Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre de 26 de gener de 1993, de la Conselleria de Treball i Afers Socials, per la qual determina i regula els programes de formació professional ocupacional i contínua per a l'exercici de 1993.

(DOGV núm. 1962 de 11.02.1993) Ref. Base de dades 0314/1993

Ordre de 26 de gener de 1993, de la Conselleria de Treball i Afers Socials, per la qual determina i regula els programes de formació professional ocupacional i contínua per a l'exercici de 1993.
La consideració de la formació professional ocupacional i contínua com a element fonamental en el desenvolupament de l’economia valenciana, tant en l’àmbit de la competitivitat de les empreses com en el seu vessant incentivador de la promoció i inserció professional, ha suposat un esforç de la Generalitat Valenciana que, durant els últims anys, s'ha plasmat en una sèrie de mesures encaminades a aconseguir aquests fins.
En aquest sentit, el Decret 12/1992, de 16 de gener, del Govern valencià (DOGV de 03.02.92), pel qual s'estableixen diversos programes d'actuació en matèria de foment d'ocupació, determina com a objectiu prioritari l’impuls i desenvolupament de la formació professional ocupacional i estableix un programa que regula, seguint les prescripcions del pla d'adaptació del PEV II per al període 1992-1993, la millora de les característiques tècniques i de capacitació de l’oferta de treball.
L'Ordre de 12 de març de 1992, de la Conselleria de Treball i Afers Socials, per la qual establia el marc a través del qual s'han desenvolupat els programes de formació professional ocupacional en l’exercici 1992, ha permès gestionar de forma àgil i eficaç aquelles accions i projectes formatius que, com a objectiu final han facilitat a les persones en edat laboral aquells coneixements teòrics i pràctics necessaris per al desenvolupament de llocs de treball determinats.
Això no obstant, la necessitat permanent de perfeccionar criteris unida al traspàs a la Generalitat Valenciana de les funcions i serveis relatius a la gestió de la formació professional. ocupacional realitzat per Reial Decret 1371/1992, de 13 de novembre, i l'assignació d'aquests a la Conselleria de Treball i Afers Socials per Decret 13/1992, de 28 de desembre, del President de la Generalitat, i d'altra banda, la subscripció el 16 de novembre de l'any passat de l'acord tripartit entre el Govern, organitzacions empresarials i organitzacions sindicals en matèria de formació contínua dels treballadors ocupats on es recalca el valor estratègic prioritari que ocupa la formació professional en els processos de canvi econòmics, tecnològics i socials i es localitza en les empreses el desenvolupament de les accions formatives destinades als treballadors ocupats i es redueix la gestió pública a l'atenció de la població aturada, obliguen a una adaptació de la norma per a ajustar-la a les innovacions produïdes en la matèria.
Per això, conformement amb l'article seté del Decret 12/1992, de 16 de gener, i fent ús de les facultats que em confereix la Llei 5183, de 30 de desembre, de Govern Valencià (DOGV de 30.12.83), i el Decret 18192, de 3 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana (DOGV de 13.02.92), pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Treball i Afers Socials.
ORDENE
TITOL I
Règim general dels programes formatius
Article primer Objectius. i destinataris
L'objecte d'aquesta ordre és fomentar el desenvolupament d'activitats de formació ocupacional, especialització i reciclatge, tant de la població aturada com de l’ocupada.
Les accions i projectes formatius estaran dirigits a:
- Aturats, per a millorar la seua qualificació professional com a mitjà perquè assolesquen la inserció en el mercat laboral. Es prestarà especial atenció als col·lectius que troben majors dificultats d'inserció, com són els joves que- accedeixen al primer treball, els aturats de llarga duració, les dones en aquells sectors on estiguen infrarepresentades i altres col·lectius, com ara persones amb minusvàlues, minories ètniques, marginats socials, etc.
- Treballadors que veuen amenaçada la seua situació laboral per trobar-se en sectors o empreses en reestructuració i que necessiten la reconversió professional per al manteniment del seu lloc de treball.
