les competències de la Generalitat Valenciana en l'alteració de termes municipals, creació o supressió de Municipis i Entitats d'àmbit inferior al municipal i foment de la fusió.
Realitzarà els estudis i tasques prèvies necessàries per al desenvolupament de les competències relacionades amb l’establiment de la divisió comarcal, creació i règim de comarques i les seues agrupacions, i d'Arees Metropolitanes.
Tres. Igualment correspon al Servei de Règim Jurídic i Demarcació Territorial de les Corporacions Locals la instrucció, la tramitació i l’elaboració de les propostes de resolució procedents en els assumptes que li pertoquen.
CAPITOL V
De la Direcció General de la Funció Pública
Article vint-i-dos
La Direcció General de la Funció Pública té atribuïdes les competències en matèria de personal al servei del Consell de la Generalitat Valenciana, sense perjudici de les competències atribuïdes a les distintes Conselleries. De forma especial li correspon l’elaboració de les plantilles orgàniques, estructures administratives, règim jurídic, gestió dels processos de contractació de personal, situacions, registre i gestió de personal, classificació dels llocs de treball, reconeixement del grau personal dels funcionaris, elaboració de l’Oferta d'Ocupació Pública, organització de les proves d'habilitació o selecció a través de l’Institut Valencià d’Administració Pública, i informar el projectes de disposicions generals que afecten l’estructura orgànica personal elaborades per altres Conselleries.
Article vint-i-tres
Del Director General de la Funció Pública depén l’Area de la Funció Pública, que té encomanada la coordinació interna dels serveis de la Direcció General, la coordinació externa amb les unitats de gestió de personal de les Conselleries, la supervisió de l'aplicació dels criteris de planificació i d'execució establits, i la representació del Director General en les actuacions que aquest li encomane.
L’Area de la Funció Pública s'estructura en les unitats se-
- De Gestió del Programa d’anàlisi, Classificació de Llocs de Treball i Règim de Retribucions.
- De Gestió del Programa de Registre de Personal i Llocs de Treball.
- Servei de Gestió de Personal i Provisió de Llocs de Treball.
- Servei de Relacions Sindicals.
Article vint-i-quatre
Seran funcions de la Unitat de Gestió del Programa d’anàlisi, Classificació de Llocs de Treball i Règim de Retribucions:
a) L’anàlisi i proposta de classificació dels llocs de treball de les distintes Conselleries.
b) La determinació de les estructures organitzatives resultants de l'anàlisi dels llocs de treball.
c) L’elaboració i actualització de les relacions de llocs de treball.
d) La determinació dels requisits i condicions preferents dels llocs, quan escaiguen.
e) L’informe dels projectes de normes de la resta de Conselleries referides a estructures organitzatives o personal.
f) L’estudi del Sistema de retribucions del personal de la Generalitat Valenciana en coordinació amb la Conselleria d'Economia i Hisenda.
Article vint-i-cinc
Seran funcions de la Unitat de Gestió del Programa de Registre de personal i Llocs de treball:
a) La inscripció de tot el personal a què fa referència l’article segon de la Llei de la Generalitat Valenciana 10/1985, de 31 de juliol, de la Funció Pública Valenciana, qualsevol que siga la naturalesa de la seua relació jurídica, i la cancel·lació de tals inscripcions en els supòsits previstos en les disposicions vigents.
b) La inscripció de tots els contractes laborals temporals del personal al qual fa referència l'article segon de la Llei 10/1985, de 31 de juliol, de la Funció Pública Valenciana.
c) L’anotació dels actes o resolucions que afecten la vida administrativa del personal al servei de la Generalitat Valenciana.
d) L’anotació de totes les dades que han de constar en el Registre de Llocs de Treball.
e) El manteniment de la coordinació i actualització del Registre de Personal i el Registre de Llocs de Treball.
f) La confecció de les propostes de reconeixement del grau personal dels funcionaris.
g) La confecció dels Fulls de Servei del personal del Consell de la Generalitat Valenciana.
Article vint-i-sis
Seran funcions del Servei de Gestió de Personal i Provisió de Llocs de Treball:
a) La constitució i manteniment dels expedients del personal que administra la Direcció General de la Funció Pública.
b) La gestió de totes les incidències relatives a aquest personal atribuïdes a la Direcció General.
c) La gestió de les contractacions temporals i nomenaments de funcionaris interins.
d) La convocatòria dels concursos de provisió de llocs de treball, i la gestió de les convocatòries per a la provisió de llocs de lliure designació.
