Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 40/1990, de 26 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, sobre Registre, Autorització i Acreditació dels Serveis Socials a la Comunitat Valenciana.

(DOGV núm. 1274 de 29.03.1990) Ref. Base de dades 0794/1990

Decret 40/1990, de 26 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, sobre Registre, Autorització i Acreditació dels Serveis Socials a la Comunitat Valenciana.
El Pla d'Ordenació dels Serveis Socials a la Comunitat Valenciana (Decret 72/1987, de 25 de maig del Consell de la Generalitat Valenciana,) va establir tres procediments administratius a fi de disposar del coneixement escaient dels recursos socials, possibilitar la coordinació i garantir la qualitat de l'atenció prestada.
Amb aqueix fi es realitzà l’ordenació a través d'instruments tals com l'autorització, el registre, l'acreditació i la inspecció.
Després de publicada la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1989, de 6 de juliol, de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana, cal fer una revisió de la legislació anterior, per tal d'adaptar aquestos textos a l’estructura, conceptes i terminologia establerts per Llei. També per donar major claredat i precisió a aquells punts o conceptes que en la pràctica pogueren suscitar petits problemes d'interpretació.
Conseqüentment s'ha elaborat aquesta norma, escoltat el Consell de Benestar Social i sempre procurant aconseguir una major agilitat i rapidesa en els procediments.
Amb aquesta disposició es dóna just i adequat compliment als mecanismes esbossats per l'anterior legislació per tal d'adaptar-la a l’esmentada Llei de Serveis Socials significant-se l'actuació del control i inspecció de l'acció social pública i privada com a instrument de racionalització, coneixement i garantia de tota l'acció de serveis socials que es genera en l’àmbit de la nostra Comunitat Valenciana.
Per això, essent competència de la Conselleria de Treball i Seguretat Social les matèries d'acció social i tenint el Govern Valencià la potestat reglamentària d'acord amb l'article 22.e) de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, a proposta del Conseller de Treball i Seguretat Social i amb la deliberació prèvia del Consell de la Generalitat Valenciana en sessió celebrada el dia 26 de febrer de 1990,
DECRETE:
TITOL I
Disposicions generals
Article 1r
Aquest Decret té com a objecte establir les normes i fixar les condicions per a l’ordenació dels Serveis Socials a la Comunitat Valenciana, ja siguen aquestos de caràcter públic o privat.
L’ordenació dels Serveis Socials comprén les actuacions administratives següents:
1. Registre de les Entitats de Serveis Socials i dels Centres o Serveis que en depenguen i hagen obtingut autorització administrativa.
2. L’autorització administrativa dels Centres o Serveis que reunisquen els requisits i condicions necessàries per a poder garantir a llurs destinataris la qualitat en les prestacions i una assistència adient.
3. L’acreditació dels Centres o Serveis quan aquestos estiguen autoritzats i siguen idonis per a formar part del sistema públic de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana.
L’acreditació d’obres quan aquestes siguen necessàries per tal d'aconseguir una estructura física idònia que li puga permetre de sol·licitar l'acreditació dels Centres i Serveis al seu dia.
4. El control i inspecció dels Serveis sotmesos a l’àmbit d'aplicació d'aquest Decret.
Article 2n
S'entén per Entitat de Serveis Socials tota persona física o jurídica de qualsevol classe que es propose, amb voluntat de permanència, l'assumpció de la titularitat d'un Centre o Servei Social. Les persones físiques o jurídiques que realitzen actuacions ocasionals en matèria de Serveis Socials no tindran aquesta consideració, encara que llurs actuacions estaran subjectes a la present normativa.
Article 3r
1. S'entén per Establiment de Serveis Socials aquell Centre o Servei en què es desenvolupen activitats en l’àmbit dels Serveis Socials.
2. S'entén per Centre tots els locals o edificis, amb les respectives prestacions o programes que s'hi desenvolupen, amb unitat d'organització i funcionament.
Poden ser:
- Dins els Serveis Socials Generals.
* Centres Socials als quals s'adscriuen una pluralitat de serveis.