- Treballadors ocupats, a fi d'actualitzar els seus coneixements professionals, adaptant-los a la introducció de noves tecnologies o noves tècniques de gestió en el procés productiu i facilitar la seua promoció a categories laborals superiors.
Article segon. Modalitats d'actuació
Per al compliment dels objectius que figuren en l'article anterior, la Direcció General de Formació i Inserció Professional utilitzarà les modalitats d'actuació següents:
- Accions formatives per a treballadors aturats realitzades a través dels centres de formació professional ocupacional dependents de la Conselleria de Treball i Afers Socials o a través d'entitats externes que aporten els recursos humans i materials necessaris i que podran ser privades, entitats sense ànim de lucre, organitzacions sindicals i empresarials, persones físiques i experts i professionals que siguen titulars de les esmentades accions, ja siguen de nacionalitat espanyola com estrangera.
- Plans de formació contínua per a treballadors ocupats desenvolupats per entitats externes que aporten els mitjans personals i materials necessaris i que podran ser associacions, empreses privades, entitats sense ànim de lucre, organitzacions sindicals i empresarials, persones físiques i experts i professionals que figuren com a titulars de les esmentades accions, ja siguen de nacionalitat espanyola com estrangera.
- Accions en centres i organismes situats en altres regions o països.
Article tercer Programes a desenvolupar
Les accions de formació es podran organitzar d'acord amb els programes següents:
1. Projectes formatius dirigits a aturats en col·laboració amb entitats que assumesquen el compromís de col·locació d'un percentatge dels alumnes que finalitzen l'acció formativa.
2. Projectes formatius dirigits a treballadors ocupats desenvolupats per empreses o entitats i que suposen el manteniment o la promoció professional dels treballadors a través d'accions formatives l’objectiu de les quals siga la requalificació, el perfeccionament o l’especialització dels treballadors ocupats.
3. Programes de formació o ocupació- formació dirigits a col·lectius amb especials dificultats d'inserció laboral que es desenvoluparan amb mitjans propis o en col·laboració amb administracions locals o entitats sense ànim de lucre.
4. Programes de formació específics, a desenvolupar per atendre necessitats formatives derivades de prospeccions a nivell sectorial o comarcal de l'activitat laboral, que seran desenvolupats per les entitats externes que siguen seleccionades d'acord amb la corresponent ordre de convocatòria, publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
5. Programes de formació a l’empara de convenis de col·laboració subscrits amb la Conselleria de Treball i Afers Socials.
6. Accions ocupacionals i projectes de desenvolupament formatius a l’empara de programes europeus i aquells altres que la Conselleria de Treball i Afers Social organitze en col·laboració amb organismes europeus d'ocupació i formació.
7. Accions de foment i desenvolupament enquadrades en les mesures nacionals i internacionals del programa per al desenvolupament de la formació professional contínua a Europa (FORCE); decisió 90/267/CEE del Consell.
Les accions formatives que es realitzen en els programes 1, .2, 3 i 5 d'aquest article inclouran necessàriament continguts de seguretat i higiene específics de l’ocupació.
Les accions enquadrades en els programes 1, 3 i 5 inclouran, a més, continguts d'orientació professional i tècniques de recerca d'ocupació.
La Conselleria de Treball i Afers Socials podrà exigir la inclusió de mòduls formatius de valencià, definits prèviament per aquesta direcció general, en les accions formatives que s'impartesquen.
Article quart. Mecanismes de finançament
La Direcció General de Formació i Inserció Professional desenvoluparà les actuacions següents a fi de finançar els programes formatius:
1. La contractació dels mitjans necessaris per a desenvolupar accions formatives destinades a treballadors aturats en els centres de formació i inserció professional dependents de la conselleria.