Article vint-i-set
Seran funcions del Servei de Relacions Sindicals:
a) L’articulació de la participació activa de les Centrals Sindicals i de les Associacions Professionals Valencianes en l’elaboració i aplicació de la política de personal al servei de la Generalitat Valenciana.
b) La intervenció en els processos de negociació col·lectiva, o funcionament dels òrgans de representació dels empleats públics, i prestació de suport i assistència tècnica.
CAPITOL VI
De la Direcció General d'Organització
i Sistemes d’Informació
Article vint-i-vuit
U. La Direcció General d'Organització i Sistemes d'Informació és el Centre directiu que programa i executa la política de la Conselleria en matèria d'ordenació i modernització de les estructures administratives, i també de racionalització dels procediments administratius i dels instruments de gestió, sense perjudici de la coordinació amb la Direcció General de la Funció pública i l'Institut Valencià d’Administració Pública.
Dos. En especial vetlarà per la racional aplicació de la nova tecnologia i pel desenvolupament coordinat de les tècniques informàtiques per a tota l'Administració de la Generalitat Valenciana.
Article vint-i-nou
Per a un millor compliment d'aquestes finalitats, la Direcció General d'Organització i Sistemes d’Informació s'estructura en les unitats següents:
1. Servei d'Organització i Tècniques de Gestió.
2. Area d'Informàtica.
Article trenta
U El Servei d'Organització i Tècniques de Gestió té al seu càrrec l'anàlisi de les tasques, dels processos i dels nous circuits administratius de tots els Departaments de la Generalitat Valenciana, tot normalitzant-ne els procediments i mecanitzant-ne el funcionament.
Dos. Igualment li correspon la confecció de manuals de funcions i l’elaboració de les anàlisis funcionals de les aplicacions i el disseny dels documents administratius.
Tres. Finalment el Servei d'Organització i Tècniques de Gestió facilita l’assistència tècnica en aquests temes a tots els serveis de l'Administració Pública Valenciana.
Article trenta-u
L’Area d'Informàtica té al seu càrrec l’ordenació i la coordinació, la supervisió i el control dels serveis informàtics de les diferents unitats de l'Administració Pública de la Generalitat Valenciana, i l'assessorament d'aquelles Administracions Públiques Valencianes que ho sol·liciten.
En particular li correspon:
- El disseny i desplegament de la política informàtica de la Generalitat Valenciana.
- La creació, manteniment i distribució electrònica de les bases de dades numèriques i documentals d'interés de la Generalitat Valenciana.
- Desenvolupar criteris per a l'adquisició de béns i serveis informàtics vetlant per la coordinació i la compatibilitat del conjunt dels sistemes d'informació compresos en la Generalitat Valenciana, i l'anàlisi, disseny i materialització si s'escau de les xarxes telemàtiques bàsiques i els serveis avançats de telecomunicació que siguen d'interés de la Generalitat Valenciana.
- Donar suport tècnic en matèria de sistemes d'informació als Departaments de la Generalitat Valenciana estudiar i impulsar l'aplicació de noves tecnologies.
- Dissenyar i realitzar els programes de formació del personal al servei de la Generalitat Valenciana en matèria informàtica.
- El seguiment, supervisió i control del nivell de desplegament i execució del Pla Informàtic.
CAPITOL VII
De la Direcció General d’Interior
Article trenta-dos
U La Direcció General d'Interior és el Centre directiu encarregat de gestionar i executar les competències atribuïdes a la Generalitat Valenciana en matèria d'associacions, consultes populars i electorals, justícia, espectacles i seguretat de la Generalitat Valenciana.
Dos. Igualment li compet la direcció i la gestió de les actuacions que desenvolupe la Generalitat Valenciana en matèria de protecció civil, i també la coordinació que sobre altres Administracions Públiques hi puga correspondre, en els termes que establesca la Llei.
Article trenta-tres
La Direcció General d'Interior s'estructura en les unitats següents:
- El Servei de Protecció Civil.
- El Servei de Seguretat.
- El Servei d’associacions i Assumptes Judicials i Electorals
- El Servei d'Espectacles i Establiments Públics.