* Centres d'acollida i alberg.
- Dins els Serveis Socials Especialitzats.
* Residències.
* Centres d'assistència especialitzada.
3. S'entén per Servei l'activitat específica desplegada en l’àmbit dels Serveis Socials, de forma habitual. Es podem classificar en:
- Serveis Socials Generals, les activitats dels quals són de caràcter bàsic i polivalent.
- Serveis Socials Especialitzats, les activitats dels quals requerisquen una major complexitat tècnica.
Els Serveis podran necessitar o no d'un Centre específic per al seu desenvolupament.
Article 4t
1. Tots els Centres hauran de complir la legislació vigent pel que fa a normes sanitàries, arquitectòniques i de seguretat, així com les que es dicten per a cadascun del tipus de Centres i Serveis.
2. Les Entitats de Serveis Socials vetllaran i seran responsables del bon funcionament i l'adecuada prestació de l'atenció en els Centres o Serveis sense perjudici de les funcions pròpies de la Inspecció.
TITOL II
Règim d'autorització i registre
CAPITOL I
Registre
Article 5é
1. El Registre d'Entitats, Centres i Serveis Socials, constituït a la Direcció General de Serveis Socials, és un instrument de coneixement, planificació, ordenació i publicitat i facilitarà la gestió racional dels Serveis Socials. S'hi inscriuran les Entitats de Serveis Socials, així com els Centres i Serveis que hagen obtingut autorització, ja siguen públics o privats, l'activitat dels quals es desenrotlle a la Comunitat Valenciana.
Article 6é
Les Entitats de Serveis Socials obtindran la inscripció al Registre amb la sol·licitud prèvia presentada pel titular o representant legal de l’Entitat davant el Servei Territorial corresponent de la Direcció General de Serveis Socials.
Quant l’Entitat siga una persona física solament es registrarà en el cas que siga titular d'un Centre que haja estat autoritzat.
La documentació que haurà d'aportar-se juntament amb la sol·licitud serà la següent:
- Document acreditatiu de la identitat del sol·licitant i de la representació que tinga, si s’escau.
- Memòria comprensiva del funcionament de l’Entitat.
- Proposta econòmico-financera on consten les fonts de finançament i el pla econòmic per al seu sosteniment.
- Plantilla de personal amb especificació de l’organigrama i de les qualificacions professionals.
- Fotocòpia compulsada de la Targeta d’Identificació Fiscal.
- Fotocòpia compulsada de la inscripció en la Seguretat Social.
- Còpia autentificada dels Estatuts de l’Entitat.
Els Serveis Territorials, després de comprovada la documentació i esmenades les omissions, si les hi hagués, en el termini màxim de trenta dies, remetran l’expedient a la Direcció General de Serveis Socials amb informe detallat als efectes de la resolució.
La Direcció General, a les envistes de l’expedient i dels informes que pogués sol·licitar, si pertoca, dictarà resolució concedint o denegant la inscripció de l’Entitat.
Article 7é
La inscripció dels Centres o Serveis es farà d'ofici i de forma automàtica a l'obtenció de l'autorització.
Article 8é
Els Centres o Serveis inscrits causaran baixa de forma automàtica quan perden llur condició de Centre o Servei autoritzat o aquesta siga revocada.
CAPITOL II
Autorització
Article 9é
L’autorització és l'acte pel qual la Generalitat Valenciana reconeix que un Centre o Servei reuneix els requisits i condicions necessàries per a poder garantir a llurs destinataris la qualitat en les prestacions i una assistència adequada:
1. Condicions físiques, materials, arquitectòniques, sanitàries i de seguretat escaients a les tasques específiques del Centre.
2. Recursos humans i organització escaient del personal.
3. Atenció oferida i índole de les prestacions.
4. Garantia suficient dels drets dels usuaris.
Article 10
Tot Centre o Servei necessitarà l'autorització administrativa de la Direcció General de Serveis Socials de la Conselleria de Treball i Seguretat Social.
