Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDE de 12 de setembre de 2002, de la Conselleria de Cultura i Educació, per la qual s'establix l'organització i el funcionament de l'Institut Valencià per al Desenrotllament de l'Educació a Distància (IVADED). [2002/X9917]

(DOGV núm. 4340 de 20.09.2002) Ref. Base de dades 4051/2002

ORDE de 12 de setembre de 2002, de la Conselleria de Cultura i Educació, per la qual s'establix l'organització i el funcionament de l'Institut Valencià per al Desenrotllament de l'Educació a Distància (IVADED). [2002/X9917]
El Decret 105/2001, de 12 de juny, del Govern Valencià (DOGV núm. 4022 de 15 de juny), crea l'Institut Valencià per al Desenrotllament de l'Educació a Distància (en avant IVADED), que és l'organisme que coordina i desplega actuacions en matèria d'educació a distància. La seua finalitat és donar una resposta òptima, en paràmetres de qualitat, a les necessitats formatives de l'alumnat, tenint en compte la realitat socioeconòmica, cultural i lingüística de la Comunitat Valenciana, així com la situació personal i laboral del dit alumnat a l'hora de dissenyar accions formatives adaptades dins d'un horari flexible.
L'article 6 del citat Decret 105/2001, del Govern Valencià, comanda a la Conselleria de Cultura i Educació la determinació de les atribucions del director o la directora, així com l'estructura de les unitats que constituïxen l'IVADED.
Així mateix, el decret establix que existirà un Centre Específic d'Educació a Distància que formarà part de l'IVADED. La singularitat d'este centre requerix l'adaptació dels òrgans de govern i de coordinació docent a les seues característiques peculiars, segons el que disposa l'article 10, punt 4 de la Llei Orgànica 9/1995, de Participació, Avaluació i Govern dels Centres Docents i en l'article 83, punt 2 del Reglament Orgànic i Funcional dels Instituts d'Educació Secundària, aprovat pel Decret 234/1997, de 2 de setembre, del Govern Valencià (DOGV de 8 de setembre de 1997).
La disposició addicional tercera del Decret 234/1997, de 2 de setembre, del Govern Valencià pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional dels Instituts d'Educació Secundària determina que la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència adequarà el que establix el present reglament a les característiques, condicions i necessitats de les persones adultes, tant en la modalitat d'educació presencial com d'ensenyança a distància.
L'Orde de 3 de maig del 2000, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència (DOGV de 19 de maig), per la qual es regula l'organització i el funcionament del Batxillerat LOGSE a distància, establix el calendari d'implantació d'estes ensenyances per a la modalitat a distància; la validesa acadèmica; l'ordenació curricular; les condicions d'accés, l'avaluació i la promoció de l'alumnat; l'atenció tutorial, així com els centres que les podran impartir.
L'Orde de 14 de juny del 2000, de la Conselleria de Cultura i Educació (DOGV de 28 de juny), regula la implantació dels programes formatius dirigits a la formació de persones adultes establits en els annexos I i III del Decret 220/1999, de 23 de novembre, del Govern Valencià (DOGV de 18 de febrer del 2000), i dicta instruccions per a l'organització i el funcionament dels centres públics de formació de persones adultes de la Comunitat Valenciana.
Al seu torn, el Decret 8/1998, de 3 de febrer, (DOGV de 12 de febrer), pel qual s'establix l'ordenació general de les ensenyances de formació professional específica, preveu la seua impartició en la modalitat d'educació a distància.
No obstant, la impartició de totes estes ensenyances s'haurà d'adaptar a allò que s'ha establit en el Decret 105/2001, de 12 de juny, del Govern Valencià.
Per això és necessari establir l'organització i el funcionament de l'IVADED, amb la finalitat de fer possible la consecució dels objectius que el decret de creació assigna, i fent ús de les facultats que em conferix la disposició final primera del Decret 105/2001, de 12 de juny i l'article 35 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià,
ORDENE
Primer. Objecte
La finalitat de la present normativa és regular l'organització i el funcionament de l'Institut Valencià d'Educació a Distància (IVADED).