Article trenta-quatre
El Servei de Protecció Civil és l’encarregat d'organitzar les actuacions que desenvolupe la Generalitat Valenciana en matèria de protecció civil d'acord amb la normativa vigent.
Correspon a aquest Servei:
a) Elaborar i actualitzar els Plans d’Actuació davant riscs catastròfics la competència dels quals té atribuïda la Generalitat Valenciana en la legislació sobre protecció civil.
b) Coordinar, amb la resta de les Administracions Públiques, els Plans d’Actuació davant riscs catastròfics en la Comunitat Valenciana, tot fomentant la redacció dels Plans Municipals davant de riscs catastròfics.
c) Fomentar l'autoprotecció corporativa i ciutadana.
d) Realitzar campanyes d'orientació de l’opinió pública, en coordinació amb la Direcció General de Relacions Institucionals i Informatives, i promoure la creació d'agrupaments de col·laboradors voluntaris.
e) Dissenyar, elaborar impartir activitats de formació i perfeccionament en la matèria, a tots els nivells.
f) Prestar assessorament i assistència tècnica en matèria de protecció civil a entitats públiques i privades.
g) Coordinar i dirigir les actuacions preventives i operatives dels serveis dependents de la Generalitat Valenciana en cas de sinistre o catàstrofe d'acord amb la normativa vigent.
h) Elaborar mantenir actualitzat el mapa de riscs potencials de la Comunitat Valenciana, i també el catàleg de recursos propis i aliens mobilitzables.
i) Promoure i col·laborar en projectes d'estudi i investigació de tècniques operatives de prevenció i protecció de riscs catastròfics.
Article trenta-cinc
El Servei de Seguretat és l'encarregat de vigilar i custodiar els edificis i les instal·lacions de la Generalitat Valenciana, i si fa al cas, la coordinació i la resta de facultats previstes en relació amb les Policies Locals.
Article trenta-sis
El Servei d’associacions i Assumptes Judicials i Electorals és la unitat administrativa encarregada d'executar les funcions que corresponen a la Generalitat Valenciana en aplicació de l’Estatut i de la Llei Orgànica del Poder Judicial en l’àmbit de l'Administració de Justícia, col·laborant en les activitats adreçades a proveir als òrgans judicials radicats a la Comunitat Autònoma dels mitjans necessaris per al desenvolupament de la seua funció; impulsar la normalització lingüística en l'Administració de Justícia, preparar les actuacions encaminades a la conservació, actualització i desenvolupament del Dret Civil Valencià; règim jurídic i registre d’associacions amb domicili a la Comunitat Valenciana i Registres de Col·legis Professionals i dels Consells Valencians de Col·legis Professionals que es constituesquen; tramitació del nomenament de Notaris i Registradors de la Propietat i Mercantils i estudi i proposta de la fixació de les demarcacions notarials i registrals.
Igualment li correspon la gestió de les competències atribuïdes a la Generalitat Valenciana en matèria de consultes populars i electorals en el març de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juliol, del Règim Electoral General i Llei de la Generalitat Valenciana 1/1987, de 31 de març, Electoral Valenciana.
Com a unitat administrativa dependent del Servei d’Associacions i d’Assumptes Judicials i Electorals, l’Oficina d’ajuda a les Víctimes del Delicte (AVD), seguint les més modernes orientacions del Dret Penal, s'encarrega de proporcionar assistència tècnica informació immediata a aquelles persones que com a conseqüència d'un delicte o falta hagen patit algun dany o detriment en la seua persona o béns.
Article trenta-set
El Servei d'Espectacles i Establiments Públics és la unitat administrativa que té a càrrec seu la gestió de competències que en matèria de policia d'espectacles, establiments públics i activitats recreatives té la Comunitat Valenciana. Tramitarà els expedients relatius, informarà els projectes d'obres referents a locals de pública concurrència afectats i exercirà les funcions de vigilància, inspecció, requeriment i proposta de sanció que corresponga a l’exercici de les competències esmentades.
CAPITOL VIII
Del Secretariat del Govern
Article trenta-vuit
El Secretariat del Govern actua com a òrgan de suport tècnic i administratiu al Conseller en les seues funcions de Secretari del Govern Valencià.
Article trenta-nou
El Secretariat de Govern s'estructura en les unitats següents:
- La Secretaria Administrativa del Govern Valencià.