En aquells Centres o Serveis dedicats com a activitat principal als Serveis Socials en els quals se desenvolupen activitats assistencials, mèdiques, o sanitàries, necessitaran respecte d'aquestes i per a llur autorització, l'informe favorable de les autoritats sanitàries competents.
Article 11
El titular o representant legal de l’Entitat que pretenga crear o posar en funcionament qualsevol Centre o Servei de Serveis Socials caldrà que presente, davant el Servei Territorial corresponent de la Direcció General de Serveis Socials, sol·licitud d'autorització i registre dirigit al Director General de Serveis Socials junt amb la documentació següent:
1. Per als Serveis:
- Document acreditatiu de la identitat del sol·licitant de la representació que tinga si s'escau.
- Memòria del seu funcionament.
- Proposta econòmico-financera on consten les fonts de finançament i el pla econòmic per al seu sosteniment.
- Plantilla de personal amb especificació de l’organigrama i de les qualificacions professionals.
- Còpia autentificada dels Estatuts de l’Entitat.
- Normes de Règim Interior.
Dins els trenta dies següents a la notificació de la resolució per la qual es concedeix l'autorització, l’Entitat haurà de presentar els documents següents:
- Fotocòpia compulsada de la Targeta d’Identificació Fiscal.
- Fotocòpia compulsada de la inscripció en la Seguretat Social.
En cas contrari s'arxivarà l’expedient per caducitat.
2. Per als Serveis on calga un Centre específic per al seu funcionament, a més dels anteriors, hauran de presentar:
- Certificació expedida pel tècnic competent que es compleix la normativa vigent en matèria d'urbanisme, edificació, sanitat i seguretat.
- Plànols de les instal·lacions, descripció del Centre i equipament.
- Certificació del Registre de la Propietat sobre titularitat i gravàmens o, si s'escau, contracte d'arrendament, ús, cessió, etc., del local o locals on presten els serveis.
- Llicències Municipals d'obertura i funcionament.
No caldrà la presentació d'aquells documents que s'hagueren presentat amb motiu de la sol·licitud de registre de l'Entitat, i estiguen en mans de l’Administració.
Article 12
1. Per a la modificació o trasllat de qualsevol Centre o Servei de Serveis Socials, el titular o representant legal del Centre o Servei haurà de presentar, davant el Servei Territorial corresponent de la Direcció General de Serveis Socials, sol·licitud d'autorització i inscripció en el Registre, dirigida al Director General de Serveis Socials, amb expressió dels motius i causes per les quals es modifica o trasllada el Centre o Servei, a més de la documentació exigida en l'article anterior, actualitzada.
2. S’entén per modificació qualsevol alteració substancial en l’estructura funcional, material o qualsevol altra que efecte de forma essencial el funcionament del Centre o Servei, així com en la capacitat assistencial (en més o menys a 10%).
Article 13
El Servei Territorial corresponent, una vegada comprovada la documentació i esmenades les omissions, si les hi hagués, en el termini màxim de 30 dies remetrà l'expedient a la Direcció General de Serveis Socials amb informe detallat sobre el seu contingut.
Article 14
La Direcció General de Serveis Socials podrà girar visita a través de la Inspecció corresponent, a fi de comprovar el compliment per part del Centre o Servei de la totalitat dels requisits i condicions exigits, així com demanar tots els informes que crega avinents.
Article 15
Si el Centre o Servei reuneix tots els requisits i condicions exigits la Direcció General dictarà resolució concedint l'autorització i ordenant la inscripció en el Registre de l'obertura, modificació o trasllat.
Altrament es dictarà resolució motivada denegant l'autorització i, conseqüentment, la inscripció en el Registre.
Article 16
Per tal de concedir les llicències d'obertura i funcionament, els Ajuntaments a més de les ordenances municipals i generals, tindran en compte la normativa sobre les condicions materials i funcionals dels Centres, més que més en matèria de barreres arquitectòniques i de seguretat.