Segon. Direcció de l'IVADED
Són competències de la directora o del director:
a) La coordinació i la supervisió tècnica de les unitats en què s'organitza l'IVADED, així com la tramitació als òrgans competents de la Conselleria de Cultura i Educació de tots els actes o sol·licituds que així ho requerisquen.
b) Planificar la gestió economicopressupostària i de contractació, i el seguiment de l'execució del pressupost.
c) La coordinació, el seguiment i l'avaluació dels projectes de l'institut.
d) Promoure l'ús vehicular i social del valencià en les activitats de l'IVADED, contribuint a la formació en el coneixement i l'ús dels dos idiomes oficials de la Comunitat Valenciana, d'acord amb la Llei d'Ús i Ensenyança del Valencià i la seua normativa de desenrotllament, tant per a l'alumnat, com per al personal que hi preste els seus servicis.
e) Proposar als òrgans competents l'establiment de convenis de col·laboració.
f) Elevar informes als òrgans competents, per a la proposta d'implantació d'ensenyances en el centre específic d'educació a distància i en els centres associats.
g) Proporcionar tots aquells informes, estudis i propostes, relatius a l'educació a distància que li siguen sol·licitats pels òrgans de la Conselleria de Cultura i Educació.
h) Presentar, per al seu informe a la Comissió Assessora d'Educació a Distància, el pla de treball anual amb el corresponent projecte de pressupost, així com la memòria anual d'activitats.
i) Una vegada informat, proposar al titular de la Subsecretaria de la Conselleria de Cultura i Educació, l'aprovació del pla de treball anual, amb el corresponent avantprojecte de pressupostos, així com la memòria anual d'activitats.
j) Coordinar les accions que requerisquen la participació del Centre Específic d'Educació a Distància i dels centres docents associats.
k) Sol·licitar i obtindre de les unitats docents la informació necessària per a la millora de la qualitat d'esta modalitat d'ensenyança.
l) Informar sobre el desenrotllament de les activitats de l'IVADED a la Subsecretaria de la Conselleria de Cultura i Educació. Al principi del curs es farà una exposició del pla de treball anual i al final del curs s'analitzaran les conclusions i l'avaluació de les activitats realitzades i arreplegades en la memòria anual d'activitats.
m) Impulsar el desenrotllament i l'execució de totes les mesures que siguen necessàries per a aconseguir els objectius assignats a l'IVADED en el decret de creació.
n) Qualsevol altra que li siga encomanada per la Subsecretaria de la Conselleria de Cultura i Educació dins del seu àmbit de competències.
Tercer. Estructura
1. L'IVADED s'estructurarà en :
a) Servici de Recursos Educatius i Orientació d'Educació a Distància.
b) Servici de Gestió Administrativa i Econòmica.
2. Formarà part de l'IVADED el Centre Específic d'Educació a Distància (en avant CEED).
Quart. Servici de Recursos Educatius i Orientació d'Educació a Distància
Són competències d'este Servici:
a) La constitució d'un observatori sobre les necessitats de formació a distància existents entre la població adulta.
b) La proposta i el seguiment de les experiències educatives, relacionades amb esta modalitat, que realitzen les unitats docents.
c) Elaborar informes a proposta dels òrgans competents de la Conselleria de Cultura i Educació, sobre la implantació o autorització de qualsevol tipus d'ensenyança i formació, per mitjà d'esta modalitat educativa.
d) La coordinació en la selecció i l'avaluació del material educatiu que utilitze les tecnologies de la informació i comunicació en l'ensenyança a distància.
e) La determinació de prescripcions metodòlogiques per a l'elaboració de mitjans didàctics, projectes tècnics i models d'orientació i avaluació adaptats a cada nivell i tipus d'ensenyança per esta modalitat educativa, i, si és procedent, l'elaboració del projecte d'edició de materials.
f) L'establiment de criteris de qualitat i la seua aplicació per a la valoració dels mitjans didàctics i projectes tècnics.
g) La proposta per a l'autorització per la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística del material didàctic que serà utilitzat per l'alumnat en esta modalitat d'educació a distància.
h) Programar actuacions per a facilitar la inserció laboral de l'alumnat.
i) Facilitar la coordinació didàctica, pedagògica i de recursos amb el CEED i amb els centres associats d'educació a distància.
j) Col·laborar amb les unitats docents en la prevenció i detecció de problemes d'aprenentatge, així com en la planificació de les corresponents mesures educatives complementàries.
k) Establir un pla de treball anual del Servici així com una memòria anual d'activitats.
l) Elaborar i dur a terme la campanya divulgativa d'esta modalitat educativa.
m) Qualsevol altra funció que li encomane la direcció de l'IVADED en l'àmbit de les seues competències.