- El Gabinet de Coordinació Interdepartamental.
- El Servei de Relacions amb les Corts.
Article quaranta
La Secretaria Administrativa del Govern Valencià és la unitat que proporciona la infrastructura administrativa i atén la tramitació dels assumptes que hagen de ser considerats pel Govern Valencià. Li correspon la preparació de l’ordre del dia, la tramitació de les convocatòries, l’elaboració i la custòdia de les actes, la tramitació des de l'adopció dels acords fins a la comunicació a les Conselleries, la transcripció dels acords, i també l’expedició de certificacions i comunicacions.
Així mateix li correspon la revisió i la tramitació de les disposicions i els documents a efectes d'ordenar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Article quaranta-u
El Gabinet de Coordinació Interdepartamental té al seu càrrec la labor de coordinació dels distints departaments i unitats de l'Administració de la Generalitat Valenciana; la infrastructura administrativa i la secretaria de totes les Comissions Interdepartamentals i les Comissions Delegades del Govern Valencià, cas que s'establesquen, seguiment i coordinació de la resta de matèries de diverses àrees sectorials que no estiguen coordinades a través de Comissions Delegades o Interdepartamentals.
Article quaranta-dos
El Servei de Relacions amb les Corts reuneix tot el conjunt de relacions del Govern amb les Corts Valencianes.
CAPITOL IX
De l’Institut Valencià d’Administració Pública
Article quaranta-tres
U Correspon a l’Institut Valencià d’Administració Pública, en coordinació amb la Direcció General de la Funció Pública, la selecció del personal de la Generalitat Valenciana tret del personal docent i sanitari i també la promoció interna, formació i perfeccionament del personal al seu servei, mitjançant la realització de totes les activitats formatives que es duguen a terme al si de l'Administració Pública de la Generalitat Valenciana. Així mateix, escau a l’Institut Valencià d'Administració Pública, la selecció del personal dels Ens Locals i Institucions de Dret Públic de la Comunitat Valenciana que s'acullen a allò establert a l'article 10 de la Llei de la Generalitat Valenciana 10/ 1985, de 31 de juliol, de la Funció Pública Valenciana.
Dos. Correspon, també, a l’Institut Valencià d’Administració Pública la investigació de la realitat administrativa valenciana en particular, sense perjudici d'altres investigacions, estudis i informes en matèria d’Administració Pública, l’informe sobre tota normativa d'organització i estructuració del Consell de la Generalitat Valenciana sobre funció pública, l’organització de cursos, jornades, conferències i seminaris en matèria d’Administració Pública que es consideren d'interés per a la Comunitat Valenciana, i també la preparació de Convenis amb altres ens investigadors o administratius.
Tres. L’Institut Valencià d’Administració Pública participarà també en els treballs d'anàlisi de processos i procediments que puguen afectar a estructures o a la previsió d'efectius.
Article quaranta-quatre
L’Institut Valencià d’Administració Pública, òrgan desconcentrat adscrit a la Conselleria d’Administració Pública, per al desenvolupament de les seues funcions s'estructura, sota la superior direcció i coordinació del Director General, en les unitats següents:
- Area de Formació i Selecció.
- Gabinet d'Estudis i Investigació.
- Secretaria.
Article quaranta-cinc
L’Area de Formació i Selecció és l’encarregada d'organitzar, d'acord amb el que estableix l'article quaranta-tres les activitats que realitze la Conselleria d’Administració Pública en matèria de formació i perfeccionament del personal al servei de la Generalitat Valenciana, dels Ens Locals i d'altres Institucions de Dret Públic.
Així mateix és l’òrgan encarregat de la selecció del personal de la Generalitat Valenciana, dels Ens Locals i d'altres Institucions de Dret Públic.
A tal finalitat li escau, en coordinació amb la resta d'unitats de l'Institut, el disseny, confecció i determinació dels continguts de les proves selectives que es realitzen segons la normativa vigent.
Article quaranta-sis
Correspon al Gabinet d'Estudis i Investigació la realització de tota mena d'investigacions i informes en matèria d’Administració Pública, i també l’informe sobre tota normativa d'organització i estructuració del Consell de la Generalitat Valenciana i funció pública.