Article 17
La manca d'autorització o l’incompliment dels requisits establerts en aquest Decret o en el seu desplegament suposarà, a través del corresponent expedient administratiu:
1. La no inscripció en el Registre quan es tracte de nova construcció, o la seua exclusió quan es tracte de modificació.
2. L’exclusió de les ajudes, subvencions o concerts procedents dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana a les Entitats o Organismes responsables dels esmentats Centres o Serveis.
3. La imposició de les sancions administratives que d'acord amb la legislació vigent corresponga.
Article 18
Es perdrà la condició de Centre o Servei autoritzat i causarà baixa en el Registre, després de l’oportú expedient administratiu, pels motius assenyalats tot seguit:
1. Extinció de la personalitat jurídica de l’Entitat de la qual depenga el Centre o Servei, així com la desaparició d'aquests o el cessament de les activitats.
2. Utilitzar la seua condició de Centre o Servei autoritzat i inscrit per a accions o finalitats distintes a les regulades o previstes en la normativa vigent.
3. Per concessió d'autorització de tancament amb la sol·licitud prèvia del titular o representant legal del Centre o Servei.
4. Quan no s'actualitzen les dades consignades en el Registre. No obstant, la Direcció General de Serveis Socials podrà prorrogar d'ofici l'autorització i el registre en atenció a interessos de caràcter general.
5. Per incompliment de les normes i requisits establerts en la normativa de Serveis Socials.
Article 19
Per al tancament de qualsevol Centre o Servei, el titular o representant legal del Centre o Servei haurà de sol·licitar davant el Servei Territorial corresponent, l'autorització de tancament i cancel·lació en el Registre, dirigida al Director General de Serveis Socials, qui dictarà la resolució que pertoque.
TITOL III
CAPITOL I
L’acreditació de Centres i Serveis
Article 20
Els Centres o Serveis que estiguen inscrits al Registre caldrà que sol·liciten l'acreditació si desitgen integrar-se en la xarxa pública de Serveis Socials i pretenguen obtenir prestacions econòmiques a càrrec dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana.
Article 21
L’acreditació és l'acte pel qual la Generalitat Valenciana reconeix mitjançant resolució motivada que un Centre o Servei autoritzat és idoni en funció de la planificació dels Serveis Socials per tal d'exercir llurs funcions i formar part de la xarxa pública de Serveis Socials. Tot això en atenció als aspectes següents que seran desenvolupats en normativa dictada per la Conselleria de Treball i Seguretat Social:
1. Sistema d'ingressos i condicions per a llur utilització.
2. Garantia suficient de la participació democràtica dels usuaris en la gestió del Centre.
3. Sistema de comptabilitat adequat a la legislació i suficient per al seguiment i control de la gestió.
4. Articulació de les vies d'informació a la Generalitat Valenciana, a fi d'aconseguir la màxima coordinació.
5. El seu enquadrament dins la planificació general del sistema de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana.
6. La qualificació professional del personal que hi preste els seus serveis.
7. També els ja indicats en l'autorització.
Article 22
L’obtenció de l'acreditació serà condició necessària per a concertar places o serveis amb la Generalitat Valenciana o rebre ajudes a càrrec dels seus Pressupostos. El nombre de places en els Serveis objecte de concert serà establert d'acord amb el pla d'actuació que es farà públic, i en el qual s'establirà el nombre de places i les prioritats per raó de llur ubicació geogràfica.
Article 23
L’acreditació podrà ser demanada pel titular o representant legal del Centre o Servei a partir del moment en què s'haja obtingut l'autorització i inscripció al Registre.
Article 24
La demanda d’acreditació caldrà presentar-la davant els Serveis Territorials corresponents que elevaran, a la Direcció General de Serveis Socials, l’expedient de sol·licitud juntament amb l’informe detallat sobre la idoneïtat del Centre o Servei.
Article 25
La Direcció General de Serveis Socials, a través del seu Servei d'Inspecció, podrà realitzar, en qualsevol moment, les visites necessàries per a comprovar que reuneixen els requisits que es desplegen en la normativa dictada per la Conselleria de Treball i Seguretat Social. Així mateix podrà requerir al Centre o Servei sol·licitant la presentació de tots els document que considere necessaris, a fi de posar de manifest el compliment de la normativa. Igualment podrà demanar els informes que calguen a les Entitats, òrgans o departaments que crega avinent.