Quint. Servici de Gestió Administrativa i Econòmica
Este Servici tindrà les competències següents:
a) La gestió, la tramitació i el seguiment del pressupost.
b) L'elaboració de propostes de disposicions administratives de caràcter general.
c) La gestió, la tramitació i el seguiment de la contractació administrativa.
d) El registre de documents i la custòdia de llibres d'actes i arxius de l'IVADED.
e) La gestió derivada del manteniment i funcionament dels mitjans informàtics, telefònics i telemàtics.
f) El seguiment de tots els assumptes administratius que es deriven dels convenis de col·laboració subscrits amb centres docents i institucions públiques i privades.
g) Qualsevol altra funció que li encomane la direcció d'IVADED en l'àmbit de les seues competències.
Sext. Comissió Assessora d'Educació a Distància
1. Segons l'article 9.1 del Decret 105/2001, de 12 de juny, del Govern Valencià, la Comissió Assessora d'Educació a Distància és l'òrgan col·legiat de l'IVADED de caràcter consultiu sobre les actuacions de l'àmbit competencial enumerades en l'article 5 d'eixe decret.
2. Competències.
2.1. Informar sobre el pla de treball anual de l'IVADED, presentat pel president de la Comissió amb anterioritat al començament del curs acadèmic corresponent.
2.2. Informar sobre la memòria anual d'activitats de l'IVADED, presentada pel seu president en l'últim mes del corresponent curs acadèmic i que, almenys, contindrà la descripció de les activitats exercides i l'avaluació sobre el nivell de consecució dels objectius previstos en el corresponent pla de treball anual.
2.3. Informar sobre tots aquells assumptes relacionats amb l'educació a distància que siguen sotmesos a la seua consideració pel conseller, la subsecretària i les direccions generals.
2.4. Qualssevol altres atribucions que li assigne el titular de la Subsecretaria de la Conselleria de Cultura i Educació en el seu àmbit de competències.
3. Composició.
– Presidenta o president: El director o directora de l'IVADED.
– Secretària o secretari: El cap de Servici de Gestió Administrativa i Econòmica.
– Vocals:
– La directora o director del CEED.
– Una o un representant per cada direcció territorial de Cultura i Educació, designat per el/la directora/a territorial.
– Un representant per cada un dels sindicats integrants de la Taula Sectorial d'Educació.
– Dos representants de les organitzacions empresarials més representatives, designats per aquelles que gaudisquen d'una major implantació a la Comunitat Valenciana.
– Dos representants de les organitzacions sindicals designats per aquelles que tenen major representativitat.
– Un/a director/a de Centre Associat d'Educació a Distància, per cada província de la Comunitat Valenciana, en representació dels centres associats de cada província, elegit entre ells per majoria simple per un període de tres anys.
Els membres de la Comissió Assessora perdran la seua condició quan deixe de tindre efecte el motiu pel qual van ser designats o per revocació de les entitats o òrgans que els van designar.
4. Règim de funcionament
La Comissió Assessora d'Educació a Distància estarà a allò que s'ha disposat per als òrgans col·legiats en el capítol II del títol II, de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
La Comissió, en cada curs acadèmic, es reunirà amb caràcter ordinari almenys tres vegades: al començament, a mitat i al final d'este.
Podrà celebrar reunions amb caràcter extraordinari, després de la convocatòria de la presidenta o president, quan la urgència o naturalesa dels assumptes a tractar així ho aconselle, o a proposta d'un terç dels seus integrants.
Al si de la Comissió es podran constituir totes les subcomissions que siguen necessàries per a tractar els temes la naturalesa o la urgència dels quals ho requerisca.
Sèptim. Centre Específic d'Educació a Distància (CEED): codi 46025799.
1. Ensenyances.
L'oferta educativa del CEED estarà integrada per les ensenyances a què fa referència l'article 4 del Decret 105/2001, del Govern Valencià, pel qual es crea l'IVADED. Tindrà la seua seu a València.