Article quaranta-set
La Secretaria, amb nivell orgànic de Servei, és la unitat encarregada de la gestió dels assumptes econòmics i administratius, i del règim interior, i de fornir els mitjans materials i personals que possibiliten l’eficaç exercici de les funcions que s'encomanen a la resta d'òrgans de l’Institut Valencià d’Administració Pública.
CAPITOL X
Agència de medi ambient
Article quaranta-vuit
U. Com a òrgan del medi ambient de la Generalitat Valenciana, correspon a l’agència de Medi Ambient l'estudi, l'impuls, la coordinació i la gestió, si fa el cas, en matèria ambiental, entesa com al conjunt d'actuacions relatives a la conservació, protecció, desenvolupament i utilització racional del medi físic i els seus recursos naturals a fi de millorar la qualitat de vida, d'acord amb el Decret 3/1989, de 16 de gener, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual fou creada.
Dos. L’Agència del Medi Ambient, òrgan desconcentrat adscrit a la Conselleria d’administració Pública, s'organitza en un Consell Rector, el Director de l’Agència, la Secretaria i els Serveis que s'estableixen en el present Reglament.
Article quaranta-nou
Al Consell Rector corresponen les funcions establertes per l'article seté del Decret 3/1989, de 16 de gener, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual és creada l’Agència del Medi Ambient.
Article cinquanta
Al Director de l’Agència correspon:
a) Ostentar la representació de l’Agència.
b) Executar les decisions del Consell Rector.
c) Servir com a òrgan de relació davant els òrgans de qualsevol Administració competent en matèria de medi ambient.
d) Preparar la Memòria anual.
e) Preparar el Pla anual d’Activitats de l’Agència.
f) Programar el treball de les distintes unitats de l’Agència.
g) La declaració d'impacte ambiental.
h) La proposta al President del Consell Rector de nomenament de Directors de Parcs Naturals.
i) L’aprovació inicial i provisional dels Plans Rectors d'I)s i Gestió i dels Plans Especials per a l’ordenació dels Parcs i Paratges Naturals.
j) Qualssevol altres comeses que li encomane el Consell Rector.
k) L’exercici de totes les atribucions que s'assigne a l’òrgan del Medi Ambient de la Generalitat Valenciana i que no estiguen expressament atribuïdes al Consell Rector.
Article cinquanta-un
Del Director de l’Agència depén la Secretaria, a la qual se li encomana la coordinació interna de totes les unitats i serveis de l’Agència, la coordinació externa amb els òrgans que exercesquen competències ambientals, la infrastructura administrativa i la secretaria del Consell Rector i també de les Comissions que puguen establir-se per a la coordinació ambiental, i la representació del Director en les actuacions que aquest li encomane.
La Secretaria és la unitat encarregada de la gestió dels assumptes econòmics i administratius i del règim interior de l’Agència, i també de proporcionar els mitjans materials i personals que possibiliten l’exercici eficaç de les funcions que s'encomanen a la resta dels òrgans de l’Agència del Medi Ambient.
Article cinquanta-dos
U. Per a l’exercici de les competències executives i de gestió, l’Agència del Medi Ambient s'estructura en les unitats següents:
- Servei de Qualitat Ambiental.
- Servei d’Activitats Qualificades.
- Servei de Sanitat Ambiental.
- Servei de Conservació de Medi Natural.
- Servei d'Espais Naturals.
Dos. Totes aquestes unitats prestaran suport tècnic i administratiu a les funcions de coordinació, programació i informe assignades a l’Agència.
Article cinquanta-tres
Correspon al Servei de Qualitat Ambiental les funcions següents:
- Avaluar els recursos naturals renovables i els problemes que presenta la seua conservació i gestió.
- Proposar l’establiment d'orientacions i prioritats de control de la qualitat de les aigües continentals, litorals, abocaments d'aigües residuals, recollida i tractament de residus sòlids, en coordinació amb el Servei de Sanitat Ambiental, i vetlar pel seu compliment.
- Planificació i coordinació de la gestió dels residus sòlids, urbans i industrials, en especial els tòxics i els perillosos, i també els procediments i les tècniques d'eliminació, tractament, recuperació, reciclatge i reutilització.
- Informar a les Comissions Provincials de Calificació d'Activitats i Impacte Ambiental, i tramitar i formular proposta en els expedients de declaració d'impacte ambiental; i també del seguiment i vigilància del compliment de les condicions establertes en la declaració d'impacte ambiental.