Als Centres o Serveis dedicats com a activitat principal als Serveis Socials, en els quals es desenrotllen activitats mèdiques o sanitàries, caldrà l’informe de l'autoritat sanitària competent per tal de concedir l'acreditació.
Article 26
La Direcció General de Serveis Socials a les envistes de l'expedient dictarà resolució concedint o denegant l'acreditació.
Article 27
1. El Consell d’Acreditació de la Direcció General de Serveis Socials, òrgan de participació de caràcter consultiu, estarà format per:
- El Cap dels Serveis Territorials de la Direcció General de Serveis Socials on estiga situada la seu del sol·licitant, qui exercirà les funcions de President.
- Un membre del Servei de Planificació de la Direcció General de Serveis Socials, el qual exercirà les funcions de Secretari.
- Un membre de l’Oficina Tècnica de la Conselleria de Treball i Seguretat Social.
- Un membre de la Inspecció de la Direcció General de Serveis Socials.
- Tres representants del Consell de Benestar Social elegits amb aqueix fi i entre els seus components.
Assistiran al Consell, amb veu però sense vot, els Caps de Secció dels respectius Serveis Territorials de Serveis Socials en els quals s’emmarquen els Centres o Serveis a acreditar.
2. El Consell d'Acreditació coneixerà dels expedients tramitats i resolts, així com de les incidències i inspeccions realitzades sobre els Centres o Serveis acreditats, i serà convocat con a mínim, una vegada a l'any.
Article 28
1. L’acreditació s'atorgarà per un període màxim de quatre anys i estarà condicionada al compliment de les condicions requerides per a la seua obtenció, de tal manera que si durant la vigència se’n verifica l’incompliment, l'acreditació podrà ser suspesa o cancel·lada mitjançant l’oportú expedient administratiu.
2. La sol·licitud de renovació de l'acreditació haurà de presentar-se tres mesos abans pel que fa a la data de terminació de la seua vigència, i es seguiran els mateixos tràmits que per a la sol·licitud inicial
3. L’acreditació atorgada i les seues renovacions s'inscriuran d'ofici al Registre en nota marginal.
Article 29
L’acreditació comportarà, a mes de les obligacions de caràcter general, el compliment de les següents:
1. Comunicar anualment les altes i baixes dels beneficiaris, amb indicació de les causes que les motiven.
2. Comunicar les variacions en les plantilles de personal, en els seus aspectes quantitatius, a l’hora en què es produesquen.
3. Trametre balanç econòmic de l’exercici anterior i els pressupostos del Centre per cada any en curs, dins els quinze dies següents a la seua aprovació.
Article 30
Els Centres o Serveis perdran l'acreditació pels motius indicats a continuació:
1. Haver estat sancionat per incompliment de la normativa assistencial, sanitària, municipal, fiscal o laboral i de Seguretat Social, sense perjudici de les altres responsabilitats que hi puguen pertocar.
2. Per demanda dels interessats. La resolució que s’adopte fixarà la data efectiva de la baixa, atenent a l'acabament dels programes concertats amb l’esmentat Centre Directiu que es troben pendents o en curs de realització.
3. Incomplir les obligacions exigides per a l'autorització, registre i acreditació de Centres o Serveis.
4. Incompliment total o parcial de les condicions que en cada cas es determinen per a la utilització de les ajudes concedides per Organismes o Entitats Públiques, sense perjudici, així mateix, de les responsabilitats que pertoquen.
Correspondrà al Conseller de Treball i Seguretat Social la competència per a resoldre els expedients de pèrdua d’acreditació promoguts com a conseqüència dels supòsits previstos en els apartats 1,3 i 4, i al Director General de Serveis Socials els promoguts en els casos de l'apartat 2.