2. La concessió d'ajudes a entitats externes que realitzen directament o que aporten els mitjans necessaris per al desenvolupament d'accions formatives. Totes les ajudes tindran naturalesa de subvenció i aniran destinades al finançament total o parcial de les activitats, projectes o programes regulats en aquesta ordre.
3. L'atorgament de subvencions per a la creació, adequació o equipament de centres on es realitzen o vagen a realitzar-se accions de formació professional ocupacional en els termes que s'establirà en l’ordre de convocatòria que es dicte si escau.
4. Les ajudes econòmiques a través de subvencions als alumnes que participen en les accions formatives.
5. Contractes de prestació de serveis.
Article cinqué. Dotació pressupostària
Les subvencions establertes en aquesta disposició es concediran, sempre que haurà disponibilitat suficient per atendre-les, en el programa 322.20 de formació professional ocupacional i en la línia 401/000/93, dotada amb 1.520.000.000 de pessetes.
TITOL II
Ajudes a entitats externes
CAPITOL I
Requisits per accedir a les ajudes
Article sisé
Les entitats externes que sol·liciten subvencions per a desenvolupar accions incloses en els programes que es defineixen en aquesta ordre, hauran de complir els requisits següents:
1. Exercir la seua activitat en la Comunitat Valenciana i realitzar l'acció subvencionada dins del seu àmbit territorial, llevat dels casos en què l'activitat es desenvolupe a través de programes europeus o estatals.
2. Acreditar prèviament al cobrament que es troben al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, en la forma prevista en l’Ordre de 7 de gener de 1991, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, sobre justificació del compliment d'obligacions tributàries i amb la Seguretat Social per beneficiaris de subvencions amb càrrec als pressupostos de la Generalitat Valenciana.
3. En el supòsit d'haver estat beneficiaris d'anteriors subvencions de la Generalitat Valenciana, haver acreditat el compliment de les obligacions inherents a aquestes.
4. Acreditació de capacitat suficient en mitjans materials, humans i organitzatius per a complir els objectius de l'acció formativa proposada.
Les accions formatives hauran d& ser desenvolupades per la mateixa entitat sol·licitant i no es permetrà la subcontractació, tret dels supòsits següents:
- Subvencions concedides a administracions locals.
- Subvencions concedides per conveni a organitzacions sindicals i empresarials.
5. Les empreses estrangeres presentaran els seus documents constitutius traduïts de, forma oficial al castellà, o si s'escau, a la llengua pròpia de la Comunitat Autònoma Valenciana, i un despatx expedit per l'ambaixada d'Espanya en el país respectiu on es certifique que, d'acord amb la seua legislació, té capacitat per a contractar i per a obligar-se.
CAPITOL II
Criteris de selecció de les accions formatives i determinació de la quantia de les ajudes
Article seté
La Conselleria de Treball i Afers Socials seleccionarà, dins de les seues disponibilitats pressupostàries, aquelles accions que considere que generen majors perspectives en l'accés, manteniment o promoció d'ocupació per al col·lectiu d'alumnes participants.
Amb aquesta finalitat les accions formatives presentades seran valorades d'acord amb els criteris següents:
1. Idoneïtat del centre, atés el nivell de qualitat i adequació a les accions formatives que presenten les seues instal·lacions, aules i tallers, i l'accessibilitat a aquestes per a les persones amb minusvàlues físiques.
2. Es consideren, a més, totes les gestions realitzades per l’entitat sol·licitant tendents a detectar les necessitats de formació en l’especialitat a realitzar entre les empreses del sector a fi d'assolir la promoció o inserció laboral dels alumnes en el mercat de treball.
2. Idoneïtat de l'acció formativa, avaluant-hi la qualitat, adequació i metodologia del programa teòric i pràctic a realitzar, el procés de selecció de l'alumnat, l’equip didàctic disponible, el material de consum, i qualsevol altre factor que efecte la qualitat de la formació.
La Direcció General de Formació i Inserció Professional considerarà la prioritat de l'acció sol·licitada en els estudis d'observació de necessitats formatives que requeresca l'activitat laboral en el sector i comarca de què es tracte.