- Requerir estudis i informes d'impacte ambiental, i també fixar-ne el contingut.
- Informar els programes, plans i activitats amb incidència ambiental realitzats per altres organismes de l'Administració.
- Tramitar i informar els expedients de concessió de beneficis en matèria ambiental previstos en la legislació vigent i els derivats de les ajudes de la Comunitat Europea, en coordinació amb el departament administratiu competent per raó de la matèria.
- La promoció i la divulgació d'estudis i investigacions encaminades a la protecció del medi ambient i a la utilització racional dels recursos naturals.
- L’execució, la gestió i el control dels distints plans i programes d'actuacions en l’àmbit de les seues funcions.
- La formulació de propostes de programació i execució de projectes, obres i contractes en relació amb els plans i programes aprovats.
- L’aprovació tècnica de projectes i de certificacions de contractes i obres.
- La direcció i inspecció de les obres derivades dels respectius programes inversors.
- Les funcions d'inspecció i de proposta de sanció que resulten de les que li són assignades.
- Ajuda i suport a les relacions de coordinació amb l'Administració de la Generalitat Valenciana, altres Administracions Públiques i les Comunitats Europees en matèria de protecció i gestió del medi natural.
- Elaboració, seguiment i coordinació amb altres entitats i organismes en matèria de plans i programes d'investigació bàsica i aplicada sobre el medi ambient, incloent-hi formació de personal tècnic especialitzat.
Article cinquanta-quatre
Correspon al Servei d’Activitats Qualificades les funcions següents:
- Instrucció i tramitació dels expedients d'activitats subjectes a qualificació.
- Inspecció, vigilància, requeriment als Alcaldes i propostes de sanció que corresponguen a l'exercici de les competències en matèria d'activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses.
Article cinquanta-cinc
Corresponen al Servei de Sanitat Ambiental les funcions següents:
- Estudi, vigilància i control dels factors de risc presents al medi ambient i que puguen afectar la salut de la població.
- Assessorar i col·laborar amb altres organismes en la realització d'estudis sobre els factors de risc ambientals i de salut de la població.
- Tramitarà els expedients de sancions o de recursos contra sancions en els casos en què escaiga segons la quantia, en el seu àmbit de funcions.
- Elaborarà els projectes de normatives generals i específiques per a fer efectiu el control i vigilància sanitària.
- Exercir el control sanitari de la contaminació atmosfèrica i de les aigües de consum públic, residuals, litorals i continentals, i també dels residus sòlids, soroll, habitatge i urbanisme.
- Informar i intervenir en el control dels establiments i indústries molestes, insalubres, nocives i perilloses i qualsevol altre projecte que requeresca d'informe sanitari.
- Vigilar les condicions sanitàries de locals i edificis de convivència o ús públic, de campaments, piscines i platges, i en general dels llocs on es realitzen activitats d'esplai i oci.
- Les funcions d'inspecció i de proposta de sanció, si s'escau, que resulten de les que li són assignades.
Article cinquanta-sis
Corresponen al Servei de Conservació del Medi Natural les funcions següents:
- Restauració o rehabilitació dels espais afectats per processos degradatoris d'origen humà o natural, com ara són explotacions mineres a cel obert, àrees dunars degradades, marges fluvials, zones afectades per processos erosius i àrees d'influència de vies de comunicació o altres infrastructures i serveis.
- Inventari i seguiment dels processos que afecten negativament la qualitat dels sòls, la vegetació, la flora, la fauna, la geomorfologia i el paisatge. Proposta i seguiment de mesures correctores, i també de plans i programes de conservació i integració en l'entorn d'infrastructures o altres actuacions.
- Elaboració de la documentació territorial necessària per a la gestió del medi natural.
- Elaboració d'estudis i informes específics en l’àmbit competèncial de l’Agència.
- Manteniment dels sistemes d'informació i bases de dades informatitzades necessàries per a l'activitat de l’Agència.
- Elaboració de la cartografia bàsica i temàtica necessària per a la gestió del medi ambient de la Comunitat Valenciana.