CAPITOL II
Acreditació d'obres
Article 31
L’acreditació d'obres és l'acte pel qual la Generalitat Valenciana reconeix que la construcció o l'execució d'obres d'un Centre o Servei és necessari per tal d'aconseguir que l'estructura física de l'esmentat Centre o Servei puga ser idònia per a realitzar les funcions de Serveis Socials que s'hi pretenen, i li puga permetre de sol·licitar l'acreditació del Centre o Servei.
Article 32
L’acreditació d'obres podrà ser sol·licitada:
- Pel titular o representant legal de l’Entitat que desitge crear un Centre o Servei que es puga integrar en la xarxa pública de serveis socials.
- Pel titular o representant legal d'un centre o servei autoritzat que desitge integrar-se en la xarxa pública de Serveis Socials i li calga fer obres de construcció o reforma.
Article 33
A més de la sol·licitud, que haurà de presentar-se davant els Serveis Territorials corresponents de la Direcció General de Serveis Socials, caldrà presentar-hi la documentació següent:
- Document acreditatiu de la identitat del sol·licitant i de la representació que tinga si s'escau.
- Document acreditatiu de la propietat o condició jurídica del solar o local.
- Projecte tècnic amb els plànols de les instal·lacions, plecs de condicions particulars amb descripció de l'obra, termini de construcció i pressupostos.
- Memòria del projecte tècnic i justificació que es compleix la normativa vigent en matèria d'urbanisme, construcció, sanitat i seguretat de les obres.
- Proposta econòmica-financera on consten les fonts de financiació per a la construcció de les obres.
- Projecte d'activitat que es pretén desenvolupar en l'esmentat local.
U Direcció General de Serveis Socials podrà demanar els documents exigits en l'article 11 que es creguen avinents.
Article 34
Els Serveis Territorials remetran a la Direcció General de Serveis Socials la documentació presentada juntament amb l'informe sobre aquesta.
La Direcció General resoldrà sobre l'acreditació d'obres, amb la sol·licitud prèvia dels informes que crega avinent requerir si s’escau.
Article 35
L’obtenció de l'acreditació d'obres es condició necessària per a rebre ajudes per a construcció i reforma a càrrec dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana, sempre segons les disponibilitats pressupostàries i el pla d'actuació dels Serveis Socials.
Article 36
1. L’acreditació d'obres caducarà als sis mesos de la seua notificació si no han començat les obres, i podrà ser prorrogada, mitjançant causa justificada, per un període de tres mesos.
2. Les obres hauran de realitzar-se en les condicions establertes en els plecs i projectes que haguen servit de base per tal de concedir l'acreditació.
3. L’incompliment d'allò disposat en aquestos o de les instruccions donades per la Conselleria serà motiu per a la pèrdua automàtica de l'acreditació d’obres.
4. Després d'acabades les obres, el titular o representant legal de l’Entitat, Centre o Servei caldrà que ho notifique a la Direcció General de Serveis Socials.
Article 37
Finalitzades les obres i inspeccionades aquestes, els interessats podran formular les corresponents sol·licituds de registre i autorització, en els termes previstos en aquest Decret.
TITOL IV
De la inspecció
Article 38
La Direcció General de Serveis Socials de la Conselleria de Treball i Seguretat Socials tindrà al seu càrrec la vigilància del compliment de la normativa prevista en el present Decret i el seu desplegament, a través de l’escaient funció inspectora, fi de conéixer i proporcionar una informació puntual sobre la qualitat dels Serveis Socials prestats en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.
No obstant això, en les Entitats, Centres o Serveis dedicats com a activitat principal als Serveis Socials, on es desenrotllen activitats, assistencials mèdiques o sanitàries, la inspecció d'aquestes escaurà a l'autoritat sanitària competent.
Article 39
La funció inspectora es Projectarà sobre totes les Entitats, Serveis i Centres sotmesos a aquesta ordenació, siguen privades o públiques, amb inclusió dels de la Generalitat Valenciana. S'hi comptarà amb el suport de les altres inspeccions de la Generalitat i amb la col·laboració de les altres Administracions Públiques que tinguen facultats inspectores.