3. Idoneïtat del personal docent, valorant-ne la titulació acadèmica, l'experiència professional, el nivell d'actualització dels continguts professionals i el nivell de preparació pedagògica. Tot això s'hauria d'acreditar documentalment.
En els projectes formatius dirigits a treballadors en actiu a què es refereix el punt segon de l'article tercer es consideraran, a més, els criteris de valoració següents:
- Novell de cofinançament de l’empresa en el cost de l'acció formativa.
- Compromís de promoció professional dels participants en finalitzar l'acció.
- Informe favorable dels representants legals dels treballadors en relació amb els plans de formació presentats per l’empresa.
La Direcció General de Formació i Inserció Professional podrà sol·licitar de l’entitat, com a pas previ a la valoració del projecte, qualsevol documentació - complementària que considere convenient i determinar els criteris d'idoneïtat per a la valoració d'accions i projectes enquadrats en programes europeus, sense perjudici dels objectius i formalitats definits per a aquests.
Article vuité
Les subvencions que es concedesquen a fi de compensar els costos dels cursos es calcularan per alumne i hora de curs i es determinarà, tant al territori nacional com a l’estranger, d'acord amb els factors següents:
- Retribució al professorat, tant en tasques docents com preparatòries o d'elaboració de mitjans didàctics.
- Assegurança d'accidents, depreciació d'instal·lacions i equips, material didàctic de consum i qualsevol altre element que calga per a la realització dels cursos.
- Publicitat, captació i selecció d'alumnes.
- Ajudes econòmiques o salaris destinats als alumnes participants en les accions formatives.
- Altres conceptes que sol·licitats per l’entitat i, segons el parer de l’òrgan resolutori, hauran de ser inclosos en la resolució per constituir un complement necessari de l'acció formativa.
- El finançament de les activitats o projectes realitzats a l’empara de programes i iniciatives europeus es determinarà en funció i per als conceptes de despeses elegibles establerts en la normativa de la Comunitat Europea que regula els esmentats programes.
CAPITOL III
Procediment
Article nové. Presentació de sol·licituds
Les entitats externes que desitgen participar en els programes a què es refereix l'article tercer formalitzaran una sol·licitud dirigida a la Conselleria de Treball i Afers Socials, que s'ajustarà en la seua forma al model normalitzat. A aquesta s'acompanyarà la documentació següent:
- Memòria detallada justificativa de l'acció, en la qual es regularà expressament, si s'escau, el compromís de col·locació o promoció assumit per l’entitat i els plans que, per a dur-lo a cap, s'haguessen previst.
- Escriptura de constitució de l’entitat i poders del representant legal que subscriu la sol·licitud.
La documentació es presentarà en el registre de les direccions territorials de la Conselleria de Treball i Afers Socials a Alacant (c/ Pintor Lorenzo Casanova, 6), Castelló (Plaga de M.ª Agustina, 1-2n.) i València (Av. Baró de Càrcer, 36).
Article deu. Terminis de presentació i d'execució
1. Quan les accions formatives s'inicien durant el primer semestre de l'any, les entitats externes hauran de presentar les sol·licituds juntament amb la documentació necessària abans del 31 de març de 1993, i quan s'inicien durant el segon semestre de l'any, s'hauran de presentar abans del 31 de juliol de 1993.
Els termini descrits no seran d'aplicació per a les accions i projectes emmarcats en programes europeus.
2. Amb caràcter extraordinari, es podrà presentar la sol·licitud fins i tot transcorreguts els terminis anteriorment assenyalats, davant una detecció molt puntual d'una necessitat formativa i sempre que existesca impossibilitat de presentar la sol·licitud d'acord amb les vies previstes, i en aquest cas es requerirà de les entitats sol·licitants que:
a) Presenten la documentació justificativa de la urgéncia en la realització de l'acció formativa.
b) Es comprometen a iniciar-la en el termini màxim de deu dies, comptadors des de l’endemà d'aquell en què es produesca la notificació de la resolució aprovatòria.
c) Complir els requisits establerts en l'article sisé d'aquesta ordre i seguir les normes que s'hi estableixen.