2. Òrgans de govern.
a) Els òrgans de govern i de coordinació docent del CEED s'adaptaran a la singularitat i les característiques peculiars d'este centre, segons el que disposa l'article 10, punt 4, de la Llei Orgànica 5/1995, de Participació, Avaluació i Govern dels Centres Docents, així com en l'article 83, punt 2, del Reglament Orgànic i Funcional dels Instituts d'Educació Secundària, aprovat pel Decret 234/1997, de 2 de setembre, del Govern Valencià.
b) Els òrgans unipersonals de govern seran: directora o director; vicedirectora o vicedirector; secretari o secretària; vicesecretari o vicesecretària; direccions d'estudis: de Formació Bàsica de Persones Adultes, de Batxillerat i de Formació Professional Específica, si és procedent.
c) Els òrgans col·legiats de govern seran el Consell Escolar i el Claustre de professors.
I. El Consell Escolar estarà compost pels membres següents:
– La directora o el director del CEED, que serà la seua presidenta o president.
– Els i les caps d'Estudis.
– Un o una representant de l'ajuntament en el terme municipal del qual estiga radicat el centre.
– Sis professors, elegits pel Claustre.
– Sis representants de l'alumnat, un dels quals serà designat per l'associació de persones adultes més representativa del centre.
– Un o una representant del personal d'administració i servicis.
– El secretari o la secretària del centre, que exercirà com secretari, amb veu però sense vot.
Formaran part del Consell Escolar, amb veu però sense vot, un representant proposat per les organitzacions empresarials de la Comunitat Valenciana.
El membre del Consell Escolar que no tinga dret a vot, no podrà ser elegit o designat per a un altre lloc del Consell per cap sector.
II. El Claustre serà presidit per la directora o el director i estarà integrat per la totalitat del personal docent que presta servicis en el CEED.
d) Òrgans de coordinació docent:
En el CEED es constituiran els següents òrgans de coordinació docent:
– Comissió de Coordinació Pedagògica que estarà integrada pel director o la directora, que la presidirà, els i les caps d'estudi i de departament. Exercirà com secretari o secretària el cap o la cap de departament de menor edat.
– Departaments didàctics: són els òrgans bàsics encarregats d'organitzar i desenrotllar les ensenyances pròpies d'un mateix àmbit de coneixement. Estaran compostos per tot el professorat que impartisca l'ensenyança pròpia de les àrees, matèries o mòduls assignats al departament. Estaran adscrits funcionalment a un departament els professors que, encara pertanyent a un altre, impartisquen alguna àrea o matèria del primer. Es constituiran els següents departaments didàctics multidisciplinars:
– Per a les ensenyances de Formació Professional:
– Un departament per cada família professional.
– Un departament de formació i orientació laboral.
– Un departament de pràctiques formatives, quan existisquen dos o més famílies professionals, i per cada família almenys dos cicles formatius.
– Per a les ensenyances de Batxillerat: Castellà: Llengua i Literatura; Ciències Naturals; Geografia i Història; Física i Química; Filosofia; Grec; Llatí; Francés; Anglés; Matemàtiques; Arts Plàstiques; Música; Tecnologia; Valencià: Llengua i Literatura; Educació Física i Esportiva.
– Per a les ensenyances corresponents als programes formatius de l'article 5 de la Llei 1/1995 de Formació de Persones Adultes:
– Ciències Socials.
– Comunicació.
– Cientificotecnològic.
– Altres programes formatius.
En el cas que un professor impartisca docència en diverses matèries o mòduls corresponents a departaments distints, s'adscriurà al departament corresponent a l'especialitat on impartisca un nombre més gran d'hores.
– Un departament d'orientació, la composició i les competències del qual seran les establides en els articles 84, 85, 86 i 87 del Decret 234/1997, de 2 de setembre, pel qual s'establix el Reglament Orgànic i Funcional dels Instituts d'Educació Secundària.
Podran establir-se altres departaments que les peculiaritats del CEED aconsellen, d'acord a la seua plantilla orgànica i les ensenyances que impartisca, després de l'autorització de la Direcció General de Centres Docents.
La docència es realitzarà a través d'un sistema d'atenció tutorial per a orientar l'aprenentatge de l'alumnat, de manera individual o col·lectiva, semipresencial o a distància.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
La quantitat i la denominació dels llocs de treball no regulats en la present orde, es determinarà en la corresponent relació de llocs de treball, amb les funcions que s'assigne en la seua respectiva classificació.