Article 40
La inspecció actuarà d'ofici o a petició de part, i emetrà els informes que els siguen demanats i n’estendrà acta de totes les intervencions.
Les actes d'inspecció, junt amb un informe-proposta, seran elevades al Director General de Serveis Socials, que a les envistes de tot això adoptarà la Resolució que escaiga d’acord amb el dret.
Article 41
Les funcions bàsiques de la Inspecció, sense perjudici de les que pogueren correspondre a altres Organismes, són les que se li atribueixen en els distints preceptes d'aquest Decret, en general, les següents:
1. Vetlar pel respecte dels drets dels usuaris dels Serveis Socials.
2. Controlar el compliment dels nivells de qualitat dels Serveis Socials prestats a la Comunitat Valenciana.
3. Supervisar la destinació i la utilització dels fons públics concedits a Institucions públiques i privades per via de subvenció o Conveni.
4. Proposar a la Direcció General de Serveis Socials els plans de millores en la qualitat dels Serveis, i els resultats de la seua activitat inspectora.
DISPOSICIONS TRANSITORIES
Primera
Els Centres o Serveis que quan comence a vigir aquest Decret estiguen acreditats provisionalment d'acord amb el Decret 93/1987, de 29 de juliol, i Decret 126/1989, de 28 de juliol, en relació amb el Decret 72/1987, de 25 de maig, podran obtenir l’acreditació d'ofici sense perjudici que l’Administració hi puga sol·licitar altres informes o documents no aportats abans.
Segona
Els Centres o Serveis que es troben en funcionament en començar a vigir aquest Decret, hauran d'adequar-se al que disposen les normes de Serveis Socials en un termini de dos mesos a tres anys en funció del tipus de deficiències que es tracte.
L’esmentat termini es comptarà a partir del moment en que es comunique la irregularitat.
Si les deficiències afecten la seguretat del usuaris o vulneren llurs drets, llur esmena haurà de fer-se de manera immediata i fins i tot es podrà realitzar el tancament cautelar o adoptar qualsevol altra mesura legalment permesa en situacions extremes.
Si les deficiències no són greus la Direcció General de Serveis Socials podrà permetre la continuïtat del Centre o Servei fixant un termini de fins tres anys per a esmenar-les.
El Director General de Serveis Socials, en determinats casos, podrà eximir del compliment de determinats requisits a un Centre, quan tinga una especial configuració i sempre que no afecten directament aspectes sanitaris i de seguretat.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
Les fundacions benèfico-assistencials sotmeses al Protectorat de la Conselleria de Treball i Seguretat Social hauran d'inscriure’s al Registre d'Entitats de Serveis Socials.
Hi serà suficient la presentació de la sol·licitud juntament amb el document de classificació.
Els Centres o Serveis que depenguen de les esmentades fundacions hauran de sol·licitar l'autorització i registre, presentant la documentació exigida per a tal cosa juntament amb la documentació de classificació. Per a la concessió de l'autorització i registre serà preceptiu informe del departament de Fundacions.
Els Centres o Serveis podran demanar l'acreditació, si ho creuen oportú, seguint el procediment i documents exigits per a aquesta finalitat.
Segona
Son exceptuades de les normes establertes en aquest Decret les Entitats i els Centres compresos en l’àmbit competencial del Reial Decret 4.099/1982, de 29 de desembre, i en el Reial Decret 2.093/1983, de 28 de juliol, pels quals es traspassaren a la Generalitat Valenciana les funcions i serveis en matèria de cultura i educació, respectivament.
DISPOSICIO DEROGATORIA
Són derogades les disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen a aquest Decret.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Se faculta la Conselleria de Treball i Seguretat Social perquè dicte les disposicions necessàries de desplegament i aplicació del que disposa aquest Decret.
Segona
Aquest Decret vigirà l’endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 26 de febrer de 1990.
El President de la Generalitat Valenciana,
JOAN LERMA I BLASCO
El Conseller de Treball i Seguretat Social,
MIQUEL DOMENECH i PASTOR

linea
Mapa web