La Conselleria de Treball i Afers Socials valorarà tant el programa formatiu presentat com la inajornable necessitat de la seua realització, i resoldrà expressament la sol·licitud presentada.
3. Les accions formatives s'hauran d'iniciar durant l'any 1993. Igualment, com a regla general, les accions formatives hauran de finalitzar abans que transcórrega l'esmentat any, tret que, per impossibilitat material d'execució del projecte formatiu durant l'exercici de 1993, es fixe en la resolució de concessió un termini major.
En tot cas, si la Conselleria de Treball i Afers Socials ho estima oportú per concórrer raons per a això, podrà ampliar el termini d'execució de les accions formatives.
Article onze. Tramitació
Si de l'examen de la documentació de l'expedient resultàs l'absència de cap document necessari per a la seua tramitació, es formularà requeriment escrit al sol·licitant perquè la complete en el termini de deu dies a partir de l'endemà de la recepció de la notificació.
Els expedients seran estudiats per ordre correlatiu de numeració en el registre d'entrada, fins que es produesca l'esgotament dels fons pressupostaris disponibles habilitats a aquest efecte.
Article dotze. Proposta de resolució
Les direccions territorials de la Conselleria de Treball i Afers Socials procediran a valorar les sol·licituds de subvenció de projectes o accions formatives presentades, d'acord amb els criteris que es determinen en l'article nové d'aquesta ordre, i elaboraran el corresponent informe favorable o desfavorable. La Direcció General de Formació i Inserció Professional, vistos els informes de valoració, realitzarà la proposta d'aprovació o denegació i la trametrà a la Conselleria de Treball i Afers Socials.
La Direcció General de Formació i Inserció Professional podrà realitzar, com a pas previ a la proposta de resolució favorable, les variacions oportunes en el projecte d'acció formativa respecte al col·lectiu destinatari d'aquesta, localitat de realització, duració i mòduls econòmics, perquè s'adapte en major grau als programes i objectius a desenvolupar, i en aquest cas quedarà l’eficàcia de la resolució condicionada a l'acceptació del seu contingut per l’entitat externa que haurà de desenvolupar l'acció formativa.
Article tretze. Resolució
La resolució de les subvencions regulades en aquest títol correspon al Conseller de Treball i Afers Socials, a proposta del Director General de Formació i Inserció Professional.
El termini màxim per a dictar les resolucions serà de sis mesos des de la data de presentació de la sol·licitud. Cas que en el termini esmentat no es dictàs resolució, s'entendrà que la sol·licitud ha estat desestimada, sense perjudici de l’obligació que té l'administració de resoldre expressament totes les sol·licituds que se li formulen.
Notificada la resolució per la qual es concedeix la subvenció sol·licitada, podran començar les accions formatives i s'haurà de comunicar la data del seu inici.
Si l'acció no començàs en el termini de seixanta dies, comptadors a partir de l’endemà a aquell en què es produesca la notificació de la concessió, quedarà sense efecte la subvenció, tret de pròrroga expressa concedida per la Conselleria de Treball i Afers Socials.
Article catorze. Recursos
Les resolucions de la Conselleria de Treball i Afers Socials exhaureixen la via administrativa i en la seua contra es podrà formular recurs contenciós administratiu, amb la prèvia comunicació a la conselleria de la intenció d'interposar el recurs esmentat, sense perjudici de la procedència del recurs administratiu de revisió quan concórrega cap de les circumstàncies previstes en l'article 118 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i Procediment Administratiu Comú.
CAPITOL IV
Captació d'alumnes i publicitat
Article quinze
El procés de captació d'alumnes en les accions finançades totalment o parcialment per la Conselleria de Treball i Afers Socials s'ajustarà als criteris que determine la Direcció General de Formació i Inserció Professional.