Segona
L'organització del Centre Específic d'Educació a Distància, en tot allò que no es regula en esta orde, es regirà per les normes que s'apliquen als instituts d'Educació Secundària. Les ensenyances, en tot allò que no es regula en esta orde, es regiran per les normes aplicables a la Formació de Persones Adultes, Batxillerat i Formació Professional.
Tercera
Aquelles entitats que tenien la consideració d'entitats vinculades al Centre Valencià d'Educació d'Adults a Distància (CEVEAD) per a la coordinació, l'orientació i el suport en les actuacions a desenrotllar en l'atenció a l'alumnat amb característiques específiques que cursen programes del Cicle I i del Cicle II de la Formació Bàsica de Persones Adultes, continuaran tenint la mateixa consideració i per als mateixos fins, respecte al CEED.
Els centres col·laboradors de l'IBAD determinats per l'Orde de 18 de juliol de 1986, tindran la mateixa consideració respecte del CEED, pel que fa a les ensenyances de Batxillerat, fins que es dicten les disposicions de desenrotllament del Decret 105/2001 respecte dels centres associats.
Quarta
Les escoles oficials d'idiomes que estiguen autoritzades per a impartir el programa d'anglés a distància That's English!, continuaran impartint-lo, segons la legislació que regula el citat programa.
Quinta
Després del primer any d'impartició de les ensenyances, per part del CEED, es realitzarà una avaluació del sistema d'atenció tutorial, amb la finalitat d'adequar-lo i adaptar-lo a la nova realitat del CEED i millorar, si és procedent, el seu funcionament.
DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA
Única
L'alumnat internat en centres penitenciaris i en centres de recepció que realitza estudis de batxillerat quedarà matriculat i rebrà atenció tutorial per part del CEED, fins que es desenrotlle una normativa específica per a la seua atenció. Esta atenció tutorial inclourà un pla mixt que comprendrà atenció presencial en el centre penitenciari i atenció per correspondència o telemàtica, si és procedent.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
Única
Queden derogades totes les disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen al que establix esta orde.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es modifica parcialment el contingut de la disposició segona de l'Orde de 3 de maig del 2000, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència (DOGV de 19 de maig del 2000), per la qual es regula l'organització i el funcionament del Batxillerat LOGSE a distància a la Comunitat Valenciana, de manera que on allí diu Institut de Batxillerat a Distància, haurà d'entendre's, des d'ara i en avant, Centre Específic d'Educació a Distància. Així mateix, s'implanten les ensenyances del Batxillerat en la modalitat de Tecnologia.
Segona
Es modifica parcialment el contingut de la disposició tercera, punt 6, disposició quarta, punts 7.5 i 7.6, disposició quinta, punt 8, disposició sexta, punts 8.2.1 i 8.2.2 de l'Orde de 14 de juny del 2000, de la Conselleria de Cultura i Educació (DOGV de 28 de juny del 2000), per la qual es regula la implantació dels programes formatius dirigits a la formació de persones adultes establits en els annexos I i III del Decret 220/1999, de 23 de novembre, del Govern Valencià, i per la qual es dicten instruccions per a l'organització i el funcionament dels centres públics de formació de persones adultes de la Comunitat Valenciana, de manera que on diu Centre Valencià d'Educació d'Adults a Distància (CEVEAD), haurà d'entendre's, des d'ara i en avant, Centre Específic d'Educació a Distància (CEED). Així mateix, s'autoritza la implantació en el CEED del Programa d'Iniciació a la Formació Bàsica de Persones Adultes del Cicle I del programa formatiu a) de l'apartat 2 de l'article 5 de la Llei 1/95, de 20 de gener de la Generalitat Valenciana, de Formació de Persones Adultes.
Tercera
S'autoritza la Subsecretaria de la Conselleria de Cultura i Educació, així com les direccions generals de Personal, de Centres Docents, de Règim Econòmic i d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística, en l'àmbit de les seues respectives competències, per a interpretar, aplicar i desenrotllar esta orde.
Quarta
Esta orde entrarà en vigor el sendemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana; no obstant això, els seus efectes acadèmics s'entendran referits al curs escolar 2002/03.
València, 12 de setembre de 2002.
El conseller de Cultura i Educació,

linea
Mapa web