Article cinquanta-set
El Servei d'Espais Naturals executa les funcions següents:
- Administració i gestió dels Parcs Naturals, Paratges Naturals de la Comunitat Valenciana i qualsevol altra figura jurídica de protecció dels espais naturals declarats d'acord amb la legislació vigent, incloent-hi les activitats en relació amb l’estudi, ensenyança, difusió i gaudiment ordenat dels valors naturals dels espais, i també de les actuacions destinades a la compaginació entre la protecció del medi natural i el manteniment ordenat de les activitat sòcio- econòmiques tradicionals.
- Elaboració, execució i seguiment de plans i programes de protecció dels espais naturals i altres elements i conjunts de valor ambiental.
- Programació i execució d'activitats de difusió del medi natural, incloent-hi publicacions, utilització dels mitjans audiovisuals i activitats en relació amb els mitjans de comunicació social.
- Informar els instruments de planejament urbanístic i, si fa el cas, participar en les ponències, comissions i òrgans urbanístics que escaiga.
- Elaboració, seguiment i coordinació de plans i programes d'educació ambiental i gaudiment ordenat del medi natural.
Article cinquanta-vuit
Les actuals Comissions Provincials de Qualificació d’Activitats es denominaran Comissions Provincials de Qualificació d’Activitats i Impacte Ambiental, i mantindran la composició i funcions actuals contingudes en els articles 47 i 48 del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, aprovat pel Decret 158/1987, de 21 de setembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, més les funcions relatives a l'avaluació i proposta de declaració d'impacte ambiental. Actuarà com a President el Director de l’agència del Medi Ambient, el qual podrà delegar-ne la Presidència.
TITOL III
Dels Serveis Territorials
Article cinquanta-nou
Els Serveis Territorials són l'expressió organitzativa del principi de desconcentració que regeix l'activitat administrativa de la Conselleria. Depenen orgànicament del Secretari General i funcionalment d'aquest i de cada Direcció General en les matèries de llurs competències respectives.
Article seixanta
Hi haurà dos Serveis Territorials establerts a Alacant i Castelló de la Plana.
Correspondrà a aquestes unitats les funcions que per Ordre del Conseller s'atribuesquen.
Article seixanta-un
Al capdavant de cada un dels Serveis Territorials podrà nomenar-se un Director Territorial que serà lliurement designat pel Conseller.
Article seixanta-dos
El personal de l’Agència del Medi Ambient que preste serveis a Alacant i Castelló de la Plana dependrà orgànicament del Cap del Servei Territorial respectiu, sense perjudici de la seua dependència funcional de l’Agència.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
La competència sancionadora en matèria d'espectacles regulada al Decret 6/1986, de 10 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, queda assignada a la Conselleria d’Administració Pública.
Segona
Les facultats que el Decret 142/1986, de 24 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, atribuïa a la Subsecretaria de Govern de la Presidència de la Generalitat Valenciana, en relació amb l’ordenació del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, seran desplegades en endavant per la Conselleria d’Administració Pública.
Tercera
S'adscriu a la Conselleria d’Administració Pública la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, creada pel Decret 84/1986, de 8 de juliol, del Consell de la Generalitat Valenciana, i el Ple de la qual serà presidit pel titular d'aquella Conselleria.
Igualment se li adscriu la Comissió de Seguiment del Pla Informàtic de la Generalitat Valenciana, creada pel Decret 143/1986, de 24 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, i la Secretaria Administrativa d'aquesta.
DISPOSICIO DEROGATORIA
Queden derogats l’Ordre de 5 de febrer de 1988 de la Conselleria d’Administració Pública i el Decret 152/1988, d'11 d'octubre del Consell de la Generalitat Valenciana, pels quals s'aprovà el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Administració Pública. Queden derogades també totes aquelles disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen al que disposa aquest Decret.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es facultat el Conseller d’Administració Pública per a modificar la composició i funcions de les Comissions Provincials de Qualificació d’Activitats i Impacte Ambiental, i la composició de les Juntes i òrgans Rectors dels Parcs Naturals creats per la Generalitat Valenciana, actualment regulades pels respectius Decrets.
Segona
El Conseller d’Administració Pública dictarà les disposicions necessàries per al desplegament d'aquest Decret.
Tercera
Aquest Decret vigirà el mateix dia que es publique al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 4 d'abril de 1989.
El President de la Generalitat,
JOAN LERMA I BLASCO
El Conseller d’Administració Pública,
JOAQUIM AZAGRA ROS

linea
Mapa web