Les entitats que desitgen incloure publicitat en el procés de captació sol·licitaran prèviament l'aprovació del text i s'ajustaran al model i disseny que determine la Direcció General de Formació i Inserció Professional, la qual podrà, paral·lelament, promoure una campanya publicitària per a una major difusió de la programació de les accions formatives a desplegar.
CAPITOL V
Justificació de la despesa i meritació de la subvenció
Article setze
Una vegada comentada l'acció formativa, després de la presentació per part de l’entitat sol·licitant de la llista de participants, l'assegurança d'accidents dels alumnes i la resta de documentació referent a la captació i selecció, es lliurarà el 40% de l’import de l'ajuda.
El percentatge restant de la subvenció es farà efectiu en finalitzar l'acció formativa ocupacional, amb la justificació prèvia de les despeses, que haurà de ser presentada en el termini màxim de tres mesos, comptadors des de la data d'acabament de l'acció esmentada.
L'import de la subvenció es minorarà en la quantia corresponent a cada alumne si l'acció començàs amb menor nombre dels aprovats per resolució perquè aquests no es mantinguessen durant els primers vint dies lectius de començament del curs.
En les accions formatives que es desenvolupen a través de conveni, tal com es determina en l'article tercer d'aquesta ordre, es determinarà en la mateixa forma específica la meritació de la subvenció a l’entitat externa, respectant-hi en tot cas els límits establerts a aquest efecte en la Llei de Pressupostos de la Generalitat Valenciana.
En el cas de subvenció a accions o projectes de desenvolupament de programes europeus, es lliurarà l’import del 40% de l'ajuda quan es notifique la resolució.
CAPITOL VI
Obligacions de les entitats externes beneficiàries i conseqüències del seu incompliment
Article disset
Són obligacions de les entitats beneficiàries:
a) Executar les accions formatives que fonamenten la concessió de la subvenció en el termini fixat a aquest efecte.
b) Acreditar, davant l'entitat que concedeix, la realització de les accions formatives i el compliment dels requisits i condicions necessàries per a la concessió de l'ajuda.
c) Sotmetre's a les actuacions de control financer que escaiguen a la Intervenció General en relació amb les subvencions concedides.
d) Comunicar, a l’entitat que concedeix, l’obtenció de subvencions o ajudes per a la mateixa finalitat procedents de qualssevol administracions o ens públics.
Article divuit
La Conselleria de Treball i Afers Socials està facultada per a procedir a la minoració o al reintegrament total de les quantitats percebudes i l'exigència de l'interès de demora, si s'escau, des del moment del pagament de la subvenció en els supòsits següents:
1. Si s'observàs alguna deficiència en la realització de les accions formatives relativa al professorat, assegurança d'accidents, mitjans materials didàctics, instal·lacions, equips i qualsevol altre element que calga per a la realització dels cursos.
2. Si no s'efectuassen les accions o s'incomplissen els requisits o condicions imposades als beneficiaris per raó de la concessió de la subvenció.
3. Si s'incomplís l'obligació de justificar les despeses i que hagués ocasionat el desenvolupament de les accions formatives.
4. Si l'entitat o organisme que execute l'acció formativa percebés qualsevol quantitat econòmica procedent dels alumnes participants en els cursos objecte d'aquestes subvencions, a excepció d'aquelles accions en què es regule expressament el concepte esmentat en la resolució de concessió.
L'incompliment del compromís de col·locació o promoció per part de les empreses o entitats que assumesquen projectes formatius, tal com es defineix en els punts 1 i 2 de l'article tercer d'aquesta ordre, serà motiu de denegació de futures subvencions.
TITOL III
Ajudes als alumnes assistents
als programes formatius
CAPITOL I
Requisits que han de reunir els alumnes
per a accedir a les ajudes
Article dinou
1. Els alumnes aturats que participen en accions formatives i que les finalitzen podran sol·licitar una ajuda econòmica per raó de la seua assistència.
La Conselleria de Treball i Afers Socials podrà concedir o denegar l’esmentada ajuda en atenció a la disponibilitat pressupostària, la situació laboral i les característiques de l'alumne, dies reals d'assistència, despeses de desplaçament, quan el curs es realitze en una localitat distinta de. la de residència, o qualsevol altra circumstància específica del curs.
2. Els alumnes que participen en els programes europeus podran sol·licitar una ajuda econòmica pels conceptes següents:
- Despeses de viatge, allotjament i manutenció.
- Assignació econòmica diària.
CAPITOL II
Quantia de les ajudes
Article vint
Amb caràcter general, la quantia de l'ajuda econòmica a percebre pels alumnes no podrà ser superior a 1.100 pessetes per dia assistit, a excepció de l'assignació econòmica per a alumnes que participen en els programes europeus, en els quals es determinarà la quantia segons les aportacions de les administracions comunitària, central i autonòmica, i d'altres organismes nacionals o estrangers.
CAPITOL III
Procediment
Article vint-i-un. Presentació de les sol·licituds
Els alumnes que desitgen accedir a les ajudes previstes en aquest títol formalitzaran una sol·licitud dirigida a la Conselleria de Treball i Afers Socials, que s'ajustarà en la seua forma al model normalitzat, i a la qual s'acompanyarà un certificat acreditatiu dels dies reals d'assistència al curs, expedit pel centre de formació professional ocupacional escaient o per l'entitat col·laboradora que haurà realitzat l'acció formativa.
La documentació es presentarà en el registre de les direccions territorials de la Conselleria de Treball i Afers Socials d'Alacant (c/ Pintor Lorenzo Casanova, 6), Castelló (plaça de M.ª Agustina 1-2n) i València (Av. Baró de Càrcer 36).
Article vint-i-dos. Termini de presentació
Els alumnes que finalitzen les accions formatives podran sol·licitar, en el termini dels trenta dies hàbils següents a l'acabament del curs, l'ajuda econòmica a què es refereix aquest títol.
Article vint-i-tres. Tramitació
Si de l'examen de la documentació de l'expedient resultàs l'absència d'algun document necessari per a la tramitació, es formularà un requeriment escrit al sol·licitant perquè la complete en el termini de deu dies a partir de l'endemà de la recepció de la notificació.
Els expedients seran estudiats per ordre correlatiu de numeració en el registre d'entrada, fins que es produesca l'esgotament dels fons pressupostaris disponibles habilitats a aquest efecte.
Article vint-i-quatre. Resolució
La resolució de les subvencions regulades en aquest títol correspon al Conseller de Treball i Afers Socials, a proposta del Director General de Formació i Inserció Professional.
El termini màxim per a dictar les resolucions serà de tres mesos des de la data de presentació té la sol·licitud. Cas que en l’esmentat termini no es dictàs la resolució, s'entendrà que la sol·licitud ha estat desestimada, sense perjudici de l’obligació que té l'administració de resoldre expressament totes les sol·licituds que es formulen.
Article vint-i-cinc. Recursos
Les resolucions de la Conselleria de Treball i Afers Socials exhaureixen la via administrativa i en la seua contra es podrà formular recurs contenciós administratiu, amb la comunicació prèvia a la conselleria de la intenció d'interposar el recurs esmentat, sense perjudici de la procedència del recurs administratiu de revisió quan concórrega alguna de les circumstàncies previstes en l'article 118 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i de Procediment Administratiu Comú.
CAPITOL IV
Obligacions dels beneficiaris
i conseqüències de l'incompliment
Article vint-i-sis
Els alumnes estan obligats a l'assistència a l'acció formativa de manera regular i contínua, de manera que la superació de tres faltes d'assistència no justificades al calendari i horari establert podrà suposar la seua baixa i exclusió del curs.
Així mateix, la falta d'aprofitament de qualsevol dels alumnes participants durant el període lectiu o altres causes que suposen perjudici per al normal desenvolupament de l'acció formativa, seran motiu d'exclusió i de baixa en el curs, i, si s'escau, de minoració o reintegrament de la subvenció amb abonament de l'interès de demora des del moment del pagament.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
A fi de garantir la màxima connexió entre formació i demanda d'ocupació, es tindran en compte les propostes i les recomanacions que, pel que fa al disseny de cursos i d'altres activitats, faça el Consell Valencià de Formació Professional, creat per Decret 133/90, de 23 de juliol de 1990 (DOGV de 12.09.90).
Segona
Excepcionalment, la Conselleria de Treball i Afers Socials podrà, d'ofici o a instància de les empreses interessades, assumir el desenvolupament gratuït en els seus propis centres de l’execució dels plans formatius que, ajustats a les previsions de l'Acord Nacional de Formació Contínua, afecten menys de 200 treballadors.
Tercera
La Conselleria de Treball i Afers Socials exigirà al professorat que realitza accions formatives, tant en els centres propis com en entitats externes, la capacitació pedagògica suficient i podrà organitzar amb aquesta finalitat cursos destinats a la seua obtenció.
Quarta
La Conselleria de Treball i Afers Socials constituirà un fitxer d'experts per a realitzar cursos i executar tasques d'ordenació tècnico- docent, en el qual figurarà la informació relativa a les qualificacions professionals i formatives.
Correspon a la Direcció General de Formació i Inserció Professional establir el procediment per a la inclusió, manteniment i exclusió en el fitxer esmentat d'aquelles persones que, reunint les qualificacions professionals que pertoquen, siguen adequades per a la realització de les diverses especialitats formatives.
Cinquena
En les accions formatives de perfeccionament dirigides a treballadors en actiu, tindran prioritat aquells sectors que tinguen establerts plans de formació en el conveni col·lectiu corresponent.
Sisena
Les empreses que assumesquen projectes formatius dirigits als seus propis treballadors estaran obligades a informar del seu contingut als representants legals d'aquests.
DISPOSICIONS TRANSITORIES
Primera
Les entitats externes que desenvolupen accions formatives corresponents als programes ressenyats en l'article tercer d'aquesta ordre formaran part del cens d'entitats externes de la Direcció General de Formació i Inserció Professional de la Conselleria de Treball i Afers Socials i se'ls assignarà un número de cens.
Durant l'any 1993, s'inscriuran en el cens esmentat les entitats que hauran estat homologades fins al 31 de desembre de 1992 com a centres col·laboradors per l'Institut Nacional d'Ocupació.
El procediment esmentat regirà fins a l'elaboració d'un nou cens que es regirà per la normativa que s'establirà quan calga.
Segona
Els expedients iniciats anteriorment a la data de l’entrada en vigor d'aquesta disposició es regiran per les prescripcions establertes en l’Ordre de 12 de març de 1992 (DOGV de 08.04.92).
DISPOSICIO DEROGATORIA
Queden derogades les ordres d’11 de març de 1992 (DOGV de 08.04.92), per les quals s'instrumentaven ajudes complementàries de suport a les escoles taller i coses d'oficis de la Comunitat Valenciana; d’11 de març de 1992 DOGV de 08.04.92), per la qual es regulaven mesures per a la inserció professional de col·lectius en situació de marginació social; i de 12 de març de 1992 (DOGV de 08.04.92), per la qual s'establien mesures de suport a la formació professional ocupacional.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
S'autoritza la Direcció General de Formació i Inserció Professional a adoptar totes les resolucions que calguen per a l'adequada aplicació i desenvolupament d'aquesta ordre.
Segona
Aquesta ordre entrarà en vigor l’endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 26 de gener de 1993
El Conseller de Treball i Afers Socials,
MARTIN SEVILLA JIMENEZ

linea
Mapa web